Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 16:59   #3811
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Kurczaczek wyszedł mniami

żabcia ja też zapomniałam napisać,że dom super się prezentuje ta przestrzeń jest super łazienka nie jest w moim stylu więc się nie wypowiadam ,choć przyznam ,że robi wrażenie.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:03   #3812
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

znacie kogoś kto pracuje w więzieniu??

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:04   #3813
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

żabcia ja też zapomniałam napisać,że dom super się prezentuje ta przestrzeń jest super łazienka nie jest w moim stylu więc się nie wypowiadam ,choć przyznam ,że robi wrażenie.

dziekuje slicznie
rozumiem kazdy ma inny styl

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2011-01-15 o 17:34
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:05   #3814
kliwia
Zakorzenienie

atomufka tego kuraka posypalas curry i upieklas? bo ja zazwyczaj robie w sosie curry+smietannka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:08   #3815
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej

Ktosia...zaświadczenie o zarobkach jest potrzebna przy składaniu pozwu, gdyż koszt sprawy, to Twoja miesięczna pensja, więc wiesz - ksiądź się wkurzył, ze na mnie nie zarobią i za 1000 zł, to może im się nie opłaca prowadzić sprawy przez tyle czasu.
Brak słów po prostu
Stary 2011-01-15, 17:14   #3816
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
atomufka tego kuraka posypalas curry i upieklas? bo ja zazwyczaj robie w sosie curry+smietannka
A nie ,taki przepis znalazłam :
Piersi z kuczaka pokroić w kostkę. Do mięsa dodać cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Do jogurtu naturalnego dodać około 2-3 łyżeczek curry i mały przecier pomidorowy. Zalać mięso sosem i odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Następnie przelać całość na patelnie i dusić do czasu aż mięso będzie kruche. Podawać z ryżem lub makaronem

Staram się nie używać śmietany,bo tuczy a z jogurtem wyszło naprawdę smacznie.

szafa

Stary 2011-01-15, 17:29   #3817
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:31   #3818
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
czytałam wszędzie o tym u nas mówią, ja wieprzowiny w tym okresie nie kupowałam

Rosette atomufka Ana zajączki miażdżą

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Kobietki, bo ja nie na czasie jestem? Dostanę w papierniczym blok techniczny kolorowy? Jest coś takiego w ogóle?

Martucha
, w głównej pracuję Na filii bym się chyba zanudziła
Udanej zabawy!
dostaniesz na bank kupisz
a dziękuję mam nadzieję że będzie fajnie

Cytat:
Ech ja jakaś nieczuła jestem ,bo mnie to nie rusza
mnie też nie
ja uwielbiam "królewnę złotowłosą"

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
martucha - z tymi kluczykami to zabiałaś mnie normalnie , myślałam, ze padnę myślałam, że takie rzeczy to tylko mojej przyjaciólce się zdarzają

wrzucam obiecaną foteczkę Julki dla wizażowych ciotek
słodka śmieszka
no z tymi kluczykami nie źle strasznie jestem roztargniona

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ale wiesz, ja zawsze miałam wyobrażenie dzieci wokół nauczycielki, która im gra na gitarze i spiewa i ta wizja mnie przeraziła A tak poważnie, to wszystko co związane z muzyką mnie przeraża i stwoerdziłam, ze może jednak gdzieś indziej się sprawdzę. moja praca sprawia mi przyjemność, więc nie jest źle. Bardzo dużo się nauczyłam i jak to mówią moi szefowie : rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki,a na cuda trzeba poczekać 3dni

Martucha, dobrze, ze Wam samochodu nie ukradli.... mój mąż to by się boczył przez 3 dni jakbym mu taki numer wywinęła Podziwiam Wu, że tylko się śmiał
po pierwsze miłej zabawy
no bo ty jesteś guciol załatwiacz niemożliwego
a co do auta to przecież to rzecz niematerialna na bank by się wkurzył ale przestaliśmy się jakiś czas temu takimi rzeczami przejmować najważniejsze zdrowie i to żeby nikomu się nic nie stało
śmiał się ze mnie że mózg po ciąży się nie odrodził

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Marta Tu zostawiłaś kluczyki w drzwiach auta...a mój tż wczoraj na całą noc klucze od mieszkania w drzwiach
hahah no patrz kolejny roztrzepaniec

Cytat:
martucha dobrze ,że auta nie ukradli
no dobrze dobrze bo byśmy sobie kłopotu narobili

wróciliśmy z posiadówy zbieram się i idziemy na urodzinki miłego wieczoru
Stary 2011-01-15, 17:34   #3819
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No pewnie! Jak zrobisz to daj znać jak wyszło
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
czytałam wszędzie o tym u nas mówią, ja wieprzowiny w tym okresie nie kupowałam

Rosette atomufka Ana zajączki miażdżą

dostaniesz na bank kupisz
a dziękuję mam nadzieję że będzie fajnie

mnie też nie
ja uwielbiam "królewnę złotowłosą"

słodka śmieszka
no z tymi kluczykami nie źle strasznie jestem roztargniona

po pierwsze miłej zabawy
a co do auta to przecież to rzecz niematerialna na bank by się wkurzył ale przestaliśmy się jakiś czas temu takimi rzeczami przejmować najważniejsze zdrowie i to żeby nikomu się nic nie stało

hahah no patrz kolejny roztrzepaniec

no dobrze dobrze bo byśmy sobie kłopotu narobili

wróciliśmy z posiadówy zbieram się i idziemy na urodzinki miłego wieczoru
hehe

szafa

Stary 2011-01-15, 17:46   #3820
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 18:38   #3821
india83
Zakorzenienie

Agatek dzidzi to na pewno mi się na razie nie zachce rzeczywoscie przez hudowe czasem mielismy mocne spiecia, wiec po przeprowadzce bedzie jeszcze lepiej

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a tym mialas projekt indywidualny? Bo teraz Tż mi mowi ze takie projekty sa drozsze ale juz od razu sa zaadoptowane do dzialki... nie wiem moze u Ciebie to inaczej kosztowalo, my dzwonilismy do paru architektow i tyle sobie za to zyczyli... jeszcze zalezy od tego czy chcielibysmy jakies zmiany itd

Wklej artykul

A my dzisiaj bylismy z tztem w garazu dopoludnia i wyginalismy rameczki pod fundament zrobilismy juz 58, a jeszcze zostalo nam 84 takze jeszcze w jedna sobote pojedziemy i bedzie gotowe ale zmarzlam w tym garazu, teraz leze w lozeczku i sie grzeje

tak, my mielismy projekt indywidualny szukałam dzis w naszych papierach i nic takiego nie znalazłam, TZ tez nie kojarzy, wiec nie pomoge w tej kwestii.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

znacie kogoś kto pracuje w więzieniu??
znam, a dokładnie o co chodzi? moze bede mogła pomóc
Stary 2011-01-15, 18:52   #3822
ania20m
Wtajemniczenie

Żabciu śliczna łazienka bardzo mi się podoba szafka pod zlewem i ten kran bombowy!!!

India przejrzałam twój wątek z budowy i też mi się tam wszystko podoba a najbardziej kuchnia też mi się taka marzy

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:05   #3823
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Żabciu śliczna łazienka bardzo mi się podoba szafka pod zlewem i ten kran bombowy!!!
dziekuje slicznie

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-01-15, 19:06   #3824
atomufka
Zakorzenienie

Dostaliśmy zdjęcia naszego mieszkanka Ogólnie jestem zadowolona,choc wydaje mi się ,że troszkę źle dobraliśmy kolor płytek do mebli ,chodzi mi o kuchnię....ale ja chyba jestem przewrażliwiona.Na zdjęciu to też ciężko ocenić.Jeszcze sporo do wykończenia ,ale tak to się teraz prezentuje:
1,2,3,4,5 Kuchnia ,
6 kawałek podłogi w sypialni,
7 sypialnia,
8 fragment łazienki z chrześniakiem Tż
9 niedokończona łazienka pod schodami
W miejscu drabiny za dwa tygodnie pojawią się schody.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1407.jpg (76,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1406.jpg (76,3 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1410.jpg (116,0 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1411.jpg (83,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1424.jpg (76,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1435.jpg (83,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1432.jpg (60,5 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1429.jpg (87,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1420.jpg (105,4 KB, 48 załadowań)

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-15 o 19:09
Stary 2011-01-15, 19:09   #3825
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość

India przejrzałam twój wątek z budowy i też mi się tam wszystko podoba a najbardziej kuchnia też mi się taka marzy
dziekuje

jutro zamieszcze fotki kuchni, juz prawie skonczona...
ale na reszte bede musiała poczekac ok. 3 tyg domowili szkło i płyte, że tak powiem moja kuchnia pechowa i stolarze mieli male wypadki przy pracy

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziekuje slicznie
żabciu Twoja łazienka ma sswój klimat, armatura swietnie dobrana reszta tez ładnie, a kiedy sie wprowadzacie?
Stary 2011-01-15, 19:11   #3826
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
W tych sklepach to pewnie można kupić, ale w "normalnych" cenach?
A mnie chodziło o sklep fabryczny, albo zakup z fabryki, bo wtedy jest taniej.

i brawa dla Twojej mamy
Moja mama uczy też w przedszkolu, od 30 lat i pomimo tego, ze jest już zmęczona (ale bardziej tą papierologią niż pracą), to nie wyobraża sobie innego zawodu, a dzieciaki ją kochają. Wydaje mi się, że kiedyś więcej osób wybieralo ten zawód z prawdziwego powołania, a teraz niestety mnóstwo jest nauczycieli z przypadku, którzy pokończyli różne filologie, historię, czy inne kierunki i nie mogąc znaleźć pracy poszli uczyć.

Gdyby moje dziecko zgłosiło mi taki problem, to oczywiście bym wysłuchała wszystkich argumentów, ale bez wydawania opinii, tzn. może bym powiedziała "że może pani miała zły dzień, bo każdy ma do tego prawo" na przykład. Gdyby to było jednorazowe, to można sprawę w ten sposób rozwiązać, ale jeśli by się powtórzyło, to pewnie bym przy najbliższej okazji podpytała inną mamę, czy jej dziecko zgłasza tego typu zastrzeżenia. Jeśli tak, to pewnie w końcu bym porozmawiała z nauczycielem, o ile faktycznie ta niesprawiedliwość objawiała by się np. jakims psychicznym znęcaniem nad dziećmi, czy powstaniem u mojego dziecka jakiegoś lęku przed tymi lekcjami. Na pewno nie wyskoczyłabym jednak do nauczycielki tak wprost "dlaczego nie lubi pani mojego dziecka", bo to bez sensu, tu potrzebna jest bardziej dyplomatyczna rozmowa.
Dzieci często wyolbrzymiają pewne rzeczy, więc na pewno nie można im ślepo i bezgranicznie wierzyć, tylko przyjmować to na zdrowy rozsądek, ale z drugiej strony dziecko musi czuć, że mnie to obchodzi i w razie czego stanę za nim. Tak myślę na dzień dzisiejszy, a co zrobię jesli tak sie zdarzy to wyjdzie w praniu
nie maja sklepuprzyfabrycznego

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
martucha - z tymi kluczykami to zabiałaś mnie normalnie , myślałam, ze padnę myślałam, że takie rzeczy to tylko mojej przyjaciólce się zdarzają

kasiaher - heh...biedny Dominik ale tak to jest z tymi dzieciaczkami własnie... wszystko się ich czepia mam nadzieję, że szybko wróci do zdrówka

Agatka - no to teraz długa i ciężka droga przed Tobą, ale bardzo mocno trzymam kciuki żeby wszystko się tam skończyło po Twojej myśli A księdza komentować nie będę tym darmozjadom to byl złamanego grosza najchętniej nie dała nigdy...

żabciu - zazdroszczę łazieneczki, bardzo mi się podoba

przepraszam, że nie do wszystkich się odwołuję, ale tak pobieżnie przeleciałam wątek, bo znów sajgon w domu był niezły...

wrzucam obiecaną foteczkę Julki dla wizażowych ciotek
slodziutka

zabciu fajnie wygladaja wasze wnetrza

kliwia, jak mala reaguje na takie slodkosci ??
nie boisz sie jesc takich ciezkich ciast?
ja tez zamierzam jesc od poczatku po troszku wszystkiego a nie tylko gotowany ryz i kurczaka
Stary 2011-01-15, 19:13   #3827
atomufka
Zakorzenienie

Brakuje też jednych drzwiczek w kuchni ,mega się zdziwiliśmy ,bo koleś powiedział,że skończył....musimy do niego zadzwonić .No i okazało się ,że chyba coś źle wymierzył bo nasz zlew wygląda tak :
Mam nadzieję ,że da się ten parapet jakoś przyciąć....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1415.jpg (85,5 KB, 54 załadowań)

szafa

Stary 2011-01-15, 19:17   #3828
india83
Zakorzenienie

atomufka wreszcie jakies fotki!!!

kuchnia slicznie wygląda, a kolor płytek pewnie na zdjeciach przekłamany, wiec sie nie martw, bo jak na moje jest OK. u mnie na zdjęciach tez różnie kolory wychodzą
sliczna podłoga, tak w ogóle wszystko bardzo stonowane, slicznie
podziwiam, ze udalo się osiagnac taki efkt na odległość
dzis tak popatrzyłam na moja kuch nie i w sumie stwierdziłam szkoda, ze jednak nie zrobiłam sobie szarej

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Brakuje też jednych drzwiczek w kuchni ,mega się zdziwiliśmy ,bo koleś powiedział,że skończył....musimy do niego zadzwonić .No i okazało się ,że chyba coś źle wymierzył bo nasz zlew wygląda tak :
ale odwalił babola chyba bym padła na taki widok, na pewno bedzie to poprawiał. widze, ze mamy te same zlewy tylko w innych kolorach

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

i jeszcze jedno, gdzie bedzie zamontowana bateria??
Stary 2011-01-15, 19:21   #3829
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dostaliśmy zdjęcia naszego mieszkanka Ogólnie jestem zadowolona,choc wydaje mi się ,że troszkę źle dobraliśmy kolor płytek do mebli ,chodzi mi o kuchnię....ale ja chyba jestem przewrażliwiona.Na zdjęciu to też ciężko ocenić.Jeszcze sporo do wykończenia ,ale tak to się teraz prezentuje:
1,2,3,4,5 Kuchnia ,
7 sypialnia,
bardzo ladnie wszystko sie prezentuje
podziwiam Cie ze na odleglosc udalo Ci sie to wszystko zalatwic

piszesz ze w miejscu drabiny beda schody ... to robicie w lazience je? bo jakos nie moge sobie wyobrazic

a i na zdjeciu wydaje sie ze zlew jest strasznie blisko z toaleta .. ale moze to wina zdjecia ?!

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
żabciu Twoja łazienka ma sswój klimat, armatura swietnie dobrana reszta tez ładnie, a kiedy sie wprowadzacie?
dziekuje slicznie
mysle ze pod koniec miesiaca

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
zabciu fajnie wygladaja wasze wnetrza
dziekuje

Olivia 2.07.2014

Edytowane przez zaaaabcia
Czas edycji: 2011-01-15 o 19:23
Stary 2011-01-15, 19:25   #3830
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dobry wieczór kobitki!!!

Dziewczynki śliczne te Wasze domki i mieszkanka!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:26   #3831
iwka28
Wtajemniczenie

Hello sobotnio

Cytat:
Dokładnie ,miałam i bylo jeszcze gorzej ,bo zostawiałam ludzi ,których znałam całe życie ,więc tym gorzej było A z tymi tutejszymi znajomościami to się nawet nie łudzę ,że przetrwają,część pewnie tak,a reszta ...Na emigracji niestety jest tak ,że lepiej nie przywiazywać się do ludzi ,bo nikt tu nie przyjeżdza na stałe i potem jest ciężko jak ktoś wyjeżdza...miałam już tak niejednokrotnie.No i nieraz się zawiodłam ...
Bardzo ciężko jest utrzymać kontakty na odległość,mi emigracja pokazała komu na mnie zależy w Polsce,znajomi i przyjaciele ,którzy dali radę i są cały czas ze mną przez prawie 6 lat(kiedy jestem tutaj) są bezcenni No ,ale ze wszystkim praktycznie znam się ponad 15 lat więc to pewnie dlatego
A z emigracji mam tylko jedną taką naprawdę bliską mi osobę,która już od roku jest w Polsce,ale mamy cały czas bliski kontakt,codziennie gadamy na gg więc to się pewnie nie zmieni.

Ja też jestem spod ryb i koniec
u mnie przetrwały znajomości ze studiów - moje 3 przyjaciółki poznane na studiach są w Polsce i utrzymujemy kontakt - widzimy się podczas pobytu w Polsce, jedna spędziła u nas z mężem i synkiem wakacje, gdy się widzimy - to mamy takie wrażenie jakbyśmy kilka dni wcześniej były na kawie nawet jak się nie widziałyśmy kilka miesięcy. Do tego e-maile.
A reszta znajomych - czasem jakiś e-mail i w sumie tyle. Znajomi tutaj są różni, jedni lepsi drudzy gorsi, mamy z kim spędzać czas i to sie liczy. Wątpię że te znajomości przetrwają nasz powrót do kraju.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej

Ktosia...zaświadczenie o zarobkach jest potrzebna przy składaniu pozwu, gdyż koszt sprawy, to Twoja miesięczna pensja, więc wiesz - ksiądź się wkurzył, ze na mnie nie zarobią i za 1000 zł, to może im się nie opłaca prowadzić sprawy przez tyle czasu.

Cytat:
Treść usunięta
Ani mi się waż go kupować - ja tak miałam z szarym, potem z brązowym, zaletą tego systemu jest to wszystko do siebie pasuje ale ile można - zacznij od małych zmian, jak sweterek w innym kolorze, zobaczysz polubisz kolory!

Cytat:
ze mną to jest jak z rolls roysami
moze być każdy kolor byle był to czarny

maz ma ze mną skaranie boskie krzyczy ze cała szafa ciemna!!

a jak sie denerwował przed pierwszymi zakupami dla małej twoerdził ze bede jej same ciemne rzeczy kupować dobrze ze takich nie produkuja
EEEe tam nie produkują - widziałam czarna koszulkę niemowlęcą z napisem - ROCK i nadrukiem gitary

Cytat:
a dzięki nie, spoko dziś na spokojnie tylko pół litra i 8 piw wiec luzik
Myślę że nie za bardzo wiesz jak się bawić - ja bym jeszcze wino dorzuciła

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Kobietki, bo ja nie na czasie jestem? Dostanę w papierniczym blok techniczny kolorowy? Jest coś takiego w ogóle?

Martucha
, w głównej pracuję Na filii bym się chyba zanudziła
Udanej zabawy!
Dostaniesz dostaniesz - jak nie w postaci bloku to można kupić pojedyncze kartki - prawdziwe szaleństwo w tym zakresie jest w sklepie dla plastyków.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
eh teraz poczułam powołanie do pracy z dziećmi, już myślałam żeby szukać pracy jako nauczyciel w-f

dobre i to
ja jeszcze w pracy
A to nie trzeba być przypadkiem po AWF

Cytat:
ale słodziara

martucha dobrze ,że auta nie ukradli
Nie ukradli bo myśleli że to podpucha policyjna jest - kluczyki w środku

Cytat:
1,2,3,4,5 Kuchnia ,
7 sypialnia,
Prezentuje się super - co masz na ścianie za kuchenką? w tej pozostawionej wnęce w kuchni będzie lodówka (tej po prawej gdzie się szafki kończą)? Nie wiem czy tak bez problemu przytniesz parapet - trzeba będzie jakoś zabezpieczyć powstałą krawędź? Schody w łazience?

Never regret something that once made you smile

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-01-15 o 19:37
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:28   #3832
india83
Zakorzenienie

dziewczyny kupujemy łóżko 160/200 jaki rozmiar kołdry najlepiej dobrac?
Stary 2011-01-15, 19:39   #3833
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny kupujemy łóżko 160/200 jaki rozmiar kołdry najlepiej dobrac?
Ja mam 2x 140x200 - jestem zmarzluch i współlokator pod kołdrą to nie dla mnie, jeśli chcesz jedną wzięłabym o szerokości 220.

Stary 2011-01-15, 19:48   #3834
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta[/q/stokrotka_polna_gdzie_str umyk_plynie_z_wolna[/URL] i "Serce w plecaku" http://legion6.wrzuta.pl/audio/6cIuR...erce_w_plecaku to mi tato śpiewał

Ale sobie posłuchałam, fajnie tak do dzieciństwa wrócić

A jak szliśmy na spacer to mi tato śpiewał "Słoneczko nasze rozchmurz buzię...", kurczę co chwilę mi się coś przypomina
oooo właśnie "Słoneczko nasze" też było

Cytat:
Treść usunięta[/QyJHc0k[/URL] To przez Gucię mnie naszło, bo z tą "Wisłą" wyskoczyła

No jasne, że widać
i jeszcze "przybyli ułani pod okienko"

Cytat:
A nie ,taki przepis znalazłam :
Piersi z kuczaka pokroić w kostkę. Do mięsa dodać cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę. Do jogurtu naturalnego dodać około 2-3 łyżeczek curry i mały przecier pomidorowy. Zalać mięso sosem i odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę. Następnie przelać całość na patelnie i dusić do czasu aż mięso będzie kruche. Podawać z ryżem lub makaronem

Staram się nie używać śmietany,bo tuczy a z jogurtem wyszło naprawdę smacznie.
to ja tez pożyczę przepis

Cytat:
po pierwsze miłej zabawy
dziękuję, było super! A co do mózgu w ciąży, to może w końcu przejdzie! No i podejście do rzeczy materialnych macie idealne!

Cytat:
1,2,3,4,5 Kuchnia ,
7 sypialnia,
Ślicznie jest! Bardzo mi się podoba!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:49   #3835
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka wreszcie jakies fotki!!!

kuchnia slicznie wygląda, a kolor płytek pewnie na zdjeciach przekłamany, wiec sie nie martw, bo jak na moje jest OK. u mnie na zdjęciach tez różnie kolory wychodzą
sliczna podłoga, tak w ogóle wszystko bardzo stonowane, slicznie
podziwiam, ze udalo się osiagnac taki efkt na odległość
dzis tak popatrzyłam na moja kuch nie i w sumie stwierdziłam szkoda, ze jednak nie zrobiłam sobie szarej

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

ale odwalił babola chyba bym padła na taki widok, na pewno bedzie to poprawiał. widze, ze mamy te same zlewy tylko w innych kolorach

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

i jeszcze jedno, gdzie bedzie zamontowana bateria??
Dzięki ano udało się ,wszystko było wybierane na miejscu,tylko ekipą sterowaliśmy na odległość.Duża zasługa moich rodziców w tym wszystkim,bez nich nie dalibyśmy rady.Niestety jest pare rzeczey,które nam nie odpowiadają,jakbyśmy byli na miejscu to możnaby temu zaradzić,no ale trudno,nie są to jakieś spore rzeczy.Poniżej wkleję zdjęcie gdzie ma być owa bateria.
Kolor płytek idealnie pasuje do paneli,bo tak dobieraliśmy ,ale do tej kuchni mi się srednio podoba.Zobaczymy jak to będzie na żywo.
Powiem Ci ,że jak tak patrzę na tą kuchnię to mega mi się podoba,ale teraz myślę ,że wolałabym wersję bez uchwytów ach te baby
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
bardzo ladnie wszystko sie prezentuje
podziwiam Cie ze na odleglosc udalo Ci sie to wszystko zalatwic

piszesz ze w miejscu drabiny beda schody ... to robicie w lazience je? bo jakos nie moge sobie wyobrazic

a i na zdjeciu wydaje sie ze zlew jest strasznie blisko z toaleta .. ale moze to wina zdjecia ?!

dziekuje slicznie
mysle ze pod koniec miesiaca

dziekuje
Dziękuję Faktycznie tak to wyszło na tym zdjeciu,ale zlew jest w bezpiecznej odległości.
A schody nie będą w łazience tylko nad nią tam są kafelki z tego względu ,że przestrzeń pod schodami będzie niezabudowana,więc byłby tam goły beton,dlatego położono kafleNa dole zamieszczam kadr z projektu

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Hello sobotnio

u mnie przetrwały znajomości ze studiów - moje 3 przyjaciółki poznane na studiach są w Polsce i utrzymujemy kontakt - widzimy się podczas pobytu w Polsce, jedna spędziła u nas z mężem i synkiem wakacje, gdy się widzimy - to mamy takie wrażenie jakbyśmy kilka dni wcześniej były na kawie nawet jak się nie widziałyśmy kilka miesięcy. Do tego e-maile.
A reszta znajomych - czasem jakiś e-mail i w sumie tyle. Znajomi tutaj są różni, jedni lepsi drudzy gorsi, mamy z kim spędzać czas i to sie liczy. Wątpię że te znajomości przetrwają nasz powrót do kraju.

Prezentuje się super - co masz na ścianie za kuchenką? w tej pozostawionej wnęce w kuchni będzie lodówka (tej po prawej gdzie się szafki kończą)? Nie wiem czy tak bez problemu przytniesz parapet - trzeba będzie jakoś zabezpieczyć powstałą krawędź? Schody w łazience?
Co masz na myśli za kuchenką? za płytą czy co ? We wnęce będzie lodówka-niezabudowana. A sprawę z parapetem to ten koleś skopał ,wiec to jego problem.Sam mierzył w naszej obecności
W poniedziałek do niego dzwonimy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_1413.jpg (87,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_1414.jpg (84,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg schody.jpg (89,3 KB, 30 załadowań)

szafa

Stary 2011-01-15, 19:51   #3836
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Ja mam 2x 140x200 - jestem zmarzluch i współlokator pod kołdrą to nie dla mnie, jeśli chcesz jedną wzięłabym o szerokości 220.
u mnie 2 odpadaja my musimy sie przytulac, tzn maz mnie obejmuje od tyłu a ja zwijam sie w kłebek i tez myslałam o takiej 200 lub 220

tak w ogole kupilismy takie panele do sypialni
http://www.leroymerlin.pl/produkty/p...265707557.html

i teraz zastanawiam się jaki kolor scian dobrac kwiaty orientu (bardziej fiolet) czy wieczorna rosa (brudny fiolet)
http://allegro.pl/farba-barwy-natury...414919625.html

meble beda w kolorze paneli
Stary 2011-01-15, 19:53   #3837
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

atomufka maż powiedział tylko o ja pier******ole

rozumiem ze otwór na baterie jest przykryty parapetem...

omeg wiedzieć ile daliscie za kuchnię?? jeśli to nie tajemnica

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 20:13   #3838
india83
Zakorzenienie

no dokładnie jego problem, nie potrafił porzadnie wymierzyc to teraz niech poprawia
Stary 2011-01-15, 20:13   #3839
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki ano udało się ,wszystko było wybierane na miejscu,tylko ekipą sterowaliśmy na odległość.Duża zasługa moich rodziców w tym wszystkim,bez nich nie dalibyśmy rady.Niestety jest pare rzeczey,które nam nie odpowiadają,jakbyśmy byli na miejscu to możnaby temu zaradzić,no ale trudno,nie są to jakieś spore rzeczy.Poniżej wkleję zdjęcie gdzie ma być owa bateria.
Kolor płytek idealnie pasuje do paneli,bo tak dobieraliśmy ,ale do tej kuchni mi się srednio podoba.Zobaczymy jak to będzie na żywo.
Powiem Ci ,że jak tak patrzę na tą kuchnię to mega mi się podoba,ale teraz myślę ,że wolałabym wersję bez uchwytów ach te baby

Dziękuję Faktycznie tak to wyszło na tym zdjeciu,ale zlew jest w bezpiecznej odległości.
A schody nie będą w łazience tylko nad nią tam są kafelki z tego względu ,że przestrzeń pod schodami będzie niezabudowana,więc byłby tam goły beton,dlatego położono kafleNa dole zamieszczam kadr z projektu

Co masz na myśli za kuchenką? za płytą czy co ? We wnęce będzie lodówka-niezabudowana. A sprawę z parapetem to ten koleś skopał ,wiec to jego problem.Sam mierzył w naszej obecności
W poniedziałek do niego dzwonimy.
Ładnie jest z uchwytami miałam na myśli za płytą na ścianie.

Cytat:
u mnie 2 odpadaja my musimy sie przytulac, tzn maz mnie obejmuje od tyłu a ja zwijam sie w kłebek i tez myslałam o takiej 200 lub 220

tak w ogole kupilismy takie panele do sypialni
http://www.leroymerlin.pl/produkty/p...265707557.html

i teraz zastanawiam się jaki kolor scian dobrac kwiaty orientu (bardziej fiolet) czy wieczorna rosa (brudny fiolet)
http://allegro.pl/farba-barwy-natury...414919625.html

meble beda w kolorze paneli
Kwiaty orientu wydaje mi się cieplejszy i bardziej pasujący do sypialni. Chcesz całą pomalować czy tylko fragment?

Stary 2011-01-15, 20:16   #3840
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
atomufka maż powiedział tylko o ja pier******ole

rozumiem ze otwór na baterie jest przykryty parapetem...

omeg wiedzieć ile daliscie za kuchnię?? jeśli to nie tajemnica
no ja też mniej więcej to powiedziałam troszkę dziwnie się zachował koleś ,no ale już my z nim porozmawiamy.Za kuchnię płaciliśmy 7600.
W ogóle teraz porównaliśmy projetk i okazuje się ,że jedna szafka jest zupełnie inna ,a miały byc szufaldy.Ech trzeba mieć oko na tych wykonawców.
Nad płytą nic nie będzie,wszystko mamy pomalowane farbą zmywalną.Może jak kiedyś będzie przypływ gotówki to szkło tam położymy.

Tż właśnie zamówił naklejkę nad schody ,ja chciałam inną ,ale on się upierał,więc poległąm,ale ja za to wybiorę łożko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baloniki.jpg (19,0 KB, 30 załadowań)

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-01-15 o 20:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości