Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010r. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 09:48   #691
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Mój Igor też mi dzisiaj niespodziankę zrobił i narobił w salonie. A słyszałam rano jak w kuwecie drapał. Ale mnie wkurzył teraz siedzi za karę w WC. Może jakiś dzień koci jest

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 10:21   #692
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Mój Igor też mi dzisiaj niespodziankę zrobił i narobił w salonie. A słyszałam rano jak w kuwecie drapał. Ale mnie wkurzył teraz siedzi za karę w WC. Może jakiś dzień koci jest
Lejdi dzisiaj specjalnie nie walnęła tylko jej się tak często zdarza,że jak po kupie wyjdzie z kuwety to biegiem leci i jeszcze resztka,której nie zostawiła w kuwecie jest po drodze zgubionazazwyczaj jest to góra metr od kuwety,chociaż potrafi i zgubić w salonie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:01   #693
Ferrou
Zakorzenienie

Pop, buziak dla Oliwki za 13 miesięcy

Kuba dzisiaj 10 miesięcy kończy... za szybko ten czas leci

Ja w końcu czuję się wyspana, mimo że już na nogach byłam o 6 rano.. Poszłam spać o 22, mały się budził o 24,2 i później już o 6 więc jest ok. Bo np ostatnią noc to spałam TYLKO 2h - od 6 do 8... wyobrażacie to sobie...Jak się mały zbudził ok 2 to do 5 próbowałam go ululać... a potem z nerwów spać nie mogłam... Ale dzisiaj już lepiej jest....

Też już mamy posprzątanie, poodkurzane, choć już zabawki walają się na podłodze...

Sliczne dzieciaczki
Stary 2011-01-16, 11:03   #694
mrowak
Zakorzenienie

ja bardzo ekspresowo dwie sprawy:
anakazar, PoP polecam zabrac koty do weta zeby odrobaczyl

druga sprawa- w moim aucie niestety niepasuje romer king plus sprzedawczyni polecila mi maxi cosi priori xp-ten pasuje i twierdzila, ze lepiej foteli z 3 gwiazdkami (maxi cosi) i pasujacy do auta niz z 4 gwiazdkami (romer) i nie przylegajac y w 100%-pytanie, kto
ma MX priori xp? jakies opinie?

niedziela, nie niedziela- siedze i pracuje....
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:11   #695
pkrys
Przyczajenie

Czesc Mamusie! Moge do was dolaczyc??
Wiec urodzilam synka 23 -04 -2010 r. o godz.15:40, waga ur.:3250g wzrost:56cm,siłami natury w wieku lat 18 . Na imię dostało mu się Bartłomiej (Bartek , Bartuś) . Obecnie wazy 9 kg i ma 77 cm za tydzien konczymy 9m . Sama ma na imię Paulina- skad taki login? P-paulina, krys-poczatek mego nazwiska . BUZIACZKI I MILEJ NIEDZIELI!!

Edytowane przez pkrys
Czas edycji: 2011-01-16 o 11:13
pkrys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:12   #696
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Kuba dzisiaj 10 miesięcy kończy... za szybko ten czas leci
dla Kubusia za okrągłą dyszkę
Cytat:
Dzień dobry w ten miejmy nadzieję słoneczny poranek.

Ja z Dzidzią od 7 nie śpimy. Dzisiaj kolej TZ na wyspanie się ja wczoraj spałam do 10. Więc mam już za sobą jeden z moich ulubionych punktów dnia czyli karmienie Oliwki. Zjadła prawie 170ml ale tylko 100 smoczkiem resztę łyżeczką. Poodkurzałam i umyłam podłogi na dole - wiem niedziela i nie powinnam ale przy raczkującym dziecku trzeba to robić codziennie (tym bardziej jak sie ma 2 zwierzaki w domu).

No i minęło już 3 dni po szczepionce (różyczka, odra, świnka) i oprócz tej jednej mega kupy to nie mieliśmy sensacji. Więc następne szczepienia to 16-18 mż.

AniaP - dobrze że nie wybierasz się jednak do Tunezji.
i dla Oliwki

My zaraz spadamy do teściów na obiad, później moja siostra przyjeżdża do nas więc pewnie zerknę dopiero wieczorem. Miłej niedzieli

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:16   #697
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pkrys Pokaż wiadomość
Wiec urodzilam synka 23 -04 -2010 r. o godz.15:40, waga ur.:3250g wzrost:56cm,siłami natury w wieku lat 18 . Na imię dostało mu się Bartłomiej (Bartek , Bartuś) . Obecnie wazy 9 kg i ma 77 cm za tydzien konczymy 9m . Sama ma na imię Paulina- skad taki login? P-paulina, krys-poczatek mego nazwiska . BUZIACZKI I MILEJ NIEDZIELI!!
witamy w wątku

ja urodziłam moją Natalkę tego samego dnia, ale o godz. 10 (cc) no i ważyła 3450g i miała 53cm, a miałam lat 17 jeszcze wtedy :P

ja również proszę o głosik ---> https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-265880.html

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-01-16 o 11:19
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:16   #698
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Znowu ja mam problem z małą taki,że ona wszystko co znajdzie to wkłada do buzi i zjadajest jak śmieciara,nie ważne co to i tak musi zjeść.Muszę tak uważać na to co na podłodze leżyrany niech jej to przejdzie zanim zacznie na dwór na nogach wychodzić.
Mój tak samo robi każda mniejsza pileczka, kawalek papierka,i wszystko co znajdzie w buzi ląduje, śmietnik to będe chyba na kłótkę zamykała

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:26   #699
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
U mnie starszy się zgadza a Mikołaj nie , powinien być Maryśką i tarocistka też mi tak przepowiedziała że to raczej będzie dziewczynka.
Ale może dlatego nie jest bo powiedziałam że będzie chłopak i koniec, nie chcę konkurencji w domu
Ja bym nerwowo chyba nie wytrzymała drugiego Szymka
dziewczynki jednak sa spokojniejsze co widzę już po Oli

Cytat:
Dzień dobry w ten miejmy nadzieję słoneczny poranek.

Ja z Dzidzią od 7 nie śpimy. Dzisiaj kolej TZ na wyspanie się ja wczoraj spałam do 10. Więc mam już za sobą jeden z moich ulubionych punktów dnia czyli karmienie Oliwki. Zjadła prawie 170ml ale tylko 100 smoczkiem resztę łyżeczką. Poodkurzałam i umyłam podłogi na dole - wiem niedziela i nie powinnam ale przy raczkującym dziecku trzeba to robić codziennie (tym bardziej jak sie ma 2 zwierzaki w domu).

No i minęło już 3 dni po szczepionce (różyczka, odra, świnka) i oprócz tej jednej mega kupy to nie mieliśmy sensacji. Więc następne szczepienia to 16-18 mż.

AniaP - dobrze że nie wybierasz się jednak do Tunezji.
Ja tam w niedziele sprzatam , sprzatam jak musze i mam czas .
Moja też zwaliła kupu po pneumo sporą

Cytat:
Witamy

Próbowałam dziś Ole nakarmić mlekiem butli .. porażka no
Jej nie chodzi o to czy to MM czy moje bo potem ściągnełam ale o sam fakt mleko plus butla , nie jadła całą noc , potem ją przetrzymałam prawie do 11 i dupa wyła a nie wypiła Przecież kurna nie będę jej głodziła .
Stary 2011-01-16, 11:47   #700
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Gmyrelka - popatrzyłam na ten kalendarz chiński i jeżeli chodzi o Oliwkę to się sprawdza. Wg kalendarza ona od początku miała być dziewczynką.
Posprawdzajcie swoje dzieci tak dla ciekawości czy komuś się nie zgadza płeć?? Podaję jeszcze raz linka.
http://www.nasza-ciaza.pl/web/spolec...endarz_chinski
Ja mialam jakiś inny kalendarz chiński bo mi wychodziło że Erwi to dziewczynka http://jolmys.webpark.pl/ widocznie jakby byla mi pisana dziewczynka to bym znalazla ten kalendarz co wy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

dokladnie chodzi o 29 lat i lipiecsame sprawdzcie że się różnią

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Witamy nową mamusię. Już zagłosowałam

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jej nie chodzi o to czy to MM czy moje bo potem ściągnełam ale o sam fakt mleko plus butla , nie jadła całą noc , potem ją przetrzymałam prawie do 11 i dupa wyła a nie wypiła Przecież kurna nie będę jej głodziła .
Mój nie wypije mleka MM, czasami około 30 ml jak przez sen mu dam(z 2 razy) Dwa dni temu dałam mu 90 ml, z tej butelki niekapka canpolu, co chyba też masz,ta co z niej tak szybko leci, to wypił całą, ale dodalam łyżeczkę kakao No więc nie wiem o co chodzi bo wypije ale nie mleko, jak kiedyś dałam mu moje to wypił, ale MM nie ruszy.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:48   #701
machaj
Raczkowanie

wszystkiego dobrego dla miesięczniaków

Ania- ja mam ten sam problem... trzeba by było zacząć przechodzić na butle... a mała skoczek gryzie wypluwa a jak pociągnie to tylko z 20-30 wypije... a jak jej dam cyca to ciągnie i ciągnie i cyce mi już jak murzynce zwisają...
ja w ogóle nie wiem jak się zabrać za to przestawianie małej na butle... czy w ciągu dnia jej podawać czy na noc... echh jak pojadę do szkoły to przejdzie terapie szokową i albo wypije mleko z butli albo nie i tyle...
no i w nocy też mała nie piła ale nie dlatego że ja przetrzymywałam tylko nie chciała... to pierwsza taka noc normalnie 2-3 razy się domagała...

anakazar- ja my mieliśmy persa to też się jej czasami coś przylepiło i roznosiła... a czasami nie chciało się oderwać... i miała wygolone okolice ... żeby jej się nie przylepiało

witamy nową mamusie
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 11:53   #702
ania p
Zakorzenienie

Ja już ją jakiś czas temu chciałam na butle przestawić ale ona się nie daje i koniec .

Cigi - żelazo jak chcesz dostaczyć to dawaj czesto żółtko ma go dużo .
Stary 2011-01-16, 12:00   #703
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
pieknosci!!!!

dziewczyny czy Waszym dzieciom strzelaja stawy? Tosi chrupia lokcie i kolana, a jak ja podnosze bez podtrzymywania dupki, to nawet kregoslup chrupie. czy to cos zlego? zapytam o to lekarza w najblizszym czasie, ale troche sie niepokoje
Mojej strzelaja ale chyba ma to po mnie bo ja jak chodzę to tz się śmieje, ze jak robot. I cicho nie potrafię, zawsze słychać, ze nadchodzę... szczególnie w palcach od stop, co krok trzeszczę. Poza tym w kolanach, w biodrach itd itp

Cytat:
Ja bym nerwowo chyba nie wytrzymała drugiego Szymka
dziewczynki jednak sa spokojniejsze co widzę już po Oli
.
Oj, niekoniecznie moja dziewczynka a to mały szatan jest... nawet moja mama po tych kilku dniach stwierdziła, ze takiego dziecka jeszcze nie widziała... ona nawet na minute nie usiądzie spokojnie, ciągle w ruchu... nawet jak je czy zasypia to cała chodzi- ADHD jak nic nawet we śnie wstaje...
Poza tym zaczyna pokazywać nerwy, wrezsczy jak cos jest nie po jej myśli... oczywiscie nie reagujemy ale uszy pękają... oj, co to będzie za szatan... aż strach pomysleć
Ale jak to moja mama powiedziała- nie można się na nia gniewać, wystarczy, ze zrobi swoją jedną z minek... i odpływamy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:09   #704
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
witamy w wątku

ja urodziłam moją Natalkę tego samego dnia, ale o godz. 10 (cc) no i ważyła 3450g i miała 53cm, a miałam lat 17 jeszcze wtedy :P

ja również proszę o głosik ---> https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-265880.html
Zagłosowane
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój tak samo robi każda mniejsza pileczka, kawalek papierka,i wszystko co znajdzie w buzi ląduje, śmietnik to będe chyba na kłótkę zamykała
no śmieciarzy mamy
Cytat:
Witamy
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
wszystkiego dobrego dla miesięczniaków

anakazar- ja my mieliśmy persa to też się jej czasami coś przylepiło i roznosiła... a czasami nie chciało się oderwać... i miała wygolone okolice ... żeby jej się nie przylepiało
Machaj moja między innymi dlatego regularnie jest strzyżona u fryzjera,bo tyle razy co my jej tyłek musieliśmy myć...ale i tak czy bez sierści czy z to i tak potrafi wynieść z kuwety na zewnątrz.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-01-16, 12:09   #705
ania p
Zakorzenienie

Asiulek - ale ona jeszcze mała potem takie dzieciaki weźmy pod uwagę w wieku szkolnym np . z chłopcami jest wiecej problemów zazwyczaj ( oczywiście nie generalizujmy tutaj ) ale TZ ma starszych synów ( 16i 18 ) a mam też znajomych co mają córy w tym wieku , i bez porównania . A dwa że jeszcze dwóch chłopaków razem to już wogóle milion dziwnych pomysłow, chyba że to tylko dzieciakom TZta tak odbijało . Zreszta no cóż nie mamy wpływu na to co się urodzi a szkoda he he , a ja zawsze chciałam mieć parkę no i się udało .. Dwa że mój TZ ma już trzech chłopaków ... jemu się ta córa więc nalezała z urzędu

Pop - no własnie cieszę się że nie tunezja bo strach jak się widzi wiadomości , a wiesz że z tych ludzi co jadą w najbliższym czasie z naszych biur prawie nikt nie zrezygnował ? dziwne . A na plazach podobno było strzały słychać .
Stary 2011-01-16, 12:20   #706
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Oj, niekoniecznie moja dziewczynka a to mały szatan jest... nawet moja mama po tych kilku dniach stwierdziła, ze takiego dziecka jeszcze nie widziała... ona nawet na minute nie usiądzie spokojnie, ciągle w ruchu... nawet jak je czy zasypia to cała chodzi- ADHD jak nic nawet we śnie wstaje...
Poza tym zaczyna pokazywać nerwy, wrezsczy jak cos jest nie po jej myśli... oczywiscie nie reagujemy ale uszy pękają... oj, co to będzie za szatan... aż strach pomysleć
Ale jak to moja mama powiedziała- nie można się na nia gniewać, wystarczy, ze zrobi swoją jedną z minek... i odpływamy
No u nas to samo

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Moja babcia rządzi w tesco w dziale dziecięcym i ubiera Nine na jesień

Stary 2011-01-16, 12:36   #707
machaj
Raczkowanie

ania- ja niby też chciałam... ale tak mi się nie chciało latać i tej wody grzać, mieszać tego itd... szybciej i łatwiej mi cyca wyciągnąć... ale teraz to raczej muszę niż chce... mała musi się nauczyć pić z butli bo mnie nie będzie 2-3dni... chociaż jak nie będzie chciała pić z butli to zawsze jakieś kaszki zamiast tego może dostać... a zobaczymy jak to będzie...

dziewczyny a powiedzcie mi co ja bym mogła na kaszel pić? bo cały stodal wypiłam i poprawy nie widzę a kaszel mnie już męczy 2 tyg mucosolvan?

darusia- ładne zdj my też chcieliśmy sobie zrobić sesje u dziewczyny która nam robiła zdj ślubne i z brzuszkiem... ale podrożała... i jak zaśpiewała mi 500zł za sesje to podziękowałam... to sama sobie zrobię sesje z małą... mamy alfe i też nią można fajne zdj zrobić...

no i chwale (żadna nowość) moją Kaline robi siku i kupkę do nocnika hehe tzn wczoraj jej sie udało i dziś a dodam ze sadzam ją od piątku i już nawet nie płacze jak się ja posadzi... i nie ucieka całe szczęście

anakazar- teraz rodzice maja 2 kotki i jednego kocura... on swoje sprawy załatwia na dworze, a one do kuwety... jedna jest wypuszczana na dwór 2ga nie... (tzn jak ktoś jest na dworze to ja zabiera ale sama się boi i ucieka do domu) i to co jest wypuszczana na dwór jak tylko widzi ze w kuwecie jest trochę mokro to nie wejdzie do niej tylko z boku narobi... a ta domowa nawet jak jest bardzo mokro bo nikomu sie nie chciało wymienić to wejdzie tylko tylnymi łapkami a przednie albo opiera o miskę albo stoi na ziemi za miską.. śmiesznie to wygląda...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:05   #708
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ania- ja niby też chciałam... ale tak mi się nie chciało latać i tej wody grzać, mieszać tego itd... szybciej i łatwiej mi cyca wyciągnąć... ale teraz to raczej muszę niż chce... mała musi się nauczyć pić z butli bo mnie nie będzie 2-3dni... chociaż jak nie będzie chciała pić z butli to zawsze jakieś kaszki zamiast tego może dostać... a zobaczymy jak to będzie...

.

tak sobie pomyslalam o Tobie i AniP- słuchajcie, a moze nie uczcie och juz wcale z butli ze smokiem?? bo TEORETYCZNIE to dzieciaki juz powinny odstawiac standardowe smoki i butle na poczet lyzeczek- ja np,dzis po raz pierwszy na sniadanie dalam Gabrysi nie butle z mlekiem tylko miseczke kaszki (z mlekiem oczywiscie) wtrąbiła całość-dłużej to zajmuje, bo trzeba łyzeczką karmić, ale prawdą jest to, że wypadałoby butli coraz mniej używać już-u nas zostałaby tylko wieczorna porcja mleka przed snem.

Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale może nie musicie właściwie ich uczyć picia z butli, co?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:14   #709
anakazar
Zakorzenienie

Mi Nina je mleko z butli 2 razy dziennie i picie ciągnie też jeszcze z butli,bo niełapie niekapka,choć już dawno jej próbowałam dać pić z niego,mama kupiła jej nowego niekapka i jeszcze leży nieodpakowany-dzisiaj spróbuje dać jej z niego pić.

Mi się wydaję,że to jeszcze za wcześnie na odrzucenie butelki.

Stary 2011-01-16, 13:54   #710
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witamcieszę sie jak głupia do sera. Bo siedzę na wykładzie i pisze pierwszy raz z komórki. Hihi. Dziewczyny jaja dzis takie bo miałam czytać referatu i musieli za mnie bo ja juz tylko szeptem mówię. Chyba bez lekarza sobie nie poradzę. Zapalenie krtani jak nic. Kiedyś nawet szeptem nie mogłam mowic. czuje sie tak smiesznie a znajomi z roku mają ubaw

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 14:18   #711
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Mi Nina je mleko z butli 2 razy dziennie i picie ciągnie też jeszcze z butli,bo niełapie niekapka,choć już dawno jej próbowałam dać pić z niego,mama kupiła jej nowego niekapka i jeszcze leży nieodpakowany-dzisiaj spróbuje dać jej z niego pić.

Mi się wydaję,że to jeszcze za wcześnie na odrzucenie butelki.
nasza mala zalapala niekapek Nuby.
lovi nie lapala - przegryzla ustnik
Stary 2011-01-16, 15:50   #712
libra777
Zakorzenienie

Witam
My włąśnie wrócilismy z kina "Opowieści z Narnii Podróż wędrowca do świtu"w 3D fajny , taka baśń.
Mały został z babcią.
Piekna pogoda jak wiosna , ponoć to jaki ciepły front znad hiszpani.

Mrowak dojdziesz do wprawy z tą kaszką u nas nieraz to zajmuje niecałe 5 minut a Miko nie za bardzo za nią przepada ale się udaje.
Anakazar nie mów że myłaś kotu tyłekto może przyjedź mojego psa wykąp bo ja się brzydze a śmierdzi( na dworze rezyduje)
Ania no może Twoja Ola grzeczna będzie , nie chciałabyś poznać córki mojej kuzynki , wcielony diabeł nie dziecko istny bahor w piwnicy bym ją zamknęła
Pewnie to też kwestia wychowania po części

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

A no i witam nową mamę Pkrys
Dziewczyny głosy oddane
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 16:04   #713
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Anakazar nie mów że myłaś kotu tyłekto może przyjedź mojego psa wykąp bo ja się brzydze a śmierdzi( na dworze rezyduje)
Libra a bo to raz???wplącze się kupsztal w futro to co zrobić?ja kota trzymałam,tż wymywał-przy czym oboje walczyliśmy z odruchami wiadomo jakiminiemiłe zajęcie,ale trzeba było.
Gorzej jak byliśmy z tym problemem solo

My też wróciłyśmy ze spaceru i pogoda cudowna.Szkoda,że za 3 dni zima powraca.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

A moja panna dzisiaj sobie do mnie leciała i tak ją z kuchni obserwowałam,a ona natrafiła na płytkach na ziarenko maku z bułki i oczywiście złapać rączką nie mogła,to co zrobiła?nachyliła się i pięknie ziarenko zlizała...nie przepuści nawet tego

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-01-16 o 15:59
Stary 2011-01-16, 16:48   #714
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć mamusie

My dzisiaj po 2h spacerku, poszliśmy sobie do pałacyku w Wilanowie. Hania była mega dzielna bo naprawdę kawał drogi zeszliśmy Dyź się wyspał i najadł chrupek

anakazar na serio wraca zima

mrowak ja mam po Hance maxi cosi priori i bardzo sobie chwale ten fotelik. Lubie go i moje dzieci także. Wygodnie im więc to najważniejsze

A jaką polecacie spacerówkę pomijając maclarena?? (szkoda mi kasy...) Muszę zakupić coś lżejszego jak do rodziców się wybieram

GRATULACJE dla wszystkich dzieci z okazji miesięcznic !!

I witam nową mamusię

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-01-16 o 16:50
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 16:54   #715
anakazar
Zakorzenienie

gmyrelka ja polecam x-landera xv-jestem bardzo zadowolona.Jeden z moich lepszych zakupów.Tak lekko się nim jezdzi,małej też fajnie,wygodnie

Stary 2011-01-16, 19:07   #716
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
gmyrelka ja polecam x-landera xv-jestem bardzo zadowolona.Jeden z moich lepszych zakupów.Tak lekko się nim jezdzi,małej też fajnie,wygodnie
ana ale ja teraz jeżdzę x-landerem chciałam coś mniejszego i lżejszego

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:36   #717
P0P70
Zakorzenienie

Pkrys - witam nowa mamusię. I mam nadzieję ze nie jesteś jedną z tych co to wpadła przywitała się i znikła. Czekamy na zdjęcia dzidzi.

Ferrou - przekaż synkowi gratulacje z okazji ukończenia 10 m-cy
Ja to zapomniałam o tych naszych 13-tych i dopiero Ty mi przypomniałaś. Ale to tak jest liczy się poszczególne miesiące do roku a potem to już roczki.

Cytat:
Ja to swojemu przez lata po każdej kupce podcierałam tyłek. NAwet w nocy wstawałam aby go podetrzeć. Niestety od jakiegoś czasu w nocy nie wstaję ale w dzień jak zrobi to go zawsze podcieram. I oczywiście tyłek pa wygolony bo to Pers.
JA tam się nie brzydzę i kąpię i psy i koty.

Cytat:

A moja panna dzisiaj sobie do mnie leciała i tak ją z kuchni obserwowałam,a ona natrafiła na płytkach na ziarenko maku z bułki i oczywiście złapać rączką nie mogła,to co zrobiła?nachyliła się i pięknie ziarenko zlizała...nie przepuści nawet tego
i oczywiście zazdroszczę

Machaj - dzisiaj tym nocnikiem to mnie nie zaskoczyłaś. To to potrafimy. My już od ponad 2 miesięcy siadamy na nocniku - kilka razy dziennie. I prawie za każdym razem coś do niego zrobi. Najlepiej jest oczywiście rano bo wtedy potrafi dużo nasikać i czasami kupkę zrobić.
I oczywiście dla Kalinki za siadanie na nocniku

Stary 2011-01-16, 20:04   #718
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
już zostałaś przywitana, ale witam i ja

Cytat:
Ja już ją jakiś czas temu chciałam na butle przestawić ale ona się nie daje i koniec .

Cigi - żelazo jak chcesz dostaczyć to dawaj czesto żółtko ma go dużo .
a ja wam zazdroszczę,że tyle czasu karmicie dzieciaczki mi było dane równe 2 miesiące i to jeszcze odciągane
Cytat:
Zagłosowane

no śmieciarzy mamy

Witamy

Machaj moja między innymi dlatego regularnie jest strzyżona u fryzjera,bo tyle razy co my jej tyłek musieliśmy myć...ale i tak czy bez sierści czy z to i tak potrafi wynieść z kuwety na zewnątrz.
dopiero jak doszłam do słowa kuweta to zaczaiłam, że o tyłek koci Ci chodziale ze mnie blondynka, choć brunetka
Cytat:
Asiulek - ale ona jeszcze mała potem takie dzieciaki weźmy pod uwagę w wieku szkolnym np . z chłopcami jest wiecej problemów zazwyczaj ( oczywiście nie generalizujmy tutaj ) ale TZ ma starszych synów ( 16i 18 ) a mam też znajomych co mają córy w tym wieku , i bez porównania . A dwa że jeszcze dwóch chłopaków razem to już wogóle milion dziwnych pomysłow, chyba że to tylko dzieciakom TZta tak odbijało . Zreszta no cóż nie mamy wpływu na to co się urodzi a szkoda he he , a ja zawsze chciałam mieć parkę no i się udało .. Dwa że mój TZ ma już trzech chłopaków ... jemu się ta córa więc nalezała z urzędu
ojjjj kochana...u mnie w szkole jak się napatrzę na dziewczynki w wieku 14-16 lat na gimnazjum...oko bieleje, dupy na wierzchu, cycki na wierzchu, w łazienkach nie powiem co z chłopakami robią...moim zdaniem - z obserwacji nauczyciela - dziewczyny to dopiero kłopot

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
tak sobie pomyslalam o Tobie i AniP- słuchajcie, a moze nie uczcie och juz wcale z butli ze smokiem?? bo TEORETYCZNIE to dzieciaki juz powinny odstawiac standardowe smoki i butle na poczet lyzeczek- ja np,dzis po raz pierwszy na sniadanie dalam Gabrysi nie butle z mlekiem tylko miseczke kaszki (z mlekiem oczywiscie) wtrąbiła całość-dłużej to zajmuje, bo trzeba łyzeczką karmić, ale prawdą jest to, że wypadałoby butli coraz mniej używać już-u nas zostałaby tylko wieczorna porcja mleka przed snem.

Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale może nie musicie właściwie ich uczyć picia z butli, co?
ja już od 5 miesiąca rano nie daję mleka tylko michę kaszki mleczno-ryżowej
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witamcieszę sie jak głupia do sera. Bo siedzę na wykładzie i pisze pierwszy raz z komórki. Hihi. Dziewczyny jaja dzis takie bo miałam czytać referatu i musieli za mnie bo ja juz tylko szeptem mówię. Chyba bez lekarza sobie nie poradzę. Zapalenie krtani jak nic. Kiedyś nawet szeptem nie mogłam mowic. czuje sie tak smiesznie a znajomi z roku mają ubaw
też to ostatnio przechodziłam - koszmar, zwłaszcza jak się głosem pracuje

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A jaką polecacie spacerówkę pomijając maclarena?? (szkoda mi kasy...) Muszę zakupić coś lżejszego jak do rodziców się wybieram
ja też się noszem z zakupem, ja chcę koniecznie parasolkę, i też nie maclarena - tyż mi szkoda kasy zastanawiam się nad chicco enjoy fun, albo multiway.
My wróciliśmy od teściów-jakoś tak humor mi siadł
Siostra mi kupiła fajną sukienkę i bluzkę w serduszka w orsay'u - jak jutro pójdę w takiej bluzce to chyba dzieci padną...i jeszcze ten mój obcięty łeb
Mały już śpi na noc, ja już wykąpana i w piżamie, tż się kąpie i chyba idziemy w kimono tzn spać - żeby nie było skojarzeń

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 20:29   #719
P0P70
Zakorzenienie

JA też siedzę na allegro i szukam wózka. Ale ja kupię chyba Maclarena. Mam już jeden i jestem zadowolona ale potrzebuję parasolki aby szybko i łatwo sie składał. Co prawda będzie to już 3 wózek. I zastanawiałam sie nad zakupem używanego ale jak usłyszałam że TZ planuje kupić sobie motor (ci faceci po 40-ce) to stwierdziłam że dzidzia będzie miała nowy i zapłaci za niego TZ. Sama miałam okazję poprowadzić trochę Maclarena XT wraz z Olą (AniP) i jest OK. A teraz to zastanawiam sie tylko czy XT czy XLR.

Stary 2011-01-16, 20:45   #720
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
ana ale ja teraz jeżdzę x-landerem chciałam coś mniejszego i lżejszego
aaaaja też chcę coś lekkiego tu do mnie na wioche i wyszukałam coś takiego:
http://allegro.onet.pl/wozek-spacero...382486759.html
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-be...378979552.html fioletowy:lov e:
http://allegro.onet.pl/a-wozek-delti...389066457.html
Cytat:

Ja to swojemu przez lata po każdej kupce podcierałam tyłek. NAwet w nocy wstawałam aby go podetrzeć. Niestety od jakiegoś czasu w nocy nie wstaję ale w dzień jak zrobi to go zawsze podcieram. I oczywiście tyłek pa wygolony bo to Pers.
JA tam się nie brzydzę i kąpię i psy i koty.

i oczywiście zazdroszczę
No nie zazdrość,bo u Ciebie nie ma ryzyka,że dziecko wciągnie kociego bobka.Ja ciągle przeszukuje dół domu rano czy Lejdi się nic nie wysmyknęłoi pózniej przez cały dzień pilnuje kiedy się załatwia i chodzę i sprawdzam czy wszystko zostało w kuwecie.
Ja tam też nie brzydzę się kąpac psiaków czy kotów,mycie tyłka w kupie mnie odrzuca,bo smród nie do opisania

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Ja tam wyborem tego wózka kieruję się tylko kolorem:bo to już trzeci będzie to w końcu musi być w różu albo we fiolecie

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Ja tam wyborem tego wózka kieruję się tylko kolorem:bo to już trzeci będzie to w końcu musi być w różu albo we fiolecie

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Pop wizualnie xt od xlr jak dla mnie niczym się nie różni.Ale czarny jest świetny.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Pop wizualnie xt od xlr jak dla mnie niczym się nie różni.Ale czarny jest świetny.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości