W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 18:10   #2911
ligotka
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

a ja bym cos zjadla.... tylko co?
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:14   #2912
karinaaa
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
laski!!!!!!!!!!!!!!
normalnie klapsy na gole tylki wam sie nalezą.. bo nie jestem w stanie was nadrobic nawet z czytaniem a co dopiero z pisaniem..
a wystarczylo tylko na chwile zniknac w celu przygotowań przedporodowych..

ale przynajmniej koniec widac wiec moze w weekend jak nie do szpitala to na forum zawitam i troche ponadrabiam..

mialam tez troche pytan do was ale z tego wszystkiego to juz zapomnialam.. ehh

aha
jedno z pytan to odnosnie termometrow elektronicznych..
pewnie wiekszosc ma.. a czy macie takze dla pewnosci i potwierdzenia w razie czego takie zwykle ? bo mi sie wydaje ze ten elektorniczny to czasem mnie klamie pierwszy pomiar wychodzi mi np 38 a chwile pozniej 36,8 a pozniej oscyluje w granicach 36,6-37.. sama niewiem, moze zle mierze albo co mam dosc dobry termoemtr, niemiecki nie jakis chinski..ale cos mi to nie pasuje, pomiary robie w uchu a pozniej dla pewnosci na czole i zawsze co innego a jak pamietam z tych starych termometrow rteciowych to mozna kilka razy bylo mierzyc i zawsze temp byla ta sama
ja mam elektroniczny babyone i uwazam ze jest do niczego .za kazdym razem pokazuje inna tem ,czesto nawet stan z goraczka ktorej nie ma.

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
nam tez sie marzy wyjazd we dwoje, ale to musi poczekac, mamy plan mam nadzieje ze sie uda na 10 rocznice slubu zrobic sobie wakacje we dwoje na bora bora
chodz oczywiscie z dziecmi tez uwielbiamy jezdzic, co roku gdzies jedziemy na wakacije na wiosne ale skoro teraz dziecko bedzie jeszcze ze male to juz zaczynamy planowac cos na jesien, pewno gdzies na karaiby
wow bora bora my raczej gdzies w europe sie wybierzemy i tez planujemy na jesien ale teraz maz cos wymysla z wczesniejszym wyjazdem do pl wiec juz sama nie wiem ,sie zobaczy
a moge zapytac ile macie dzieci ?

Justine super ze wszystko po wizycie dobrze i te dwa kilo brawo mi tez tyle wpadlo .
A za kebaba zaraz dostaniesz lanie ,takiej ochoty mi narobilas na takiego a w uk robia ochydne kebaby

U mnie na obiadek pieczony kurczak w woreczku i pieczone ziemniaczki

Po za tym okropnie mam twardy brzuch i mnie tak dziwnie boli od dolu ,a jak siedze lub chodze to tak mi malenstwo naciska ze az mnie cos kluje.
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:16   #2913
mysiopez
Zadomowienie

a ja wróciłam ze spacerku z koleżanką - sama oczywiście nigdzie nie wychodze...

może ten spacerek pomoze????

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:25   #2914
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
a ja bym cos zjadla.... tylko co?
ja zjadłam banana i jogurt truskawkowy , bo chyba żelazo mnie zatwardza...

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
a ja wróciłam ze spacerku z koleżanką - sama oczywiście nigdzie nie wychodze...

może ten spacerek pomoze????
spróbuj mniej o tym wszystkim myśleć, czasem dzieci tak mają lub tak się trochę przekręcą, że nie czuć ich ruchów.. ja tak mam...... i wtedy cierpliwie czekam
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:28   #2915
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Spokojnie, moze jeszcze nasze maluszki nas zaskocza i sie pospieszą???Oby tylko nie zabardzo. Ja poki co dopiero w 35 tygodniu jestem i jeszcze nie przygotowana do szpitala. Czekam na paczke z allegro.W sobotę mąz idzie na ostatnie zakupy: sól fizjologiczna, spirytus do pepuszka, gaziki, linomag ,Bapanthen itp( a bepanthen to jest na popekane brodawki z tego co sie orientuje nie na pupe dzidzi??/) i dla mnie po jakies reczniki do szpitala, skarpetki..takie drobiazki juz zostały...reszt jest w tej paczce z allegro..kosmetyki dla dzidzi aspirator do noska, termometr, wklady poporodowe itp i bedzie wszytsko, wtedy sie spakuje i czekam...na to najpiekniejsze wydarzenie w moim zyciu..ja po 2 lutym moge już bezpiecznie rodzić skoncze wtedy 37 tydzien i zaczne 38...
Bepanthen to krem stosowany w stanach zapalnych i podrażnieniach skóry, szczególnie zalecany dla niemowląt i dzieci. Szczególnie przydatny w praktyce neonatologicznej i pediatrycznej. Lotion zaleca się stosować w przypadkach nadmiernej suchości skóry, krem - w stanach zapalnych i podrażnieniach skóry o umiarkowanym nasileniu, natomiast maść - do pielęgnacji skóry niemowląt i sutków karmiących matek.

Po wyjściu z apteki też sobie przypomniałam o spirytusie do przemywania pępuszka Te gaziki Leko są Ok?

Spakowana jeszcze nie jestem, ale wybrałam już ciuszki dla małego do szpitala, a wszystkie środki higieniczne dla siebie mam w jednej szafce. więc w razie godziny 0 wrzucę wszystko do jednej torby
wczoraj mama męża powiedziała, że zawsze mogę w górę i w dół po schodach chodzić, żeby szybciej urodzić a ja już ledwo łażę i staram się siedzieć albo w salonie na dole, albo w pokoju u nas to jeszcze miesiąc, chyba sama tu zostanę

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:31   #2916
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Dziendobry

A ja w szpitalu Wczoraj mialam troche plamienia czerwona krwia i lekarz wyslal mnie na badania do szpitala. Wszystkie badania super. USG dalej pokazuje wymiary dziecka 2 tyg do przedu niby na 37 tyg, waga 3200. Ale okazalo sie ze skurcze czesto, co 5/6 minut i tak mnie lekarz zostawil by sie upewnic ze to nie porod. Przez noc sie uspokoilo chodz dalej sa takze mam nadzieje ze mnie dzis wypisze do domu. Bo ja juz nje moge. Do tego trzymaja mnie na diecie "wodnej" na wrazie w bo mam miec cc i juz mnie normalnie skreca taka glodna jestem.

Tutaj (US) maja calkowicie inne zdanie, dlatego mnie zatrzymali w szpitalu. Jak by nie cc to bym mogla isc do domu i czekac na akcije. Ale skoro mam miec cc to chca ta kontrolowac i jak bym zatrzela sie otwierac to odrazu cc, sa zdania ze jest o wiele mniejsze ryzyko dla matki i dziecka jak cc jest robione przed rozpoczeciem porodu,

a to czasem nie wlasciciel mieszkania ma byc odpowiedzialny za taki powazne naprawy?
nie tylko w US w moim szpitalu wyznają tę samą decyzję co do cc, dlatego zostałam wcześniej, nie czekali i pokroili następnego dnia.
Swoją drogą rana uciązliwa nadal, choć już ładna cienka blizenka

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:34   #2917
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
nie tylko w US w moim szpitalu wyznają tę samą decyzję co do cc, dlatego zostałam wcześniej, nie czekali i pokroili następnego dnia.
Swoją drogą rana uciązliwa nadal, choć już ładna cienka blizenka
na blizny polecam Conthratubex (jakoś tak to się pisze )
Stary 2011-01-13, 18:42   #2918
karinaaa
Zadomowienie

wiecie a ja dzisiaj wylalam niedojedzona zupe do sedesu z garnka i nie zauwazylam ze bylo tam skrzydelko i teraz sie denerwuje czy moze mi to zapchac sedes ,bo juz widze ze woda jakby wolniej schodzi

zjadlam obiadek a juz mysle co by jeszcze dorwac ,najbardziej owoców mi sie chce a nie mam swiezych ,wiem ...mam z puszki

o wlasnie maz wrocil
Stary 2011-01-13, 18:57   #2919
Milacik
Raczkowanie

Witam Was dziewczeta kochane.

Sledze watek od jakiegos czasu i chcialabym sie podlaczyc

Wlasnie skonczylam 34 lata.
Termin mamy na 06.02.2011.
Czekamy na nasze 1 dzieciatko Natalke z utesknieniem, 37 tydzien.

Musze jeszcze popracowac nad ulozeniem dzidzi, bo sie wlasnie przekrecila pleckami do moich plecow.

Powoli sie przygotowujemy do godziny "0", pojawiaja sie lekkie skurcze.
Mam SPD, czyli malo i z trudem chodze, choc zawsze normalnie smigalam jak burza i uwielbiam spacery.
Dzis zupelnie nie mam na nic sily, nie chce mi sie lazic ani nic robic

Pozdrawiam bardzo serdecznie!!!
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:04   #2920
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milacik Pokaż wiadomość

Musze jeszcze popracowac nad ulozeniem dzidzi, bo sie wlasnie przekrecila pleckami do moich plecow.

Mam SPD, czyli malo i z trudem chodze, choc zawsze normalnie smigalam jak burza i uwielbiam spacery.

A witamy witamy
Stary 2011-01-13, 19:04   #2921
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Witaj
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:08   #2922
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

witamy
Stary 2011-01-13, 19:18   #2923
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja się wczoraj wybrałam i wcale zadowolona nie jestem... kobity na IP dawały odczuć że im przeszkadzam w... oglądaniu tv zadałam kilka pytań ale nie wszystkie bo i tak nie zabardzo chciały odpowiadać tak jakby wszystko było oczywiste a na stronce szpital g... pisze, o zobaczeniu oddziału nawet nie wspomniałam bo żadna by dup... nie podniosła więc po co sie denerwować... Ligotko, lilijko o sosnowcu pisze... a więcej info jak się spotkamy

kaskup rewelacyjne wieści teraz tylko spokojnie czekać na przyjście dzidzi
No to przykro mi, ze ty masz takie doświadczenia. Ja jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
przespałam się trochę........ co ja w nocy będę robiła

MARIKA.S pewnie można codziennie trzeba by było sprawdzić w jakimś regulaminie

OYE trzymaj się w tym szpitalu twardo. Tak, to sprawa właścicieli, tylko zazwyczaj to my pokrywamy koszty i odciągamy sobie to od czynszu. Więc nie jest tak źle.

Kaskup super wieści

Justine przepraszam, że wcześniej nie dopisałam, ale z Twojej wizyty też się cieszę

vilya
trzymam kciukasy twardo

ligotko może dzisiaj olej kuchnię sikiem prostym i daj sobie spokój co? bo jeszcze jakichś gorszych głupot narobisz

agape byłaś w Sosnowcu?? to o nim piszesz?? ja opisałam Bogucice... bo to tak przy okazji jak byłam u babci....

Zaliczyłam telefon od dziadka normalnie nie wierzę własnym uszom. Babcia zamiast w poniedziałek, to jutro wraca do domu!!!
Spoko

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:21   #2924
Patrilla
Zakorzenienie

Milacik - witaj
Mysiopez jak spakuję zdam relację ja rodzę jeśli wszystko będzie ok w Chełmży
Stary 2011-01-13, 19:25   #2925
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Też czasami się nad tym ADHD zastanawiałam. Oj łobuziaki z tych naszych dzieci są, nie ma co.

No - w końcu! Chyba od wczoraj o nim marzyłaś. Ja sobie dziś zrobiłam banana z kiwi i jogurtem truskawkowym - miks, ale miałam ochotę.

Justine - nie kuś tym kebabem, bo i ja będę chciała :P:P. No i napisz, czy mężulek znalazł jakiś prezent z Nikolą .

Mój Mały ma czkawkę, my zjedliśmy z mężem buraczkową i ruszamy na zakupy i spacerek!

Aha - wyniki w normie, oczywiście hemo spadło, więc pewnie znowu Tardyferon brać będę musiała, mocz super, odczyn Coombsa - też ujemny, czyli już mam z tym spokój, tarczyca też w normie - mam nadzieję, że to już ostatnie wyniki moje.
Ta znaleźli i to szybko niecałe 30 min i byli z powrotem. Jak to facet, ja bym pol miasta zlazła i zastanawiała się czy to czy tamto bedzie fajne, a Michał pierwszy lepszy sklep i ok...kupili śliczna ramkę na zdjecia, zegarek i czekoladki
A Ty często na te spacerki chodzisz i powiem Ci , że troche zazdroszcze...końcówka ciązy a Ty tak pomykasz. Ja leze i leze a jak leze..to jestem taka zależana, jak wstaje do wc wszystko mnie boli,ciagnie i człowiek taki osłabiony nic się nie chce.Nie mam na nic siły i najdrobniejsza czynnosc wykańcza...ale wytrwam dla mojej córeczki..

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Też czasami się nad tym ADHD zastanawiałam. Oj łobuziaki z tych naszych dzieci są, nie ma co.

No - w końcu! Chyba od wczoraj o nim marzyłaś. Ja sobie dziś zrobiłam banana z kiwi i jogurtem truskawkowym - miks, ale miałam ochotę.

Justine - nie kuś tym kebabem, bo i ja będę chciała :P:P. No i napisz, czy mężulek znalazł jakiś prezent z Nikolą .

Mój Mały ma czkawkę, my zjedliśmy z mężem buraczkową i ruszamy na zakupy i spacerek!

Aha - wyniki w normie, oczywiście hemo spadło, więc pewnie znowu Tardyferon brać będę musiała, mocz super, odczyn Coombsa - też ujemny, czyli już mam z tym spokój, tarczyca też w normie - mam nadzieję, że to już ostatnie wyniki moje.
A zapomniałam dodac, że ciesze sie , że wyniki ok.No poza hemo
A co do kebaba...polecampycha. .ja tak sie najadłam ze do tej pory czuje sie pełna i nie ma mowy o kolacji....najwyzej zjem sobie później ananaska..mam

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:29   #2926
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Milacik Pokaż wiadomość

skad jestes?
Stary 2011-01-13, 19:36   #2927
mika_am
Raczkowanie

oo cytrynka- przegapiłam gdzieś info o tym, że pozbyłaś się czopa!hmm...ja jeszcze nie

kaskup- cieszę się że wyniki dobre!

cały dzień segregowałam zdjęcia w albumie, więc teraz czas na czytanie Was
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:40   #2928
mysiopez
Zadomowienie

a ja dalej z moim czopem wojuje.. bo przed chwilą straciłam jego duuuużą część.. ale bez krwi.. a ta krew musi być?

Stary 2011-01-13, 19:45   #2929
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
a ja dalej z moim czopem wojuje.. bo przed chwilą straciłam jego duuuużą część.. ale bez krwi.. a ta krew musi być?
nie musi być
Stary 2011-01-13, 19:47   #2930
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Ty tak nie wojuj bo malucha wyjmiesz
Stary 2011-01-13, 19:49   #2931
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

mysiopez a już chciałam napisać, że nie wtryniaj się w kolejkę, a Ty przecież już legalna
Stary 2011-01-13, 19:50   #2932
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Ty tak nie wojuj bo malucha wyjmiesz
on sam wychodzi a nie miałabym nic przeciwko gdyby małemu zachciało się dziś urodzić. ja też jestem z 13... tylko, że w piątek się urodziłam...:P

ale dostałam kopa.. właśnie kurczaka do piekarnika wsadziłam.. teraz bede sprzatać..

lilijka - 18 w kolejce

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2011-01-13 o 19:52
Stary 2011-01-13, 19:57   #2933
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
lilijka - 18 w kolejce
no ale już 38 tc, więc legalnie
s bez tego czopa to do 2 tygodni możesz chodzić
Stary 2011-01-13, 20:00   #2934
kaskup
Rozeznanie

ja już po wizycie i tak:

mała raczej nie spieszy sie na świat dobrze jej w brzuchu u mamy..
wszystko pozamykane, jedynie szyjka nieco skrócona i brzuch obniżony, ale jeszcze od kości ogonowej czy jakoś tak, wiec mam nadzieje ze do 24 przynajmniej mnie nie ruszy bo moj doktorek na przymusowy urlop sie wybiera i dyzur ma dopiero 24.01, a ze debil dyrektor szpitala kazał podpisac lekarzom jakis tam papier ze nie moga byc przy porodach swoich pacjetek poza godzinami swoich dyżurów to ja chciałabym "trafic" na dyżur swojego.. jakby cos sie działo przed to dał mi namiary na swoje dwie połozne, bo ich ten nowy przepis dyrektora nie dotyczy..
chore to... jakbym chciała żeby moj lekarz był przy porodzie to musiałabym byc bez mojego TZ i na poród rodzinny jechac z lekarzem, albo trafic na jego dyżur.. zla jestem jak osa o to..

mała waży 2690 czyli rośnie

jeżeli nic nie wydarzy sie wcześniej to 26.01 chyba bedziemy działac zebym była jak najmniej na tym encortonie.. i żeby miec bezpieczny poziom płytek..

no to tyle po wizycie..

ooooooooo......... iiiii 500 postów mi szczeliło nawet nie wiem kiedy

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2011-01-13 o 20:04
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:17   #2935
mysiopez
Zadomowienie

a ja właśnie 25 minut myłam naczynia.. jak mój maz przyjdzie to będzie krzyk... oj będzie..
czuje się jakbym potrójną kawę wypiła...

kaskup - ciesze się, że wszytsko okej, ale co za durny przepis...

Stary 2011-01-13, 20:37   #2936
Milacik
Raczkowanie

JeSuisUnPapillon, pochodze z Lublina, a od kilku lat mieszkamy w UK.
Milacik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:40   #2937
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
a ja właśnie 25 minut myłam naczynia.. jak mój maz przyjdzie to będzie krzyk... oj będzie..
czuje się jakbym potrójną kawę wypiła...

kaskup - ciesze się, że wszytsko okej, ale co za durny przepis...

ja tez mam ostatnio tyle sił że bym chyba góry przeniosła.. pewnie to dzięki płytkom
a moze juz niedługo sie rozdwoimy??

przepis durny ale jeszcze bardziej durny, pokopany dyrektor..
Stary 2011-01-13, 20:44   #2938
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
... a ze debil dyrektor szpitala kazał podpisac lekarzom jakis tam papier ze nie moga byc przy porodach swoich pacjetek poza godzinami swoich dyżurów to ja chciałabym "trafic" na dyżur swojego.. jakby cos sie działo przed to dał mi namiary na swoje dwie połozne, bo ich ten nowy przepis dyrektora nie dotyczy..
chore to... jakbym chciała żeby moj lekarz był przy porodzie to musiałabym byc bez mojego TZ i na poród rodzinny jechac z lekarzem, albo trafic na jego dyżur.. zla jestem jak osa o to..
w moim szpitalu też ten przepis mają... a moj lekarz ma dyzur tylko 1 dzien w tyg i czasem weekendy,, więc jak tu się wstrzelić...

w dodatku zakaz odwiedzin do odwołania...

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:48   #2939
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

kaskup super wieści, tylko daruj sobie przenoszenie tych gór
Stary 2011-01-13, 20:49   #2940
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
w moim szpitalu też ten przepis mają... a moj lekarz ma dyzur tylko 1 dzien w tyg i czasem weekendy,, więc jak tu się wstrzelić...

w dodatku zakaz odwiedzin do odwołania...
a myślałam że tylko u nas takie pogiete przepisy maja..
mój ma dyżur 2-3 razy w tygodniu ale jak doczekam do konca jego urlopu to jakby cos to sie zamieni.. przynajmniej tak mi dzis powiedzial..

u nas o zakazie odwiedzin jeszcze nie słyszałam na razie przynajmniej porodówka otwarta- dezynfekcja napewno do połowy lutego odwołana.. przynajmniej tyle dobrze że mnie nigdzie nie odeślą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości