Mój chomiczek - cz. 4 :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 12:03   #1921
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Mój chomiczek - cz. 4 :)

Cześć dziefczynyy
A co tu taka cisza???

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Zasypiam w biegu Nie mogłam spać w nocy. Znaczy koło północy zaczęło mi się robić błogo, to chomik do poidełka się dorwał i jak nie zacznie dzwonić. Potem dorwał suchy kawałek bułki. I skrobie i skrobie. Leżę w tym łóżku i rozważam wyniesienie akwarium do drugiego pokoju. No ale kurna rodzina by miała ze mnie kabaret, bo o ile klatkę byli w stanie zrozumieć- choć nikomu nie przeszkadzało jak on biegał i hałasował tylko mi- to akwarium już nie bardzo dałoby się wytłumaczyć. Jak chomik postanowił iść spać, albo zająć się sobą nie wydając żadnych odgłosów to sąsiadka na górze, nie- wiem- co- robiła- i- chyba- nie- chcę- wiedzieć-, nagle zaczęła wydawać z siebie odgłosy typu: "O! OOOOOOO! OOOO!" No żesz kurna! Pierwsza w nocy! Jak już się przymknęła to znów chomik. A po chomiku znowu ona. I tak ostatnia godzina, którą zakodowałam to godzina 2:30 O 7 wstawałam do kościoła A teraz siedzą takie zwłoki i piszą Spać nie pójdę, bo wiem, że nie zasnę, więc biorę się za przepisywanie notatek z polskiego. Niech już jakaś korzyść z tych zwłok przed laptopem będzie.
no to nocka z głowy ... spokojnie, kiedyś nadrobisz
Ja to też nie mogę zasnąć, jak Maja gryzie kratki, albo hałasuje z wiórkami ale biorę wtedy poduszkę na łeb i zasypiam
Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
najczęściej, np. jak się oswoi można go puszczać na łóżku/kanapie
Ooooo taaaaaaaak
Wczoraj wieczorem puściłam Majusie, najpierw na biurku zasuwała, a później po kocyku na łóżku.... troszkę zdjęć popstrykałam
Z tym kocem troszkę mi pomagał szwagier, bo chciała guła moja zeskoczyć z łóżka- a że jest strasznie niskie, to jak się podjarała, zaczęła szybko chodzić, i nie nadążałam nad nią

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:10   #1922
Klepsydra88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hooliganka184
zdaje sobie sprawę z tego, że nie wszyscy mogą sobie na taki duży dom dla chomika pozwolić, ze względów mieszkaniowych lub finansowych.
Stary 2011-01-16, 12:10   #1923
poprostu
Zakorzenienie

wrzucaj fotki ;D
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:18   #1924
hooliganka184
Rozeznanie

Wrzucę jak będzie wszystko gotowe, narazie nie mam trocin nasypanych i w ogóle wszystko leży nie tam gdzie ma leżeć, bo czekam jeszcze na kołowrotek z Ebaya i toaletę muszę kupić. Jakoś w przyszłym tygodniu, może się już z lokatorkami uda zrobić fotki.
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:49   #1925
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
the kamm na prawdę ta moja się nie nadaje? dziewczyny mówią, że może być trochę te duże drogie... Wiadomo, że chce aby miał jak najlepiej alem plus wyposażenie itd to jednak heh :P
Kup taką aby chomiś był zadowolony i abyś mogła sobie na nią pozwolić finansowo

Cytat:
Madzius90 Mam na imie Gosia ;D oraz mam 21 lat ;D ale od 20.07 już będzie 22 Studiuję teraz ^^ Edukację Zdrowotną Bezpieczeństwo i Higienę Pracy :PP Jestem na 2 roku:p Byłam tez kiedyś przez miesiąc na fizjoterapii ;D i przerwalam i miałam roczną przerwe :PP
Miło mi

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co tu dzisiaj tak dziwnie cicho?
Ja właśnie wróciłam z imprezy osiemnastkowej brata i czuję się jak słoń. Najadłam się chyba na tydzień czasu A jutro dodatkowo mam obiadek u babci, no super. A ja tu jakąś dietę chciałam trzymać, masakra

Cytat:
Zasypiam w biegu Nie mogłam spać w nocy. Znaczy koło północy zaczęło mi się robić błogo, to chomik do poidełka się dorwał i jak nie zacznie dzwonić. Potem dorwał suchy kawałek bułki. I skrobie i skrobie. Leżę w tym łóżku i rozważam wyniesienie akwarium do drugiego pokoju. No ale kurna rodzina by miała ze mnie kabaret, bo o ile klatkę byli w stanie zrozumieć- choć nikomu nie przeszkadzało jak on biegał i hałasował tylko mi- to akwarium już nie bardzo dałoby się wytłumaczyć. Jak chomik postanowił iść spać, albo zająć się sobą nie wydając żadnych odgłosów to sąsiadka na górze, nie- wiem- co- robiła- i- chyba- nie- chcę- wiedzieć-, nagle zaczęła wydawać z siebie odgłosy typu: "O! OOOOOOO! OOOO!" No żesz kurna! Pierwsza w nocy! Jak już się przymknęła to znów chomik. A po chomiku znowu ona. I tak ostatnia godzina, którą zakodowałam to godzina 2:30 O 7 wstawałam do kościoła A teraz siedzą takie zwłoki i piszą Spać nie pójdę, bo wiem, że nie zasnę, więc biorę się za przepisywanie notatek z polskiego. Niech już jakaś korzyść z tych zwłok przed laptopem będzie.

Zrobiłam dziś w końcu DWT, i narobiłam fot moim dzieciakom
Może jutro coś wrzucę
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 12:50   #1926
Klepsydra88
Zakorzenienie

Madziuś gadu!
Stary 2011-01-16, 12:50   #1927
tikki85
Zakorzenienie

Agatka, no mój Stanisław jak biega po łóżku to zawsze szuka gdzie koc, albo kołdra jest trochę zsunięta i skacze z łóżka . Na szczęście jak biega po podłodze to nigdzie się nie zgubi, więc mu na to pozwalam .

Poprostu nie szalej tak z klatkami . Kup taka na jaką Cię stać, a chomiczek będzie miał na pewno dużo lepiej i Ciebie niż w sklepie zoologicznym. Przynajmniej dasz mu miłość . Jedynie co odradzam(y) do 'komory gazowe' .
No i witam moją imienniczkę Małgorzatę
Stary 2011-01-16, 12:56   #1928
Klepsydra88
Zakorzenienie

'zabiłem zgagę, cóż to dla mnie jest'
Stary 2011-01-16, 13:02   #1929
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
'zabiłem zgagę, cóż to dla mnie jest'
Stary 2011-01-16, 13:10   #1930
tikki85
Zakorzenienie

...nie wiem dlaczego posty dodały się 2 razy...

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2011-01-16 o 13:17
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:16   #1931
tikki85
Zakorzenienie

A jeszcze co do klatek. Moje też nie mają idealnych wymiarów. Zgodnie z tym co pisała Kamila są za małe, ale nie widzę, żeby moje maluchy się w nich męczyły, bo często biegają po całym salonie.
Miecia ma taką klatkę KLIK, która stoi w samli o wymiarach 70x75.
Klatka Stasia wygląda tak KLIK.
Moje futerka z początku miały we 2 przesiadywać w klatce Stasia, ale niestety nie polubiły się, stąd zakup klatki Mieci. Mniejszej, bo już nas nie było stać na taki wydatek .

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

A teraz opowiem Wam trochę o mojej nocy.
Nie mogłam spać, bo ludzie z bloku na przeciwko mieli przez całą noc włączone światło w kuchni, które świeciło mi centralnie w oczy . Co chwilę się budziłam, bo było mi za jasno . Na stoliku obok łóżka mąż wieczorem postawił mi 0,5 litrowy kubek herbaty. Ja zawsze stawiam go dalej od łóżka, ale tym razem nawet o tym nie pomyślałam. No i gdzieś ok. 4.00 przewracałam się na bok i kołdrą strąciłam całe 0,5 litra herbaty na łóżko i na siebie . Na szczęście nie jest to jedyne łóżko w naszym mieszkaniu więc przenieśliśmy się w środku nocy do sypialni. Musiałam ubierać nową pościel, bo na kołdrę też naleciało.
A dziś, żeby tego było mało, stuknęłam stolikiem o ścianę w salonie i teraz mamy białą dziurę na czerwonej ścianie . Mam dziś jakiś pechowy dzień
Stary 2011-01-16, 13:20   #1932
madzius90
Zakorzenienie

Gosia Twoje prosiaczki to mają raj

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Gosia faktycznie jakiś pechowy dzień i noc

Ja wczoraj miałam koszmarną noc, takie popaprane sny miałam, że obudziłam się masakrycznie zmęczona psychicznie
A dziś też miałam ciężką noc, bo Kama dostała biegunki i ciągle się kręciła na łóżku, musiałam z nią wyjść o 4 rano Na szczęście chyba już jej przeszło.
Stary 2011-01-16, 13:30   #1933
anlejka
Zakorzenienie

KLIK
Pierwsze co zrobiłam jak to przeczytałam to zapytałam koleżanki czy ja też się tak przez przypadek nie darłam
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:32   #1934
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
KLIK
Pierwsze co zrobiłam jak to przeczytałam to zapytałam koleżanki czy ja też się tak przez przypadek nie darłam
Stary 2011-01-16, 13:44   #1935
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
KLIK

Może Twoja sąsiadka dziś o pierwszej w nocy przekłuwała sobie ucho
Stary 2011-01-16, 13:47   #1936
hooliganka184
Rozeznanie

Nie tylko ucho można przekłuwać o 1 w nocy
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 13:49   #1937
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko ucho można przekłuwać o 1 w nocy
No tak
Stary 2011-01-16, 14:31   #1938
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Ach jaką piękną mamy niedzielę Poszłabym sobie na spacer to TŻta do domu wywiało Pójdę więc sama na krótko ale to co innego

Pouczyłam się trochę matmy na egzamin, teraz odrabiam hiszpański...
Jeszcze tylko 2 tygodnie i będzie po wszystkim, tylko kilka dni w pracy żeby sobie fajną wypłatę zapewnić i do domku na parę dni

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 14:48   #1939
madzius90
Zakorzenienie

Emi zazdroszczę ładnej pogody. U nas deszcz pada, aż nic się nie chce
Stary 2011-01-16, 14:50   #1940
tikki85
Zakorzenienie

U mnie też ładnie i gorąco
Stary 2011-01-16, 15:23   #1941
poprostu
Zakorzenienie

czy dla syryjskiego odstep 1,2cm miedzy pretami to duzo? ;> wiem, że męcze;D

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2011-01-16 o 15:25
Stary 2011-01-16, 15:40   #1942
tikki85
Zakorzenienie

Moim zdaniem dla syryjka ok . To nie roborek, że będzie przeciskał się przez pręty .
Stary 2011-01-16, 16:00   #1943
*Agatek*
Zakorzenienie

tikki85- Ty to miałaś pechowy dzień
ile macie stopni za oknem w ogóle?? ja 5 tylko a miało być '12' ......

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 16:06   #1944
Klepsydra88
Zakorzenienie

u mnie dziś było cudnie szkoda że Tż nie ma bo bym chętnie poszła na spacer
Stary 2011-01-16, 16:28   #1945
tikki85
Zakorzenienie

Agatka, jest z 15-20, nie mam termometru
Stary 2011-01-16, 18:05   #1946
poprostu
Zakorzenienie

Hey ^^ Dziewczęta pragnę poinformować, że moje gdybanie na temat klatki dobiegło końca decyzja jest nieodwracalna a klatka zamówiona wybrałam tą http://allegro.pl/super-klatka-dla-c...395993019.html ponieważ jest większa i ma w środku więcej miejsca na zabawki które na pewno z czasem się znajdą ma też więcej miejsca na nowy kołowrotek który zmienić będę musiała, brak tuneli które zastąpię rolkami po papierze Radość ogromna a teraz czas powiadomić rodziców wiedzą, że coś chcę ale nie wiedzą, że to już ^^ tj babcia i brat już wiedzą :P

PS wybrałam kolor żółty ;D

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

a znacie produkty tego osobnika? http://allegro.pl/pino-zabawka-dla-c...402405283.html ma zadziwiająco tanie te zabaweczki i zdjęcia ich też nie wyraźne

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2011-01-16 o 18:06
Stary 2011-01-16, 18:34   #1947
Klepsydra88
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]a znacie produkty tego osobnika? http://allegro.pl/pino-zabawka-dla-c...402405283.html ma zadziwiająco tanie te zabaweczki i zdjęcia ich też nie wyraźne
dość wiarygodny, nie ma dużo negatywów
klatka

dziewczyny..kupiłam w biedronce princesse arachidową
Stary 2011-01-16, 19:20   #1948
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
dość wiarygodny, nie ma dużo negatywów
klatka

dziewczyny..kupiłam w biedronce princesse arachidową
Jadłam
Nie zachwyciła mnie
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:30   #1949
the kamm
Zadomowienie

Cytat:
Mnie osobiście, wydaje się, że niepotrzebnie namieszały Ci dziewczyny w głowie. Tamta jest dobra. Oczywiście idealnie to by było mieć w ogóle klatkę metrową, ale jeśli będziesz chomiczkowi pozwalać się bawić poza klatką, możliwie jak najczęściej, np. jak się oswoi można go puszczać na łóżku/kanapie lub zrobić mu wybieg np. z dużego kartonu, to tamta klatka będzie ok. Ta pierwsza, którą podałaś, wg mnie jest jakoś głupio pomyślana, bo nad pięterkiem jest dużo za dużo wolnej przestrzeni, nawet jak przyjdzie większy kołowrotek to będzie jakoś tak pusto (chyba, że jakieś wiszące zabawki zamontujesz), druga natomiast wydaje mi się, że jest niebezpieczna, jeśli chomik będzie wolał zeskoczyć niż iść tunelami, to może mu się coś stać(bardzo wysoko jest to ostatnie pięterko). Ja bym Ci radziła kupić tamtą, którą już wybrałaś, w tej cenie chyba nie znajdziesz nic lepszego. Ja osobiście mam klatkę o podobnych wymiarach, z tym ,że mam ją połączoną tunelami z akwarium 1metr(długość) x30cm(szerokość)x40cm(wys okość), ale zdaje sobie sprawę z tego, że nie wszyscy mogą sobie na taki duży dom dla chomika pozwolić, ze względów mieszkaniowych lub finansowych.

Przepraszam , skoro namieszałam
Ale na wszystkich dobrych chomiczych forach powiedzą Ci o minimalnych wymiarach .
Poprostu - dobrze , że wybrałaś większą klatkę
the kamm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-16, 19:36   #1950
alleyezonme
Zakorzenienie

Jeju dziewczyny! Wiecie co się stało
Rano bawiłam się z chomikiem, Czesiem, oswajałam go, wypuszczałam trochę na salony, myślałam że drugi śpi. Zaglądałam do domku, nie było go widać, ale on jest tak malutki że jak się zakopie to często go nie widać a on tam jest. Wtedy chyba jednak nie było .. . Pojechałam do rodzinki, do sklepu, wróciłam po 16 do domu i znowu zajrzałam do chomików. Znowu Czesio wyleciał to znowu go wyjęłam. Drugiego nie było, jeszcze mówiłam że coś nie wychodzi dzisiaj. Teraz sobie wracam z łazienki, a mi chomik przed nogami przebiega ten malutki !
Patrzę, klatka zamknięta, tamten sobie śpi, a ten popierdziela jak mały samochodzik. Ganiałam go po domu ok pół godziny, aż w końcu złapałam. On jest tak mały że między palcami mi się przeciska.
Ja w klatce miałam między dwoma szczeblami większą dziurkę. Po prostu były bardziej odgięte niż poprzednie ale nieznacznie. Jednak myślę że to to bo innego rozwiązania nie widzę. Musiał się przecisnąć!
Nie wspomnę o tym że mam psa, który nie wiem jak by zareagował jak by zobaczył chomiczka. Balkon dzisiaj był wyjątkowo dużo razy otwierany, choinka leciała dzisiaj na parter z domu (a mieszkam na trzecim piętrze), dodatkowo nawet dywan nowy kupiliśmy i stary wywalaliśmy! Przecież tyle razy mógł się gdzieś zaplątać, czy wyskoczyć na balkon, normalnie jestem w szoku! W klatce musiało go cały dzień nie być, bo wczoraj jak wróciłam z imprezy urodzinowej ok 1 to były dwa , to na pewno. Dzisiaj od rana maluszka nie widziałam, w dodatku jak go wsadziłam do klatki to zaczął strasznie wszystko jeść, pić a Czesio zaczął się do niego przytulać i za nim chodzić.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

Edytowane przez alleyezonme
Czas edycji: 2011-01-16 o 19:38
alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości