W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 20:45   #3151
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
A ja sobie trochę poczytałam, teraz jem kanapkę, bo dziś coś nie mogę się najeść.

No tak - pamiętam, to z października było bodajże. A na avatarze to nie ja oczywiście.

Zgadzam się - ja bym się na pewno ucieszyłam na początku ciąży z takiego prezentu.

Dajmy im szansę. Styczniówki mają dużo terminów pod koniec dopiero...w sumie ja też mam na 28 stycznia termin, ale już się do tego 1 lutego przyzwyczaiłam.

Wiesz co, mnie najgorzej wkurza, jak zrobię siku przed samym wyjściem, ubiorę się w buty, kurtką, czapkę i szalik i już wychodzić chcę, a tu nagle "bardzo" zachciewa mi się siku znowu...oczywiście w kibelku okazuje się, że to kilka kropelek jest.

Widocznie dobrze jej w brzuszku u Mamusi.
Nieea ja podobieństwo widziałam..ups..to sorki

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:47   #3152
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
lilijko hmmm juz sie nie moge doczekac.... a na tego kebaba to bym poszla z Toba, tym bardziej ze w Katowicach maja pyszne.... ale jakos daleko mam
odbijemy sobie

gabishing brzuszek pełny ale w życiu nie miałam takiej zachcianki jak na to paskudztwo normalnie wstyd........
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:50   #3153
s_a_j
Rozeznanie

drugi kawałek za mną za mało jabłuszek dałam, ale kto by się tym przejmował :P
Stary 2011-01-14, 20:51   #3154
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
o i jeszcze powiedzcie mi czy ktos daje dzieciom tran do picia- bo generalnie kamil ma zatwardzenia, i daje mu olej z oliwy i od 5 dni jest super... tyle ze wmuszenie w niego tego oleju jest niezlym wysilkiem, nie wiecie czy tran moglby rozluzniac kupe, a jesli jak czy te smakowe(owocowe czy cytrynowe ) sa smaczne tak zeby nie bylo problemow z piciem go??
Stokrotka ja daje tran Lysi, smak obojetny bo Mati lubi... tak mu wmówiłam ze to napój Braci Koala i je z radościa a nawet sie dopomina...
my tez mielismy str problemy kupkowe, przeszło dopiero jak do przedszkola poszedł i to tak samo od siebie... to była tragedia, włacznie z lataniem||: ała kupka itp a teraz to juz pełny luzik
Stary 2011-01-14, 20:54   #3155
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
A mialam jeszcze wspomniec ze dziwna sie zrobilam, wczoraj ta akcja z tabletka i workami a dzis o maly wlos nie polknelam iburomu zatoki zamiast zelaza :/ lezaly obok siebie sieglam i juz mialam brac do buzi, a maz do mnie czeemu biore ibuprom.... :/
tez bierzesz żelazo??Ile razy dziennie??? Masz niedobór żelaza we krwi???

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 21:01   #3156
Jessy_
Raczkowanie

W temacie jedzenia ja właśnie pochłonęłam torebkę ryżu z uprażonymi jabłuszkami, cynamonem, śmietanką i cukrem.... Zaraz pęknę!!!
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:06   #3157
gabishing
Rozeznanie

a ja poprasowałam, TŻ robi kolacyjkę, żegnam się na dziś Laseczki
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:08   #3158
make_up_istka
BAN stały

Uff, ja się zdrzemnęłam - nogi przestały w końcu puchnąc i mogę chodzić
Mówię Wam, że już chyba gorzej byc nie może niż jest teraz w te ostatnie dni ciązy... Tylko śpię, mało jem (a jak już to mam dziwne zachcianki), latam siku co 15min (a jak zasypiam to tragedia - czasami już się modlę żeby szybko zasnąć, bo zaraz znowu będę musiała lecieć... ), nieregularne ale mocne skurcze znowu, w pachwinach tak boli że szok i zaczęłam się już poruszać z wielkim trudem. Czuję się w łóżku jak przekręcająca się beczułka
mysiopez chyba jedziemy na tym samym wózku. Też mam tego po dziurki w nosie.

Tak piszecie o tych smakołykach, ze ja najchętniej zjadłabym dziś hamburgera z Maca a do tego te nieszczęsne faworki

A właśnie przyjechał na weekend tata i już wiem, ze będzie pytanie się po 20 razy dziennie jak Gabrysia i czy się do wyjścia szykuje...

Aha, i po raz kolejny przepakowałam torbę do szpitala i zamiast 2 czy 3 kompletów ciuszków dla małej mam 5 bo się zdecydować nie mogłam co mi się bardziej podoba normalnie wariatka jestem... Tłumaczę sobie że po prostu nie wiem jak duża będzie więc muszę wziąć więcej różnych

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-01-14 o 21:10
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:11   #3159
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Mówię Wam, że już chyba gorzej byc nie może niż jest teraz w te ostatnie dni ciązy... Tylko śpię, mało jem (a jak już to mam dziwne zachcianki), latam siku co 15min (a jak zasypiam to tragedia - czasami już się modlę żeby szybko zasnąć, bo zaraz znowu będę musiała lecieć... ), nieregularne ale mocne skurcze znowu, w pachwinach tak boli że szok i zaczęłam się już poruszać z wielkim trudem. Czuję się w łóżku jak przekręcająca się beczułka

Tak piszecie o tych smakołykach, ze ja najchętniej zjadłabym dziś hamburgera z Maca a do tego te nieszczęsne faworki

A właśnie przyjechał na weekend tata i już wiem, ze będzie pytanie się po 20 razy dziennie jak Gabrysia i czy się do wyjścia szykuje...

Aha, i po raz kolejny przepakowałam torbę do szpitala i zamiast 2 czy 3 kompletów ciuszków dla małej mam 5 bo się zdecydować nie mogłam co mi się bardziej podoba normalnie wariatka jestem... Tłumaczę sobie że po prostu nie wiem jak duża będzie więc muszę wziąć więcej różnych
już wiem o co chodzi Gabrysi czeka na pełnię, która jest za 4 dni
Stary 2011-01-14, 21:22   #3160
vilya
Zadomowienie

dzięki cytrynka, właśnie tak będę pic 2 razy po jednej łyżeczce.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:24   #3161
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

ale się biedulko namęczysz.. może przynajmniej poród będziesz miała lekki.. trzymam kciuki..

Cytat:

a o tym TRANIE ktoś coś wie??
ja tranu nie daje, na zatwardzenie moja pediatra kazała dawac po pół saszetki forlax przez kilka dni, dawałam trzy dni i u nas pomogło, od tej pory problemu najmniejszego nie ma, a bylo bardzo źle
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:27   #3162
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
My mimo brzydkiej pogody też zaliczyliśmy dziś małe zakupy, dorzuciliśmy dla miśka małego pare kosmetyków. W Rossemanie jest mnóstwo promocji na kosmetyki dziecięce i inne artykuły dla dzieci. Ktoś mnie tutaj podkusił na ciasto i efekt taki, ze w markecie od razu dorzuciłam wszytskie produkty na kruche ciasto z jabłkami i teraz w całym domu pachnie cynamonem ciekawe jakie wyjdzie no, jeszcze z 20 minut w piekarniku

Smacznego!

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
a ja sobie też Cieie tak wyobrażałam ;p
Nie obraziłabym się, gdybym miała tak wyglądać.

Cytat:
Możemy sobie przybić "5", tyle, że ja jeszcze tak 4-5 razy dziennie ląduję na "dwójce" na kibelku...powoli mam już dosyć. No i z jedzeniem to u mnie tak jest, że ciagle bym jadła :P

Ja w łóżku czuję się, jak foka...obrót z jednego boku na drugi to wyczyn dla mnie, jak wspinaczka na Mount Everest.

Tyle, że mi się nie spieszy...ostatnio w ogóle mam mega stracha...chciałabym urodzić Karolka, ale bez porodu. Nie wiem, czemu takiego stresa mam, może dlatego, że mam te wszystkie objawy i czuję, ze już coraz bliżej...
Ja się nie obrażę, jak mój Mały będzie chciał wyjść w terminie.

btw za 2,5 godziny mam skończone 38tc, no i na 15 stycznia termin z ostatniego usg, hehe.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-14 o 21:30
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:34   #3163
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Mój mąż stwierdził, że opisałaś mnie

WIecie, ja bym się nie denerwowała tym stanem.. ale ja po prostu nie wiem kiedy to się skończy!!!!! Teraz to ani nie mogę się z nikim umówić, marzę o fryzjerze.. ale lipa bo czeka się ponad 2 tygodnie, a jak ja niby mam się z nią spotkać jak akurat będe rodzic?
i to mnie poprosru doprowadza do szału!!! bo ogólnie mi z brzuszkiem dobrze...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:37   #3164
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

Ja w łóżku czuję się, jak foka...obrót z jednego boku na drugi to wyczyn dla mnie, jak wspinaczka na Mount Everest.

Tyle, że mi się nie spieszy...ostatnio w ogóle mam mega stracha...chciałabym urodzić Karolka, ale bez porodu. Nie wiem, czemu takiego stresa mam, może dlatego, że mam te wszystkie objawy i czuję, ze już coraz bliżej...

btw za 2,5 godziny mam skończone 38tc, no i na 15 stycznia termin z ostatniego usg, hehe.
z przewracaniem mam to samo.. jak wieloryb normalnie
a co do tego stresu to dzis gdzieś czytałam że stres przed porodem nawet taki podświadomy może bardzo go opóźnic..

a ja jak dobrze pojdzie pewnie do 28.01 bede juz miała małą przy sobie, chyba że sie pośpieszy i nie będzie chciała czekac na dyżur mojego ginekologa

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Mój mąż stwierdził, że opisałaś mnie

WIecie, ja bym się nie denerwowała tym stanem.. ale ja po prostu nie wiem kiedy to się skończy!!!!! Teraz to ani nie mogę się z nikim umówić, marzę o fryzjerze.. ale lipa bo czeka się ponad 2 tygodnie, a jak ja niby mam się z nią spotkać jak akurat będe rodzic?
i to mnie poprosru doprowadza do szału!!! bo ogólnie mi z brzuszkiem dobrze...
to według tego co dzis wyczytałam, podswiadomie działasz na swoje dziecko i nie pozwalasz mu wyjśc
Stary 2011-01-14, 21:38   #3165
Justine1988
Zadomowienie

A ja wcinam pysznego, soczystego, słodziutkiego , świeżego ananaska od tesciowej

Coś pusto tu dzisiaj...śpicie???
A chciałam zapytac..jutro wysyłam męza na ostatnie zakupy, m.in. do apteki i chciałam się doradzić czy kupowac od razu linomag dla małej(to jest na odparzenie dobrze pamietam??) a czy kupowac bepanthen...chyba nie ,bo skad wiadomo że mi brodawki popękaja..moze bedzie ok najwyżej później dokupie..noi zastanawiam się czy pic napar z liści malin...
jak myślicie.
A sól fizjologiczna do noska kupie od razu i spirytus do pepuszka 70 % a gaziki do tego jakie??Jałowe???

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 21:40   #3166
ligotka
Rozeznanie

Justine tak mam anemie od jakis trzech miesiecy, wcinam jedna tabletke dziennie, a do tego soczek z burakow... miesa od kiedy w ciazy jestem nie trawie, tzn jem bo jem, ale zeby mi spakowalo specjalnie...
lilijko czyli mamy cos wspolnego, ten wilczy apetyt ech... ja podjadlam jeszcze, ale mnie zemdlilo
Wogole to zmykam sie kapac i spac bo po tym szalenstwie Paulinki, boli mnie brzuszek jak tylko sie porusze, no i przestalo leciec, ufff...
Dobrej nocki!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:42   #3167
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
z przewracaniem mam to samo.. jak wieloryb normalnie
a co do tego stresu to dzis gdzieś czytałam że stres przed porodem nawet taki podświadomy może bardzo go opóźnic..
Pewnie masz rację, najgorzej, że ja wcale nie chcę o tym myśleć, mówię sobie, że mam jeszcze dużo czasu, ale podświadomość i tak działa.
Dodatkowo znajomi i rodzinka nie dają mi zapomnieć, że poród się zbliża.

No nic, jakoś damy wszystkie radę! Te objawy przed porodowe ma na forum co druga z nas, także dużo raźniej się robi.

Miłej nocy, dziewczyny!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 21:46   #3168
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A ja wcinam pysznego, soczystego, słodziutkiego , świeżego ananaska od tesciowej

A chciałam zapytac..jutro wysyłam męza na ostatnie zakupy, m.in. do apteki i chciałam się doradzić czy kupowac od razu linomag dla małej(to jest na odparzenie dobrze pamietam??) a czy kupowac bepanthen...chyba nie ,bo skad wiadomo że mi brodawki popękaja..moze bedzie ok najwyżej później dokupie..noi zastanawiam się czy pic napar z liści malin...
jak myślicie.
A sól fizjologiczna do noska kupie od razu i spirytus do pepuszka 70 % a gaziki do tego jakie??Jałowe???
gaziki jałowe..
ostatnio babka w aptece pokazywała mi gaziki które sa juz nasączone spirytusem wlasnie polecane do pepka..
Linomag moim zdaniem sie przyda wiec warto kupic, nawet zapobiegawczo tyłek smarowac, a bephanten możesz kupic, ja o nim zapomniałam i mi własnie ostatnio połozna przypomniała wiec też musze dokupic, bo mi z Amelka bardzo sie przydał od początku..

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Pewnie masz rację, najgorzej, że ja wcale nie chcę o tym myśleć, mówię sobie, że mam jeszcze dużo czasu, ale podświadomość i tak działa.
Dodatkowo znajomi i rodzinka nie dają mi zapomnieć, że poród się zbliża
do mnie potrafia dzwonic cztery razy dziennie i pytac czy przypadkiem nie rodze, dzis moja mama dzwoniła czy nie chce zeby przyszła do mnie spac jak TZ nie ma bo przeciez moge zaczac rodzic....

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

ja tez juz zmykam bo moje dziecko płacze za swoim tatusiem znów..

DOBRANOC!!
Stary 2011-01-14, 21:53   #3169
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Smacznego!

Nie obraziłabym się, gdybym miała tak wyglądać.

Możemy sobie przybić "5", tyle, że ja jeszcze tak 4-5 razy dziennie ląduję na "dwójce" na kibelku...powoli mam już dosyć. No i z jedzeniem to u mnie tak jest, że ciagle bym jadła :P

Łooo matko..to w kazdej chwili moze sie zacząć...fajnie..coraz bliżej do powitania maluszka...

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Justine tak mam anemie od jakis trzech miesiecy, wcinam jedna tabletke dziennie, a do tego soczek z burakow... miesa od kiedy w ciazy jestem nie trawie, tzn jem bo jem, ale zeby mi spakowalo specjalnie...
lilijko czyli mamy cos wspolnego, ten wilczy apetyt ech... ja podjadlam jeszcze, ale mnie zemdlilo
Wogole to zmykam sie kapac i spac bo po tym szalenstwie Paulinki, boli mnie brzuszek jak tylko sie porusze, no i przestalo leciec, ufff...
Dobrej nocki!
Ja anemii nie mam, ostatnie wyniki morfologi troche nie takie...ale nie znam się..lekarka kazała mi brać zelazo po 2 tabletki dziennie..mam nadzieję ze to nic powaznego...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
gaziki jałowe..
ostatnio babka w aptece pokazywała mi gaziki które sa juz nasączone spirytusem wlasnie polecane do pepka..
Linomag moim zdaniem sie przyda wiec warto kupic, nawet zapobiegawczo tyłek smarowac, a bephanten możesz kupic, ja o nim zapomniałam i mi własnie ostatnio połozna przypomniała wiec też musze dokupic, bo mi z Amelka bardzo sie przydał od początku..

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

do mnie potrafia dzwonic cztery razy dziennie i pytac czy przypadkiem nie rodze, dzis moja mama dzwoniła czy nie chce zeby przyszła do mnie spac jak TZ nie ma bo przeciez moge zaczac rodzic....

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

ja tez juz zmykam bo moje dziecko płacze za swoim tatusiem znów..

DOBRANOC!!
Dziekuje za odpowiedź...tez juz się żagnam..Dobranoc

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2011-01-14, 21:57   #3170
ligotka
Rozeznanie

Do mnie tez juz powoli zaczynaja gadac, kiedy mala wyjdzie. Dzis dzwonie do mamy, odbiera tata i taki zdyszany wola "Co juz?" A ja o co Ci chodzi? "No rodzisz juz" O matko..... I potem mi tlumaczy ze oni oboje z mama jak slysza telefon to juz cali drza, przeciez bidoki przez miesiac to oni sie nerwicy nalapia...
Dobra dopijam mleczko i smigam spac, Papa
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:03   #3171
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Dzis dzwonie do mamy, odbiera tata i taki zdyszany wola "Co juz?" A ja o co Ci chodzi? "No rodzisz juz" O matko..... I potem mi tlumaczy ze oni oboje z mama jak slysza telefon to juz cali drza, przeciez bidoki przez miesiac to oni sie nerwicy nalapia...
dokładnie opisałaś moją dzisiejszą sytuację. U mnie w domu to samo... a to mnie dodatkowo stresuje...

Cytat:

ja kończę w niedzielę. Ale termin z ostatniego usg mam na dzisiaj...

Zaczynam panikować, że przenoszę i będą mi wywoływać. Jak rany, zaczynam mieć dość, normalnie mi się chce płakać... Podziwiam te, które są jeszcze dalej i nadal czekają... BTW, dawno nam się tu żadna nie rozpakowała, do roboty!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:23   #3172
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Ja anemii nie mam, ostatnie wyniki morfologi troche nie takie...ale nie znam się..lekarka kazała mi brać zelazo po 2 tabletki dziennie..mam nadzieję ze to nic powaznego...
Myślę, że lekarka to tak zapobiegawczo Tobie dała.....
ja miałam dobre wyniki żelaza, tak gdzieś w dolnej granicy i moja powiedziała, że zapobiegawczo mam brać raz dziennie żelazo

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

ligotko, olbko ja wam współczuję szczerze. Cieszę się, że do mnie nikt tak nie wydzwania, no ale ja mam jeszcze trochę czasu

olbko przecież napisałyśmy, że skoro styczniówki nawalają to do roboty biorą się lutówki
Stary 2011-01-14, 22:28   #3173
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
http://www.doz. pl/apteka/p47038-Lisc_maliny_herbatka_ziol owa_50_g (pomin spację)

ja mam takie ale kupione w zielarskim. Jakby nie było to spróbuj w sklepie ze zdrową żywnością jak masz niedaleko takowy..
smak jest średni, taki nijakio-ziołowy

a ja mam lekką gorączkę i jakoś słabo się czuję. Pachwiny to mnie tak nawalają, że ledwo z łóżka schodzę, a tu jeszcze odrobinę ponad miesiąc męczarni...

karinaaa a na jakie karmniki się zdecydowałaś??
http://moda.allegro.pl/biustonosz-ro...407588134.html

http://moda.allegro.pl/koszulka-top-...411304387.html

no i wybralam 85 d ,oby byly dobre

Cytat:
u nas tez czasem sie buntuje, i placze ze nie chce spac, ale to jedyny odpoczynek dla mnie izapinam go w wózku ten ryczy ja go woze, w najgorszym wypadku po 10 min usypia...

chodzi spac teoretycznie o 21, ale teoretycznie bo sika po kropelce i mowi ze bajdzio niunio siusiu ce, a jak juz mowie ze ostatni raz, to ten chce a fu fu(kupe) i takim sposobem z 21 robi nam sie 22.30-23

a rano pobudka kolo 7.30 srednio, z tym ze zegna sie z tatusiem i przynosi ksiazeczki do lozka to czasem da rade do 8.30 dolezec

a herbaty z malin nie pije w poprzedniej ciazy nie dzialala, to dalam sobie siana

o i jeszcze powiedzcie mi czy ktos daje dzieciom tran do picia- bo generalnie kamil ma zatwardzenia, i daje mu olej z oliwy i od 5 dni jest super... tyle ze wmuszenie w niego tego oleju jest niezlym wysilkiem, nie wiecie czy tran moglby rozluzniac kupe, a jesli jak czy te smakowe(owocowe czy cytrynowe ) sa smaczne tak zeby nie bylo problemow z piciem go??
ja nie podaje tranu do picia ale tesciowa kupila mojej Amelce jakies witaminki z tranem to bede jej podawac niedlugo na odpornosc

Cytat:
agape ojc brak slow do kota...
A mnie boli jak na @ raz po prawej raz po lewej i ciagle mam wrazenie ze cieknie ze mnie, biegam do lazienki sprawdzac.... kurcze no i cieknie... niewiele tego tyle co na lyzce wody, bezbarwne, nie pachnie, skoro czop mi nie odpadl to chyba to nie wody...
Maz po kebaba wyslany, normalnie z glodu padne...
Edit: dzwonil, kebaba nie ma, bedzie zapiekanka, no neich strace...
wiesz mi kiedys tez takie cos lecialo ,doslownie jak woda i pojechalam do szpitala ale okazalo sie ze to nie byly wody ale mialam stres wtedy.a teraz tez takie cos zauwazylam ale pamietam ze to dokladnie jest takie jak wtedy wiec nie sadze aby cos sie saczylo .a moze tak jest jak juz blizej terminu

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
a ja właśnie slyszałam, że tam jest Mięso Odzielane Miechanicznie. (MOM) którego, nawet dorośli nie powinni jeść. Polecam program na VOD.onet.pl "Wiem co jem" bo właśnie o parówkach jest i poruszony jest MOM właśnie
w szoku jestem ,ze w takich obiadkach moze byc takie miecho.
w sumie nastawiam sie na gotowane obiadki ,nawet kupilam mikser taki z aventu do robienia zupek ,choc co prawda gotowe sloiczki bardzo ulatwiaja zycie

Cytrynko a wiesz ze ja sobie tak pomyslalam ze to jestes napewno Ty w awatarku

My wrocilismy z zakupow ,i teraz mysle tylko co by jeszcze zjesc
Brzuch mam twardy jak kamien ,cos mnie tam w kroczu kluje ,nic mi sie nie chce a corka prosi aby klocki ukladac wiec sie spiesze do niej
A no i kupilam dwa duze opakowania pampersow 1 ,mam nadzieje ze za male nie beda i zuzyje je wszystkie .na opakowaniu napisane od 2 do 5 kg ,troche szeroki przedzial .Jejku juz zapomnialam jak to bylo na poczatku przy corci

lece do swojej malej ,milego wieczorku
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:29   #3174
gabishing
Rozeznanie

Cytat:

jak myślicie.
Kochana ja mam bepanthen maść bo on się nadaje i do pupy i do brodawek choć ja do brodawek mam PURELAN, gaziki mam niejałowe i jałowe ale najlepiej to chyba patyczkiem i tak tak ciup w środku smarowac bo to ma usychać tam wewnątrz

MYSIOPEZ ja w tym tygodniu byłam na depilacji bikini - darłam sie wniebogłosy ale mam zrobione i spokój - jakoś próg bólu mi się obniżył w tej ciąży bo wcześniej chodziłam na bikini dość regularnie i luzik a teraz uuu boli mnie jak pomyślę , mam zrobimy pedicure, manicure - paznokcie narazie odżywką pociągnięte choć zastanawiam się czy sobie nie pomalować i w razie porodu to sobie zmyję, wczoraj odwiedziłam fryzjera, ja co prawda nie mam aż takich dolegliwości jak Ty - jedynie brzuch mi się napina a skurczyki mam w nocy no ale pomyślałam sobie ze jak nie teraz to kiedy to zrobię?? i dzieciak mnie taką zarośniętą i z odrostem zobaczy to się schowa jeszcze spowrotem
Stary 2011-01-14, 22:41   #3175
olbka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
i dzieciak mnie taką zarośniętą i z odrostem zobaczy to się schowa jeszcze spowrotem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:52   #3176
weraa11
Zadomowienie

Z tego co zauwazylam to juz niejedna dzis napisala, ze nie wie czy to wody, ale cos im leci i to raczej sluz...i do nich sie oczywiscie nie doczepilyscie... A akurat mam ciaze na tym samym etapie co one. Poza tym przeciez jakby cos sie ze mnie lalo czy chociaz nawet saczylo, to oczywiste jest dla mnie, ze bym pojechala na IP. A to mi po prostu polecialo, nie wiem...w postaci 2-3 kropli...potem jak lezalam 1 kropla...wiec nie sadze ze to powod do paniki, ze to wody... Nie mozna tez popadac w skrajnosc... Widocznie wczoraj bylam jakas przewrazliwiona ze pomyslalam w ogole, ze to moga byc wody plodowe. Dzis juz mi nic takiego nie leci wiec to na pewno nie bylo to.

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:59   #3177
karinaaa
Zadomowienie

Wera ale kiedy mi cos takiego lecialo to ja wlasnie pojechalam sie upewnic co to jest takiego ,lekarz sprawdzil i stres mi przeszedl .A nie wiem czy u ciebie jest podobnie ,a Ty upewnic sie tez nie masz zamiaru a to niebardzo ,bo wiesz ze to jednak u kazdej z nas moze byc roznie.
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 23:10   #3178
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Ja też tak miałam, ale jak zadzwoniłam do apteki w której miałam odebrać to okazało się że paczka na mnie już od jakiegoś czasu czeka... A na stronie do dnia dzisiejszego jest tylko że opuściło hurtownię - przypuszczam że w Twoim przypadku jest tak samo!
?
dzięki jessy, zadzwonie sobie do tej apteki, może faktycznie coś popierdzielili

Cytat:
lilijko hmmm juz sie nie moge doczekac.... a na tego kebaba to bym poszla z Toba, tym bardziej ze w Katowicach maja pyszne.... ale jakos daleko mam
w sosnowcu najlepsze na głownej koło przystanku u tzw. turasa jak pójdzie wszystko po mojej myśli, jutro będę jeść

Cytat:

.
mam to samo, dużo jem to i dużo oddaje z tą foką to numer haha, jakbym siebie widziała czasami mnie mąż poratuje, jak nie śpi i przetoczy

Cytat:
gaziki jałowe..
to chyba takie http://www.edziecko.com.pl/p/137/149...elegnacja.html z tym, że ja się spotkałam z opinią, że są dość sztywne ( słabo nasączone) i nie zdały egzaminu ( data przydatności była ok)
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 23:19   #3179
weraa11
Zadomowienie

Pojechalabym sie upewnic gdybym dzis tez miala watpliwosci, ale juz widze, ze to jest sluz, bo jest juz inna konsystencja... Po prostu widocznie weszlam w ten bardziej obfity etap...co niby jest tez oznaka zblizajacego sie porodu

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 23:19   #3180
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Z tego co zauwazylam to juz niejedna dzis napisala, ze nie wie czy to wody, ale cos im leci i to raczej sluz...i do nich sie oczywiscie nie doczepilyscie... A akurat mam ciaze na tym samym etapie co one. Poza tym przeciez jakby cos sie ze mnie lalo czy chociaz nawet saczylo, to oczywiste jest dla mnie, ze bym pojechala na IP. A to mi po prostu polecialo, nie wiem...w postaci 2-3 kropli...potem jak lezalam 1 kropla...wiec nie sadze ze to powod do paniki, ze to wody... Nie mozna tez popadac w skrajnosc... Widocznie wczoraj bylam jakas przewrazliwiona ze pomyslalam w ogole, ze to moga byc wody plodowe. Dzis juz mi nic takiego nie leci wiec to na pewno nie bylo to.

WERA jeśli wg Ciebie popadamy w skrajność to pisz może dokładnie że lecą ci 2 krople a nie że "stalam i lecialo, lezalam i tez lecialo... Bylo tak, ze poczulam, ze cos ze mnie leci, wytarlam i za jakies 30 sek jak znowu wytarlam to tez juz bylo mokro" - przeczytaj swoje posty i to jak opisujesz co się z Tobą dzieje a potem miej pretensję że ktoś się o Ciebie martwi i chce dla Ciebie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości