Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-15, 14:23   #4771
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011

Hej Mamusie

Mam do Was pytanko. Otoz zakupilam sobie ten slynny detektor i dzis wlasnie go otrzymalam. No i niestety nic nie uslyszalam :/ Czy mozliwe jest ze jeszcze jest za wczesnie zeby cos uslyszec? Dzisiaj jest 8t 3d wedlug OM. Dodam ze moj detektor nie ma wyswietlacza i nie pokazuje tetna.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:30   #4772
iwonap79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

Mam do Was pytanko. Otoz zakupilam sobie ten slynny detektor i dzis wlasnie go otrzymalam. No i niestety nic nie uslyszalam :/ Czy mozliwe jest ze jeszcze jest za wczesnie zeby cos uslyszec? Dzisiaj jest 8t 3d wedlug OM. Dodam ze moj detektor nie ma wyswietlacza i nie pokazuje tetna.
bodajże nerolka pisała, że ona słyszała od 9tc,a jest doswiadczona w tej materii (chyba 3 ciąza)
więc się nie martw
ja jestm w 12tc i czasem za cholerę nie mogę namierzyć płodka))
spróbuj jeszczze zgodnie z naszymi doświadczeniami słuchać na wgórku łonowym a nie brzuchu
ale wydaje mi się, że Twój maluch ma dopiero około 2cm więc masz prawo mieć problem z namierzeniem takeigo maleństwa
najlepiej sprawdz w opisie urządzenia
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:38   #4773
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
bodajże nerolka pisała, że ona słyszała od 9tc,a jest doswiadczona w tej materii (chyba 3 ciąza)
więc się nie martw
spróbuj jeszczze zgodnie z naszymi doświadczeniami słuchać na wgórku łonowym a nie brzuchu
ale wydaje mi się, że Twój maluch ma dopiero około 2cm więc masz prawo mieć problem z namierzeniem takeigo maleństwa
iwona
dzieki za odp. Tak wlasnie myslalam, ale mialam cicha nadzieje ze cos uslysze. Musze uzbroic sie w cierpliwosc Pierwsza wizyte u poloznej mam dopiero 23 stycznia wiec jeszcze troche przyjdzie mi poczekac.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 14:49   #4774
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Beata to gin nie zalożył Ci karty ciąży takiej dla Ciebie? ja chyba poszłabym do tej połoznej i poprosiła o wyniki ewentualnie i kopię wyników
Tak zrobię

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Upomnij się koniecznie! Powinny Ci wydać od razu.. ja na pierwszej wizycie kiedy miałam założoną kartę, usłyszałam od pielęgniarki że mam od teraz nosić ją w torebce jak dowód osobisty
no to ja już nie wiem czemu mnie takiej nie dali upomnę się z pewnością.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Beata dziwne że nie dostałaś takie książeczki, mi założył przy pierwszym badaniu, jak serce zobaczył (to był 6 tydzień) i kazał nosić zawsze przy sobie(w razie czego) wpisywał wyniki badań, grupę krwi itp...
Chyba najlepiej zrobię jak po prostu zmienię przychodnię bo widze z tego co piszecie to tu jakieś dziwne zwyczaje panują.

coś się dziewczyny opuszczacie ostatnio bo tak mało do czytania.

Ja dziś robię pizze wieczorem
wyżerka będzie niezła, tż był w sklepie i kupił wszytsko, pieczarki juz przesmażyłam tylko ciasto zarobić i do pieca ale to wieczorkiem dopiero

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

o, to wczesnie jeszcze na słuchanie maleństwa. Ja jestem w 13tc i też mi często ucieka, wczoraj za nic w świecie nie mogłam znaleśc dzidzi a dziś z rana znalazłam bez problemu ale też mi uciekał na boki bo mi tętno ginęło. Zaczekaj jeszcze kilka tygodni to na pewno usłyszysz bez problemu, a po drugie to tego sie trzeba nauczyć, i wiedzieć gdzie znaleść tętno i nie pomylić ze swoim, bo dzidzi jest ok. 140-150 uderzeń takie szybkie pik pik pik, moje na przykład mam po obu stronach macicy w okolicy jajników i na początku mi się ciągle myliło że to dzidziusia tętno ale Twoje własne nie będzie ci ginąc a dzidzis jak się obróci to nie słychać

mój dzidziol ma zwykle ok. 134-138 uderzeń na minute, raz chyba było ok. 145,
Nerola
nie za niskie ma tętno?
bo Ty obeznana dokładnie ile powinno być, szukałam na necie ale nic sensownego nie znalazłam tylko tyle że w różnym stadium ciąży tętno płodu się zmienia.
jakiej masz firmy ten detektor?

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
więc się nie martw
iwona
potwierdzam, ja swojego namierzam ciut poniżej połowy odcinka od pępka do lini włosków ale nie na środku tylko ciut z prawej strony.

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-01-15 o 14:54
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:23   #4775
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Inutil - cieszę się, że lekarz się Tobą dobrze zajmie

No właśnie ja o Ujastku też różne rzeczy słyszę - że dawniej było ok, teraz to przemiał i nie można liczyć na żadną pomoc.
Narutowicza ponoć super wyremontowali, Siemiradzki ma dobre oceny. Muszę się przejechać na dni otwarte.
O, a nie wiesz kiedy są te dni?

Dziś spokój bo dziewczyny pewnie się weekendują
My w domku, mąż skończył mi szafkę skręcać, teraz robię sałatkę z selera i ananasa

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 15:35   #4776
Stapelka
Rozeznanie

ujastek:
Dni otwarte szpitala W każdy wtorek, w godzinach 15.00 – 17.00, zapraszamy do nas kobiety (wraz z osobami towarzyszącymi) na zwiedzanie naszych oddziałów: położniczego z salami porodowymi, ginekologicznego, patologii ciąży oraz noworodkowego. Wymagamy, aby odwiedzające nas osoby nie miały objawów infekcji (katar, kaszel).

siemiradzki:
http://www.siemiradzki.pl/dni-otwarte,32.html
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 16:54   #4777
kmat
Rozeznanie

Aga dziękuje za odpowiedź, mogę brać elektrolity nie ma przeciwskazań, konsultowałaś to z lekarzem? dzis sobota wiec nawet nie mam gdzie sie wybrac do lekarza, no i jeszcze mi biegunka doszła. zdycham ..
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 17:59   #4778
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wieczorem zajdałam się płatkami z mlekiem poczym 0 22 wszystko zwymitowałam, potem 0 12 już tylko zółcią i o 3 w nocy na zielono ... okropne, cała noc nie spałam, mysle ze to zoładkowa grypa bo moj synus od srody wymiotowal. dzis jestem bez sil. nie mam apetytu i zoladek boli. Wiem ze niektóre z Was przechodziły żoładkową podpowiecie cos? co jeść, jak sie wzmocnić?

Ja w poniedziałek mam usg genetyczne i obawy .... ale liczę ze będzie dobrze.
na grype zołądkową to ryż, najlepiej zapiekany z jabłkami i cynamonem. jak zarazilam szefowa to dwa tygodnie tak jadła

banany troche stopują biegunke, moze sie uda. no i smecta nie zaszkodzi.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 18:30   #4779
nerola
BAN stały

Jestem po odebraniu wyników,wizycie w komisach,sklepach typu Nilago...

Widzę dyskusję nt.detektora.
Stronczek-
Po pierwsze 8 z kawałkiem to może być za wcześnie na wyczucie tętna ale tylko detektor Baby Sound może tak wcześnie "usłyszeć" tętno.
Inne po 16 tygodniu dopiero a nawet później.
Poczekaj jeszcze tydzień albo uzbroj sie w cierpliwość i szukaj,szukaj na włoskach.Bardzo nisko.
Maleństwo jest tak małe,ze znajduje sie właśnie tam.
'Poza tym to moje 4 dizecko i macica jest juz inna,cieńsza,rozciagliwsz a niż u pierworódek
Moje słyszę już nad,pod,wokół pępka i po bokach brzuszka.

Beatko-moje w wieku Twojego(ale to fajnie brzmi) miało powyżej 160 uderzeń.
Ale to zależy od płci,Twojego ciśnienia krwi, i całej masy innych czynników.
Teraz mojemu bije od 135 do 150 uderzeń.
Jak śpi,nie rusza sie ma niższe a jak fika,ze uszy nam odpadają to i 162.
Także spokojnie

Ja mam ten co Ty.Z LCD kolor niebieski tym razem bo z Krystkiem miałam różowy
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 18:36   #4780
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jestem po odebraniu wyników,wizycie w komisach,sklepach typu Nilago...

Beatko-moje w wieku Twojego(ale to fajnie brzmi) miało powyżej 160 uderzeń.
Ale to zależy od płci,Twojego ciśnienia krwi, i całej masy innych czynników.
Teraz mojemu bije od 135 do 150 uderzeń.
Jak śpi,nie rusza sie ma niższe a jak fika,ze uszy nam odpadają to i 162.
Także spokojnie

Ja mam ten co Ty.Z LCD kolor niebieski tym razem bo z Krystkiem miałam różowy
Też mam ten niebieski

To troszkę mnie uspokoiłaś myślałam że za niskie jest, ja sama mam ciśnienie średnio 130/85 więc nie takie niskie bardzo,

a jak wyniki i zakupy? kupiłaś w komisie coś fajnego?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 18:38   #4781
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

kmat tych elektrolitow nie konsultowalam z lekarzem, ale chyba jakas inna dziewczyna tak. Jak masz watpliwosci, to moze poczekaj, ale uwazaj, zebys sie nie odwodnila.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:14   #4782
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Też mam ten niebieski

To troszkę mnie uspokoiłaś myślałam że za niskie jest, ja sama mam ciśnienie średnio 130/85 więc nie takie niskie bardzo,

a jak wyniki i zakupy? kupiłaś w komisie coś fajnego?
Połowa wyników jest poza normą.
Ja mam 90/60 ciśnienie.
Nic nie kupiłam.Hamowałam się.
Patrzałam na funkcjonalność,ceny...
Teraz mam wenę na nianię z kamerą.Mam zwykłą i chciałam kupić monitor oddechu ale chyba wolę kamerkę.
W sklepach oczopląsu idzie dostać.Cuda.I cudne ceny.Masakra
Stary 2011-01-15, 19:21   #4783
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
W sklepach oczopląsu idzie dostać.Cuda.I cudne ceny.Masakra

To fakt w slepach ceny masakra, jak bylismy za wozkami patrzec, zerknelam na inne rzeczy. Starter butelek TT kosztowal 125zl, ja kupilam na allegro za 65zl z darmowa przesylka.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:24   #4784
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

faktycznie w sklepach cuda tylko mieć worek kasy
ja narazię nic nie kupuje

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
To fakt w slepach ceny masakra, jak bylismy za wozkami patrzec, zerknelam na inne rzeczy. Starter butelek TT kosztowal 125zl, ja kupilam na allegro za 65zl z darmowa przesylka.
co jeszcze ciekawego kupiłaś
wózki czesto sa w promocji ja zaluje ze fotelik sprzedałam miałam b.dobrej firmy a teraz znowu bedziemy musieli 600zł wydac
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:25   #4785
DaKaro
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Ja się ostatnio trochę opuszczam, mało piszę, a to dlatego, że jestem wykończona. Sen to moje jedyne zajęcie, nawet w pracy zasypiam na stojąco. Mam nadzieję, że to wkrótce minie. Zaraz jadę do koleżanki obejrzeć jej miesięczną córę, ale pewnie długo nie zabawię. Pozdrawiam serdecznie.
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 19:36   #4786
nerola
BAN stały

Cytat:
Kupiłam jedynie zabezpieczenia do gniazdek bo Krystian mi broi.
A ceny tragiczne.
Widziałam te startery.
Ja mam TT jeszcze po Krystianie.
A reszta do mnie idzie z laktatorem TT.
Pościele tak cudne,ze mogłabym sie w niej położyc i usnać.
Kołyski,kojce,zabawki,wóz ki-depresji się nabawiłam.
Wolę jednak allegro.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-01-15 o 20:58
Stary 2011-01-15, 21:39   #4787
jacieeeee
Wtajemniczenie

No faktycznie weekendowo się zrobiło Postów mało Ja dziś miałam wyjątkowo udany dzień. Dobrze się czułam, nie mdliło mnie, posprzątałam w domku ( z pomocą TŻ ), pokroiłam sałatkę, a potem świętowałam z rodzinką zaległe imieniny mamy. Dzień ok

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 22:45   #4788
LadyInBlack2
Rozeznanie

cześć dziewczyny, ale próżnujecie
nie zaglądałam od wczorajszego popołudnia, nastawiłam się już prawie na wątek nr II a tu taki spokój Ale rozumiem Was, ja po całym tygodniu spania po pracy miałam dziś tyle do roboty (mieszkanie mi już prawie pajęczynami obrosło) a poza tym pogoda była iście wiosenna więc jakoś nie po drodze było mi dziś do komputera.

Dziękuję Wam za opinie odnośnie położnej. Zatem zacznę szukać odpowiedniej- jeśli ma mi zagwarantować pewne poczucie komfortu to cena nie gra chyba dla mnie roli Mam tylko nadzieję, że to nie musi być położna z tego szpitala, gdzie zamierzam rodzić? I podpowiedzcie proszę, jak się to załatwia "formalnie"? Kontaktuje się z kobitką, pytam czy się mną zajmie i ile sobie życzy za "opiekę"? Wiecie, żeby jakiegoś faux pax nie walnąć Płacić mam jej przed czy po "wykonaniu usługi"? I wreszcie- czy ona tylko asystuje przy porodzie, czy np. opieka obejmuje także wcześniejsze spotkania, jakieś mentalne przygotowania itp? Sorki, że tak wypytuję, ale jestem kompletnie zielona w temacie "opłacania położnej". Za wszelkie sugestie będę wdzięczna

Co do USG- ja obecnie chodzę prywatnie do gina i przywykłam do tego, że na każdej wizycie jest wykonane USG, gin zawsze daje mi też zdjęcie, nawet nie muszę prosić. Zanim zaszłam w ciążę badanie także obejmowało obejrzenie jajników i macicy przez USG. Teraz przenoszę się do LUX MEDu bo tam i tak opłacam abonament a że wizyty u gina są teraz częstsze to trochę na tej zmianie lekarza zaoszczędzę. Ale z tego co wiem, to giny w LM nie mają w zwyczaju wykonywania USG na każdej wizycie a ja rozpieszczona przez obecnego gina będę chyba miała niedosyt, że taka wizyta położnicza bez USG to jak lizanie cukierka przez papierek a poza tym miło popatrzeć jak dzieciaczek rośnie co 2-3 tyg. W ogóle słyszałam też opinie, że nie powinno się za często wykonywać USG bo to nie do końca bezpieczne dla dziecka Prawda li to czy jakiś zabobon?

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry mam nadzieje,że dobry udało mi się dziś umówic z lekarzem strasznie się boję,bo właśnie w podobnym okresie dowiedziałam się o problemach z poprzednią ciażą
trzymajcie bo właśnie ryczę-taka jestem zestresowana...
Baboniku, trzymam kciuki, daj znać, jak poszło.

malenstwo6 witaj

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszła mi książka, zamawiana w zeszłym tygodniu... W oczekiwaniu na dziecko, na święta dostałam Pierwszy rok z życia dziecka. Teraz do następnego razu trochę czasu minie, to się tak wyedukuję, że aż strach.
W oczekiwaniu na dziecko to była pierwsza rzecz jaką kupiłam jak dowiedziałam się o ciąży Jako, że ja zielona w temacie ciąży to postanowiłam kupić poradnik żeby przynajmniej teoretycznie posiąść jakąś wiedzę Jestem zadowolona z poradnika, przede wszystkim dobrze, że są przypisy polskiego lekarza bo wiadomo- Polska to nie Stany i jednak drobne różnice mamy

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
Ja jestem teraz w 15 tyg. i czuję, że ta ciąża będzie cięższa dla mnie niż poprzednia. Czuję się okropnie, cały czas boli mnie kręgosłup i głowa. Jak tylko mogę to śpię.
A to mój brzusio
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja się ostatnio trochę opuszczam, mało piszę, a to dlatego, że jestem wykończona. Sen to moje jedyne zajęcie, nawet w pracy zasypiam na stojąco. Mam nadzieję, że to wkrótce minie. Zaraz jadę do koleżanki obejrzeć jej miesięczną córę, ale pewnie długo nie zabawię. Pozdrawiam serdecznie.
vitreus - brzuszek- cudo
A co do samopoczucia- wiem coś o tym, zwłaszcza o spaniu. Teraz w weekend trochę odżyłam ale w tygodniu był koszmar- po pracy obiad i od razu w kimę. W domu palcem nie kiwnęłam

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
faktycznie w sklepach cuda tylko mieć worek kasy
ja narazię nic nie kupuje
oj tak.. ale jak się spojrzy na ceny to zapał się studzi ja też nadal twardo nic nie kupuję. Chcę przynajmniej poczekać aż będę znała płeć..

Byłam wczoraj na zakupach bo przestaję znajdować w szafie rzeczy, w których wyglądałabym jak człowiek Moja szafa w 75% wypełniona jest ubraniami w stylu vintage- talia w talii, spódnice-klosze itp. No i mam teraz problem, bo talii już nie mam i zostały mi tylko jakieś 2 ołówkowe spódnice (spodni prawie nie noszę) i jakaś jedna kiecka która odcina się pod biustem- no koszmar Codzienne wybieranie ubrań zaczyna mnie przyprawiać o ból głowy. Po wczorajszym buszowaniu po sklepach zaopatrzyłam się w 3 kiecki. Muszę jakoś przeżyć choćby do wiosny

Jeszcze chwila i pochwalę się brzuchem bo zaczyna być się czym chwalić

łomatko ale się rozpisałam- nadrabiam za Was
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 22:46   #4789
zanka205
Zakorzenienie

a właśnie, kto zakłada drugą część wątku?
kto prowadzi listę? mam dalej ją prowadzić?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-15, 23:28   #4790
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a właśnie, kto zakłada drugą część wątku?
kto prowadzi listę? mam dalej ją prowadzić?
Zanka może jeszcze tytuł rozwiniemy? ma któraś pomysły? która chętna na gospodynię?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 03:04   #4791
me myself & I
Raczkowanie

Zgłaszam się na listę!
Pierwsza polowa lipca Doczekać sie nie mogę!
Pierwsze dwa miesiące ciąży? Koszmarrrrrrr! ;/
Teraz jestem w 14 tygodniu. Życie nie pozwala mi sie nudzić. Teraz mam napady migreny i liczne mdlenia...średnio co 2 dni:/ Jak się tego pozbyć? A może poczekać aż samo minie?
me myself & I jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 07:54   #4792
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

mój dzidziuś spał ale serduszko bije, lekarz mówi,że wszystko ok,tylko chyba dzidziuś spał bo nie chciał sie obracać,ale wszystkie wyniki usg czyli CRL ,obwód główki,wielkość pęcherzyka wskazują na 9t3-4d więc równo sie ciąża rozwija i w sumie zgadza sie prawie z tp z OM bo miałam wczoraj 9t5d więc jestem bardzo bardzo szczęśliwa- dziekuje wam kochane za wsparcie

1 lutego badam NT

pojawię sie pewnioe wieczor

na cały dzień

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 08:04   #4793
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

mój dzidziuś spał ale serduszko bije, lekarz mówi,że wszystko ok,tylko chyba dzidziuś spał bo nie chciał sie obracać,ale wszystkie wyniki usg czyli CRL ,obwód główki,wielkość pęcherzyka wskazują na 9t3-4d więc równo sie ciąża rozwija i w sumie zgadza sie prawie z tp z OM bo miałam wczoraj 9t5d więc jestem bardzo bardzo szczęśliwa- dziekuje wam kochane za wsparcie

1 lutego badam NT

na cały dzień
wiedziałam że będzie dobrze, NT też będzie idealne
BABONIKU znowu będziemy razem rodziły, tym razem miło byłoby jakbyś miała synka a ja córcię, taka wymianka nie?
widzisz, jesteś na mnie skazana hihi, wszędzie razem

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 08:40   #4794
pieleszka
Wtajemniczenie

BABONIKU super, że wszystko jest dobrze, i że dzidziuś rośnie na NT też będzie na pewno dobrze!!

odnośnie położnych to też bym chciała mieć przy sobie tylko kompletnie nie wiem jak to załatwić??? mam sobie znaleźć jakąś w szpitalu? czy może być skąd indziej?? Nerola pomocy!!!! Ty będziesz chciała położną?? znsz jakąś odpowiednią w gorzowie???

a ceny w sklepach faktycznie powalają.... ja jeszczenic nie kupilam ...chcę troche jeszcze poczekać... niektóre rzeczy ( w stylu ciuszki, pojemniczki na butelki, jakies pierdoły w stylu karuzelki itp..) to pewnie dostanę od rodziny (mamy w końcu 10 dzieciaków to jest po kim!)... sama bym chciała kupić nowy wózek, fotelik samochodowy, i nową wyprawkę (żeby trochę ciuszków miało od mamusi)... ale to troszkę póżniej... a ponoc w gorzowie jest jakiś komis, gdzie mozna dostać nowe i używane sprzęty dla dzieci??? nie orientujesz się nerola gdzie??? bo ja tylko słyszałam, ale wczesniej mnie to nie interesowało, to nie przywiązałam wagi i mi wyleciało z głowy...

to tyle z nadrabiania co pamiętam, że poruszalyście wczoraj

ja wczoraj miałam wielki dzień odgruzowywania mieszkania, bo w tygodniu nie robiłam z nim dosłownie nic: po pracy tylko zjadam obiad i chodze spać...więc wczoraj poszalałam ze zprzątaniem... no i na spacer sie wybrałam bo aż żal było w domu przesiedzieć taką pogodę! tak pachniało już wiosną... jak pomyslę, że zima jeszcze pewnie znowu zaatakuje to mi sie odechciewa wszystkiego....
no i zrobiłam sobie w końcu wczoraj na obiad placki ziemniaczane z sosem (bo w tygodniu to mi się nie chce czekać zanim to potarkuję i posmażę...zawsze okropnie głodna jestem po pracy i musze zjeść coś od razu)... natarłam się jak głupia tych kartofli, ale przynajmniej do wieczora miałam jedzenie z głowy... normalnie rzuciłam się jakbym nigdy nie jadła, a potem ciężko w brzuszku i niedobrze... a wieczorem w ramach relaksu prasowałam przez godzinę (bo mi sie z tygodnia prania nazbierało)... mąż i tak oglądał mecz ręcznej to co miałam robić????
i byłam pewna, że z tego zmczenia będę spała do 10 co najmnaiej, a tu proszę 8 rano i oczy jak pięciozłotówki
ale z organizmem nie walczę - jak chce wstac to wstala, piję kawkę i tak myślę co na sniadanko zrobić...zawsze to mąż tworz w niedziele, ale raz mogę ja... on to jeszcze chrapie słodko
a dzisiaj zamierzam poodpoczywac... do rodziców na obiad jadę i jak będzie ciepło to zamierzam trochę po wiosce pospacerować

to się rozgadałam...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 08:54   #4795
kmat
Rozeznanie

ufff u mnie lepiej dziś na sniadanie wciągnęlam bułkę i nie mdli ... dziękuje Wam za rady. Dzis pewnie zrobię ten ryż z jabłkiem na obiad tak żeby było lekko strawnie.

A co do tytułu wątku nie jestem w tym najlepsza ale może cos w stylu .... czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki,
Stary 2011-01-16, 08:58   #4796
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

Ja pomału już zbieram rzeczy. Choć nie znam płci, ale tonie robi mi różnicy, bo nie cierpię różu i wole ubranka zielone, żólte itd. czyli unisex.

Wczoraj wylicytowałam rożek. Dostałam też 3 bodziaki od siostry męża. Słodkie Kupiła nam na wybrzedaży w Smyku

Kmat badzo fajny tytuł

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 09:29   #4797
kmat
Rozeznanie

scio ja z bodziaków smykowych średnio byłam zadowolona, po czasie wydawały mi się dość sztywne i jakoś dziwnie długie a wąskie, śmiało moge polecić body z tesco dobra cena zwłaszcza na wyprzedażach i jakość bez zarzutów. Mathercare body na krótki rękaw ok na długi rękaw porozciągane przy dekoldzie, za to piżamki pajacyki mają rewelacyjne .. to takie moje wtrącanie ale mam nadziejęze sie komuś przyda

monia próbuję wejść na link przez Ciebie podany na początku watku Język dwulatka Tracy Hogg http://foks.com.pl/grzybek/indexer.php i niestety nie działa mogę Cię prosić o sprawdzenie co nie tak z tym linkiem?

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-01-16 o 09:37
Stary 2011-01-16, 09:36   #4798
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

1 lutego badam NT

na cały dzień
Baboniku, ale Ci fajnie Super, że takie dobre wieści przynosisz Ja wizytę kontrolną mam jutro i nie mogę się doczekac, tym bardziej że idę do zupełnie nowego gina...

u mnie wszystko względem Ciebie jest przesunięte dokładnie o 1 tydzień. termin na 23.08, teraz wg obliczeń powinien mijać 8tc4d, a USG genetyczne 10 lutego
Stary 2011-01-16, 09:45   #4799
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Ja za rada telika (swoja droga gdzie telik???) kupilam na allegro Ciężarówką przez 9 miesięcy, dopiero zaczynam czytac, ale bardzo fajna książeczka.

Mam w planie dzis podjechac do Tesco i zobaczyc jakie maja ubranka w tej promocji 2 w cenie 1.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 09:52   #4800
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja za rada telika (swoja droga gdzie telik???) kupilam na allegro Ciężarówką przez 9 miesięcy, dopiero zaczynam czytac, ale bardzo fajna książeczka.
Też ją mam i jestem bardzo zadowlonona. Taki poradnik na wesoło, opisujący DOSŁOWNIE wszystkie paskudne i śmieszne ciążowe objawy
A z takich poważniejszych, to za namową kilku koleżanek zdecydowałam się na "W oczekiwaniu na dziecko". I też polecam bardzo, bardzo mocno!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości