|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
(czop mi nie odszedł, chyba że nie zauważyłam, ale to raczej nie możliwe, wody nie odeszły, bo już bym była pewnie po i skurczy to ja właściwie to chyba nie miałam)...
|
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() no a tata to zrobił Ci niespodziankę ja wczoraj przespałam spisywanie liczników z energetyki!!! tak więc agape będę musiała im się tłumaczyć ![]() ligotko dokładnie dowiem się 27 na wizycie co zrobić po terminie, ale lekarz wspominał, że jak przekroczę termin to mam się zjawić w szpitalu (pewnie chodziło o KTG itp, no chyba, że będzie CC) Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-01-15 o 10:48 |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
ja właśnie miałam telefon od znajomej "Jak tam, urodziłaś już"?
|
#3214 | ||||
|
Zadomowienie
|
A my zabraliśmy się z mężem za sprzątanie - mąż odkurzył, teraz robi gulasz, a ja wstawiłam pralkę, trochę łazienkę ogarnęłam i sypialnię.
Teraz chwilka odpoczynku i ruszamy się przejść i po zakupy. Pewnie dziś też ciasto upiekę, skoro rodzice mają nas odwiedzić, trzeba ich czymś ugościć .Cytat:
.Cytat:
Cytat:
. A przynajmniej się uspokoisz troszeczkę .---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
.Ja codziennie na facebooku dostaje wiadomości, czy jestem w domu, czy już w szpitalu |
||||
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sprzątam na raty
....... bo teraz to za jednym zamachem już nie dam sobie rady....właśnie mam akcję "grzanie wody" ![]() łóżeczko stoi od końca grudnia i też się wietrzy
|
|
|
|
#3216 |
|
Raczkowanie
|
witam Was serdecznie
pojawiam się znów po bardzo długiej przerwie z nowiną że 07.01.2011 urodziłam mojego kochanego synka do końca ciąży cały czas Was podczytywałam ale nie miałam siły pisać bo samopoczucie było fatalne i do tego okrutne choróbsko się przyplątało także leżałam plackiem i brałam antybiotyki a do tego cały czas mnie straszono przedwczesnym porodem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło ![]() Poród SN, synuś 3 300 g, 55cm |
|
|
|
#3217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zdradzisz nam imię synusia czy to tajemnica??
|
|
|
|
|
#3218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Dobra, ja wcielam swoje plany w życie, ubieram się i idę z mężem po te zakupy, bo inaczej powitamy rodziców w piżamach Miłego dnia, zajrzę popołudniu! |
||
|
|
|
#3219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- no kobitki się nasze obijają, a syneczki idą jak burza na ten świat ![]() widzicie, trzeba ponarzekać i już 2 rozpakowane się znalazły
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
no to mój synuś został wyprzedzony
![]() w rodzince wyprzedziła go "ciocia" która miała się urodzić tydzień po nim, ach! ale niech siedzi jak mu dobrze
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
rekinek GRATULACJE
![]() Taaa... A ponoć to dziewczynki się śpieszą :P |
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jem normalne rzeczy na diecie jeszcze nie jestem.Zauważyła zgrubienie nad raną- a. przepuklina b.niewchłonięty krwiak po haku c. bliznowiec Dzis maja mnie obejrzec i ew w pon do lekarza.
|
|
|
#3224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie sie budzi i musze go nakarmić swoimi obolałymi piersiami - ciężka sprawa z tym karmieniem cycem- przynajmniej dla mnie - jakoś dajemy rade ale zdarza sie jeszcze że mały nie może sobie prawidłowo chwycić brodawki i strasznie się denerwuje wtedy a ja mam ochotę płakać razem z nim. |
|
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mięcho? Ni mam Ale polecam zamarynować udka kurczaka w plastrach z kilku cytryn, miodzie, oliwie, gałazkach rozmarynu i czosnku, a następnegoo dnia, albo po np. godz.-dwóch w lodówce upiec Do tego sałata.To przepis- te ziemniaki z kuchni włoskiej, jest w empiku świetna kucharska książka- czerwona okładka gruba i wycięty kształt Włoch;-)Proste, pyszne, z łatwodostępnych produktów, ok50 zł http://www.empik.com/kuchnia-wloska-...0097,ksiazka-p ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- kma1982, proste jak cholera;-) Jak to kuchnia włoska, gotujesz 20 min, przygotowujesz 10, pieczesz pewnie ze 20;-)
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 1 str. i zapraszamy na odchowalnie, tam cenne rady doświadczonych mamusiek ![]() też to stwierdziłam, że coś te kobity nam się leniwią |
|
|
|
|
#3227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka |
||
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3229 |
|
BAN stały
|
mysiopez ja też w czasie skurczu mam wrażenie, że żołądek mi się kurczy i że gorzej oddycham
![]() e-rosa gratuluję!!! lilijka ja się pcham do kolejki na tę pełnię rekinek gratuluję!!! Ja nie chciałam od nikogo słuchać szczegółów na temat porodu, ale mam baaardzo bliską młodą ciocię, która urodziła SN dwójkę dzieci - sama jest totalnie niewysportowana, nieszczególnie sprawna fizycznie i nie jest jakąś super silną babą - i mówi, ze w życiu nie oddałaby tych przeżyć za cesarkę i jak usłyszała ze grozi mi CC to mówiła, że szkoda. Więc jakoś mi lepiej ![]() Zresztą nasza położna z SR mówi, że cała ciąża i poród jest przede wszystkim w naszych głowach - to od naszego nastawienia w dużej mierze zależy jak to przeżyjemy. Dziewczyna po SR do nie napisała (po swoim porodzie), ze jej poród był w głowie i... nogach bo musiała się dużo nałazić i była zadowolona.Ahaaa, mam pytanie dziewczyny. Termin ze wszystkich pierwszych USG to 18.01,a wg @ 24.01. (niepewny bo miałam nieregularne cykle) I kiedy tak naprawdę się przeterminuje? Skąd mam wiedzieć która data jest poprawna? Po minięciu terminu ok 1 tydz. powinnam zgłosić sie chyba do szpitala, ale którą date brac pod uwagę? to prawie tydzień różnicy! |
|
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
witajcie Dziewczyny,
dzisiaj całą nockę nie spałam, mały non stop się wiercił, wypychał swoje nóżki w brzuszku i chyba grał w piłkę bo miałam takie gule po prawej stronie brzucha haha. ale wymęczona jestem strasznie, mam pandy pod oczami. Chyba pójdę się położyć na chwilkę, jeśli Młody da pospać ale o dziwo, teraz siedzi grzecznie .a ta herbatka z liści malin to na co jest? Na łatwiejszy poród niby? ![]() .Pijecie już może herbatkę na laktację? e-rosa, rekinek, ogromne gratulacje dla Was ![]()
|
|
#3231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cykle nieregularne i długie i wg OM 12 luty a z usg 20 luty - spora różnica i boje ze beda mi wywoływac...
|
|
|
|
|
#3232 |
|
BAN stały
|
hawea herbatka z liści malin ma wzmacniać mięśnie macicy, żeby skurcze były bardziej efektywne a przez to poród szybszy i łatwiejszy. Zobaczymy czy działa
![]() Herbatkę na laktację kupił mi TŻ. Jest napisane że można pić pod koniec ciąży, ale ja jeszcze nie spróbowałam. Jak przeczytałam z czym jest to jest wszystko czego nie znoszę |
|
|
|
#3233 |
|
Rozeznanie
|
E Rosa wielkie Gratulacje
Rekinek Tobie tez Gratulacje Ja, tez twierdze, ze dziewczynki pozniej sie rodza (no z wyjatkami oczywiscie ), a za ta ruchliwoscia, to od temperamentu dziecka zalezy, moja starsza skakala jak szalona przed porodem, mlodsza byla spokojna, najmlodsza jest tak aktywna, ze lekarze sa w szoku, wiec licze, ze pewno tez szalec bedzie ![]() Wera u mnie to trzecia ciaza, jednak po Twoim opisie lecialabym do lekarza sie upewnic, ja nie pamietam takich uplawow z poprzednich ciaz, choc moze byly, ale ja bylam wczoraj u lekarza, pytalam czy to nie wody, tydzien temu o to samo pytalam moja ginke (tu sprawdzaja regularnie ilosc wod), a w poniedzialek znow ide do ginki, bo teraz wizyty co tydzien mam, wiec i owszem inne mialy tak samo, ale dla upewnienia lekarza pytaly .No, ale Twoja decyzja, my sie martwimy tylko, zwlaszcza ze pisalas, ze czop tez Ci odszedl. Nie mniej jakby zielone wody odchodzily, to bez zastanowienia marsz na porodowke. Moje obie dziewczynki chore, skurcze mam dalej slabe nieregularne, wiec ja mysle, ze tez jeszcze spokojnie pochodze, choc teraz jestem spokojna, niech malutka sobie wychodzi jak tylko bedzie gotowa ![]() Tez sie chyba za sprzatanie wezme jakies, choc dzis oslabiona jestem, bo nadal lekka temperature mam, podobno od infekcji i gardla, ale lekarze zabraniaja mi jakiekolwiek lekarstwa na tym etapie ciazy brac, wiec nie mam wyjscia, musze sie przemeczyc. Dzwonilam dzis do ginki, co by sie upewnic, czy aby na pewno taka troche podwyzszona temeratura dziecku nie zagraza, zapewnila mnie ze antybiotyk by byl gorszy hmm. TZ co prawda kazal mi siedziec i nie sprzatac, ale jak on do pokoju dziewczyn wejdzie, to sie zalamie (teraz go nie ma), bo nasyfily strasznie, a ze obie chore z goraczka, to nie dadza rady posprzatac .Wiec posprzatam chociaz ich pokoj, reszte jemu zostawie. Choc jak wczoraj umyl garnki, to sie zalamalam, uznal ze reczne mycie jest lepsze jak w zmywarce, i tak je podrapal tym czyms do mycia garnkow, ze myslalam, ze padne .Ale dzielnie nic nie mowie, choc wsciekla jestem, bo okropnie to wyglada.. |
|
|
|
#3234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
Ja herbatki na laktacje nie pije, bo juz cos tam w piersiach jest, to nie chce jeszcze pobudzac
|
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tej laktacyjnej jeszcze nie próbowałam, mam z Hippa a Ty? ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- no u mnie nawet siara nie leci, więc dlatego ją kupiłam.
|
|
|
#3237 |
|
BAN stały
|
Moja chyba też jest z Hippa
Takie chyba pomarańczowe opakowanie.A z liści malin są albo w sklepach zielarskich (najprędzej) albo przez DOZ można zamówić. |
|
|
|
#3238 |
|
Raczkowanie
|
agape położna przy porodzie mi powiedziała że Szymki to zazwyczaj łobuziaki ![]() mój pokazał to już przy porodzie bo wychodził główką i rączką jednocześnie (podgiętą w łokciu)... ale było minęło... teraz wynagradza mi każdy ból |
|
|
|
#3239 |
|
BAN stały
|
Jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny - tym rozpakowanym już...
Kurczę, może jestem niecierpliwa, ale wiem ze gdyby nie ten alarm tydzień temu, to bym tak nie myślała i się nie nastawiała, ze to już tak niedługo i czekała spokojnie do terminu... |
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
e-rosa, rekinek GRATULUJE!!!!! (i zazdroszczę już trochę,..:P)
u mnie też już powoli zaczynają się pytania a kiedy?czy już?itp. a tu jeszcze odrobinę ponad miesiąc!!ale póki co jeszcze nie wkurza. jakaś jestem dziś nie do życia więc chyba idę spać-noc tragedia. karinaaaa śliczne biustonosze.Miejmy nadzieję, że będą pasowały
Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2011-01-15 o 12:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

(czop mi nie odszedł, chyba że nie zauważyłam, ale to raczej nie możliwe, wody nie odeszły, bo już bym była pewnie po i skurczy to ja właściwie to chyba nie miałam)...

ale za to dzwoni ostatnio babcia i pyta się czy się jeszcze kochamy? żebym czasem za wcześnie nie urodziła
a ja nie wiedziałam co powiedzieć
a to przez tą listopadową wizyte w szpitalu jak po seksie dostałam plamień

.

jak chce wcześniej mam próbować okna, podłogi, schody i spacery i może się uda