|
|
#4711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Aniaaa-ale rozpieszczasz tego swojego męża
ja to sie trzymam od kuchni jak najdalej jutro obiadek u tesciowejw niedzielę u znajomych,więc do poniedziałku mam spokój z gotowaniem |
|
|
|
#4712 |
|
Wtajemniczenie
|
agulaaabar - dzięki za info o Biedronce, ja kupiłam Heli jak była mniejsza kilka bodziaków właśnie Biedronkowych i skubańce tak długo się trzymały, do teraz ma jeszcze jedne dobre ! One chyba rosną wraz z dzieckiem
|
|
|
|
#4713 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Monia na polowkowym to juz za pozno, zeby zbadac ta przeziernosc. To tylko ponoc do 14 tc, przynajmniej tak wszedzie pisza. Cytat:
Choc teraz, gdyby mi powiedzial, ze musze miec cc, to pewnie sie zdecyduje na jego szpital. Ale to jeszcze czas. Zobacze. Cytat:
Ja mysle, ze to zalezy od przychodni, w mojej akurat nie bylo aparatu usg i na usg kierowali do innej placowki. Sliczna dzidzia! Cytat:
Ciesz sie, ze tak dobrze sie trzymasz. Trzymam kciuki za poznanie przyczyn! Cytat:
Ania a jakie masz problemy z plytkami? Masz ich za duzo czy za malo? Ja w obu ciazach mialam za malo. W pierwszej moj gin sie tym stresowal, wysylal mnie do Kliniki Hematologii na badania. Pod znakiem zapytania byl moj porod sn, ale na szczescie okazalo sie, ze nie ma przeciwskazan do naturalnego porodu, ale tyle to trwalo, ze przez to nie poszlam do szkoly rodzenia Trzymam kciuki za wizyty! |
|||||
|
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zaopatrzyłam w 7 ale były tylko rozmiar 56 i 62... ale co tam leża obok łózka i ciesza oczy![]() Ahhhh dzień bez mdłości - dzień cudowny wysprzątałam sobie domek i co najważniejsze wywietrzylam tym a'la wiosennym powietrzem i gotuje rosół
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
A ja byłam w biedronce i nic nie było ani bodziaków ani rajstopek NIC ;(
Ale kupiłam ananasa i jabłka i gotuję teraz zupę kalafiorową
|
#4716 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ariina- witaj
Carmela- ale masz słodziaka Inutil- Cytat:
Tak a`propos- pytanie do mam doświadczonych- opłacałyście sobie położne? Jeśli tak- jak się to odbywa? Pewnie muszę pojechać wcześniej do szpitala i co dalej? Mam wziąć położną za rękę, wybłagać żeby była przy porodzie i dać jej w tzw. łapę?? Nie mam pojęcia jak się za to zabrać, a druga sprawa- czy rzeczywiście jest sens opłacać położne?Cytat:
![]() mnie jedno uparte babsko wkurzyło dziś tak w pracy, że puściły mi nerwy, poszłam do wc i też sobie poryczałam a odkąd jestem w ciąży to naprawdę niewiele mi trzeba żeby się rozpłakać. I te same myśli miałam- że dosyć mam tej roboty, że mnie wszyscy wkur*****, że powinnam teraz być spokojna, odpoczywać, nie denerwować się, a ja co przyjdę do roboty, to włącza mi się agresor, wkurzam się, przeklinam i na co mi to wszystko?? I durna się przejmuję co to będzie jak pójdę na L4 i przez to odwlekam ten moment ![]() Cytat:
i to mi tylko dolewa oliwy do ognia bo jestem mega sfrustrowana seksualnie Jeszcze chwila i będzie można już tylko na wilka, a chciałabym wykorzystać jeszcze ten czas kiedy można normalnie, bo potem i tak będzie spora sex-pauza.. Mam doła ![]() Cytat:
. Pytaj, za każdym razem pytaj jak to dobrze, że już piątek, że za chwilę weekend.. w końcu odeśpię, chociaż w sumie weekend też mi się zapowiada pracowity, ech.. muszę koniecznie wymyślić co tu zrobić, żeby iść jak najszybciej na to zwolnienie bo naprawdę nie daję już rady w pracy, tylko to głupie poczucie obowiązku do mnie chyba dziś lepiej nie podchodzić, nerolka, możesz spuścić na mnie swoje psy, chociaż dobermany uwielbiam, dla mnie to są psy- słodziaki, tylko nie można ich rozpuścić a i potwierdzam, ze genetyczne można zrobić chyba do końca 13 tc, potem ta fałdka karkowa czy jak się to nazywa- zanika. Gin mi tak powiedział jak zapytałam, czy takie badanie genetyczne powinnam powtórzyć później. Powiedział, że to się robi tylko raz i własnie w tym konkretnym tygodniu. Dziewuszki, a myślała może któraś z Was o sesji ciążowej? Mieliśmy bardzo fajnego fotografa na ślubie i plenerze, zarzucił nam już wtedy pomysłem, że możemy kiedys zrobic jakąś fajną sesję ciążową. I tak właśnie się zastanawiam, bo to fajna pamiątka, poczekałabym tylko do wiosny- pogoda lepsza i brzuszek będzie okrąglejszy.. A Wy? Zamierzacie się na coś takiego szarpnąc? Czy raczej zainwestować fundusze w wyprawkę?
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2011-01-14 o 15:06 |
||||
|
|
|
#4717 |
|
Zadomowienie
|
Inutil
ja niestety nie znam przyczyny utraty poprzedniej ciąży,wzięto dzidziusia-bo już był duży 14tygodni do badania,ale niestety nic nie wykryto... tak zawsze człowiek chce wiedziec...w zasadzie nic to nie zmienia... okropne to wszystko.---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- LadyInBlack- ja położnej nie opłącałam,bo moja teściowa jest położną,ale szczerze?? jak jest tylko możliwośc to polecam, jest wtedy przy Tobie cały czas, od pewnego okresu ciązy robi Ci ktg i bada Cię, wtedy ma się super opiekę.Tak jak już dziewczyny pisały-lekarza przy porodzie praktycznie nie ma.Liczy się tylko fachowa położna. W Krakowie jest to powszechne zjawisko "wynajęcia" położnej. W zasadzie jest to tak ważna sprawa,że chyba warto wydac troche pieniędzy... no bo u nas to ok 600zł ![]() Aga- a Ty masz po tych przejściach porodowych jakieś większe skłonności do SN czy CC?? |
|
|
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Lady ja polecam oplacic polozna
![]() jak zostałam przyjeta do szpitala to polozna podlaczyla ktg i wyszła ale w tym czasie przyjechała moja polozna ktora nawet na 5 min nie wyszła Najlepiej jesli ktos ci poleci mi polecili znajomi ja ją tez polecłam dalej.Przed porodem spotkałam sie z nia pokazala mi odział porodowke.Pokazala jakie cwiczenia powinnam robic.Jak sie zaczely skurcze dzwoniłam do niej mowila co mam robic.Po porodzie codziennie u mnie byla mowila mi co z malym itd a po wyjsciu dzwoniłam do niej jak miałam jakies pytania cena w Poznaniu od 800złlekarz nie robi przy porodzie nic ona mi pecherz przebiła itd lekarka tylko czscila i szyła |
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
blondynka z moich rozmów z kolezankami doświadczonymi wychodzxi właśnie na to co piszesz.
każdA która miała położną jest mega zadowolona bo ta z nią była non stop i po porodzie pomogła, a lekarz 5 min przy własciwej akcji + zszycie ja szukam położnej ))iwona |
|
|
|
#4721 |
|
BAN stały
|
ale wyrazne zdjecie, mi wyszlo w 12 tygodniu niewyrazne strasznie
![]() no a ja po wizycie, no i na szczescie wszystko ok na cisnienie mam pic 2 kawy dziennie ![]() no i musze w poniedzialek jechac na dodatkowe badania na przesiew moczu, tzn zawiesc mocz, bo znow dzisiaj mi zapalenie pecherza wrocilo, no i na pewno jakies bakterie siedze we mnie. |
|
|
|
#4722 |
|
Rozeznanie
|
uff ja też po wizycie - prawie godzinę to trwało - męczył mnie facet dowcipnie, porozciągał na wszystkie strony
) z maluchem wszystko git. To 13 tydzień i 2-6 dzień zależy od organu, który był mierzony . Powiedział, ze jeszcze 2 dni i nie byłby w stanie zmierzyć przezierności karkowej. Ale pomierzył wszystkie kosteczki, narządy wewnętrzne, wszystko pokazywał, tłumaczył - cudowny facet. Niestety nie mam tylko żadnego sensownego zdjęcia na nasze pytanie o płeć, oczywiście w żartach bo to za wcześnie pokazał taką jedną wypustkę - i mówi - tą wypustkę ma każdy tylko raz jest łechtaczką a raz penisem. Przyjmuje się że jak wypustka jest poziomo to to dziewczynka a jak bardziej pionowo to chłopak. Nasza jest bardziej pozioma Nerola, pies musi mieć zajęcie, trzeba z nim wychodzić, bawić się pracować. Dobermany mają zapędy do bronienia terytorium, do tego zostały stworzone. Więc jeśli nie jesteście w stanie im zapewnić długich spacerów i szkolenia, ćwiczeń, pracy na co dzień, to zostaje Wam duży, ogrodzony kojec z ocieplaną budą. Aga a gdzie rodziłaś jak mogę wiedzieć? Inutil - nie najlepsze są te Twoje wyniki czy miałaś kiedykolwiek robione usg tarczycy? może masz hashimoto, przy którym poronienia są niestety dość częste. Zanim zabierzecie się za następnego maluszka sprawdź to. Możesz zrobić tez poziom przeciwciał aTG i tpo.
|
|
|
|
#4723 |
|
BAN stały
|
Stapelko widzisz.Moje dwa dobermany wpuszczają na podwórko,do domu wszystkich i psy.
Tylko jeże zagryza. Jak nie byłam w ciaży,to biegałam z nim,rzucałam a teraz ma towarzysza w postaci innego psa. Nie broni absolutnie terytorium. Kto chce,ten wchodzi. Myślę nad wielkim ogrodzeniem i budą na ciepłe pory roku. I gratuluję każdej zdrowej kostki maleństwa Bartesso i Tobie również Ja miałąm brać położną przy krysku ale do porodu zostało nam jak sie okazało nie 14 dni a 1 dzień,więc absolutnie nie byliśmy przygotowani.A cena jak do niej dzwoniłam to 650 zł. Teraz sie decyduje. Tylko pytanie czy przy porodzie będzie mógł być i maż?Bo to w sumie 2 osoby juz a można jedną. I mam nadzieję,ze taka położna będzie miała wpływ na to czy jak poproszę o znieczulenie to dostanę? |
|
|
|
#4724 |
|
Wtajemniczenie
|
Stapelka, Bartessa gratulacje
Wiedziałam, że będzie ok Kurde zmartwiłyście mnie tymi badaniami genetycznymi, że tylko do 14 tygodnia się robi Mogę Was prosić o pomoc w liczeniu![]() OM miałam 09.10.2010r., cykle około 21-33 dni. Lekarz mówił, że Maleństwo jest jakieś 2 tygodnie młodsze niż z terminu OM. Wizytę mam 21.01 i wtedy gin dopiero pomierzy Płodka, czy się kwalifikuje na genetyczne. Czy nie będzie za późno bo ja się zgubiłam Pliisss , pomożecie?? ![]() http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2010&bg=000 Zgodnie z tym kalkulatorem dziecko ma 12 tyg, a ciąża 14 tyg. Muszę chyba odjąć od tego 2 tyg. jako że Maleństwo jest młodsze, tak? Czyli co? Załapię się czy nie? Tępa ze mnie Strzała :P
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-01-14 o 16:32 |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam.. zła i bez wizyty niestety... poszłam sobie do ośrodka a tam się dowiedziałam że mój gin nie przyjmuje dzisiaj, mam dzwonic we wtorek i pytać czy będzie w przyszłym tyg i czy w ogóle będzie jeszcze bo możliwe że już nie będzie przyjmować u mnie Podobno NFZ nie ma pieniędzy i możliwe że ginekolog nie bedzie już przyjmowac w moim ośrodku zdrowia, a mnie nawet nikt nie raczył poinformować o możliwych zmianach jak się rejestrowałam będę dzwonić w tygodniu a jak go dalej nie bedzie to będę dzwonić do jego prywatnej przychodni i popytam czy może gdzieś w Mielcu w przychodni przyjmuje. Mam pytanie do dziewczyn które chodziły na NFZ i zmieniały lekarza w trakcie ciąży, jak wygląda zmiana lekarza bo przecież tu mam już kartę ciąży założonąm badania robione, usg a teraz już nie wiem jak to będzie.. Aż mi się niedobrze zrobiło z nerwów jak wróciłam bo się tak nastawiałam psychicznie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-01-14 o 17:01 |
|
|
|
#4726 |
|
BAN stały
|
Jacieeeee 21 to będzie 15 tydzień,wiec jak najbardziej sie załapiesz.Ja właśnie miałam na tym etapie bo w 13 nie mógł zmierzyć.
Beatko współczuję Nie wiem jak wygląda zmiana lekarza niestety
|
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
witam kochane ;-)
bardzo sie ciesze ze wasze maluszki sie tak dobrze rozwijaja ;-) mam sentyment do tego watku ;-) osobisci czuje sie lepeiej ale chyba pochwalilam sie brakiem plamien bo resztki ze mnie wyciekaja hihi ale chyba dlatego ze wrocilam do pracy i zaczelam sie ruszac a tak to lezalam caly czas :-\ tak wogole to mam do was pytanie? czy ktoras wie co oznacza ze macica jest dosyc twarda? bo wlasnie sobie przypomnialam ze jak bylam u tego polskiego gina to on zanim mi zrobil usg to mnie badal i swierdzil ze macica jest dosyc twarda :-\ ale ja nie pomyslalam o tym zeby sie zapytac co to znaczy :-\ |
|
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
jacieee no tak mocno na styk - ja miałam OM 11.10. Może zadzwoń do lekarza i dopytaj. Moja gin obliczała właśnie kiedy będzie najlepiej. Mogłam mieć pod koniec grudnia ale stwierdziła, że to za wcześnie bo dziecko jest młodsze. Może uda się przyspieszyć wizytę.
|
|
|
|
#4729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...uz_za_tydzien/ A co do bodziaków, to może wszystkie juz poszły? u mnie w biedronce zgarnęłam ostatnie sztuki ![]() Cytat:
![]() Poza tym przynajmniej jak mam umówiona wizytę na daną godzinę to przychodze i czekam max 5 min! Żadnego siedzenia w kolejkach ![]() Kurcze od 3 dni mnie strasznie boli lewa łopatka i obszar wokół niej I powiedzcie mi jeszcze, ból bioder jest normalny? bo czasem chodzic nie moge...... |
||
|
|
|
#4730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- powinna być.Kiedyś podpytałam o co w tym chodzi i podobno twarda macica może być przyczyną poronienia. Powinno się wtedy stosować środki rozkurczowe, czyli no-spe i dużo wypoczywać, leżeć. Tyle tylko wiem.
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie chyba mnie dziecko zaraziło katarem, do tego gardło drapie... rozkłada mnie
jutro jeszcze kolęda jest a mi nie za bardzo się chce sprzątać gratuluję udanych wizyt i usg
|
#4732 |
|
BAN stały
|
dziekuje dziewczyny
kochane jestescie
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4734 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż tylko na weekendy do domu wraca to niech się cieszy Zaraz przyjedzie, to nawet mu jeszcze naleśniki usmażyłam teraz ![]() a..wrzucam na klub obiecane zdjęcie ![]() Cytat:
na przedostatniej morfologii norma przekroczona znacznie, na ostatniej mniej ale też ponad normę...dziś byłam się kłuć i zobaczymy co tym razem wyjdzie...w każdym razie dostałam skierowanie od mojej pani dr i mam w czwartek konsultacje w klinice, co mi sie nie podoba bo przestrzegają przed wizytami na Kopernika bo ponoć 36 osób tam na świńską grypę choruje... Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja poszłam, powiedziałam pani dr przyczynę dla której zmieniłam, problemów żadnych nie było... mam nadzieję że uda Ci się to bezstresowo
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-01-14 o 19:07 |
|||||
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola ja miałam połozna ze swojego szpitala więc normalnie przyjechała i była
mąż też był
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam 15.10 i w poniedzialej mialam badanie w 12tygodniu 4dni, z moich informacji mozna to wszystko sprawdzac do 13 tyg6d. |
|
|
|
|
#4737 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do sesji, ja bym chciala, ale pewnie fundusze nie pozwola i maz pewnie bylby przeciwny. Cytat:
Na dzien dzisiejszy chcialabym sn i moze w tym celu wlasnie wynajme polozna? Cytat:
A co kawa Ci nie wchodzi? Mi wrecz przeciwnie. Cytat:
A rodzilam 2x w Zeromskim. Cytat:
Beata ale przeciez karta ciazy to Twoja wlasnosc, nosisz ja przy sobie, prawda? Masz w niej wpisane wyniki badan? Jesli tak, to nie widze problemu ze zmiana lekarza. Po prostu idziesz do innego i jak cos to pokazujesz mu karte. A jesli nie masz tam wynikow badan, to powinni ci w przychodni udostepnic do skserowania. U nas pod zastaw dowodu osobistego pozyczaja. Kasiahexe ja nie mam pojecia co mogla oznaczac twarda macica. [QUOTE=agulaaabar;24374041] Kurcze od 3 dni mnie strasznie boli lewa łopatka i obszar wokół niej QUOTE] A moze to nerwobole? Ja takie bole kiedys mialam i tak mi lekarz powiedzial. A z bolem biodra, to dzis mozemy sobie rece podac. Chodze jak polamana. Ufff nadrobilam Ania no wlasnie slyszalam o tej grypie na Kopernika. Ale Ty gdzie konkretnie idziesz? Bo tam tego w cholere, a moze ludzi z grypa trzymaja na wewnetrznym? Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2011-01-14 o 19:26 |
|||||
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga musze zapytac lekarza a te moje bóle..... a co do bioder to mam niestety wadę wrodzoną obydwu...(strzelające kości - wyskakuje mi kość ze stawu...) więc nie widzę tej ciąży i chodzenia w niej w zbyt różowych okularach...ehh |
|
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
teraz też do Ujastka nie wpuszczają żadnych odwiedzających - od dziś.
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

ja to sie trzymam od kuchni jak najdalej

Zakończone: 2

Nie mam pojęcia jak się za to zabrać, a druga sprawa- czy rzeczywiście jest sens opłacać położne?

ja niestety nie znam przyczyny utraty poprzedniej ciąży,wzięto dzidziusia-bo już był duży 14tygodni do badania,ale niestety nic nie wykryto...
tak zawsze człowiek chce wiedziec...w zasadzie nic to nie zmienia... okropne to wszystko.

))

Wiedziałam, że będzie ok
zębole