|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
w K. o moim debiucie
|
#3602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV
Cytat:
Cytat:
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis miałam szczawiową i pieczeń rzymską w sosie + ziemnaczki + surówka z kapusty pek.
|
|
|
|
#3604 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Jeszcze tylko jutro i woooooooooooooooolne. I dobrze, bo jak usłyszę o kolejnym pomyśle na usprawnienia, pracę zespołową itp to zacznę mordować i znowu będzie o Polakach w Holandii przepiękny program w telewizji. Dziękuję Wam bardzo za Wszystkie opinie dotyczące ostatniego piętra. Oglądaliśmy mieszkanie które nam się nawet podobało, fajny rozkład, widok cudny (3 piętro, ostatnie, przed oknami mały park, dalej za parkiem taka sama zabudowa a w tle panorama miasta). No ale... mieszkanie narożne, blok z cegły ale nie ocieplony (tu się nie ociepla bo po co wg nich), widać spękania na tapecie na ścianie zewnętrznej, do zrobienia kuchnia (nowe szafki i sprzęt), łazienka i do kupienia nowy piecyk C.O. - więc rachunek spory a cena też nie najniższa, chyba więc odpuścimy. atomufka - firma międzynarodowa stąd takie "meetingi" Teraz mi przykleili plakaty na wprost wejścia na nasze piętro - co by je widzieć zaraz po wejściu - mamy z tego ubaw i co chwilę ktoś recytuje na głos - "we can, we create" i śmiech - dobrze że ludzi mam w pracy sympatycznych (no dobra w większości )Podobają mi się Twoje nowe "cichobiegi" jak je nazywam - a jedna para butów więcej przy tej ilości bagażu różnicy nie robi Macie w Irlandii komisy gdzie możesz sprzedać ubrania/rzeczy których nie zabierzecie ze sobą? W Holandii to są fajne miejsca - zwłaszcza jak chcesz kupić jakieś meble "z duszą". 6 tygodni - wow - szybko zleci![]() samba - Twoja koleżanka jest nienormalna, ale to chyba już sama wiesz hahaha - ignoruj ją i tyle, ciesz się że ludzie nie wiedzą że jesteś z jej polecenia bo Ciebie też by mogli unikać. Ignoruj jak tylko możesz., na takich lekarstwa nie ma. Gratuluje domku, jest śliczny. Przemyślałabym tylko ogrzewanie podłogowe - nie wiem czy się sprawdzi całą powierzchnie domu - mam teraz w łazience, wkurza mnie że się wolno rozgrzewa, więc trzeba poczekać aż się podłoga nagrzeje, piecyk więcej chodzi - mam ogrzewanie gazowe. Czy stygnie wolniej niż grzejnik - nie zauważyłam wielkiej różnicy. Anika - bardzo ładny wózek. Ddaaiissyy - dostaniesz za niepokazywanie się - jak się czujesz i jak podróż - relację poproszę ![]() Agatka - no niestety kościół nie jest najbardziej rzutką instytucją jaką znam, ale może to tylko w sekretariacie tak jest? śliweńka - zachowanie Pani Dyrektor pozostawiam bez komentarza, trzymam kciuki za dalsze szukanie pracy w zawodzie. stokrotka - Eeeee ja lubię moją dentystkę Jest baardzo miła, nigdy nie miałam z nią problemów ani z jej pracą, jak jesteśmy w Krakowie to zamawiamy full serwis W Holandii w ogóle się nie opłaca płacić ubezpieczenia na dentystę - co miesiąc jakieś 120 zł/osoba, a jak przyjdzie co do czego to część kosztów i tak trzeba ponieść. Do tego jak oni już coś robią to ręce opadają - kumpela się poddała przy leczeniu kanałowym, po prostu poleciała do Polski i się DAŁO zrobić![]() madzia - co macie wliczone do czynszu? ogrzewanie, zaliczkę na wodę?
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś, u nas to trochę psychiatryk w sumie
Atomufko, jesteśmy ogólnie zadowoleni, ale mamy telewizję N i oni co jakiś czas tam coś zmieniają w swoim oprogramowaniu czy coś i czasem nie mogę włączyć tej telewizji i wtedy muszę dekoder wyciągać z kontaktu... Przez co całość uruchamia się kilka minut Ten telewizor jest tam z czyms nie kompatybilny czy cuś Chaotycznie napisałam Rosi, fajnisty obraz! Ana, zależy kiedy chcesz ją bronić Katunia, zdjęcia dla Ciebie Jedno na włochatym dywanie, a drugie na takiej płachcie misiowatej ![]() Wyrwany ząb? Bidulka ![]() Scio, słuchaj lekarza i dbaj o siebie!
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Rybulko ale śliczne zdjęcia
|
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Słodkie te zdjęcia rączek i nóżek Waszych maluchów
![]() Rybulko - mam pytanie do Ciebie jako bibliotekarki - moja kolekcja książek się rozrasta i chciałabym je jakoś uporządkować w mojej domowej biblioteczce - możesz mi podpowiedzieć jaki system by mi się sprawdził? mam na myśli podział na kategorie albo uwagi organizacyjne Ładnie proszę
|
#3608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tutaj nie ma takich miejsc ,gdzie można coś sprzedać,można jedynie oddać na charity za darmo....Problem w tym ,że nie mamy nic takiego co da się sprzedać...w weekend popakujemy mniej więcej rzeczy i się zobaczy... Cytat:
![]() Rybulko ale słodkie stópeczki
|
||
|
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Rybulko śliczne nóżki.
Iwka oo fajne mieszkano by było. U nas w czynsz jest wliczone standardowo fundusz remontowy i ogrzewanie. Wodę, gaz i prąc mamy na liczniki. |
|
|
|
#3610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No fajne mieszkanie , ale przeraziłam się kosztami jego utrzymania - ogrzanie mieszkania które ma w sumie tylko jedną ścianę w bryle budynku (tzn. od klatki schodowej nieogrzewanej i sąsiadów) a reszta to zewnętrzne ponieważ mieszkanie ciągnie się przez całą szerokość budynku i jest na samym jego koncu- wyszły by nam wysokie rachunki za ogrzewanie. Szukamy dalej.
|
|
#3611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a mnie teraz oswiecilo, ze przeciez i ja moge miec woek z jedo, a ze mam tam znajomego wyjdzie taniej ![]() a modele sa calkiem fajne
|
||||
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to w czerwcu pewnie bo to chyba najwcześniejszy termin? Nikt nas o tym nie informował... ![]() Cudne stópeczki |
|
|
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dosc slabe zeby i jak sie psuje i nie zareaguje zaraz to takie skutki jak dzis gryyy no i niestety sprawdzilo sie u mnie powiedzenie - jedna ciaza jeden zab no u mnie nawet dwa-jeden uratowalam i jest zaplombowanyCytat:
![]() ale jak trzeba to nie ma wyjscia Cytat:
Rubulko kochana slicznie dziekuje za fotki stópek Miłoszka. Zakochałam sie w tym drugim-jutro zabieram sie za fotografowanie mam takie wlochaty dywan wiec jutro moje dzicie pozna jak sie fajnie na nim lezy ![]() ktosiu - chcialam napisac ze pilysmy w dziecinstwie to samo mleko Moja mama jest nauczycielka w przedszkolu z 25letnim stazem pracy. Bardzo duzo sie od niej nauczylam i jest dla mnie wzorem, zawsze moge liczyc na jej pomoc. Mimo ze ma juz tyyyyle lat pracy jest wciaz mloda duchem i ma ogromny zapal do pracy, nie u niej ani jednego objawu wypalenia zawodowego. Ma czasem wiecj pomysłów i checi do pracy niz inne nauczycielki z ktorymi pracuje. To ona np.prowadzila program e-Twinning, jest administratorem strony interntowe, dodaje newsy, galerie... zmykam spac bo zabek (a raczej dziura po nim) dalej dokucza
|
|||
|
|
|
#3614 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojjj bedzie bedzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wybieramy sie na polska zabawe cos bardziej jak bal z okazji Walentynek u nas w miescie i wkoncu ma byc impreza na zakonczenie karnawalu ![]() Przeprowadzke planujemy pod koniec miesiaca ![]() Dzisiaj skonczylismy lazienke na gorze jeszcze tylko musimy kupic wieszak na reczniki , papier itp Wymalowalismy tez lazienke na dole i niestety nie obeszlo sie bez niespodzinki kupilismy szafke razem ze zlewem ... wyciagamy z pudelka a tu zlew popekany musimy jechac jutro wymienic mam nadzieje ze nie beda nam zadnych problemow robic ![]() Zdjecia bede jak tylko zrobie ![]() uuu biedna mam nadzieje ze z brzucholkiem bedzie lepiej Cytat:
![]() Cytat:
tak jak pisalam wyzej ... miala byc impreza z okazji walentynek ale podobno przesuneli na marzec wiec bedzie na zakonczenie karnawalu ![]() ojj tak juz sie nie moge doczekac ![]() racja ![]() musze do niej napsiac czy wysyla przesylki poza granice Polski ![]() Cytat:
trzymam kciuki za wyniki aby wszystko wyszlo ok ![]() Cytat:
![]() to juz bliziutko a lazienke juz calkiem macie skonczona? ![]() Cytat:
![]() a to ja mam pytanko do Ciebie Bo wlasnie mamy na oku cos w tym stylu i sie zastanawiamy czy kupic
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2011-01-14 o 03:58 |
|||||||
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() No ...dzisiaj robię kolejne podejście do złożenia papierów w sądzie. Przed 12 R przyjeżdza i mam nadzieję, że tym razem się uda ! Żabcia...owszem ja chodzę na imprezy, ale to takie zwykła pubowe wyjścia a nie bale, gdzie wypada iść w ładnej kiecce ![]() Idziemy dziś wieczorem na koncert znajomych, jutro jak zwykle koncert u nas lokalnie w pubie. Do tego głowa mnie boli, ciśnienie jakieś kiepskie, sączę kawkę w nadziei, ze pomoże U nas 29.01 jest koncert Czesław Śpiewa...zastanawiamy się czy iść, ale raczej nie przepuścimy takiej okazji
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2011-01-14 o 07:52 |
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
trututuuu pobudka
![]() Samba śliczny ten wasz domek, mały i zgrabny no i ma wszystko czego potrzeba Ja mam na oku taki http://www.e-projektydomow.pl/projek.../PDJ-4095.html wizualnie bardzo mi sie podoba, tylko bym troche rozkład pomieszczeń zmieniła. Iwka powodzenia w poszukiwaniu mieszkania ![]() Żabcia mam nadzieję że bez problemów wymienicie umywalkę, my tak mieliśmy ze zlewem do kuchni ale w castoramie wymienili bez dwóch zdań
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka u nas wszystkie nowsze bloki tzn nie z wielkiej płyty mają tak z czynszem. Ale za to ogrzewanie mamy bez liczników
A wielkość czynszu u nas się w liczy od m2. Zabcia czekam na zdjęcia w takim razie. Ja też mam włochaty dywan w salonie i bardzo łatwo się go odkurza Mona Twój projekt jest super bo: sypialnia rodziców jest z łazienką i garderobą oddzielną a przy kuchni jest spiżarnia
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2011-01-14 o 08:03 |
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za miłe słowa
W sumie to M. troche poskarzył, ze bardzo mało jem. (bo faktycznie mam maleńki apetyt), no i pani dr powiediała, ze trzeba zaczac jesc wiecej, zeby nie było anemii. Dziewczyny a jak się zachować w stosunku do dziecka jeśli nauczyciel jest ewidentnie niesprawiedliwy? Bo ja pamiętam takie sytuacje ze swojej edukacji szkolnej, ze nauczyciel ewidentnie faworyzuje jakiegoś ucznia i czasem przychodziłam do mamy, ze to niesprawiedliwe, bo ja to coś tam coś tam zrobiłam i nic. Oj mam nadzieje, ze zozumiałyście.
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Ana*** nie wiem bo nie utrzymuje z nią kontaktu
więc nie wiem co i jak z jej pomysłem teraz ![]() stokrotka24 ale ja gotować nie potrafię tylko coś na szybko więc tym bardziej mi miło dziś naleśniki z wczoraj anika trzymam kciuki choć już za późno daj znać jak było ktosia86 mi czasem jak słucham takich ludzi to nie tylko witki opadają ![]() Katunia współczuję bólu denstystowego.. brrryyy Rybulka hahahahahah no tak bo u nas też ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
ehssss nigdy nie wiem co powiedzieć takiemu dziecku mam pustkę w głowie... zawsze są sympatie jakieś większe w stosunku do dzieci nie da się tego unikąć ale wydaje mi się że trzeba to jakoś w sobie złamać i traktować je w miarę równo bo niesprawiedliwości na jakimkolwiek polu dzieci szybko zauważą nie są przecież głupie..... ja ci słonko nie pomogę bo nie wiem.. ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- ach no i bym zapomniała - widział ktoś film aż po grób? ja wczoraj byłam na nim w kinie, szłam z myślą że ide bo nie ma nic ciekawego, jakaś pewnie dziwna komedyja o ironicznym panie których chce stype za życia sobie zrobić, ale jak się miło zaskoczyłam dla mnie bardzo fajny film momentami śmieszny, na koniec się poryczałam, taki film o miłości ale nie o miłości o żadnych miłostkach księciach czy królewnach a o starszym panu z koszmarną tajemnicą... jak ktoś będzie miał ochotę zobaczyć to polecam ![]() choć pewnie Rosi wszytko w 3 sekundy odgadnie bo to strateg ale może... ![]() tu macie zwiastun ![]() http://www.orange.pl/kid,4000000432,...009,video.html
|
|
|
#3620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie chodziło o sklep fabryczny, albo zakup z fabryki, bo wtedy jest taniej. Cytat:
i brawa dla Twojej mamy ![]() Moja mama uczy też w przedszkolu, od 30 lat i pomimo tego, ze jest już zmęczona (ale bardziej tą papierologią niż pracą), to nie wyobraża sobie innego zawodu, a dzieciaki ją kochają. Wydaje mi się, że kiedyś więcej osób wybieralo ten zawód z prawdziwego powołania, a teraz niestety mnóstwo jest nauczycieli z przypadku, którzy pokończyli różne filologie, historię, czy inne kierunki i nie mogąc znaleźć pracy poszli uczyć. Cytat:
Dzieci często wyolbrzymiają pewne rzeczy, więc na pewno nie można im ślepo i bezgranicznie wierzyć, tylko przyjmować to na zdrowy rozsądek, ale z drugiej strony dziecko musi czuć, że mnie to obchodzi i w razie czego stanę za nim. Tak myślę na dzień dzisiejszy, a co zrobię jesli tak sie zdarzy to wyjdzie w praniu
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-01-14 o 09:11 |
|||
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
no dzień dobry
męża jednam nie zamordowałam to chyba dobrzewczorajsza SR przeżyliśmy było kameralnie położna i trzy pary razem z nami było bardzo wesoło, wczoraj była pogadanka o ciąży porobiliśmy plan organizacyjny i zapoznaliśmy się miedzy sobą co śmieszne całe zajęcia miałam wrażenie ze znam skądś jedną parę po czym jak wyszliśmy tylko to mąż mi powiedział słuchaj ja te parę skądś znam wiec mu mowie ze miałam to samo odczucie i pól drogi do domu zastanawialiśmy się skąd ich znamyale nie wiemy gdzie... zajęcia trwały 1,5 godzinki a następne ponoć po 2 godzinki ![]() Scio wagą sie nei martw odrobisz ja miałam na minusie dosc długo a teraz prosze tyle na plusie ze szok---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
matko adaptera zapomnieliśmy kupić do maxi cosi
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno teraz tez sa nauczycielkie z powolania ale duzo jest takich, kto np nie dostal sie nigdzie na studia to hopsna pedagogike bo uwaza sie ze to latwe studia. Jak ja startowalam na studia to juz w ogole byla masakra-na US oglosili wtedy pierwszy raz konkurs swiadectw(bez egzaminow) i bylo cos 20 osob na miejsce!! mi bardzo zalezalo i mimo ze miala 5,0 to sie nie dostalam bo trzeba bylo miec ponad 5... ciekawe ile z tych osob faktycznie poszla tam z powolaniem i ile "a zloze tam tez bo jest konkurs swiadectw moze sie dostane".... Marta - wlasnie ty kiedy na studia startowalas, bo teraz nie pamietam czy my z jednego rocznika? gdzie ty konczylas ? anika - fajnie ze podobalo sie na SR u nas na zajeciach bylo duuuuzo par,zawsze ok 30 osob, ale polozna byla bardzo fachowa i fajnie sie jej sluchalo i obowiazkowo trzeba bylo notowac ;p moj maz zawsze padal ze smiechu jak mowila "grupa pisze" hiii czulam sie jak w szkole. ale pisalam i nie zaluje czesto zagladam do tych notatek. zabcia - dolaczam sie do ciekawskich bab i tez chce zobaczyc lazienke ![]() fajna zabawa Ci sie szykuje Jakos przezylam ta noc,nie bylo tak zle, ale dalej mnie boli. Da sie strzymac bo i tak nic przeciwbolowego wziac nie moge. A jaki Tomus byl wczoraj udany-jak przyjechalismy od dentysty to wiedzial chyba ze mamusia nie ma sily sie z nim bawic i wyglupiac i grzecznie siedzial prawie godzine w bujaczku i gadal z myszka miki(pluszakiem)nawet tz sie do niego nie musial odzywac-tak nadawal do myszki ze az sie smialismy do siebie-super to brzmialo A dzis kolejne male urodzinki - Tomus konczy 3 miesiac
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha, Ktosia dzięki za odpowiedzi, ja się tak właśnie zastanawiałam nad tym po Waszej wczorajszej dyskusji, wiem, ze zawsze jedne dzieci lubi sie mniej inne iecej (ja na pratykach zawsze lubiłam takich pociesznych łobuziaków, bardziej niz prymuski
)Ale pamiętam takie sytuacje ze szkoły, gdzie pani stawiała oceny za sympatie, ktoś mógł się naprcować i dostać niższą ocene niz pani faworytka. Dzieci to czują i właśnie tak się zastanawiałam, ze jak by moje dziecko przyszło to jak z nim rozmawiać, zeby nie stracił szacunku do nauczyciele, a jednocześnie wiedziało, że może liczyć na moje wsparcie i jestem "po jego stronie" ![]() Ech prosze nie zracać uwagi na mój styl wypowiedzi, dzis moj mózgowy ośrodek odpowiedzialny za formuowanie myśli jest nieaktywny
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() Moi rodzice prztjechali ale odpoczelam. mala tez spokojniejsza jakas, zaczarowali ja chyba Mamusia nagotowala pyszonosci, przywiozla 2 ciasta, moja lodowka taka pelna to jeszcze nie byla. Do tego poszli do marketu i zorbili zapasy maki, cukru makaronow, oleje wedliny z dluga data, i garmazerke Uff Mniam mniam.
|
|
|
|
#3625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tomuś kochany, ze pozwolił Ci odpocząć i duuużo buziaków z okazji jego małej rocznicy ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3626 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
poezja, powieści, biografie, słowniki, naukowe. W obrębie tych działów książki poukładałam alfabetycznie ![]() Dzięki ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do obrony, to niekoniecznie w czerwcu Jak promotor np. wyjeżdża, to może być obrona i w maju czy kwietniu Ale jak Wam nic nie mówił, to pewnie pierwsze terminy w czerwcu Cytat:
![]() Co do upominków dla dziadków i babć, to skorzystam z Waszych pomysłów i damy laurki z odciskami nóżek i rączek Miłoszka, a w środku każdemu napiszemy inny tekst, takie podziękowanie słowami wnuka ![]() Cytat:
Martuś, widzisz jak to czasem w kinie fajnie jest być pozytywnie zaskoczonym filmem ![]() Anika, super, że Wam sie podobało w szkole rodzenia
|
||||
|
|
|
#3627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytam "Młot na czarownice" Ja pitolę, ale propaganda
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Katunia, brawa dla Tomeczka
A dla Ciebie Kliwia, superaśni rodzice
|
|
|
|
#3629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Rybulka ty cwaniaro - tu u fotografa te fotki robilas a ja myslalam ze sama polowałas na takie fajne ujecie !No dobra nie wazne sliczne sa ja sie pobawie w fotografa sama.A wlasnie - wierszyk slowami wnuka dobry pomysl. a propos nie wiem czy pisalam - jeszcze w szpitalu napisalam wierszyk dla p.dr z podziekowaniem za leczenie i wlasnie byl tak napisany jakby to Tomus mowil Michal zawiozl jej karte z wierszykiem jak juz bylismy domku i po kilka dniach jak go znow spotkala to sie zachwycala moja "twórczością"
|
||
|
|
|
#3630 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

Jeszcze tylko jutro i woooooooooooooooolne. I dobrze, bo jak usłyszę o kolejnym pomyśle na usprawnienia, pracę zespołową itp to zacznę mordować i znowu będzie o Polakach w Holandii przepiękny program w telewizji. 
Ten telewizor jest tam z czyms nie kompatybilny czy cuś
Chaotycznie napisałam 

no u mnie nawet dwa-jeden uratowalam i jest zaplombowany
kupilismy szafke razem ze zlewem ... wyciagamy z pudelka a tu zlew popekany 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)