|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Młoda za 2 miesiące będzie miała 8 lat i ja nie jestem zwolennikiem dawania pieniędzy na prezenty. Dostaje kieszonkowe to niech oszczędza. Miałam kilka razy taką sytuację że dziecko dostało pieniądze na prezent i to nie zbyt małą kwotę a od innej osoby jakąś bzdurną zabawkę i po jakimś czasie bardziej pamiętało tą zabawkę niż pieniądze za które samo sobie cos tam kupiło.
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
ja zawsze miałam radochę z odkładania pieniążków choć faktycznie dużo większa czasem bywa radość z byle pierdołek od kogoś,
może skoro myślisz o kwocie około 50zł to hula hop jeśli mała nie ma lub jakaś fajna barwna skakanka + książka http://merlin.pl/Kocie-historie_Toma.../1,510310.html (ponoć przesympatyczna dla takich dzieciaków) problem z takim prezentem, moja kuzynka która ma 8lat wielbi Hanę Montanę (jako temat narzucony w szkole) więc ciotka jej kupuje torebki i portfele a ta szaleje w domu, jak zauważyłam to jednak największą frajdę sprawiają jej kredki, jakieś książki do malowania...wycinanki jeszcze ewentualnie mata taneczna to fajna sprawa też zauważyłam że to rajcuje takie dziewczynki...szczególnie że ta moda na you can dance itp ...---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- sama muszę pomyśleć chyba nad kolekcjonowaniem bajek bo TŻ się wciągnął w bajki tak że sam przeżywa perypetie misiów :P
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2011-01-16 o 18:11 |
|
|
|
#3393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tego Twojego chopka to trzebaby było porządkie kopnąć w d... zeby się obudził ja dzis (z ledwościa) też wyciągnęłam TŻ na spacer bo jak nie skorzystać z takiej pogody ![]() mój TŻ zawsze mówił że żonie to na zime najlepiej buty zabrać a na lato dziecko zrobić
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze prawisz ale większośc rzeczy o których wspomniałas ona już ma, książki uwielbia sama sobie je juz czyta, cala seria mikołajka teraz jaśki, no i koszmarnego karolka ja juz nie mam gdzie ich układac miejsca brak. I ostatnio bo ona jest w pierwszej klasie pani oddała test kompetencji jaki dzieci teraz pisza na początku pierwszej klasy i okazało się że jest na 150 osób z wszystkich pierwszych klas na drugim miejscu razem z jeszcze z dwójką dzieci i za to też dostała książkę. Ma juz przeróżne encyklopedie no i hannah montana też u nas w domu wszędzie jest obecna. Maty do tańczenia właśnie dwie, jeszcze do niedawna były didlle ale teraz jakoś poszły na bok. Boże jaka ja mam pustkę w głowie.......ratujcie. |
|
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
shizuho jak zbiera na ta konsole, to ja bym wprost spytala, czy chce od dzidziusia jakis prezent, czy moze pieniadze, zaznaczajac ze to w ramach wyjatku tak, moje cwaniary tesciowej powiedzialy, ze wola pieniadze (na urodziny), bo srednia wymyslila, ze na komputer zbiera (ma 7 lat), i musze przyznac, ze sie cieszyla nawet, ale ona w ogole nad wiek powazna jest i rozsadna, ja bardziej cieszy dobra ksiazka jak zabawka, w sumie zabawkami interesuje sie od niedawna i co smieszne, pod wplywem starszej siostry, i jak ma wybrac miedzy barbie, a jakas postacia z bajki, to wybiera postac, ktora ma najbardziej czarny charakterek
![]() Dzis mnie rozwalila tekstem "mama jutro zaprowadz mnie do szkoly, pozniej biegnij szybko do szpitala, urodzic baby, i jak skoncze lekcje, to masz przyjsc mnie odebrac ", a lekcji ma az trzy, ha,ha.Tym budyniem przypomnialyscie mi, ze kisiel mialam zrobic mniam .
|
|
|
|
#3397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja też ostatnio wpadła na genialny pomysł że ja mam termin umówionej cc na pierwszy dzień ferii zimowych u nas to powiedziałam jej że niestety ale w tym roku nigdzie nie pojedziemy a ona na to że to nic bo ona już z babcią rozmawiała i zaprosiły kuzynkę w jej wieku do nas no i bęą chodziły do aqua parku, no to ja sie ucieszyłam i mówię że super to trochę czasu z babcia spedzisz a ona na to nie przecież ty możesz wstac rano i pojechac do szpitala urodzic ( i jeszcze dodała ja będe mogła pospac dłużej bo mam wolne) i wrócisz po nas i pojedziemy razem na basen, ja na to że ja musze kilka dni zostac w szpitalu a ona dobrze przecież na noc do szpitala wrócisz, pozjeżdzasz na rurach, zjężdzalniach z nami i wrócisz do szpitala. Dobre. A co myślicie o mikroskopie, tego jeszcze nie ma?? |
|
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
shizuho ale mnie rozbawilas tymi zjezdzalniami, moja tylko chciala, zeby ja z mala zaraz odebrac, mamy pod szkola chyba by psychiatre wezwaly, uznajac mnie za nienormalna, jakbym jakims cudem tak "potrafila"
.Mikroskop super pomysl, moje nie maja, a mysle, ze tez by sie bardzo ucieszyly, no to mam tez dylemat teraz ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- A, moj TZ dalej syndrom, wicia gniazdka ma ![]() Wszedl do pokoju dziewczyn, wyjmuje im wszystkie rzeczy, i pyta co moze wyrzucic A, one juz 3 razy do mnie przybiegaly, zeby tate zabrac, bo im balagan w pokoju robi A, co sie przy tym namarudzi, to jego .Kisiel juz zrobiony, i skonsumowany, bynajmniej przeze mnie , przeslodzilam jak zwykle ostatnio .Albo przeslodze, albo przesole, TZ powiedzial, ze strach cos jesc, jak ja to przygotuje |
|
|
|
#3399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty sie ciesz że tylko dwie godziny a ja po cesarce to ok 12 godzin ze sztywnymi nogami muszę leżec chyba windę by musieli mi zainstalowac by do tej zjeżdzalni sie dostac no i wózek, nie wiem co z moim szwem by się też stało. Pomysły to ona ma czasami takie że głowa mała. Dzis jak poszla na spacerek na rowerach z mężem to postanowili jeździc po lodzi przyszła cała w błocie i mówi mamuś nie martw nigdy tak fajnie się nie jeździło ja dawałam kierownice w jedn strone a rower jechał gdzie hcciał, super zabawa. |
|
|
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
aha, a u mnie wykluje się chyba jakiś głodomorek
rusza się (wariuje wręcz) tylko jak mamusia coś je więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko ciągle coś jeść |
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
o znalazłam cos takiego ciekawe a co najważniejsze zapakowane później nie bedzie się wszystko walała niewiadomo gdzie i małe
http://allegro.pl/zestaw-teleskop-mi...400557903.html |
|
|
|
#3402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- kochanie ale bym się mleczka napiła, - mąż, przyniesiesz mi szarlotkę? - ale jestem głodna... - tak, zrób tosta - yhymmm, jednego, dwóch to nie - drugiego też bym jednak zjadła ![]() Mąż teraz poszedł pobiegać a ja cierpliwie czekam jak wróci na kolację ![]() jestem niemożliwa!
|
|
|
#3403 |
|
Rozeznanie
|
shizuho tu po cesarce pozwalaja wstac jak tylko znieczulenie przestaje dzialac, wszystko zalezy od tego jakie znieczulenie, i co najwazniejsze od samopoczucia pacjentki, sa takie mamy co wstaja po 5 godzinach, ale tez takie co po 2 dniach ..
A, z normalnym porodem jest tak, ze przez te 2 godziny nie wolno wstawac (nawet nie wolno samemu na lozko wejsc, tylko polozna i lekarka Cie "wnosza"), a pozniej tez w zaleznosci od samopoczucia, ja po pierwszym mdlalam, wiec musialam dosyc dlugo lezec w lozku, ale po drugim po tych obowiazkowych 2 godzinach weszlam pod prysznic, i tak mi fajnie bylo, ze nie chcialam wyjsc ![]() A, dzieciaki maja teksty, moja zawsze jak cos nabroi, to mowi, ze to przypadek jest .Agape ja jem od poczatku ciazy, i jak czytam, ze pod koniec kobiety jedza mniejsze porcje, bo dziecko na zoladek uciska, to zastanawiam sie, kiedy ten koniec u mnie bedzie, bo co jak co, ale malych porcji , to ja nie jem, predzej bym z glodu padla, a i czestotliwosc jest ogromna , jak nie zjem ostatniego posilku po 22, to mam pobudke o 4 na sniadanie
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do powyrywanych wszystkim domownikom włosów, kurzu itd... Super sprawa wg mnie
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3406 |
|
Rozeznanie
|
super jest ten zestaw
![]() s_a_j moj maz juz wie, ze co kolwiek do jedzenia mi przynosi, to musi byc podwojnie, bo inaczej mowie, ze mamie dal, ale dziecku juz nie :P. Dzis jak przyniosl mi jedno jablko, a ja na niego wymownie spojrzalam, to nie wytrzymal i powiedzial, ze straszny zarlok jestem :P: Najlepsze, ze jak tesciowej opowiadam, ze tyle jem, to ona mi nie wierzy, bo ja normalnie malo jadlam zawsze. Byle mi to nie zostalo .I mniej wybredna jestem, byle jadalne :P: |
|
|
|
#3407 |
|
Rozeznanie
|
Oj widze ze jedyna nie jestem, wlasnie mezowi mowilam ze znow mnie z glodu skreca! I tak srednio co gora 2 godziny! A najgorsze, ze zachciewa mi sie tak roznych rzeczy ze glowa boli.... Ale maz pocieszyl mnie ze to wina malutkiej bo musze ja dokarmiac wiec dla mnie nie starcza...
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Dzięki, mam nadzieję, ze będzie wszystko okej .Dziewczyny miłego wieczoru, dziś pewnie już nie zajrzę, ale jutro na pewno dam znać po wizycie. Trzymajcie się, miłego wieczorku Ciekawe, czy jutro zobaczę jakiegoś newsa o rozpakowanej Mamuśce .
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
a ja po zakupach, i nic się nie ruszyło
|
|
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
a propos głodu, to ja od piątku wcale nie jestem głodna... Jem, bo jem, bo jest pora na śniadanie czy obiad, ale głodu nie odczuwam wcale...
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
SMS od (chyba) MILA24 Cytat:
|
|
#3412 |
|
Zadomowienie
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
Brawo!!!moje gratulacje. A czemu cc?> czekam na relacje z porodu i zycze duzo zdrowka dla mamusi i córeczki.
|
#3414 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje!!
Ja mam wiadomość od mysiopez: Mąż zawiózł Ewę na IP, niestety tam skurcze minęły, rozwarcia brak, teraz leży na oddziale. Pewnie zrobią jej jeszcze kilka KTG i jeśli nic nie wyjdzie, to albo ją wypuszczą, albo położą na patologię ciąży. Trzymajcie kciuki, ja mam z nią kontakt telefoniczny, więc będę Was informowała!! Dobrej nocy! |
|
|
|
#3415 |
|
Rozeznanie
|
Mila gratuluję małej Lenki i 10 punktów
|
|
#3416 |
|
Zadomowienie
|
ile CC
|
#3417 |
|
Rozeznanie
|
mila Gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i Lenki!
mysiopez trzymamy kciuki, zeby dzidzia sie zdecydowala na wyjscie! A ja juz po kolacji, pewnie do 22 starczy.... Najchetniej poszlabym spac juz, ale przeciez dopiero 20... Milego wieczorku!
|
|
|
|
#3418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do mikroskopu, to nie wiem jakie tam obecnie dzieciaki maja wymagania, ale ja zawsze marzylam o czyms takim Piszecie ze wciaz jecie....mnie dzis tez cos napadlo... Ostatnio nic mi sie jesc nie chcialo, jadlam tylko dlatego, ze czulam, ze musze, dla dziecka chociaz... A dzisiaj??? Nadrabiam za wszystkie dni Takiego duzego obiadu co dzisiaj to chyba jeszcze nigdy nie zjadlam a jesli chodzi o obiady to ja generalnie mialam duze mozliwosci ![]() Mila GRATULACJE!!! mysiopez 3mam kciuki ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Tak samo sobie wlasnie pomyslalam
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3420 |
|
Wtajemniczenie
|
Mila gratuluje
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:25.

też zauważyłam że to rajcuje takie dziewczynki...szczególnie że ta moda na you can dance itp ...
bo TŻ się wciągnął w bajki tak że sam przeżywa perypetie misiów :P

, mój kiedyś zgubił się w sklepie i wiedziałam, gdzie go szukać: wśród zabawek 

.
rusza się (wariuje wręcz) tylko jak mamusia coś je