|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
Cytat:
Cytat:
) i nawet kilka nowych dźwięków w repertuarze się pojawiło. Jaki miły początek niedzieli. Cytat:
A co do rozluźnienia, dziecka śpiącego to nie pomogę. Nie mam takiego problemu, jakoś się wyłączam, ale potrafię sobie wyobrazić, że to może przeszkadzać. A mleko wypływające z piersi? Ja mam tak fatalnie wyglądające piersi, że się nimi nie chwalę. Kupiłam sobie wczoraj balsam do pielęgnacji biustu dla mam karmiących Pharmaceris. Może któraś używa? |
|||
|
|
|
#4382 |
|
Dragonfly
|
Tez zakladam koszulke albo stanik podczas seksu-zreszta wstydze sie moich piersi to je chowam..Jesli chodzi o mala to po 22-ej ma tak mocny sen ze rodzice moga broic do woli,a ona sie nawet nie ruszy
Wiec broimy![]() U nas wiekszy problem byl z tym,ze mnie na poczatku bolalo za kazdym razem,ale sie troche poprawilo.. No i masa moich kompleksow,ze ciasto na brzuchu,rozstepy na udach..Zamiast dalej marudzic to zabralam sie do dziela i codziennie wieczorem cwicze brzuch..Przynajmniej robi sie napiety i juz tak nie lata.. Z karmieniem to u nas tez jakas zmiana-Emilka zjadla o 1-wszej w nocy(od 21),a potem dopiero o 8 rano
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
aerystka co za sasiedzi
![]() z seksem my na razie raz mielismy gesta sytuacje z rana. i mala w lozeczku obok mi nie prxeszkadza ale do seksu da;ekp jeszczze.
|
|
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze mojemu małemu jakaś wysypka sie pojawiła na brzuszku i na buzi, nie wiem czy to od proszku do prania albo od płynu do płukania może byc?? Do lekarza trzeba z tym iść??
|
|
|
|
#4385 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do sąsiadów - dziewczyno! co za masakra jakaś, w życiu takich historii nie słyszałam, weź im powiedz, żeby się własnego nosa trzymali, co za ludzie. Ja - jak się ktoś wtrąca, to od razu się pytam, przepraszam, a pani jest lekarzem, a może psychologiem, żeby mi tu rad udzielać, a tym bardziej wyskakiwać z pretensjami ... ![]() Cytat:
kurcze my jeszcze nie próbowaliśmy, bo miałam pęknieta szyjkę i jeszcze chwilkę muszę zaczekać, ale jak się dorwę...---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Patrycja, ja miałam u Ali wysypkę na brzuszku, takie czerowne rozsiane na całym brzuszku i klatce piersiowej plamki - u mnie akurat okazało sie, że to od płynu i oliwki nivea - teraz kapię w emolientach i juz niczym nie smaruje, także u nas była taka przyczyna. Nie byłam z tym u lekarza. Musisz poobserwować. Jeśli stosujesz zawsze ten sam proszek i płyn to raczej nie od tego.
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
hej, hej
![]() u nas noc w miarę spokojna tylko szkoda że on po jedzeniu przez godzinę nie może zasnąć ![]() ale karmiłam tylko o 1.30 i 6 rano ![]() Artystka no co za sąsiedzi ![]() ![]() oby TZet zrobił z nimi porządek...a z babką może w końcu będziesz miała spokój, jak się porządnie pokłócisz ![]() Kretencja ja mam identyczne odczucia co do przytulania brzuch tkliwy i czasem blizna piecze, z piersi sie leje strumieniami. na razie radzimy sobie w inny sposób i pod prysznicem było nawet ok a jak już spróbujemy w sypialni to na ten czas wywiozę Małego do drugiego pokoju żeby mnie nie rozpraszał ![]() o rany, zjadł o 9.45 i do teraz marudzi mi właśnie włączyłam dźwięk odkurzacza na kompie i spokój w mig i śpi...![]() :md leje: nie wiem jak to działa.. muszę w nocy to wypróbować, bo dziś byłam mega wkurzona kiedy najedzony nie chciał spać tylko na rękach być oczywiście w pionie...chciałbym pójść do kina na the tourist, a TZet mówi to niech ktoś ci ściągnie i w domu obejrzymy... on nie chce nigdzie wychodzić a kiedyś raz w tygodniu w kinie byliśmy
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
wygrała wczoraj na allegro mate edukacyjną tiny love zoo
![]() Czy któraś z was ją ma i jak się sprawdza? |
|
|
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
Wyprodukowałam mega posta i mi go skasowało
|
#4389 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kretencja- pomysl z sexi bielizna faktycznie mozesz wykorzystac. Choc mi wyciekajace mleko nie przeszkadza. A mezowi nawet sie podoba On twierdzi, ze to bardzo sexy Ja malego wynosze do innego pokoju. U nas z seksem coraz lepiej. Na poczatku byly problemy z suchoscia ale juz jest super. No i wreszcie brzuch nie stoi pomiedzy nami ![]() Od kilku dni jem indyka i maly dostaje szorstka skore na polikach. Kurcze,myslalam, ze indyka przy skazie mozna?? No chyba ze maly ma uczulenie na welne, bo w sumie nosimy go majac na sobie welniane swetry. |
||
|
|
|
#4390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boję się opryskać tżta mlekiem :P hihihi... a co do brzucha to chyba normalne, że po ciąży jesteśmy z niego nie zadowolone, tym bardziej jak się przed ciążą miało fajny brzusio. Ja też ćwiczę brzuszki i już coś tam widać, ale do ideały jeszcze długa droga
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, co za sąsiedzi
tak jakby było to nienormalne, że dziecko płacze a na babkę nie mam słów, jak można takie rzeczy wygadywać? abstrahuję już od jej "dobrych" radKretencja, jak pomyślę o seksie to mnie boli na razie i tak nic z tego, mnie to mleko wypływające też przeszkadza, z meżem trochę się przytulamy, ale nic więcej. Ja w ogóle powoli myślę, że jestem jakaś inna, bo Wy tu o seksie, próbach, a mnie kurcze wciaż coś w kroczu kłuje, ciągnie. Dobrze, ze już na spacery z małą wychodzę, ale np dłużej niż godzinę chodzić nie mogę. A ja naiwna myslałam, że po prodzie szybko dojdę do siebie. Ogólnie to jest ok, tylko to krocze to mówi, że wszystko ładnie się goi, po prostu muszą się wszystkie szwy rozpuscić.Mam pytanie intymne: kiedy po porodzie sn na nowo zaczęłyście uprawiać seks?
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2011-01-16 o 12:18 |
|
|
|
#4392 |
|
Raczkowanie
|
Co do przytulania to mala mnie rozprasza i jakos tak mi glupio
mam ten minus ze my mamy jeden pokuj a w kuchni i lazience wszystko slychac od sasiadow i krepujemy sie a co do biustu i brzucha to to akurat mi nie przeszkadza bo tz to tez nie przeszkadza![]() Karuzelke kupilam fisher price ta zielona nie wiem jak sie nazywa ale tylko jedna melodyjke ma ladna te odglosy natury a reszta mi dziecko budzi ![]() Co do wysypki moja malutka tez ma na klatce piersiowej i na buzce a co najlepsze to ja tez mam Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2011-01-16 o 12:22 |
|
|
|
#4393 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój też do tej pory pił z tego smoka dla noworodków a teraz zamówiłam te ze znaczkiem 3+ patrze a to z numerkiem 3 a nie dwa.a dwójki mają znaczek 1+ ![]() Artystka nie już nie karmię tak często,unormowało się w końcu jakieś dwa tyg.mały tak fisiował i przeszło. Essence-popatrz sobie na te podgrzewacze większość z nich ma takie pojemniczki do podgrzewania jedzonka. Agas-jakie masz pojemniczki na MM ? kurcze wasze dzieci śpią coraz lepiej a mój coraz gorzej ja ok.16.00 to już padam taka śpiąca jestem. |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
no ba
![]() dziekuje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Mam pytanko- może juz pisałyście o tym ale nie mam czasu wszystkiego czytać- czy w Pl mozna tez kupic taka wode specjalna dla maluszków co nie trzeba jej gotować, o taka co pisala o niej weronisia
|
|
#4395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ishka a jak u Ciebie po tej wodzie?? Bela takie z tt Edytowane przez agas Czas edycji: 2011-01-16 o 13:23 |
|
|
|
|
#4396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
A mnie dzis tz doprowadzil do lez przez skypa. Latwo jest wychowywac dziecko na odleglosc
|
|
|
|
#4399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
Mamy za sobą pierwszy prawdziwy spacer
to po obiedzie już wróciliśmy powoli, okrężną drogą nawet się nie obudził jak go ubieralismy i poznałam przy okazji jedną mamę z 8-miesięcznym maluchem i będę miała z kim spacerować
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny. Ja się ciała trochę wstydzę, ale mąż mi ciągle mówi, że nie muszę, że ekstra wyglądam i uwielbia moje piersi nie tylko dotykać, ale i oglądać. Pozwalam mu
![]() A ja chyba się potnę, kurde Co byście zrobiły na moim miejscu? Na miesiączkę chyba za wcześnie, w końcu karmię tylko piersią...
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja ja bym poczekała do jutra skoro i tak masz wizytę u gina...
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Tak chyba zrobię. No chyba żeby się sytuacja pogorszyła, ale póki co ustało, podpaska czysta...
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, ALE Twoja mała ma czupryne
Ja zawsze myslalam, ze moje dziecko bedzie "włochate" bo my z TZtem mamy grube mocne włosy i jest ich multum.. no a nasza córa tylko z tylu ma wiecej a tak to łysolek ![]() Ta Twoja Babka to juz normalnie az mnie juz denerwuje! Ale niech sobie pogada pogada a Ty wypuszczaj drugim uchem ![]() agas, dzieki za odpowiedz sylwianna, no wlasnie musze wypracowac system podawania picia ![]() My sie jeszcze nie seksili z TZtem, ja sie boje bo bardzo popekalam podczas porodu wewnatrz, mialam duzo szwow na szyjce w dodatku lekarz stwierdzil, ze mam kruche scianki i wogole juz robie w gacie na sama mysl o seksie i wizycie kontrolnej na ktora powinna isc juz tydzien temu ![]() kretencja, ja jakos tydzien temu mialam takie brunatne cos, przez dwa dni i zaniknelo, myslalam ze juz moze okres mam, ale to nie byl okres.. nie wiem co to bylo. Jak jutro masz wizyte u lekarza to poczekaj ![]() Boze ja tez sie musze wybrac... ale jakos mi nie spieszno ![]() Moja mała dzis jak zaczarowana, smieje sie, gada cos ciagle (tfu tfu! niech tak bedzie do konca dnia ) dzis obcielam jej paznokietki, no ale co z tego jak i tak sie juz zadrapala na nosie :/ po obcieciu strasznie ma ostre szponki..
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki co dokarmiacie mm, przez jaki czas dawałyście cyca?? Pokarm sam wam zanikł?? I ile wasze miesieczne maluchy wypijały/wypijają z butli???
|
|
|
|
#4406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
Ja też dawno nie pisałam bo mała zajmuje cały mój czas.U nas trochę nowego.Okazało sie że mała ma skazę białkową, dostala silnej wysypki na całej buzi Pani doktor dala maść i przepisała specjalne mleczko.Apteczne Bebilon pepti 1 i krostki zniknęły po 3 dniach.Parę dni temu - w imieniny męża dała nam tak ostro popalić że już miałam dosyć wszystkiego.Nie spala całą noc.Zasnęła dopiero okolo 5 rano w naszym łóżku.Przed wczoraj za to zasnęła o 23 i obudziła sie o 6 rano , a wczoraj zasnęła o 24.30 i obudziła sie dopiero o 7 rano. Co najfajniejsze w ogóle nie chciała leżeć na brzuszku ale babcia ja nauczyła i teraz tylko i wyłącznie śpi na brzuszku, nawet w nocy ( wiec trzeba często sprawdzać czy gdzies nosa nie wcisnęła) Jak ją położe na pleckach albo na boku to śpi 15-30min, a na brzuszku potrafi bez obudzenia się przespać całą noc. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Ach dziewczynki mialam zapytac jeszcze jak usypiacie swoje dzidzie??? Moja mala w dzień bujana w wózku potrafi zasnąc ,ale na sen nocny trzeba ją nosić na rękach i potem przytulic do siebie i dopiero zaśnie.Jak juz tak pośpi trochę to dopiero przenoszę ją do łożeczka i kładę na brzuszku ( tylko tak śpi). Sama nie zaśnie w łożeczku ,ale położona do niego nie płacze.Jak budzi się rano też nie płacze, ale aby ją uśpić trzeba ponosic na rękach( zasługa babci która przyzwyczaiła). Mam nadzieję ze z czasem sama zacznie usypiać w łożeczku. ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Moja mała ma 6 tygodni.Samą piersią karmiłam 3 tygodnie a potem oprócz karmienia piersią dołączyły buteleczki z mm.Teraz pierś dostaje w nocy i dwa razy w dzień a tak wypija 3-4 butle po 100ml
|
#4408 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
![]() Ja odkad wyprowadzilam ja z wozka do lozeczka,kladlam ja,puszam kolysanki i muzyke relaksacyjna oraz bezwglednie gasze swiatlo..i zasypia sama kolo 21,w nocy budzi sie na jedno karmienie,potem ja odbijam,odkladam,daje smoka i zasypia Ale tylko dlatego,ze ja tak nauczylam-nigdy jej po nocach nie nosze,nie zabawiam,nie gadam,tworze przy niej aure ciszy i spokoju..Na poczatku plakala,bralam ja przytulalam,ona sie uspokajala i siup do lozeczka-i tak nawet wielokrotnie..Ale po kilku dniach juz spalysmy sobie smacznie w nocy Bo jak dziecko nauczysz i przyzwyczaisz-tak bedziesz miala,a fajnie jest budzic sie z pelnymi silami i dzieciaczek tez zadowolony![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Kretencja,jak ta chusta-sprawdza sie?Bo wlasnie chce sobie kupic,wozio niestety na wsi sie nie sprawdza przy takiej pogodzie
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez normalnie zasypia sama, nigdy jej nie bujałam, nie nosze jej na rekach przed spaniem i bez problemu sama zasypia jak tylko gasnie swiatlo i tv sie wylacza
![]() Jak tak czytam to moja mało je, moze przez smoczek? Jak je mleko, to ciagle przerwy robi, wypluwa smoczek i ledwo sie najada, albo sie cala rzuca.. moze musze zmienic na jakis inny? 3+? czy cos. No i moja je po 60-90ml, czyli słabo
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Rypka, nasz w zasadzie usypia sam. Jeśli zależy nam, żeby dosyć szybko usnął albo się uspokoił (bo np. w nocy się rozbudzi) to albo kładziemy się obok niego dosyć blisko, nawet tak żeby czuł nasz oddech i lekko obejmujemy ręką. ładnie wtedy zasypia. Albo trzeba go wziąć na ręce, tak żeby opierał się ciałkiem na naszym ciele (podobnie jak do odbicia), a główkę miał na naszej piersi i trochę z nim pochodzić albo pokołysać się. Zasypia w ciągu 10 minut
![]() Artystka, chusty ciągle się uczymy. Przyznam, że na razie nie jestem do niej tak 100% przekonana... Trudno jest mi się zawiązać, może dlatego. Ale małemu podoba się jak go noszę, zasypia Dzięki za Wasze rady. Na razie plamienie praktycznie ustało, więc czekam spokojnie do jutra... Dzisiaj też wyjątkowo mi rana na powierzchni skóry dokucza - jest bardzo tkliwa, a nawet pobolewa...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2011-01-16 o 18:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.

) i nawet kilka nowych dźwięków w repertuarze się pojawiło. Jaki miły początek niedzieli.
Czasem zaczyna mi lecieć mleko podczas pieszczot - też mnie to żenuje i od razu podniecenie pryska. A to mały zapłacze... No po prostu masakra, wszystko mnie odrywa od skupienia się na przyjemności. Nie współżyjemy jeszcze, bo dopiero przestaje ze mnie lecieć, ale są przecież inne sposoby. No ale co z tego, skoro ja czuję się, jakbym była z drewna, nawet jak mi się uda podniecić, wystarczy drobiazg i to pryska. Powiedziałabym, że psychicznie mam bardzo wielką ochotę, nigdy tyle nie myślałam o seksie co teraz
) Jak się rozluźnić? Jak zapomnieć o tym, że obok śpi dziecko? Co poradzić na ten gówniany wypływ mleka? Mąż mówi, że mu to totalnie nie przeszkadza, ale mnie przeszkadza niestety 
Wiec broimy

..Teraz strzela banany jak szalona przy zabawie i trzyma rzeczy wlozone do raczki(grzechotki,myszki, co chwyci w paluszki)
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

Takie mam jakieś dziwne plamienia??