|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
No właśnie wiem...tylko tak się zastanawiam, bo ciąża niby jest sporo młodsza...może dlatego kazał mi tak późno przyjść...ale w sumie Twoja też młodsza. Sama nie wiem...tym bardziej, że on ma mnie skierować na badanie, więc jeszcze będę się musiała umówić.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-01-14 o 20:13 |
|
|
|
#4742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Neska a nie pomyślałaś czy nie iść teraz jeszcze do innego gina niech zobaczy, może jednak tamten sie pomylił? wydaje mi sie że każdy człowiek może sie pomylić a nic nie zaszkodzi sprawdzić
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie było inaczej
żadnych złych objawów, ani krwawień , ani plamień , ani bóli nic po prostu wizyta w 11tygodniu która zakończyła się informacją nie jest dobrze , umówię panią na zabieg. no i poszło, |
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą jak nie dojdzie do samoistnego oczyszczenia, muszę się zgłosić do szpitala, wtedy zrobią następne usg , i będą wywoływać poronienie na szczęście naipierw chemicznie a potem jak się nie uda to mechanicznie. Nita6 Mnie teraz też już nic nie boli , bóle brzucha przeszły, czuję tylko wypełnienie pochwy, sprawdzałam szyjkę, już nie jest taka twarda i zaciśnięta jak wcześniej, wszystko tam się "poluzowało". Edytowane przez neska951 Czas edycji: 2011-01-14 o 20:45 |
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
oki ja się zmywam z tego wątku bo tu dziewczynom mącimy , spadam na forum po poronieniu
trzymacjie sie cieplutko i życzę wszystkim dużo zdrowia i wspaniałego rozwiązania |
|
|
|
#4747 |
|
BAN stały
|
dzis tu wyjątkowo cicho, zjadlam troche grzybkow z octu
tzn chcialam zjesc caly sloik ale tz dorwal go i mnie karmil co ktoregos a sam zjadl reszte stwierdzil ze jeszcze pampersa musi mi zalozyc jak juz mnie karmi |
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga, i jak wrażenia po Żeromskim?
|
|
|
#4749 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Biodra nie wiem - ale jeżeli chodzi Ci bardziej o pachwiny - to podobno raczej normalne - ja już zaliczyłam takie, ze nie mogłam chodzic... ![]() Cytat:
Neska - dopiero po ostatnich postach zorientowałam sie, że jesteś już mamą Aniołka... Bardzo mi przykro... Obyś jak najszybciej została mamą kolejnego dzidziusia i mogła go utulić
Miłość jest jak wędlina: jest salami i jest mortadela... ![]() Carlos Ruiz Zafón Edytowane przez kurczak Wolf Czas edycji: 2011-01-14 o 22:41 |
||||
|
|
|
#4750 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
mam nadzieje,że dobry ![]() udało mi się dziś umówic z lekarzem strasznie się boję,bo właśnie w podobnym okresie dowiedziałam się o problemach z poprzednią ciażą![]() trzymajcie bo właśnie ryczę-taka jestem zestresowana... Słoneczko,Kurczak- przed zabiegiem USG jest obowiązkowe,muszą sprawdzic czy nie usuwają żywego płodu. Agulaaaa-mnie od dwóch tygodni rypie w lewymbidrze..normalnie szok ![]() Nita do szybkiego zobaczenia żabkoBeatka- jeśli masz kartę ciąży to wszystkie główne badania i wyniki powinnaś miec w niej,wtedy lekarz kolejny będzie wszystko wiedział,jeśli nie masz to idź do rejestracji poproś o wniki badań,skseruj i załatwione...też bym się wkurzyła-tak się już człowiek nastawi na wizytę,zaznajomi z lekarzem a tu kochany nfz-cik ---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak dzidziuś młodzy to spokojnie da się zbadac w 14tc ,spokojnie ![]() Cytat:
Cytat:
a Ty trzymaj się i nie dawaj przeziębieniuCytat:
za szczęśliwe roozwiązanie-jakie by nie było czy SN czy CC![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki kochane za wszystkie podpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- ten: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=86654&page=106
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-01-15 o 09:01 |
||||
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
warto na necie poczytac opinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- U mnie gin kosztuje 150zł nie ważne czy z usg czy z cytologia ![]() usg genetyczne u mojego gina też 150zł ale nie wiem czy zdj nie beda dodatkowo płatne
|
||||
|
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Beata to gin nie zalożył Ci karty ciąży takiej dla Ciebie? ja chyba poszłabym do tej połoznej i poprosiła o wyniki ewentualnie i kopię wyników
|
|
|
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
stapelka, bartessa super, że z dzidziami wszystko ok agulaaabar mnie strasznie pachwina bolała przez kilka dni, teraz póki co przeszło, ale z tymi Twoimi biodrami to faktycznie nieciekawe co napisałaś... musisz chyba lekarzowi swojemu powiedzieć, że tak Cie bolą.. a w ogóle to jak dobrze, że dzisiaj sobota! wyspalam sie porządnie, właśnie zjadłam śniadanko i pomalutku przymierzam się do sprzątania... nie bardzo mam wenę, ale jak już zacznę to pewnie pójdzie ![]() a Wy dziewczynki jakie plany na dzisiejszy dzień macie?? |
|
|
|
#4757 |
|
BAN stały
|
hej dziewczynki
![]() czytalam troche o tej bakterii e.coli i jestem przerazona, nie wiedzialam ze ona moze byc tak niebezpieczna. w ciązy jezeli dojdzie do zaatakowania macicy to dojdzie do stanu zapalnego, moze to wywolac przedwczesny porod, i np dzieciatko moze urodzic sie z oponowym zapaleniem mózgu, no a mozna wogole ciązy nie donosic. podobno bardzo ciezko to cholerstwo zwalczyc, i podczas ciazy jest antybiotykoterapia.... no a u mnie z tego wodociągu kilka mies temu byla afera z ta bakteria, kilka osob zalapalo, ta bakterie.... ja nie, ale teraz jak jestem w ciazy i mam mniej kwasne h w organizmie to moglam zlapac nawet jezeli dawka nie przekracza norm we wodzie... |
|
|
|
#4758 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatka ja też dostałam kartę ciąży do domu. Zabieram ją na każdą wizytę i tylko mi lekarz uzupełnia. To dość dobre rozwiązanie, bo będąc w górach musiałam iść do lekarza i mogłam pokazać pani doktor.
BABONIK, Stapelka, Nerola dzięki za odpowiedzi. Może uda mi się załapać. Ja teraz to się wszystkim przejmuję, ale w sumie skoro lekarz widział jaki dzidziuś jest mały, to pewnie dlatego zaplanował wizytę dopiero za miesiac. Oby tak było, bo zależy Nam na tym badaniu ![]() Dziewczyny mój mąż to mistrzuniu. Jego komplementy mnie rozwalają. Dziś usłyszałam " Kochanie zaokrągliłaś się na twarzy" No to pytam wprost, czy gruba jestem, na co mój ukochany się zmieszła i stwierdził, że to od zęba Ja na razie w pracy. Potem do domku i sprzątanie bo bałagan niemiłosierny. Już nie pamiętam kiedy sprzątałam. Na szczęście na razie się dobrze czuję
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bądź tu mądry...ile ludzi to tyle opinii...mnie ostatnio koleżanka która tam rodziła, stanowczo odradzała ujastek... ![]() Cytat:
ja na pierwszej wizycie kiedy miałam założoną kartę, usłyszałam od pielęgniarki że mam od teraz nosić ją w torebce jak dowód osobisty ![]() bartessa, jedyny sposób to higiena....dokładne mycie warzyw, owoców, no i przede wszystkim z daleka od nieprzegotowanej wody... powinno być ok ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-01-15 o 10:12 |
||
|
|
|
#4760 |
|
Przyczajenie
|
witam, można sie do Was przyłączyć?? od jakiegoś czasu podczytuję ten wątek ale jakoś nie mogłam się zebrać żeby napisać
Więc mam na imię Olga mam 25 lat i jestem w 15 tc , termin porodu mam na 12 lipca i to bedzie nasz pierwszy dzidzius, a od jakiegos czasu wiem już, że będzie to chłopiec. Pozdrawiam wszystkie Mamusie
|
|
|
|
#4761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wcześnie się dowiedziałaś jaka będzie płeć. Super
|
|
#4762 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
witamy serdecznie i gorąco szybko juz wiesz ze chopczyk, ja tez juz bym chciala wiedziec
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super tak wczesnie wiedziec co tam w brzuszku sie ukrywa
|
|
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Posprzątałam w domku wczoraj i dzisiaj nie mam co robić ![]() Co do karty ciąży Beatko to zapytaj o nia lekarza, przeciez to trzeba mieć wszędzie ze sobą... u każdego lekarza, nawet u dentysty, przynajmniej tak mi kazali ja wszędzie nosić.... Moja znajoma miała sztuczne zapłodnienie... wylągowała w szpitalu z bólami brzucha, okazało się że serduszko nie biję.... kazali jej sie przygotować do zabiegu..... zadzwonila do naszej wspólnej znajomej, która na siłe ją wzięła z tego szpitala (na własne żądanie) przywiozła do swojej Pani doktor, okazało się, że serce bije tylko dziecko jest dziwnie odwrócone..... No u mnie są takie ceny, ale nie doplacam w żadnym wypadku za zdjęcia, tylko ostatnio mnie gin przebadała, ubrałam się, rozmawiamy i pytam, czy możemy dostać zdjecie, na co ona, że jak chcemy zdjęcie to trzeba w trakcie badania powiedzieć, żeby uchwyciła ładne ujęcie więc może u Was tez tak jest, że trzeba się powiedzieć, że się chce zdjęcie (a ktokolwiek nie chce? ). A co do moich bioder, to pachwiny swoją drogą, ale to akurat jest ból bioder.... czasem mi wyskakuje kość ze stawu i blokuje całą nogę - wtedy bol jest niesamowity...... do tego w wypadku samochodowym miałam pogruchotaną miednicę i roztrzaskane spojenie łonowe.... niby gin mówiła, że to nie będzie miało wpływu na ciąże i poród, ale jakos się boję, że z wielkim brzusiem nie będzie mi tak łatwo sie poruszac.... |
|
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Co tu tak mało do przeglądania??? Bo ja nadal podczytuje... myślałam że z rana będzie kilka stron to kawy i śniadania a tu pustki...
Super że wszystko w porządku z wami i z dzidziolami U mnie zmiany, zmiany, zmiany... obcięłam włosy, jak dla mnie do dosyć ekstrawagancko, ale podoba mi się i wokoło ludziom też pożyczyłam ok kumpeli szablon do malowania ścian i zmieniłam sypialnię kupiłam relingi do kuchni i dziś TŻ mi zawiesił, więc sprzątanie kompletne mnie czeka. No i wybieram się na zakupy. Wczoraj przyszła mi książka, zamawiana w zeszłym tygodniu... W oczekiwaniu na dziecko, na święta dostałam Pierwszy rok z życia dziecka. Teraz do następnego razu trochę czasu minie, to się tak wyedukuję, że aż strach. Beata dziwne że nie dostałaś takie książeczki, mi założył przy pierwszym badaniu, jak serce zobaczył (to był 6 tydzień) i kazał nosić zawsze przy sobie(w razie czego) wpisywał wyniki badań, grupę krwi itp... Baboniku nie bać mi tu się teraz tylko same dobre wiadomości będziecie przynosić, czuję to podskórnie ![]() agulaaabar ja miałam podobną sytuację ze znajomą... Majówka ma już pół roku... a mieli usuwać. Ale u niej było inaczej, poszła do lekarza i powiedział że serca nie ma. Ja już wieczorem krwawiłam bardzo, więc po prostu natura zrobiła swoje. Ale myśli miałam takie, żeby jechać do kogoś innego to sprawdzić, bo może... Cytat:
no i nawet za wizytę nie wzięła.
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-01-15 o 11:44 |
|
|
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie nie było mnie tydzień i masa do czytania wczoraj tylko weszlam poczytałm i już siły nie mialam zeby pisac. zmartwiły mnie smutne wiadomosci - trzymajcie się dziewczyny, głowa do góry, czasami życie tak nas doświadcza ... nie wiadomo dlaczego, buziaki dla Was
A ja wczoraj wieczorem zajdałam się płatkami z mlekiem poczym 0 22 wszystko zwymitowałam, potem 0 12 już tylko zółcią i o 3 w nocy na zielono ... okropne, cała noc nie spałam, mysle ze to zoładkowa grypa bo moj synus od srody wymiotowal. dzis jestem bez sil. nie mam apetytu i zoladek boli. Wiem ze niektóre z Was przechodziły żoładkową podpowiecie cos? co jeść, jak sie wzmocnić? Ja w poniedziałek mam usg genetyczne i obawy .... ale liczę ze będzie dobrze. |
|
|
|
#4767 |
|
BAN stały
|
ale tu dzis spokuj
![]()
|
|
|
|
#4768 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mielismy fajne plany - na 12 mielismy isc z dziewczynami na bal przebierancow do przedszkola, po poludniu na obiad do restauracji, a jutro do kuzynek na Jaselka, a potem do nich na obiad. No i co? No i Wiki w nocy zaczela kichac i kicha non stop, nie chce narazac jej na cos gorszego niz katar, ani innych dzieci, bo w koncu dzis najbardziej zaraza, wiec siedzimy w domu. Z planow nici. Jedyne urozmaicenie to koleda dzis ![]() Cytat:
Cytat:
Musisz uzupelnic elektrolity, to chyba enterol lub orsalit, w aptece na pewno podpowiedza. I zdrowia zycze! |
|||
|
|
|
#4769 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Bardzo współczuje Wam drogie mamy, którym się nie udało Ja jestem teraz w 15 tyg. i czuję, że ta ciąża będzie cięższa dla mnie niż poprzednia. Czuję się okropnie, cały czas boli mnie kręgosłup i głowa. Jak tylko mogę to śpię. A to mój brzusio
|
|
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
Inutil - cieszę się, że lekarz się Tobą dobrze zajmie
![]() No właśnie ja o Ujastku też różne rzeczy słyszę - że dawniej było ok, teraz to przemiał i nie można liczyć na żadną pomoc. Narutowicza ponoć super wyremontowali, Siemiradzki ma dobre oceny. Muszę się przejechać na dni otwarte. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Chyba bede brala dalej ten lek, moj lekarz zna mnie lepeij niz babka ze szpitala... 
tzn chcialam zjesc caly sloik ale tz dorwal go i mnie karmil co ktoregos a sam zjadl reszte 

. Pytaj, za każdym razem pytaj 

bo właśnie ryczę-taka jestem zestresowana... 

zębole

Zakończone: 2
teraz tylko same dobre wiadomości będziecie przynosić, czuję to podskórnie