Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 15:09   #2311
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Witajcie.....
ale dziś nastukałyście olaboga....a ja dziś się złaziłam, byłam w odwiedzinkach w pracy, potem pochodziłam po sklepach i dopiero jestem..ufff, bo juz padam, aż brzuszek mi się napina

blackrose - witamy po przerwie!!!! teraz się oszczędzaj i wypoczywaj!!!

laseczka- gratuluję, teraz możesz już kupować, kupować, kupować boz nasz już płeć

mordka - ta lekarka jakaś ślepa chyba, nie zauwazyć brzuszka w 8 m-cu??? żart chyba jakiś....
a ta pacjentka.....ahhh cudowne wyzdrowienie, po wizycie kule już zbędne...
ja dziś wsiadając do autobusu, mało nie zostałam stratowana przez jakąś babulenkę oczywiście ścisk jak diabli, a babcie które siedziały koło mnie (ja stałam) patrzyły na mnie i mój brzuszek jakbym z innej planety była....

gosiawolna - trzymaj się, wszystko będzie dobrze, wypoczywaj, wypoczywaj i jeszcze raz wypoczywaj!!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:09   #2312
deneb3
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
deneb3 , nie martw się, ja dostałam skierowanie jak to lekarz ujął żeby mi podali celeston na rozwój płuc dzidzi, po tym jak stwierdził rozwieranie szyjki. dwa zastrzyki dostałam dzień po dniu, dość boelsne bo domięśniowe. tylko że po tej wizycie dostałam krwawienia i dlatego aż tydzien leżałam, a tak też miałam być 2 dni. ale wszystko jest do przeżycia. trzymamy kciuki!!!
gosiawolna, uśmiechaj się!!! oni ci chcą pomóc, nie ma co się dołować
ja byłam chyba jedyną uśmiechniętą pacjentką na całym oddziale. a tak każda wyglądała jakby za karę leżała, a to przecież dla naszego i dzieciaczków dobra!!!
no właśnie, ja też mam to dostać i mam nadzieję, że dwa dni i do domku mnie puszczą

dzięki
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:13   #2313
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
witam!
ja już o świcie poleciałam do lekarza, bo nie podoba mi się mój kaszel i katar. Oczywiście w przychodni kolejka. Pytam się grzecznie, kto pierwszy wchodzi? Jakaś kobitka sie odezwała.To mówię, że będę za nią.
(cisza). po mnie babka pyta, czy ja ostatnia?. nie, ten pan i pokazałam jej. no i się zaczęło....
Dobrze, że tż był ze mną.
Oczywiście jeden moher z dwiema kulami wręcz pobiegł do gabinetu przede mną. brak słów!
weszłam do gabinetu i doktor wypisuje mi jakieś Ibupromy itp. Mówie, czy mogę w ciąży?
A ona: ojej! pani w ciąży jest, nie zauważyłam. Myślałam, że z krzesła spadne. Toż to 8 miesiąc.

Okazało się, że złapałam wirusa jakiegoś.
Mam stosować wodę morską do nosa i przepisała mi syrop i krople do nosa, ale na ulotce jest napisane; nie zaleca się stosowania w ciąży!

ja bym takich kropli chyba nie brała

ja do końca nie rozumiem zasad w tych waszych przychodniach,
tam nie obowiązuję żadna kolejka?
dobrze zrozumiałam że ty chcialas wejść jako druga, ale jakaś babcia jednak weszła

ja rzadko chodzę do lekarza,
ale jak już idę to albo się jest zapisanym na konkretną godzinę,
albo się wchodzi do gabinetu w takiej kolejności jak się przyszło
Stary 2011-01-13, 15:13   #2314
87czarna
Zakorzenienie

gosiawolna trzymaj się!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:13   #2315
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
jakoś tak całkiem przypadkiem... podoba mi się imię Oliwia

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
jeśli to do mnie pytanie to tak, ja znam już od 13 tc a w 22 tc tylko już nam potwierdził to co mówił wcześniej . Antek od początku pokazywał swoje klejnoty chyba żeby tatusiowi radość sprawić . Za tydzień idziemy na ostatnie już usg, to w 33 tc .
Pewnie Was zaskoczyło że tak wcześnie już nam powiedział, ale prawda jest taka że gościu ma konkretny sprzęt (tylko 3 aparaty takie są na całą Warszawę) i nie żałuję w tym przypadku wydanych pieniędzy, bo wiem że sprawdził mi u malucha wszystko .
Spróbuje powalczyć trochę to może uda mi się wstawić zdjęcie Antka z 22 tc
do Ciebie pytanko
to super że tak wcześnie poznałaś płeć i zazdroszczę tego sprzętu jaki posiada Twój gin.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
zaba5.. pewnie jeszcze czas... różnie to bywa... może pózniej się tym będę martwić ..
laseczkaa.. to tak jak ja z tymi imionami.. też się zastawiałam ale odwrotnie dla dziewczynki hi hi miała być Oliwia, Julia albo Wiktoria a tu niespodzianka.. będzie chłopczyk i też problem z imieniem ... choć pomału zaczynam się nastawiać na Wiktor albo Oliwier ach ale ciągle jeszcze myslę....
no u mnie jak by był chłopak to był by Kacper- TŻ się uparł na to imię.

a dla dziewczynki mam dwa : Oliwia lub Wiktoria a wam które bardziej się podoba ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:15   #2316
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Montii zazdroszę tego mycia raz w tygodniu, ja codziennie od 18 lat
ja miałam to samo dopóki... nie zaczęłam myć włosów.... uwaga nie śmiać się płynem do higieny intymnej z ziaji podajże teraz myję co 2-3 dni co dla mnie jest dużym sukcesem

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
a ja powiem wam że jestem jakoś miło traktowana przez ludzi. dziś nawet w cukierni pan - już po 70 - tce spokojnie chciał mnie przepuścić w kolejce. powiem wam że o mało się nie rozklepiłam. ciepło mu podziękowałam i powiedziałam że naprawdę nie trzeba - ale bardzo dziękuję.
on pewnie ma więcej chorób, niedogodności niż ja a jeszcze mi miejsca ustępuje ahhh.....
tacy ludzie to skarby i rzadko się zdarzają

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
a Eirene jak po szkole rodzenia?? ja zapisze sie do takeij w pruskzowie a rodizc bede albo w pruskzowie albo na Inflanckiej
no ja jestem mega zadowolona już pisałam tutaj że lekcje mamy indywidualne czasem będą tylko w grupach (ale to tak do 3-4par). cały czas cwiczenia super sprawa zaczynam się jakoś pozytywnie nastawiać do porodu
no i o szpitalu dużo rzeczy się można dowiedzieć bo akurat ja chodze na sr do szpitala mojego gdzie będę rodzić.
a jutro mamy kolejne zajęcia i być może będzie pani jakaś która nas będzie przekonywac do pobrania krwi pępowinowej.

jejku dziewczyny gosiawolna i deneb3 trzymajcie się
ja pierni... co to się dzieje??? co te nasze dzieciolki takie niecierpliwe strasznie? kurdę ja już byłam dwa razy w szpitalu i juz wyczerpałam limit już nie chcę
trzymajcie się mamuśki to dla waszego dobra

Cytat:
a tu sie okazuje ze od tego roku szkola 500zl + moje dojazdy z Pruszkowa x6 to jekis 700zl a w Pruskzowie szkola 300zl i tansze dojazdy a na upartego moge isc pieszo na spacer
ło matko 500zł??? dużo no ja płacę 300 za 8 spotkań po 1h-2h. zależy od dnia. ale 500 to już przesada

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
nr zostawilam jok3r a moze da mi ktoras swoj? jak bede cos wiedziala jutro to napisze od razu
jokr ci na pewno podała bo jest dyżurująca także jak coś to do niej pisz

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
U mnie od jutra 32 tc - i ani śladu pokarmu, już nawet mój się dopytuje czy mam
heh mój też ogląda tylko i pyta i co leci mleczko mogę próbować? on taki głupi że zapowiedział że mały będzie z jednej strony a on z drugiej podłączony

Cytat:
laseczkaa.. to tak jak ja z tymi imionami.. też się zastawiałam ale odwrotnie dla dziewczynki hi hi miała być Oliwia, Julia albo Wiktoria a tu niespodzianka.. będzie chłopczyk i też problem z imieniem ... choć pomału zaczynam się nastawiać na Wiktor albo Oliwier ach ale ciągle jeszcze myslę....
my na początku też mieliśmy mieć wiktorka ale za bardzo się mojemu teściowi podoba więc będzie Oliwier bardzo mi się to imię spodobało jak leżałam w szpitalu i kobieta miała synka Oliwiera - jak to fajnie pasowało do niego.

ja już po wizycie księżulka było nawet spoko siedział u nas.... pół godziny! ziemniaki nam się zdążyły ugotować fajnie się pomodlił nad brzuszkiem miłe to było szczegolnie że nasz ksiądz to taki z powołania ksiądz pożartował pośpiewał sobie jakieś piosenki z dzieciństwa - polewkowo było

laseczka jako że mnie się i wiktor podoba i oliwier to wiktoria i oliwia też ciężko ciężko ale ja bym chyba oliwię wolała no ale to moje zdanie

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-01-13 o 15:17
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:17   #2317
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ale odesłac mogą tylko jak jesteś w trakcie I okresu porodu- czyli wtedy kiedy masz same skurcze i widac, że poród postepuje powoli, wody nie odeszły itd... w innym przypadku szpital musi cie przyjąć, jesli masz juz duże rozwarcie, wody odeszły itd... jak nie maja miejsc faktycznie, to może sie zdarzyc, że urodzisz w gabinecie na IP, ale nie moga odesłać, chyba, ze np potrzebny jest jakis sprzęt, którego nie mają wolnegi i wtedy odsyłaja do szpitala gdzie jest ten sprzęt wolny, ale to tez nie jest tak, że w ciemno odsyłają, tylko dzwonia i szukają ci miejsca
wiem, tylko po co w ogóle się stresować i to jeszcze w takiej sytuacji jak można sobie tego oszczędzić , a dwa nawet mój gin ( jest ze szpitala Bielańskiego) proponuje mi Inflancką. Powiedzmy że delikatnie sugerował, ciekawe czemu - noo ale to już tylko mogę snuć domysły
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:18   #2318
ada32
Wtajemniczenie

zaba5a ten konkretny sprzęt to ile kosztuje i na jakiej ulicy mogę znaleźć go w Warszawie... chciałabym też podejrzeć dokładniej mojego skarba a mieszkam całkiem blisko Warszawy
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:24   #2319
iweczka
Zakorzenienie

własnie przyszedł mi kocyk
fajny jest - taki milutki
koszule nocne i szlafroczek tez już dotarły, także coraz więcej rzeczy już mam!!!

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

laseczka - u mnie typy to : Gabrysia, Oliwia, Lena, Wiktora.....
ale ostatnio bliżej mi Leny lub Wiktorii, ale nigdy nic nie wiadomo.....

Eirene - mój małż też gada, że niunia z jednego cycka będzie jadła , a on z drugiego....oszołom hehehehe

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-13 o 15:26
Stary 2011-01-13, 15:25   #2320
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ja miałam to samo dopóki... nie zaczęłam myć włosów.... uwaga nie śmiać się płynem do higieny intymnej z ziaji podajże teraz myję co 2-3 dni co dla mnie jest dużym sukcesem

tacy ludzie to skarby i rzadko się zdarzają

no ja jestem mega zadowolona już pisałam tutaj że lekcje mamy indywidualne czasem będą tylko w grupach (ale to tak do 3-4par). cały czas cwiczenia super sprawa zaczynam się jakoś pozytywnie nastawiać do porodu
no i o szpitalu dużo rzeczy się można dowiedzieć bo akurat ja chodze na sr do szpitala mojego gdzie będę rodzić.
a jutro mamy kolejne zajęcia i być może będzie pani jakaś która nas będzie przekonywac do pobrania krwi pępowinowej.

jejku dziewczyny gosiawolna i deneb3 trzymajcie się
ja pierni... co to się dzieje??? co te nasze dzieciolki takie niecierpliwe strasznie? kurdę ja już byłam dwa razy w szpitalu i juz wyczerpałam limit już nie chcę
trzymajcie się mamuśki to dla waszego dobra

ło matko 500zł??? dużo no ja płacę 300 za 8 spotkań po 1h-2h. zależy od dnia. ale 500 to już przesada

jokr ci na pewno podała bo jest dyżurująca także jak coś to do niej pisz

heh mój też ogląda tylko i pyta i co leci mleczko mogę próbować? on taki głupi że zapowiedział że mały będzie z jednej strony a on z drugiej podłączony

my na początku też mieliśmy mieć wiktorka ale za bardzo się mojemu teściowi podoba więc będzie Oliwier bardzo mi się to imię spodobało jak leżałam w szpitalu i kobieta miała synka Oliwiera - jak to fajnie pasowało do niego.

ja już po wizycie księżulka było nawet spoko siedział u nas.... pół godziny! ziemniaki nam się zdążyły ugotować fajnie się pomodlił nad brzuszkiem miłe to było szczegolnie że nasz ksiądz to taki z powołania ksiądz pożartował pośpiewał sobie jakieś piosenki z dzieciństwa - polewkowo było

laseczka jako że mnie się i wiktor podoba i oliwier to wiktoria i oliwia też ciężko ciężko ale ja bym chyba oliwię wolała no ale to moje zdanie
Eirene moj tez zapowiada ze musi skosztowac.... powiedziałam mu no way chyba ze z butelki do butelki moze sie przyssac ile chce

co do SR to my dzis idziemy spotkań jest 8 i jest bezpłatna
ciekawe jak będzie

z nowości to przyjechałam moja pościel w milpolu

iiiiiii jest ciemniejsza niz na zdjęciach i ma dosc hmmm intensywny zapach wiec wszytsko sie wietrzy a co bedzie mozna wyprac to upiore w dzisiusiowym proszku moze zejdzie

aaaa i kołdera jest strasznie sztywna dobrze ze mam drugi komplet osobno kupiony wiec zamienie je poprostu

a tak ogólnie jestem zadowolona
a i wózek zamówiliśmy przedwczoraj tez były z nim przeboje...

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:26   #2321
mora103
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny,ale sie rozpisałyście
gosiawolna trzymaj się!
Laseczka -gratuluje córci
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 15:29   #2322
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Cytat:
Syrop mi też przepisała; Mukolina

Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na lek. Katar sienny, czynna choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy. Nie zaleca się stosowania w ciąży i okresie karmienia piersią. Nie stosować u dzieci poniżej 2 r.ż

Może Stodal kupię zamiast tego?
Mi mój ginekolog na kaszel przepisał bioaron i syrop flavamed

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:32   #2323
87czarna
Zakorzenienie

laseczka Dla mnie ładniejsze Oliwia

Stary 2011-01-13, 15:33   #2324
izunia233
Zadomowienie

Laseczka gratuluję poznania płci

Eirene jak wpadłaś na pomysł z tym płynem, przez pomyłkę czy metodą prób i błędów?

A co do moherów to opowiem wam pewną historyjkę: kiedyś pracowałam na małym bazarku. Przyszła taka pani moher z kulą u ręki i zaczęła robić zakupy. Musiałam się schylać i jej podawać warzywa, które przebierała, że aż mnie szlag trafiał, bo sama nie była w stanie się schylić. Zapakowałam zakupy, wzięłam pieniądze i pani moher sobie poszła. Po jakiś 10 minutach patrzę a kula, którą tak dzielnie sobie pomagała stoi oparta o regał to się dopiero wkurzyłam, bo napodawałam się tych warzyw, bo myślę sobie biedna starsza, chora pani a tu taki numer. Była taka chora, że aż o tym zapomniała. A po kulę oczywiście już nie wróciła
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:35   #2325
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
laseczka - u mnie typy to : Gabrysia, Oliwia, Lena, Wiktora.....
ale ostatnio bliżej mi Leny lub Wiktorii, ale nigdy nic nie wiadomo.....
no właśnie ciężka decyzja ....

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,ale sie rozpisałyście
Laseczka -gratuluje córci
dziękuję

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-13, 15:37   #2326
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Eirene jak wpadłaś na pomysł z tym płynem, przez pomyłkę czy metodą prób i błędów?

A co do moherów to opowiem wam pewną historyjkę: kiedyś pracowałam na małym bazarku. Przyszła taka pani moher z kulą u ręki i zaczęła robić zakupy. Musiałam się schylać i jej podawać warzywa, które przebierała, że aż mnie szlag trafiał, bo sama nie była w stanie się schylić. Zapakowałam zakupy, wzięłam pieniądze i pani moher sobie poszła. Po jakiś 10 minutach patrzę a kula, którą tak dzielnie sobie pomagała stoi oparta o regał to się dopiero wkurzyłam, bo napodawałam się tych warzyw, bo myślę sobie biedna starsza, chora pani a tu taki numer. Była taka chora, że aż o tym zapomniała. A po kulę oczywiście już nie wróciła
heheheeh
i tak to własnie z nimi jest.....
Stary 2011-01-13, 15:37   #2327
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja do końca nie rozumiem zasad w tych waszych przychodniach,
tam nie obowiązuję żadna kolejka?
dobrze zrozumiałam że ty chcialas wejść jako druga, ale jakaś babcia jednak weszła

ja rzadko chodzę do lekarza,
ale jak już idę to albo się jest zapisanym na konkretną godzinę,
albo się wchodzi do gabinetu w takiej kolejności jak się przyszło
kolejka ha, zapisywanie na godzinę ha

prywatna przychodnia kontrakt z nfz zapisujesz się na godzinę, wchodzisz a tam komitet kolejkowy i to obojętne czy mohery czy badania okresowe z pracy, więc czekasz....
jak byłam w piątym miesiącu to recepcjonista mówi, że mnie wprowadzi bo mnie nie puszczą i faktycznie próbowałam sama to byłam co najmniej przestępcą już z wyrokiem do odsiadki,

2 przychodnia do specjalisty prywatna kontrakt z nfz, o godzinie z zarejestrowania można pomarzyć of course

prywatny lek gin... opóźnienia co najmniej godzinne,

jedynie prywatny dentysta do którego chodzę to wchodzę z kilkuminutowym najwyżej poślizgiem (zapisuje na godzinę).. taka w CK polityka zdrowotna

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:37   #2328
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
laseczka Dla mnie ładniejsze Oliwia
no ja chyba też jestem bardziej za Oliwią . dobrze że więcej typów nie mam bo bym chyba zwariowała za nim bym się zdecydowała a to ciężka decyzja

Cytat:
dzięki

Kacper 18.04.2011

Stary 2011-01-13, 15:42   #2329
87czarna
Zakorzenienie

laseczka no właśnie...gorzej,jeśli podoba się kilka i z tego trzeba wybrac jedno:p U mnie nie było na szczęście problemu,bo odkąd pamiętam,zawsze chciałam miec Maję Tż też bardzo się podoba i w tej kwestii nie było sporów

Dziewczyny,a ja właśnie przeglądam na allegro zaproszenie ślubne... chciałam zamówic kilka próbek,żeby nie kupywac 'kota w worku'... powoli trzeba się za to zabierac,bo jak mała się urodzi,to przypuszczam,że nie będę miała do tego głowy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 15:43   #2330
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

do Ciebie pytanko
to super że tak wcześnie poznałaś płeć i zazdroszczę tego sprzętu jaki posiada Twój gin.

akurat to nie mój gin ale jego kolega , mój mąz bardzo lubi chodzić do tego pana doktora zawsze maja dyskusje na temat "ptaszka" i "klatek"
Cytat:

jakbym mojego słyszała

Cytat:
zaba5a ten konkretny sprzęt to ile kosztuje i na jakiej ulicy mogę znaleźć go w Warszawie... chciałabym też podejrzeć dokładniej mojego skarba a mieszkam całkiem blisko Warszawy
gab. prywatny, ul. Finlandzka 9 (jet to na Saskiej Kępie), tel. 22/6161387 czynne od godz 12,00. Dr. Kretowicz. Usg kosztuje tam 250 zł. gdzie otrzymujesz opis badania ze zdjęciami + płyta z nagranym całym badaniem.
Lekarz jak napisałam bardzo sympatyczny, tłumaczy wszystko podczas całego badania (dla Ciebie i męża jest drugi monitor, tak więc leżysz i oglądasz sobie wszystko na bieżąco ).
On przyjmuje w środy i piątki od 12,30 chyba do 20 ale tu nie jestem pewna. Pamiętać tylko trzeba przy rejestracji, aby podać że chodzi o dr. Kretowicza, bo jest tam jeszcze jeden ale u niego ta sama usługa kosztuje już 500 zł
Stary 2011-01-13, 15:43   #2331
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Eirene - mój małż też gada, że niunia z jednego cycka będzie jadła , a on z drugiego....oszołom hehehehe
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Eirene moj tez zapowiada ze musi skosztowac.... powiedziałam mu no way chyba ze z butelki do butelki moze sie przyssac ile chce

a tak ogólnie jestem zadowolona
a i wózek zamówiliśmy przedwczoraj tez były z nim przeboje...
tżci to jacyś dziwni myślą że to takie pyszne ja to piłam kiedyś jak miałam 10lat i brata mama karmiła ohyda

Cytat:
wiesz co wyczytałam na necie parę osób polecało i spróbowałam fakt że troszkę gorzej się włosy rozczesuje ale wolę to niż myć codziennie

pochwalę się - przyszło nasze łóżeczko!!! i pościel !!! łóżeczko rozpakujemy tak na początku marca gdzieś
a pościel to fajnie bo ksiądz u nas siedzi a tu wchodzi kurier i: pochwalony pochwalony ja tylko paczkę przyniosłem i poszedł
jeszcze tylko czekam na rogala do spania od rydzyneczek przyjdzie myślę jutro i książkę dzieciozmagania i parę rzeczy tylko nam zostanie do kupienia

Stary 2011-01-13, 15:47   #2332
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dziekujemy mam naidzje ze nie zmini plci przy porodzie bo jak widizsz mam juz neibieski pokoik , i cale torby ciuszkow dla chlopca

mam nadziej ze toba juz lepiej?? odpoczywaj i nie nadwyrezaj sie
no właśnie myślalam, że już coraz lepiej, ale teraz mnie coś migdaly bolą

Cytat:
kurcze dobrze ze ci to wykryl i jest w stanie ci pomoc
moja ginka mnei nie bada wiec nie wiem co mi sie tam dzije ....
mój też nie bada i pytałam się koleżanki z dwójką dzieci i ona mówiła, że badali ją tylko do 13tc ginekologicznie, a pźniej już nie i że się niby nie powinno, to sama już nie wiem

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Ego - zapłaciliśmy ponad 3tys, ale pytałam przed chwilą tego Pana co Nam robił tą szafę, to powiedział, że same drzwi z lacobelu na taką długość mniej więcej 2.7m to trzeba liczyć ok 1.5/2tys. Bo to też w zależności jakie wybierze się szkło - tak jak on, to miał 2 grupy cenowe - my mamy w dwoch kolorach - jeden kolor był z droższej grupy, drugi z tanszej.. ale orientacyjnie tak to wychodzi..

aa no i my mamy jeszcze z samego szkła, a mówi ze często robią pół na pół, to wtedy też jest taniej.
ooo dzięki, to jednak chyba trochę poczekamy, może w wakacje

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
ale odesłac mogą tylko jak jesteś w trakcie I okresu porodu- czyli wtedy kiedy masz same skurcze i widac, że poród postepuje powoli, wody nie odeszły itd... w innym przypadku szpital musi cie przyjąć, jesli masz juz duże rozwarcie, wody odeszły itd... jak nie maja miejsc faktycznie, to może sie zdarzyc, że urodzisz w gabinecie na IP, ale nie moga odesłać, chyba, ze np potrzebny jest jakis sprzęt, którego nie mają wolnegi i wtedy odsyłaja do szpitala gdzie jest ten sprzęt wolny, ale to tez nie jest tak, że w ciemno odsyłają, tylko dzwonia i szukają ci miejsca
jeszcze byś się zdziwiła jak traktują w szpitalach w w-wie, nawet mój lekarz powiedział, żebym sobie wybrała mniejszy szpital, bo jak nie będzie miejsca, to będa mnie wozić od szpitala do szpitala i tak w końcu trafię do otwocka albo na inflancką bo tam nie odsyłają, koszmar
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:50   #2333
n.ik.a
Zadomowienie

hej kochane byłam dziś na badaniach krwi ale zapomniałam odebrać wyników muszę poprosić aby jutro zrobił to mój tato
a no i byłam w rossmanie, gdzie kupiłam chusteczki nawilżające, mydełko bambino i puder do pupci. znalazłam też krem na opuchnięte nogi dla kobiet w ciąży Perfecta Mama. Nie omieszkałam odwiedzić lumpka i kupiłam czarną kurtkę puchową, bo w swoje się nie mieszczę a mamy troszkę jeszcze za duża, dwie bluzeczki i małej tuniczkę, bodziaki nowe z metką, taką dwustronną ni to kurteczkę, ni bluze z pluszu i jeszcze jedną fają bluzeczkę polarową

Dziewczyny macie nowe M jak Mama. Polecam jest kilka fajnych artykułów m.in. o pierwszych dniach z noworodkiem i jego pielęgnacji

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:51   #2334
Montii
Zakorzenienie

a cirkawe kiedy u mnie bedzie koniec remontu, mam nadzieje,ze przed porodem

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:54   #2335
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mój też nie bada i pytałam się koleżanki z dwójką dzieci i ona mówiła, że badali ją tylko do 13tc ginekologicznie, a pźniej już nie i że się niby nie powinno, to sama już nie wiem
a to dziwne mnie bada często zawsze albo bada albo usg robi... w szpitalu też mnie badali normalnie. wtedy gin sprawdza co z szyjką i macicą...
pierwsze słyszę że nie można...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a cirkawe kiedy u mnie bedzie koniec remontu, mam nadzieje,ze przed porodem
to ty jeszcze bidna nie u siebie? tak to jest z remontami niestety...

Stary 2011-01-13, 15:59   #2336
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

przyznam szczerze że pierwszy raz słyszę o czymś takim
Ja na każdej, comiesięcznej wizycie jestem badana ginekologicznie, moja bratowa która jest teraz w 9 mieś ciąży tak samo była badana.
Stary 2011-01-13, 16:00   #2337
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
tżci to jacyś dziwni myślą że to takie pyszne ja to piłam kiedyś jak miałam 10lat i brata mama karmiła ohyda

wiesz co wyczytałam na necie parę osób polecało i spróbowałam fakt że troszkę gorzej się włosy rozczesuje ale wolę to niż myć codziennie

pochwalę się - przyszło nasze łóżeczko!!! i pościel !!! łóżeczko rozpakujemy tak na początku marca gdzieś
a pościel to fajnie bo ksiądz u nas siedzi a tu wchodzi kurier i: pochwalony pochwalony ja tylko paczkę przyniosłem i poszedł
jeszcze tylko czekam na rogala do spania od rydzyneczek przyjdzie myślę jutro i książkę dzieciozmagania i parę rzeczy tylko nam zostanie do kupienia
ja ją dzis wypozyczyła w bibliotece toż to encyklopiedia jest!!!!!!!
a i mam Pierwszy rok zycia dziecka na własnosc kupiona w antykwariacie za całe 25 zł

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 16:00   #2338
Montii
Zakorzenienie

eirenne dzisiaj wracam, do lazienki... no ale kuchnia w rozsypce czekamy na projekt od goscia i bedziemy robic eh

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 16:02   #2339
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
hej kochane byłam dziś na badaniach krwi ale zapomniałam odebrać wyników muszę poprosić aby jutro zrobił to mój tato
a no i byłam w rossmanie, gdzie kupiłam chusteczki nawilżające, mydełko bambino i puder do pupci. znalazłam też krem na opuchnięte nogi dla kobiet w ciąży Perfecta Mama. Nie omieszkałam odwiedzić lumpka i kupiłam czarną kurtkę puchową, bo w swoje się nie mieszczę a mamy troszkę jeszcze za duża, dwie bluzeczki i małej tuniczkę, bodziaki nowe z metką, taką dwustronną ni to kurteczkę, ni bluze z pluszu i jeszcze jedną fają bluzeczkę polarową

Dziewczyny macie nowe M jak Mama. Polecam jest kilka fajnych artykułów m.in. o pierwszych dniach z noworodkiem i jego pielęgnacji
wlasnie kurcze była juz w 10 sklepach i nigdzie go nei ma!!!!
ale bede polować na niego

Stary 2011-01-13, 16:05   #2340
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
laseczka no właśnie...gorzej,jeśli podoba się kilka i z tego trzeba wybrac jedno:p U mnie nie było na szczęście problemu,bo odkąd pamiętam,zawsze chciałam miec Maję Tż też bardzo się podoba i w tej kwestii nie było sporów

Dziewczyny,a ja właśnie przeglądam na allegro zaproszenie ślubne... chciałam zamówic kilka próbek,żeby nie kupywac 'kota w worku'... powoli trzeba się za to zabierac,bo jak mała się urodzi,to przypuszczam,że nie będę miała do tego głowy...
a wiesz czarna ja przed ślubem zjeżdziłam mnóstwo drukarni w wawie, bo ciagle cos mi nie pasowało i sama nie wiedziałam czego chce......mój małż miał mnie już dość, bo zawsze po pracy godzina 17-18 a my zamiast do domu to zaproszenia oglądaliśmy, ale wkońcu zamówiłam na allegro i powiem Ci że byłam i jestem bardzo zadowolona. Jak znajdę linka to Ci podeśle, a jak nie to cykne Ci fotkę i prześlę bo u brata w pokoju stoi zaproszonko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości