|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII
Cytat:
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czym się różni patelnia teflonowa od ceramicznej? Bo też by mi się przydała... I ogólnie 24,99 to dobra cena? Bo tesco ma teraz w ofercie jakieś patelnie bez pokryw za 21,99... I już sama nie wiem![]() Zaraz... w tesco to jest 21,99 za kilogram...
Starzejący się mężczyźni zaczynają wyglądać jak Sean Connery. Problem starzejących się kobiet jest taki... że też zaczynają wyglądać jak Sean Connery. ![]() Edytowane przez n a d i a Czas edycji: 2011-01-16 o 14:55 |
|
|
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie, mi tez kiedys tak pachnial. slodko, ale delikatnie. od jakichs 2-3 butelek smierdzi okrutnie, dalej slodko ale 3000razy bardziej intensywnie. moja mama i siostra uwazaja to samo
![]() moglybyscie przepisac sklad? moze moj smierdzacy ma sklad zmieniony
|
#1773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też jutro idę po ceramiczną i po kubek
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Jedynym minusem jest dla mnie dziwny osad na powierzchni napoju, zbieram go łyżeczką ale mało to daje. Nie wiem, skąd on się bierze
|
|
#1775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1776 |
|
Raczkowanie
|
narobilyscie mi ochoty i wlasnie wrocilam z biedronki. u mnie na wyprzedazy masa rzeczy. dolozyli duzo.
na sklepie juz byly te nowe delicje. krakersiki zostaly jedne pikantne, ale ja tego nie lubie wiec nie kupilam. kupilam serek klinek, czipsy tasty ser z szynka, czekolade allegro z orzechami, i gorzka, cole original, sprite, i bulki ![]()
|
|
|
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiał kupiłam karnawałowe chipsy ser gouda z cebulą i krakersy bekonowe, wszystko już spróbowałam - bardzo dobre i słone, jak na przekąski przystało
Poszłam dzisiaj z nadzieją na to masło do ciało mango, co ktoś tu klejał, ale u mnie niestety nie ma u was stało tak normalnie wśród kosmetyków?W ogóle to od tygodnia w mojej biedronce nie ma chusteczek w kartonie
|
|
|
|
#1778 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oglądałam je dziś i ten z migdałami nawet mi się podobał.Cytat:
A to pewnie miałam już ten "nowy", bo cuchnął aż mnie zatykało. A nie jestem przesadnie wrażliwa na takie zapachy.Szybko się przestawiłam na bezacetonowy z Rossmana i wszystkim polecam Cytat:
A to nie z Timotei? Faktycznie kiedyś były w Biedronce odżywki Timotei, i m.in. z henną. Jest w większości drogerii. Edytowane przez mroowa_ Czas edycji: 2011-01-16 o 18:03 |
|||
|
|
|
#1779 |
|
Raczkowanie
|
Polecam chipsy z serii karnawałowych - ser gouda z cebulą. Pyycha
|
#1780 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie może co się stało z herbatką na dobry sen? jest rewelacyjna tylko po niej udaje mi się jakoś zasnąć. Przeleciałam 4 biedronki u mnie w mieście i w ogóle jej nie było to jakiś koszmar...
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że była to seria limitowana, która pojawiła się przy okazji jakiejś gazetki.
|
#1782 | |
|
Przyczajenie
|
a przy okazji kupiłam dzisiaj dla siostry zapas zupek chińskich krewetkowych za 75gr/szt (uzależniła sie od nich
, dla siebie jogurt bon creme kawowy ( a to już moje uzależnienie) jak dobrze pamiętam to za ok. 1,70zł chrupki bekonowe za 1,20zł i świeczke zapachową bo to jest ta sama firma co tych podgrzewaczy a szklaneczka na stole ładniej wygląda skusiłam się na owoce leśnie ale jeszcze przy kasie poleciałam po cytrusową ^^---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
a to już nie było pocieszające.... ech no cóż znów będę musiała szukać czegoś nowego.... |
|
|
|
|
#1783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie nowe delicje? ![]()
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest gęsty (przez to wydaje mi się, że nie bardzo wydajny niestety ... albo i stety-szybciej kupię inne wersje zapachowe ), przyjemnie się rozprowadza, dobrze pieni, nie uczula i wydaje mi się, że miałam po nim gładszą skórę (zawsze używam balsamu ale przez tą chwilkę "bez" nie czułam ściągniętej skóry) także bardzo, bardzo polecam, moim zdaniem warto
|
|
|
|
|
#1786 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ufff, proszę
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
czy któras z was kupywała krewetki bądź mieszkankę owoców moze te co są mrozone?? proszę o opinie bo planuje kupic a cena jest przystepna i zastanawiam sie nad ich jakościa, jakis czas temu kupiłam kostki z mintaja i byly okropne po przygotowani okazaly sie nie zjadliwe, okropne w smaku a zapach w calym domu bylo czuc :///// ja dzisiaj w biedronce kupilam ramki na zdjecia za 3 zl byla wyprzedaz
pozatym wiele produktów dolozyli i jak zwykle słonecznik Akardo od ktorego jestm uzalezniona siedze i dlubie do ostatniego ziarenka pyszny poprostu
|
|
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziwne, moj smierdzacy ma ten sam sklad.
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie odkrylam w biedrze strzelającą czekoladę, aż sie przypomniało dzieciństwo.
Z biedronkowej wyprzedazy upolowalam, a właściwie TŻ mi kupił swietną torbę za 20 zł, z grubego materiału, pojemna, idealna na uczelnie i na wyjazdy do rodzinnego domu. Z wyprzedaży widziałam jeszcze blendery, urządzenie do pieczenia chleba, kolorowe szklanki, ramki, jakies ciuszki dla dzieci i dla dorosłych, bielizna, buty, no i torby na laptopy i taką jaką ja wzielam ![]() Chciałam książkę 'W łózku z..." ale w piątek nie było... |
|
|
|
#1792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- dzika roza i szarlotka. dzika rozna pyszne... |
|
|
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli to taka w niebieskim opakowaniu, z małym rysunkiem śpiącej dziewczyny to na pewno jest w Rossmanie, a jeżeli to nie ta... to i tak polecam się wybrać do Rossmana po tą herbatkę bo jest dobra jeżeli chodzi o działanie---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
Ta patelnia różowa jest teflonowa i ceramiczna? Jestem w sumie rozdarta między teflonem a ceramiczną, bo przeczytałam ten artykuł, który wcześniej któraś wizażanka podała...Na ceramicznej da się coś bez tłuszczu przygotować? Czasem jest potrzeba zrobienia placuszków bez tłuszczu czy jajecznicy, a patelni odpowiedniej do tego brak
|
||
|
|
|
#1794 |
|
Rozeznanie
|
pomidorki z puszki są bdb
super nadają się do zupy pomidorowej .....biedronkowe ale robione przez dobra, znana firmę
|
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
1 pierś kurczaka kroję w kosteczkę, solę i obtaczam w duuuuuuużej ilości papryki słodkiej i odrobiny ostrej. Zalewam odrobiną oleju i odstawiam na chwilę. Po kilkunastu minutach smażę go wraz z cebulką bardzo drobno pokrojoną (ilość jak kto lubi, ja zwykle daję jedną, niezbyt dużą, tylko dla smaku, by nie zdominowała pomidorów ) i duuuuuużą ilością czosnku, dodanego pod sam konie smażenia (czosnek oczywiście też ile kto lubi, ale ja uwielbiam to daję dużo). Potem zalewam pomidorami (zwykle na patelni). Pomidory są dość rzadkie, a ja lubię gęsty sos, także zwykle dodaję jakiś fix do potraw jako zagęstnik (jeśli mi się spieszy) np. chiński albo boloński. Jak mam czas to wolę odparować wodę wtedy smak jest intensywniejszy (tylko sosu mniej) - wodę odparowuję poprzez stawianie i zestawianie patelni z ognia - wtedy idzie stosunkowo szybko... Na koniec daję dużo, dużo ziół prowansalskich, dodaję oregano, (można też bazylię, ale ja nie lubię) i o! Do makaronu cudo. Proste, dość dietetyczne, a pyszne. TŻ też lubi jak to robię i chyba już wiem co jutro na obiad
'Oh, I wish I could, but I don't want to..' 20.01.12 - Pani Inżynier ![]() 10.02.12 - Pani Kierownica Edytowane przez lunerin Czas edycji: 2011-01-17 o 00:12 |
|
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o kawę to mnie najbardziej smakowała Fuego. D'or taka sobie a arabika kwaśna. Ale mnie się smak na kawę ciągle zmienia. Pamiętam, że uwielbiałam biedronkową kawę z cykorią i bardzo ubolewałam, ze ją wycofali.
Z herbat polecam ramseya earl grey. Just fit z tego co pamiętam nie zawiera składników przeczyszczających więc nie powinna wpływać na rytm wypróżnień. Bardzo polecam owoce morza - krewetki duże i te robaczki a także mieszankę (krewetki, kalmary, ośmiorniczni itp.) - super do sosów. Może nie tanie ale jest tego dużo w opakowaniu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czym się różni patelnia teflonowa od ceramicznej? Bo też by mi się przydała... I ogólnie 24,99 to dobra cena? Bo tesco ma teraz w ofercie jakieś patelnie bez pokryw za 21,99... I już sama nie wiem

u was stało tak normalnie wśród kosmetyków?

, jak chcesz to Ci jutro napiszę 

a to już nie było pocieszające.... ech no cóż znów będę musiała szukać czegoś nowego....