|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Prosze o pomoc!
Dziewczyny ja wiem ze macie wszystkie dobre serca dlatego apeluje o pomoc.
Znajoma podesłała mi bloga dziewczyny, na ktorym jest wszystko opisane.. Dziewczyny jak mozecie pomozcie, ona potrzebuje jedzenia, ubranek dla dzieci, dla siebie tez napewno. Nie maja za co życ! Dajcie mi znac to podam wam adres (nie chciala aby umieszczac go na blogu). Postaram sie cos wiecej zalatwic! Wiem ze macie dobre serduszka, ja juz pakuje paczke dla dziewczyny... http://madzik-scrapuje.blogspot.com/2011/01/apel.html Jakby mozna to prosze o przypiecie u góry tego wątku...
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o pomoc!
Zweryfikowałaś jakś ten apel ?
masz na pismie z opieki społecznej ,że potrzebuja pomocy ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie mam le da rade to zalatwic
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moze ja jestem okrutna i bez serca ,ale dziewczyny powiedzcie mi jesli ktos ma taka biede,dlugi to po co miec AZ 3 dzieci? Ja tego nie pojmuje ....ale to tylko moje zdanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() Jeśli któraś Wizażanka jest w stanie zapewnić pracę ojcu tych dzieci, to super. Natomiast w kwestii pomocy finansowej, niech każdy robi, jak mu serduszko dyktuje, ja nieodpowiedzialnym ludziom nie pomagam.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie badzcie okrutne.. Jesli nie chcecie pomoc to prosze nie piszcie niepotrzebnych komenatrzy. Jesli ktos chce pomoc tu super.
A nie zastanowilyscie sie ze moze mieli duza lepsza sytuacje wczesniej ? Ze mogli pozwolic sobie na 3 dzieci ?
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Renatka_2108 chyba za duża optymistka z Ciebie ; )
Osobiście w ogóle nie popieram posiadania dzieci, ale nie istotne to w tym momencie. Zakładam, że kilka lat temu, chłopak miał pracę i żyło im się lepiej. Przecież nikt nie przewidzi przyszłości. Dziś jest praca, jutro może jej nie być, dziś jest dobrze, a za kilka dni wszystko może się odwrócić, różne problemy mogą się przydarzyć każdemu.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Raczej malo prawdopodobne sadzac po zadluzeniach..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi się odechciewa pomagac ,zresztą co zmieni w ich sytuacji paczka czy dwie ?tu trzeba dac im prace a nie uczyć ,że ludzie pomoga i jakoś to bedzie więc spokojnie mozna kolejne dzieci robić. Do tego ogłoszenie jest podejrzane ,może im ksiądz pomoże. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ale.. co... co jej jest.
Kim jest Madzik? Jaką mamy pewność że są potrzebujący? Jaki rozmiar nosi ta pani? Czy nie przeszkadzają jej ubrania które nie są nowe ale są w dobrym stanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ta Pani szuka glownie ubran dla dzieci, dla siebie obejdzie sie bez. Madzik to jest jej znajoma i zalozyla tego bloga, dziewczyna nie ma dostepu to internertu czy czegokolwiek..
Postaram sie zalatwic to zaswiadczenie. Muszynianko chcesz miec pewnosc ? Jedz i zobacz ![]() Jak pisalam zalatwie zaswiadczenie. ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Paula to jak znasz kogos z ich miasta to moze pomozesz w sprawie pracy ? Prosilam zeby nie rozgryzac tematu za bardzo , chcecie zaswiadczenie postaram sie zeby bylo. Ale chyba nie potrzeba wnikac w dokladniejsze ich zycie ? Chce ktos pomoc prosze bardzo, nie to nie potrzeba tu takich komentarzy.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
To załatw, proszę. Podzielam sceptycyzm pozostałych dziewczyn. Sorki, nie mówię, że to ściema, ale proszenie o pomoc również powinno mieć ręce i nogi. Ostatecznie to tylko rzeczywistość wirtualna, każdy może założyć bloga / stronkę i prosić o co mu się żywnie podoba. Warto oddzielać apele wiarygodne od tych mniej wiarygodnych.
Tym bardziej jestem sceptycznie nastawiona po przeczytaniu poniższego. Dlaczego? Bardzo dramatycznie brzmiące, bijące w łzawy ton, bez cienia refleksji, że "dobra, rozumiemy, przecież Ci ludzie nas nie znają". Na koniec wygodne wytłumaczenie, czemu to ma być anonimowe. Jak ktoś szuka pomocy za pośrednictwem netu, to naprawdę aż tak się wstydzi i boi? Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-01-13 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Takie rzeczy powinno się najpierw zweryfikować, a później tworzyć apele. Ludzie są różni, nie każdy jest tak dobroduszny jak Ty Renatko.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja rozumiem dziewczyny. Jakbym to znalazla ot tak na necie nawet bym tu nie wstawiała. Zaufana osoba mi przekazała z prosba . Jak zalatwie to zaswiadczenie to dam znac zeby bylo wiarygodne, wiem ze nie kazdy chce pomagac w ciemno i ze to moze byc sciema. Dlatego rozumiem.
Muszynianko nie chcialam Cie urazic, wybacz. To bylo jak napisalam z przymruzeniem oka ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ktos kto zna tą rodzine.
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Czyli w sumie jesteś już drugim pośrednikiem. Wiesz o co chodzi - nie znasz ich, sama nie oceniłaś ich sytuacji, nie wiesz jak jest i czemu znaleźli się w tej sytuacji. Chcesz dobrze, to widać, ale nie wiesz na 100% czy nie jesteś przez kogoś wkręcana w coś niekoniecznie do końca takiego, jak Ci się wydaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Doris ja doskonale rozumiem, dlatego postaram sie zalatwic to zaswiadczenie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.