2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy cz.II - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 20:34   #3031
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

A to moje dziecie najukochańsze!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolaz.jpgj.jpg (90,1 KB, 58 załadowań)

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:51   #3032
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c

drogie koleznaki wizażanki... ja was czytam, ale pisac wole na fb... i chyba nie szybko mi sie odemni

a propos kolazu... to nie wiem czy mam juz wszytskie zdjecia... jutro skleje z tych co mam... najwyzej bede doklejac

fem... zamiast żale wylewac to Wal z pytaniem na fb... tam na pewno nie zostanie ono pominiete

Klarissa.
.. no brawo brawo mamuska...rozmieszyc moje dziecko to nielada sztuka...

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2011-01-13, 21:06   #3033
gabisun
Zakorzenienie

Pomi już ząbki? ałć, to będą wesołe nocki mam nadzieje, że Tymek będzie litościwy a co z mężykiem? coś przegapiłam chyba

Kotekk jaka słodka kluseczka

Czarna ja nie wiem jak ty to robisz ja przy jednym nie wyrabiam

A Mszu pochłonął fb wracaj tu no natychmiast! bo tęsknimy

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Ooo no i przylazła

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:12   #3034
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
drogie koleznaki wizażanki... ja was czytam, ale pisac wole na fb... i chyba nie szybko mi sie odemni

a propos kolazu... to nie wiem czy mam juz wszytskie zdjecia... jutro skleje z tych co mam... najwyzej bede doklejac

fem... zamiast żale wylewac to Wal z pytaniem na fb... tam na pewno nie zostanie ono pominiete

Klarissa... no brawo brawo mamuska...rozmieszyc moje dziecko to nielada sztuka...
mszu poleć mi program do <zmniejszania zdjęc>nie przycięcia tylko zmniejszenia formatu

Stary 2011-01-13, 21:18   #3035
Szczęśliwa
Zadomowienie

Hej Mamusie

Dzięki za odpowiedzi odnośnie marchewki chyba miałam pecha bo na półkach sklepowych nie widziałam żadnej z tych co wymieniłyście

A gdzie ten filmik ze śmiejącą się Natalką? Bo ja chyba przeoczyłam

Cytat:
Napisane przez martynka81 Pokaż wiadomość
h
a my też dziś na szczepienie idziemy....pierwsze przeszło bez echa,
Chciałam napisać, że trzymam kciuki ale wy już dawno po szczepieniu. Oby nocka była spokojna.
Fajne fotki

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Jak byla u nas na pocztaku polozna to po kapieli kazala glowke malego smarowac oliwka (tak jak cale cialo). Czy wy tak robicie? smarujecie czyms wogole glowke?
Bo wyczytalam ze niektorzy to po kapieli na chwile czapke zakladaja. A wy zakladacie? (ja zakladalam jak byl malutki)
Ja niczym nie smarowałam i nie smaruję.
Czapeczkę zakładam po kąpieli na czas ubierania, karmienia i odbijania. Później do łóżeczka spać, już bez czapeczki. A zakładam bo Dagusia ma b. długie włoski i takich mokrych może jej być chłodno. No i my kąpiemy z uszkami w wodzie, więc lepiej żeby ich nie przewiało dopóki nie wyschną.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
,a tak wogóle to cały czas używam rossmanowskich i super się sprawdzają,a za paczkę 3 92szt zapłaciłam 34zł.
Mi te pieluszki też bardzo pasują.

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
a teraz jak byłyśmy na szczepieniu (miała 3,5 mies.) to lekarka stwierdziła że za mało przytyła. ważyła nie całe 5700, w 7 tyg życia ważyła prawie 5 kg. mówiliśmy lekarce o problemach z zasypianiem i o tym częstym budzeniu ale ona zasugerowała że dziecko może być głodne. a co do mm to wprowadzenie powinno się skonsultować z pediatrą? jakie mleko wybrać?
Ja dobrze rozumiem że ona w 2 miesiące przybrała tylko 700 gr????
Przecież to bardzo mało? Jak dodamy słaby przyrost wagi do marudzenia i częstego wstawania w nocy- to mi wychodzi głód.
W pierwszych tygodniach przybierała dużo, bo może miałaś więcej mleka no i potrzeby dziecka były inne.
Spróbuj podać te mm- możesz iść w każdej chwili do lekarza i zapytać co i jak. Albo zacznij podawać bez konsultacji. Jeśli nie ma skazy to jakiekolwiek mleko modyfikowane początkowe od urodzenia- "1"-ki.
My podajemy Bebilon bo po Bebiko bolał brzuszek.

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Melduje się córka marnotrawna
Witaj!
I jak to jest mieć dziewczynkę po 3 synach
Szkoda, że chłopaki tak chorowali.
Ania fajniusia- niezłe ma pultaski.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:26   #3036
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
mszu poleć mi program do <zmniejszania zdjęc>nie przycięcia tylko zmniejszenia formatu
do pobrania, program sie nazywa

INFRANVIEW (kliknij ten napis a progam powien pobrac Ci sie do kompa)

procz zmniejszania zdjec, ma mozliwosc edycji zdjec (na czarno biale, zmienienia kontastu, nasycenia barw, jasnosci itd)

gabisun
... no ja tez tesknie wlec na fb czesto jestem online

Stary 2011-01-13, 21:29   #3037
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość

może smoczek jej nie pasuje...
a to wstrętna matka dziecku jedzenie wyjada
psuje smoczus bo mmchetnie pije
a sama spróbuj tej gruszki jest przepyszna

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 21:34   #3038
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
do pobrania, program sie nazywa

INFRANVIEW (kliknij ten napis a progam powien pobrac Ci sie do kompa)

procz zmniejszania zdjec, ma mozliwosc edycji zdjec (na czarno biale, zmienienia kontastu, nasycenia barw, jasnosci itd)

gabisun... no ja tez tesknie wlec na fb czesto jestem online
dziekuje zainstalowałam a mozna po polsku???

Stary 2011-01-13, 21:42   #3039
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
dziekuje zainstalowałam a mozna po polsku???

spolszczenie

trzeba to tez zainstalowac.
jakby sie nie zmienilo od samej instalacji to pozniej zmieniasz

Options->Properties/Settings...->language

i wybierasz polski

Stary 2011-01-13, 21:52   #3040
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
spolszczenie

trzeba to tez zainstalowac.
jakby sie nie zmienilo od samej instalacji to pozniej zmieniasz

Options->Properties/Settings...->language

i wybierasz polski
suuuuuuper dziękuje

Stary 2011-01-13, 22:09   #3041
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Oj piękna ta twoja kruszyna, no i tatuś niczego sobie
dzieki w imieniu Majci i tatusia a tatus to by mnie chyba zamordowal jakby sie dowiedzial gdzie wrzucilam jego zdjecie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Kotekk jaka słodka kluseczka
dzieki ano kluseczka a jakie ma goloneczki

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 22:46   #3042
ycnan
Zadomowienie

Ok, no to się wysilam
Nie ogarnę wszystkiego, więc odniosę się do postów z wczoraj i dziś

Weronisia, Pascal faktycznie na tym zdjęciu ma rudawe włoski, ale Boryskowi też takie pod światło się wydają czasem, a rudy przecież nie jest i nie ma po kim być ...nawet listonosz brunet
Także to raczej kwestia oświetlenia lub po prostu przekłamane kolorki na zdjęciu.
Mam nadzieję, że Pascalowi wkrótce się kupki unormują, bo musi to być męczące zarówno dla niego, jak i dla Ciebie.

aaneczka1984, rozwalił mnie Twój Dominik z tym przygotowaniem do zmiany pieluchy Zdjęcia świetne.
Borysek wprawdzie nie śpiewa przy zasypianiu, ale za to mamrocze coś do smoka. Pewnie narzeka na matkę

hagar1, Ty to się kobieto wykończysz z tym wstawaniem. Współczuję i mam nadzieję, że Twoje maleństwo jak najszybciej da Ci odpocząć nocami.
Swoją droga, ja tam bym się nie męczyła tak, tylko dała to mm, na spróbowanie. Bo mleka naprawdę mało ściągasz.
Pewnie już pisałaś, ale próbowałaś jej podawać herbatkę uspokajającą? Może za dnia mała ma za dużo emocji i potem to przeżywa we śnie? Może ja "przeciążasz" zabawą za dnia?
Zezowanie zdarza się do roku, więc nie masz się co martwić.
Sporo tu dziewczyn, które karmia piersią i podają dzieciaczkom słoiczki. Np ja Młody to uwielbia. Dawniej już w 4 miesiącu się rozszerzało dietę, więc czemu teraz, w 5 miało by to zaszkodzić?

kasienka1701, macie, kurczaczek, przekichane z tym usypianiem...

Lenka*, pomysł z laurkami świetny i naprawdę super wyszły - mój tż wpadł na to samo. Tylko on chce odbić również rączkę W niedzielę będziemy próbować.
Co do ząbkowania... ja nadal nie wiem, czy to ząbki czy nie. Nic nie widzę na tych dziąsełkach.

Klarissa, rozwaliło mnie to prasowanie pampersów

pandziolka, Borysek też miał spłaszczoną główkę z jednaj strony, bo zasypiał patrząc w lewo i tak samo za dnia robił - zawsze w lewą stronę. Dożo go nosiłam, żeby tej głowiny nie gniótł dalej, no i zabawiałam non stop z prawej strony. Kładłam go na macie i siadałam z prawej. Machałam zabawkami, żeby tylko głowę obrócił. Jak leżał np w wózku, to mu ta głowę przekręcałam. Wnerwiał się, ale w końcu zaczął kierować głowę tez i w druga stronę, no i teraz ta główka jest prawie równa. Jeszcze tylko troszkę mu zostało do wyrównania
A pępek też mamy ciemny w środku, ale dorosły - kwiatuszek.
A może Wojtuś ma skok? Nie wiem, czy w nie wierzysz, czy nie, ale Borysek też miał ostatnio kiepski okres, a od kilku dni zasypiał po kąpaniu i budził się o 21 i nie dało się go uśpić aż do 23-cycem (wcześniej nic to nie dawało).

Szczęśliwa, bardzo ładna ta fotoksiążka dla dziadków. Super pomysł i wykonanie.

gabisun, masakra z tą reakcją na szczepienie (jeśli to nie zasługa kupala).
Super, że pępek wrócił do normalności. Kinia będzie mogła w wakacje śmigać w bikini

waniliaania2009, na ciemieniuchę pediatra poleciła nam parafinę. Smarujesz głowę, jak oliwką, a potem szczotkujesz (duuużo lepiej sprawdza się grzebyczek dla niemowląt- trzeba tylko być delikatnym). Ja smarowałam pół godziny przed kąpielą, potem czesałam grzebieniem i do tego szczotką. No i myłam głowę szamponem. Zeszło w ciągu kilku dni.
Kleiki i wszystko poza herbatkami i mlekiem najlepiej jest dawać dziecku łyżeczką

Kalex, Borysek wierci się przy cycku do tej pory, jak ma puścić bączka. Nie potrafi wtedy pryknąć na spokojnie. Ja z tym nic nie robię.

NIKaP-n, jestem z tego samego miasta co elenka1 i u mnie tez położna/lekarz czy pielęgniarka nie była.

dra, trzeba było tego lekarza opieprzyć

Zuziczka, bidulko Mam nadzieję, że z Olkiem jednak wszystko jest ok.

fem, brudek z marchewki mi zszedł, jak pomoczyłam bodziaka w wodzie z lovellą-płynem do prania. Wlałam tego sporo do wody i na plamę, no i po kilku godzinach nie było śladu. Tylko ja to zrobiłam od razu po ubrudzeniu, więc głównie dlatego zeszło. Plama się nie wżarła w materiał.

IlonaN2, pampers active baby są od dzis w tesco w promocji za 99,95zł. Roz 3 to 186 sztuk, roz 4 to 162. Nie wiem jak inne.
Super Twój TŻ wymyślił z tą kąpielą. A grafik, cóż. Jeśli to pomoże, to czemu nie

malwina1204, ja zaczęłam od jabłka Hipp, potem sok jabłkowy, marchewka, brzoskwinia. Swoją drogą, sok jabłkowy bobovity i hipp- nie ma porównania. Bobovita ma chyba tylko 50% soku z jabłek. Hipp zdecydowanie smaczniejszy.

ninaad, moje zdanie nic nie wniesie- kostium numer 3 1 i 2, moim skromnym zdaniem, mogą Ci piersi zgnieść jedynie, a nie podtrzymać
Nie chwal dziecka na forum, bo się zepsuje!

elenka1, a kiedy dajesz małej te herbatki? Po jedzeniu, przed, czy pomiędzy? Może ma pełny brzuszek i dlatego nie chce pić? Albo jej nie smakuje?

czarnaelizabeth, masakra z chorą 3 dzieci. Dobrze, ze Ania nie podłapała nic gorszego. Ja nie wiem, jak Ty dajesz radę...
Maluszek piękny

forssiczka, 6kg w 3 msc to sporo/w normie. Borysek ma 4msc skończone, a ważył 2 tyg temu 6,5kg

Pomidora, ja tam tego zakazu pionizowania nie rozumiem, ale ok, niech będzie, że szkodzi. Staraj się robić, jak każą i będzie cacy
Z mężem na pewno się ułoży. Wiele z nas ma teraz kryzys w związku i to normalne, kiedy jest małe dziecko. U nas jeszcze spięć nie było większych, bo coś mąż zawsze milszy, jak ja planuje go opierniczyć i chodzę zła. I, o dziwo, wtedy robi, to co ja bym chciała, żeby robił na codzień. I nawet nie muszę nic mówić.

kotekk81, dobrze, że już po szczepieniu. Córcię masz śliczną.
A to lekarka kazała to mm podawać? tzn, dokarmiać?

mszu, ja, niedobra, nie dałam jeszcze zdjęcia. Jutro zrobię ostatnie podejście i coś już wstawię, żeby nie opóźniać.

2 godziny pisałam, aż się Borysinka zbudził przez bączki i od 30 min piszę z nim na rękach
Co u nas to napiszę już jutro, podczas którejś z drzemek.

Dobrej nocki mamusie

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2011-01-13 o 22:47
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:34   #3043
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Witam

ja chyba nie będę pisać co i jak dosłownie bo bym tak bluzgała ze ho ho Ogólnie noc znowu do dupy i nie wiem co temu mojemu dziecku w dzień jest pięknie uregulowany , bawi się gada .. a wczoraj po kąpieli zjadł 2 cyce chwile się pobawią i zjadł jeszcze i to było o 20.30 a o 23.30 wstał już na jedzenie Taki był napchany a ciągle chce jeść I chyba te skoki to wielka ściema bo nam dziś się kończy 12-ty tydzień czyli koniec skoku powinno być .....wrrrrrrrrr jestem zła i łeb mnie boli
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 08:38   #3044
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dziewczyny wczoraj podalam Dawidkowi marchewke i dzis zrobil kupe taka prawie twarda. Czy tak ma byc? czy trzeba cos innego podawac np jablko w ten sam dzien? On kupy robi codziennie, ale ta konsystencja mnie zastanawia.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 09:17   #3045
kotekk81
Zakorzenienie

Witajcie

Maja jak zjadla o 21 to obudzila sie tradycyjnie o 2:30, zjadla, pokrecila sie w lozeczku, ze trzy razy zagral konik z fisher prica i usnela. Obudzila sie 6:15 z wielkim placzem (chyba jej sie cos przysnilo bo to takie zawodzenie bylo hihi) wzielismy ja do naszego lozka zeby sie uspokoila i usnela nam do 8:30 tylko ja sie nie wyspalam bo bylam na trybie "czuwanie" bo nie umiem z nia spac
a teraz zjadla, siedzi w lezaczku i zali sie tatusiowi jednoczesnie probujac poogladac tv cwaniara mala

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

kotekk81, dobrze, że już po szczepieniu. Córcię masz śliczną.
A to lekarka kazała to mm podawać? tzn, dokarmiać?

dzieki

a z tym mlekiem to bylo tak ze zapytalam lekarki jakie mleko powinnam kupic bo mam coraz mniej swojego i chcialabym miec jakies mm w domu w razie jakby mojego braklo i ona polecila mi Bebiko i Hippa poczatkowe i akurat Hippa miala w gabinecie to nam dala narazie cos tam mojego sciagam wiec Hipp jest w razie "w"

a teraz ide na sniadanko bo Tz zrobil

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Dziewczyny wczoraj podalam Dawidkowi marchewke i dzis zrobil kupe taka prawie twarda. Czy tak ma byc? czy trzeba cos innego podawac np jablko w ten sam dzien? On kupy robi codziennie, ale ta konsystencja mnie zastanawia.
ja niestety nie pomoge bo to jeszcze przede mna ale chetnie sie dowiem czego moge sie spodziewac

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 09:59   #3046
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
Lenka jestem wstretna zgapiara i kupilam farbki i blok techniczny bedziemy robic laurki tylko kombinuje skad wziac ozdoby jakies podpowiedzi
ja długo szukałam naklejek w kształcie serc, w końcu dostałam w kiosku.. ale można jakieś kwiatki itp. ze zwykłego papieru kolorowego powycinać (najlepiej kupić taki samoprzylepny). Ewentualnie w pasmanterii można dostać śliczne ozdóbki do naklejenia

Twoja Maja ma takie policzki jak moja fajniusia

Cytat:
lenka a gdzie kupie takie farbki czy to mogą być takie zwykłe czy raczej nie????
zwykłe plakatówki, kupisz w supermarkecie albo w papierniczym

Cytat:
A to moje dziecie najukochańsze!!!
fajny kolażyk

Cytat:
mnie tu już dziewczyny uświadomiły, że przy marchewce trzeba coś innego rozluźniającego podać, np. jabłuszko... ta kupka chyba nie powinna być twarda, tylko luźna. Moje dziecko po marchewce tydzień nie mogło zrobić kupki, skończyło się czopkiem poza tym radzę dopajać jak już podajesz warzywka.
Stary 2011-01-14, 10:16   #3047
hagar1
Rozeznanie

hej mamusie,

u mnie nocka bez zmian, czyli niekończące się karmienie.

szczęśliwa, ycnan dzięki za rady. wczoraj zastosowałam eksperymentalną metodę zasypiania. wykąpałyśmy się o 19.20 potem zjadła i zasnęła przy cycku ale po 35 minutach się rozbudziła, dałam jej smoka, przez kolejne 30 min przysypiała ale ostatecznie obudziła się i płakała, to znów dałam jej cycka, zjadła aktywnie i znów zasnęła wspomagana smoczkiem, po godzinie się obudziła ja jej znów cycka, znów zasnęła, za kolejną godzinę to samo. i skubana jadła, więc może to jednak głód. chyba jednak spróbuje z tym mm. może w tygodniu pójdę jeszcze ją zważyć, jak znów się okaże że mało przybrała to zacznę podawać na noc butelkę.

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Witam

ja chyba nie będę pisać co i jak dosłownie bo bym tak bluzgała ze ho ho Ogólnie noc znowu do dupy i nie wiem co temu mojemu dziecku w dzień jest pięknie uregulowany , bawi się gada .. a wczoraj po kąpieli zjadł 2 cyce chwile się pobawią i zjadł jeszcze i to było o 20.30 a o 23.30 wstał już na jedzenie Taki był napchany a ciągle chce jeść I chyba te skoki to wielka ściema bo nam dziś się kończy 12-ty tydzień czyli koniec skoku powinno być .....wrrrrrrrrr jestem zła i łeb mnie boli
a widzisz u nas to samo. w dzień dziecko zaczęło się regulować, je co 2,3 - 3 h, codziennie o zbliżonych porach, to samo z drzemkami i w nocy masakra
hagar1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 10:25   #3048
pandziolka
Raczkowanie

Cytat:
pandziolka, Borysek też miał spłaszczoną główkę z jednaj strony, bo zasypiał patrząc w lewo i tak samo za dnia robił - zawsze w lewą stronę. Dożo go nosiłam, żeby tej głowiny nie gniótł dalej, no i zabawiałam non stop z prawej strony. Kładłam go na macie i siadałam z prawej. Machałam zabawkami, żeby tylko głowę obrócił. Jak leżał np w wózku, to mu ta głowę przekręcałam. Wnerwiał się, ale w końcu zaczął kierować głowę tez i w druga stronę, no i teraz ta główka jest prawie równa. Jeszcze tylko troszkę mu zostało do wyrównania
A pępek też mamy ciemny w środku, ale dorosły - kwiatuszek.
A może Wojtuś ma skok? Nie wiem, czy w nie wierzysz, czy nie, ale Borysek też miał ostatnio kiepski okres, a od kilku dni zasypiał po kąpaniu i budził się o 21 i nie dało się go uśpić aż do 23-cycem (wcześniej nic to nie dawało).
no ja właśnie też staram się go zabawiać z drugiej strony,a jak zapada w drzemki to mu podkładam zwiniętą tetrę żeby nie odwracał główki w tą bardziej spłaszczoną stronę wczoraj to podłożyłam mu książkę pod materac z tamtej strony.strasznie się wkurzał,ale ostatecznie głowa sama mu leciała w tą dobrą stronę
a co do skoku to już sama nie wiem.to już baaaardzo długo trwa w poniedziałek muszę się zapisać na szczepienie i wtedy wszystkiego się dowiem.ale dziękuję

Cytat:
oj u nas też był ten problem przy marchewce.koniecznie trzeba podać albo sok jabłkowy albo surowe jabłuszko żeby kupy były luźniejsze
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 10:50   #3049
waniliaania2009
Wtajemniczenie

dalam jabluszko i zrobil 2 -ga kupe juz luzniejsza czyli dzis juz dwie hehe, a moze to druga czesc tej twardej co byla rano

A jak dajecie jabluszko czy marchewke to ile potem czekacie aby dac mleko? moj maly zjada ok 1/3 sloiczka wiec jest glodny. Nie wiem czy od razu podawac mleko. Moja mama powiedzila ze nie wolno od razu bo mi zwymiotuje i zebym sama zjadla marchew i popila mlekiem
Stary 2011-01-14, 10:53   #3050
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hagar no ja mam nadziej że to przejściowe.... U nas tez smoczek nie działa No może na 10 minut

Kotekk i na też tak było prawie od początki a teraz wszytko szlag trafił z tym spaniem

Waniliaania podaj jeszcze jabłuszko Ja wprawdzie jeszcze nie podaje nic ale któraś dziewczyna o tym na forum pisała

Miałam iść do lekarza na kontrola po południa ale jak zadzwoniłam to mi powiedzieli że jest dużo dzieci chorych i zaproponowali wizytę rano u nowej pani Dr i poszłam bo tylko do osłuchania Bardzo miła i fajna pani Dr Osłuchowo wszytko ok za tydzień najprawdopodobniej do szczepienia nas dopuszczą ... I co zapytała mnie o kupki więc jej mówię że ostatnio była jedna ana 7 dni a teraz jedna na 4 i w dzień jak ją robi jest niespokojny ona mnie się pyta czy ja jem dużo marchwi A ja jem prawi codziennie albo z zupy gotowana albo an parze i to podobno jest przyczyna ...
No i powiedziała (i to do dziewczyn z Krakowa) że niektóre przychodnie odwołują szczepienia prze z AH1N1 i zabroniła brać dzieci do skupisk (galerii, sklepów i tym podobnych )
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:02   #3051
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia, Pascal faktycznie na tym zdjęciu ma rudawe włoski, ale Boryskowi też takie pod światło się wydają czasem, a rudy przecież nie jest i nie ma po kim być ...nawet listonosz brunet
Także to raczej kwestia oświetlenia lub po prostu przekłamane kolorki na zdjęciu.
Mam nadzieję, że Pascalowi wkrótce się kupki unormują, bo musi to być męczące zarówno dla niego, jak i dla Ciebie.
Dzięki za pocieszenie. Ale te rudawe włoski, to nie tylko na zdjęciu są widoczne Na żywca widać je bardziej.
Jak się urodził, to wyglądało na blond i to by pasowało. A po paru tygodniach właśnie pod światło zobaczyłam, że się mieni na złoto/rudo. A teraz to widzę tylko ten rudy.
Mam jednak nadzieję, że ostatecznie zostanie blondaskiem tak jak reszta rodzinki

A co do biegunki, to już mi się nawet nie chce o tym myśleć
Zmieniłam wode z powrotem na tą z kartonika dla dzieci i nie ma poprawy. Tylko tyle, że nie jęczy, jest spokojny, pogodny. Ale biegunka jest nadal.
Cytat:
A jak dajecie jabluszko czy marchewke to ile potem czekacie aby dac mleko? moj maly zjada ok 1/3 sloiczka wiec jest glodny. Nie wiem czy od razu podawac mleko.
Niektóre mamy dają od razu mleko, bo dziecko jest tak głodne, że nie wytrzyma.
Po jabłuszku to bym nie dała mleka, bo wyobrażam sobie reakcję kwaśnego jabłka z mlekiem.
Ale po marchewce czemu nie.
A marchewka ma działanie zatwardzające.
Możesz rano dawać marchewkę, a np. po południu jabłuszko.

Ilona współczuję nocki. U mnie podobnie. Pascal budził się już po 2,5 godziny.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:14   #3052
ycnan
Zadomowienie

waniliaania2009, ja też zapchałam Boryska marchewą Teraz musze lecieć do sklepu po jabłuszko bo się skończyło
A w miedzyczasie Boryskowe zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03667 copy small.jpg (61,9 KB, 36 załadowań)
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:20   #3053
tifio
Rozeznanie

Wczoraj nie miałam czasu do Was zajrzeć i mam trochę do nadrobienia, ale więcej nie dam rady, bo Młody wpadł w jakąś małą histerię. No i idziemy zaraz na spacer. To tak po króce. Później dokończę...

fem, i nie pomogło gotowanie pieluch? Rozmawiałam ze szwagierką i ona gotowała je w garnku razem z Vanishem i wszystko jej schodziło. Nawet niektóre ubranka też gotowała po marchewce.
Juz wcześniej pisałam, że mojej chrześnicy zęby wychodziły 5 miesięcy

IlonaN2, mój Franke sie śmieje z dzwiękiem już od jakiegoś czasu. Normalnie, to jest najpiękniejszy śmiech jakikiedykolwiek słyszałam, chociaż robi to bardzo komicznie i jak ktoś "obcy" to usłyszy to aż sie pyta co on robi
A co do poprzedniej nocy to Franek też strasznie dziwacznie wstawał i byłam prawie nieprzytomna, bo położyłam się o 1, a on przed 2 już wołał cycka! O dalszych pobudkach nie wspominam, bo aż dostaje gęsiej skórki na samą myśl...

gabisun, współczuję zachowania Małej po szczepionce! Mam nadzieję, że już wszystko w porządku My idziemy 20-tego i już mam mega stracha...

ninaad, a dlaczego Tż nie chce Ci dawać samochodu?
Jak dla mnie kostium nr 2

Lenka, laurki są rewelacyjne! Miałaś pomysł

Klarissa, Natalka pięknie się śmieje

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
przynajmniej szybko jej nie wypadną na starość
Na to to chyba nie ma żadnej reguły

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dzięki
6szt bo mamy 2 dziadków, 2 babcie i 2 prababcie
My dajemy jedną dla dziadka i babci i drugą dla drugiej babci i dziadka, a też mamy dwie prababcie i jednego pradziadka, ale to sobie odpuszczamy...

Cytat:
Napisane przez hagar1 Pokaż wiadomość
moja córka była ważona w 15 tygodniu i ważyła 5,7 kg. więc też nie za dużo. też jesteśmy na samym cycku i zastanawiam się czy najada się do syta. mój pediatra stwierdził że dziecko za mało przybrało na wadzę ale nie kazała dokarmiać
Mój Franek w 6 tygodniu ważył 5600g

tifio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:30   #3054
kasienka1701
Zadomowienie

No to i ja się pochwalę moim bejbe leżącym na brzuszku w miarę grzecznie (rzecz niesłychana,więc trzeba było to uwiecznić)...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s 015.jpg (41,2 KB, 30 załadowań)

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:30   #3055
forssiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ilona współczuję nocki. U mnie podobnie. Pascal budził się już po 2,5 godziny.
kurde, niedobrze z tą biegunką. moze to od tego mm, które pije?

co do podkreślonego, to się pośmiałam, bo jak mój wstanie w nocy co tyle, to uważam się za nie wiem jaką szczęściarę
a co, pochwalę się: wczoraj zasnął ok.22.20 i obudził się za 15 trzecia! tyle to od urodzenia w nocy nie spał

Lenka -prześliczne laurki; ja idę na łatwiznę i podarujemy dziadkom foty w ramkach, tym bardziej,że 1 babcia sama wręczyła ramkę jakiś czas temu i upomniała się o zdjęcie wnuka

malwina Amelka fajna śmieszka, a co do zmniejszania zdj. to nawet nie musisz miec programu, wejdź tutaj:

http://zmniejszacz.pl/

ycnan jak się chłopinka ładnie opiera na ramionkach

forssiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:33   #3056
Weronisia
Zakorzenienie

Forsiczka ale ty karmisz piersią? Bo wtedy to normalne, że twoje dziecko częściej się budzi.
Jak Pascala karmiłam, to budził się równo co 2 godziny i marzyłam, żeby pospał chociaż 2,5
A teraz karmię go tylko mm i on śpi 5 godzin, a potem 3-4. A więc te 2,5 to był dla mnie koszmar

A co do biegunki, to nie myślę, żeby to było od mm, bo dostaje je od samego początku. Więc dlaczego nagle po 2 miesiącach miałoby mu zaszkodzić?

A poza tym ja nie mogę mu dać innego mleka, bo on musi dostawać AR. Jedynie mogę spróbować zmienić firmę, ale nie sądzę, żeby to była wina mleka.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:37   #3057
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Mój Franek w 6 tygodniu ważył 5600g
tylko ze on urodzil sie tez z ladna waga z tego co widze ponizej twojego wpisu, wiec dla niego te 5600 w 6 tyg sa ok
Stary 2011-01-14, 11:47   #3058
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wiem, że fakultatywny, ale chodziło mi o to, czy można go bez przeszkód brać w późniejszym terminie czy trzeba zaraz po macierzyńskim.
od razu
Kostium mnie się podobał nr 3.
dzięki

Właśnie.
Gdzie jest mszu?
pewnie na fb siedzi

Moja pediatra twierdzi, że absolutnie nie wolno ani dziecku ani matce karmiącej podawać sklepowego drobiu ponieważ te kurczaki są faszerowane hormonami, które potem przedostają się do dziecka i szkodą mu w rozwoju. Ja drobiu nie jem.
a ja kiedyś oglądałam rozmowę z jakimś fachowcem, który twierdził, że teraz są takie przepisy, że nie można drobiu szprycować hormonami i antybiotykami (tak jak to było kiedyś)
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi.
Asia ma inne objawy, nie wiem czy wierzyć lekarce...
Ma na głowie coś jakby ciemieniucha, ale bardzo nasilone, od 2 miesięcy. Kilka dni temu pojawiły się krwawe krostki. Na uszach ma jakby łuszczycę. Powiększony węzeł chłonny pod uszkiem. Do tego ciągłe ulewania, wymioty, a teraz praktycznie przestała jeść. No i sucha skóra. Na policzkach zaczerwieniona i trochę szorstka.
To skaza
u nas była meeega ciemieniucha, lekarka powiedziała, że to też objaw skazowy. Ale może skonsultuj z innym pediatrą?

Pomidora- wczoraj zaczęliśmy nowe mm (bebiko HA na zmianę z bebilon pepti), więc słoiczki dopiero za tydzień, bo mam obawy co do tego mleka, że może Oli nie podpasować . I dzięki za opinię dot. kostiumu

Cytat:
tak, wiem...
ale wcześniej szczęśliwa pytała o samą marcheweczkę, w słoiczku której firmy wystepuje sama bez dodatków
aha- jakoś nie doczytałam chyba
Lenka dzięki za opinię dot. kostiumu

Cytat:
A jak dajecie jabluszko czy marchewke to ile potem czekacie aby dac mleko? moj maly zjada ok 1/3 sloiczka wiec jest glodny. Nie wiem czy od razu podawac mleko. Moja mama powiedzila ze nie wolno od razu bo mi zwymiotuje i zebym sama zjadla marchew i popila mlekiem
Jak maluch drze się jeść to ja bym spróbowała podać od razu (przynajmniej mnie by to nie zaszkodziło). Może nie zwróci A jak zwróci to będzie już wiadomo na przyszłość
Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
ninaad, a dlaczego Tż nie chce Ci dawać samochodu?
Jak dla mnie kostium nr 2
bo to jego samochód, a ja jestem beznadziejnym kierowcą. Tzn może nie aż takim beznadziejnym, prawo jazdy mam od kilku lat ale baaaardzo mało jeżdżę, a jeśli już to raczej z TŻ na siedzeniu pasażera. No ale jak mam się wprawić jak nie mam auta? (planuję zakup ale to dopiero może ze 2 lata)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:53   #3059
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Jak maluch drze się jeść to ja bym spróbowała podać od razu (przynajmniej mnie by to nie zaszkodziło). Może nie zwróci A jak zwróci to będzie już wiadomo na przyszłość
)
wlasnie on mi w srode wymiotowal i chyba wlasnie po zmieszkaniu jablko z marchewka+mleczko tak przynajmniej podejrzewam, bo jemu sie nigdy jeszcze nie ulalo ani nie zwymiotowal......

Znalazlam na swoim kompie super program. Ze zdjec mozna zrobic taki filmik, historie robie wiec ze chrztu ze zdjec z kosciola. Tylko sie zastanawiam jaka muzyke podlozyc aby pasowalo. Co byscie daly?

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2011-01-14 o 11:56
Stary 2011-01-14, 12:03   #3060
ninaad
Wtajemniczenie

a co do kostiumu- właśnie zamówiłam nr 3, bo:
-jest trochę tańszy niż 1 i 2
-znalazłam mój rozmiar
3-doczytałam, że ma wbudowany stanik, czyli jest szansa, że cycki nie rozlezą się na boki

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
wlasnie on mi w srode wymiotowal i chyba wlasnie po zmieszkaniu jablko z marchewka+mleczko tak przynajmniej podejrzewam, bo jemu sie nigdy jeszcze nie ulalo ani nie zwymiotowal......
no tak, to być może od tego zmieszania
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości