|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
widze ze niedziela sprzyja wypadom z domku ,albo leżakowaniem na kanapie
z mezami bo na wizazu taaaakie puchy
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
znów odpoczywam
przegonili mnie po sklepach dziś kupiłam mężowi dwie koszulki (bo ostatnio ufarbowałam mu na rózowo) i Zosi dwie bluzeczki w zarze (uwielbiam dziecięce ciuszki z zary ale mega drogo maja więc czekam na wyprzedaże bo wtedy można nawet bluzeczke za 10zl kupić) jeszcze musze obiad ugotować na jutro i wyprasować ciuszki macie genialne ... zauważyłam że mamy chłopców mało się chwalą wyprawką bo ciągle jakieś sukienusie oglądam i bodziaki w kwiateczki
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jak to fajnie wrócic na wizaż po kilku godzinach i nie nadrabiac 10 stron
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Wróciliśmy ze spacerku godzinnego, ale fajnie na dworze było - słoneczko, ciepło - normalnie wiosna w powietrzu . Zjedliśmy obiadek, ja oczywiście się przejadłam i teraz leżymy ![]() Po zachętach którejś z dziewczyn kupiłam wczoraj pomelo - nigdy wcześniej tego nie jadłam, a jest pyszne
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie zdrzemnelam i wsunelam teraz 3 kanapki z dzemem
Jutro mamy wizyte u ginka, wiec ide sie ogolic, bo nie dalam rady isc na wosk, ale po wosku malo wloskow mi rosnie, wiec nie ma tragedi![]() Dziewczonka no ja kupilam pare takich komplecikow z polspiochami, tylko nad tymi bluzeczkami sie zastanawiam czy dam rade maluchowi wlozyc przez glowke bo ponoc nie jest latwo...the_sania 500 wlosow czy 50? moze dalas o jedno zero za duzo, 500 to juz nie jest w normie zapewniam Cie
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
a fuj, dlatego ja mojemu dzidziusiowi bede robic sama takie papki, chyba duzo czasu to nie zajmuje ugotowac kawalek kurczaczka i marchewki, mozna tez zamrozic, juz lepsze zamrozone niz takie kupione..
|
#1898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też mi się wydaje, że te 500 to nie jest norma, jakby mi dziennie wypadło 500 włosów to po tygodniu byłabym łysa
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czy wygodne, czy nie dla maluszka to wydaje mi sie, że tak.. ale na główkę przy wciąganych bluzeczkach trzeba bardzo uważać, bo noworodek nie potrafi jeszcze sam sobie utrzymać.. więc chyba wygodniejsze na pierwszy czas takie nie wciągane przez łepetynkę ![]()
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka1212 moja Zosia urodziła się 3.06 i sporo chodziła jeszcze w ciuszkach na długi rękaw (widze po zdjęciach) więc lepiej miec na długi też, choć wiadomo ze lato może nadejśc szybciej
|
|
|
|
#1901 | |
|
Wtajemniczenie
|
anula - świetne ciuszki! Te śpiworki - geniaaaalne
miffy witamy ![]() Dziewczonka super bodziaki i szare półśpiochy Cytat:
Tylko ciekawa jestem kiedy wprowadzą tą "nową recepturę"
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
witam znowu
![]() Wpadłam dzisiaj na super pomysł zrobienia pasemek na moich czarnych włosach Że eksperymenty to u mnie norma to rozrobiłam tą farbę ale zapomniałam, że szydełka nie mam a na foli nie chciało mi się bawić. Szkoda było zmarnować tą papkę i napaćkałam na całą głowę :/A że odrosty to miałam niezłe bo czarna mi nie chwytała to włosy przy skórze po 10 minutach były żółte (a nie nakładałam od samej skóry) i zmyłam. No i mam brązowo ryże a na czubku jaśniutki rudy (nałożyłam jeszcze szamponetke czekoladową, akurat wygrzebałam z szafki) ![]() Jakby tego było mało to od tego schylania się brzuch się stawia i tak boli, że wysiedzieć nie mogę
|
#1903 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem wreszcie!!
plecy mi odpadaja i brzuch mnei zaczal pobolewac, dzidzia sie wiercic i wyginac tak ze mialam az twardy brzuch jakby glowka czy plecki sie prezyly, wiec leze bo juz na nic nie mam sily, wiem ze jestem nienormalna, ale poukladalam moje ciuchy, powyrzucalam sporo, oproznilam prawie szafe bo rzeczy beda tylko w garderobie, na miejsce szafy wpada lozeczko, zrobilam meijsce na rzeczy dla dzidzi do przewijania i karmienia u nas w sypialni i oproznilam szafe w malym pokoju dzieciecym i przelozylismy do salonu, poukladalismy posciel reczniki w przedpokoju i na koncu posegregowalam dzieciece ubranka i z uzywanych wyrzucilam te najbardziej zniszczone.. fajne nie? powiem ci super u nas sa ciuszki, ale ceny zniewalaja, wiec dobrze ze mam sporo uzywanych po znajomych, ale z drugiej strony tak mi przykro ze nie kupie tylu nowych bo juz mam takie nie z wyboru tylo jakie dostalam i niektore niezniszczone w ogole wiec zal wyrzucic wiem ze to glupie![]() Cytat:
ale ale skandynawia, rzadzi sie wlasnymi prawami![]() Cytat:
a ja wam kochane wklejam, wiem ze Moria byla zainteresowana, liste moich rzeczy od razu mowie, ze wszystko z poczatku listy jest nowe plus ubranka pod napisem nowe, reszta ubranek uzywana z dwoch zrodel, po dziewczynce i chlopaku wiec pewnie troche z nich jeszcze wyrzuce albo komus oddam, bo nei wszystkie mi sie podobaja.i musze jakos mzoe bardziej uporzadkowac ta liste bo nie ogarniam ![]() LISTA: Posciel: 1 poduszka 1 koldra komplet poscieli 2 przescieradlo 1 pieluszki tetrowe do wycierania itp 6(rozowe ![]() kocyki : 3(polarowy, bawelniany, helseteppe) laktator elektryczny wkladki do stanika(przeciw ulewaniu) 1 op. 50Sztk Natusan okrycie kapielowe: 1 butelki: avent 2(125 ml i 260ml – 0+ i 1+) i smoczki zapasowe do butelek 0m+ i 1m+ born free 0m+ 160 ml antykolkowa ze szczoteczka do czyszczenia(smoczki zapasowe 1+) smoczki - NUK anatomiczne i ortodontyczne(ze niby zgryzu nie niszcza 2szttermometr elektryczny chusteczki nawilzajace do przewijania 2 op po 60sztk patyczki do higieniczne 1 op. Przytulanka-kocyk dla niemowlakow:1 Sliniaki:2 Ubranka: nowe: 50 body z dlugim rekawem-3 pizamka-1 56 body z dlugim rekawem-2 pizamka-1 62 body z dlugim rekawem 2 dresik polarowy plus buciki ![]() sukienka welurowa bez rekawow 1 sukienka sztruksowa 1 sweterek welniany 1 spiworki 2 74 sweterek 1 czapeczka sukienka bez rekawkow 2 kombinezon 1 skarpetki 4pary wcale nie tak duzo tych nowych rzeczy )uzywane: 50 dresik bawelniany 1 body z krotkim rekawem 2 56 kaftanik 3 body z krotkim rekawem 3 body z dlugim rekawem 7 bluza bawelniana z kapturem 2 bluza welurowa z kapturem 2 bluza welurowa bez kapturu 1 spiochy krotkirekaw, krotkie spodenki 1 sukienka welurowa bez rekawkow 1 spiochy bez rekawow 3 spiochy dlugi rekaw 3 spodenki bawelniane 3 rajstopki 1 kamizelka 1 czapeczki 2 niedrapki 2 62 body z krotkim rekawem 3 body z dlugim rekawem 3 bluza z kapturkiem 2 spodenki letnie 4 spodenki cieplejsze 2 polspiochy welurowe 1 spiochy krotkie spodenki 2 wiatrowka 1 kaftanik 1 czapeczki 2 czapki welurowe 2 body z dlugim rekawem 2 68 body z dlugim rekawem 1 bluza z kapturem 1 sweterek 1 sweter rozpinany na zamek 1 spodenki 5 dresik(bluza z kapturem plus spodenki na szelkach ) 1 czapki welurowe 1 koszulka bawelniana 1 spiochy dlugi rekaw 1 70 spiochy bez rekawow 1 80 czapeczka 1 body z krotkim rekawem 1 92 spodenki 2 bluza welurowa 1 |
||
|
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek pokaż się !
![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- anula_81 pracowity dzień dziś miałaś no i ciuszków cała fura już |
|
|
|
#1905 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe jak ja się mamie pokaże, będzie pewnie ryć na całego. A jak ja do fryzjera je obciąć pójdę to już nie chce myśleć.
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no dzien pracowity, mowilam ze jestem nienormalna, zapomnialam dodac, ze jeszcze posprzatliasmy kuchnie lazienke i ogolnie mieszkanko ![]() a co do ciuszkow to duzo niby ale jak mowie, niektore sprane i niektore chlopiece, choc spodenki np sztruksowe, ktorych mam sporo sa genialne no zobaczymy, ale pokupowalabym cos jeszcze nei powiem ![]() pokaze wam zdjecia mojej wyprawki(co prawda ciuszki beda jeszcze prane, ale tymczasowo wlozylam do szafy bo latwiej mi zrozumiec wtedy ile tego jest ![]() na gornej polce, kocyki, poscielki i nowe ciuszki, na drugiej uzywane, a w szufladzie dzidziowe niezbedniki ![]() 1ania.jpg1ann.jpg |
|
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
Ale szalejecie przy niedzieli ![]() U nas błogie lenistwo. Prawie cały dzień, z przerwą na kościół i obiadek u moich rodziców. I wizytę w Mc Donaldsie, oczywiście po lody z polewą karmelową ![]() W czwartek, przed szkołą rodzenia, wybieram się do mojej bratowej po ciuszki dla Piotrusia. Jak przywieziemy to do domu, to przejrzymy i zobaczymy, co trzeba dokupić. Pewnie tego niewiele będzie. Mam tutaj fajną ściągawkę, co trzeba mieć. Dzięki za to kobietki Potem jeszcze małe przemeblowanie ( musimy kupić komodę na rzeczy Piotrusia ). |
|
|
|
#1908 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczyny
a ja jestem happy bo nareszcie zjadłam sobie moje upragnione... lodyyy!! Jutro idę na obciążenie glukozą... chciałabym mieć już wyniki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle odnośnie wypadania włosów, to norma dzienna to 100 sztuk ( około ). 500albo i więcej to mi wypadało, jak miałam jeszcze niezdiagnozowaną tarczycę i powiem Wam, że to był dla mnie horror.
Bardzo szybko dorobiłam się prześwitów. Przy długich włosach pomaga trochę na pewno ich podcięcie ( są lżejsze i nie obciążają tak bardzo cebulek ). Mając świadomość, że po porodzie może być różnie, już planuję, że w razie czego obetnę się na krótko . Walające się wszędzie po domu długie włosy potrafią nieźle zestresować.
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
może troche przesadzasz i wcale nie jest tak źle ??? hmm?
|
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Ci, że zdążyłam się przyzwyczaić już do nich
![]() Zrobiłam foto ale nie widać koloru bo strasznie ciemno mam w mieszkaniu za dnia zrobię i będzie widać jak świeci ten rudy.Dwie foty wstawiłam w album, tylko się nie śmiejcie jak wyglądam. To dopiero wielorybek a rękę mam jak pudzian ![]() A chciałam napisać, że przyszło mi to łóżeczko co kiedyś kupiłam na allegro. I prócz ząbków odbitych w jednym miejscu nie ma praktycznie żadnych widocznych śladów użytkowania Także można trafić na całkiem fajne rzeczy za grosze, jak ja, 12o zł za łóżeczko z szufladą, przewijakiem tym sztywnym i ochraniaczem na całą długość łóżeczka.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-16 o 19:45 |
|
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
siasiek ja tam widze normalny kolor
żadnych dziwów no i oczu oderwać nie można od Twojego przystojniaka w sumie dwóch przystojniaków (ten drugi juz sporawy)
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sie to zlało w jedność Ja w talii czyli na wysokości pępka mam 91 a Ty tylko 76 ?????? A my jutro połówkowe Napisz zaraz czy coś sie dowiedziałas, ja ide dopiero po 19 ![]() anula_81 ile Ty tego masz !!!!!!! ciekawe czy zdazysz we wszystko swoje malenstwo wystroić
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, które miały do czynienia z łóżeczkami turystycznymi, mam pytanie: czy w takich łóżeczkach są odpowiednie materace dla niemowlaczka?? W żadnym opisie na allegro nie znalazłam informacji o materacu, a wiem, że dla takiego maleństwa powinien być odpowiednio sztywny.
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wyprawka ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
, a Czaruś ma po prostu czarodziejki uśmiech
|
|
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1917 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za info. Tak właśnie myślałam, że trzeba będzie dodatkowy materac dokupić. Pewnie takie łóżeczka i materace mają standardowe wielkości, więc pewnie nie powinno być problemów.
|
|
|
|
#1918 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Biorę udział w konkursie może zechciałybyście głosować na mnie. https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-735500.html |
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba dokupić ![]() idę prasować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

z mezami bo na wizazu taaaakie puchy

a Waszym zdaniem takie kompleciki polspiochy czy spodenki dresowe i bluzeczka na gore sa wygodne dla noworodka
i teraz leżymy
Czekamy na Ciebie fasolko

Tylko ciekawa jestem kiedy wprowadzą tą "nową recepturę" 

ale wyprawka