|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Kurcze, podziwiam :P Mi by się nie chciało bawić z robieniem zaproszeń :P
|
|
|
|
#2462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie próbki też podobają:http://www.cudne.kamiart.pl/ pierwsze z bodrową wstązką i zamówiłam jescze takie: http://allegro.pl/kalia-art-piekne-z...398869264.html i http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...400977380.html ale jescze nie dotarły. Cytat:
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślałam o tym żeby zrobić zaproszenie własnoręcznie, ale nie chce mi się
A dodatkowo i tak będę robić sama podziękowania dla gości i winietki, także zaproszenia kupiłam na allegro za przestępną cenę, zwykłe, proste z kokardką, przyjdą pewnie za ok. 2 tyg. Zakupiłam też już welon i kwiat do włosów Do próbnej fryzury warto to mieć, a zamierzam niedługo wybrać się do mojej fryzjerki. Już mam ochotę obciąć włosy, bo się w nie zaplątuje jak śpię
|
|
|
|
#2464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Planowaliśmy w tej mojej przerwie międzysemestralnej (14-20 luty), ale nie wiadomo, jak TŻ dostanie urlop. A później to nie wiem, jak ja będę wolniejsza, bo od 21 już ostatni semestr, więc na wszystkich normalnych uczelniach powinien być luz, ale moja jest nadgorliwa i koleżanki z roku wyżej mówią, że tak się zasuwa i tyle jest przedmiotów, że nawet nie ma kiedy pracy pisać ;/ to nie mam pojęcia, kiedy to w końcu zaczniemy rozwozić. Problem jest taki, że większość rodziny jest na dolnym śląsku (a my z Częstochowy, więc to kawałek). Niestety w ciągu jednego dnia byśmy się nie obrobili wszystkich odwiedzić i pozapraszać, bo każdy chce przynajmniej na kawę nas zaprosić i odmówić się nie da ![]() Kinga_20 a długie masz już włosy? Normalnie jakie nosisz? Mi mój TŻ nie pozwala ściąć krócej niż do ramion :P Ale jakoś specjalnie przez to nie cierpię, bo zawsze dobrze się czułam w długich i obecnie mam za łopatki
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-01-14 o 09:19 |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego, że sobie powiedziałam, że zapuszczę do wesela najdłuższe jak mi się uda i o nich myślę, bo jakbym nie myślała to by mi nie przeszkadzały Ot taka moja natura, hehe
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
A macie już jakieś upatrzone fryzurki ?
|
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
mogę się dołączyć?? również biorę ślub 20 sierpnia!!! fajnie poczytać wasze osiągnięcia;p i przy okazji pochwalić się swoimi
|
|
|
|
#2468 | ||
|
Zadomowienie
|
ma.ko dzięki za linki
zamówiłam kolejne próbki ![]() Cytat:
![]() ja zbieram zdjęcia narazie, zapodam w załączniku kilka ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
no o zdjęciach zapomniałam
lol ![]() ja pewnie zrezygnuję z welonu, ale jakiś ładny kwiat koniecznie muszę znaleźć
|
|
|
|
#2470 | |||
|
Raczkowanie
|
Podobnie jak Jusztyska mam kilka zdjęć na dysku
wrzucę zaraz Ale nie wiem, w czym by było mi dobrze... Nie mogę się zdecydować. :P Wiem, że nie chcę mieć na gładko ulizanych włosów, tylko taki "artystyczny nieład" ![]() Cytat:
Ślubujemy w tym samym dniu Jest nas coraz więcej! ![]() Cytat:
Najlepiej mi się podoba ostatnia w górnym rzędzie ale jak pisałam wyżej ja nie chcę mieć na gładko włosów Tylko ja to chyba grzywkę muszę mieć bo mam dosyć wysokie czoło :P I chcę mieć welon, więc raczej kwiatów we włosy nie będę wpinać ![]() Cytat:
Nie myśl o tym, że są dłuższe niż zwykle, to nawet nie zauważysz
|
|||
|
|
|
#2471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą czesała mnie ostatnio na ślub przyjaciółki i kręciła mi włosy i trzymało się nieźle:P co do grzywki, to ja też będę jakąś miała, powód ten sam:P wysokie czoło i bez grzywki wyglądam jak ulizana mysz...:P a welon... zawsze chciałam mieć welon, ale jakoś do tych fryzur które mi się podobają welon średnio pasuje:P a nie chce koka... ![]() ech, a będziecie miały poprawiny? Zastanawiałyscie się w czym wystąpicie wtedy? ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- a z Twoich sanderek naj podoba mi się 1 i ostatnia w górnym rzędzie |
|
|
|
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
fryzura idealna dla mnie to rozpuszczone włosy
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie tak
i nawet o tej samej godzinie mamy na chwilę obecną tylko że ja chyba jednak wezmę o 16:P choć sami już nie wiemy, ale to zawsze jest godzinka różnicy![]()
|
|
|
|
#2474 | |
|
Raczkowanie
|
Też tak myślałam, ale mam niepokorne włosy :P Ani nie są proste, ani się nie kręcą... Wyprostuję, to choćby nie wiem, ile lakieru/pianki/czegokolwiek nałożyć - za godzinę są powywijane we wszystkie strony... Pokręcę - za godzinę po lokach zostaną tylko podkręcone końcówki, a reszta sterczy we wszystkie strony :P Więc muszę je jakoś spiąć, chociaż na bokach ;p wcześniej myślałam, że koka nie chcę, tylko popodpinane delikatnie boki, ale teraz coraz bardziej się przekonuję do jakiegoś koka
![]() Cytat:
15:00 lepsza
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
hmm:P bo jeśli by się nam trafiła super świetna pogoda to się ugotujemy hihi
![]() poza tym trzeba tyle godzin wytrzymać najpierw ślub, potem na weselu, a i dla nas i dla gości w taki upał to będzie na pewno nie lada wyzwanie choć oczywiście wole upał niż żeby lało:P dlatego mam jeszcze pewne watpliwości:P
|
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
my też ślubować będziemy o 15
i wydaje mi się, że to świetna godzina, w kosciele do 16, w zaleznosci czy zyczenia pod kosciolem czy na sali to i tak obiad dopiero kolo 17.30 będzie, więc już jest w miarę fajna godzina i nie będzie się żar lał z nieba, nawet jak super pogoda się trafi a co mają powiedzić Ci co ślubują w południe:P |
|
|
|
#2477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
poza tym jak ktoś bardzo religijny jest:P albo lubi symbolikę chwili, to 15 to godzina Miłosierdzia Bożego
|
|
|
|
#2479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moją patronką z Bierzmowania jest św. Faustyna i m.in. dlatego też wybraliśmy tą godzinę, ale nie pisałam o tym, bo nie chcę wyjść na jakąś fanatyczkę religijną :P
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
ja fanatyczką nie jestem, a miło mieć poczucie, że to akurat TA godzina
więc nie powinnaś mieć obaw co do posądzania o fanatyzm
|
|
|
|
#2481 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że reszta Sierpniówek tak do tego nie podchodzi
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-01-15 o 23:34 |
|
|
|
|
#2482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zresztą z jakiegoś powodu biorę ślub w Kościele, bynajmniej nie z takiego, że wypada![]() a zastanawiałyście się może już nad oprawą muzyczną mszy? ja zdecyduję się na naszego organistę, ale chciałabym sama wybrać pieśni i jakoś nieszczególnie mi to idzie :P |
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast dowiedzieliśmy się ostatnio, że 6 sierpnia to wyjątkowa data Przemienienia Pańskiego - także wystarczy nam, że cały dzień ma swoją symbolikę ![]() My zamówimy skrzypaczkę, Ave Maria w jej wykonaniu rozkłada na łopatki i chwyta za serce... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super ![]() My w sumie to myslimy nad tym żeby zrezygnować z Ave, wolałabym jakąś piękną pieśń, z polskim tekstem ![]() Ale na wyjscie oczywiście Mendelson, od kiedy pamiętam, ze ślubem i wyjsciem z kościoła ten marsz mi się kojarzy i chcę go koniecznie
|
|
|
|
|
#2485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na wejście chyba bym chciała "Ty tylko mnie poprowadź" Piękna pieśń... Dowiedziałam się o niej z Wizażu Ktoś pisał o tym w jakimś wątku a na wyjście (podobnie jak Ty) standardowo Mendelsona a tak po drodze to nie mam pomysłu...
Edytowane przez sanderek5 Czas edycji: 2011-01-16 o 18:49 |
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam czy nie zrobić tak, że na nasze wejscie marsz Wagnera, a poźniej jak wejdziemy i uklękniemy "Oto jest dzień" bo to taka piesn dobrze nastrajająca
|
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
to ja mam ślub najpóźniej z Was wszytskich bo dopiero o 17;45 - niestety w wybranym przez nas Kościele 1,5 roku wcześniej mieliśmy do wyboru tylko ta godzine i 14 a to według mnie za wcześnie
każdy lubi co innego bo dla mnie i 15 bylaby za wcześnie na ślub w lecie - ale to jak to lubi ![]() a nad pieśniami sie jeszcze nie zastanawiałam ale chcialabym to zrobic. u Nas w Katedrze podobno jest niesamowity organista - modle sie o to zeby nie był na jakims urlopie bo podobno pieśni w jego wykonaniu na organach w tak wielkim starym wnętrzu jakim jest archikatedra lubelska sprawiaja ze ma sie ciary na ciele. |
|
|
|
#2488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w moim kościele śluby są udzielane od 13 do 16 czasem ksiądz pozwala na inną godzinę, ale rzadko ludzie wybierają inne![]() zresztą my chcemy jeszcze kilka plenerowych zdjęć zrobić w dniu ślubu, gdyż mój TŻ jako fan samochodów z PRL chce wynająć warszawę:P by nas zawiozła do ślubu więc chcemy mieć też jakieś zdjęcia z tym samochodem, poza tym będziemy mieć wesele blisko pięknego parku i jeśli tylko pogoda dopisze to wyskoczymy na chwilkę z wesela na parę fotek a już na normalną sesje to ustaliliśmy z fotogrfką, że umówimy się na inny dzień![]() a poza tym co do godzin ślubów to co region to obyczaj u mojego kuzyna (na śląsku) ślub był o godz 11 ale impreza weselna tam trwa do północy a potem finito
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jestem ze Śląska i śluby z tego co widziałam to najwcześniej są o 11:00 (my będziemy mieć o 12:00), a wesele kończy się najwcześniej ok 3:00-4:00 - wszystko zależy od lokalu i gości
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne fryzurki
Ja pewnie będę miała coś takiego, jak w załącznikach. Rozpuszczonych włosów bym nie chciała, bo dla mnie to taka codzienna fryzurka, a poza tym będzie lato i włosy mogłyby po jakimś czasie nieciekawie wyglądać, szczególnie gdy będzie upał. A co do organisty to u nas będzie ten z mojego Kościoła. Kilka razy byłam na ślubie, kiedy grał i mi się podobało. Pewnie zdamy się całkowicie na niego, nie będziemy sami pieśni wybierać. No poza tym, że na wyjście też chcemy oczywiście marsz Mendelsohna.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

Mnie sie próbki też podobają:
A dodatkowo i tak będę robić sama podziękowania dla gości i winietki, także zaproszenia kupiłam na allegro za przestępną cenę, zwykłe, proste z kokardką, przyjdą pewnie za ok. 2 tyg.