|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() gabishing brzuszek pełny ale w życiu nie miałam takiej zachcianki jak na to paskudztwo |
|
|
|
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
drugi kawałek za mną
za mało jabłuszek dałam, ale kto by się tym przejmował :P
|
|
#3154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tran Lysi, smak obojetny bo Mati lubi... tak mu wmówiłam ze to napój Braci Koala i je z radościa a nawet sie dopomina...my tez mielismy str problemy kupkowe, przeszło dopiero jak do przedszkola poszedł i to tak samo od siebie... to była tragedia, włacznie z lataniem||: ała kupka itp a teraz to juz pełny luzik
|
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
tez bierzesz żelazo??Ile razy dziennie??? Masz niedobór żelaza we krwi???
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
W temacie jedzenia ja właśnie pochłonęłam torebkę ryżu z uprażonymi jabłuszkami, cynamonem, śmietanką i cukrem.... Zaraz pęknę!!!
|
|
|
|
#3157 |
|
Rozeznanie
|
a ja poprasowałam, TŻ robi kolacyjkę, żegnam się na dziś Laseczki
|
|
|
|
#3158 |
|
BAN stały
|
Uff, ja się zdrzemnęłam - nogi przestały w końcu puchnąc i mogę chodzić
Mówię Wam, że już chyba gorzej byc nie może niż jest teraz w te ostatnie dni ciązy... Tylko śpię, mało jem (a jak już to mam dziwne zachcianki), latam siku co 15min (a jak zasypiam to tragedia - czasami już się modlę żeby szybko zasnąć, bo zaraz znowu będę musiała lecieć... ), nieregularne ale mocne skurcze znowu, w pachwinach tak boli że szok i zaczęłam się już poruszać z wielkim trudem. Czuję się w łóżku jak przekręcająca się beczułka mysiopez chyba jedziemy na tym samym wózku. Też mam tego po dziurki w nosie. Tak piszecie o tych smakołykach, ze ja najchętniej zjadłabym dziś hamburgera z Maca a do tego te nieszczęsne faworki A właśnie przyjechał na weekend tata i już wiem, ze będzie pytanie się po 20 razy dziennie jak Gabrysia i czy się do wyjścia szykuje... ![]() Aha, i po raz kolejny przepakowałam torbę do szpitala i zamiast 2 czy 3 kompletów ciuszków dla małej mam 5 bo się zdecydować nie mogłam co mi się bardziej podoba normalnie wariatka jestem... Tłumaczę sobie że po prostu nie wiem jak duża będzie więc muszę wziąć więcej różnych Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-01-14 o 21:10 |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czeka na pełnię, która jest za 4 dni |
|
|
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
dzięki cytrynka, właśnie tak będę pic 2 razy po jednej łyżeczce.
|
|
|
|
#3161 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tranu nie daje, na zatwardzenie moja pediatra kazała dawac po pół saszetki forlax przez kilka dni, dawałam trzy dni i u nas pomogło, od tej pory problemu najmniejszego nie ma, a bylo bardzo źle
|
|
#3162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smacznego Nie obraziłabym się, gdybym miała tak wyglądać .Cytat:
. No i z jedzeniem to u mnie tak jest, że ciagle bym jadła :PJa w łóżku czuję się, jak foka...obrót z jednego boku na drugi to wyczyn dla mnie, jak wspinaczka na Mount Everest Tyle, że mi się nie spieszy...ostatnio w ogóle mam mega stracha...chciałabym urodzić Karolka, ale bez porodu Ja się nie obrażę, jak mój Mały będzie chciał wyjść w terminie .btw za 2,5 godziny mam skończone 38tc , no i na 15 stycznia termin z ostatniego usg, hehe.
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-14 o 21:30 |
||
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WIecie, ja bym się nie denerwowała tym stanem.. ale ja po prostu nie wiem kiedy to się skończy!!!!! Teraz to ani nie mogę się z nikim umówić, marzę o fryzjerze.. ale lipa bo czeka się ponad 2 tygodnie, a jak ja niby mam się z nią spotkać jak akurat będe rodzic? i to mnie poprosru doprowadza do szału!!! bo ogólnie mi z brzuszkiem dobrze... |
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do tego stresu to dzis gdzieś czytałam że stres przed porodem nawet taki podświadomy może bardzo go opóźnic.. ![]() a ja jak dobrze pojdzie pewnie do 28.01 bede juz miała małą przy sobie, chyba że sie pośpieszy i nie będzie chciała czekac na dyżur mojego ginekologa ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
A ja wcinam pysznego, soczystego, słodziutkiego , świeżego ananaska od tesciowej
Coś pusto tu dzisiaj...śpicie??? A chciałam zapytac..jutro wysyłam męza na ostatnie zakupy, m.in. do apteki i chciałam się doradzić czy kupowac od razu linomag dla małej(to jest na odparzenie dobrze pamietam??) a czy kupowac bepanthen...chyba nie ,bo skad wiadomo że mi brodawki popękaja..moze bedzie ok najwyżej później dokupie..noi zastanawiam się czy pic napar z liści malin... jak myślicie. A sól fizjologiczna do noska kupie od razu i spirytus do pepuszka 70 % a gaziki do tego jakie??Jałowe???
|
#3166 |
|
Rozeznanie
|
Justine tak mam anemie od jakis trzech miesiecy, wcinam jedna tabletke dziennie, a do tego soczek z burakow... miesa od kiedy w ciazy jestem nie trawie, tzn jem bo jem, ale zeby mi spakowalo specjalnie...
lilijko czyli mamy cos wspolnego, ten wilczy apetyt ech... ja podjadlam jeszcze, ale mnie zemdlilo Wogole to zmykam sie kapac i spac bo po tym szalenstwie Paulinki, boli mnie brzuszek jak tylko sie porusze, no i przestalo leciec, ufff... Dobrej nocki! |
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dodatkowo znajomi i rodzinka nie dają mi zapomnieć, że poród się zbliża . No nic, jakoś damy wszystkie radę! Te objawy przed porodowe ma na forum co druga z nas, także dużo raźniej się robi . Miłej nocy, dziewczyny |
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio babka w aptece pokazywała mi gaziki które sa juz nasączone spirytusem wlasnie polecane do pepka.. Linomag moim zdaniem sie przyda wiec warto kupic, nawet zapobiegawczo tyłek smarowac, a bephanten możesz kupic, ja o nim zapomniałam i mi własnie ostatnio połozna przypomniała wiec też musze dokupic, bo mi z Amelka bardzo sie przydał od początku.. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- ja tez juz zmykam bo moje dziecko płacze za swoim tatusiem znów.. DOBRANOC!!
|
|
#3169 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|
#3170 |
|
Rozeznanie
|
Do mnie tez juz powoli zaczynaja gadac, kiedy mala wyjdzie. Dzis dzwonie do mamy, odbiera tata i taki zdyszany wola "Co juz?" A ja o co Ci chodzi? "No rodzisz juz" O matko..... I potem mi tlumaczy ze oni oboje z mama jak slysza telefon to juz cali drza, przeciez bidoki przez miesiac to oni sie nerwicy nalapia...
Dobra dopijam mleczko i smigam spac, Papa |
|
|
|
#3171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczynam panikować, że przenoszę i będą mi wywoływać. Jak rany, zaczynam mieć dość, normalnie mi się chce płakać... Podziwiam te, które są jeszcze dalej i nadal czekają... BTW, dawno nam się tu żadna nie rozpakowała, do roboty!!!
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam dobre wyniki żelaza, tak gdzieś w dolnej granicy i moja powiedziała, że zapobiegawczo mam brać raz dziennie żelazo ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ligotko, olbko ja wam współczuję szczerze. Cieszę się, że do mnie nikt tak nie wydzwania, no ale ja mam jeszcze trochę czasu ![]() olbko przecież napisałyśmy, że skoro styczniówki nawalają to do roboty biorą się lutówki
|
|
|
|
|
#3173 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://moda.allegro.pl/koszulka-top-...411304387.html no i wybralam 85 d ,oby byly dobre ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie nastawiam sie na gotowane obiadki ,nawet kupilam mikser taki z aventu do robienia zupek ,choc co prawda gotowe sloiczki bardzo ulatwiaja zycie Cytrynko a wiesz ze ja sobie tak pomyslalam ze to jestes napewno Ty w awatarku ![]() My wrocilismy z zakupow ,i teraz mysle tylko co by jeszcze zjesc ![]() Brzuch mam twardy jak kamien ,cos mnie tam w kroczu kluje ,nic mi sie nie chce a corka prosi aby klocki ukladac wiec sie spiesze do niej ![]() A no i kupilam dwa duze opakowania pampersow 1 ,mam nadzieje ze za male nie beda i zuzyje je wszystkie .na opakowaniu napisane od 2 do 5 kg ,troche szeroki przedzial .Jejku juz zapomnialam jak to bylo na poczatku przy corci ![]() lece do swojej malej ,milego wieczorku
|
|
#3174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MYSIOPEZ ja w tym tygodniu byłam na depilacji bikini - darłam sie wniebogłosy ale mam zrobione i spokój - jakoś próg bólu mi się obniżył w tej ciąży bo wcześniej chodziłam na bikini dość regularnie i luzik a teraz uuu boli mnie jak pomyślę , mam zrobimy pedicure, manicure - paznokcie narazie odżywką pociągnięte choć zastanawiam się czy sobie nie pomalować i w razie porodu to sobie zmyję, wczoraj odwiedziłam fryzjera, ja co prawda nie mam aż takich dolegliwości jak Ty - jedynie brzuch mi się napina a skurczyki mam w nocy no ale pomyślałam sobie ze jak nie teraz to kiedy to zrobię?? i dzieciak mnie taką zarośniętą i z odrostem zobaczy to się schowa jeszcze spowrotem
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co zauwazylam to juz niejedna dzis napisala, ze nie wie czy to wody, ale cos im leci i to raczej sluz...i do nich sie oczywiscie nie doczepilyscie... A akurat mam ciaze na tym samym etapie co one. Poza tym przeciez jakby cos sie ze mnie lalo czy chociaz nawet saczylo, to oczywiste jest dla mnie, ze bym pojechala na IP. A to mi po prostu polecialo, nie wiem...w postaci 2-3 kropli...potem jak lezalam 1 kropla...wiec nie sadze ze to powod do paniki, ze to wody... Nie mozna tez popadac w skrajnosc... Widocznie wczoraj bylam jakas przewrazliwiona ze pomyslalam w ogole, ze to moga byc wody plodowe. Dzis juz mi nic takiego nie leci wiec to na pewno nie bylo to.
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Wera ale kiedy mi cos takiego lecialo to ja wlasnie pojechalam sie upewnic co to jest takiego ,lekarz sprawdzil i stres mi przeszedl .A nie wiem czy u ciebie jest podobnie ,a Ty upewnic sie tez nie masz zamiaru a to niebardzo ,bo wiesz ze to jednak u kazdej z nas moze byc roznie.
|
#3178 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak pójdzie wszystko po mojej myśli, jutro będę jeść![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i nie zdały egzaminu ( data przydatności była ok)
|
||||
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Pojechalabym sie upewnic gdybym dzis tez miala watpliwosci, ale juz widze, ze to jest sluz, bo jest juz inna konsystencja... Po prostu widocznie weszlam w ten bardziej obfity etap...co niby jest tez oznaka zblizajacego sie porodu
|
#3180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
WERA jeśli wg Ciebie popadamy w skrajność to pisz może dokładnie że lecą ci 2 krople a nie że "stalam i lecialo, lezalam i tez lecialo... Bylo tak, ze poczulam, ze cos ze mnie leci, wytarlam i za jakies 30 sek jak znowu wytarlam to tez juz bylo mokro" - przeczytaj swoje posty i to jak opisujesz co się z Tobą dzieje a potem miej pretensję że ktoś się o Ciebie martwi i chce dla Ciebie dobrze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

.
.

za mało jabłuszek dałam, ale kto by się tym przejmował :P
tran Lysi, smak obojetny bo Mati lubi... tak mu wmówiłam ze to napój Braci Koala i je z radościa a nawet sie dopomina...

ciekawe jakie wyjdzie 

ojc brak slow do kota...