|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
Cytat:
Tylko właśnie w tym widzę konflikt. Albo mama będzie wypoczęta, spełniona zawodowo, za to dzieci nie będą szczęśliwe, bo rzadko widzą mamę i mają rodzeństwo, z którym nie chcą się bawić bo jest za stare lub za młode. Albo mama będzie wykończona, z podkrążonymi oczami, bez szans na pracę, bo wiele lat już nie pracuje, za to będzie miała gromadkę zadowolonych dzieciaków ![]() Hi hi nie wiem co lepsze ![]() A tak na prawdę to na pewno da się to wszystko jakoś rozwiązać, żeby było dobrze. Współczuję, ale i zazdroszczę, bo będziesz to miała już za sobą, gdy u nas dopiero się zacznie ![]() A tu wklejam fotkę jak Pascalek śpi z pieluchą Ja mu jej tak nie kładę. Daję mu ją koło buźki, a on sam robi z nią co chce.
|
||
|
|
|
#3152 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
tak, wysysa mózg. łącznie z nerkami i resztą ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3154 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żartuję, ale wiem o co chodzi, Natalka też się tak kokosi, że czasem mi się nawet i z 40 cm przesunie. Ale ja zrezygnowałam już z układania jej na kanapie czy łóżku, teraz króluje u nas podłoga, więc nie martwię się, że gdzieś spadnie. Cytat:
co do podpierania się łapkami na brzuszku to moja się podpiera, ale jeszcze te łapki tak jej latają na wszystkie strony , teraz doczytałam o co ci chodzi - Natalka też się podpiera tak na łokciach jakby, nie na całych łapkach jak do mostka A z ząbkami to jest tak, że im wcześniej zacznie, tym wcześniej skończy ![]() Cytat:
Cytat:
Mój pomysł to była totalna porażka, było jeszcze gorzej niż zwykle. Najpierw pojadła z piersi i pięknie usnęła o 19:30. Ale już o 20 się obudziła, potem budziła się dosłownie co 5 minut, w końcu o 21 dałam jej flaszkę, zjadła , ale mniej niż zazwyczaj i zasnęła ale nadal takim niespokojnym snem. Potem dałam jej druga flaszkę 0 23:30 (czego nigdy do tej pory nie robiłam) bo miałam nadzieję, że prześpi do rana. I guzik Już sama nie wiem co mam robić, nie jadła w nocy, dopiero jakiś czas temu jej tak odbiło.. ja nie mam już siły wstawać po 3-4 razy w nocy do karmienia, chwilami łapię się na tym, że już nie reaguję na jej płacz, tylko tż mnie po prostu budzi... Cytat:
![]() Tak jak Pascalek z pieluszką tak samo Natalka czasem tak się nią omota, że aż się martwię czy się nie dusi..., i też nie kładę jej specjalnie, ostatnio staram się w ogóle nie dawać jej do spania pieluszki...
|
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
dzieki,jak narazie chorujemy...ja to juz wogole wymiekam..nie wiem co ma juz brac...z nosa mi leci katar a z oczu lzy..biore sol fizjologiczna,mam Prenalen,pije herbate z dzikiej rozy,herbate z miodem i cytryna,mleko z miodem, syrop z cebuli..i jeszcze nie wiem co wiecej mozna...karmie piersia...wiec uwazam...noi nie chce zeby mala sie ode mnie zarazila bo prawie zdrowieje..chyba oddala mi to chorobsko
|
#3156 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3157 |
|
Zakorzenienie
|
fem oki daj znać czy puściło ;D
tifio dziekuję tak właśnie niby do tyłu haha śmiesznie to wygląda a Marty no tak hahaha są szalone ![]() Klarissa cieszę się ze polubiła leżeć na brzuszku to naprawdę dobre dla zdrówka ![]() Weronisia super fajnie to wygląda jak tak sobie uderza, no i muszę ci powiedzieć ze twój avatar zawsze powoduje u mnie uśmiech ![]() bordowa gratulacje dla Asi, no a twoje siostry hahaha trochę cię pomęczyły Asia super wygląda z tym miśkiem ![]() gabisun na początku było standardowo czyli w dzień co 4h w nocy co pięć, teraz jest super bo mamy dwa warianty je o 21 potem 4 rano i 8 rano, albo o 20 i je o 2 i 6 wolę zdecydowanie ten 1 wariant ale jakby nie patrzeć to tylko 1 nocna pobudka i dokarmianie na śpiocha nic nie zmieni, jak dokarmię koło 23 to i tak wstaje w tych samych godzinach![]() kaska1980 trzymam za was kciuki no tak podobno zaczynają od pełzania do tyłu ![]() hagar1 współczuję nocnych pobudek... trzymam kciuki i życzę sił i wytrwałości ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Weronisia ale słodko śpi ![]() bordowa u Patryka nadal przeważa podpieranie na przedramionach, ale już coraz częściej opiera się na całych dłoniach i wysoko podnosi głowę i brzuch śmiejemy się że mała foka z niego ![]() Klarissa najbezpieczniej na podłodze nasz jest na łóżku tylko rano jak leżymy sobie razem a tak mata czy koc i heja na podłodze
|
|
#3158 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale u nas to nie jest jednak trzydniówka, chyba zwykłe przeziębienie, bo gorączkę miała 2 razy i już jej minęła przedwczoraj, wysypki nie ma, zachowuje się normalnie, nie marudzi, tylko katar ma, i dalej wszystko pcha do buzi ile wlezie. w nocy na szczęście już normalnie spała, z dwoma karmieniami, dopiero o 10 wstała, a zawsze o 8 ![]() a mnie i TŻta rozłożyło... koszmar - nie cierpię być chora!! Cytat:
ale pamiętam że Martynka jak miała 2-3 miesiące to też się szybko nudziła, dopiero od niedawna polubiła matę i próbuje się podciągać na wiszących zabawkach![]() Cytat:
moja babcia dawała 4-miesięcznej siostrze krupnik i krowie mleko i też żyje, także ja się takimi argumentami nie sugeruję![]() ale tak na serio... to kupiłam za twarde jabłka i dlatego wyszły wióry. dopiero potem się zorientowałam, że trzeba było kupić miękkie, to fajna papka by wyszła, nawet na tarce Cytat:
A jak podajesz żelazo? Ja daję teraz co 3 dni 2,5 ml (wcześniej codziennie). Miałam w ogóle nie dawać już, ale Mała odmawia jedzenia i boję się, że wyniki polecą. Razem z żelazem podaje się wit.C,B6 i kwas foliowy. Rozpuszczam w 1/2 łyżeczki wody wit. B6 i kwas foliowy (po pół tabletki), do tego wkrapiam 6 kropli wit. C. Potem wyparzoną strzykawką nabieram 2,5 ml żelaza, i tą samą strzykawką wciągam z łyżeczki resztę witamin. Jak jej wstrzykuję dużo to krzyczy, a jak po kropelce, to jej smakuje i cmoka ![]() dokładnie Czemu samolubne... wszystko zależy od charakteru dzieci Między mną a braćmi i siostrami jest różnica wieku od 2 do 23 lat ![]() Pamiętam, że jak byłam mała to naprawdę super się razem bawiliśmy ![]() Cytat:
Trzymam kciuki Ja też już zaczęłam sesję i 2 egzaminy już za mną ![]() Cytat:
zdolniacha![]() Cytat:
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2011-01-15 o 11:57 |
|||||||
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bordowa no teraz zakumałam o co ci chodzi. Do mnie trzeba dużymi i drukowanymi literami
![]() No Pascal opiera się na łokciach. Nie umie wyprostować rąk. A jak próbuje, to nie ma całkowicie wyprostowanych, tylko trochę zgięte i wtedy podpiera się na piąstkach. Dziś rano opierał się na jednym łokciu, a drugą rękę prostował i przekładał z miejsca na miejsce. Aż dziwne, że utrzymał cały swój ciężar na tej jednej ręce podpierając się łokciem. Cytat:
![]() A tak na serio, to ja mam się czym zająć gdy mały podrośnie. Choć tak na prawdę, gdy on już będzie dorosły i opuści dom, to ja już będę za stara, żeby w ogóle pracować A więc tak daleko nie planuję. Moje plany ograniczają się do jego 3 latek, bo chcę go wtedy posłać do przedszkola. I mam już pomysł czym się wtedy zająć A za 10 lat ... kto wie... może będę już bawić własne wnuki?... Ale moje zajęcie nie będzie mi w tym przeszkadzało. Chcę, żeby moja córka skończyła porządne studia (obecnie jest najlepsza w klasie, normalnie mózgownica) i zdobyła super pracę. Jeśli będzie miała dziecko, to ja chętnie się nim zajmę, byleby ona nie musiała rezygnować z pracy. Gdy moja córka osiągnie pełnoletność, to Pascalek dopiero pójdzie do I klasy podstawówki ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Hi hi nie pomyślałam o tym. ![]() Wiecie co... chyba z kupką Pascala już lepiej. Nie chcę zapeszać, ale wydaje mi się, że wczoraj i dzisiaj nie było aż tak wodniście, jakby było gęściej. Mam cichą nadzieję, że mu przechodzi ta biegunka. Wczoraj zamówiłam probiotyk, więc jak go dostanie to powinno mu przejść. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-01-15 o 11:57 |
||
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
bordowa tak sie tez bawie z nią
![]() hagar ile twoje dzieciątko ma????bo nie moge sobie przypomniec? Przewa lone masz może zadzwon po Tracy Hogg nie no żartuje może powinnas dawac jej już cos konkretniejszego kaszke lub manne ??? Ja jak wykapałam małą zjadła poszła spać o 23 nie spałam dałam jej cyca na snie nie powinnam ale dalam jej jesc i poszla spac i wstała dopiero po 5 wiec sie wysypiam , gorzej w dzien bo kregosłup mi siada jest masakra boje sie ze w ktorys dzien nie wstane z łozka i bedzie pięknie ehhh ![]() Juz nas tak mało zostało mszu , naked i wiele wiecej dziewczyn jest na fb i tu nas została mała grupka ROZSYPAŁYŚMY SIĘ!!! |
|
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia już prostuje łokcie i robi taką foczkę
ale żeby miała otwarte dłónie to rzadko się zdarza Bordowa a co już widać kiełki na dole? ojjj ja już się boję co to będzie...smarujesz czymś? |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zmiana zachowania jest ogromna, ciągle płacze, marudzi, gryzie, pluje, dziś już 2 razy ją przebierałam bo była mokra od śliny po sam brzuch Smaruje Bobodentem, ale na razie tylko po 5 rano, nie chcę za dużo, w nocy będę smarować a teraz staram się odwracać jej uwagę i daję zimne gryzaczki.
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiecie jak wytłumaczyć dzieciom malutkim skąd się biorą dzieci a proszę krótka bajka lubiana przez dzieci krecik
http://www.youtube.com/watch?v=tQ9TUuop2jo trwa tylko 5 min więc polecam obejrzenie do końca
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2011-01-15 o 12:46 |
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Że też wcześniej nie znałam tego filmiku. Musiałam dzieciom wytłumaczyć ze szczegółami co i jak. A tak pokazałabym bajeczkę i po kłopocie
|
|
|
|
|
#3166 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od wczoraj czytam ta ksiazke Tracy Hogg kurde ze ja wczesniej na nia nie wpadlam..... widze ze pisze o wielu rzeczach ktore by mi sie przydaly....
Moj maly spi. A ja czekam az wstanie i bedzie jadl marchewke. Zastanawiam sie czy kaszke od razu dawalyscie na noc, czy probowalyscie najpierw w dzien jak bedzie dziecko ja tolerowac? ja wlasnie wyslalam meza po smoczek do kaszekMoj Dawidek chyba tez zaczyna po malu zabkowac slini sie, wierci i robi taka strasznie smieszna mine- wciaga jaklby gorna i dolna warge do srodka (tak je zasysa) hehe....Weronisia - fajnie Pascalek spi z pieluszka. Moj tez tak lubi, tylko ja sie boje aby sie nie ususil (ja naleze do panikujacych mamusiek) Bordowa- A Asia z miskiem hehe dobre ![]() Lenka*a u jakich dzieci wystepuje ta 3-dniowka? chodzi mi o wiek (ilosc miesiecy )martucha84widze ze twoj bejbik wstaje raz w nocy. A podajesz kaszke? bo ja sie wlasnie zastanawiam czy jest sens pchac w niego kaszke. Dawidek idzie spac o 6-7 wieczor (nie dotrwa dluzej bo pada) potem wstaje o 4 rano na mleko i spi dalej do 7 rano. Potem juz wstaje i sie bawi. Nie wiem wiec czy jestem w stanie az tak przedluzyc aby nie jadl o tej 4-tej. Bo jezeli nie to czy sens jest dawac ta kaszke?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-01-15 o 13:18 |
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
waniliaania2009 Ty się nie ciesz z tego ząbkowania, bo najgorsze to Cię jeszcze czeka
Asia takie objawy miała ponad miesiąc temu a dziś w nocy zaczęło się na dobre... Jeden wielki ryk, gryzie wszystko strasznie brutalnie i generalnie nic jej nie pasuje. A dziś wizyta u dziadka... Jedyny plus jest taki, że robi sobie drzenki co 2 godziny, a nie co 3.
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A okręcenia wokół szyjki też się nie boję, bo ta pieluszka leży luźno. Nie ma szans na okręcenie. Pascalek jeszcze nie umie się tak wiercić. Poza tym doglądam go co rusz i jak mi podpada, to zabieram pieluchę ![]() Co do ząbkowania... ja przeżyłam je dwukrotnie. Wy też przeżyjecie
|
|
|
|
|
#3169 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..trzeba tylko przestrzegac jednej zasady...nie zostawiać ich samych razem w jednym pomieszczeniu...Patrol nawet w łózeczku juz nie jest bezpieczny kiedys poszłam do kibelka na sekundke, a jak przyszłąm Domik siedział juz w łózeczku ..nie wiedziałam że potrafi tam wejść ![]() Cytat:
![]() I za trzymanie główki..Cytat:
jeszcze TYLKO 16 lat i napijemy sie razem drinola ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja chora tak mnie kości bolały cała noc ze nic nie spałam ..temp 38stopni.. teraz tempka spadła, ale chodze jak jakaś połamana..strasznie mnie wszystko boli... i dreszcze mam i wogóle czuje sie fatalnie...Oby dzieciaczki sie nie zaraziły..bo Patryczek juz pokasłuje.... a i odnośnie postepów..to mój synio nie przetacza sie na boczki...z brzuszka na plecki tez nie za to świetnie mu idzie łapanie zabawek i wkładanie wszystkiego co popadnie do buzi...
|
|
|
#3170 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale czy to coś da nie wiem Może on taki jest tak się zmienił a ja narzekam A on już tak zostanie Inni mają gorzej a ja tak marudzę Jestem do bani nic mi się nie chce, w domu mam syf jak nie wiem co (a do mnie to nie podobne) Może ja łapię jakąś deprechę i dlatego mnie tak wszytko irytuje Zaparzyłam sobie melisę , małemu nie powinna chyba zaszkodzi jak ja ją wypije A co się dzieje z Ray?? Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2011-01-15 o 13:51 |
|||
|
|
|
#3171 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Wybaczcie że wam nie po odpisuję, ale muszę się uczyć, zawalona jestem nauką po same uszy....a zjazd już za tydzień i później kolejny w odstępie tygodnia, a później sesja ja się załamię . A jak tu się uczyć z ząbkującym łobuziakiem , na razie wyeksmitowałam go do babci i dziadka a sama lecę do książek.....bo jak dziś nie podgonię...oj to będzie źle.... ....Buziaki dla was i szkrabów no i miłego weekendu Pa |
|
|
|
#3172 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To tak jak Ola Cytat:
mam do niej numer- napisać? Jednak dzisiaj zaczęliśmy rozszerzanie diety. Od jabłuszka- bo pomyślałam sobie, że Ola i tak jada kaszkę z jabłkiem, więc raczej nic jej po tym nie będzie. fotki z dzisiaj: 1- 1- Pierwsze jedzenie z łyżeczki- jakoś średnio mi to idzie… 2- 2- Ale zobaczcie- wszystko zjadłam 3- 3-Mało było tego jabłuszka, muszę wypić trochę mleka 4- 4- Najedzona- teraz mogę się bawić ![]() |
||||
|
|
|
#3173 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jednym słowem masakra Cytat:
moja mała za tydzień skończy 4 miesiące. Cytat:
moja przewraca się z brzucha na plecy ale jeszcze tak bezwiednie, głowa ją przeciąża i się przewraca a potem płacze bo nie wie co się stało zabawki łapie pięknie i pakuje do buzi, przekłada z rączki do rączki. no i zaczęła się głośno śmiać u nas od wczoraj jakieś problemy z brzuszkiem. maluch ciągle pokrzykuje tak jakby ją coś bolało. może kupa się szykuje a może za wcześnie te krople na kolki odstawiłam
Edytowane przez hagar1 Czas edycji: 2011-01-15 o 16:22 |
|||
|
|
|
#3174 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak się boisz, że masz zbyt grube kawałki po tarce to zetrzyj i zmiksuj blenderem, albo po prostu kup słoiczek.No może troszkę wybiegłam daleko ![]() Cytat:
Cytat:
ja z tego facebooka nic nie wiem, i w sumie to prawie tego nie używam... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za to, żeby choroba szybko dała ci spokój. ninaad świetne zdjęcia. Jeszcze co do tych pieluszek - ja co chwilę patrzę co mała robi, więc raczej nierealne żeby zrobiła sobie krzywdę. Ja nawet w nocy wstaję gdy mnie coś zaniepokoi i uważam, że powinnam sprawdzić. Myślę, że nie można popadać w paranoję i bać się wszystkiego. Cytat:
Co do przewracania z brzuszka na plecy to moja też się czasem wierci i przewraca niechcący, ale za to skubana z pleców się na brzuszek próbuje przekręcać i to już całkiem świadomie (ale nie jest jeszcze w stanie tego zrobić, tylko łebek przekręca, pół ciałka i kombinuje z nóżkami, ale nie umie). U nas dzisiaj zabawy na kocyku ciąg dalszy
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
No to Pascal jest jeszcze daleko w tyle, bo on nawet nie wie, że można się przewrócić z plecków czy brzuszka. Do rączki też nie umie nic wziąć, a jak mu na siłę włożę to mu wypada, bo nie kojarzy, że coś trzyma.
Na razie jest na etapie próbowania swojej buźki. Robi śmieszne minki jakby chciał coś powiedzieć, ale mu nie wychodzi, a więc nawet nie guga. Wczoraj nagrałam go jak próbował łapać misia i w tym momencie powiedział swoje pierwsze 'gu' ale jak na razie ostatnie. Pewnie lada dzień się rozgada. Ninaad ta druga fotka jest super
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-01-15 o 16:51 |
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Ninaad super foty
to ona tak ładnie otwiera pyszczka? moja Kinia to wysysa wszystko z łyżeczki zamiast szeroko otworzyć paszczękę ![]() Ilona a jaki to sposób na usypianie? u nas też ciężko
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3178 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Ale szybko śmignęła sobota. Mąż mój przeziębiony i kaszle więc mimo weekendu zajmowanie się Dagmarą na mojej głowie, a dzisiaj była wyjątkowo absorbująca. No i tylko 2 drzemki po 30 minut. Ale teraz już smacznie śpi, w 5 minut po karmieniu odpłynęła. Apropo umiejętności: Dagmara chwyta zabawki wiszace na macie i pałąku leżaczka, i ciągnie do buzi (ale przy tym nerwów ), wyciaga rączki do zabawek i umie je chwycić bardzo nieporadnie (zazwyczaj), jak wsadzę w rekę grzechotkę to bawi się nią dosyć długo.Nie przekręca się na boki, ani z brzuszka na plecki ani odwrotnie ![]() Podejrzewam, że los sam zdecyduje czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka. Fajnie, że chcecie adoptować, cudnie tak dać komuś ciepło domowego ogniska i miłość. A w jakim wieku będziecie chcieli dziecko? A jeśli chodzi o ilość mleka to na opakowaniu zalecane jest po 4 miesiącu 4x180 ml, więc Martula je wystarczająco. Cytat:
A dziękuję. Było świetnie, zjadłam obiad, popiwkowałam, poplotkowałam. Wyszłam z domu o 15, wróciłam 20:45- więc odpoczęłam, Co ciekawe zaraz po moim powrocie do domu, kiedy zamieniłam kilka słów z meżem na przedpokoju (!) obudziła sie Dagmara która od ponad godziny spała już snem nocnym hehe nie wiem jak wyczaiła, że przyszłam ale oczy otwarte i krzyki ej ej, jak do niej podeszłam to myślałam, że z radości wyskoczy ze śpiworka... i ten uśmiech Cytat:
![]() Na ostatniej wizycie u lekarza, we wtorek Pani Doktor połozyła Dagule na brzuchu i obserowała co robi i orzekła, ze przygotowuje się już do pełzania (głowa w górze ale ręce na boki i takie jakby odpychanie się, a nogi w ciągłym ruchu jakby pływała). Cytat:
![]() Może to wszystko wiesz, ale tak piszę bo sama przechodziłam. A sen z misiem cudny ![]() Cytat:
Trzydniówka to wirus, który łapie zazwyczaj dzieci po 6 miesiącu życia. Podobno rzadko młodsze. Raz przebyty uodparnia na całe życie.
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomyślę nad tym badaniem.
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje,że coś nie coś zdołam napisać,syncio po kąpieli padł,ale już coś się rusza i będzie niebawem pobudka.
Ja dziś starłam jabłuszko i nie zasmakowało,ale wycisnełam troszkę soczku z teko jabłuszka i dobre,ale jeść to nie. I nowe odkrycie mamy łapie nóżki rączkami i nóżki uciekają jak kopie hihi ,a do tego załapał skarpeteczki i uwielbia je ściągać ![]() Weronisia to gratki dla Pascalka nowe odkrycie do czego służą rączki i jak fajnie śpi z pieluchą .Rafcio też z pieluszką śpi,ale musi całą buźkę mieć nakrytą.A ja mam siostrę 2 lata straszą i brata 13 lat młodszego i powiem tak,fajnie mieć rodzeństwo z małą różnicą wieku te zabawy fajnie było,ale też kłótnie były-miałyśmy siebie do zabawy to rodzice odpoczywali z młodszym bratem też fajnie,ale to już nie to samo.Ja to bym chciała,być z synkiem tak do 2-3 lat i mieć czas dla niego,ale i też bym chciała rozwijać się zawodowo,ale w tym świecie trudno wszystko pogodzić.Życie opiera się:praca,jedzenie,odpocz ynek i nieraz brakuje chęci na zabawy z dzieckiem,nie mówię oczywiscie tu o każdej osoby,bo są takie osoby co umieją wszystko zorganizować,ale są tacy co nie i później dzieci są nieszczęśliwe i wybierają złe drogi.Można zauważyć co się dzieje i to coraz gorzej,bo jest pogoń za pieniądzem... hagar1 nie wiem czemu to wpisze w googlach chomikuj+Kazde dziecko moze nauczyc sie spac to ci powinno tam wyskoczyć moze wtedy ściągniesz,jak nie to może jakby mailem by się dało przesłać, to bym przesłała. Klarissa oj to córeczce się odmieniło coś,a ty już się przyzwyczaiłaś,że nie wstajesz i trudno będzie ci się przyzywczaić.My mamy tak ciągle więc ja przyzwyczajona.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

bo ja też sobie pół lampeczki winiaczka walnęłam.Mam nadzieje,że mała trochę pośpi i nie będę musiała jej malibu serwować
Bo Asia ciągle na przedramionach.

cięzko było upilnowac, nawet w pewnym momencie było: oooo oko.." i paluch prawie w Kini oku
ja bym się musiała chyba sklonować żeby ogarnąć taką dwójkę
za trzymanie główki..