W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 10:45   #3211
Katarina89
Raczkowanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Katarina a ile dni po terminie jestes? Moze zadzwon do szpitala i zapytaj czy mozesz przyjechac, bo jestes po terminie... Moja kolezanka tak zrobila i kazali jej w 3 dniu po terminie przyjechac, a w tydzien po przyjeli do szpitala...
No wlasnie czy Wam lekarze mowili w ktorym dniu po terminie macie sie zglosci??
Dzisiaj mam 40tc i 4 dzień, ale termin miałam na 13 stycznia, na ostatniej wizycie u gina (4 stycznia) miałam łożysko III stopnia i po prostu obawiam się troszkę, by nie przenosić, bo naprawdę na razie prócz czasem bóli wieczorem, ale to takie jak na @ nic nie zapowiada by Klaudia chciała się pojawić po tej stronie brzuszka (czop mi nie odszedł, chyba że nie zauważyłam, ale to raczej nie możliwe, wody nie odeszły, bo już bym była pewnie po i skurczy to ja właściwie to chyba nie miałam)...
Stary 2011-01-15, 10:46   #3212
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
telefonów na razie nie mam ale przede mną jeszcze miesiąc ale za to dzwoni ostatnio babcia i pyta się czy się jeszcze kochamy? żebym czasem za wcześnie nie urodziła a ja nie wiedziałam co powiedzieć a to przez tą listopadową wizyte w szpitalu jak po seksie dostałam plamień
czadowa babcia

no a tata to zrobił Ci niespodziankę

ja wczoraj przespałam spisywanie liczników z energetyki!!! tak więc agape będę musiała im się tłumaczyć

ligotko dokładnie dowiem się 27 na wizycie co zrobić po terminie, ale lekarz wspominał, że jak przekroczę termin to mam się zjawić w szpitalu (pewnie chodziło o KTG itp, no chyba, że będzie CC)

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2011-01-15 o 10:48
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:49   #3213
olbka
Zadomowienie

ja właśnie miałam telefon od znajomej "Jak tam, urodziłaś już"? no jak tak dalej pójdzie, to będę rodzić w więzieniu, bo wszystkich pozabijam...

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:58   #3214
cytrynka3002
Zadomowienie

A my zabraliśmy się z mężem za sprzątanie - mąż odkurzył, teraz robi gulasz, a ja wstawiłam pralkę, trochę łazienkę ogarnęłam i sypialnię.

Teraz chwilka odpoczynku i ruszamy się przejść i po zakupy.

Pewnie dziś też ciasto upiekę, skoro rodzice mają nas odwiedzić, trzeba ich czymś ugościć.

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj miałam chyba jakiś znak czy co... Przed 3 w nocy spadł z półki, zupełnie sam z siebie, ogomniasty słownik. Żeby go w ogóle ruszyć, to trzeba włożyć sporo siły, a tutaj śpimy sobie grzecznie i łup.... Stał pionowo, ale z jednej strony opierał się o pozostałe słowniki, więc nie wiem, jakim on cudem spadł, ostatnio wcale go nie ruszałam... Ja oczywiście odbieram to jako "znak", może od Babci... W każdym razie do jakiejś 5 miałam delikatne skurcze no ale to jeszcze nie TO...
No to zaciskam kciukasy ze Ciebie, żeby Kasia się pospieszyła...może mój Karolek za Twoją się ruszy.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A jest dobra wiadomość, dziś meżus rozkłada łożeczko, dał sie przekonac, najpierw mówił ze rozłoży jak ja bede w szpitalu, by sie wczesniej nie kurzyło..ale jakoś go przkonała i juz dziś zrobimy przemeblownko i je postawimy..a najpierw jeszcze mąz musi naokoło okien pomalowac..i potem bierzemy sie za rozkładanie łożeczka naszej księzniczki i juz bedziesobie na nia czekało..
Ja sądzę, że to już odpowiedni czas - w końcu za trochę ponad miesiąc rodzić będziesz. Nasze łóżeczko stoi chyba od połowy października, mąż od razu, jak kupiliśmy nie mógł się doczekać i je złożył...przynajmniej trochę "odstało", choć i tak do tej pory czuć drewnem.

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam 40tc i 4 dzień, ale termin miałam na 13 stycznia, na ostatniej wizycie u gina (4 stycznia) miałam łożysko III stopnia i po prostu obawiam się troszkę, by nie przenosić, bo naprawdę na razie prócz czasem bóli wieczorem, ale to takie jak na @ nic nie zapowiada by Klaudia chciała się pojawić po tej stronie brzuszka (czop mi nie odszedł, chyba że nie zauważyłam, ale to raczej nie możliwe, wody nie odeszły, bo już bym była pewnie po i skurczy to ja właściwie to chyba nie miałam)...
Ja tam bym podjechała, zawsze mozesz powiedzieć, ze miałaś skurcze...najwyzej na KTG nie wyjdzie. A przynajmniej się uspokoisz troszeczkę. No i mam nadzieję, że niedługo się doczekasz rozpakowania.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez olbka Pokaż wiadomość
ja właśnie miałam telefon od znajomej "Jak tam, urodziłaś już"? no jak tak dalej pójdzie, to będę rodzić w więzieniu, bo wszystkich pozabijam...
U mojej mamy i u męża w pracy też codziennie się pytają, czy to "już"...nawet ostatnio mama przyniosła mi od koleżanki, która rodziła rok temu jakieś tabletki homeopatyczne, które mają sprawić, żeby poród nie bolał - ale podziękowałam. Jakoś w takie rzeczy nie wierzę, chociaż na necie dużo kobiet je zachwala...zresztą mąż i tak by mi nie pozwolił brać tego typu specyfików. No, ale jeśli ktoś w to wierzy.

Ja codziennie na facebooku dostaje wiadomości, czy jestem w domu, czy już w szpitalu.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:05   #3215
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ja to sprzątam na raty ....... bo teraz to za jednym zamachem już nie dam sobie rady....

właśnie mam akcję "grzanie wody" bawi mnie ta cała sytuacja już

łóżeczko stoi od końca grudnia i też się wietrzy
Stary 2011-01-15, 11:11   #3216
rekinek83
Raczkowanie

witam Was serdecznie

pojawiam się znów po bardzo długiej przerwie z nowiną że 07.01.2011 urodziłam mojego kochanego synka

do końca ciąży cały czas Was podczytywałam ale nie miałam siły pisać bo samopoczucie było fatalne i do tego okrutne choróbsko się przyplątało także leżałam plackiem i brałam antybiotyki a do tego cały czas mnie straszono przedwczesnym porodem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło

Poród SN, synuś 3 300 g, 55cm
rekinek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:17   #3217
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez rekinek83 Pokaż wiadomość
witam Was serdecznie

pojawiam się znów po bardzo długiej przerwie z nowiną że 07.01.2011 urodziłam mojego kochanego synka

do końca ciąży cały czas Was podczytywałam ale nie miałam siły pisać bo samopoczucie było fatalne i do tego okrutne choróbsko się przyplątało także leżałam plackiem i brałam antybiotyki a do tego cały czas mnie straszono przedwczesnym porodem. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło

GRATULACJE trzymałaś nas w niepewności
a zdradzisz nam imię synusia czy to tajemnica??
Stary 2011-01-15, 11:17   #3218
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
ja to sprzątam na raty ....... bo teraz to za jednym zamachem już nie dam sobie rady....

Żebyś się tylko nie przeciążyła z noszeniem tych garów! Ja też jak trochę porobię, to muszę usiąść, bo mnie to plecy strasznie bolą, także też nie szaleję.

Cytat:
witam Was serdecznie

Gratulacje, oby synuś chował się zdrowo.

Dobra, ja wcielam swoje plany w życie, ubieram się i idę z mężem po te zakupy, bo inaczej powitamy rodziców w piżamach.

Miłego dnia, zajrzę popołudniu!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:22   #3219
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
witam Was serdecznie

gratulacje
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:34   #3220
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Żebyś się tylko nie przeciążyła z noszeniem tych garów! Ja też jak trochę porobię, to muszę usiąść, bo mnie to plecy strasznie bolą, także też nie szaleję.
spoko, jestem na czasie, a w nagrodę mam ciepłą kąpiel......

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

no kobitki się nasze obijają, a syneczki idą jak burza na ten świat

widzicie, trzeba ponarzekać i już 2 rozpakowane się znalazły
Stary 2011-01-15, 11:42   #3221
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

no to mój synuś został wyprzedzony

w rodzince wyprzedziła go "ciocia" która miała się urodzić tydzień po nim, ach!

ale niech siedzi jak mu dobrze
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:44   #3222
Katarina89
Raczkowanie

rekinek GRATULACJE

Taaa... A ponoć to dziewczynki się śpieszą :P
Stary 2011-01-15, 11:59   #3223
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
a mnie z DOZ-u wkurzyli, bo czekam ponad 1,5 tyg na zamówienie i nic a w zasadzie najwazniejsze rzeczy czyli podkłady, termometr, linoderm itd

muron a jakoś mniej jesz teraz po ciąży? jak u ciebie z przemianą?wiem, ze to indywidualna sprawa, z ciekawości pytam

kurcze, u mnie na odwrót, po nocy wstaje spuchnieta jak balon, jeszcze ten bok na którym leze ( plecy juz wogóle nie wchodzą w grę) to juz totalna magia, wygladam jak małe słoniątko na krótkich nóżkach z wydętym brzuszkiem

MY meldujemy się po nieobecności, amelke mam chorą, marudzi okropnie a i ja sie musze bronić żeby sie nie załatwić bo po ostataniej chorobie miałam dość mela na antybiotyku, na szczęście już coraz lepiej

jestesmy tez po wizycie, mały maksiu waży 2700, rozwijamy się wzorcowo, pan doktor pocieszył nas że wzorcowo możemy się urodzić z wagą 3500 narazie czekamy, wszystko na swoim miejscu, choć tp przewiduje 4 lutego jak chce wcześniej mam próbować okna, podłogi, schody i spacery i może się uda

rozmawiałam też o szpitalach, dalej jestem w kropce czy kamieńskiego czy trzebnica mam nadzieje, że wszystko rozegra się tak szybko, że nie bede miała czasu na zastanawianie się

lece z małą pomalować trochę, skończyć prasowanie ( możecie mi gratulować, zostały mi tylko spodnie i kaftaniki, reszta już poukładana i poprana ) i zacząć weekend trzymajcie sie i rozpakowujcie jak najmniej boleśnie i szybko
oj mniej jem, nie mam czasu i siły;-) Ale ja zawsze miałam dobry metabolizm Ale jem normalne rzeczy na diecie jeszcze nie jestem.

Zauważyła zgrubienie nad raną-
a. przepuklina
b.niewchłonięty krwiak po haku
c. bliznowiec
Dzis maja mnie obejrzec i ew w pon do lekarza.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:01   #3224
rekinek83
Raczkowanie

Cytat:
GRATULACJE trzymałaś nas w niepewności
a zdradzisz nam imię synusia czy to tajemnica??
Synuś ma na imię Szymon

Właśnie sie budzi i musze go nakarmić swoimi obolałymi piersiami - ciężka sprawa z tym karmieniem cycem- przynajmniej dla mnie - jakoś dajemy rade ale zdarza sie jeszcze że mały nie może sobie prawidłowo chwycić brodawki i strasznie się denerwuje wtedy a ja mam ochotę płakać razem z nim.
Stary 2011-01-15, 12:05   #3225
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
a ma któras sprawdzony przepis na takiego kebaba domowego??

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

pycha..
a masz do tego jeszcze jakies sprawdzone miecho itp??
no i w jakiej temp i przez ile pieczesz??
nie wiem, zazwyczaj 195 potem opiekanie i na oko- na złoty kolor;-)
Mięcho? Ni mam Ale polecam zamarynować udka kurczaka w plastrach z kilku cytryn, miodzie, oliwie, gałazkach rozmarynu i czosnku, a następnegoo dnia, albo po np. godz.-dwóch w lodówce upiec Do tego sałata.
To przepis- te ziemniaki z kuchni włoskiej, jest w empiku świetna kucharska książka- czerwona okładka gruba i wycięty kształt Włoch;-)Proste, pyszne, z łatwodostępnych produktów, ok50 zł
http://www.empik.com/kuchnia-wloska-...0097,ksiazka-p

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
a ma któras sprawdzony przepis na takiego kebaba domowego??

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

pycha..
a masz do tego jeszcze jakies sprawdzone miecho itp??
no i w jakiej temp i przez ile pieczesz??
kma1982, proste jak cholera;-) Jak to kuchnia włoska, gotujesz 20 min, przygotowujesz 10, pieczesz pewnie ze 20;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:07   #3226
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Synuś ma na imię Szymon

Właśnie sie budzi i musze go nakarmić swoimi obolałymi piersiami - ciężka sprawa z tym karmieniem cycem- przynajmniej dla mnie - jakoś dajemy rade ale zdarza sie jeszcze że mały nie może sobie prawidłowo chwycić brodawki i strasznie się denerwuje wtedy a ja mam ochotę płakać razem z nim.
to zaraz dopisuję na 1 str. i zapraszamy na odchowalnie, tam cenne rady doświadczonych mamusiek

też to stwierdziłam, że coś te kobity nam się leniwią
Stary 2011-01-15, 12:13   #3227
agape
Zadomowienie

Cytat:

ja to łóżeczko rozłoże na początku lutego albo nawet TZ rozłoży jak w szpitalu bede - boje sie kota okrutnika...

Cytat:
witam Was serdecznie

gratulacje dużo zdrówka jak u mnie bedzie chłopak to te z Szymek

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:16   #3228
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
ja to łóżeczko rozłoże na początku lutego albo nawet TZ rozłoży jak w szpitalu bede - boje sie kota okrutnika..
no tak masz tego kota okrutnika
Stary 2011-01-15, 12:17   #3229
make_up_istka
BAN stały

mysiopez ja też w czasie skurczu mam wrażenie, że żołądek mi się kurczy i że gorzej oddycham

e-rosa gratuluję!!!

lilijka ja się pcham do kolejki na tę pełnię

rekinek gratuluję!!!

Ja nie chciałam od nikogo słuchać szczegółów na temat porodu, ale mam baaardzo bliską młodą ciocię, która urodziła SN dwójkę dzieci - sama jest totalnie niewysportowana, nieszczególnie sprawna fizycznie i nie jest jakąś super silną babą - i mówi, ze w życiu nie oddałaby tych przeżyć za cesarkę i jak usłyszała ze grozi mi CC to mówiła, że szkoda. Więc jakoś mi lepiej
Zresztą nasza położna z SR mówi, że cała ciąża i poród jest przede wszystkim w naszych głowach - to od naszego nastawienia w dużej mierze zależy jak to przeżyjemy. Dziewczyna po SR do nie napisała (po swoim porodzie), ze jej poród był w głowie i... nogach bo musiała się dużo nałazić i była zadowolona.

Ahaaa, mam pytanie dziewczyny. Termin ze wszystkich pierwszych USG to 18.01,a wg @ 24.01. (niepewny bo miałam nieregularne cykle) I kiedy tak naprawdę się przeterminuje? Skąd mam wiedzieć która data jest poprawna? Po minięciu terminu ok 1 tydz. powinnam zgłosić sie chyba do szpitala, ale którą date brac pod uwagę? to prawie tydzień różnicy!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:20   #3230
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

witajcie Dziewczyny,

dzisiaj całą nockę nie spałam, mały non stop się wiercił, wypychał swoje nóżki w brzuszku i chyba grał w piłkę bo miałam takie gule po prawej stronie brzucha haha. ale wymęczona jestem strasznie, mam pandy pod oczami. Chyba pójdę się położyć na chwilkę, jeśli Młody da pospać ale o dziwo, teraz siedzi grzecznie.

a ta herbatka z liści malin to na co jest? Na łatwiejszy poród niby?.

Pijecie już może herbatkę na laktację?

e-rosa
, rekinek, ogromne gratulacje dla Was

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:23   #3231
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
mysiopez ja też w czasie skurczu mam wrażenie, że żołądek mi się kurczy i że gorzej oddycham

e-rosa gratuluję!!!

lilijka ja się pcham do kolejki na tę pełnię

rekinek gratuluję!!!

Ja nie chciałam od nikogo słuchać szczegółów na temat porodu, ale mam baaardzo bliską młodą ciocię, która urodziła SN dwójkę dzieci - sama jest totalnie niewysportowana, nieszczególnie sprawna fizycznie i nie jest jakąś super silną babą - i mówi, ze w życiu nie oddałaby tych przeżyć za cesarkę i jak usłyszała ze grozi mi CC to mówiła, że szkoda. Więc jakoś mi lepiej
Zresztą nasza położna z SR mówi, że cała ciąża i poród jest przede wszystkim w naszych głowach - to od naszego nastawienia w dużej mierze zależy jak to przeżyjemy. Dziewczyna po SR do nie napisała (po swoim porodzie), ze jej poród był w głowie i... nogach bo musiała się dużo nałazić i była zadowolona.

Ahaaa, mam pytanie dziewczyny. Termin ze wszystkich pierwszych USG to 18.01,a wg @ 24.01. (niepewny bo miałam nieregularne cykle) I kiedy tak naprawdę się przeterminuje? Skąd mam wiedzieć która data jest poprawna? Po minięciu terminu ok 1 tydz. powinnam zgłosić sie chyba do szpitala, ale którą date brac pod uwagę? to prawie tydzień różnicy!
mam ten sam problem tylko na odwrót cykle nieregularne i długie i wg OM 12 luty a z usg 20 luty - spora różnica i boje ze beda mi wywoływac...

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:24   #3232
make_up_istka
BAN stały

hawea herbatka z liści malin ma wzmacniać mięśnie macicy, żeby skurcze były bardziej efektywne a przez to poród szybszy i łatwiejszy. Zobaczymy czy działa

Herbatkę na laktację kupił mi TŻ. Jest napisane że można pić pod koniec ciąży, ale ja jeszcze nie spróbowałam. Jak przeczytałam z czym jest to jest wszystko czego nie znoszę
Stary 2011-01-15, 12:25   #3233
marleen32
Rozeznanie

E Rosa wielkie Gratulacje
Rekinek Tobie tez Gratulacje
Ja, tez twierdze, ze dziewczynki pozniej sie rodza (no z wyjatkami oczywiscie ), a za ta ruchliwoscia, to od temperamentu dziecka zalezy, moja starsza skakala jak szalona przed porodem, mlodsza byla spokojna, najmlodsza jest tak aktywna, ze lekarze sa w szoku, wiec licze, ze pewno tez szalec bedzie
Wera u mnie to trzecia ciaza, jednak po Twoim opisie lecialabym do lekarza sie upewnic, ja nie pamietam takich uplawow z poprzednich ciaz, choc moze byly, ale ja bylam wczoraj u lekarza, pytalam czy to nie wody, tydzien temu o to samo pytalam moja ginke (tu sprawdzaja regularnie ilosc wod), a w poniedzialek znow ide do ginki, bo teraz wizyty co tydzien mam, wiec i owszem inne mialy tak samo, ale dla upewnienia lekarza pytaly .
No, ale Twoja decyzja, my sie martwimy tylko, zwlaszcza ze pisalas, ze czop tez Ci odszedl.
Nie mniej jakby zielone wody odchodzily, to bez zastanowienia marsz na porodowke.

Moje obie dziewczynki chore, skurcze mam dalej slabe nieregularne, wiec ja mysle, ze tez jeszcze spokojnie pochodze, choc teraz jestem spokojna, niech malutka sobie wychodzi jak tylko bedzie gotowa
Tez sie chyba za sprzatanie wezme jakies, choc dzis oslabiona jestem, bo nadal lekka temperature mam, podobno od infekcji i gardla, ale lekarze zabraniaja mi jakiekolwiek lekarstwa na tym etapie ciazy brac, wiec nie mam wyjscia, musze sie przemeczyc.
Dzwonilam dzis do ginki, co by sie upewnic, czy aby na pewno taka troche podwyzszona temeratura dziecku nie zagraza, zapewnila mnie ze antybiotyk by byl gorszy hmm.
TZ co prawda kazal mi siedziec i nie sprzatac, ale jak on do pokoju dziewczyn wejdzie, to sie zalamie (teraz go nie ma), bo nasyfily strasznie, a ze obie chore z goraczka, to nie dadza rady posprzatac .
Wiec posprzatam chociaz ich pokoj, reszte jemu zostawie.
Choc jak wczoraj umyl garnki, to sie zalamalam, uznal ze reczne mycie jest lepsze jak w zmywarce, i tak je podrapal tym czyms do mycia garnkow, ze myslalam, ze padne .
Ale dzielnie nic nie mowie, choc wsciekla jestem, bo okropnie to wyglada..
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:26   #3234
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
mam ten sam problem tylko na odwrót cykle nieregularne i długie i wg OM 12 luty a z usg 20 luty - spora różnica i boje ze beda mi wywoływac...
U mnie problem, że termin z OM jest o tydzień późniejszy i boję się że nie spojrzą na ten pierwszy i co będzie jak przenoszę i nikt tego nie sprawdzi? Niestety ostatnio spotkałam się z takim przypadkiem. Niby tydzień po terminie (wg OM) i okazało się że już wody zielone były bo maluch mimo że nie gigant to przenoszony był więcej jednak...
Stary 2011-01-15, 12:27   #3235
marleen32
Rozeznanie

Ja herbatki na laktacje nie pije, bo juz cos tam w piersiach jest, to nie chce jeszcze pobudzac
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:30   #3236
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
hawea herbatka z liści malin ma wzmacniać mięśnie macicy, żeby skurcze były bardziej efektywne a przez to poród szybszy i łatwiejszy. Zobaczymy czy działa

Herbatkę na laktację kupił mi TŻ. Jest napisane że można pić pod koniec ciąży, ale ja jeszcze nie spróbowałam. Jak przeczytałam z czym jest to jest wszystko czego nie znoszę
dzięki, Natalia, to chyba sobie kupię tą herbatkę, może akurat coś pomoże
a tej laktacyjnej jeszcze nie próbowałam, mam z Hippa a Ty?

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Ja herbatki na laktacje nie pije, bo juz cos tam w piersiach jest, to nie chce jeszcze pobudzac
no u mnie nawet siara nie leci, więc dlatego ją kupiłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:31   #3237
make_up_istka
BAN stały

Moja chyba też jest z Hippa Takie chyba pomarańczowe opakowanie.

A z liści malin są albo w sklepach zielarskich (najprędzej) albo przez DOZ można zamówić.
Stary 2011-01-15, 12:31   #3238
rekinek83
Raczkowanie

Cytat:

gratulacje dużo zdrówka jak u mnie bedzie chłopak to te z Szymek

agape
położna przy porodzie mi powiedziała że Szymki to zazwyczaj łobuziaki
mój pokazał to już przy porodzie bo wychodził główką i rączką jednocześnie (podgiętą w łokciu)... ale było minęło... teraz wynagradza mi każdy ból
Stary 2011-01-15, 12:36   #3239
make_up_istka
BAN stały

Jak ja Wam zazdroszczę dziewczyny - tym rozpakowanym już...
Kurczę, może jestem niecierpliwa, ale wiem ze gdyby nie ten alarm tydzień temu, to bym tak nie myślała i się nie nastawiała, ze to już tak niedługo i czekała spokojnie do terminu... A dzięki tej akcji z małą, nie potrafię przestać w ogóle myśleć, kiedy w końcu się pojawi na świecie...
Stary 2011-01-15, 12:42   #3240
Koperco
Zakorzenienie

e-rosa, rekinek GRATULUJE!!!!! (i zazdroszczę już trochę,..:P)
u mnie też już powoli zaczynają się pytania a kiedy?czy już?itp. a tu jeszcze odrobinę ponad miesiąc!!ale póki co jeszcze nie wkurza.

jakaś jestem dziś nie do życia więc chyba idę spać-noc tragedia.

karinaaaa śliczne biustonosze.Miejmy nadzieję, że będą pasowały

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2011-01-15 o 12:45
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości