Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 12:19   #1861
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
no to wam wkleje linki do tego co kupilam, tylko nie bijcie
http://www.ellos.no/misc/ProductZoom...=19-5414_X.jpg
gdzie można kupić takie cudo? moja siostra marzy o takim dla swojej córeczki!

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:20   #1862
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Witam dziewczynki
Wczoraj się przejadłam i strasznie źle spałam, mała wierciła się strasznie i Tż w końcu musiał ją utulic ręką i zaśpiewac kołyskankę i przestała wierzgac
Później wkleje zdjęcia ubranek, na razie jeszcze zalegam w łozku Pogoda dzisiaj rewelacyjna, zamierzam iśc na długi spacer, potem mieliśmy jechac do kina, ale trochę mi sie nie chce
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:23   #1863
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Wczoraj się przejadłam i strasznie źle spałam, mała wierciła się strasznie i Tż w końcu musiał ją utulic ręką i zaśpiewac kołyskankę i przestała wierzgac
Później wkleje zdjęcia ubranek, na razie jeszcze zalegam w łozku Pogoda dzisiaj rewelacyjna, zamierzam iśc na długi spacer, potem mieliśmy jechac do kina, ale trochę mi sie nie chce
Hmm... Ja bym poszła do kina ;] Ale przede mną nauka, a potem obiad u rodziców (i trzeba jechać autobusami, bo samochód nadal stoi po całowaniu się z autobusem )

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:23   #1864
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
gdzie można kupić takie cudo? moja siostra marzy o takim dla swojej córeczki!
http://www.ellos.no/DetailPages/Deta...SearchBackLink=
mamy tu taka stronke ellos.no z roznymi firmami, outlet jest itp, ceny w norweskich koronach
Cytat:
Witam dziewczynki
u nas pogoda do kitu
koniecznie czekamy na zdjecia!

a ja juz sie prawie zebralam!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:28   #1865
miffy
Raczkowanie

Witajcie Mamusie!
Postanowiłam się dołączyć jeśli można (maj 2011). Powoli czytam sobie Wasze wypowiedzi w tym wątku i kurcze, wyprawki już gotowe, zakupy.... a ja jeszcze w lesie jestem
Trzeba się brać za zaległości widzę
miffy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:32   #1866
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Anula te pajacyki bez nogawek (nawet nie wiem jak to się nazywa) są rewelacyjne i ten kombinezonik super . Kurczę różnią się te Twoje norweskie rzeczy od naszych, są śliczne, ale delikatne, a nie takie przesłodzone
Stary 2011-01-16, 12:33   #1867
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Wiedziałam, że tak będzie, mam ustawiony wizaż że wyświetla mi się 50 postów na stronbie a mam do nadrobienia prawie 6 stron, a dziś nie mam czasu, wiec przeleciałam pobieżnie nawet nie wszystkie strony, wiec musicie mi wybaczyć, ale nie mam czasu, za 30 minut przyjedzie siostra tż-ta a ja gotuję obiad

Dziękuję kochane za miłe słowa, na co dzien tyle rzeczy na raz nie robię, ale czasami trzeba, piec też często nie piekę

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Eweska zaslinilam klawiature!!! Czy dostalas juz blender? Ja swoj uwielabim i jest niezastapiony przy pieczeniu.
.
Nie dostałam jeszcze blendera, mam nadzieję, że w tym tygodniu nagrody dotrą bo z tego co wiem jeszcze nikt z wygranych osób nagrody swojej nie dostał.

Buziaczki kochane życzę miłej niedzieli, pewnie wieczorkiem zajrzę

Paulizia
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:34   #1868
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Monia wiem, wiem.. wszystko uważnie czytałam, a wypowiedz Andziot na temat wszytskich butelek to już od dawna znam na pamięć hehe Z moich obserwacji wynika, że na wątku zdania są podzielone.. i bądź tu mądry
zdania są podzielone jak ze wszystkim Prawda jest taka, że dla każdego może być dobre co innego

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
upsss Co za faux pas W takim układzie przepraszam Cię
no coś Ty, nie masz za co przepraszać

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry Dziewczynki! ale mialam dzisiaj koszmar! snilo mi sie, ze rodzilam i polozna mi mowi, ze synek wazy niecale 2 kg i ma syndrom Dwona bozesz ja to mam sny! do porodu to naprawde bede lysa....a to przez to, ze sie wczoraj naczytalam o opoznieniach w rozwoju przy niedoczynnosci tarczycy
Princi, niech Ci ten mąż wyłączy w końcu google

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Witam
Wybaczcie, ze sie nie udzielam tylko czytam, ale nie mam nastroju. Wczoraj sie dowiedzialam, ze moja babcia jest umierajaca. Wpadlam w niemala histerie... kazdy chcial mnie uspokoic i ja tez chcialam dla dobra Antosia, ale nie potrafilam. Teraz czekam na najgorsze. I strasznie sie tego boje jak to przejde.
Wybaczcie, ze Wam psuje sielankowa atmosfere watku, ale naprawde nie mam komu sie wyzalic... tz tylko pilnuje zebym nie plakala. najgorsze jest to, ze nie bede mogla sie z nia pozegnac ''nie jest do dla Ciebie wskazane w tym stanie'' i jak tu sie zebrac do kupy?
bardzo Ci współczuję, trzymaj się dzielnie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
principessina dziewczyny normlanie mnie przerażacie !!!!!!
po co wy stukacie te durne rzeczy w internecie, naczytacie sie cudów i później spać nie możecie, matko
powinien jakiś filtr dla ciężarnych powstać i zakazywać odwiedzać stron o problemach w ciąży i powikłaniach ....
otóż to! popieram
andziot, a spodnie bardzo fajne sama mam na takie chętkę
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:36   #1869
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miffy Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie!
Postanowiłam się dołączyć jeśli można (maj 2011). Powoli czytam sobie Wasze wypowiedzi w tym wątku i kurcze, wyprawki już gotowe, zakupy.... a ja jeszcze w lesie jestem
Witamy! A na którego maja dokładnie masz termin?
Ja na 16, a nadal nie mam nic poza 4-5 ciuszkami ;]
Ale może po 20 wybiorę się na zakupy, kasy mam trochę odłożone na ten cel, a po 20 mam jeszcze tylko jeden egzamin

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-16, 12:37   #1870
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie Mamusie!
witaj i przygotuj się na niesamowite tempo w jakim ten wątek zasuwa

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:37   #1871
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie Mamusie!
Witamy witamy
Czekamy na więcej informacji o tobie i brzuszku
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:43   #1872
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Witajcie Mamusie!
miło nam Ciebie poznać Która część maja ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:48   #1873
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Mamusie!
Witaj

ale u mnie dzisiaj pięknie słoneczko świeci. Aż grzech w domku siedzieć.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:49   #1874
Lolka1212
Zadomowienie

Paulizia ..a może jeszcze nie czas, żeby sie martwić..

Andziot
spodeneczki super!! Sama dodałam do obserwowanych

Anula refinerek!!! też chcę
Stary 2011-01-16, 13:02   #1875
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Witajcie Mamusie!
Witamy Nową Mamuśkę

Paulizia tulę mocno wirtualnie. Bądź silna Dzidziolkowi

Ale śliczne te Wasze ciuszki Laski.

Ja jeszcze nic nie kupuję . Próbuję się wyleczyć z okropnego przeziębienia . Wstałam dziś rano i zaczęliśmy z TŻ`em sprzątać. Ale nie powiem, bo kupiłam tylko jak narazie jedne białe bodziaki . Oto moje całe zakupy jak narazie. Moja mama się zadeklarowała, że da mi jakieś ciuszki po mojej siostrzyczce małej. Chwaliła mi się ostatnio, że ma już 2 wielkie siaty i siata grzechotek i różnych zabaweczek dla dzidzi. A ja nie mam jak do niej po to wszystko jechać. No chyba, że TŻ w końcu weźmie jakieś wolne w pracy na dłużej. Już się doczzekać nie mogę moich zakupów i ciuszków od mamuśki. Ale Wy to macie dobrze

Miłego dnia, pozdrawiamy cieplutko
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:25   #1876
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
..a i mam pytanko jak Wy sobie radzicie z goleniem dolnych partiibo jakoś nie równo sobie pogoliłam i mam takie placki
Ja sie gole na czuja. Czyli najpierw sobie macam, co mam do ogolenia, a potem tam gole. Musialabym byc chyba jak malpka wygimnastykowana, zeby sie wygiac i cokolwiek tam zobaczyc, nie mam tak duzego lustra, a z malym lusterkiem to mi sie nie chce kombinowac. Ale podejrzewam, ze dojde do etapu, w ktorym TZ mnie bedzie golil - jest przerazony, bo sie boi ze mi tam polowe narzadow obetnie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ja moje kochane obudziałam się dziś z wrzeszczącym w głowie pytaniem - "avent czy tommee tippee??" !
Podobno TT ma swietnie skonstruowany smoczek, bardzo zblizony do kobiecej piersi. Sprobuj poczytac troche tutaj http://www.dzieciowo.pl

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
ja sie witam i jem sniadanko po czym planuje ukladanie ubran
b) dzidziowych nowych- posegregowanie, nie bede jeszcze ich prala, ale musz epoliczyc
c)dzidziowych uzywanych- ktore zostawic, ktore wyrzucic itp, te po chlopcu do przejrzenia, ktore nadadza sie dla dziewczynki
Ja mam pol szafy ubranek. 3 siatki nowych, 2 wielkie torby uzywanych. Wszystkie uzywane juz przejrzalam, mam w planie wielkie pranie, prasowanie i ukladanie, problem w tym, ze nie mamy jeszcze komody dla dziecka i nie mam gdzie ulozyc tych ubranek. Ktoras z Was pisala swoja wyprawke (moria?), jakbym miala to wszystko policzyc, to bym w glowe dostala, samych nowych bodziakow na 56 cm mam chyba ze 20, o uzywanych nie wspomne.

Cytat:
Witam
Wybaczcie, ze sie nie udzielam tylko czytam, ale nie mam nastroju. Wczoraj sie dowiedzialam, ze moja babcia jest umierajaca. Wpadlam w niemala histerie... kazdy chcial mnie uspokoic i ja tez chcialam dla dobra Antosia, ale nie potrafilam. Teraz czekam na najgorsze. I strasznie sie tego boje jak to przejde.
Wybaczcie, ze Wam psuje sielankowa atmosfere watku, ale naprawde nie mam komu sie wyzalic... tz tylko pilnuje zebym nie plakala. najgorsze jest to, ze nie bede mogla sie z nia pozegnac ''nie jest do dla Ciebie wskazane w tym stanie'' i jak tu sie zebrac do kupy?
Kochanie, moze Cie to chociaz troche pocieszy - moja babcia miala wylew jak bylam w 2 miesiacu ciazy i wszystko idzie teraz ku dobremu. Moze u Twojej babci tez sie poprawi? Najwazniejsze zeby wiedziala, ze ma Twoje wsparcie. A co do pozegnania - zapytaj ginekologa, czy mozesz latac lub jechac samochodem taka dluga trase. Mysle, ze pozwoli Ci poleciec, bo to tylko kilka godzin z UK. Trzymaj sie, jestesmy z Toba!!!

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Agnieszko, z tym macaniem, to mam podobnie Dlatego na allegro kupiłam ciuszki Mothercare, bo wiem, jaka jakość i jak wyglądają na żywo. Bezimiennych też się boję
Dostalam po dziecku szwagierki caly worek bezimiennych ciuszkow dla dzieci i wiecie co, wszystkie wygladaja jak psu z gardla wyjete. Sprane, przesiane, zmechacone. A przeciez ten dzieciak nosil je maksymalnie kilka miesiecy! Wygladaja fatalnie. Dla porownania mam tez uzywane ciuszki z Tesco, Mothercare i Cocodrillo - wygladaja wlasciwie jak nowe. Czyli jednak oplaca sie bardziej kupic te, ktore juz w sklepie wygladaja na solidniejsze.

Witam nowe mamuski i zapraszam do uaktywnienia sie w watku
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:34   #1877
matallewar
Zakorzenienie

Jaka tu dziś cisza...
Zaczynam myśleć, że jak pojadę do mamy na obiad, to nie będę miała co nadrabiać :P

Mam straszną chęć przeszperania całej sieci w poszukiwaniu fajnych dzidziowych rzeczy, ale przede mną plik kartek do nauki o informacji publicznej
Powiedzcie mi, czemu nawet na 5 roku muszę się uczyć rzeczy, które kompletnie mi się nie przydadzą potem w pracy?
Słuchać o tym mogę, ale zakuwać na egzamin??

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-16, 13:38   #1878
principessina
Zakorzenienie

uf uf skonczylam prasowanko maz pomyl podlogi, a zaraz bedziemy jesc obiadek, popoludniu moze pojdziemy do kina...
eh wiecie co chce isc w tym tygodniu do dermatologa, bo to chyba nie jest normalne te moje wlosy znaczy tak leca, az nastepnym razem jak bede myla to chyba fotke zrobie to same ocenicie czy to norma, ale chyba nie....

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
To raczej normalne, przynajmniej u mnie. Też wczoraj nieźle się narobiłam i powiem Ci, że jak w końcu usiadłam w fotelu to też wstać nie mogłam. Bóle mam w tym samym miejscu co opisujesz + bóle kości ogonowej.
tez mam takie bole kosci ogonowej i krzyza jak stara baba

Cytat:
Witam
Kochana nie plakuj, a moze wybierzesz sie do Pl tak jak planowalas??
Stary 2011-01-16, 13:39   #1879
Dziewczonka
Wtajemniczenie

No to wklejam zdjęcia zakupowe . Miałam zacząc kompletowac wyprawkę dopiero od lutego, ale ciężko się powstrzymac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2158-1.jpg (80,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2159-1.jpg (78,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2161-1.jpg (85,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2162-1.jpg (96,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2164-1.jpg (73,3 KB, 31 załadowań)
Stary 2011-01-16, 13:42   #1880
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Dostalam po dziecku szwagierki caly worek bezimiennych ciuszkow dla dzieci i wiecie co, wszystkie wygladaja jak psu z gardla wyjete. Sprane, przesiane, zmechacone. A przeciez ten dzieciak nosil je maksymalnie kilka miesiecy! Wygladaja fatalnie. Dla porownania mam tez uzywane ciuszki z Tesco, Mothercare i Cocodrillo - wygladaja wlasciwie jak nowe. Czyli jednak oplaca sie bardziej kupic te, ktore juz w sklepie wygladaja na solidniejsze.
to prawda choć jakbym miała kupować całą wyprawkę w Cocodrillo, gdzie jeden pajac kosztuje prawie 50 zł. to bym poszła z torbami

Co do golenia to ja zawsze jadę maszynką, ale taką do włosów więc z tymi nie ma problemu Bikini robię woskiem i jakoś leci
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:45   #1881
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
uf uf skonczylam prasowanko maz pomyl podlogi, a zaraz bedziemy jesc obiadek, popoludniu moze pojdziemy do kina...
eh wiecie co chce isc w tym tygodniu do dermatologa, bo to chyba nie jest normalne te moje wlosy znaczy tak leca, az nastepnym razem jak bede myla to chyba fotke zrobie to same ocenicie czy to norma, ale chyba nie....
tez mam takie bole kosci ogonowej i krzyza jak stara baba
Kochana nie plakuj, a moze wybierzesz sie do Pl tak jak planowalas??
Norma to chyba 100-200 włosów dziennie Gdzieś kiedyś tak czytałam, ale teraz nie pamiętam źródła. Całkiem sporo, jakby się zastanowić.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-16, 13:48   #1882
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie gole na czuja. Czyli najpierw sobie macam, co mam do ogolenia, a potem tam gole. Musialabym byc chyba jak malpka wygimnastykowana, zeby sie wygiac i cokolwiek tam zobaczyc, nie mam tak duzego lustra, a z malym lusterkiem to mi sie nie chce kombinowac. Ale podejrzewam, ze dojde do etapu, w ktorym TZ mnie bedzie golil - jest przerazony, bo sie boi ze mi tam polowe narzadow obetnie
Ja się jeszcze ostatnio dałam radę ogolic, ale ze średnim efektem, a mój Tż to już nie może się doczekac kiedy będzie mi "pomagał" - zbereźnik jeden . Ja sie trochę tego obawiam
Stary 2011-01-16, 13:55   #1883
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

Piekne te wasze zakupki, ja mam troche bodziakow56 i 62z długim rekawkiem i krotkim, dwa komplety spodenek i bluzeczek, reczniczek, pościelke i skarpetaki , czyli nie za wiele jak na te Wasze ogromniaste paki...a wczoraj złapało mnie jakies przeziebienie, a juz myslałam ze mie ominie jak Wy pisałyscie ze takie chore jestescie, a dzis sobie zrobiłam syropek z cebulki i popijam,mam nadzieje ze mi przejdzie bez wizyty u doktora. kochane Wy sprzatacie myjecie podłogi, a ja zjadłam rosołek i sie lenie jeszcze w pizamce w łózeczku pod kocykiem:brzydal :
Stary 2011-01-16, 14:04   #1884
bzyczka1
Zakorzenienie

cześć dziewuszki

rozmawiacie o goleniu...no cóż, mnie już ostatnio tż upiększał, ale on to lubi robić więc mu nie przeszkadza bardziej mnie przeszkadza że to on musi robić i się stresuję że mi coś przytnie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 14:04   #1885
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
P kochane Wy sprzatacie myjecie podłogi, a ja zjadłam rosołek i sie lenie jeszcze w pizamce w łózeczku pod kocykiem:brzydal :
Ja tez leze pod kolderka z laptopem na kolanach, ale zaraz sie zbieram. TZ ugotowal pomidorowke, wiec z radoscia zjem, a potem sie wybieram podyskutowac na zywo na troche innym forum - zwiazanym z moja miloscia, zyciem i praca naukowa.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 14:28   #1886
principessina
Zakorzenienie

Dziewczonka ale piekne rzeczy, dla dziewczynek sa ladniejsze, ja sie tak nie bawie wlasnie tak patrze, ze nie mam ani jednego bodziaka z dlugim rekawem, moze powinnam kupic, bo wieczorami moze byc chlodno a Waszym zdaniem takie kompleciki polspiochy czy spodenki dresowe i bluzeczka na gore sa wygodne dla noworodka

matallewar nie no chyba 100 dziennie to nie, bo juz calkiem lysa bym byla...ale przy myciu to chyba z 200 albo i wiecej mi wypada...
Stary 2011-01-16, 14:37   #1887
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczonka ale piekne rzeczy, dla dziewczynek sa ladniejsze, ja sie tak nie bawie wlasnie tak patrze, ze nie mam ani jednego bodziaka z dlugim rekawem, moze powinnam kupic, bo wieczorami moze byc chlodno a Waszym zdaniem takie kompleciki polspiochy czy spodenki dresowe i bluzeczka na gore sa wygodne dla noworodka

matallewar nie no chyba 100 dziennie to nie, bo juz calkiem lysa bym byla...ale przy myciu to chyba z 200 albo i wiecej mi wypada...
Mi strasznie przy czesaniu i myciu też wypadają, ale cały czas mam sporo, więc się nie przejmuję A jak norma, to norma ;]

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-16, 14:51   #1888
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

witam witam

mój tż ma dziś taką głupawkę ze nie mogę z nim:P juz mnie brzuch od śmiechu boli
wczoraj mu mówię, że boję się porodu bo ostatnio oglądałam program o kobiecie po porodzie ktorej jak sie zapytali czy woli mieć skurcz porodowy czy dostać metalowym krzesłem po głowie to powiedziała zze to bez różnicy A ja mu mowie ze mam słaby próg odporności na ból to wiecie co mi powiedział? że zacznie mnie codziennie bić to sie udopornie na ból i bedzie mi łatwiej co za głupek:P

chciałam zakomunikowac iż mam 102 cm w biodrach!! 7 cm wiecej niż przed porodem... masakra czuje sie jak słonica juz na prawde.;/

a co do wypadania włosów to spokojnie 500 może wypadać. z tego co wiem spróbujcie nafty tej o ktorej pisąłam wczoraj.

Edytowane przez Grazin
Czas edycji: 2011-01-16 o 14:52
Grazin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 15:20   #1889
the_sania
Wtajemniczenie

witamy jak miło, że jest mało do nadrabiania. Chyba standard przy niedzieli. My z TŻ zrobiliśmy wspólnie obiadek kurczak w sosie słodko-kwaśnym i do tego ryż na sypko. Tż zajął się ryżem, a ja resztą Teraz czas na odpoczynek, bo o 17 rodzice przyjadą.
Śmiać mi się chce, bo akurat dziś się mierzyłam, a wy tu wymiarami się "chwalicie"
to efekty:
talia 76cm (+3cm od początku)
brzuch 95cm (+10cm)
biodra 92cm (+5cm)
najbardziej w brzuch mi poszło, ale nie przejmuję się zbytnio
wczoraj wieczorem jak leżałam sobie kuło mnie w klatce piersiowej, aż sapałam. dziwne to było i bałam się, że coś się dzieje, ale na szczęście przeszło.
zabieram się za liczenie rzeczy dla maluszka, ile już się uzbierało

Pauliziu trzymaj się też jestem tego zdania, co dziewczyny, że lepiej będzie się zobaczyć z babcią. może wszystko będzie dobrze (oby!), ale jeśli niestety miałoby stać się inaczej, to byś była zadowolona, że jeszcze pożegnałaś się z babcią. A jest problem, żebyś teraz leciała z UK do PL?

przypomniało mi się powiedzenie, które często słyszę wśród najbliższych "jeden się rodzi, drugi umiera"

Siasiek - synal jest za***isty
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
witam witam

mój tż ma dziś taką głupawkę ze nie mogę z nim:P juz mnie brzuch od śmiechu boli
wczoraj mu mówię, że boję się porodu bo ostatnio oglądałam program o kobiecie po porodzie ktorej jak sie zapytali czy woli mieć skurcz porodowy czy dostać metalowym krzesłem po głowie to powiedziała zze to bez różnicy A ja mu mowie ze mam słaby próg odporności na ból to wiecie co mi powiedział? że zacznie mnie codziennie bić to sie udopornie na ból i bedzie mi łatwiej co za głupek:P
dobry pomysł aż się na głos zaśmiałam

Dziewczyny śliczne ciuszki macie !

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-01-16 o 15:22
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 16:02   #1890
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
oj biedaku ty
3mam kciuki kochana za babcie, zeby malo cierpiala
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Siasiek piekny tort i synek przystojniaka

moria44 Igunia rosnie jak na drożdżach

Agnieszka.M świetne zakupy, ja powiem ze Zosia pajace miała tylko z Tesco, one sie świetnie noszą i mają fajne wzorki i ceny na przecenach też

caffelate05 strasznie dużo tych leków rzeczywiście, no ale gin wie co robi, wszystko dla dzieciaczka

ania2631 poleż kochana pożądnie i zobacz, jak przejdzie to wszystko ok i pewnie ponaciągałaś sobie jakieś więzadła, a jak nie to trzeba do lekarza

Lolka1212 jesli chodzi o butelki to tak naprawde życie zweryfikuje, bo nie wiadomo czy dzidzia bedzie miała kolki i czy bedzie chciala pic z danego smoczka, niby wszystkie teraz maja systemy antykolkowe ale nie wszystkie skutecznie działaja i np Lovi dla mnie to dno, a inni sobie chwalą

principessina dziewczyny normlanie mnie przerażacie !!!!!!
po co wy stukacie te durne rzeczy w internecie, naczytacie sie cudów i później spać nie możecie, matko
powinien jakiś filtr dla ciężarnych powstać i zakazywać odwiedzać stron o problemach w ciąży i powikłaniach ....

my dziś dzień zaczęliśmy od sorzątania, bo wczoraj nam sie nie chciało
najgorsze już zrobione, poodkurzane i zmyta podłoga, kurze wytarte
jeszcze łazienka, kibelek i szafki w kuchni wytrzeć
(pewnie na jutro zostanie )
teraz odpoczywamy !
jedziemy później do miasta na obiad niedzielny

kurcze już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty u gina (choć oczywiście się też jej boje)
bo postanowiłam że upewnię się jeszcze czy na pewno dziewczynka u mnie mieszka zanim zacznę kupować coś dla dzidzi
tak oglądam te Wasze zakupy i już mnie zazdrość bierze

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Paulizia współczuje kochana, trzymaj się dzielnie ...
nie rozumiem tylko dlaczego nie każą Ci się z babcią pożegnać ???
mnie by chyba od tego nie powstrzymali !!!
nie widzę żadnych konkretnych powodów dla których mieliby Cie pozbawić ostatnich chwil z babcią !!
później będziesz miała wyrzuty sumienia ...
zastanów sie nad tym !!!

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

co myślicie o tych spodniach ???
fajne spodenki
Cytat:
No to wklejam zdjęcia zakupowe . Miałam zacząc kompletowac wyprawkę dopiero od lutego, ale ciężko się powstrzymac
sliczne zakupki

agnieszkaM tez superowe zakupki

a my jedziemy w srode w nocy ( ze srody na czwartek) w gory na dlugi weekend do Krynicy

jaaaaaaaaaaaaaak sie ciesze

a dzisiaj ja robilam obiadek do gory i rodzicow zaprosilismy tz z dolu
byla karkoweczka z grilla, salata vinegre i ciemniaczki country z piekarniczka

a teraz wyruszamy na rajd po mirescie, troche spaceru troche moze po marketach bo trzeba cos kupic na wyjazd do 4 miesiecznego smyka i 9 miesiecznej smykalki hehe
no i moze do kina na weekend

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości