|
|
#4351 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXII
so_steadfast - okradłam
minimum4znaki, Paralogiczna, uusiaa - bardzo mi miło _________________
'W końcu już nie wiem co jest dobre, a co złe. Czekam na dzień w którym wyznasz mi miłość. Nigdy o Tobie nie zapomnę. Nie zapomnę dni wspólnie spędzonych z Tobą. Nie zapomnę, że byłeś moim księciem. Miłość w sms'ach i opisach na gg. Pyskata dziewczyna. Pewna siebie idzie przez świat, twardo stawia kroki. Często popełnia błędy. Kocha, bo potrafi. Jest jak promień słońca, po prostu cieszy się życiem i z niego korzysta. Jeśli powiem, że kogoś kocham, domyślisz się, że chodzi o Ciebie? Poradzę sobie. Tylko jeszcze nie teraz. Przyglądam Ci się analizując każdy fragment Twojego ciała. Chcę zapamiętać jak najwięcej szczegółów, a mimo to wiem, że będę tego żałować. Podczas bezsennych nocy przypomnę sobie Twoje włosy, uśmiech, sposób poruszania się. Będę widzieć przed oczyma wszystkie te sytuacje, które nigdy się nie wydarzą. To w przyszłości sprawi, że zacznę kojarzyć Cię jedynie z bólem i nocami bez minuty snu'
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
![]() a ona już nie miała siły, tak po prostu ? nie sądzę. kochała, myślała, ufała. i co ? to tak szybko przepadło ? najwidoczniej. odejdź, bo z Tobą odchodzi moje szczęście.
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() i ja Ciebie gwiazdeczko! Jakże się zdziwiłam. Dziękuję kochanie.jesteś w końcu! Moje love większe. ten sam rodzaj miłości. Bądź tu zawsze. Cytat:
Nie przeżyję bez Ciebie!______ Nie było w nim wystarczającej ilości szczęścia
by zrekompensować ból, który we mnie tkwił Kiedy nauczę się oddychać bez Jego pomocy, Boże? Odnajduję Cię w każdej nocy stoisz przy drzwiach i nie możesz podejść do połowy zasłania Cię mgła, reszta to sen Stoję między pożądaniem a nienawiścią Tylko czekam aż przypadkiem spadnę w przepaść między uczuciami Są ludzie, dzięki którym żyjesz i tacy, którzy spychają Cię na dno, o które się rozbijasz Nie ma cię dla mnie, na mnie nie czekasz Spotkałam Go kiedyś stał pod niebem, z sercem na dłoni miał duże oczy i mnie wciąż miał Czasem przeglądam się we wspomnieniach kiedyś byłeś blisko i nie mogę uwierzyć że dziś jestem tu sama Stałam się kamieniem po ostatniej nocy kiedy łzy nieudolnie plamiły wspomnienia stałam się kamieniem i wiem już że nie złamie mnie Twoja cisza
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
Ty jesteś Biel.
Ja czerń. Niby przeciwieństwa. Najmocniejszy z możliwych kontrastów. Ale przecież czarne z białym idealnie się łączy.. Np. na dalmatyńczyku przepraszam... beznadziejne
|
#4355 |
|
Raczkowanie
|
- Kocham Cię - wyznała Pani Naiwność.
- Ja Ciebie też. - odparł Pan Kłamstwo. próbowałam młotkiem, ale nic nie jest w stanie wybić mi Ciebie z głowy. o jedną za dużo. nie ma sprawy, odejdę. obawiam się, że źle oceniłam sytuację, w jakiej się znalazłam. właściwie mogłabym Ci powiedzieć, że Cię kocham, ale nie chcę Ci schlebiać. ładnie się ubrałam, pomalowałam błyszczykiem usta i uśmiechnęłam. teraz Twój ruch. to nie tak, że nie będę czekać w nieskończoność, bo nie jestem cierpliwa. ja po prostu nie mam czasu. kobieta sukcesu. tak mnie nazywaj.
|
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
latin, Malinowa Girl, blondii 69 - Dzięki wielkie dziewczyny! Wszystkie jesteście Talenciary!
drżymy czasem w nocy z zimna, strachu, niepokoju, miłości, orgazmu. miałam tę nadzieję na inne zakończenie. chociaż raz inne zakończenie. czy wybierając jeszcze raz, znowu wybralibyśmy siebie? chciałabym jeszcze odrobinę nadziei. odrobinę nadziei jak odrobinę soli dodaje się do pomidorów. żyjemy w czasach załamań: pogody, czasoprzestrzeni, nerwów. i serca. cierpimy na załamane serca.
|
#4357 |
|
BAN stały
|
![]() zgubiłam 178 centymetrów szczęścia i wcale nie mam ochoty ich szukać. |
|
|
|
#4358 |
|
Raczkowanie
|
Martusssia, MiodowaPanienka, minimum4znaki - pozabierałam wam coś, perełki.
so_steadfast - ło matko! ty to już w ogóle mnie swoimi postami zabijasz. kradnękradnękradnę. i nie oddam. najcudowniejsza. twój obraz tylko na wewnętrznej stronie moich powiek .
trochę to mało, nie uważasz? siedzę na parapecie i patrząc na strugi deszczu za oknem, czekam na ten dzień, kiedy zakochasz się we mnie ponownie. może myliłam się, że cię kocham. może myliłam się, że damy radę. z natury jestem niecierpliwa. ale na ciebie poczekam. tylko obiecaj, że wrócisz, dobrze? wrócisz? a gdy pytała go, czy naprawdę ją kocha, on tylko się uśmiechał i całując ją w czoło, szeptał: "przecież wiesz, misiaczku". wtedy jeszcze się nie domyślała.
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
grise, blondii69 kocham Was <3agrr " kiedy spadnie deszcz, ja będę tęczą, która następuje po nim będę kolorami na czarnym tle będę ptakiem szybującym po pustym, bezchmurnym niebie będę prawdą pośród Twoich kłamstw kiedykolwiek czujesz, że nie możesz wytrzymać, wystarczy, że uchwycisz się mojej miłości ja pomogę Ci być silnym zamknij oczy, a wtedy zobaczysz to, czego tak naprawdę pragniesz zamknij oczy, a zobaczysz wszystko żyj, jakbyś był dopiero narodzony i jakbyś musiał za chwilkę odejść z tego świata bo i tak też nie wiesz, kiedy to nastąpi nie czekaj na cud, działaj "
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
Gdybym wiedziała jaką opinie masz o mnie -pewnie nigdy bym się z Tobą nie spotkała.Gdybym Ciebie nie znała,pewnie nigdy bym się nie zakochała.
'Jeśli umierać to tylko jak dziewczyna z piosenki /Słoń-Love Forever/' Wątpie w to że kręcisz się jeszcze w moim sercu. Wracam ![]()
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
uwierz że nie jest mi łatwo,
|
|
#4362 | |
|
Raczkowanie
|
niezmiernie mi miło <3 Cytat:
jestem, jestem i jeszcze nigdzie nie uciekam <33 Nagle pada kilka słów , odwracasz się i sama nie wiesz gdzie iść , każda ze znanych dróg wydaje się zła . Najchętniej usiadłabyś na krawężniku zanosząc się płaczem . Wbijam paznokcie w lewą pierś . Musze powiedzieć sercu prosto w twarz , że nie może już Ciebie kochać . twoją głupotę warto uczcić minutą ciszy . bo zaczęła się podobać chłopakom dopiero wtedy gdy wskoczyła w kilka firmowych ciuchów typu nike i adidas .. materialiści . Jak powszechnie wiadomo faceci ze swojej natury , cierpią na wrodzone i nieuleczalne upośledzenie emocjonalne . My kobiety posiadamy niestety wrodzone , i nieuleczalne uzależnienie od upośledzeńców . objawy występują wcześniej czy później . Ale zawsze . Płytki chodnikowe okazały się całkiem dobrym miejscem do płaczu . Były zimne jak Ty . Spękane jak moje serce . Brudne jak nasza miłość . Tak . To idealne miejsce . Budował i rozpier**lał .
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
so_steadfast cudowna perełka. kocham Cię za twoje ostatnie opisy są och&ah&eh. niepowtarzalna;-***!
'Ludzie bowiem mogą zamykać oczy na wielkość, na grozę, na piękno, i mogą zamykać uszy na melodie albo bałamutne słowa. Ale nie mogą uciec przed zapachem. Zapach bowiem jest bratem oddechu. Zapach wnika do ludzkiego wnętrza wraz z oddechem i ludzie nie mogą się przed nim obronić, jeżeli chcą żyć. I zapach idzie prosto do serc i tam w sposób kategoryczny rozstrzyga o skłonności lub pogardzie, odrazie lub ochocie, miłości lub nienawiści. Kto ma władzę nad sercami ludzi.' od jutra Cię nie kocham udajmy, że są to nasze ostatnie chwile chodźmy na bal przetańczmy Mozarta razem razem ucieknijmy o pólnocy trzymaj pantofla
|
|
#4364 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem tutaj, ty jesteś tam. wołam cię z każdym dniem coraz ciszej.
Tracę głos i straciłam już nadzieję, że kiedykolwiek usłyszysz mnie z tak daleka. Widziałam to w twoich oczach, wyjdziesz z tego. Jestem ciężko ranna, nie mogę się podnieść, a ty wciąż ciskasz grzmotami w moje serce. Przepraszam, że cię kocham. Przepraszam, że darzę cię tym głębokim uczuciem i każdego dnia pragnę tylko ciebie. Uczę się cię nie kochać, ale podobnie jak z matematyką - kiepsko mi idzie. najlepszą szkołą jest życie, to ono uczy nas być silnym, twardym, uczy żyć w samotności.
|
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
czuję się jak wyłowiona ryba, która dusi się po wyjściu na powietrze. dotknij mnie, chcę Cię czuć. żyję, oddycham, jestem. ale nie tak jak powinnam. chcę byś wiedząc, że ja patrze też patrzył. chcę być daleko, by bardziej Cię pragnąć. chcę Cię mieć, bo się duszę.
|
#4366 |
|
Rozeznanie
|
latin, eajAgnes, xxgroszek07xx - cudne. cudne <3
w sercu nosiła piekło, przetaczało ogień przez żyły, paliło mocno wyryte imię. chodziła po jego łuku brwiowym zastanawiając się jak wkraść się do jego myśli. -dużo razy o to prosiłaś? - przed zaśnięciem, często przed jedzeniem i siedząc bezmyślnie patrząc się w sufit. - I co tym osiągnęłaś ? - spokój, że nigdy to nie nadejdzie, bo gdyby spełniał moje prośby by właśnie pukał do mych drzwi i wyjaśniał. smętnie snuję plany, szukam wytłumaczenia. nie tęsknie. zastanawiam się tylko, czy moja dłoń poczuje jeszcze kiedykolwiek przyspieszone bicie Twojego serca, a moja skóra nasiąknie Twym oddechem. tylko się zastanawiam. układam życie na nowo z potłuczonego szkła, wbija się, ręce krwawią. " dobroć i szczęście" zbudowane na bólu i płaczu. wpędzasz mnie do grobu do końca kłamiąc, że za chwile przyjdziesz położyć się obok tylko zapalisz. kołdra nagrobkowa i czuły pocałunek na dobranoc na wieczne żegnaj. już nie powiem " dobrze, rozumiem". myślałam, że okres dojrzewania masz za sobą, że będziesz dojrzalszy. Mój błąd.
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2011-01-16 o 13:36 |
|
|
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem tylko dziewczyną. Jestem przyjaciółką, córką, kochanką, uczennicą i wnuczką. Zrozum to.. nie możesz mnie tak ranić, nie jestem tylko dla Ciebie. Myślałeś , że jak pstyknisz palcem to moja miłość do Ciebie obróci się w proch ? sory ale ja to nie przedmiot który można spalić jak stare zdjęcie. Na miłość czekałam jak na koncert rihanny a gdy tylko się pojawiła miałam ochotę schować głowę w piasek tak jak Justin Bieber gdy jest krytykowany.
|
|
|
|
#4368 |
|
Marudziara
|
Sześć grubych kolorowych kredek,sześć próbników
z barwami pobudzonej wyobraźni. Odchodzę od siebie na znaczna odległość żeby nie czuć zapachu plastikowych jęków. Sprawdzam aktualność krótkiej listy marzeń pilnych do spełnienia.
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
Liście opadły z drzew, lato tak szybko mija , ucicha ptaków śpiew , kwiatów, śmiech zwiastuje zima.
Życie było kiedyś piękne, ja wiem , że to chwila.. co pęknie na wietrze jak bańka z mydła. Czy to kpina? Śmiech nie jest taki , jak bywał wcześniej ukryty w dłoni , które skrywa serce. I tylko tęsknie.. i tylko czekam..blade przebiśniegi na wietrze , deptane przez zegar. I wiem , że też to pamiętasz , tylko nie chcesz widzieć , idąc nie chcesz przestać , ślepiony przez życie. Mój szkarłatny poranek wypełni testament mój, pęknie zamęt ucichnie puls..atrament. Wyschnie Nim szczęście, pijane kule pryśnie.
|
|
#4370 |
|
Raczkowanie
|
"Wysłaliśmy mężczyzn w kosmos, a kobiety do urn wyborczych i stworzyliśmy imponującego klona owieczki, dlaczego zatem, kiedy chodzi o porozumienie między płciami, mamy wrażenie, że ciągle jesteśmy na etapie: "Ja Tarzan, ty Jane"?
"
|
|
|
|
#4371 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję za pokazanie, że miłości nie ma
-Kelner, co Pan może dzisiaj mi polecić? -Gorzką prawdę, a na deser słodkie kłamstewka -Dobrze, lubię gorycz dobrze podaną, ale bez deseru, nie toleruję cukru Wygodnie mi się siedzi w Twoich myślach -Nie masz serca dla mężczyzn! -miałam raz i wystarczy ! Moim największym wrogiem jest miłość. Ona jest jak morderca. Wcale nie jest ślepa, to kanibal o wyjątkowo ostrym wzroku i przypomina wiecznie głodnego owada. Co jada? przyjaźń, pożera przyjaźń Moje życie to jeden wielki problem, więc kolejny problem do mojej kolekcji to nie problem. Tak, zbieram problemy i mam ich już dużo, a Ty jesteś na samym poczatku mojej listy TOP Pomimo tych zapuchniętych oczu, mokrych poduszek, milionów chusteczek i wszędzie walających się zdjęć i wspomnień, wszystko gra. Aha i mam tylko cholernie bolące serce. Ale dziękuję, czuję się wyśmienicie
|
|
#4373 |
|
Raczkowanie
|
marikab, so_steadfast, xxgroszek07xx, kontrastowa0, _changime, grise, parala, minimum4znaki, patrysiowa_, Siatkarka18, backinblack, uusiaa, istny_paradoks - okradłam Was
. Wasze opisy są naprawdę genialne *** Uśmiechnij się do mnie tak jak wtedy. Powiedziałeś do mnie zaledwie kilka słów, a ja już sobie wyobrażam nas razem. To chore. Nie powinnam tak robić. Później, gdy nadzieja pryśnie będzie bolało pięć razy bardziej. Muszę odciąć się od przeszłości bardzo grubą linią. Taką, której nie da się zmierzyć. Życie mnie boli. W naszym związku zawsze będę ja, ty i jeszcze ktoś. Gdy odszedłeś równie dobrze mogłeś sobie wziąć moje uczucia do ciebie. Tamtej nocy coś się zmieniło. Coś się przełamało. Poczuła miłość do niego. Edytowane przez LonelyDay Czas edycji: 2011-01-16 o 15:42 |
|
|
|
#4374 |
|
Przyczajenie
|
teraz właśnie jest ten czas, czas zakwitnąć
za późno jest tylko wtedy gdy się poddasz tylko cierpliwi dostają to co najlepsze
|
|
#4375 |
|
Raczkowanie
|
istny_paradoks - taak! Ty w moim podpisie i jaj sobie nie robię <3
" Can someone help me find my angel ? because every breath I take without it, is painful. Czy może ktoś pomoże mi w odnalezieniu mojego anioła ? Bo każdy oddech, który biorę bez niego, jest bolesny. You left with a part of me. The air is thinning. It's getting so hard to breathe. Odszedłeś wraz z częścią mnie. Powietrze rzednie. Oddychanie robi sie trudne. " |
|
|
|
#4376 |
|
BAN stały
|
LonelyDay
naprawdę miło mi ![]() ... zaufałaś komuś kto okazał się być draniem, pokochałaś największego drania na świecie, więc nie dziw się, że teraz cierpisz . pustka, kompletna pustka nicości zawładnęła mną, wypełniła sobą moje uczucia, spustoszywszy je całkowicie . moja duma, wielki owoc zła, niszczy wszystko bardziej niż ty - mój kochanku od siedmiu boleści. przyśpieszone tętno, na szyi pot, zapomniałeś, że ie potrafisz mnie okłamywać .? wyrzuciła wszystkie rzeczy, popaliła zdjęcia, teraz czas by zniszczyć Ciebie . to czas by stanąć i powiedzieć 'dość! koniec tej szopki frajerze, albo kochasz, albo znikasz . ' ... |
|
|
|
#4377 |
|
Przyczajenie
|
Ojj nie było mnie jakiś czas ;D Niewyjaśnione okoliczności..
Także wrzucam teraz kilkaa opisów :P : Położyła się na dywanie i chciała sobie odpowiedzieć na pytanie kim on dla niej był.. Był dla niej znalezioną stokrotką w śniegu.. pierwszym skowronkiem wiosną.. lizakiem danym małemu dziecku aby nie płakało.. czekoladą która była konieczna gdy go nie było.. szczęściem.. miłością.. był dla niej wszystkim.. - Nie myśl o nim tyle! Zapomnij! - A ty zamknij oczy.. - Po co?! - Powiedz mi, czy gdy je zamykasz to przestajesz myśleć? Zapominasz jak wygląda świat? - no nie.. ale co jedno ma do drugiego? - mówiąc przestań o nim myśleć i zapomnij o nim.. to tak jakbyś powiedziała : Przestań myśleć i zapomnij że świat istnieje.. a to jest niemożliwe. I gdy będziesz stał niedaleko.. uśmiechnę się sama do siebie.. to nic że automatycznie popłynie mi łza.. ważne że mam wspaniałe wspomnienia ; * ! Położyłam się w fotelu i poczułam nagle nieopanowaną złość.. że wszystko straciłam.. po chwili poczułam smutek.. bo to wszystko już nie wróci.. a na koniec uśmiechnęłam się do tych moich kochanych wspomnień ! Gdy dosięgnę Twoich ust na wysokości 2 metrów.. bez namysłu powiem że dotknęłam nieba Tylko cholera weź mi wytłumacz po co patrzysz na mnie.. po co się uśmiechasz i po co piszesz.. skoro sam powiedziałeś ze nic między nami nie ma.. Zgasiłeś we mnie ten ostatni płomień nadziei.. ostatni, który pozwalał mi wierzyć w to że się ułoży. Moja naiwność nie ma granic.. Mówiłam, że już nigdy się nie nabiorę.. a mimo to gdy poznałam Ciebie, zaufałam. To był błąd. . . Jest źle.. z każdym razem wpadam głębiej i głebiej.. ale wystarczy jeden uśmiech byś znów postawił mnie na nogi.. Gdybyś wiedział jak ciężko jest płakać nocami... jak dziwnie żyć tylko marzeniami.. Czuć się tak bardzo niekochanym.. jak ciężko uśmiechać się mimo wszystko.. Nawet nie wyobrażasz sobie ile siły kosztuje mnie ciągłe udawanie że mam to wszystko w dupie.. że mi przeszło.. że jest dobrze.. I kiedyś zrozumiesz.. że Cię kochałam.. że byłeś dla mnie wszystkim.. że mnie zraniłeś.. i że bardzo przez Ciebie cierpiałam.. i wiesz co..? wcale nie będzie za późno.. Bo jestem w stanie wybaczyć Ci wszystko.. I chociaż wszystko bym za Ciebie oddała.. nie potrzebuję Twojej litości.. oddaj mi moje serduszko i bądź szczęśliwy z Nią.. tylko nigdyy... nigdy nie pokazuj mi tego szczęścia.! Najgorsze są niewykorzystane szanse.. dużo czasu minie zanim przestaniesz zastanawiać się co by było gdybyś zaryzykowała.. Nic nie budzi więcej radości niż odwzajemniona miłość Może dlatego coraz rzadziej się uśmiecham...? I nawet gdy oglądam horrory, które wywołują ogromne dreszcze.. dużo straszniejszym wydaje się fakt, że już nigdy nie będziemy razem.. I przyśni mi się świat z pałacem, z komnatami, z sukniami balowymi, z ogrodami, z tysiącami czekolad truskawkowych i oczywiście z księciem <3 Będzie czekała na mnie bajkowa miłość : * Ale wiesz co? Na końcu drogi będziesz stał Ty.. a ja podejdę podam Ci rękę i pójdziemy dalekoo zostawiając całą tą magię za sobą.. przecież prawdziwa iluzja jest w Nas... <33 Ten dotyk.. to poczucie ciepła.. i bliskości.. Uczucie że za mną rzuciłbyś się w ogień.. Szkoda, że to tylko chwilowe złudzenie.. Choć nie zaprzeczę że miłoo... ; * Bezskutecznie próbując wzbudzić w Tobie zazdrość.. maskuję się pod obliczem osoby, którą nie jestem.. Wszyscy mówią, żebym o nim zapomniała.. że to już koniec.. ale czy ktokolwiek pomyślał o tym czy ja chcę o nim zapomnieć? - Zamknij oczy i wyobraź sobie że była sobie dziewczyna.. i był chłopak. Zakochała się w nim.. A on bezczelnie się zabawił jej uczuciem, zostawiając ją w sytuacji bez wyjścia.. Ona załamała się.. Nigdy nie brakowało łez.. Bardzo cierpiała.. - Jej.. to okropne.. - Tak.. to teraz sobie wyobraź, że Ty byłes tym chłopakiem a ja byłam tą dziewczyną.. I choć raz móc zaczarować świat.. zamienić go w ten sen.. Wyczarować sobie Ciebie tulącego mnie do siebie.. ;* Wszystko jest kłamstwem... Wcześniej okłamywałam się że może jest coś między nami.. teraz wmawiam sobie, że przecież mi przechodzi .. że wkońcu będzie dobrze. Szkoda tylko że po tych słowach brakuje odwagi, by powiedzieć "żartowałam." Swoim czarującym uśmiechem doprowadzasz mnie do upojenia.. <33 ! I to minione pół roku istnieje na dwa spoosoby. Pierwszy z mojego punktu widzenia.. a drugi z Twojego.. Edytowane przez sweetnessx3 Czas edycji: 2011-01-16 o 16:19 |
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
'tylko czas obok niej nie staje,
bo czas to nie frajer'
"Źli i fałszywi ludzie stawiani są przez Boga na naszej drodze, abyśmy mogli wyróżnić z tłumu osobę o szlachetnym sercu i docenić, że choć w tylu ludzkich sercach jest ciemność, zachowała się jedna anielska dusza." |
|
|
|
#4379 |
|
BAN stały
|
![]() przepraszam, ale nie mam w zwyczaju walczyć o miłość. |
|
|
|
#4380 |
|
BAN stały
|
nie jesteś jakoś przesadnie ładny i miły, a mimo to szaleję za Tobą. wytłumacz mi, co takiego w sobie masz, że gdy tylko na mnie spojrzysz zapominam o całym świecie ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Jakże się zdziwiłam. Dziękuję kochanie.

"