Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 21:20   #2431
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

dobranoc wszystkim
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:27   #2432
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Laseczka gratuluję córeczki
Wczoraj umieszczała któraś was taki film instruktazowy z kąpieli, ale tam ten maluch nie byl taki zupelnie maly, bo pepka nie mial, wiec sobie poszukalam na you tubie takiej prawdziwej pierwszej kapieli. No i się trochę przestraszyłam. To dziecko takie malutkie płacze tak porazająco, wszystko takie delikatne. No i troche zwatpilam w swoją pewność, ze to wszystko bedzie dla mnie takie jasne i proste
dziękuję
właśnie też oglądałam te filmiki instruktażowe-racja ten mały był już większy bo nie było już pępka.

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
podzielę się
http://allegro.pl/body-ze-spodniczka...387689168.html mnie urzekły choć bardziej pomysł niż wzory i kolory
ale cudo

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
wróciłam i wszystko jest ok mała waży już 1500g i ułożona jest już główką w dół
na szczęście szyjka lepiej wygląda ale lekarz jeszcze nie odstawił mi fenoterolu, powiedział że najprawdopodobniej odstawimy dopiero pod sam koniec jeżeli mam takie bóle i skurcze jak zapomnę wziąć tabletki no cóż wszystko dla małej
laseczka gratuluje córeczki
dziękuję. i również się cieszę że wszystko ok z Twoją małą .

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Hej!
Laseczka! Szczerze mówiąc to jestem w szoku, że dziewczynka, bo akurat u Ciebie obstawiałam chłopaka.
Sama jeszcze w szoku jestem bo na poprzednich badaniach lekarz mowil ze widzi niby siusiaka ale pewnosci nie daje bo maluszek zaciska nozki i nie chce pokazac ... tak wiec juz nastawialam sie na chlopaka bardziej chociaz skrycie caly czas marzylam ze moze jeszcze bedzie corka i nie tracilam nadziei i teraz jak lekarka powiedziala mi ze na 97 % corka to az uwierzyc nie moglam w to co slysze ale bardzo się cieszę. aż jeszcze to do mnie nie dociera . w końcu tak długo czekałam i nie wiedziałam co tam dzidziuś ma między nóżkami . mój tż tez w szoku bo bardziej na chlopaka nastawiony byl ale tez sie cieszy bo mowi ze wazne ze zdrowe. Rozmawialam z nim i pytalam jakie imie mu bardziej odpowiada bo sie zastanawiam : Oliwia czy Wiktoria i powiedział że bardziej mu się podoba Wiktoria bo można zdrabniać np. Wiki, Wikuś a przy Oliwi to jedynie Oliwka a to już mniej mu się podoba.
tak więc na razie będzie wstępnie Wiktoria -jeśli można to prosiłabym dopisać to imię na 1 stronę
może jak zmienię zdanie jednak na Oliwia to dam znać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:44   #2433
Thorgal1980
Zadomowienie

ego ego dzięki, na pewno się przyda

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

myślę że brzuszek w sam raz.. miałam podobny i slicznie Ci w nim [/QUOTE]

dzięki

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Laseczka trzymam kciuki za płeć

Myślałam o takim leżaczku, co uważacie?
http://allegro.pl/lezaczek-safari-me...6.html#gallery

albo taki

http://allegro.pl/okazja-lezaczek-fi...7.html#gallery
jak dla mnie safari rządzi!
Thorgal1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:57   #2434
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie odzywałam się wczoraj, bo miałam dołująco -kiepski dzień. Jak pisałam Wam wcześniej, chciałam załatwić sprawę nowej przychodni bo w tej w której jesteśmy nie ma pediatry . Niestety w niektórych województwach reforma weszła tylko z nazwy, natomiast system funkcjonowania przychodni jest taki sam jak w latach 70 - 80 . Zaliczyłam wczoraj 4 przychodnie, gdzie w 3 panie krzyczały, że to nie ich rejon i czego ja od nich chcę. Na moje stwierdzenie, że nie istnieje coś takiego jak rejonizacja (odkąd weszła reforma nie ma czegoś takiego ) panie zaczynały traktować mnie jak idiotkę która nie wie o czym mówi . W tym momencie wyjaśniałam im grzecznie ze sama jestem ze służby zdrowia do tego pielęgniarką rodzinną, wiec znam ten system na wylot i niech przestaną ze mnie robić durnia bo za chwilę mnie trafi . Na to panie schodziły z tonu ale dalej swoje - że jak się już tak upieram, to one przyjmą nas do przychodni noo ale rejonizacja wiec mogę od razu zapomnieć o jakichkolwiek wizytach domowych itd. Ręce opadły mi po sama ziemię. Żeby było jeszcze "weselej" wychodząc z 3 przychodni, zaliczyłam wywrotkę na schodach - tego było za wiele po prostu się Mąż przerażony pozbierał mnie ze schodów. Całe szczęście nic mi się nie stało, poleciałam na tyłek ale zasłoniłam się rękoma, wiec dziś tylko nadgarstek mnie trochę boli .
Po powrocie do domu miałam już tak dość, że zjedliśmy późny obiad i poszłam spać

Częściowo Was nadrobiłam w czytaniu ale jeszcze nie wszystko, ale zrobię to jak tylko wrócę z zakupów
i życzę miłego dzionka
O jejku to faktycznie jakies fatum cie dzisiaj zlapalo......kurde coz za ludzie pracuja w tej sluzbie zdrowia jakas porazka naprawde....wez ty sie nie denerwuj i odpoczywaj...dobrze ze nic ci nie jest po tym upadku az gesiej skorki dostalam...wyobrazam sobei jak twoj maz sie wystraszyl trzymaj sie jutro bedzie lepiej

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
a co do piersi, to mi na razie nic nie leci, ale to 27 tydz, to moze jeszcze nie czas, mam nadzieje, ze jeszcze z 2 miesiace nie bedzie leciec

Co do puchnięć krocza, to teraz przydałoby się takie lusterko z pomniejszeniem ja mam wargi lekko opuchnięte gdzieś od 15 tygodnia. Juz nie mogę się doczekac swojego wyglądu tam, sprzed ciazy. Choc tez prawde mowiac przez brzuch rzadko ją oglądam
u mnie minal 30tc i nic mi z cycuchow nie lecialo....
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:59   #2435
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
kolezanke odesłali z Żelaznej nawet jak jej juz zdozyly w domu odejsc wody....

no ale czy była postepująca czynnośc skurczowa przynajmniej co 5 minut i duże rozwarcie? i jak jej uzasadnili ta odmowę? gdzie ją skierowali, do jakiego innego szpitala? Musiała dostac odmowę na piśmie, co jej tam napisali, jaki powód odmowy?
może za wczesnie pojechała? zawsze lepiej pojechac jak juz jest konkretna akcja, bo tak to moga odesłać do domu z powrotem
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-01-13 o 22:01
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:03   #2436
iizabelaa
Zakorzenienie

ja po przerwie na zakupy rożnych potrzebnych rzeczy,
znowu zaczęłam ogladac na all ciuszki

laseczkaa

Wiktoria została dopisana
Stary 2011-01-13, 22:07   #2437
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
eh normalnie plakać mi się chce, tak mnie bolą pachwiny, krocze na przemian z kręgosłupem, nie wiem jak mam leżeć, siedzieć, chodzić..
czy tak już bedzie do konca? brak mi sił, nie chce sie tak meczyc jeszcze 7 tygodni
Wlasnie ta koncowka jest najgorsza....znajoma jak byla w 17 tc.to prosila boga zeby urodzic tak jej juz bylo ciezko....i urodzila tydzien przd terminem...ale to nie znaczy ze z nami tak bedzie <tak sie pocieszam>
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 22:07   #2438
niutka1
Wtajemniczenie

dżizas ale mam potworna zgagę, cały dzien prawie, a wczoraj w nocy to nawet

juz nie wyrabiam
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:15   #2439
Montii
Zakorzenienie

u mnie cisza ze zgagą

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:24   #2440
Thorgal1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Syrop mi też przepisała; Mukolina
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na lek. Katar sienny, czynna choroba wrzodowa żołądka i dwunastnicy. Nie zaleca się stosowania w ciąży i okresie karmienia piersią. Nie stosować u dzieci poniżej 2 r.ż

Może Stodal kupię zamiast tego?
ja tez przeziębiona, biorę do nosa wodę morską, euphorbium a syrop prenalen specjalny dla cięzarówek

a mam pytanko co do żelaza jakie bierzecie i ile pastylek dziennie, bo ja chodze do 2 lekarzy i kazdy co innego gada...
Stary 2011-01-13, 22:30   #2441
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
dzieki
paseczki mnie nie przekonuja

macie juz rozki - beciki ??
jakiej wielkosc, jakie wypelnienie??
mozecie cos polecic???????/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 22:59   #2442
Thorgal1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
tżci to jacyś dziwni myślą że to takie pyszne ja to piłam kiedyś jak miałam 10lat i brata mama karmiła ohyda

wiesz co wyczytałam na necie parę osób polecało i spróbowałam fakt że troszkę gorzej się włosy rozczesuje ale wolę to niż myć codziennie

pochwalę się - przyszło nasze łóżeczko!!! i pościel !!! łóżeczko rozpakujemy tak na początku marca gdzieś
a pościel to fajnie bo ksiądz u nas siedzi a tu wchodzi kurier i: pochwalony pochwalony ja tylko paczkę przyniosłem i poszedł
jeszcze tylko czekam na rogala do spania od rydzyneczek przyjdzie myślę jutro i książkę dzieciozmagania i parę rzeczy tylko nam zostanie do kupienia

laski weźcie mi wytłumaczcie o co chodzi z tym rogalem do spania bo nie kumam

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
ja kupię ręczny Avent. U mnie w aptece kosztuje 150zł. Mam zamiar kupić dopiero po porodzie, tzn męża wyślę jak będzie mi potrzebny, bo nie chce kupić i nawet nie rozpakować gdyby mi się nie przydał...

Na elektryczny trochę szkoda mi kasy przynajmniej nadgarstki będę miała wyćwiczone
oj nie wiem czy nie szkoda kasy na ten reczny, mi wszystkie kolezanki z którymi na ten temat rozmawiałam nie polecąły, mówią ze to bez sensu i zdecydowanie elektr. bo tenręczny i tak w kąt pójdzie bo nie da sie tego uzywać.
Stary 2011-01-14, 06:27   #2443
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
a plecy mnie też bolą i biodra spać w nocy nie mogę, kręcę się z boku na bok..
JA też mam problem z biodrami w nocy, chociaż od 2 dni jakby lepiej, nie wiem po czym.

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
zjadłam cala miske lodow tiramisu z bananem, mandarynka i bita smietana...pyszota
To mi smaka narobiłaś. Dzisiaj lody kupuję

Cytat:
ja kupilam juz elektryczny bo na pewno mi sie przyda - studia
i chce zeby tz tez karmil butelka malego w miare od poczatku a nie tylko ja i moj cyc
A ile butelek kupiłaś? Ja mam 2 125ml i 2 260, do tego tylko woreczki do przechowywania pokarmu. Nie wiem czy wystarczy czy nie?

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
dziewczyny,

tak mnie naszło, że chce już być szczupła i pójść na noramlne zakupy ciuchów
Ohh mi też się marzą normalne zakupy. Zastanawiam się, czy się wcisnę w sukienki sprzed ciąży, bo one w pasie dość wąskie są, a mi teraz pod biustem przybyło

Cytat:
u mnie cisza ze zgagą
U mnie nie cisza, ale jest lepiej. Od poniedziałku nie biorę Ranigastu i wspomagam się tylko Maloxem, także da się przeżyć

Dziewczyny cud się zdarzył po 3 tygodniach wrócił do domu ten kot co nam przed świętami zaginął. Był u kogoś(podejrzewamy, że u takiej walniętej sąsiadki, co łazi po śmieciach, ale ma ze 20 kotów) w domu bo w węglu cały, ale nawet nie schudł

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 07:15   #2444
izunia233
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim
Ja już na nogach bo odprawiłam Tż do pracy i sama zaraz jade do Tesco. Może jeszcze na coś się załapię.

Dzisiaj zaczynam 25 tydzień i stawiam piccolo

Cytat:

laseczkaa

To już chyba możemy nazwać allegroholizmem

Wodzę,żę męczycie się ze zgagą. Ostatnio słyszałam, że wypicie szklanki mleka pomaga. Może spróbujecie?

Edytowane przez izunia233
Czas edycji: 2011-01-14 o 07:19
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:04   #2445
laseczkaa
Zadomowienie

hej
Cytat:

laseczkaa

dziękuję
Wiesz ja też chyba dzisiaj wybiorę się po sklepach wreszcie mogę kupić coś różowego

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
macie juz rozki - beciki ??
jakiej wielkosc, jakie wypelnienie??
mozecie cos polecic???????/
mam już 2 i w zupełności mi starczą- tak myślę.
wymiar ok 76x76
o jeden mam taki :
http://allegro.pl/rozki-rozek-becik-...408443262.html

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Dzisiaj zaczynam 25 tydzień i stawiam piccolo
gratulacje ale te tygodnie lecą ... przyłączam się do

mała mnie kopie od rana a ja zaraz się szykuję i wychodzę.
może dziś z tż też pojedziemy do Tesco -byłam w tesco dzień przed tym jak wchodziła gazetka czyli w środę i oglądałam produkty ale w moim tesco mieli bardzo mało tzn 1 posciel i ciekawa jestem czy cos dowieźli ...

dziewczyny a jak tam carrefoul jest cos dla dzieciaczków przecenione -któraś teraz była ?

i jeszcze jedno pytanie -zastanawiam się nad kupnem tego rogala do karmienia. które są lepsze te większe czy te mniejsze ? czy mamusie które już mają dzieci miały takie coś i jak sie na tym karmi czy rzeczywiście dobrze - czy wystarczy nawet poduszke podłożyć i efekt bedzie ten sam ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:06   #2446
tola3804
Zakorzenienie

Cześć!

Zapomniałam wczoraj napisać, że w pierwszej ciąży ciągle Mik miał czkawkę i później jak już się urodził mu to zostało. Potrafi do tej pory nawet kilka razy dziennie mieć czkawkę. Położna na pierwszej wizycie się mnie pytała, czy miał czkawkę jak byłam w ciąży i powiedziała, że w takim razie to normalne, że teraz będzie miał. Teraz w tej ciąży póki co nie miałam ani razu.

Zgagi współczuję strasznie. Już się jej boję. W pierwszej ciąży cały 8 i 9 m-c miałam. Nic nie pomagało. Myślałam, że wykorkuję.

Miłego dnia!
Stary 2011-01-14, 08:26   #2447
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
hej
byłam na nocnej pomocy i okazało się, że mam antybiotyk, bo jak to lekarz powiedzial, mam furczenie w lewym płucu
oprócz tego płukac gardło szałwią lub zwykłą wodą z sola kuchenną i inhalacje z rumianku
mam nadzieję że już ci lepiej dobrze że jednak poszłaś do tego lekarza

Cytat:
Wczoraj umieszczała któraś was taki film instruktazowy z kąpieli, ale tam ten maluch nie byl taki zupelnie maly, bo pepka nie mial, wiec sobie poszukalam na you tubie takiej prawdziwej pierwszej kapieli. No i się trochę przestraszyłam. To dziecko takie malutkie płacze tak porazająco, wszystko takie delikatne. No i troche zwatpilam w swoją pewność, ze to wszystko bedzie dla mnie takie jasne i proste
ja umieszczałam no to fakt i jeszcze trzeba uważać żeby pępka nie zamoczyć ciężko to widzę ale już tżtowi powiedziałam że jest silniejszy to on będzie syna kąpał

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Wlasnie ta koncowka jest najgorsza....znajoma jak byla w 17 tc.to prosila boga zeby urodzic tak jej juz bylo ciezko....i urodzila tydzien przd terminem...ale to nie znaczy ze z nami tak bedzie <tak sie pocieszam>

a przypomniało mi się na sr położna mówiła że dużo dziewczyn które trafiają na porodówkę które brały w ciąży fenoterol są po terminie ja biorę już 1,5 miesiąca...

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
dżizas ale mam potworna zgagę, cały dzien prawie, a wczoraj w nocy to nawet

juz nie wyrabiam
i nic nie pomaga żadne leki? współczuję ja mam ale taką lekką

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
laski weźcie mi wytłumaczcie o co chodzi z tym rogalem do spania bo nie kumam
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...395839087.html takie o coś ja mam problemy z ułożeniem się i mi polożna polecała

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Dziewczyny cud się zdarzył po 3 tygodniach wrócił do domu ten kot co nam przed świętami zaginął. Był u kogoś(podejrzewamy, że u takiej walniętej sąsiadki, co łazi po śmieciach, ale ma ze 20 kotów) w domu bo w węglu cały, ale nawet nie schudł
jak fajnie widzisz - zatęsknił za panią

a ja dziś mega wkurzona bo pół nocy nie spaliśmy tak nam kaloryfer piszczał dziadkowi nie da się wytłumaczyć że jak jest plusowa temperatura na dworze to nie trzeba tak palić a ten co 2 godziny cały piec podkładał a nam wtedy strasznie kaloryfer piszczy jakaś różnica ciśnienia nie wiem no taki wysoki ton zwariować można dziś tż ma stopery do uszu kupić ale jak dziadek tak w kwietniu będzie grzał bo dziecko będzie to awanturę zrobię normalnie dla dziecka ma być temp ok 20stopni a jak dziadek nagrzeje to on ma u siebie 28 około a u nas kaloryfer jak zakręcimy to bardziej piszczy no zwariować idzie

i wstałam taka zła a tu koleżanka z pracy dzwoni że z kadr dzwonili moje zwolnienie jedno do 5 stycznia co miałam nie doszło dobrze że dziewczyny zawsze ksero robią to mam z tym kserem iść do gina i on tylko pieczątkę ma podbić i będzie gut. no paranoja jakaś z tą poczta. a wiem co mówię bo na poczcie pracuję

tak w ogóle to dzień dobry już mi lepiej

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:32   #2448
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
ja tez przeziębiona, biorę do nosa wodę morską, euphorbium a syrop prenalen specjalny dla cięzarówek

a mam pytanko co do żelaza jakie bierzecie i ile pastylek dziennie, bo ja chodze do 2 lekarzy i kazdy co innego gada...
Ja biorę Biofer - 2 razy dziennie, bo znowu żelazo mi spadło...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Wodzę,żę męczycie się ze zgagą. Ostatnio słyszałam, że wypicie szklanki mleka pomaga. Może spróbujecie?
Izunia - na mnie to nie działa........

Eirene - moja RMUA z listopada jeszcze nie doszła......wyslana przed świętami...

Dziś też miałam ciężką noc, nie mogłam zasnąć bo tak mnie pachwiny bolały i nogi, a potem w nocy bioderka....koszmar, przed 6 już się obudziłam i tak kręciłam się. Dopiero przed 8 zasnęłam-dobra i godzinka idzie się wykończyć!!!

Dzis mam zabiegany dzien, więc pewnie odezwę się później....Miłego dnia!!!!!

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-14 o 08:38
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:44   #2449
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

niezły kot, ale fajnie, że wrocił

Cytat:
mam nadzieję że już ci lepiej dobrze że jednak poszłaś do tego lekarza
no już mi troszke lepiej po tym antybiotyku, dziękuję

a co do tej temp. to współczuję Ci, bo faktycznie dziadzio przesadza, ja też nie lubię takiego upału

dzwonił kurier, że dzisiaj będzie, więc będę miała dziś łóżeczko i pościel hurrrrraaaaaa już się nie mogę doczekać aż mąż przyjedzie z pracy i zaczniemy to skladać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 08:49   #2450
diatoma
Zadomowienie

dzien dobry,
mnie dziś obudziło mocno kłucie w brzuchu, ale wiedziałam ze to jelita...na szczescie juz przeszlo, za duzo roznych rzeczy wieczorem zjadlam.
tż wziął dziś wolne i pojechał po naszą płytę z filmem z wesela, ale sie ciesze!!! w koncu po 4 miesiacach

Eirine uwielbiam czytać Twoje opowieści o dziadku, są rozbrajające

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:50   #2451
nuna_77
Zadomowienie

Witajcie

Eirene nie ma to jak się wygadać z rana
Chyba jakas dzisiaj pechowa noc, ja się obudziłam o 4 i nie mogłam usnąc

Żelazo brałam tez Biofer 2x1 ale słabo mi pomagał, teraz mam Tardyferon jedna dziennie biorę z 3 witaminkami C bo się podobno lepiej wchłania

Współczuje Wam zgagi, miała przy pierwszej ciąży, pomagał mi tylko Mallox w płynie. Teraz na szczęście nie mam

Rożek ten bedę zamawiał,
http://allegro.pl/rozek-becik-frotte...411432080.html
jak poznam płec mojego łobuza. Iza ma i zachwala.

Jest promocja w Real na pieluszki Pampers Premium 42,95, ale czy to jest rzeczywiście dobra cena??
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:56   #2452
miamore999
Zakorzenienie

dzień dobry

ja zamawiałam ten rożek od "rodzynków" z all

http://allegro.pl/rozek-becik-niemow...386197800.html

całkiem fajny, zobaczymy jak się sprawdzi później

dziś mi się juz lepiej spało, już mnie te biodra tak nie naparzały jak wczoraj, może dlatego, że jak leżałam na boku to pod zgiętą w kolanie nogę podkładałam sobie misia
Stary 2011-01-14, 09:00   #2453
Eirene1987
Zakorzenienie

Ego_ego będziecie już składac łóżeczko? my też dziś będziemy otwierać paczkę ale to dlatego żeby widzieć czy wszystkie elementy są a łóżeczko tak pod koniec lutego się poskłada chociaż ja to bym już dziś mogła

Cytat:

Eirine uwielbiam czytać Twoje opowieści o dziadku, są rozbrajające
Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Eirene nie ma to jak się wygadać z rana
Chyba jakas dzisiaj pechowa noc, ja się obudziłam o 4 i nie mogłam usnąc
no dobrze że jest komu o moich dziadkach to można książkę napisać teraz też odwilż na dworze a jakbym miała kaloryfer na 5 ustawiony czyli max to chyba z 30stopni bym miała mam otwarte okno i kaloryfer wyłączony i jest 21 stopni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 09:13   #2454
nuna_77
Zadomowienie

Eirene

W ogóle to co tu tak cicho, spią dziewczyny czy juz na zakupach

Ego_ego
widzę, że masz tempo ekspresowe, ja jeszcze nie wybrałam łózeczka, wstępnie z Ikea, ale jeszcze zobaczę
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 09:14   #2455
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Ego_ego będziecie już składac łóżeczko? my też dziś będziemy otwierać paczkę ale to dlatego żeby widzieć czy wszystkie elementy są a łóżeczko tak pod koniec lutego się poskłada chociaż ja to bym już dziś mogła
nie wiem czy będziemy całkowicie składać czy tylko porozkładamy i też zobaczymy czy jest wszystko, bo mąż mówi, że nie mamy na razie za bardzo go gdzie wstawić, musimy wyekspediować biurko z komputerem, tylko jeszcze nie wiemy gdzie no i myślimy o kupieniu innej komody pod tv, tylko u nas tv wisi na ścianie i jest problem, bo trzeba szukać komody pasującej, jeszcze pomyślimy, teraz jesteśmy chorzy, to nie mamy sily na nic
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 09:20   #2456
Eirene1987
Zakorzenienie

no my własnie też musimy małe przemeblowanie zrobić bo zaczęłam truć tżtowi że musimy bo najpierw łożeczko miało stac przy oknie ale stwierdziliśmy że przy oknie nie można a po drugie koło kaloryfera...
potem wymyśliliśmy że na środku pokoju. pokoj mamy w miarę duży więc by się zmiesciło i przejsc normalnie by można było ale zaczełam wymyślać że jak to tak na srodku nawet lampki postawić nie mozna ani nic i wymyslilam ze szafke trzeba jedna przestawic i tam dac łożeczko czyli po ludzku koło ściany i koło naszego łóżka

Stary 2011-01-14, 09:30   #2457
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
oh ile ja już pochlipywalam sobie po cichaczu ze mam dosc tego i po co to komu było mam nadzieje,że ładna lazienka i kuchnia wynagrodzą mi moje meki

kochana na pewno wynagrodzą i pomyśl że kolejny taki remont co najmniej za 10 lat troszkę pocierpimy i będziemy mieć boskie kuchnie + ty łazienka
ja wyemigrowałam do mamy

Cytat:
eh normalnie plakać mi się chce, tak mnie bolą pachwiny, krocze na przemian z kręgosłupem, nie wiem jak mam leżeć, siedzieć, chodzić..
czy tak już bedzie do konca? brak mi sił, nie chce sie tak meczyc jeszcze 7 tygodni

montii trzymaj sie już niedługo nie będzie tak boleć, a może ty sięza bardzo forsujesz co ?? może byś jeden dzień poleżała i zobaczyła czy nie będzie po takim lenistwie poprawy

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
czy wy też macie takie uderzenia gorąca????
normalnie chyba menopauzę przechodze,
tak mi się robi gorąco w momencie, trzyma troche i puszcza....

no i skurczybyki jakoś mi się nasilają ehhh
mamy mamy

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
To ja też sobie ponarzekam.
Strasznie boli mnie skóra na wysokości żeber, tak już jest naciągnieta, że masakra, niedługo oderwie się od kręgosłupa
Smaruje oliwką, ale tak po południu jak za dużo chodzę to cholera mnie bierze.

No to teraz fajny filmik
http://www.youtube.com/watch?v=kgOFu...eature=related
buahahahaa
ale czy ten york co wybuchł był prawdziwy

Cytat:
zjadłam cala miske lodow tiramisu z bananem, mandarynka i bita smietana...pyszota

i nie podzieliłaś się

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
podzielę się
http://allegro.pl/body-ze-spodniczka...387689168.html mnie urzekły choć bardziej pomysł niż wzory i kolory

co do wanienek http://www.edziecko.com.pl/p/41/2221...i-kapiel-.html
to ten stojak mi odpowiada i wanna z tej firmy też, ale szukam jeszcze, nie chcę też dużej wanienki taka 80 mi wystarczy....

super te bodziaki

Tity super że kociak wrócił

ja się chyba wykończę przyjechałam do rodziców a u nich wymiana drzwi, tak wiercą że mam dość, to ja już mogłam zostać u siebie i wdychać dalej remontowy kurz

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-01-14 o 09:31
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 09:43   #2458
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie
tity super ze kocina wrocila cala i zdrowa ( a nawet nie schudla )
bylismy wczoraj w Tesco kupilsmy wanienke ( na razie bez stelaza mamy miec od znajomej ) paczke pampkow 3-6kg 4 sztk. body oraz 2 sztk. legginsow zaraz zrobie zdj to wrzuce dzis malowany jest pokoj Emilki zielono-zolty bedzie do tego naklejki z kubusiem puchatkiem nio wiec rozgardiasz jest okropny za chwilke wezme sie za obiad i bede starac sie was na biezaco sledzic

wanilia trzymaj sie dzielnie wrrrrrrr... remonty

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-01-14 o 09:47
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 09:43   #2459
blackrose4u
Wtajemniczenie

rety ale przez te tabletki się głupio czuje. Ciekawe jak długę będę je brać do dziewczyn które je biorą: macie też bóle mięśni po nich? Wczoraj najpierw bolał mnie miesień w przedramieniu jakbym go stłukła czy nadwyrężyła a rano po kolejnej tabletce i w nodze to samo, w jednym miescju jakbym przyłożyla gdzieś udem taki promieniujący bół a oprócz tego brak siły we wszystkich mieśniach. Męczę się po 5 min

Zezłościłam się też wczoraj bo przyszły paczki z rzeczami do małej. Zamawialiśmy rożek ze wzorkiem dizozaura, przyszedł taki ale układ materiału taki że dinozaur widoczny do połowy tylko bo wyszło to gdzieś z boku rożka a na środku trawa i inne widoczki

No i od tego r_p77 przewijak przyszedł nie w tym kolorze co zamawialiśmy, a dzisiaj nie mogę się tam dodzwonić

acha i kupiliśmy łóżeczko w tesco za 99zł. Nie jest to moje marzenie, ale mężowi się podobało, a jakoś to wynagrodze sobie pościelą i dodatkami...

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-01-14 o 09:46
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 09:47   #2460
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
rety ale przez te tabletki się głupio czuje. Ciekawe jak długę będę je brać do dziewczyn które je biorą: macie też bóle mięśni po nich? Wczoraj najpierw bolał mnie miesień w przedramieniu jakbym go stłukła czy nadwyrężyła a rano po kolejnej tabletce i w nodze to samo, w jednym miescju jakbym przyłożyla gdzieś udem taki promieniujący bół a oprócz tego brak siły we wszystkich mieśniach. Męczę się po 5 min

Zezłościłam się też wczoraj bo przyszły paczki z rzeczami do małej. Zamawialiśmy rożek ze wzorkiem dizozaura, przyszedł taki ale układ materiału taki że dinozaur widoczny do połowy tylko bo wyszło to gdzieś z boku rożka a na środku trawa i inne widoczki

No i od tego r_p77 przewijak przyszedł nie w tym kolorze co zamawialiśmy, a dzisiaj nie mogę się tam dodzwonić
nie mam takich objawów... tylko kołatanie serca. mięśnie mnie nie bolą

a co do paczek - z tym dinozaurem to też bym się wkurzyła a r_p77 pewnie pomylili się w sumie wydaje mi się że jak już się dodzwonisz to ci wymienią spokojnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości