|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Mój Igor też mi dzisiaj niespodziankę zrobił i narobił w salonie
. A słyszałam rano jak w kuwecie drapał. Ale mnie wkurzył teraz siedzi za karę w WC. Może jakiś dzień koci jest
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza świeczka, pierwszy kroczek NO BO PRZECIEŻ MAM JUŻ ROCZEK ! III-IV 2010
Cytat:
zazwyczaj jest to góra metr od kuwety,chociaż potrafi i zgubić w salonie
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Pop, buziak dla Oliwki za 13 miesięcy
![]() Kuba dzisiaj 10 miesięcy kończy... za szybko ten czas leci ![]() Ja w końcu czuję się wyspana, mimo że już na nogach byłam o 6 rano.. Poszłam spać o 22, mały się budził o 24,2 i później już o 6 więc jest ok. Bo np ostatnią noc to spałam TYLKO 2h - od 6 do 8... wyobrażacie to sobie...Jak się mały zbudził ok 2 to do 5 próbowałam go ululać... a potem z nerwów spać nie mogłam... Ale dzisiaj już lepiej jest.... Też już mamy posprzątanie, poodkurzane, choć już zabawki walają się na podłodze... ![]() Sliczne dzieciaczki
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
ja bardzo ekspresowo dwie sprawy:
anakazar, PoP polecam zabrac koty do weta zeby odrobaczyl druga sprawa- w moim aucie niestety niepasuje romer king plus ma MX priori xp? jakies opinie? niedziela, nie niedziela- siedze i pracuje....
|
#695 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Mamusie! Moge do was dolaczyc??
![]() Wiec urodzilam synka 23 -04 -2010 r. o godz.15:40, waga ur.:3250g wzrost:56cm,siłami natury w wieku lat 18 . Na imię dostało mu się Bartłomiej (Bartek , Bartuś) . Obecnie wazy 9 kg i ma 77 cm za tydzien konczymy 9m . Sama ma na imię Paulina- skad taki login? P-paulina, krys-poczatek mego nazwiska . BUZIACZKI I MILEJ NIEDZIELI!!
Edytowane przez pkrys Czas edycji: 2011-01-16 o 11:13 |
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
dla Kubusia za okrągłą dyszkęCytat:
My zaraz spadamy do teściów na obiad, później moja siostra przyjeżdża do nas więc pewnie zerknę dopiero wieczorem. Miłej niedzieli
|
|
#697 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja urodziłam moją Natalkę tego samego dnia, ale o godz. 10 (cc) no i ważyła 3450g i miała 53cm, a miałam lat 17 jeszcze wtedy :P ja również proszę o głosik ---> https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-265880.html Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-01-16 o 11:19 |
|
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki jednak sa spokojniejsze co widzę już po Oli Cytat:
Moja też zwaliła kupu po pneumo sporą Cytat:
Próbowałam dziś Ole nakarmić mlekiem butli .. porażka no Jej nie chodzi o to czy to MM czy moje bo potem ściągnełam ale o sam fakt mleko plus butla , nie jadła całą noc , potem ją przetrzymałam prawie do 11 i dupa wyła a nie wypiła
|
|
#700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://jolmys.webpark.pl/ widocznie jakby byla mi pisana dziewczynka to bym znalazla ten kalendarz co wy![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- dokladnie chodzi o 29 lat i lipiec same sprawdzcie że się różnią---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
No więc nie wiem o co chodzi bo wypije ale nie mleko, jak kiedyś dałam mu moje to wypił, ale MM nie ruszy.
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
wszystkiego dobrego dla miesięczniaków
Ania- ja mam ten sam problem... trzeba by było zacząć przechodzić na butle... a mała skoczek gryzie wypluwa a jak pociągnie to tylko z 20-30 wypije... a jak jej dam cyca to ciągnie i ciągnie i cyce mi już jak murzynce zwisają... ja w ogóle nie wiem jak się zabrać za to przestawianie małej na butle... czy w ciągu dnia jej podawać czy na noc... echh jak pojadę do szkoły to przejdzie terapie szokową i albo wypije mleko z butli albo nie i tyle... no i w nocy też mała nie piła ale nie dlatego że ja przetrzymywałam tylko nie chciała... to pierwsza taka noc normalnie 2-3 razy się domagała... anakazar- ja my mieliśmy persa to też się jej czasami coś przylepiło i roznosiła... a czasami nie chciało się oderwać... i miała wygolone okolice ... żeby jej się nie przylepiało witamy nową mamusie
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już ją jakiś czas temu chciałam na butle przestawić ale ona się nie daje i koniec .
Cigi - żelazo jak chcesz dostaczyć to dawaj czesto żółtko ma go dużo .
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym zaczyna pokazywać nerwy, wrezsczy jak cos jest nie po jej myśli... oczywiscie nie reagujemy ale uszy pękają... oj, co to będzie za szatan... aż strach pomysleć ![]() Ale jak to moja mama powiedziała- nie można się na nia gniewać, wystarczy, ze zrobi swoją jedną z minek... i odpływamy
|
|
#704 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale i tak czy bez sierści czy z to i tak potrafi wynieść z kuwety na zewnątrz.
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - ale ona jeszcze mała potem takie dzieciaki weźmy pod uwagę w wieku szkolnym np . z chłopcami jest wiecej problemów zazwyczaj ( oczywiście nie generalizujmy tutaj ) ale TZ ma starszych synów ( 16i 18 ) a mam też znajomych co mają córy w tym wieku , i bez porównania . A dwa że jeszcze dwóch chłopaków razem to już wogóle milion dziwnych pomysłow, chyba że to tylko dzieciakom TZta tak odbijało . Zreszta no cóż nie mamy wpływu na to co się urodzi a szkoda he he , a ja zawsze chciałam mieć parkę no i się udało .. Dwa że mój TZ ma już trzech chłopaków ... jemu się ta córa więc nalezała z urzędu
![]() ![]() Pop - no własnie cieszę się że nie tunezja bo strach jak się widzi wiadomości , a wiesz że z tych ludzi co jadą w najbliższym czasie z naszych biur prawie nikt nie zrezygnował ?
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Moja babcia rządzi w tesco w dziale dziecięcym i ubiera Nine na jesień
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
ania- ja niby też chciałam... ale tak mi się nie chciało latać i tej wody grzać, mieszać tego itd... szybciej i łatwiej mi cyca wyciągnąć...
ale teraz to raczej muszę niż chce... mała musi się nauczyć pić z butli bo mnie nie będzie 2-3dni... chociaż jak nie będzie chciała pić z butli to zawsze jakieś kaszki zamiast tego może dostać... a zobaczymy jak to będzie... dziewczyny a powiedzcie mi co ja bym mogła na kaszel pić? bo cały stodal wypiłam i poprawy nie widzę a kaszel mnie już męczy 2 tyg mucosolvan? darusia- ładne zdj my też chcieliśmy sobie zrobić sesje u dziewczyny która nam robiła zdj ślubne i z brzuszkiem... ale podrożała... i jak zaśpiewała mi 500zł za sesje to podziękowałam... to sama sobie zrobię sesje z małą... mamy alfe i też nią można fajne zdj zrobić... no i chwale (żadna nowość) moją Kaline robi siku i kupkę do nocnika hehe tzn wczoraj jej sie udało i dziś a dodam ze sadzam ją od piątku i już nawet nie płacze jak się ja posadzi... i nie ucieka całe szczęście![]() anakazar- teraz rodzice maja 2 kotki i jednego kocura... on swoje sprawy załatwia na dworze, a one do kuwety... jedna jest wypuszczana na dwór 2ga nie... (tzn jak ktoś jest na dworze to ja zabiera ale sama się boi i ucieka do domu) i to co jest wypuszczana na dwór jak tylko widzi ze w kuwecie jest trochę mokro to nie wejdzie do niej tylko z boku narobi... a ta domowa nawet jak jest bardzo mokro bo nikomu sie nie chciało wymienić to wejdzie tylko tylnymi łapkami a przednie albo opiera o miskę albo stoi na ziemi za miską.. śmiesznie to wygląda... |
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sobie pomyslalam o Tobie i AniP- słuchajcie, a moze nie uczcie och juz wcale z butli ze smokiem?? bo TEORETYCZNIE to dzieciaki juz powinny odstawiac standardowe smoki i butle na poczet lyzeczek- ja np,dzis po raz pierwszy na sniadanie dalam Gabrysi nie butle z mlekiem tylko miseczke kaszki (z mlekiem oczywiscie) wtrąbiła całość-dłużej to zajmuje, bo trzeba łyzeczką karmić, ale prawdą jest to, że wypadałoby butli coraz mniej używać już-u nas zostałaby tylko wieczorna porcja mleka przed snem. Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale może nie musicie właściwie ich uczyć picia z butli, co?
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Mi Nina je mleko z butli 2 razy dziennie i picie ciągnie też jeszcze z butli,bo niełapie niekapka,choć już dawno jej próbowałam dać pić z niego,mama kupiła jej nowego niekapka i jeszcze leży nieodpakowany-dzisiaj spróbuje dać jej z niego pić.
Mi się wydaję,że to jeszcze za wcześnie na odrzucenie butelki.
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
Witamcieszę sie jak głupia do sera. Bo siedzę na wykładzie i pisze pierwszy raz z komórki. Hihi. Dziewczyny jaja dzis takie bo miałam czytać referatu i musieli za mnie bo ja juz tylko szeptem mówię. Chyba bez lekarza sobie nie poradzę. Zapalenie krtani jak nic. Kiedyś nawet szeptem nie mogłam mowic.
czuje sie tak smiesznie a znajomi z roku mają ubaw
|
|
#711 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lovi nie lapala - przegryzla ustnik
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My włąśnie wrócilismy z kina "Opowieści z Narnii Podróż wędrowca do świtu"w 3D fajny , taka baśń. Mały został z babcią. Piekna pogoda jak wiosna , ponoć to jaki ciepły front znad hiszpani. Mrowak dojdziesz do wprawy z tą kaszką u nas nieraz to zajmuje niecałe 5 minut a Miko nie za bardzo za nią przepada ale się udaje. Anakazar nie mów że myłaś kotu tyłek ( na dworze rezyduje)Ania no może Twoja Ola grzeczna będzie , nie chciałabyś poznać córki mojej kuzynki , wcielony diabeł nie dziecko istny bahor w piwnicy bym ją zamknęła Pewnie to też kwestia wychowania po części ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- A no i witam nową mamę Pkrys ![]() Dziewczyny głosy oddane
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemiłe zajęcie,ale trzeba było.Gorzej jak byliśmy z tym problemem solo ![]() My też wróciłyśmy ze spaceru i pogoda cudowna.Szkoda,że za 3 dni zima powraca. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- A moja panna dzisiaj sobie do mnie leciała i tak ją z kuchni obserwowałam,a ona natrafiła na płytkach na ziarenko maku z bułki i oczywiście złapać rączką nie mogła,to co zrobiła?nachyliła się i pięknie ziarenko zlizała...nie przepuści nawet tego
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-01-16 o 15:59 |
|
|
|
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
![]() My dzisiaj po 2h spacerku, poszliśmy sobie do pałacyku w Wilanowie. Hania była mega dzielna bo naprawdę kawał drogi zeszliśmy Dyź się wyspał i najadł chrupek ![]() anakazar na serio wraca zima ![]() mrowak ja mam po Hance maxi cosi priori i bardzo sobie chwale ten fotelik. Lubie go i moje dzieci także. Wygodnie im więc to najważniejsze A jaką polecacie spacerówkę pomijając maclarena?? (szkoda mi kasy...) Muszę zakupić coś lżejszego jak do rodziców się wybieram ![]() GRATULACJE dla wszystkich dzieci z okazji miesięcznic !!I witam nową mamusię
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-01-16 o 16:50 |
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
gmyrelka ja polecam x-landera xv-jestem bardzo zadowolona.Jeden z moich lepszych zakupów.Tak lekko się nim jezdzi,małej też fajnie,wygodnie
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciałam coś mniejszego i lżejszego
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pkrys - witam nowa mamusię. I mam nadzieję ze nie jesteś jedną z tych co to wpadła przywitała się i znikła.
Czekamy na zdjęcia dzidzi.Ferrou - przekaż synkowi gratulacje z okazji ukończenia 10 m-cy Ja to zapomniałam o tych naszych 13-tych i dopiero Ty mi przypomniałaś. Ale to tak jest liczy się poszczególne miesiące do roku a potem to już roczki. Cytat:
. I oczywiście tyłek pa wygolony bo to Pers .JA tam się nie brzydzę i kąpię i psy i koty. Cytat:
![]() Machaj - dzisiaj tym nocnikiem to mnie nie zaskoczyłaś. To to potrafimy. I oczywiście dla Kalinki za siadanie na nocniku
|
|
#718 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi było dane równe 2 miesiące i to jeszcze odciągane![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zastanawiam się nad chicco enjoy fun, albo multiway. My wróciliśmy od teściów-jakoś tak humor mi siadł Siostra mi kupiła fajną sukienkę i bluzkę w serduszka w orsay'u - jak jutro pójdę w takiej bluzce to chyba dzieci padną...i jeszcze ten mój obcięty łebMały już śpi na noc, ja już wykąpana i w piżamie, tż się kąpie i chyba idziemy w kimono tzn spać - żeby nie było skojarzeń
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
JA też siedzę na allegro i szukam wózka. Ale ja kupię chyba Maclarena. Mam już jeden i jestem zadowolona ale potrzebuję parasolki aby szybko i łatwo sie składał. Co prawda będzie to już 3 wózek. I zastanawiałam sie nad zakupem używanego ale jak usłyszałam że TZ planuje kupić sobie motor (ci faceci po 40-ce
) to stwierdziłam że dzidzia będzie miała nowy i zapłaci za niego TZ . Sama miałam okazję poprowadzić trochę Maclarena XT wraz z Olą (AniP) i jest OK. A teraz to zastanawiam sie tylko czy XT czy XLR .
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę coś lekkiego tu do mnie na wioche i wyszukałam coś takiego:http://allegro.onet.pl/wozek-spacero...382486759.html http://allegro.pl/wozek-spacerowy-be...378979552.html fioletowy ![]() http://allegro.onet.pl/a-wozek-delti...389066457.html Cytat:
i pózniej przez cały dzień pilnuje kiedy się załatwia i chodzę i sprawdzam czy wszystko zostało w kuwecie.Ja tam też nie brzydzę się kąpac psiaków czy kotów,mycie tyłka w kupie mnie odrzuca,bo smród nie do opisania ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Ja tam wyborem tego wózka kieruję się tylko kolorem:bo to już trzeci będzie to w końcu musi być w różu albo we fiolecie ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Ja tam wyborem tego wózka kieruję się tylko kolorem:bo to już trzeci będzie to w końcu musi być w różu albo we fiolecie ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Pop wizualnie xt od xlr jak dla mnie niczym się nie różni.Ale czarny jest świetny. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Pop wizualnie xt od xlr jak dla mnie niczym się nie różni.Ale czarny jest świetny.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

. A słyszałam rano jak w kuwecie drapał. Ale mnie wkurzył teraz siedzi za karę w WC.

Na imię dostało mu się Bartłomiej (Bartek , Bartuś) . Obecnie wazy 9 kg i ma 77 cm
dla Kubusia za okrągłą dyszkę
. Więc mam już za sobą jeden z moich ulubionych punktów dnia czyli karmienie Oliwki. 

jest jak śmieciara,nie ważne co to i tak musi zjeść.Muszę tak uważać na to co na podłodze leży