|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
zjadłam cala miske lodow tiramisu z bananem, mandarynka i bita smietana...pyszota
![]()
#2402 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Dzięki za rade,też tak zrobie szkoda mi kasy a może sie rzeczywiście okazać że mi sie nie przyda
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i chce zeby tz tez karmil butelka malego w miare od poczatku a nie tylko ja i moj cyc ![]()
![]() |
#2405 | ||
Zakorzenienie
|
dziewczyny,
tak mnie naszło, że chce już być szczupła i pójść na noramlne zakupy ciuchów ![]() ![]() Cytat:
![]() ja w ostatnim dziesięcioleciu może z 3 razy byłam w przychodni a teraz z dzieckiem to pewnie mnie dopiero dopadnie szara rzeczywistość, i będę wiedzieć o czym piszecie Cytat:
elektryczny Avent, wysłużony sprzęt bo już 2 moje siostry obsłużył ![]() ale one praktycznie używały go tylko kilka dni, jak bodajże w 3 dobie dostały nawału pokarmu takiego, że myślały że im piersi rozsadzi ![]() a potem szybko przestawiły się na butelkę, ja pewnie też tak zrobię ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-01-13 o 19:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aja przez Ciebie płaczę ze śmiechu ![]() ![]()
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na butelkę,tzn ,że odciągały swój pokarm i podawały w butelce czy modyfikowane mleko?
![]() |
#2408 | ||
Raczkowanie
|
z tym powalczę jutro - obiecuje wstawić
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do szoku na temat przysługującej ilości pacjentów na 1 lekarza to teraz wiecie skąd te kolejki ![]() ![]() Właśnie przyjechały mebelki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam ochotę na taki wypad do galerii, i duże zakupy ![]() nic ... byle do wiosny ... ![]() jakoś all mnie nie kręci jeśli chodzi o ciuchy dla mnie modyfikowane ![]()
![]() |
#2410 | ||
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() dziękuje ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Wtajemniczenie
|
hej
byłam na nocnej pomocy i okazało się, że mam antybiotyk, bo jak to lekarz powiedzial, mam furczenie w lewym płucu oprócz tego płukac gardło szałwią lub zwykłą wodą z sola kuchenną i inhalacje z rumianku Cytat:
![]() także dziewczynki miłej nocki, bo ja wzięłam już leki i idę spać papapa |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i akurat wypatrzyłam kardigany z h&m mam beżowy a kupiłam w pudrowym różu ![]() i jeszcze sweterek ![]() o tak, byle do wiosny.. i każdego dnia mniej na wadze a nie więcej ![]()
![]() |
#2413 |
Zadomowienie
|
U mnie w przychodni ten kto pierwszy przyjdzie, ten wchodzi. Ale wisi kartka kogo przyjmują poza kolejnością i tam było napisane, że pierwszą osobę trzeba wpuścić, tzn doktor przyjmuje od 8, to pierwsza kobitka choć młoda weszła, a potem dopiero ja mogłam się wtrynić. Ale moher mnie nie przepuścił
![]() prywatnie umawiają na godziny, ale i tak ciągle są opóźnienia. w 7 mc ciąży umówiłam się do dentysty na 10: 30 to po 2 godzinach weszłam do gabinetu.
#2414 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kampasiula zawsze zapominam zapytać, gdzie zamierzasz rodzić? Laseczka gratuluję córeczki ![]() Anika, Deneb, Gosia Wolna trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj umieszczała któraś was taki film instruktazowy z kąpieli, ale tam ten maluch nie byl taki zupelnie maly, bo pepka nie mial, wiec sobie poszukalam na you tubie takiej prawdziwej pierwszej kapieli. No i się trochę przestraszyłam. To dziecko takie malutkie płacze tak porazająco, wszystko takie delikatne. No i troche zwatpilam w swoją pewność, ze to wszystko bedzie dla mnie takie jasne i proste ![]() Próbowałam się na all rozejrzec za wanienką, chciałam taką ze stelarzem, żeby dostep do malego byl łatwy, no i jakoś wybór kiepski. Kupowałyście już wanienkę? ktoś mysłał też o stelarzu? myslalam o takiej kolorek zielonyhttp://allegro.pl/profilowana-wanna-wanienka-z-odplywem-stojak-i1392455782.html ale zastanawiam się czy ten ksztalt dna jest dobry ... ![]() w sklepie taki komplet wcale nie lepszy kosztowal 219 zł ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Zadomowienie
|
ja mam tak tylko z ubraniami z H&M, że jak coś przymierze i fajnie leży to biorę ze 2 lub 3 szt w różnych kolorach.
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- mi tż kupi laktator jak zajdzie taka potrzeba, albo sama pocisnę ![]() coś w tych cyckach jest, bo jak nacisnę to się sączy. Z dwa tygodnie przed terminem tż się nimi zajmie ![]()
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
mordka o
![]() ja też zazwyczaj biorę daną rzecz w dwóch trzech kolorach ![]() i w sumie tylko w h&m , ogólnie lubię ten sklep ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- a u mnie cisza 3 tyg temu, raz mialam plamkę na bluzce rano i do tej pory juz nic, sucho ![]()
#2417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa czyli u was w przychodni są osoby, które są przyjmowane poza kolejnością, to się nie dziwię, że ludzie się wściekają, nikt nie lubi jak ktoś im się wciska w kolejkę, ja kiedyś byłam u takiego dentysty, który niby umawiał na godzinę a potem jak się okazało jak przyszła matka z dzieckiem to mogła wejść przed tobą chociaż nie była umówiona, albo była umówiona później, już tam nie chodzę ![]() lubie jasne zasady, które obowiązują wszystkich albo na godzinę albo kolejka
![]() |
#2418 |
Wtajemniczenie
|
albo znalazłam jeszcze z takim dnem, jak myslicie ktore dno jest wygodniejsze, to profilowane czy calkiem gladkie ?
http://allegro.pl/wanna-wanienka-dla...397248607.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do wanienki, to ja dla Antka ma taką: http://www.malyrys.pl/zestaw-kapielowy-tega-p-1556.html, wybrała i zamówiła ją teściowa - ja mogłam tylko kolor wybrać ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Wtajemniczenie
|
a co do piersi, to mi na razie nic nie leci, ale to 27 tydz, to moze jeszcze nie czas, mam nadzieje, ze jeszcze z 2 miesiace nie bedzie leciec
![]() Co do puchnięć krocza, to teraz przydałoby się takie lusterko z pomniejszeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Raczkowanie
|
podzielę się
http://allegro.pl/body-ze-spodniczka...387689168.html mnie urzekły ![]() co do wanienek http://www.edziecko.com.pl/p/41/2221...i-kapiel-.html to ten stojak mi odpowiada i wanna z tej firmy też, ale szukam jeszcze, nie chcę też dużej wanienki taka 80 mi wystarczy....
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2011-01-13 o 21:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2424 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
wróciłam i wszystko jest ok ![]() ![]() na szczęście szyjka lepiej wygląda ale lekarz jeszcze nie odstawił mi fenoterolu, powiedział że najprawdopodobniej odstawimy dopiero pod sam koniec jeżeli mam takie bóle i skurcze jak zapomnę wziąć tabletki ![]() blackrose witaj w domku ![]() ja też mam zakaz sexu ![]() laseczka gratuluje córeczki ![]() anika mam nadzieję że to tylko błędne wyniki, trzymam kciuki żeby było dobrze Cytat:
ja biorę 3 x po całej tabletce + pół godz. przed isoptin i powiem ci że organizm już mi się do tej dawki przyzwyczaił tzn nie czuje już takiego telepania ale mam uderzenia gorąca jak baba podczas menopauzy Cytat:
o kurcze chyba wypróbuje ten sposób bo ja muszę myć codziennie i nie powiem wqr... jest to Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze deneb trzymam kciuki u mnie też robiło się rozwarcie od wewnątrz ale na szczęście nie postępuje i szyjka też już lepiej wygląda więc jest nadzieja ![]() Cytat:
![]() gosiawolna trzymaj się Cytat:
u mnie kuchnie już za tydz w sobotę mają skończyć ![]() ![]() kurcze myślałam że zdołam was nadrobić ale nie dam rady ![]() a teraz buziaki dla wszystkich ![]()
![]() |
#2425 |
Raczkowanie
|
ok dziewczyny znikam, bo mój za 10 min z pracy wróci a obiadek nie podgrzany
![]() spokojnego wieczorku życzę i do usłyszenia jutro ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Wtajemniczenie
|
zaba5 bardzo dziękuję za adres... napewno skorzystam..
![]() co prawda to co miesiąc mam usg ale zwykłe... choć nie powiem u mnie bardzo ładnie widać dzidzie.. zapytałam pana doktora dla potwierdzenia: i co panie doktorze, jednak chłopak... pan doktor odpowiedział: i to jaki ![]() ![]() widzę dziewczyny że remonty i przygotowania do przyjęcia dzidzi u Was już rozpoczęte ![]() ![]() wyprawka to jest już w większości zebrana ale daleko u mojej mamy hi hi przywiozą mi rodzice w marcu... nie mogę się doczekać ![]() dziewczyny mój mały tak mnie mocno kopie że aż boli... wiem że trzeba to wytrzymać ale naprawde czasami to aż łzy polecą a w nocy to już nie pamiętam kiedy spałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zakorzenienie
|
marsylia ja też chce kupić wanienkę ze stojakiem, tylko chce wczesniej oblukać w sklepie, żeby ten stojak nie okazał się kołyszący. Moja znajoma jak kupowała to niektóre były tak słabe i niestabilne, że nigdy by nie postawiła na nim wanienki z dzieckiem
![]() a w końcu kupiła jakis pożądny bo sam stojak kosztował ok.80-100 zł, że mała do roku była kąpana w wanience na stojaku, bo był naprawdę bardzo stabilny. Lecę dziewczynnki się położyć i spać, bo cos mnie ciągną pachwiny i nogi niemilosiernie, chyba przecholowałam dziś z tym łażeniem. Jutro postaram się Wam wrzucić fotki moich dzisiejszych zakupów - wyprzedaże ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Oczywiście nie doczytałam wszystkiego, ale napiszę, potem nadrobię, bo teraz już padam, a i woda w wannie kończy się nalewać. ![]() A my mieliśmy dziś nawet fajny dzień (no, poza bilansem dwulatka). Rano zrobiliśmy sobie spacerek dosyć długi całą rodzinką do rossmanna, który był zamknięty (dotarliśmy do niego o 9, a był czynny od 10). Porażka! No, ale tak to jest jak się wstaje po 6-tej. Zaliczyliśmy więc Stokrotkę i musieliśmy wrócić trajtkiem, bo Mik odmawiał już chodzenia na nóżkach, bo to dosyć daleko. A dla niego taki przejazd to też atrakcja. Potem gotowaliśmy wspólnie gulasz. Oczywiście Mik nawet nie spróbował. Powiem Wam, że nie pamiętam już kiedy z małżem coś wspólnie robiliśmy w kuchni. Fajnie było. A jaki mój małż potem dumny chodził, że taki pyszny obiad zrobił. ![]() ![]() Włączając się do dyskusji nt. kosmetyków, to ja dla Mika na początku kupiłam Oilatum do kąpieli. Jak się skończyła butelka, to kupiłam Emolium (trochę tańszy niż Oilatum). Nic się nie działo, więc kupiłam już płyn z Babydream. I byłam (nadal jestem, bo używamy po dziś dzień) bardzo zadowolona. Aja! No w szoku jestem, że Twoja Kasia już tyle wypadków zaliczyła. Dowcipy extra! Monti! Też chyba wypróbuję ten dziecięcy szampon, skoro takie cuda czyni. Laseczka! Szczerze mówiąc to jestem w szoku, że dziewczynka, bo akurat u Ciebie obstawiałam chłopaka. Krzywa cukrowa wyszła mi ok, tyle dobrego. Teraz mam wizytę 20-go. Nie mogę się już doczekać, bo chyba mi się jakieś zapalenie przyplątało albo inne cholerstwo. Tyle na razie. Buźki! ![]()
#2429 |
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o wanienki to dno polecam raczej gładkie i są takie specjalne wyprofilowane wkłady gąbkowe pod dziecko... fajna sprawa sama tego używałam... i nie ma czego się bać.. dzidzia owszem jest delikatna i malutka ale kąpiel nie jest taka trudna jeśli podchodzi się do tego spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla malutkiej dziewczynki wg mnie super sprawa ![]() ja mam jedne body ze spódniczką, ale na innej zasadzie uszyte super to będzie latem jak dziecko może tylko w bodach być ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.