Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 11:40   #2491
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
Dziewcyzny dzis zaczelam 32 tc a wiec 8 miesiac ciazy Piccolo dla wszystkich + ciacha dla kazdej jakiej tylko chce
to ja też poproszę picolo brzoskwiniowe i hmmm sernik
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

No dziewczyny już nam nie wiele brakuje, przynajmniej znacznej większości
izabela no to dobrze, że wystarczy tyle butelek. Mam nadzieję jednak, że na cały dzień nie będę musiała jechać na zajęcia, najwyżej od piątku wieczorem będę robić zapas na sobotę w tych woreczkach.
Co do rożków to mam w sumie 2, jeden wczoraj kupiony w Tesco, jedna z Was wstawiła link z allegro do niego. Taki w osiołki. I drugi do kompletu pościeli.
Wstawiam jeszcze zdjęcie mojej dzisiejszej dyńki. Środek 34 tygodnia. W sumie przez 2 tygodnie chyba tylko góra brzucha trochę napuchła, a tak to bez zmian. Aha i jeszcze wczoraj zauważył mój mąż, że w okół pępka mam chyba siniak. Nie wiem czy też tak macie, czy to mnie ostatnio mały bachnął i tak mi się zrobiło.
ale brzusio
Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry laseczki
Miałam mieć dzisiaj łóżeczko ale nie wiadomo czy na dzisiaj się transport uda załatwić i chyba będzie trzeba to przełożyć a tak się cieszyłam.
Wczoraj wkurzyłam się dodatkowo. Wyprałam pieluchy tetrowe od rodzyneczka i wiecie co wyglądają jakby miały 10letni staż takie się brzydkie zrobiły Dzisiaj idę do normalnego sklepu kupić bo te naprawdę zrobiły się bardzo brzydkie
ja zamówiłam białe od r_p77 i flanelowe od babygarden, nie prałam jeszcze ale te flanelowe śmierdzą strasznie octem. I od nich mam właśnie rożek. Wystawiłam już komentarz a może mogłam zadzwonić i się spytać czy to jakoś można wymienić

co do tabletek to mam jeszcze jedno pytanie: czy można przt nich pić no kawe, cole czy takie różności? I jak długo te trzęsawki trzymią? bo nie da się pisać, czy cokolwiek robić.

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:42   #2492
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

witam!!! castia piszesz o spuchnietych kostkach, tak jak napisała izabelaa trzeba maxymalnie ograniczyć sól i dostarczać więcej wody do organizmu... no i unosić nogi wyżej przy każdym odpoczynku...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:43   #2493
patrycja_22
Rozeznanie

wanilia takie http://allegro.pl/pieluchy-biale-tet...377448109.html

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:47   #2494
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
hej
byłam na nocnej pomocy i okazało się, że mam antybiotyk, bo jak to lekarz powiedzial, mam furczenie w lewym płucu
oprócz tego płukac gardło szałwią lub zwykłą wodą z sola kuchenną i inhalacje z rumianku
ojej, no to żeby Ci to furczenie szybko przeszło!
Ja już dziś bez gorączki, tylko osłabiona jestem

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja mam niestety tendencję do tego ,że kupuję po kilka takich samych ciuchów w innych kolorach bo akurat dobrze się w nich czuje i później chce mieć w kilku kolorach

hehe, ja też tak zaczęłam robić, bo po co później latać i szukać, jak się znajdzie coś sprawdzonego, to lepiej w kilku kolorach mieć, a już na punkcie kardiganów to ja szaleję

Cytat:
Napisane przez Thorgal1980 Pokaż wiadomość
ja mam pytanko co do żelaza jakie bierzecie i ile pastylek dziennie, bo ja chodze do 2 lekarzy i kazdy co innego gada...
ja biorę Tardyferon 1 tabletkę dziennie

Cytat:
Dziewczyny cud się zdarzył po 3 tygodniach wrócił do domu ten kot co nam przed świętami zaginął. Był u kogoś(podejrzewamy, że u takiej walniętej sąsiadki, co łazi po śmieciach, ale ma ze 20 kotów) w domu bo w węglu cały, ale nawet nie schudł
a to łazik jeden, dobrze że wrócił

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Wczoraj wkurzyłam się dodatkowo. Wyprałam pieluchy tetrowe od rodzyneczka i wiecie co wyglądają jakby miały 10letni staż takie się brzydkie zrobiły Dzisiaj idę do normalnego sklepu kupić bo te naprawdę zrobiły się bardzo brzydkie
oj, dobrze że piszesz, to może u kogo innego zamówię

Cytat:
Wstawiam jeszcze zdjęcie mojej dzisiejszej dyńki. Środek 34 tygodnia. W sumie przez 2 tygodnie chyba tylko góra brzucha trochę napuchła, a tak to bez zmian. Aha i jeszcze wczoraj zauważył mój mąż, że w okół pępka mam chyba siniak. Nie wiem czy też tak macie, czy to mnie ostatnio mały bachnął i tak mi się zrobiło.
śliczny brzunio

te beciki frotte bardzo mi się podobają i pościel ładna do tego, może się skuszę niestety butterfly nie kupię, więc zostaje nam see friends, bo ta z pociągiem jakaś smutna

puszczam małemu muzykę na słuchawkach, żeby się czymś zajął, bo tak szalał w brzuchu, że chyba sam nie wiedział, co ze sobą zrobić, biedaczek

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:49   #2495
karol111
Przyczajenie

Dziewczynki macie tu linka do aventu. Taniej chyba nie znajdziecie.
http://allegro.pl/avent-butelka-260-...409850741.html
Pozdrawiam
karol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:51   #2496
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam!!! castia piszesz o spuchnietych kostkach, tak jak napisała izabelaa trzeba maxymalnie ograniczyć sól i dostarczać więcej wody do organizmu... no i unosić nogi wyżej przy każdym odpoczynku...
no własnie poczytałam o tym, ale kurczę czy ja przesadzam z solą, chyba nie
no ale będę wypoczywać z nogami w górze, może pomoże
bo wody to piję nawet sporo, to może będę pić więcej jak ma to pomóc
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:52   #2497
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Czesc kobitki,

Nie bylo mnie ponad 3 tygodnie, wiec mam nadzieje, ze mnie znowu przygarniecie. Bylam dwa tygodnie w Polsce a tam cieniutko z netem bylo, a potem jak wrocilam do pracy, to musialam wszystko nadrobic i tez nie mialam czasu na ukochany wizazNie dam rady nadrobic wszystkich postow. mam nadzieje, ze czujecie sie swietnie i wygladacie cudownie i promiennie!!teraz juz bede do konca z wamiBuziaki dla was i maluszkow....
witamy witamy

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

wczorajsza SR przeżyliśmy było kameralnie położna i trzy pary razem z nami
było bardzo wesoło, wczoraj była pogadanka o ciąży porobiliśmy plan organizacyjny i zapoznaliśmy się miedzy sobą

co do przemeblowania to pozarłam sie o to z mezem wczoraj i przedwczoraj bo mielismy plan jak wszytsko poprzestawiac aby sie zmiescic z łóżeczkiem a onb teraz zaczyna kombinowac jak kon po górke
na sr jest fajnie a mój to nie kombinuje ale w ogóle nie myśli o tym zaczęło mnie to wczoraj wkurzać i obiecał przestawić szafkę

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
co do tabletek to mam jeszcze jedno pytanie: czy można przt nich pić no kawe, cole czy takie różności? I jak długo te trzęsawki trzymią? bo nie da się pisać, czy cokolwiek robić.
ja tam piję colę , pepsi... kawę to tylko bezkofeinową bo lubię. te trzęsawki ci przejdą kochana niedługo mnie tak ze dwa tygodnie trzymało... potem organizm się przyzwyczaja...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:53   #2498
ada32
Wtajemniczenie

no tak syn już wrócił ze szkoły... pewnie zaraz mnie zrzuci z kompa hi hi dopiero co usiadłam... o nie..

ile dziewczyny przybrałyście na wadze do tej pory?
ja na 27 tydzień 10 kilo ale ja bardzo się cieszę bo należe do bardzo chudych kobiet.. teraz ważę 59 .... mam nadzieję ze tak mi już zostanie bo mówie Wam co ja nie robiłam przez 13 lat żeby przytyć
Stary 2011-01-14, 11:54   #2499
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja tak nie mam, ale to ponoć częsta przypadłość w ciązy
i na ostatniej wizycie gin oglądał kostki czy nie mam spuchniętych

w sumie jedyne co można zrobić to wyeliminować sól z diety,
pic dużo wody,
oraz odpoczywać z nogami do góry

ja zauważyłam na all, że sprzedawcy mają 2 rodzaje pieluch tetrowych, lepsze i gorsze, trochę tańsze ,

ja tez wzięłam te najtańsze, bo nie mam zamiaru ich w sumie do niczego specjalnego używać,
ale wyglądają dobrze,
zobaczymy po praniu

on wcale nie jest grubszy od innych

no zależy jak się człowiek nauczy, w różku na pewno wygodniej i pewniej
poza tym dziecko też trochę sztywniej leży i kręgosłup mu się nie wygina
tak to tez na pwno zdecyduje sie na rozek
tylko nie wiem czy uztywnieniem czy bez
ale chyba bez

a jakie macie okrycia kapielowe?
bo bede dzisiaj zamawiac i boje sie, ze poprzychodza szorstkie i niemile
Stary 2011-01-14, 11:55   #2500
Lopezka
Raczkowanie

Witam po długiej rozłące. I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku... i oczywiście zdrowych cudownych dzieciątek!
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 11:57   #2501
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

a jakie macie okrycia kapielowe?
bo bede dzisiaj zamawiac i boje sie, ze poprzychodza szorstkie i niemile
ja mam z babyono i wydaje mi się fajne, ale muszę jeszcze ze dwa kupić
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 12:01   #2502
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no tak syn już wrócił ze szkoły... pewnie zaraz mnie zrzuci z kompa hi hi dopiero co usiadłam... o nie..

ile dziewczyny przybrałyście na wadze do tej pory?
ja na 27 tydzień 10 kilo ale ja bardzo się cieszę bo należe do bardzo chudych kobiet.. teraz ważę 59 .... mam nadzieję ze tak mi już zostanie bo mówie Wam co ja nie robiłam przez 13 lat żeby przytyć

jakbym o sobie czytała przytyłam 10kg i teraz ważę 57 kilo właściwie to przed ciążą ważyłam 47 a schudłam 1kg czyli przytyłam 11 mam taką przemianę materii... jem dużo a nic nie widać...

co do okryć aguś to ja kupiłam od rp77 i wydaje się fajny.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:02   #2503
Lopezka
Raczkowanie

...i pewnie nikt mnie już nie pamięta, chlip, chlip...
Stary 2011-01-14, 12:03   #2504
ada32
Wtajemniczenie

rożki agus87 lepsze są te bez usztywniaczy... lepiej czujesz maleństwo i bezpieczniej je tulisz .. a dziecko też czuje się bezpieczniej gdy nic nie uwiera i jest milutko otulone z każdej strony...rożki wogóle w pierwszych tygodniach są niezbędne dla kruszynek i dla mam..... no ale to moje odczucia i trochę doświadczenia
Stary 2011-01-14, 12:03   #2505
blackrose4u
Wtajemniczenie

Eirene ja mam nadzieje że po wizycie u mojego lekarza mi odstawi te tabletki. Jeszcze jak poczytałam ulotkę że przechodzą przez łóżysko podawać tylko w razie konieczności to jakoś mam różne obawy o małą

agus87 ja też mam z babyono i wydaje się porządny, że będzie chłoną wodę. Nie jest mega miękki ani twardy taki jaki ma być ręcznik
Za to z kocyka polarowego z babyono nie jesteśmy zadowoleni. Do polaru to temu daleko...mąż się wściekł

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:09   #2506
n.ik.a
Zadomowienie

dzień dobry dziewczyny
chciałam wam powiedzieć, że według mojego suwaczka dziś zaczynam III trymestr
no to na dobry początek dnia mój brzuszek 27 tydzień (26t+1d)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0884.jpg (24,0 KB, 42 załadowań)

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:10   #2507
ada32
Wtajemniczenie

Eirene1987 już myślałam ze jestem jedyna która cieczy się z dodatkowego kilagrama ...

Lopezka witam serdecznie ... my jeszcze się nie znamy bo ja całkiem nowa
Stary 2011-01-14, 12:11   #2508
ego_ego
Wtajemniczenie

wikaka, lopezka witamy

ale właśnie dostałam kopa w żebro, pierwszy raz mnie tak zalatwil mój synuś, chyba muszę się położyć, ale kurcze czekam na kuriera i obiad przydałoby sie zrobić

zaglądalam na styczniowe i tam jest ta marika co już urodzila z m-c temu - jaka niunia piękna w avatarku, normalnie cudo

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

nika malutki ten Twoj brzunio, ale taki zgrabniutki
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:13   #2509
aja1
Zakorzenienie

Wanilia dobrze, że wszystko ok

Tity fajny brzuszek
Co do siników to ja mam, ale na górze brzucha.

Kupiłam dziś smoczek i tasiemkę do niego. Polowałam na tą tasiemkę dłuższy czas. Przeważnie to są łańcuszki z kółkiem plastikowym na końcu na które się nakłada smoka, a ja szukałam tasiemki z rzepem i znalazłam
Przy Kaśce miałam i super się sprawdził, te kółka pękają.
Dziś też zrobię zakupy u r_p77 typu oliwka, termometr itp.

W sumie będę miała wszystko oprócz pieluch. W lutym planuje pranie, prasowanie i segregowanie wszystkiego. A w marcu wstawić łóżeczko, wytargać wózek z piwnicy i czekać
Już nie mogę się doczekać

Nika jaki malutki brzunio

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-01-14 o 12:15
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 12:15   #2510
Montii
Zakorzenienie

fajne macie brzuszki mamuski
ja po poznym sniadaniu, bułka z.....salcesonem i sernik + kawa

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:16   #2511
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Witam po długiej rozłące. I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku... i oczywiście zdrowych cudownych dzieciątek!
witamy z powrotem, a czemu Cię tak długo nie było?
To teraz zaglądaj częściej

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny
śliczny, malutki

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:17   #2512
ada32
Wtajemniczenie

dzień dobry n.ik.a mój brzuszek taż ma 27 tydzień wiec pewnie też jesteś z terminem na połowę kwietnia
Stary 2011-01-14, 12:17   #2513
aja1
Zakorzenienie

A i jeszcze mam dziś księdza

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:19   #2514
Montii
Zakorzenienie

uuuu

[LEFT]
Stary 2011-01-14, 12:19   #2515
Lopezka
Raczkowanie

Tak sobie czytam wszystkie posty, ale ciężko będzie nadrobić. Nie zazdroszczę, bo nie wolno (!) ale marzy mi się,żeby pohasać po domku chociaż. Od leżenia już boki bolą.:p
A mój młodzieniec dopiero kilogram waży(w 30tyg!), a już się rwie na świat...
Stary 2011-01-14, 12:20   #2516
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczyny
n.ik.a masz naprawde malutki brzuszek

[QUOTE=ego_ego;24368645]
ale właśnie dostałam kopa w żebro, pierwszy raz mnie tak zalatwil mój synuś,

mnie ostatnio moj synus kopnal w nocy w mostek, az sie poplakalam z bolu
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:20   #2517
Montii
Zakorzenienie

Lopezka o maluszek mój w 30 tc 1,606 g klusia moja

[LEFT]
Stary 2011-01-14, 12:21   #2518
monikal
Raczkowanie

co do okryć kąpielowych to mam takie kremowe z jednej strony frotka , z drugiej polarek. fajnie się pierze i prasuje już sprawdziłam http://www.babygoodtime.pl/koala-bab...jka-p-243.html

a mam kremowe

a mnie Mała tak fasoli w prawy bok że się z bólu czasem zwijam jakoś tak daleko tą nóżkę albo rączkę potrafi wyciągnąć że faktycznie z boku brzucha śmiesznie to wygląda ale nie jest śmieszne czasem....

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2011-01-14 o 12:23
monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 12:21   #2519
Lopezka
Raczkowanie

Prunelle, wyleżałam się w szpitalu i innych dziwnych miejscach gdzie nie było netu.
Stary 2011-01-14, 12:22   #2520
ada32
Wtajemniczenie

aja1 ja też mam dziś księdza...no cóż
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości