Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-14, 20:10   #4741
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
jacieee no tak mocno na styk - ja miałam OM 11.10. Może zadzwoń do lekarza i dopytaj. Moja gin obliczała właśnie kiedy będzie najlepiej. Mogłam mieć pod koniec grudnia ale stwierdziła, że to za wcześnie bo dziecko jest młodsze. Może uda się przyspieszyć wizytę.
No właśnie wiem...tylko tak się zastanawiam, bo ciąża niby jest sporo młodsza...może dlatego kazał mi tak późno przyjść...ale w sumie Twoja też młodsza. Sama nie wiem...tym bardziej, że on ma mnie skierować na badanie, więc jeszcze będę się musiała umówić.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-01-14 o 20:13
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:21   #4742
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Neska, kochana, mam pytanko do Ciebie. Jak chcesz, nie musisz odpowiadać... Co Cię skłoniło, że pojechałaś do szpitala św Zofii?? Miałaś jakieś niepokojące objawy, czy po prostu przeczucie...? Bo wiem, że usg miałaś mieć w lutym dopiero... Pytam, bo chcę ewentualnie móc potrafić wyłapać jakieś niepokojące objawy, żeby nie było za późno...
Ból się nasilał tzn wcale nie bolało mnie aż tak że nie mogłam wytrzymać,jechaliśmy do domu i szpital był po drodze, i tyle. Zero objawów nietypowych

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
Nita, Neska: bardzo współczuję, szczególnie że ja wczoraj też byłąm w szpitalu, też w Zofii: może Neska nawet się widziałyśmy? Ja byłam od 100 do 1400. Na szczescie z moim robakiem (odpukac) wszystko ok, serce bije, kazali mi odstawic duphaston. Ale potem dzwonilam do mojego lekarza i on kazal dalej duphaston brac... Nie wiem, co robic Chyba bede brala dalej ten lek, moj lekarz zna mnie lepeij niz babka ze szpitala...
Neska, zostan z nami, bedziemy cie wspierac, a ty nas
Byłam ok 18 , przyjmował mnie taki niski dość młody lekarz, był delikatny, nie powiedział "martwy zarodek" "czy obumarła ciąża" tylko "dzidziuś nie żyje", dał nam dużo czasu żebym doszła do siebie, zostawił nas samych z mężem w gabinecie żebym się wyryczała. Nie podobało mi się to jak nie chciał powiedzieć nam która z proponowanych przez niego opcji jest "bardziej zdrowa" , ale przycisneliśmy go i w końcu udzielił informacji.Dodatkowo przedstawiał procedury postępowania wtedy kiedy najbardziej ryczałam i nic tak naprawdę nie zrozumiałam, potem musiał drugi raz wyjaśniać....
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:32   #4743
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Neska a nie pomyślałaś czy nie iść teraz jeszcze do innego gina niech zobaczy, może jednak tamten sie pomylił? wydaje mi sie że każdy człowiek może sie pomylić a nic nie zaszkodzi sprawdzić

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:34   #4744
Nita6
Zakorzenienie

u mnie było inaczej
żadnych złych objawów, ani krwawień , ani plamień , ani bóli nic
po prostu wizyta w 11tygodniu która zakończyła się informacją
nie jest dobrze , umówię panią na zabieg.
no i poszło,
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 20:42   #4745
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Neska a nie pomyślałaś czy nie iść teraz jeszcze do innego gina niech zobaczy, może jednak tamten sie pomylił? wydaje mi sie że każdy człowiek może sie pomylić a nic nie zaszkodzi sprawdzić
Też mam takie myśli, ale niestety był lekarz który mnie przyjmował wezwał drugiego na konsultację , no i niestety ja też widziałam że serduszko nie bije...
Zresztą jak nie dojdzie do samoistnego oczyszczenia, muszę się zgłosić do szpitala, wtedy zrobią następne usg , i będą wywoływać poronienie na szczęście naipierw chemicznie a potem jak się nie uda to mechanicznie.

Nita6 Mnie teraz też już nic nie boli , bóle brzucha przeszły, czuję tylko wypełnienie pochwy, sprawdzałam szyjkę, już nie jest taka twarda i zaciśnięta jak wcześniej, wszystko tam się "poluzowało".

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2011-01-14 o 20:45
Stary 2011-01-14, 21:09   #4746
Nita6
Zakorzenienie

oki ja się zmywam z tego wątku bo tu dziewczynom mącimy , spadam na forum po poronieniu
trzymacjie sie cieplutko i życzę wszystkim dużo zdrowia i wspaniałego rozwiązania
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:35   #4747
Bartessa
BAN stały

dzis tu wyjątkowo cicho, zjadlam troche grzybkow z octu tzn chcialam zjesc caly sloik ale tz dorwal go i mnie karmil co ktoregos a sam zjadl reszte stwierdzil ze jeszcze pampersa musi mi zalozyc jak juz mnie karmi
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:37   #4748
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ania no wlasnie slyszalam o tej grypie na Kopernika. Ale Ty gdzie konkretnie idziesz? Bo tam tego w cholere, a moze ludzi z grypa trzymaja na wewnetrznym?
Idę do poradni patologii ciąży, no i właśnie ciekawa jestem jak to tam teraz wygląda...w końcu to w budynku gdzie położnictwo, a grypa zaczęła się od dwóch ciężarnych...

Aga, i jak wrażenia po Żeromskim?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-14, 22:38   #4749
kurczak Wolf
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
kurczaku, z opisu na 90% wynika, że to było genetyczne Dziwną masz tylko gin, że Cię nie informuje, co robi . Pytaj, za każdym razem pytaj

a i potwierdzam, ze genetyczne można zrobić chyba do końca 13 tc, potem ta fałdka karkowa czy jak się to nazywa- zanika. Gin mi tak powiedział jak zapytałam, czy takie badanie genetyczne powinnam powtórzyć później. Powiedział, że to się robi tylko raz i własnie w tym konkretnym tygodniu.
No ona coś tam komentowała w stylu: a tu mamy (ileś tam) centymentrów, a tu wykształcił się (cos tam). Tyle, że właściwie nie powiedziała po co to robi - a ja nie byłam świadoma - że to akurat TE ważne pomiary mogą być. Ale skoro piszesz, ze to ten konkretny tydzien musi być - to pewnie było to właśnie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

wróciłam.. zła i bez wizyty niestety...
poszłam sobie do ośrodka a tam się dowiedziałam że mój gin nie przyjmuje dzisiaj, mam dzwonic we wtorek i pytać czy będzie w przyszłym tyg i czy w ogóle będzie jeszcze bo możliwe że już nie będzie przyjmować u mnie
Podobno NFZ nie ma pieniędzy i możliwe że ginekolog nie bedzie już przyjmowac w moim ośrodku zdrowia, a mnie nawet nikt nie raczył poinformować o możliwych zmianach jak się rejestrowałam
będę dzwonić w tygodniu a jak go dalej nie bedzie to będę dzwonić do jego prywatnej przychodni i popytam czy może gdzieś w Mielcu w przychodni przyjmuje.

Mam pytanie do dziewczyn które chodziły na NFZ i zmieniały lekarza w trakcie ciąży, jak wygląda zmiana lekarza bo przecież tu mam już kartę ciąży założonąm badania robione, usg a teraz już nie wiem jak to będzie.. Aż mi się niedobrze zrobiło z nerwów jak wróciłam bo się tak nastawiałam psychicznie
Nie denerwuj się - bo to już nic nie zmieni... bardzo brzydko z ich strony ale też coś słyszałam, że NFZ-ety nie podpisały umów z wszystkimi ginami... Ja mam taką składaną kartę ze zdjęciami USG przy sobie. A oni tez pewnie muszą przesłać potrzebne dokumenty w razie zmiany lekarza - w końcu to nie tajemnica wojskowa

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Zabilabym.... dlatego wolę sie nie denerwować w ciązy całym NFZ i chodze prywatnie.... wizyta póki co co miesiąc.... koszt 100zł,cytologia 50zl, no i oczywiście za wszystkie badania krwi czy coś tezpłacę... tu 25zł tam 95zł..... ale jestem mega zadowolona z mojej gin
Poza tym przynajmniej jak mam umówiona wizytę na daną godzinę to przychodze i czekam max 5 min! Żadnego siedzenia w kolejkach

Kurcze od 3 dni mnie strasznie boli lewa łopatka i obszar wokół niej

I powiedzcie mi jeszcze, ból bioder jest normalny? bo czasem chodzic nie moge......
Ja za cytologię - prywatnie - płaciłam 20,- - gin pobrała próbkę i wlaściwie nic więcej mnie nie obchodziło. Jak przyjechalam na następną wizytę, to mi wręczyła wynik. Widzę, że jest bardzo duży rozstrzał pomiędzy cenami

Biodra nie wiem - ale jeżeli chodzi Ci bardziej o pachwiny - to podobno raczej normalne - ja już zaliczyłam takie, ze nie mogłam chodzic...

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Przypomniała mi sie dramatyczna sytuacja moich znajomych... kilka lat starali się o dziecko. Dziewczyna wreszcie zaszła w ciążę ale przy którymś badaniu (miała silne bóle brzucha) lekarz stwierdzil, ze serce nie bije. Oczywiście przeżyli szok, załamanie. Tuż przed zabiegiem - inny lekarz - zrobił USG - prawdopodobnie przez pomyłkę - i okazało się, ze serduszko bije. Straszna historia, bo lekarz usunąłby dziewczynkę, ktora teraz chodzi do szkoły podstawowej i rozwija sie bardzo dobrze... No ale to była pewnie pomyłka "jedna na milion"

Neska - dopiero po ostatnich postach zorientowałam sie, że jesteś już mamą Aniołka... Bardzo mi przykro... Obyś jak najszybciej została mamą kolejnego dzidziusia i mogła go utulić

Carlos Ruiz Zafón

Edytowane przez kurczak Wolf
Czas edycji: 2011-01-14 o 22:41
kurczak Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 07:04   #4750
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry mam nadzieje,że dobry

udało mi się dziś umówic z lekarzem strasznie się boję,bo właśnie w podobnym okresie dowiedziałam się o problemach z poprzednią ciażą

trzymajcie bo właśnie ryczę-taka jestem zestresowana...

Słoneczko,Kurczak- przed zabiegiem USG jest obowiązkowe,muszą sprawdzic czy nie usuwają żywego płodu.

Agulaaaa-mnie od dwóch tygodni rypie w lewymbidrze..normalnie szok

Nita do szybkiego zobaczenia żabko

Beatka- jeśli masz kartę ciąży to wszystkie główne badania i wyniki powinnaś miec w niej,wtedy lekarz kolejny będzie wszystko wiedział,jeśli nie masz to idź do rejestracji poproś o wniki badań,skseruj i załatwione...też bym się wkurzyła-tak się już człowiek nastawi na wizytę,zaznajomi z lekarzem a tu kochany nfz-cik

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
no a ja po wizycie, no i na szczescie wszystko ok na cisnienie mam pic 2 kawy dziennie.

Cytat:
uff ja też po wizycie - .

zdjęcia nie ważne żabko,ważne,że dzidziuś szczęśliwy i zdrowy

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Tylko pytanie czy przy porodzie będzie mógł być i maż?Bo to w sumie 2 osoby juz a można jedną.
I mam nadzieję,ze taka położna będzie miała wpływ na to czy jak poproszę o znieczulenie to dostanę?
moja bratowa miała położną,a brat i tak z nią siedział

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wizytę mam 21.01 i wtedy gin dopiero pomierzy Płodka, czy się kwalifikuje na genetyczne. Czy nie będzie za późno bo ja się zgubiłam
jacieeeee- uwierz mi,że jeśli NT będzie większe niż 3mm to nawet w 16tc lekarz to zobaczy.ale oczywiście nie bedzie a jak dzidziuś młodzy to spokojnie da się zbadac w 14tc ,spokojnie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
tak wogole to mam do was pytanie? czy ktoras wie co oznacza ze macica jest dosyc twarda? bo wlasnie sobie przypomnialam ze jak bylam u tego polskiego gina to on zanim mi zrobil usg to mnie badal i swierdzil ze macica jest dosyc twarda :-\ ale ja nie pomyslalam o tym zeby sie zapytac co to znaczy :-\
Kasia- trwarda macica to duży problem, w ciązy powinna się rozpulchniac,mięknąc tak aby zarodek mógł sie swobodnie zagnieździc,łożysko pięknie przykleic do ściany macicy, dobrze już dziewczyny napisały,że jeśli jest twarda trzeba brac nospę

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ludzie chyba mnie dziecko zaraziło katarem, do tego gardło drapie... rozkłada mnie
jutro jeszcze kolęda jest a mi nie za bardzo się chce sprzątać
ksiądz nie powinien sprawdzac czystości w domu a Ty trzymaj się i nie dawaj przeziębieniu

Cytat:
Szczerze to nie mam pojecia. Na pierwszej wizycie zapomnialam zapytac gina jak on to widzi. Mysle, ze trzy lata to juz dlugi czas od poprzedniego porodu, wiec jakas szansa na sn jest. To chyba zalezy od blizny na macicy, bo wysilek podczas sn, moze spowodowac jej rozejscie sie. I czytalam tez, ze jesli sn, to bez wspomagaczy typu oksytocyna, bo po niej skurcze sa gwaltowniejsze, a to ponoc niewskazane, odpada wiec tez znieczulenie, bo przy znieczuleniu zawsze podaja sie oksytocyne.
Na dzien dzisiejszy chcialabym sn i moze w tym celu wlasnie wynajme polozna?

?
chyba dobry pomysł,no oczywiście trzymam za szczęśliwe roozwiązanie-jakie by nie było czy SN czy CC

Cytat:
teraz też do Ujastka nie wpuszczają żadnych odwiedzających - od dziś.
Stapelka-planujesz rodzic na Ujastku?właśnie 1,5 mca temu urodził sie tam mój bratanek ,mieli położną i byli z niej bardzo zadowoleni

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 08:46   #4751
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
oki ja się zmywam z tego wątku bo tu dziewczynom mącimy , spadam na forum po poronieniu
trzymacjie sie cieplutko i życzę wszystkim dużo zdrowia i wspaniałego rozwiązania
Które to forum?
Stary 2011-01-15, 09:02   #4752
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nie wiem na ile pomoge, mialam podobne zdarzenie ale w mojej przychodni zmienilam lekarza na innego. wiec badania byly w tym samym miejscu, polozna ta sama, tylko lekarz inny. teoretycznie powinni ci chyba wydac karte ciazy... jak nie to chociaz poxeruj
No możliwe że tylko lekarz zmieni się w tej samej przychodni więc nie byłoby problemu ale możliwe że w ogóle już u nas ginekolog nie będzie przyjmowac i będę musiała się gdzie indziej przenieść, ale popytam w tygodniu. Może coś uda mi się załatwić.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja zmieniałam ale z prywatnego na nfz, nie wiem czy coś pomogę. Ale wydaje mi się że nie powinno być problemu, kartę ciąży masz ze sobą 9oczywiście nie tą od lekarza ale wystarczy może), w niej masz wyniki..a z usg mam zawsze zdjęcia więc lekarz prowadzący może do nich zajrzeć....
ja poszłam, powiedziałam pani dr przyczynę dla której zmieniłam, problemów żadnych nie było...
mam nadzieję że uda Ci się to bezstresowo
Oby bezsterowo się udało. Kartę ciąży mam tylko tą co w gabinecie, mnie do domu nic nie dali i tylko na tej karcie mam wyniki badań wpisywane i wszystkie dane, usg wpięte itp.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:
Beata ale przeciez karta ciazy to Twoja wlasnosc, nosisz ja przy sobie, prawda? Masz w niej wpisane wyniki badan? Jesli tak, to nie widze problemu ze zmiana lekarza. Po prostu idziesz do innego i jak cos to pokazujesz mu karte. A jesli nie masz tam wynikow badan, to powinni ci w przychodni udostepnic do skserowania. U nas pod zastaw dowodu osobistego pozyczaja.
Nie noszę jej przy sobie bo ona jest cały czas u połoznej w przychodni. Zapytam we wtorek i myślę że już powinnam wiedzieć na czym stoje i jak sprawę załatwić bo na pewno nie jestem jedyna z takim problemem.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Beatka- jeśli masz kartę ciąży to wszystkie główne badania i wyniki powinnaś miec w niej,wtedy lekarz kolejny będzie wszystko wiedział,jeśli nie masz to idź do rejestracji poproś o wyniki badań,skseruj i załatwione...też bym się wkurzyła-tak się już człowiek nastawi na wizytę,zaznajomi z lekarzem a tu kochany nfz-cik
Mam w planach tak właśnie zrobić. Ale na razie zaczekam do wtorku może coś się wyjaśni

Dzięki kochane za wszystkie podpowiedzi

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Które to forum?
ten:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=86654&page=106

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-01-15 o 09:01
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 09:16   #4753
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Stary 2011-01-15, 09:26   #4754
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
blondynka z moich rozmów z kolezankami doświadczonymi wychodzxi właśnie na to co piszesz.
każdA która miała położną jest mega zadowolona bo ta z nią była non stop i po porodzie pomogła, a lekarz 5 min przy własciwej akcji + zszycie

ja szukam położnej))
iwona
powodzenia w szukaniu
warto na necie poczytac opinie

Cytat:

wróciłam.. zła i bez wizyty niestety...
poszłam sobie do ośrodka a tam się dowiedziałam że mój gin nie przyjmuje dzisiaj, mam dzwonic we wtorek i pytać czy będzie w przyszłym tyg i czy w ogóle będzie jeszcze bo możliwe że już nie będzie przyjmować u mnie
Podobno NFZ nie ma pieniędzy i możliwe że ginekolog nie bedzie już przyjmowac w moim ośrodku zdrowia, a mnie nawet nikt nie raczył poinformować o możliwych zmianach jak się rejestrowałam
będę dzwonić w tygodniu a jak go dalej nie bedzie to będę dzwonić do jego prywatnej przychodni i popytam czy może gdzieś w Mielcu w przychodni przyjmuje.

Mam pytanie do dziewczyn które chodziły na NFZ i zmieniały lekarza w trakcie ciąży, jak wygląda zmiana lekarza bo przecież tu mam już kartę ciąży założonąm badania robione, usg a teraz już nie wiem jak to będzie.. Aż mi się niedobrze zrobiło z nerwów jak wróciłam bo się tak nastawiałam psychicznie
nie wiem co ci radzić.Poszukaj innej przychodni
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
witam kochane ;-)
bardzo sie ciesze ze wasze maluszki sie tak dobrze rozwijaja ;-)

mam sentyment do tego watku ;-) osobisci czuje sie lepeiej ale chyba pochwalilam sie brakiem plamien bo resztki ze mnie wyciekaja hihi ale chyba dlatego ze wrocilam do pracy i zaczelam sie ruszac a tak to lezalam caly czas :-\

tak wogole to mam do was pytanie? czy ktoras wie co oznacza ze macica jest dosyc twarda? bo wlasnie sobie przypomnialam ze jak bylam u tego polskiego gina to on zanim mi zrobil usg to mnie badal i swierdzil ze macica jest dosyc twarda :-\ ale ja nie pomyslalam o tym zeby sie zapytac co to znaczy :-\
macica powinna być rozpulchniona
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ludzie chyba mnie dziecko zaraziło katarem, do tego gardło drapie... rozkłada mnie
jutro jeszcze kolęda jest a mi nie za bardzo się chce sprzątać

gratuluję udanych wizyt i usg
Zanka dużo zdrówka kuruj się

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

U mnie gin kosztuje 150zł nie ważne czy z usg czy z cytologia
usg genetyczne u mojego gina też 150zł ale nie wiem czy zdj nie beda dodatkowo płatne
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 09:28   #4755
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beata to gin nie zalożył Ci karty ciąży takiej dla Ciebie? ja chyba poszłabym do tej połoznej i poprosiła o wyniki ewentualnie i kopię wyników

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 09:31   #4756
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie
stapelka, bartessa super, że z dzidziami wszystko ok

agulaaabar mnie strasznie pachwina bolała przez kilka dni, teraz póki co przeszło, ale z tymi Twoimi biodrami to faktycznie nieciekawe co napisałaś... musisz chyba lekarzowi swojemu powiedzieć, że tak Cie bolą..

a w ogóle to jak dobrze, że dzisiaj sobota! wyspalam sie porządnie, właśnie zjadłam śniadanko i pomalutku przymierzam się do sprzątania... nie bardzo mam wenę, ale jak już zacznę to pewnie pójdzie

a Wy dziewczynki jakie plany na dzisiejszy dzień macie??

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 09:36   #4757
Bartessa
BAN stały

hej dziewczynki

czytalam troche o tej bakterii e.coli i jestem przerazona, nie wiedzialam ze ona moze byc tak niebezpieczna. w ciązy jezeli dojdzie do zaatakowania macicy to dojdzie do stanu zapalnego, moze to wywolac przedwczesny porod, i np dzieciatko moze urodzic sie z oponowym zapaleniem mózgu, no a mozna wogole ciązy nie donosic. podobno bardzo ciezko to cholerstwo zwalczyc, i podczas ciazy jest antybiotykoterapia....

no a u mnie z tego wodociągu kilka mies temu byla afera z ta bakteria, kilka osob zalapalo, ta bakterie.... ja nie, ale teraz jak jestem w ciazy i mam mniej kwasne h w organizmie to moglam zlapac nawet jezeli dawka nie przekracza norm we wodzie...
Stary 2011-01-15, 09:47   #4758
jacieeeee
Wtajemniczenie

Beatka ja też dostałam kartę ciąży do domu. Zabieram ją na każdą wizytę i tylko mi lekarz uzupełnia. To dość dobre rozwiązanie, bo będąc w górach musiałam iść do lekarza i mogłam pokazać pani doktor.

BABONIK, Stapelka, Nerola dzięki za odpowiedzi. Może uda mi się załapać. Ja teraz to się wszystkim przejmuję, ale w sumie skoro lekarz widział jaki dzidziuś jest mały, to pewnie dlatego zaplanował wizytę dopiero za miesiac. Oby tak było, bo zależy Nam na tym badaniu

Dziewczyny mój mąż to mistrzuniu. Jego komplementy mnie rozwalają. Dziś usłyszałam " Kochanie zaokrągliłaś się na twarzy" No to pytam wprost, czy gruba jestem, na co mój ukochany się zmieszła i stwierdził, że to od zęba

Ja na razie w pracy. Potem do domku i sprzątanie bo bałagan niemiłosierny. Już nie pamiętam kiedy sprzątałam. Na szczęście na razie się dobrze czuję

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-01-15, 10:09   #4759
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
trzymajcie bo właśnie ryczę-taka jestem zestresowana...
Stapelka-planujesz rodzic na Ujastku?właśnie 1,5 mca temu urodził sie tam mój bratanek ,mieli położną i byli z niej bardzo zadowoleni
Trzymam mocno!! Na pewno będzie dobrze!
i bądź tu mądry...ile ludzi to tyle opinii...mnie ostatnio koleżanka która tam rodziła, stanowczo odradzała ujastek...

Cytat:
Oby bezsterowo się udało. Kartę ciąży mam tylko tą co w gabinecie, mnie do domu nic nie dali i tylko na tej karcie mam wyniki badań wpisywane i wszystkie dane, usg wpięte itp.
Upomnij się koniecznie! Powinny Ci wydać od razu.. ja na pierwszej wizycie kiedy miałam założoną kartę, usłyszałam od pielęgniarki że mam od teraz nosić ją w torebce jak dowód osobisty

bartessa, jedyny sposób to higiena....dokładne mycie warzyw, owoców, no i przede wszystkim z daleka od nieprzegotowanej wody... powinno być ok

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-01-15 o 10:12
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:39   #4760
malenstwo6
Przyczajenie

witam, można sie do Was przyłączyć?? od jakiegoś czasu podczytuję ten wątek ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby napisać Więc mam na imię Olga mam 25 lat i jestem w 15 tc , termin porodu mam na 12 lipca i to bedzie nasz pierwszy dzidzius, a od jakiegos czasu wiem już, że będzie to chłopiec. Pozdrawiam wszystkie Mamusie
malenstwo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 10:52   #4761
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malenstwo6 Pokaż wiadomość
witam, można sie do Was przyłączyć?? od jakiegoś czasu podczytuję ten wątek ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby napisać Więc mam na imię Olga mam 25 lat i jestem w 15 tc , termin porodu mam na 12 lipca i to bedzie nasz pierwszy dzidzius, a od jakiegos czasu wiem już, że będzie to chłopiec. Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Witamy
Wcześnie się dowiedziałaś jaka będzie płeć. Super

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-01-15, 11:00   #4762
Bartessa
BAN stały

Cytat:

witamy serdecznie i gorąco

szybko juz wiesz ze chopczyk, ja tez juz bym chciala wiedziec
Stary 2011-01-15, 11:04   #4763
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
witamyyyy super tak wczesnie wiedziec co tam w brzuszku sie ukrywa

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:29   #4764
agulaaabar
Zakorzenienie

hej

Posprzątałam w domku wczoraj i dzisiaj nie mam co robić

Co do karty ciąży Beatko to zapytaj o nia lekarza, przeciez to trzeba mieć wszędzie ze sobą... u każdego lekarza, nawet u dentysty, przynajmniej tak mi kazali ja wszędzie nosić....

Moja znajoma miała sztuczne zapłodnienie... wylągowała w szpitalu z bólami brzucha, okazało się że serduszko nie biję.... kazali jej sie przygotować do zabiegu..... zadzwonila do naszej wspólnej znajomej, która na siłe ją wzięła z tego szpitala (na własne żądanie) przywiozła do swojej Pani doktor, okazało się, że serce bije tylko dziecko jest dziwnie odwrócone.....

No u mnie są takie ceny, ale nie doplacam w żadnym wypadku za zdjęcia, tylko ostatnio mnie gin przebadała, ubrałam się, rozmawiamy i pytam, czy możemy dostać zdjecie, na co ona, że jak chcemy zdjęcie to trzeba w trakcie badania powiedzieć, żeby uchwyciła ładne ujęcie więc może u Was tez tak jest, że trzeba się powiedzieć, że się chce zdjęcie (a ktokolwiek nie chce? ).

A co do moich bioder, to pachwiny swoją drogą, ale to akurat jest ból bioder.... czasem mi wyskakuje kość ze stawu i blokuje całą nogę - wtedy bol jest niesamowity...... do tego w wypadku samochodowym miałam pogruchotaną miednicę i roztrzaskane spojenie łonowe.... niby gin mówiła, że to nie będzie miało wpływu na ciąże i poród, ale jakos się boję, że z wielkim brzusiem nie będzie mi tak łatwo sie poruszac....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:39   #4765
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Co tu tak mało do przeglądania??? Bo ja nadal podczytuje... myślałam że z rana będzie kilka stron to kawy i śniadania a tu pustki...

Super że wszystko w porządku z wami i z dzidziolami
U mnie zmiany, zmiany, zmiany... obcięłam włosy, jak dla mnie do dosyć ekstrawagancko, ale podoba mi się i wokoło ludziom też pożyczyłam ok kumpeli szablon do malowania ścian i zmieniłam sypialnię kupiłam relingi do kuchni i dziś TŻ mi zawiesił, więc sprzątanie kompletne mnie czeka. No i wybieram się na zakupy.

Wczoraj przyszła mi książka, zamawiana w zeszłym tygodniu... W oczekiwaniu na dziecko, na święta dostałam Pierwszy rok z życia dziecka. Teraz do następnego razu trochę czasu minie, to się tak wyedukuję, że aż strach.

Beata dziwne że nie dostałaś takie książeczki, mi założył przy pierwszym badaniu, jak serce zobaczył (to był 6 tydzień) i kazał nosić zawsze przy sobie(w razie czego) wpisywał wyniki badań, grupę krwi itp...

Baboniku nie bać mi tu się teraz tylko same dobre wiadomości będziecie przynosić, czuję to podskórnie

agulaaabar ja miałam podobną sytuację ze znajomą... Majówka ma już pół roku... a mieli usuwać. Ale u niej było inaczej, poszła do lekarza i powiedział że serca nie ma. Ja już wieczorem krwawiłam bardzo, więc po prostu natura zrobiła swoje. Ale myśli miałam takie, żeby jechać do kogoś innego to sprawdzić, bo może...

Cytat:

Inutil
- nie najlepsze są te Twoje wyniki czy miałaś kiedykolwiek robione usg tarczycy? może masz hashimoto, przy którym poronienia są niestety dość częste. Zanim zabierzecie się za następnego maluszka sprawdź to. Możesz zrobić tez poziom przeciwciał aTG i tpo.
Dzięki, akurat dobrze się złożyło bo wczoraj zawoziłam mamę do endokrynolog, super babka, mama leczy się u niej 5 rok. Dałam mamie moje wyniki i powiedziałam żeby pokazała i zapytała... No i zawołała mnie ta babka, zbadała. Powiedziała że tarczyca powiększona trochę, ale mineło kilka dni dopiero i może tak być. Przepisała mi badania które mam zrobić, właśnie te przeciwciała i wytłumaczyła wszystko i kazała się zgłosić no i nawet za wizytę nie wzięła.

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-01-15 o 11:44
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 11:52   #4766
kmat
Rozeznanie

Witajcie nie było mnie tydzień i masa do czytania wczoraj tylko weszlam poczytałm i już siły nie mialam zeby pisac. zmartwiły mnie smutne wiadomosci - trzymajcie się dziewczyny, głowa do góry, czasami życie tak nas doświadcza ... nie wiadomo dlaczego, buziaki dla Was

A ja wczoraj wieczorem zajdałam się płatkami z mlekiem poczym 0 22 wszystko zwymitowałam, potem 0 12 już tylko zółcią i o 3 w nocy na zielono ... okropne, cała noc nie spałam, mysle ze to zoładkowa grypa bo moj synus od srody wymiotowal. dzis jestem bez sil. nie mam apetytu i zoladek boli. Wiem ze niektóre z Was przechodziły żoładkową podpowiecie cos? co jeść, jak sie wzmocnić?

Ja w poniedziałek mam usg genetyczne i obawy .... ale liczę ze będzie dobrze.
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 12:24   #4767
Bartessa
BAN stały

ale tu dzis spokuj
Stary 2011-01-15, 13:13   #4768
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Idę do poradni patologii ciąży, no i właśnie ciekawa jestem jak to tam teraz wygląda...w końcu to w budynku gdzie położnictwo, a grypa zaczęła się od dwóch ciężarnych...

Aga, i jak wrażenia po Żeromskim?
No wiesz nie mam porownania z innymi szpitalami, ale dla mnie ok. Lekarze i polozne mile i pomocne. Przy I porodzie sn jak poprosilam o znieczulenie, to bez problemu dostalam, mimo ze to byla noc, zaraz sie zjawil anastezjolog. Przy drugim nikt nie zwlekal z cc, jak sie nieraz slyszy. Potem wynikly problemy z corcia, to lekarz noworodkowy informowal na biezaco. Ze mnie sie tez lalo na maksa, polozna non stop przychodzila sprawdzac co sie dzieje i zmieniac podklady. Fakt moze lazienki pozostawialy wiele do zyczenia, ale szczerze ja na to nie zwracalam uwagi. Jak lezalam 2 lata temu, to akurat robili remont, wiec nie wiem jakie tam sa warunki teraz. Musze zapytac kolezanke.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a Wy dziewczynki jakie plany na dzisiejszy dzień macie??
My mielismy fajne plany - na 12 mielismy isc z dziewczynami na bal przebierancow do przedszkola, po poludniu na obiad do restauracji, a jutro do kuzynek na Jaselka, a potem do nich na obiad. No i co? No i Wiki w nocy zaczela kichac i kicha non stop, nie chce narazac jej na cos gorszego niz katar, ani innych dzieci, bo w koncu dzis najbardziej zaraza, wiec siedzimy w domu. Z planow nici.

Jedyne urozmaicenie to koleda dzis

Cytat:
Witamy i gratulujemy chlopczyka! Ciekawe czy tak juz zostanie?

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wieczorem zajdałam się płatkami z mlekiem poczym 0 22 wszystko zwymitowałam, potem 0 12 już tylko zółcią i o 3 w nocy na zielono ... okropne, cała noc nie spałam, mysle ze to zoładkowa grypa bo moj synus od srody wymiotowal. dzis jestem bez sil. nie mam apetytu i zoladek boli. Wiem ze niektóre z Was przechodziły żoładkową podpowiecie cos? co jeść, jak sie wzmocnić?

Ja w poniedziałek mam usg genetyczne i obawy .... ale liczę ze będzie dobrze.
Ja poprzednio mialam jelitowke, lecialo dolem i gora, schudlam 6 kg przez 3 dni. Pilam smecte, a jesli chodzi o jedzenie to jakies delikatne rzeczy probowalam, ale nie wchodzily, wiec byly sucharki i herbata.

Musisz uzupelnic elektrolity, to chyba enterol lub orsalit, w aptece na pewno podpowiedza. I zdrowia zycze!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 13:19   #4769
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Witajcie

Bardzo współczuje Wam drogie mamy, którym się nie udało

Ja jestem teraz w 15 tyg. i czuję, że ta ciąża będzie cięższa dla mnie niż poprzednia. Czuję się okropnie, cały czas boli mnie kręgosłup i głowa. Jak tylko mogę to śpię.

A to mój brzusio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111111.jpg (19,1 KB, 25 załadowań)

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 13:39   #4770
Stapelka
Rozeznanie

Inutil - cieszę się, że lekarz się Tobą dobrze zajmie

No właśnie ja o Ujastku też różne rzeczy słyszę - że dawniej było ok, teraz to przemiał i nie można liczyć na żadną pomoc.
Narutowicza ponoć super wyremontowali, Siemiradzki ma dobre oceny. Muszę się przejechać na dni otwarte.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości