Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 19:31   #2401
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

zjadłam cala miske lodow tiramisu z bananem, mandarynka i bita smietana...pyszota

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:31   #2402
mora103
Raczkowanie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Dzięki za rade,też tak zrobie szkoda mi kasy a może sie rzeczywiście okazać że mi sie nie przyda
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:38   #2403
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja nie mam, ale mam za to zawroty głowy. Tyle, że mam niskie ciśnienie. A + pogoda może to przez to.
Dzidziuś mnie dzisiaj wykończy chyba, mocuje się z moim brzuchem od rana ile sił...
ja też mam zawroty, ale myslę ze to sprawka anemii

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
tez męczyłam się ze zgagą, straszne okropieństwo pomogło mi reni i na razie cisza
a plecy mnie też bolą i biodra spać w nocy nie mogę, kręcę się z boku na bok..

ja kupiłam ręczny mam nadzieję, że dam sobie z nim radę

a ja się dzis lenię cały dzień strasznie ciężko mi chodzić.. ( zresztą leżeć też mi cięzko)
mi rennie pomaga na chwilkę także po godzinie znowu to samo

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
zjadłam cala miske lodow tiramisu z bananem, mandarynka i bita smietana...pyszota
osz ty

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Dzięki za rade,też tak zrobie szkoda mi kasy a może sie rzeczywiście okazać że mi sie nie przyda
ja tez narazie nie kupuje, nie mamy kasy, jakby co to kupie jak będzie potrzebny - teraz to żaden problem
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:39   #2404
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ,mam pytanie jaki laktator kupujecie.elektryczny a może ręczny?
ja kupilam juz elektryczny bo na pewno mi sie przyda - studia
i chce zeby tz tez karmil butelka malego w miare od poczatku a nie tylko ja i moj cyc

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:54   #2405
iizabelaa
Zakorzenienie

dziewczyny,

tak mnie naszło, że chce już być szczupła i pójść na noramlne zakupy ciuchów

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
ja rozumiem jak poślig jest i wszyscy czekają, ale na wizytę są zapisywani wszyscy ludzie na wizytę na godzinę a badania okresowe to jakby z wolnej ręki, bo nie ma chyba żadnego systemu, czasem w niektórych przychodniach jest na zakładkę czyli pacjent, badanie, pacjent badanie ale w mojej chyba tak nie ma...

dużo zależy od ludzi jacy przychodzą, bo zauważyłam, że młodzi bardziej przestrzegają godzin, bo im odpowiada, że przychodzą na czas a nie że 2 godziny wcześniej i wtedy pada pytanie na którą godzinę p/p jest? i zabawa w zgaduj zgadula a czasem są 2 i 3 na tę samą zapisane i dopiero rejestracja wyjaśnia kto kiedy

a to takie opowieści z czasów prl nadal
bozeszz
ja w ostatnim dziesięcioleciu może z 3 razy byłam w przychodni

a teraz z dzieckiem to pewnie mnie dopiero dopadnie szara rzeczywistość,
i będę wiedzieć o czym piszecie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
i chce zeby tz tez karmil butelka malego w miare od poczatku a nie tylko ja i moj cyc
ja całe szczęście mogę pożyczyć od siostry,
elektryczny Avent,
wysłużony sprzęt bo już 2 moje siostry obsłużył

ale one praktycznie używały go tylko kilka dni,
jak bodajże w 3 dobie dostały nawału pokarmu takiego,
że myślały że im piersi rozsadzi

a potem szybko przestawiły się na butelkę,
ja pewnie też tak zrobię

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-01-13 o 19:56
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:54   #2406
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
To ja też sobie ponarzekam.
Strasznie boli mnie skóra na wysokości żeber, tak już jest naciągnieta, że masakra, niedługo oderwie się od kręgosłupa
Smaruje oliwką, ale tak po południu jak za dużo chodzę to cholera mnie bierze.

No to teraz fajny filmik
http://www.youtube.com/watch?v=kgOFu...eature=related

aja przez Ciebie płaczę ze śmiechu

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:58   #2407
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
dziewczyny,

tak mnie naszło, że chce już być szczupła i pójść na noramlne zakupy ciuchów

bozeszz
ja w ostatnim dziesięcioleciu może z 3 razy byłam w przychodni

a teraz z dzieckiem to pewnie mnie dopiero dopadnie szara rzeczywistość,
i będę wiedzieć o czym piszecie

ja całe szczęście mogę pożyczyć od siostry,
elektryczny Avent,
wysłużony sprzęt bo już 2 moje siostry obsłużył

ale on praktycznie używały go tylko kilka dni,
jak bodajże w 3 dobie dostały nawału pokarmu takiego,
że myślały że im piersi rozsadzi

a potem szybko przestawiły się na butelkę,
ja pewnie też tak zrobię
a ja oszalałam opanowałam allegro i pozamawiałam sobie sweterki, kardigany jakieś w rozmiarze S mniej więcej wymiarami jak sprzed ciąży i teraz czekają na moją dawną sylwetkę... tak jakbym nie mogła potem pójść do sklepu i kupić...

a na butelkę,tzn ,że odciągały swój pokarm i podawały w butelce czy modyfikowane mleko?

[LEFT]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 20:02   #2408
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
zmniejsz w paincie, albo wrzuć na fotosik.pl i daj nam linka
z tym powalczę jutro - obiecuje wstawić

Cytat:
ale rozumiem że ci ludzie (mohery, badania okresowe) też byli zapisani na godzinę? czy jak?
tego właśnie nie kumam,
tylko ciebie zapisali na godzinę?

no jeśli też byli zapisani na godzinę i przyszli na tą godzinę i cierpliwie czekają bo jest poślizg to chyba normalne, że cię nie wpuszczą skoro to ich kolej

szczerze mówić to ja się nie spotkałam z czymś takim,
raz u mój gin miał poślizg 1h (jakaś pilna sprawa w szpitalu) i się nasiedziałam w poczekalni,
ale wszyscy tak siedzieli bo po prostu wszystkie wizyty były prawie godzinę później,
no ale to jest oczywiste że nikt nie próbował się wpychać na swoją godzinę bo by był zlinczowany

a w przychodni (normalna publiczna) bardzo rzadko bywam,
ale w ciąży się przeziębiłam i musiałam iść,
rejestracja na godzinę i tak tez weszłam
najczęściej problemy są wtedy, kiedy pomimo wyznaczonych godzin ludzie i tak przychodzą jak im się chce - to powoduje opóźnienia i kłótnie pod gabinetem. Walczę z tym od lat i niestety nie da rady tego przeskoczyć nawet w prywatnej poradni "bo akurat pani była w pobliżu, więc stwierdziła że sobie załatwi sprawę wcześniej albo ktoś się spóźni i robi jazdę pod gabinetem, bo przecież on już powinien być w środku itd " Ehhh, przykładów można mnożyć . Kiedy pacjenci przychodzą na wyznaczone godziny to jest spokój, cisza, aż miło się pracuje uwielbiam takie dni. Szkoda że tak rzadko się zdarzają

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
zaba5, ale udało Ci się w końcu jakąś przychodnię znaleźć?

ile?!?! masakra...
udało mi się jest jakieś 600-700m od mojego miejsca zamieszkania, dziś złożyłam deklaracje. Oczywiście o wizytach domowych nie ma mowy bo to nie ich rejon ale już olałam ten tekst

Co do szoku na temat przysługującej ilości pacjentów na 1 lekarza to teraz wiecie skąd te kolejki. U mojej mamy w przychodni ostatnio liczba przyjęć dziennie pacjentów dochodzi do 100. Przykład z dziś (właśnie mi opowiadała przez fon), godz.18,15 (przychodnia czynna do 18,00) pacjentka władowała się tylnym wejściem, główne już było zamknięte, bo sobie coś tam przypomniała i chciała aby przeszukać kartotekę męża. A najlepsze w tym jest to, że owa pani była dziś rano w przychodni i władowała się do gab. lek. bez rejestracji i bez kolejki

Właśnie przyjechały mebelki
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:13   #2409
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a ja oszalałam opanowałam allegro i pozamawiałam sobie sweterki, kardigany jakieś w rozmiarze S mniej więcej wymiarami jak sprzed ciąży i teraz czekają na moją dawną sylwetkę... tak jakbym nie mogła potem pójść do sklepu i kupić...

a na butelkę,tzn ,że odciągały swój pokarm i podawały w butelce czy modyfikowane mleko?
dobra jesteś z tym zakupami,
ja mam ochotę na taki wypad do galerii,
i duże zakupy
nic ... byle do wiosny ...
jakoś all mnie nie kręci jeśli chodzi o ciuchy dla mnie

modyfikowane
Stary 2011-01-13, 20:13   #2410
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
gratulacje:ju pi:
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
laseczka gratuluję córeczki
dziękuję

Cytat:
wiecie co kupilam sobie "mamo to ja" za 0,99 i nawet jest co czytac
wlasnie czytam artykul co robic jak dziecko ciągle płacze
też czytałam nawet za tą złotówkę fajna gazetka

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
laseczkaa, gratuluję córeczki!!! Nareszcie już wiesz
dziękuje nareszcie

Cytat:
ja już mam zwykły ręczny bo takie słyszałam że podobno najlepsze

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:15   #2411
ego_ego
Wtajemniczenie

hej
byłam na nocnej pomocy i okazało się, że mam antybiotyk, bo jak to lekarz powiedzial, mam furczenie w lewym płucu
oprócz tego płukac gardło szałwią lub zwykłą wodą z sola kuchenną i inhalacje z rumianku

Cytat:

ego super ta wyprawka skorzystałam i ja z niej, zaczelam robic zakupy w tym tyg i juz mi mało co zostało z tej listy
przez allegro to mozna sie w jeden dzien ze wszystkim uwinąć
no ale najdrozszych rzeczy nie mamy : wózka, pościeli, materaca
nie wiem czy tam jest wszystko, ale mi się spodobala i cieszę sie, że Tobie też się przydała

także dziewczynki miłej nocki, bo ja wzięłam już leki i idę spać
papapa
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:18   #2412
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
dobra jesteś z tym zakupami,
ja mam ochotę na taki wypad do galerii,
i duże zakupy
nic ... byle do wiosny ...
jakoś all mnie nie kręci jeśli chodzi o ciuchy dla mnie

modyfikowane
Ja mam niestety tendencję do tego ,że kupuję po kilka takich samych ciuchów w innych kolorach bo akurat dobrze się w nich czuje i później chce mieć w kilku kolorach

i akurat wypatrzyłam kardigany z h&m
mam beżowy a kupiłam w pudrowym różu
i jeszcze sweterek

o tak, byle do wiosny.. i każdego dnia mniej na wadze a nie więcej

[LEFT]
Stary 2011-01-13, 20:19   #2413
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

U mnie w przychodni ten kto pierwszy przyjdzie, ten wchodzi. Ale wisi kartka kogo przyjmują poza kolejnością i tam było napisane, że pierwszą osobę trzeba wpuścić, tzn doktor przyjmuje od 8, to pierwsza kobitka choć młoda weszła, a potem dopiero ja mogłam się wtrynić. Ale moher mnie nie przepuścił i weszłam jako trzecia. Jakbym z tego nie skorzystała to i do 11 bym siedziała w poczekalni, takie kolejki.

prywatnie umawiają na godziny, ale i tak ciągle są opóźnienia. w 7 mc ciąży umówiłam się do dentysty na 10: 30 to po 2 godzinach weszłam do gabinetu.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:22   #2414
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
a tak poza tym u nas w regionie panuje ta świnka grypa.Niedawno w Gdańsku i Słupsku były zgodny,to teraz 2 dni temu w moim szpitalu,w którym będę rodzić zmarła osoba.Jeszcze wczoraj wykryto 2 przypadki 60km od nas...Ja tam nie panikuje,bo jakoś nigdy nie byłam przeziębiona,ale po tym przypadku z kobietą ciężarną w Krakowie to jakoś niewesoło
oj to niedobrze, nawet nie wiedziałam, że koło nas są jakieś przypadki.

Kampasiula zawsze zapominam zapytać, gdzie zamierzasz rodzić?
Laseczka gratuluję córeczki
Anika, Deneb, Gosia Wolna trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.

Cytat:
Napisane przez zaba5 Pokaż wiadomość
jeśli to do mnie pytanie to tak, ja znam już od 13 tc a w 22 tc tylko już nam potwierdził to co mówił wcześniej . Antek od początku pokazywał swoje klejnoty chyba żeby tatusiowi radość sprawić . Za tydzień idziemy na ostatnie już usg, to w 33 tc .
Pewnie Was zaskoczyło że tak wcześnie już nam powiedział, ale prawda jest taka że gościu ma konkretny sprzęt (tylko 3 aparaty takie są na całą Warszawę) i nie żałuję w tym przypadku wydanych pieniędzy, bo wiem że sprawdził mi u malucha wszystko .
Spróbuje powalczyć trochę to może uda mi się wstawić zdjęcie Antka z 22 tc
zaba my poznalismy plec w 12 tyg. Franek tak zozłozył nogasy i eksponował klejnoty, że była już pewność na 90%, a potem na każym usg uraczał nas tylko lepszą prezentacją sprzętu. Tacy bardzo otwarci Ci nasi chłopcy.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
no własnie mówię, że już nie wiem jak to jest
Mój mi sprawdza wyniki, bada ciśnienie, wagę, robi usg i slucha serduszka małego, teraz ma mi zrobić wymaz z szyjki, ale nie "zagląda" mi tam dlatego zapytałam się tej koleżanki swojej, bo Wy ciągle piszecie i się przestraszyłam, a ta moja koleżanka chodziła do innego ginekologa i tez jej nie badal przy dwójce dzieci
Jak pójdę na następną wizytę to chyba sobie z nim o tym porozmawiam
ego moja gin badała mnie ręcznie za kazdym razem poza ostatnim jak bylam pod koniec 25 tygodnia. Powiedziala ze nie jest to konieczne. Ale szyjkę mierzy i ogląda zawsze na usg.

Cytat:
Ja kupiłam elektryczną medelę zapłacilam 239 zł na all, a że zamawialam sporo rzeczy, to koszty wysylki sie podzielily.

Cytat:
Ja tez mam nadzieje, ze moj cyc, bedzie mogl gdzies pojsc a maz z butelka

Wczoraj umieszczała któraś was taki film instruktazowy z kąpieli, ale tam ten maluch nie byl taki zupelnie maly, bo pepka nie mial, wiec sobie poszukalam na you tubie takiej prawdziwej pierwszej kapieli. No i się trochę przestraszyłam. To dziecko takie malutkie płacze tak porazająco, wszystko takie delikatne. No i troche zwatpilam w swoją pewność, ze to wszystko bedzie dla mnie takie jasne i proste

Próbowałam się na all rozejrzec za wanienką, chciałam taką ze stelarzem, żeby dostep do malego byl łatwy, no i jakoś wybór kiepski. Kupowałyście już wanienkę? ktoś mysłał też o stelarzu?
myslalam o takiej kolorek zielonyhttp://allegro.pl/profilowana-wanna-wanienka-z-odplywem-stojak-i1392455782.html
ale zastanawiam się czy ten ksztalt dna jest dobry ...

w sklepie taki komplet wcale nie lepszy kosztowal 219 zł

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:29   #2415
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja mam tak tylko z ubraniami z H&M, że jak coś przymierze i fajnie leży to biorę ze 2 lub 3 szt w różnych kolorach.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

mi tż kupi laktator jak zajdzie taka potrzeba, albo sama pocisnę

coś w tych cyckach jest, bo jak nacisnę to się sączy. Z dwa tygodnie przed terminem tż się nimi zajmie pewnie nie może sie doczekać...
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 20:30   #2416
Montii
Zakorzenienie

mordka o
ja też zazwyczaj biorę daną rzecz w dwóch trzech kolorach
i w sumie tylko w h&m , ogólnie lubię ten sklep

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

a u mnie cisza
3 tyg temu, raz mialam plamkę na bluzce rano
i do tej pory juz nic, sucho

[LEFT]
Stary 2011-01-13, 20:35   #2417
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
U mnie w przychodni ten kto pierwszy przyjdzie, ten wchodzi. Ale wisi kartka kogo przyjmują poza kolejnością i tam było napisane, że pierwszą osobę trzeba wpuścić, tzn doktor przyjmuje od 8, to pierwsza kobitka choć młoda weszła, a potem dopiero ja mogłam się wtrynić. Ale moher mnie nie przepuścił i weszłam jako trzecia. Jakbym z tego nie skorzystała to i do 11 bym siedziała w poczekalni, takie kolejki.

prywatnie umawiają na godziny, ale i tak ciągle są opóźnienia. w 7 mc ciąży umówiłam się do dentysty na 10: 30 to po 2 godzinach weszłam do gabinetu.

aaa czyli u was w przychodni są osoby, które są przyjmowane poza kolejnością,
to się nie dziwię, że ludzie się wściekają,
nikt nie lubi jak ktoś im się wciska w kolejkę,

ja kiedyś byłam u takiego dentysty, który niby umawiał na godzinę a potem jak się okazało jak przyszła matka z dzieckiem to mogła wejść przed tobą chociaż nie była umówiona, albo była umówiona później,
już tam nie chodzę

lubie jasne zasady, które obowiązują wszystkich
albo na godzinę albo kolejka
Stary 2011-01-13, 20:37   #2418
marsylia
Wtajemniczenie

albo znalazłam jeszcze z takim dnem, jak myslicie ktore dno jest wygodniejsze, to profilowane czy calkiem gladkie ?

http://allegro.pl/wanna-wanienka-dla...397248607.html

WYMIANKA
Stary 2011-01-13, 20:38   #2419
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
oj to niedobrze, nawet nie wiedziałam, że koło nas są jakieś przypadki.

Kampasiula zawsze zapominam zapytać, gdzie zamierzasz rodzić?
Laseczka gratuluję córeczki
Anika, Deneb, Gosia Wolna trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.

zaba my poznalismy plec w 12 tyg. Franek tak zozłozył nogasy i eksponował klejnoty, że była już pewność na 90%, a potem na każym usg uraczał nas tylko lepszą prezentacją sprzętu. Tacy bardzo otwarci Ci nasi chłopcy.

ego moja gin badała mnie ręcznie za kazdym razem poza ostatnim jak bylam pod koniec 25 tygodnia. Powiedziala ze nie jest to konieczne. Ale szyjkę mierzy i ogląda zawsze na usg.

Ja kupiłam elektryczną medelę zapłacilam 239 zł na all, a że zamawialam sporo rzeczy, to koszty wysylki sie podzielily.

Ja tez mam nadzieje, ze moj cyc, bedzie mogl gdzies pojsc a maz z butelka

Wczoraj umieszczała któraś was taki film instruktazowy z kąpieli, ale tam ten maluch nie byl taki zupelnie maly, bo pepka nie mial, wiec sobie poszukalam na you tubie takiej prawdziwej pierwszej kapieli. No i się trochę przestraszyłam. To dziecko takie malutkie płacze tak porazająco, wszystko takie delikatne. No i troche zwatpilam w swoją pewność, ze to wszystko bedzie dla mnie takie jasne i proste

Próbowałam się na all rozejrzec za wanienką, chciałam taką ze stelarzem, żeby dostep do malego byl łatwy, no i jakoś wybór kiepski. Kupowałyście już wanienkę? ktoś mysłał też o stelarzu?
myslalam o takiej kolorek zielonyhttp://allegro.pl/profilowana-wanna-wanienka-z-odplywem-stojak-i1392455782.html
ale zastanawiam się czy ten ksztalt dna jest dobry ...

w sklepie taki komplet wcale nie lepszy kosztowal 219 zł
z tą otwartością to fakt ciekawe tylko po kim to mają

co do wanienki, to ja dla Antka ma taką: http://www.malyrys.pl/zestaw-kapielowy-tega-p-1556.html, wybrała i zamówiła ją teściowa - ja mogłam tylko kolor wybrać
Stary 2011-01-13, 20:44   #2420
marsylia
Wtajemniczenie

a co do piersi, to mi na razie nic nie leci, ale to 27 tydz, to moze jeszcze nie czas, mam nadzieje, ze jeszcze z 2 miesiace nie bedzie leciec

Co do puchnięć krocza, to teraz przydałoby się takie lusterko z pomniejszeniem ja mam wargi lekko opuchnięte gdzieś od 15 tygodnia. Juz nie mogę się doczekac swojego wyglądu tam, sprzed ciazy. Choc tez prawde mowiac przez brzuch rzadko ją oglądam

WYMIANKA
Stary 2011-01-13, 20:45   #2421
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
albo znalazłam jeszcze z takim dnem, jak myslicie ktore dno jest wygodniejsze, to profilowane czy calkiem gladkie ?

http://allegro.pl/wanna-wanienka-dla...397248607.html
Marsylia fajnie jakby wanienka miałą odpływ,unikniesz noszenia całej wanny , tylko wiaderko z woda. Widział dzisiaj w Tesco po 30 zł
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:47   #2422
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
aaa czyli u was w przychodni są osoby, które są przyjmowane poza kolejnością,
to się nie dziwię, że ludzie się wściekają,
nikt nie lubi jak ktoś im się wciska w kolejkę,

ja kiedyś byłam u takiego dentysty, który niby umawiał na godzinę a potem jak się okazało jak przyszła matka z dzieckiem to mogła wejść przed tobą chociaż nie była umówiona, albo była umówiona później,
już tam nie chodzę

lubie jasne zasady, które obowiązują wszystkich
albo na godzinę albo kolejka
Stary 2011-01-13, 20:50   #2423
monikal
Raczkowanie

podzielę się
http://allegro.pl/body-ze-spodniczka...387689168.html mnie urzekły choć bardziej pomysł niż wzory i kolory

co do wanienek http://www.edziecko.com.pl/p/41/2221...i-kapiel-.html
to ten stojak mi odpowiada i wanna z tej firmy też, ale szukam jeszcze, nie chcę też dużej wanienki taka 80 mi wystarczy....

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2011-01-13 o 21:02
monikal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 20:50   #2424
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Co do opuchlizny w miejscach intymnych-na razie nic nie zaobserwowałam

wanilia czekamy na wieści

wróciłam i wszystko jest ok mała waży już 1500g i ułożona jest już główką w dół
na szczęście szyjka lepiej wygląda ale lekarz jeszcze nie odstawił mi fenoterolu, powiedział że najprawdopodobniej odstawimy dopiero pod sam koniec jeżeli mam takie bóle i skurcze jak zapomnę wziąć tabletki no cóż wszystko dla małej

blackrose witaj w domku leż i odpoczywaj jak najwięcej,
ja też mam zakaz sexu chyba niedługo zapomnę jak to jest

laseczka gratuluje córeczki

anika mam nadzieję że to tylko błędne wyniki, trzymam kciuki żeby było dobrze

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Wanilia, a ile razy dziennie bierzesz? ja mam pół tabletki co 4 godziny, najgorzej w nocy, 2 razy budzik ustawiam no i jak mam takie szalenstwo jak wczoraj ze puls nagle 130!!! to mam wziac dodatkowy ispotin. bez niego kiepsko by było. mi też się brzuszek stawia ale to może z 2-3 razy dziennie, a wcześniej dużo częściej.

ja biorę 3 x po całej tabletce + pół godz. przed isoptin i powiem ci że organizm już mi się do tej dawki przyzwyczaił tzn nie czuje już takiego telepania ale mam uderzenia gorąca jak baba podczas menopauzy

Cytat:
ok miesiac meczylam sie z szorstkimi wlosami po umyciu glowy ale pomagalam sobie sprejem np firmy gliss kur bo inaczej sie nie dalo po miesiacu odstawilam spray i teraz az ciezko uwierzyc ale po umyciu dzieciecym szamponem włosy rozczesuje - palcami w ogole sie nie placza, sa zdrowe, super no i i=grzebien z szerokim rozstawem ząbków, powiem ci ,ze kiedys musialam codziennie myc glowe.... a odkad myje juz dzieciecym to uwaga..RAZ NA TYDZIEN!
caly czas sa ok, nic sie nie przetluszczaja.. ale myje je czesciej bo wiadomo brudza sie, czlowiek sie poci, klimatyzacja itp , jednak jak siedze w domu to spokojnie tydzien i nadal sa w formie

o kurcze chyba wypróbuje ten sposób bo ja muszę myć codziennie i nie powiem wqr... jest to

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

a ja dziewczynki juz ma maly pokoj ogarniety - ponizejj zdjecie
i zdjecie maleg ktory na usg w 31 wg om mial 1640 i ok 35cm dlugosci ale niestety nie chcial rozszezyc nozek i gin ni epotwieridzl mi ze to chlopak... licze ze na poprzednim usg sie nie nie pomylil
kasiapruszkow śliczny

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
hej, ja dzis rano byłam u lekarza i nie mam za dobrych wieści
Szyjka mi sie trochę skróciła - teraz ma 2cm i trochę się rozwiera od wewnątrz (dokładnie na 1,4cm)

A nie mam żadnych skurczy ani nic mi tego nie zapowiadało.
Na szczęście od zewnątrz nie ma rozwarcia.
Dostałam skierowanie do szpitala na podanie sterydów na wykształcenie szybsze płuc dziecka w razie szybszego porodu.
Choć nie musi do niego dojść. To na wszelki wypadek.
Więc idę w poniedziałek rano, niby na 2 dni.

Teraz mam brać luteinę i odpoczywać.

A za to wyniki krwi i moczu i odczyn VDRL wszystkie dobre.
A mały nasz waży 1880gram 32 tydzień to jest więc ok

o kurcze deneb trzymam kciuki u mnie też robiło się rozwarcie od wewnątrz ale na szczęście nie postępuje i szyjka też już lepiej wygląda więc jest nadzieja

Cytat:

http://allegro.pl/posciel-nino-3-1-w...374986324.html mi bardzo podoba się ten niebieski z zielonym mniam jako 2 pościel na zmianę
super

gosiawolna trzymaj się

Cytat:
a cirkawe kiedy u mnie bedzie koniec remontu, mam nadzieje,ze przed porodem

u mnie kuchnie już za tydz w sobotę mają skończyć a meble w lutym jak ja to wytrzymam :P

kurcze myślałam że zdołam was nadrobić ale nie dam rady okropnie chce mi się spać, jutro z rana pewno będę mieć więcej siły

a teraz buziaki dla wszystkich dobranoc

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:51   #2425
zaba5
Raczkowanie

ok dziewczyny znikam, bo mój za 10 min z pracy wróci a obiadek nie podgrzany
spokojnego wieczorku życzę i do usłyszenia jutro paaaaaaaaa, kolorowych i .....
Stary 2011-01-13, 20:56   #2426
ada32
Wtajemniczenie

zaba5 bardzo dziękuję za adres... napewno skorzystam.. ..

co prawda to co miesiąc mam usg ale zwykłe... choć nie powiem u mnie bardzo ładnie widać dzidzie.. zapytałam pana doktora dla potwierdzenia: i co panie doktorze, jednak chłopak... pan doktor odpowiedział: i to jaki zapytałam co to znaczy: a on odpowiedział: jakie on ma jajka hi hi no i nie ma wątpliwości .. sama widziałam..

widzę dziewczyny że remonty i przygotowania do przyjęcia dzidzi u Was już rozpoczęte to i ja może zacznę... ach wiję gniazdo ale narazie w głowie bo moi panowie nie bardzo mają ochotę na malowanie czy remonty... no ale czas nagli

wyprawka to jest już w większości zebrana ale daleko u mojej mamy hi hi przywiozą mi rodzice w marcu... nie mogę się doczekać

dziewczyny mój mały tak mnie mocno kopie że aż boli... wiem że trzeba to wytrzymać ale naprawde czasami to aż łzy polecą a w nocy to już nie pamiętam kiedy spałam
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:59   #2427
iweczka
Zakorzenienie

marsylia ja też chce kupić wanienkę ze stojakiem, tylko chce wczesniej oblukać w sklepie, żeby ten stojak nie okazał się kołyszący. Moja znajoma jak kupowała to niektóre były tak słabe i niestabilne, że nigdy by nie postawiła na nim wanienki z dzieckiem
a w końcu kupiła jakis pożądny bo sam stojak kosztował ok.80-100 zł, że mała do roku była kąpana w wanience na stojaku, bo był naprawdę bardzo stabilny.

Lecę dziewczynnki się położyć i spać, bo cos mnie ciągną pachwiny i nogi niemilosiernie, chyba przecholowałam dziś z tym łażeniem.
Jutro postaram się Wam wrzucić fotki moich dzisiejszych zakupów - wyprzedaże

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
fantastyczne
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:14   #2428
tola3804
Zakorzenienie

Hej!
Oczywiście nie doczytałam wszystkiego, ale napiszę, potem nadrobię, bo teraz już padam, a i woda w wannie kończy się nalewać.

A my mieliśmy dziś nawet fajny dzień (no, poza bilansem dwulatka). Rano zrobiliśmy sobie spacerek dosyć długi całą rodzinką do rossmanna, który był zamknięty (dotarliśmy do niego o 9, a był czynny od 10). Porażka! No, ale tak to jest jak się wstaje po 6-tej. Zaliczyliśmy więc Stokrotkę i musieliśmy wrócić trajtkiem, bo Mik odmawiał już chodzenia na nóżkach, bo to dosyć daleko. A dla niego taki przejazd to też atrakcja. Potem gotowaliśmy wspólnie gulasz. Oczywiście Mik nawet nie spróbował. Powiem Wam, że nie pamiętam już kiedy z małżem coś wspólnie robiliśmy w kuchni. Fajnie było. A jaki mój małż potem dumny chodził, że taki pyszny obiad zrobił. No, niech ma. No, a po południu bilans = masakra. Zanim cokolwiek zdążyliśmy zrobić była histeria. Wystarczyło, że zobaczył panią w białym fartuchu. No koszmar! Ważenie i mierzenie to jakaś parodia. Tak ryczał i się wyrywał, a pani sobie zapisała 88 cm wzrostu i 11,5 kg wagi, podczas gdy ja wiem, że on waży ponad 12 kg i ma 92 cm wzrostu. O kant dupy potłuc taki bilans. No, ale odfajkowane. Mik ma przyklejony napletek na siusiaku, więc musimy ściągać podczas kąpieli (robiliśmy już to wcześniej, bo jedna lekarka kiedyś nam powiedziała, ale przyznam bez bicia, że rzadko i nieregularnie), bo jak się nie odklei to chirurgicznie trzeba będzie mu to zrobić, a to już ponoć mało przyjemne. Jak będzie miał ok. 2,5 roku to do kontroli mamy z tym przyjść. Reszta w porządku. Do ortopedy nie musimy już na kontrolę iść, więc jeden lekarz odpada. No, ale jeszcze do dentysty by wypadało. Zastanawiamy się jeszcze nad szczepieniem przeciwko pneumokokom, bo chcemy wysłać Mika do przedszkola od września, ale jak widzę te jego histerie na sam widok białego fartucha, to mi się odechciewa wszystkiego. To tak w telegraficznym skrócie wspólny dzień całej rodzinki. Uwielbiam, jak mój małż ma wolne i możemy ten dzień spędzić razem.

Włączając się do dyskusji nt. kosmetyków, to ja dla Mika na początku kupiłam Oilatum do kąpieli. Jak się skończyła butelka, to kupiłam Emolium (trochę tańszy niż Oilatum). Nic się nie działo, więc kupiłam już płyn z Babydream. I byłam (nadal jestem, bo używamy po dziś dzień) bardzo zadowolona.

Aja! No w szoku jestem, że Twoja Kasia już tyle wypadków zaliczyła. Dowcipy extra!

Monti! Też chyba wypróbuję ten dziecięcy szampon, skoro takie cuda czyni.

Laseczka! Szczerze mówiąc to jestem w szoku, że dziewczynka, bo akurat u Ciebie obstawiałam chłopaka.

Krzywa cukrowa wyszła mi ok, tyle dobrego. Teraz mam wizytę 20-go. Nie mogę się już doczekać, bo chyba mi się jakieś zapalenie przyplątało albo inne cholerstwo.

Tyle na razie. Buźki!
Stary 2011-01-13, 21:15   #2429
ada32
Wtajemniczenie

jeśli chodzi o wanienki to dno polecam raczej gładkie i są takie specjalne wyprofilowane wkłady gąbkowe pod dziecko... fajna sprawa sama tego używałam... i nie ma czego się bać.. dzidzia owszem jest delikatna i malutka ale kąpiel nie jest taka trudna jeśli podchodzi się do tego spokojnie...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:17   #2430
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
podzielę się
http://allegro.pl/body-ze-spodniczka...387689168.html mnie urzekły choć bardziej pomysł niż wzory i kolory

dla malutkiej dziewczynki wg mnie super sprawa
ja mam jedne body ze spódniczką,
ale na innej zasadzie uszyte

super to będzie latem jak dziecko może tylko w bodach być
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070862.jpg (202,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1070861.jpg (176,9 KB, 22 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości