Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 14:06   #4321
Ishka
Zadomowienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Weronisia no o 16:00 nakarmie juz go przez inny smoczek i zobaczymy...ale boje sie troche tego ze juz sie nauczyl ze mu wolniej leci i bedzie sie krztusil przez ten szybszy smoczek...bo ten nutramigen jest tak rzadki jak woda

A karmic go tez juz bede tylko w sypialni bo mamy tam czerwona lampke i sie do niej tez nauczyl i jest tam spokojniejszy
Patent z tym rogalem tez wykorzystam i kupie tego rogala moze szybciej sie nauczy ta glowe porzadnie trzymac

A Pascalek śliczny i pieknie trzyma głowke! jak ja bym chciala zeby Tomek tak trzymał...
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:41   #4322
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
weronisia- ale on juz fajnie glowke trzyma.Musze wypropowac patent z pieluszka.
A co do karuzelki- wkurza mnie strasznie, ze trzeba tyle srubek odkrecic by dobrac sie do baterii. A te trzeba ladowac u nas raz na tydzien. Mozesz wkleic fotke tego jak twoj maz przymocowal ja srubami?
O kurcze, to co ty za baterie kupujesz?
Ja mam karuzelkę 2 m-ce i jeszcze nie wymieniałam baterii.
Ale, żeby je wymienić, to będę musiała zdemontować karuzelkę.
A fotkę zrobię, tylko później, bo teraz muszę córkę zawieźć na basen.

Ishka możliwe, że na początku będzie się krztusił. Ale szybko się nauczy. Pascalek na początku też się krztusił.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:48   #4323
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
M25 danej imprezki!
A co do worków w Tesco - czytałam właśnie o nich opinie, że zdarzały sie dziurawe.
A jak karmienie? Mam nadzieję, że wrażenie "zanikania" pokarmu już nalezy do przeszłości?
Dziękuję.
Mam nadzieję, że z tym pokarmem to tylko wrażenie, póki co mała nie płacze przy jedzeniu, więc chyba się najada, ale to dziwne, że mam teraz takie miękkie piersi, przecież ona rośnie to powinny być większe i cięższe, dobrze myślę? Ale chce częściej jeść, już myślałam, że mamy tą sprawę uregulowaną, ale chyba się myliłam...
Stary 2011-01-15, 14:54   #4324
De28
Wtajemniczenie

weronisia- my mamy akkus. Te do ladowania

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:00   #4325
vikicullen
Zadomowienie

hej ja tylko wpadłam na chwilkę sie przywitać i powiedzieć, że mój misiu kończy dziś 2 miesiące

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:17   #4326
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Moze tu w duzym pokoju przez tą krzatanine "nie ma czasu" pic tylko woli sie rozgladac wokolo?
Ishka, no ja właśnie nawet wczoraj czytałam, że dzieci 3-4 miesięczne mogą mieć kłopoty z jedzeniem własnie przez to że za dużo bodźców do nich dociera. One są ciekawe i się rozglądają zamiast zająć się jedzeniem. lepiej więc karmić w spokojnym i cichym miejscu

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:24   #4327
agas
Raczkowanie

GG do agas

Ja tez dolaczam do samotnych mam kierowcow tylko do tego moj na wygnaniu w ukOstatni raz widzielismy sie 1 grudnia i teraz przylatuje 2 lutego az na 3 dni Codziennie oglada mala przez skypa i widze jak zgrywa twardziela.

Weronisia moja tez tak usypia z pielucha lub taka szmatka przytulanka nie wiem jak to nazwac. Uwielbia merdac sie po nosku inaczej nie usnie. Jak mam ja na rekach to normalnie wchodzi mi buzka pod pache zeby sie schowac jak spiaca.

Do dziewczyn majacych problemy z usypianiem maluszkow sprobujcie z ta pieluszka na wiekszosc dzieci to dziala!!!

A i dzis dostalam przepustke od mamy i wykupilam cala wode z rossmanna bo jest w promocji 1,49zl za 1l zobaczymy jak zareaguje malej brzuszek na nieprzegotowana wode

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:36   #4328
Ishka
Zadomowienie

Agas maz dzisiaj tez kupil na probe 4 szt tej wody tez jestem ciekawa jak na nia maly zareaguje.

A ja narazie sie wylaczam bo trza w domu cos zrobic wkoncu

Jakby co to milego weekendu mamuski
Stary 2011-01-15, 15:39   #4329
bela14
Rozeznanie

dziewczyny macie podgrzewacze?
bo mnie to szybkie podgrzewanie wody w kubeczku
denerwuje a mały w tym czasie się drze.
i nie wiem czy wystarczy zwykły np:http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-b...392778042.html sporo osób kupiło
czy jakis lepszy?
i w tych pogrzewaczach jest temp.mleka 40stopni
to jakos duzo mi sie wydaje
ja po prostu próbuje ustami i jest taka jak ciepła i tak robie
a moze zle robie???

Agas to witaj w klubie
przez jaki smoczek twoja mała pije ta nutre
bo moj przez smok avent dla noworodków z jedna dziurką
boje mu sie dać wiekszy przez to jego dławienie.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:55   #4330
agas
Raczkowanie

GG do agas

Bela14 ja mam podgrzewacz tt ale wydaje mi sie ze nie ma znaczenia jaka firma byle by trzymal stala temperature i tyle. Ja mojego od ponad miesiaca ani razu nie wylaczylam i dziala wiec nie narzekam. I szczerze nie wyobrazam juz sobie bez niego.Ja mam tak okolo 38 choc tez droga prob i bledow bo ustawiem po prostu miedzy 1 a 2 bo taka mam skale. 40st. to nie tak duzo a nie ma mozliwosci regulacji?? Przypuszczam ze jak podgrzewasz i probujac jest dla ciebie cieple mleczko to ma spokojnie ze 40st. bo ksiazkowe 37 jakie powinno miec dla mnie jet zimne no powiedzmy temp. ciala wiec nie odczuwam ciepla jak kropie na nadgarstek ale chlodu tez nie.

Co do smoczka to sie nie boj choc jesli nie ma jeszcze 3 mcy nie ma potrzeby zmiany jesli sie dziecko nie denerwuje no chyba ze bardzo dlugo je. Karmienie butla nie powinno chyba dluzej trwa niz okolo 15min. Moja je juz z 3 ale ja jej zageszczam nutritonem wiec musiala miec wiekszy. Probowalam nawet smoczka do kaszki i ladnie pila ale karmienie trwalo 3min. i sie domagala wiecej ale chyba nie dlatego ze byla glodna tylko ze nie possala swoje i tyle. Od 2 dni domagala sie wiecej i pije juz 150ml +5miarek +nutriton

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:56   #4331
Sabienkaaa
Przyczajenie

Mam do sprzedania LEŻACZEK ŚLIMACZEK – HYBRYDOWY BRIGHT STARTS w idealnym stanie z oryginalnym pudełkiem instrukcją obsługi i wszystkimi papierami w komplecie baterie...

Krótki opis leżaczka:
Pierwszy leżaczek działający na postawie nowej technologii Hybrydowej, dzięki której samodzielnie ukołysze Dziecko w sposób, w jaki robią to rodzice. Leżaczek jest duży, wygodny, doskonale dopasowany do wymiarów dziecka. Posiada pasy bezpieczeństwa, pałąk z zabawkami łatwy w montażu oraz demontażu, osiem łagodnych melodii i odgłosów natury. Dziecko leżąc w leżaczku na pewno zajmie się zabawą pluszowymi owadami. Pokrowiec można prać w pralce. Leżaczek przeznaczony dla dzieci od 3kg. do 9kg.

Cena: 150,00 złotych (Nowy 230,00zł)

W KOMPLECIE BATERIE

DLA ZAINTERESOWANYCH MOGĘ WYSŁAĆ ZDJĘCIA NA ADRES E-MAIL
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bs_lezaczek_6905_ani2.jpg (28,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bs_lezaczek_6905_ani.jpg (18,1 KB, 5 załadowań)
Sabienkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 16:02   #4332
Anecka
Zakorzenienie

Bela, ale po co podgrzewacz? karmisz butlą? ja normalnie mam wode w butelce i jak jest czas na karmienie dolewam cieplej przegotowanej z czajnika, daje mleko i juz po karmieniu myje butle, wlewam wode i czeka na nastepne karmienie

Ja tez ładuje bateryjki do karuzeli. Mam akumulatory 2600, pare dni trzymają i tez tam slubki z tylu byly, ale nie zakladam ich, bo klapka sie ladnie trzyma bez srub.

No i oficjalnie juz nic nie sciagam z piersi, szkoda, no ale coz

Kurcze cwicze brzuszki, mam nadzieje ze szybko mi zniknie ta ciastolina

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

aa no i moja mała zamiast coraz wiecej to je coraz mniej.. dzis co 3h po 60ml kurcze musze poczytac o tych smoczkach bo nie znam sie, moze tez cos jest nie tak bo mleko jej wyplywa bokami, denerwuje sie ale nie zawsze..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 16:41   #4333
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
weronisia- my mamy akkus. Te do ladowania
To dlatego tak szybko ci padają. To niestety wada akusów. Ja też mam, ale do tego sprzętu kupiłam baterie, bo nie uśmiecha mi się rozkręcanie karuzelki.
A przymocowana jest tak jak na zdjęciu.

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Weronisia moja tez tak usypia z pielucha lub taka szmatka przytulanka nie wiem jak to nazwac. Uwielbia merdac sie po nosku inaczej nie usnie. Jak mam ja na rekach to normalnie wchodzi mi buzka pod pache zeby sie schowac jak spiaca.
Pascal robi dokładnie tak samo. Wpycha buźkę pod moją pachę i zasypia.
Jak już widać, że chce mu się spać, to mąż albo córka mnie wołają, że moja pacha potrzebna
Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie podgrzewacze?
Ja mam Avent i mam ciągle ustawiony na '1' i to jest idealna temperatura do mleka.
Ja wlewam do butelki odpowiednią ilość wody (tej gotowej z kartonika) i wstawiam do podgrzewacza. Jak młody zgłodnieje, to mam idealnie ciepłą wodę, tylko wsypać proszek i gotowe.
A co do temperatury, to te 40 stopni, to jest dobra temperatura. Przecież nawet na każdym mleku pisze, żeby podawać w temp. 37 stopni
Zresztą podgrzewacz jest z pokrętłem, więc sama sobie ustawiasz ile chcesz.
Ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania bez podgrzewacza.
Przy poprzednim dziecku zamiast podgrzewacza używałam termosu. Ale to jest za dużo zabawy. Bo najpierw trzeba zagrzać wodę w czajniku, a potem gdy trzeba zrobić mleko, to trzeba kombinować, żeby uzyskać dobrą temperaturę, bo albo wychodzi za zimne albo za ciepłe.
A tak w podgrzewaczu zawsze temp. jest idealna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0336.jpg (38,9 KB, 19 załadowań)
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 16:57   #4334
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja do tej pory też nie miałam podgrzewacza ale już mnie wkurzało własnie to grzanie wody i dopiero dostosowywanie idealnej temp, masakra normalnie. No i pare dni temy zakupiłam i mleczko podaje sie teraz w expersowym temp tymbardziej że mały jak jest głodny to trzeba mu szybko butle podawać bo wkurza się tak że wszyscy chyba słyszą jego krzyki

Ja kupiłam z NUKA taki zwykły prosty za niecałe 20 euro. Tylko szkoda że nie miał w zestawie przejściówki samochodowej
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 16:58   #4335
Artystka23
Dragonfly

Witam Was po paru dniach niobecnosci(padl internet),ale zescie naskrobalysprobuj e nadrobic ale zobaczymy czy sie uda
Stary 2011-01-15, 17:41   #4336
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Witam Was po paru dniach niobecnosci(padl internet),ale zescie naskrobalysprobuj e nadrobic ale zobaczymy czy sie uda
witamy co nowego u Was?

Bella, 40 stopni to dobra temp. Ja na opakowaniu mm mam napisane, by w takiej temp. robić mleko.

Tesciowie pojechali własnie, sympatycznie było. Ale taki gwar (bo byl jeszcze szwagier i ciocia i moja mama), że się aż zmęczyłam wizytą Asia też

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:43   #4337
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
No ten wydaje się twardy.
Mój aż taki nie jest.
Zrobiłam fotkę.
Dzięki, dziś właśnie kladłam Ali u mnie n akolanach i mniej więcej byla w takiej samej pozycji jak Pascal na zdjęciu

Kliwia - koniecznie! czekam grzecznie

Cytat:
Od wczoraj probuje na nowo pobudzic troche laktacje, ryzykujac bolem brzuszka. Najpierw walcze by maly kilkakrotnie ssal cyca przed butla co do tej pory tez robilam, ale teraz bede go dostawiac tez miedzy karmieniami. Moja ostatnia desperacka proba.
Trzymam kciuki za udaną próbę

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziękuję.
Mam nadzieję, że z tym pokarmem to tylko wrażenie, póki co mała nie płacze przy jedzeniu, więc chyba się najada, ale to dziwne, że mam teraz takie miękkie piersi, przecież ona rośnie to powinny być większe i cięższe, dobrze myślę? Ale chce częściej jeść, już myślałam, że mamy tą sprawę uregulowaną, ale chyba się myliłam...
M25 , właśnie pisałam Ci poprzednio, że wcale nie - chyba nie przeczytałaś nie muszą byc cięższe i bardziej twarde, w pewnym momencie dostosowują się do potrzeb dziecka i produkuja tyle ile dziecko wypija - dlatego nie czujesz takiej ciężkości i nawału. Jak karmiąłm co 3 godziny to cały czas były miękkie, ale jak Ali spała 5 godzin to dopiero czułam, że robią się cięższe, a jak przesypia teraz 7-8 godzin, to po kilku dniach znów już nie czuję tej ciężkości - bo piersi się dostoswały do tego rytmu karmienia. Potwierdziła to też położna.

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Ja tez dolaczam do samotnych mam kierowcow tylko do tego moj na wygnaniu w ukOstatni raz widzielismy sie 1 grudnia i teraz przylatuje 2 lutego az na 3 dni Codziennie oglada mala przez skypa i widze jak zgrywa twardziela.
Agas witamy witamy dobrze, że chociaż skype - przydałby się teleport!

Viki zrobiłaś tort ?

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png

Edytowane przez essence30
Czas edycji: 2011-01-15 o 17:44
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 18:42   #4338
niebieskaa
Rozeznanie

Ale naprodukowałyście....

ja mam jednak jutro egzaminy a nie dzisiaj, a i tak nie umiem, no bo juz nie wiem od czego zaczac nauke wiec sobie juz darowalam z tego wszystkiego, ale pojde i zobacze a noz sie uda, trzymajcie kciuki jutro od 13.30

Tymek jak lezy na przewijaku to zaczął sie interesowac karuzelka i mu pokazalam jego raczka ze moze szturchnac małpe albo papuge i teraz sie tak skupia mocno i probuje w nie wcelować oczywiscie tak jeszcze nieporadnie ale to słodki widok

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No to chyba zaczne dawac jej witamine d.. mam nadzieje ze nie jest za pozno, ale z drugiej strony pediatra mowil ze wszystko ok z ciemiączkiem, wiec juz sama nie wiem. Najlepiej chyba jak pojde do lekarza i sie jeszcze raz zapytam
Anecka, ja tez mam informacje ze wit K sie odstawia, a D mozna dawac przy mm. A jakim mleczkiem karmisz??

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
Moja gwiazdka uśmiecha się świadomie już od ponad tygodnia jak się do niej mówi to tak zaciesza )
Moj tez od kilku dni zaczyna sie usmiechac swiadomie, a nasze dzieci sa mniej wiecej z podobnych dni listopada..

Cytat:
Zobaczcie jak mój Pascalek uśmiecha się do misia. Udało mi się go nagrać, bo mnie nie widział
http://www.youtube.com/watch?v=htLrEwyWGYA

A tu próbuje go dotknąć. Chyba wreszcie zrozumiał po co ma rączki
http://www.youtube.com/watch?v=zBA0izxVwuo
Weronisia, ale to słodkie nie moge sie napatrzeć jak sie usmiecha i celuje w misia

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Essence, ale mnie się wydaje, że np. jakiejś wypożyczalni powinno się dostać ten film z napisami (ewentualnie z lektorem) Zapytać zawsze można.
Kretencja, z ciekawosci sciagam ten film z osloskop,net

Cytat:
Witam kobietki.
Ishka wspolczuje, wiem o czym piszesz, szpital do masakra jakaś, mam nadzieje wielką ze nasze dzieciaczki nie beda musiały tam trafić nigdy.
Trzymam kciuki za Tomeczka, zeby ładnie jadł i trzymał głowkę

Cytat:

Wasze dzieci tez tak lubia ogladac telewizje? Junior uwielbia heh teraz tez mi siedzi na kolanach i spoglada na tv
MOj to uwielbia patrzec na vive koniecznie musza byc teledyski i muzyka, jak przestaje grac i np leci reklama albo ktos gada to sie wkurza
Ale jak poczytalam o tym oglupianiu to chyba bede go odwracac od tv i bedzie tylko słuchał muzyki, nie wiedzialam ze to moze szkodzic..

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A juz miałam nadzieje że mały bedzie mi tak ładnie spał jak przez ostatnie 3 dni.Ale usnął 2godz temu i śpi dalej wiec moze znowu zacznie być grzecznym synusiem
Patrycja musisz sie przygotowac, ze dziecko nie bedzie tylko spało i jadło, niedlugo bedziesz musiala mu zorganizowac czas, zabawy itp

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
hej ja tylko wpadłam na chwilkę sie przywitać i powiedzieć, że mój misiu kończy dziś 2 miesiące
Gratulacje juz duzy chłopak
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:01   #4339
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość

dzięki

My juz po wizycie - na szczęście osluchowo jest czysto - dostała Euphorbium do noska, Flegaminę w kropelkach, Calcium i Viburcol w czopkach i ma jej przejść w ciągu tygodnia - oby
Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

ja mam jednak jutro egzaminy a nie dzisiaj, a i tak nie umiem, no bo juz nie wiem od czego zaczac nauke wiec sobie juz darowalam z tego wszystkiego, ale pojde i zobacze a noz sie uda, trzymajcie kciuki jutro od 13.30
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:13   #4340
kretencja
Zakorzenienie

Niebieskaa, napisz koniecznie jak obejrzysz, czy Ci się podobał

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:24   #4341
Anecka
Zakorzenienie

Niebieskaaa trzymam kciuki za egzamin co zaliczasz? tzn jaki przedmiot

Karmie Nan 1, a teraz mam NAN 1 HA, bo tz sie pomylil i kupil takie heh..

cholewa musze na jakies usg piersi isc czy cos bo czuje guza jakiegos i juz mi sie ryczec chce

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2011-01-15, 19:29   #4342
mallinka
Zadomowienie

hej Mamy
cały dzień próbuje coś napisać

podziwiam wszystke z was które na codzien nie mają TZetów w domu
ja jestem strasznie nieporadna w macierzyństwie i nie wyobrażam sobie jakbym miała sobie sama dać radę - TZet pracuje obok domu i jak coś mi trzeba to dzwonię i jest natychmiast na ratunek
może gdybysmy nie byli w takiej sytuacji to wzięłabym się w garść i lepiej sobie radziła

ale ja też nie wyobrażam sobie rozłąki-nie znoszę jeździć na zjazdy-tęsknię wtedy bardzo-a to tylko 2 dni....

sposobu na zasypianie jeszcze nie mamy, ale popróbuję wasze

ale muszę się pochwalić ze nasze karmienie się skróciło-max. 25min trwa potem trochę trwa usypianie, ale i tak bardzo się cieszę
a już 2 razy w dzień między karmieniami nie śpi, tylko najczęściej jest wtedy na rękach bo w nosidełku, huśtawce i wózku płacze... ale staram się go czymś zajmować bo nie mogę wciąż go nosić-5kg pączuś

a zainteresować go jakąś karuzelą lub pałąkiem z zabawkami można jak skonczy miesiąc? bo jeszcze nic nie zamontowałam i się zastanawiam kiedy można póki co używamy tylko konika morskiego ale te melodyjki nie zawsze na niego działają

i kurcze pielucha na twarzy nie działa na niego a ja myslałam że wszystkie dzieci to lubią , a on nie znosi i zawsze odpycha tą pieluchę

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:38   #4343
bela14
Rozeznanie

Cytat:
.

cholewa musze na jakies usg piersi isc czy cos bo czuje guza jakiegos i juz mi sie ryczec chce
Anecka moze to jakis zastój mleka jeszcze masz?
od kiedy to czujesz?boli?
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:40   #4344
Ishka
Zadomowienie

No i mamy chyba mały sukces...mowie mały bo o 16:00 jadł pieknie z butli ze smokiem z 2 dziurkami a juz o 19:00 byly mały marudzenia no ale wypił całą prawie czyli 170ml I musze powiedziec ze miejsce sypialnia+szybszy smoczek=sukces narazie nieśmiało bo nie wiadomo czy to jednorazowo tak ładnie pił ale zobaczymy jak dalej bedzie pic...I wogole sie nie krztusił Weronisia miałaś racje zassał butle bez zadnej przerwy i wypil w 7 minut heh no ale jeszcze boje sie cieszyc

Aaaa i wyobraźcie ze zostałam sama z małym na weekend...mąż pojechał sobie do moich rodzicow zeby sie napic z moim tatą...no nie wierze normalnie ze bez nas pojechał ja bym tez pojechala ale w sumie nie chcialam przez małego...w poniedzialek idziemy do lekarza i chce go poobserwowac jak sie bedzie zachowywac czy bedzie juz normalnie jadł a wiadomo w innym miejscu sie dziecko zachowuje inaczej...no ale coz włącze sobie jakiegos filma no i mam Was z czego sie bardzo ciesze

Anecka a jakiego rozmiaru smoczka uzywacie? Bo jesli leje jej sie po bokach tzn ze za szybko jej leci.Przynajmniej tak kiedys mialam u juniora.

My mamy podgrzewacz Nuka ok 40euro za niego dalismy bo sprowadzalismy z niemiec.Jestem bardzo zadowolona.Wczesniej tez bawiłam sie z termosem ale to za duzo zabawy i biegania w nocy

Aaa i z tą wodą z rossmana naprawde fajnie-wygodnie zreszta z przegotowana wodą z czajnika zawsze sie bałam ze tam jakis osad zostanie w butli i małemu to sie pozniej gdzies osadzi w organizmie bedziemy ja caly czas teraz juz kupowac. Jeszcze jestem ciekawa kupki na tej wodzie jaka bedzie ale to dopiero jutro kolo 11 bo akurat junior tak tworzy heh

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2011-01-15 o 19:50
Stary 2011-01-15, 19:43   #4345
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
Anecka moze to jakis zastój mleka jeszcze masz?
od kiedy to czujesz?boli?
Wlasnie to chyba nie zastoj mleka bo od wczoraj nic nie sciagnelam, tzn no pare kropel zlecialo i dzien w dzien masuje i biore prysznic z takim mocnym strumieniem wody na cycki.. nie wiem ale boje sie dzis to dopiero wyczulam bo mnie piers zaczela pobolewac i kłuć.

mallinka, ja zainstalowalam karuzele jak mala miala miesiac i zaczela sie patrzec a teraz ma 1,5msc i wodzi wzrokiem za obracającymi sie baranami. (suma sumarum dostalismy najtansza karuzelke od sasiadow i gdyby nie glosna praca trybikow to bylaby super a chcielismy rainforest, ale widze ze chyba to nie ma roznicy czy karuzela bedzie za 30zl czy za 130..)

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2011-01-15, 19:47   #4346
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie to chyba nie zastoj mleka bo od wczoraj nic nie sciagnelam, tzn no pare kropel zlecialo i dzien w dzien masuje i biore prysznic z takim mocnym strumieniem wody na cycki.. nie wiem ale boje sie dzis to dopiero wyczulam bo mnie piers zaczela pobolewac i kłuć.

mallinka, ja zainstalowalam karuzele jak mala miala miesiac i zaczela sie patrzec a teraz ma 1,5msc i wodzi wzrokiem za obracającymi sie baranami. (suma sumarum dostalismy najtansza karuzelke od sasiadow i gdyby nie glosna praca trybikow to bylaby super a chcielismy rainforest, ale widze ze chyba to nie ma roznicy czy karuzela bedzie za 30zl czy za 130..)
ja, jak miałam zastój to nic laktatorem nie dało się ściągnąć. jedynie starym sposobem naszych mam, czyli ręczne wyciskanie mleka w pieluchę tetrową. To mi odblokowało pierś. Też miałam jakieś grudki, takie jakby guzki.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:50   #4347
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

essence30 tak wiem wiem ale w ksiazeczce nic nie ma napisane o bioderkach. Ja wyczytalam tu na forum i sama sie pediatry zapytalam i dopiero dostalam skierowanie. Mala spi duzo na brzuszku fałdki sa rowno...ale wole sprawdzic

Melabn no w promyku na bioderka na marzec i powiedziala ze to nie za pozno! A tam tez u okulisty i powiedzieli nam ze lepiej na kliniki jechac bo tam cos zaradza a tu zaplace za wizyte a skieruja nas i tak i tak tam.A oczko ropieje jak placze zolta wydzielina tak po za tym to nic sie nie dzieje.

Moja malutka spi w lozeczku w nocy czasem w dzien i na brzuszku dzieki bogu lubi lezec

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:06   #4348
mallinka
Zadomowienie

też uważam że nie ma znaczenia czy karuzela za 30 czy za 130 zł ale u nas pytali jaką byśmy chcieli to zamówiłam słynną rainforest skoro i tak szwagierka chciała wydac 300zł na nosidełko to odmówiłam a poprosiłam karuzelę

Anecka musisz jak najszybciej sprawdzić co to w piersi... wydaje mi się, czy już w ciąży pisałaś o tym że czujesz jakieś zgrubienie w piersi, czy to nie ty?

Ishka to super że wszystko powoli się normuje a swoją drogą to bardzo ciekawe jak takie drobne rzeczy potrafią wpływać na życie naszych dzieci
jak już powoli skraca mi się czas karmienia to chyba też zacznę karmic zawsze w tym samym spokojnym miejscu w domu

oho, moje echee, echee się budzi

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:11   #4349
Anecka
Zakorzenienie

mallinka, tak ja czulam zgrubienia, ale potem zniknely po prysznicach. W poniedzialek pojde sie zarejestrowac na kontrole do ginekologa i moze uda mi sie do onkologa isc zarejestrowac..

Aliszcze probowalam recznie ale nic nie idzie, tak mleko do pieluchy sciagalam w szpitalu jak mialam nawał a potem zastoj..

Sluchajcie ile razy dziennie podajecie picie dziecku? bo moja od 2 dni nic nie wypila. Miedzy karmieniami nie chce, wypluwa smoczek, wiec chyba bede w porze karmienia podawac troche herbatki i od razu mleko?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2011-01-15, 20:27   #4350
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
Do samotnych
Mój mąż nie jeździ w trasy, a więc teoretycznie jest co wieczór w domu.
Ale co z tego? Ja i tak czuję się samotnie.
Mój mąż wychodzi do pracy gdy my śpimy, a wraca gdy dzieci idą spać. Nic z taty nie mają.
Ja jestem cały dzień sama z Pascalem i po południu z dziećmi, gdy wrócą ze szkoły.
Wieczorem gdy mąż wróci, to jest obecny ciałem, bo duchem go w domu nie ma. Siedzi przed laptopem, idzie na kibel, potem coś zjeść i do spania. Nie robi w domu nic, bo ... jest zmęczony i coś mu się w końcu należy.
Jestem zdana na siebie. I bardzo samotna.
Wy chociaż wiecie czemu jesteście samotne: wasi mężowie po prostu są poza domem.
Ja swojego mam w domu, ale jest nieobecny... to chyba jest jeszcze gorsze...

Kliwia mój Pascalek zasypia tak jak na zdjęciu.
Wiesz co no każda samotnosc że tak powiem jest inna z tych co tu napisałyśmy i każda z nas inaczej to przezywa

Porównać sie raczej nie da i dlatego można by długo debatować o tej samotności
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości