Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 21:03   #511
la_wenda
Raczkowanie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
brawo brawo!

ktos sie ostatnio pytal ile dzieci waza - dzisiaj sie z mala wazylam - ona 10,6
za to ja ... <cenzura> <uzala sie nad soba jedzac czekolade>
To ja się pytałam ile ważą. No to mój Ignaś do wielkoludów nie należy, przynajmniej jeśli chodzi o wagę
Stary 2011-01-13, 21:16   #512
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
To ja się pytałam ile ważą. No to mój Ignaś do wielkoludów nie należy, przynajmniej jeśli chodzi o wagę
Michaś waży nieco ponad 8kg za 9 dni skończy 9m-cy

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:22   #513
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
no niestety ma..tylko mi 2 osoby powiedziały,że to pewnie od pieluch,żeby je zmienić na inne.
Staram się jej to smarować raz clotrimazolum, a później czymś natłuszczać czy nawilżać,ale jak raz jest blade to później znów czerwone..Całkowicie nie schodzi
Tylko,że to rzeczywiście jest w tym miejscu gdzie ten pasek w pieluchach..
Używamy od początku Pampersa..teraz zauważyłam,że 4+ (active baby) różnią się od siebie,w jednej pczce są inne a w drugiej inne,z tym,że i jedne i drugie 4+.
Kupię chyba w tym tyg pieluchy z innej firmy i zobaczymy czy coś się zmieni.
Nie orientujecie się dziewczyny,które można kupić na sztuki?Kurka,bo całą paczkę później będę musiała "wymęczyć" jak będą niedobre..no chyba,że komuś oddam..
mojej kolezanki znajoma pracuje gdzies tam w pampersie i ostrzegała ostatnio zeby nie uzywac cały czas pampersów tylko na zmiane z innymi, oni tam cos dodaja jakies swoje chemie i bywa ze skóra dziecka po dłuzszym czasie zaczyna reagowac wysypkami uczuleniami plamkami
my na zmiane pampers huggis czasem lidl
Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość

a poprosze linka Ja widziałam rajstopy donauki raczkowania, mialy ABS też na kolanach

M/
martuko to ja poprosze linka do tych rajstop

a pieluchy mozna na sztuki w aptece dostac przynajmniej u nas tylko drozej licza oczywiscie 1zł-1,5 za szt

,my dzis po rehabilitacji i wyzycie u lekarza, mały wazy 8460 spadł na 10 centyl ale na razie ok
no i w przyszłym tygodniu czeka nas pobranie krwi ale to juz tz pójdzie z nami bo sama mam traume po szpitalu małego jak mu wenflon zakładali w główke, az sie boje

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:32   #514
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
kazda pielucha jak mokra izoluje od powietrza, wiec to moze byc od pieluch
nie no, to jest jasne; o tym juz jakis czas rozprawiamy, ze od wilgoci w pieluszce i kontaktu z moczem; cynamonkowa jednak napisala, ze moze od konkretnych pieluch jednorazowych, uczulenie, bo moze nasaczane sa czyms, wiec o to mi chodzilo; a nasze male maja zdaje sie to samo;

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

A moja tydzien przed ukonczeniem 9 miesiaca wazyla 7 kg; na 70,5 cm.
To jest dopiero szczuplaczek...
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:39   #515
libra777
Zakorzenienie

Cynamonkowa mój Miko się od pampersów odparza a od haggisów nie , dlatego pampki kupuje tylko jak są gdzieś w promocji i nie używam cały czas , tak to na haggisach lecimy. A te z rossmana też miałam i dla mnie były ok. właśnie są po 2 szt pakowane fajnie bo można na próbę kupić

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Ale to w sumie po dwóch sztukach i tak nie będziesz wiedziała czy dobre trzebaby conajmniej kilka dni używać tak mi się wydaje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:42   #516
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
nie no, to jest jasne; o tym juz jakis czas rozprawiamy, ze od wilgoci w pieluszce i kontaktu z moczem; cynamonkowa jednak napisala, ze moze od konkretnych pieluch jednorazowych, uczulenie, bo moze nasaczane sa czyms, wiec o to mi chodzilo; a nasze male maja zdaje sie to samo;

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

A moja tydzien przed ukonczeniem 9 miesiaca wazyla 7 kg; na 70,5 cm.
To jest dopiero szczuplaczek...
Moja jak miała 9 m-c to z 6 ważyła a teraz ma 13 i waży 8 kg

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:44   #517
la_wenda
Raczkowanie

a my mamy internet z Netii. Do niedawna płaciliśmy 59 zł. MAmy prędkość 1 mb/s. Chcieliśmy przyśpieszyć ale się nie da na tych łączach , które mamy. Kiedyś namówili mnie na przetestowanie mobilnego netu, zgodziłam się bo miesiąc był za darmo. Nie działało u nas więc odesłałam im modem i wypowiedziałam umowę, bo takie były warunki, żeby się umowa nie przedłużyła automatycznie. Konsultant powiedział mi, że sprawa jest załatwiona a tu przychodzi mi faktura na 300 zł za nieodesłane urządzenie. Tak się w...łam, zadzwoniłam do nich a oni mi mówią, że mam przysłać dowód nadania. Tylko, że ja zdążyłam go już wyrzucić, pewna, że sprawa jest zamknięta. Na szczęście rozpatrzyli moją reklamację tej faktury pozytywnie i odczepili się ode mnie. I od tego czasu jakimś cudem za internet płacimy nie 59 zł jak do tej pory a 49 zł. Wolę się nie dopytywać skąd ta zmiana z wiadomych względów
Stary 2011-01-13, 21:50   #518
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Moja jak miała 9 m-c to z 6 ważyła a teraz ma 13 i waży 8 kg
To mogloby byc pocieszajace, ale Oliwka tez przeciez sie odchudza...
Stary 2011-01-13, 21:54   #519
la_wenda
Raczkowanie

Dawno nie męczyłam Was zdjęciami mojego kawalera.
Oto Ignacy zapatrzony w lampę
uwaga nadciąga
stoję!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0333małe.jpg (32,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0334małe.jpg (29,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0324małe.jpg (33,7 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-01-13, 21:55   #520
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
To mogloby byc pocieszajace, ale Oliwka tez przeciez sie odchudza...
No dobra laski mogą być szczupłe ale jak chłopak chudzielec to nie za bardzo...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:56   #521
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
a my mamy internet z Netii. Do niedawna płaciliśmy 59 zł. MAmy prędkość 1 mb/s. Chcieliśmy przyśpieszyć ale się nie da na tych łączach , które mamy. Kiedyś namówili mnie na przetestowanie mobilnego netu, zgodziłam się bo miesiąc był za darmo. Nie działało u nas więc odesłałam im modem i wypowiedziałam umowę, bo takie były warunki, żeby się umowa nie przedłużyła automatycznie. Konsultant powiedział mi, że sprawa jest załatwiona a tu przychodzi mi faktura na 300 zł za nieodesłane urządzenie. Tak się w...łam, zadzwoniłam do nich a oni mi mówią, że mam przysłać dowód nadania. Tylko, że ja zdążyłam go już wyrzucić, pewna, że sprawa jest zamknięta. Na szczęście rozpatrzyli moją reklamację tej faktury pozytywnie i odczepili się ode mnie. I od tego czasu jakimś cudem za internet płacimy nie 59 zł jak do tej pory a 49 zł. Wolę się nie dopytywać skąd ta zmiana z wiadomych względów
ciekawie...
Kiedy ja mialam z netii, a bylo to dawno, placilam za minutowe polaczenia, a predkosc mialam taka, ze strone otwieralam pol godziny, wiec raczej mi sie to nie oplacilo. Moze teraz juz lepiej jest.
Stary 2011-01-13, 21:57   #522
P0P70
Zakorzenienie

Lawenta - On jest po prostu cudny. Wam to tylko dzieci robić takie ładne wam wychodzą. No i mądre oczywiście

Stary 2011-01-13, 21:57   #523
libra777
Zakorzenienie

La_wenda Ignaś wygląda jak laleczka , oj będzie serca łamał
Stary 2011-01-13, 21:58   #524
cigi
Rozeznanie

lawenda, ale elegancik, fiu fiu;

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
a dlaczego nie, masa miesniowa przybedzie mu pozniej
Stary 2011-01-13, 21:59   #525
P0P70
Zakorzenienie

Cigi - a Ty myślisz na stałe wrócić do Polski, że się tak wypytujesz?

Stary 2011-01-13, 22:04   #526
cigi
Rozeznanie

Pop, ja tam w Polsce bywam czasem dluzsze, czasem krotsze okresy;
gdybam se (czyt. kto wie ale sza)
Stary 2011-01-13, 22:09   #527
P0P70
Zakorzenienie

Ty jak mówisz do BAsi to po polsku czy francusku? A jak jek książki czytasz to po jakiemu?

Stary 2011-01-13, 22:27   #528
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
mojej kolezanki znajoma pracuje gdzies tam w pampersie i ostrzegała ostatnio zeby nie uzywac cały czas pampersów tylko na zmiane z innymi, oni tam cos dodaja jakies swoje chemie i bywa ze skóra dziecka po dłuzszym czasie zaczyna reagowac wysypkami uczuleniami plamkami
my na zmiane pampers huggis czasem lidl

a pieluchy mozna na sztuki w aptece dostac przynajmniej u nas tylko drozej licza oczywiscie 1zł-1,5 za szt
i tu jest pewnie pies pogrzebany!
Nadia kiedyś tego nie miała,a jedziemy cały czas na pampersach..to by się zgadzało..

dzięki dziewczyny za podpowiedzi gdzie te na sztuki można kupić,obawiam się,że będę musiała kupić ich więcej niż kilka..pewnie kilka dni przydałoby się poużywać+jakieś specyfiki.

la_wenda, jaki przystojniak!!!!

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-01-13 o 22:30
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:32   #529
machaj
Raczkowanie

wiecie co nie przejmujcie się aż tak wagą dzieciaczków... one teraz sie takie ruchliwe zrobiły że mniej przybierają... moja Kala jak miała 9 miesięcy ważyła 9kg a teraz waży niecałe 0,5kg więcej a ma 10 miesięcy... jak ja powiedziałam pediatrze że mało waży powiedziała mi że lepiej jak dziecko waży za mało niż za dużo bo z tym większy problem

ferrou anakazar i inne- dziękujemy za głosy...
mrowak- ja po 15 minutach załadowania zdj tego żałowałam... na 'dzień dobry' cztery 1ki dostałyśmy... ja wiem że dla mnie moje dziecko jest najpiękniejsze najmądrzejsze i we wszystkim naj... ale to nie znaczy że inne sa bee.. jak mi się dzieciątko podoba to daje 5 a jak nie to nic nie daje i tyle... aż tak mi na wygranej nie zależy a przykro mi było...

no i chwalę moje mądre dziecko... dziadki nauczyły ja pokazywać że coś jej smakowało.. czyli mała klepie się po brzuszku ale taki mały pieronek z niej! ja ją od miesiąca uczyłam w końcu dałam sobie spokój bo stwierdziłam że to za trudne dla niej... a wystarczyło żeby dziadki raz pokazały i od razu załapała...

pop- jak dla mnie twój plan rewelacja... a tż już go zna? on pewnie ucieszy się podwójnie!

sidorcia- ja już zdj zapisałam na pulpicie i na pewno o nim nie zapomnimy jak będziemy wypełniać pity... namówię jeszcze teściów

ja dziś dzwoniłam do dziekanatu... muszę zajechać podanie złożyć o przeniesienie na zaoczne... przeraża mnie fakt powrotu na studia... a jeszcze bardziej zostawienie małej na weekend... no i żegnajcie wolne weekendy do maja...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:46   #530
libra777
Zakorzenienie

Machaj te konkursy na wizazu są jakieś chore , chodzi mi o te zasady to bez sensu z tym dawaniem oceny od 1 do 5 powinno byc tylko głosuj na zdjęcie i tyle i później zliczane głosy , przeciez to logiczne że inni są na tyle chamscy że zaniżają

Co do wagi dzieci to powiem wam jeszcze że mojej koleżanki córka jak zaczęła sama chodzić już tak dobrze że latała wszędzie to prawie kilogram schudła.
Stary 2011-01-13, 22:55   #531
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
wiecie co nie przejmujcie się aż tak wagą dzieciaczków... one teraz sie takie ruchliwe zrobiły że mniej przybierają... moja Kala jak miała 9 miesięcy ważyła 9kg a teraz waży niecałe 0,5kg więcej a ma 10 miesięcy... jak ja powiedziałam pediatrze że mało waży powiedziała mi że lepiej jak dziecko waży za mało niż za dużo bo z tym większy problem
tu machaj masz rację..
Nadia urodziła się duuuża(4270g) więc wiadomo była i jest większa niż większość dzieciaczków w jej wieku..wcześniej przybierała inaczej na wadze niż teraz..
właśnie ostatnio nasza pediatra stwierdziła(zaniepokojona chyba),że Mała przybrała mniej niż dotychczas,że paniki nie będzie siała,ale żeby ją przywieźć za miesiąc i zważyć..
kurka,a ona przecież już nie leży jak kiedyś tylko tak zasuwa,że za nią muszę latać dosłownie..normalnie mi je,nie należy do niejadków żadnych problemów nie mamy(odpukać) i w sumie to ważenie uważam za niepotrzebne,ale pewnie pojedziemy - dla świętego spokoju
Nadia jak miała deczko ponad 8mcy ważyła równo 9kg i miała 75cm..
Stary 2011-01-13, 23:00   #532
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Machaj te konkursy na wizazu są jakieś chore , chodzi mi o te zasady to bez sensu z tym dawaniem oceny od 1 do 5 powinno byc tylko głosuj na zdjęcie i tyle i później zliczane głosy , przeciez to logiczne że inni są na tyle chamscy że zaniżają

Co do wagi dzieci to powiem wam jeszcze że mojej koleżanki córka jak zaczęła sama chodzić już tak dobrze że latała wszędzie to prawie kilogram schudła.
dla mnie też są bez sensu i nigdy już w żadnym udziału nie wezme , Pop tu się poświęcała i inne dziewczyny i dupa a regulaminu nie złamałam wtedy . i znowu kretyniz wymyślili

lawenda - ale przystojniak a któraś tu ostatnio pisała że chłopaka to nie można ładnie ubrać

Mój Szymek zawsze był 97 centyl i w wadze i we wzroscie a teraz z wagą spadł chudy się zrobił a bardzo wysoki i babka do mnie ostatnio że mógłby wiecej wazyć a ja się kiedyś bałam że on gruby .he he
Stary 2011-01-13, 23:00   #533
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ty jak mówisz do BAsi to po polsku czy francusku? A jak jek książki czytasz to po jakiemu?
Mowie do niej po polsku; Taka jest zasada w rodzinach dwujezycznych, jesli sie chce zeby dziecko opanowalo dwa jezyki, kazde z rodzicow mowi do dziecka w swoim jezyku; i nie nalezy tego mieszac; Do tzta nalezy wiec francuski; a oczywiscie ja mowie do ludzi po fr. na ogol (jesli Francuzi), wiec tez sie oslucha, i w domu tez;
ksiazeczki tez mam dla niej polskie; ale niewiele czytamy jeszcze; po francusku tez mamy, ale czytamy je po polsku

machaj, Ty juz sie lepiej nie chwal co kalina potrafi, coo?
Stary 2011-01-13, 23:06   #534
libra777
Zakorzenienie

To ja się pochwalę mój Miko nauczył się pstrykać palcami i nawet mu wychodzi tak cichutko jak świerszczyk
i dzisiaj mówił jak kurka robi koko i pokazał gdzie myszka ma nosek(jest dobrze widoczny bo myszka szara a kinol czerwony)
Stary 2011-01-13, 23:10   #535
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

echhhh,dziewczyny uzależniacie teraz to i mój tż się dopytuje czemu ja mam wiecznie laptopa włączonego na jakimś forum i że jak piszę to tutaj
co prawda mniej się odzywam niż reszta,ale ostatnio i tak jakoś w miarę na czasie jestem
a teraz zmykam,bo jak dziś zębiska Nadii dadzą o sobie znać to jutro mnie tu nie zobaczycie
po nieprzespanej nocy jestem średnio kumata przez pół dniaa teraz pogoda nie sprzyja "ładowaniu baterii"
byle do wiosny!!
dobrej nocki!
Stary 2011-01-13, 23:24   #536
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

goscie poszli, posprzatalam i zajrzalam.

Ignac sliczny!!! nie nie, nie sliczny PRZYSTOJNY!

co do wagi moja Oliwka przed 9 miesiacem wazyla 11kg bez pary gram.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 23:41   #537
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę mój Miko nauczył się pstrykać palcami i nawet mu wychodzi tak cichutko jak świerszczyk
i dzisiaj mówił jak kurka robi koko i pokazał gdzie myszka ma nosek(jest dobrze widoczny bo myszka szara a kinol czerwony)
no prosze, prosze;
moja niewiele mowi slow, moze to wlasnie przez dwujezycznosc;
ja tez ide spac, pa

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Masz tzw livebox czy jak to sie tam zwie .
No, chyba tak; A w Polsce takie cosik tez jest? I oplaca sie, dobrze dziala?
Dzieki za info.
Stary 2011-01-13, 23:55   #538
libra777
Zakorzenienie

Cigi ja mam liveboxa ale to już mój czwarty psują się często i często internet rozłancza ale jest wygodniejszy od modemu bo możesz się przemieszczać z lapkiem.
Jak mi się psuje livebox to do ręki mi wymieniają na nowy
Stary 2011-01-14, 06:27   #539
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

hej ja tak na szybciucha, bo już późno a muszę się do szkoły szykować - dziś będę wystawiać ceny z zachowania w mojej klasie, a że to najgorsza klasa w szkole pod tym względem to aż 4 nagany będę mieć buuuu ale kazałam dzieciom przygotować się na obronę swoich ocen z zahowania i mają rachunek sumienia zrobic - hihihi ciekawe co powymyślają Wczoraj kupiłam sobie jedną sukienkę, bez mierzenia i cholera okazała się za długa...no ale zaniosę do krawca i mi skróci, mam nadzieję, że nie straci fasonu
Cytat:
Napisane przez martuko Pokaż wiadomość
a poprosze linka Ja widziałam rajstopy do nauki raczkowania, mialy ABS też na kolanach
ja te skarpety kupowałam u mnie w sklepie dzieciowym, na all nie widziłam takich - ale świetnie się sprawdzają, trzeba by poszukać, jak znajdę to wkleję. a te rajstopy są na all co piszesz, widziałam też takie na żywo, są dwie wersje z abs takim jak na skarpetach i z rzepami, te drugie są bez sensu bo sprawdzają się tylko na dywanach a na panelach czy płytkach już nie.
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Danio daje szymkowi odkad rok skończył czasem bo lubi , teraz jak chce też mu daje no ale on juz duzy chłopak , Oli kupuje naturalny serek z rolmlecza i dodaje sama owoce . Danonkom mówie nie bo to sam cukier i chemia i do tego poleca się je od 3 roku życia,

czyli jeszcze za wcześnie żeby teraz dać
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
mój waży 9.5 kg a ma 82 cm...szczypior straszny, chociaż ostatnio mu tak słodk brzuszek zaczął odstawać znad spodenek

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

ja dziś dzwoniłam do dziekanatu... muszę zajechać podanie złożyć o przeniesienie na zaoczne... przeraża mnie fakt powrotu na studia... a jeszcze bardziej zostawienie małej na weekend... no i żegnajcie wolne weekendy do maja...
nie marudź!!! musisz studia skończyć!!! dzisiaj bez studiów to wielka du..a, ile lat Ci zostało??? Ja Cię tu będę dopingować

Dziewczyny, mój mały królewicz dzisiaj kończy 10 miesięcy matko jak się cieszę, codziennie mnie zaskakuje czymś nowym, ciekawe co z tego tytułu dziś wymyśli, już się doczekać nie moge powrotu z pracy aha i najważniejsze!!!!!Przebił nam się 2 ząbek!!!! Lewa górna jedynka!!!

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2011-01-14 o 06:47
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 07:32   #540
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
czyli jeszcze za wcześnie żeby teraz dać
mój waży 9.5 kg a ma 82 cm...szczypior straszny, chociaż ostatnio mu tak słodk brzuszek zaczął odstawać znad spodenek

mój podobnie z wagą i wzrostem, tylko że nic mu nie odstaje

cynamonkowa erwi po Pamperach miał uczulenie, nie dawaliśmy z nim rady. Zmienilam na huggisy i nie ma problemow. Może kup jedna paczke w biedronce teraz za 36.99zl 87szt. Jak nie podpasuja, zawsze później możesz wykorzystać jak np zrobi kupke chwilę przed kąpielą, ja tak robilam jak kupilam jakiś wynalazek. Eryk np miał uczulenie na wszystkie pieluchy i kupowalam mu takie brązowe, bo te białe to zawdzięczają swój kolor wybielaczom, a on na nie był uczulony.

Ignaś taki elegancki

tz mi sie przeziębił, i na to żeby do pracy dzisiaj iść jest wystarczajaco zdrowy, ale żeby do malego wstać to już nie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości