|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Siasiek ale ty sciemniacz jestes! wlosy ladne i brzuch sliczny, duzy, ale okraglutki i zgrabniiutko wygladasz
![]() Ja wiem ze duzo tych ciuchow, ale te uzywane musze jeszcze przepatrzec, bo czesc jest troche chlopieca, czesc bardzo sprana, plus mam ochote cos jeszcze kupic ![]() ale skupie sie na waznych rzeczach lepiej teraz, lozeczko turystyczne, pieluszki, przewijak, zabawki, hustawki i takie tam ![]() ide ogladac filmik, bede zagladac ![]() kjutro ide na rutynowa wizyte do lekarza, siusiu, krewka itp znowu mnei beda na szczepionke namawiac, ale sie nie dam...
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Cytat:
Też mam ochotę jeszcze coś kupić ale Tż mi nie pozwala. Jedyne na co go udało mi się namówić to jakiś leciutki ala dresowy kombinezonik-pajacyk, bo w sumie nie wiadomo kiedy się Niko zdecyduje na wyjście a może i być chłodniej. Skarpetki muszę kupić i kosmetyczne rzeczy. No i karyzelki mu dzisiaj pokazywałam, hehe z projektorem Wyraził zgodę ![]() Dziewczyny kiedyś już było na początku o tym olejku ale w końcu nie pamiętam co pisałyście. Chodzi mi o ten olejek do masażu http://allegro.pl/porod-bez-naciecia...407989290.html co o nim myślicie? to tylko taki pic na wodę czy może i coś zadziała?
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi ja coś wam chyba nakłamałam niechcąco z tą normą wypadających włsów, faktycznie norma to nie wiecej niz 200. wiec biję się w piersi i przepraszam:P dzisiaj widze dzień spokojnie każdemu mija poza wizazem miw sumie tez![]() jutro rano na morfologię i mocz (łoooo boże zapomniałam pojemnika kupić;/ i co teraz....) a o 11 ginekolog.... zobaczymy czy w ogole bedzie mi usg robił ale chciałabym zeby zrobił i powiedział co w sobie nosze. jak mi nie bedzie chciał powiedzieć albo znowu bedzie robił problemy to chyba zastanowie sie nad zmiana ginekologa.... choc nie chciałabym tego robic teraz. ale cóz,.
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i... miałam tylko 3 strony do nadrobienia
![]() Faktycznie cichutko dziś. A moja mama znów mnie przekonywała, żebym nic dla dzidzi nie kupowała, bo na pewno wszystko dostanę A, bo rodzina, znajomi bliżsi i dalsi i każdy coś przyniesie :/ :/ :/ Wszystko fajnie, ale jak dostanę 35 par bodziaków i nic innego, to też nie będzie fajnie
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
caly dzien mnie nie bylo, jak mowilam bylam odebrac tzcika z lotniska, wpadam tylko na chwile oblookac co u was. dziewczyny, zakupy super, piekne rzeczy cos jeszcze chcialam do ktorejs napisac ale wylecialo mi z glowy ![]() siasiek pokaz wlosy! kochane moj maksio chyba lubi jak zasiadam was czytac bo jak tylko usiadlam to tak zaczal wywijac ze caly brzuch mi tanczy ![]() Cytat:
trzymaj sie kochana, nie wiem co napisac w takiej chwili, musisz sie trzymac dla antosia, chociaz wiem ze nie jest latwo
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywa, ale babka pierwsza klasa, sympatyczna i kompetentna. Może sama wiesz o którą mi chodzi...Już wiem Marta Śpiechowicz czy Spiechowicz
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-16 o 20:50 |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a skąd Ty jesteś?;> mój ginekolog ma takie dobre opinie ;/ http://www.znanylekarz.pl/miroslaw-b...ielka-oswiecim i jest na prawde sympatyczny. kurde juz sama nie wiem. inni w moim mieście to różni są...
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-01-16 o 20:53 |
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zza Wisły ale mieszkałam i urodziłam się w Oś
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
o to bardzo mi miło
byłam kilka razy u pani spiechowicz. faktycznie miła kobieta i ma gabinet 20 metrów od mojego domu ale zachęcona dobrymi opiniami o dr Bieli zdecydowałam sie na neigo. Znasz moze tego lekarza??
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym miałabym opory wkładać do pochwy ten olejek i zakłucac kwaśne środowisko, żeby się jakiejś infekcji nie dorobić ![]() ![]() a ty byłas nacinana przy pierwszym porodzie ?? ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- własnie zjadłam kanapeczki z białym serem, pomidorem i cebulą ![]() popijam mlekiem z cukrem waniliowym
|
|
|
|
|
#1931 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Biały ser i pomidor spoko ale słodkie mleko do tego? hehe ciąża
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-01-16 o 21:09 |
||
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia, strasznie mi przykro
takie to życie jest niesprawiedliwe, że zamiast sie cieszyć szczęściem to coś musi się popsuć trzymaj się !!!!Dziewczonka, dziękuję za zaproszenie jak ogarnę to pędzące forum pewnie się przyłączę.A ja po niedzieli spędzonej u rodziców już siedzę przed lapkiem i niecierpliwię się przed jutrzejszą wizytą u Pani doktor.... masakra dla mnie bo w końcu nie wiem co tam się dzieje od 4 tygodni a ja tak nie lubię :P
|
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż się już śmiał, że potem będzie mi wzorki wycinał, a ja nawet nie będę o tym wiedziała ... taki łobuz z niego Ale ogólnie nie jest źle, myślałam, że szkolenie będzie musiało trwać dłużej, a tu mu pięknie wyszło za pierwszym razem ... także już wiem, że jak już sama nie będę dawała rady, to mam przeszkolonego "fachowca" w domu
|
|
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
na pocieszenie napiszę , że mam już 110 w biodrach ale ja dziwnym trafem już ok roku przed ciążą zaczełam przybierać na wadze więc jestem jedną z większych mam pomimo wcześniejszego etapu ciąży
|
||
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powiem Ci że teraz ta blizna mi jakoś napuchła, jakby nie wytrzymywała nacisku całej macicy i dzidzi ... a to dopiero początek ... |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja sie pare dni temu dowiedzialam ze tez mam z tym problem myslalam ze dopadnie mnie pozniej, i niezle musialam sie nagimnastykowac, nie wiem co to bedzie pozniej powinni wymyslic jakis gadzet do golenia dla kobiet w ciazy haha |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naczytałam się dobrych opinii o moim lekarzu i chyba nie bede go zmieniać, kurde mam humory jak baba w ciąży:P ale sama nie wiem co zrobić, może pójdę na jakieś jedno badanie usg do kogoś innego zeby wiedzieć jaka płeć. bo w sumie najważniejsze zeby dobrze prowadził moją ciążę i zeby dzidzia była zdreowa niż zebym znała płeć... no ale same wiecie jak to jest chcicłabym ją pozać:P na początku cały czas mówiłąm do brzuszka zuzia...a jak powiedział ze podejrzewa chłopca to zaczełam z amoją zuzią tęsknić, jestem chyba nienormalna
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie zakładam innej opcji jak to że szybciutko to zrzucę !! zresztą mając świadomość że będę z wózkiem biegać z 4 piętra na dół i potem do góry to zaczynam przypuszczać że szybciej mi pójdzie hahaha
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno sporo się chudnie, jak się karmi piersią...
Jakiś nienajlepszy humor mam Przejadłam się i dzidzia nic nie kopie, może jej tam ciasno przez to ile zjadłam? ![]() Do tego tż mnie olał i robi coś przy komputerze, a mieliśmy coś oglądać. Więc ja z nudów wzięłam się za naukę... Paranoja normalnie, żebym w niedzielę wieczorem dochodziła do wniosku, że lepiej się pouczyć
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczęściara
|
|
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
jaki tu dziś spokój
i z łatwością mogę doczytać i nadrobić
|
|
#1942 |
|
Rozeznanie
|
dlatego musimy karmic nasze dzidziolki jak najdłużej ,po pierwsze żeby one były zdrowe ,a po drugie żeby nam szybciutko d....y spadły
. miejmy nadzieje ze bedzie na tyle pokarmu
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zegnam, dobrej nocki
![]() nie piszcie za duzo jutro bo mam duzo pracy plus lekarza i znowu was nie nadrobie, a propo golenia, probowalam wlasnie i...cala znowu jestem pozacinana, standard
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Pieluchy, Pieluszki tetrowe 70x80 POLSKA TETRA (1406707989) 1,46 zł 10
NoseFrida spray do noska dla niemowląt 280 dawek (1416571260) 13,49 zł 1 Filtry Frida - filterki do aspiratora do noska (1416126698) 3,20 zł 1 Pieluchy Pieluszki FLANELOWE MEGA OBNIŻKA ceny!!! (1403459374) 3,20 zł 5 SZCZOTECZKA +GRZEBYK z naturalnym włosiem BabyOn (1408658294) 9,45 zł 1 Woreczki do przechowywania pokarmu BabyOno 0%BSA (1408659940) 19,70 zł 1 Śliczne okrycie kąpielowe z kapturem 100x100cm (1397858273) 29,00 zł 1 Poporodowe ginekologiczne podkłady dla Kobiet!!! (1397347053) 3,60 zł 1 43199415 e_d WYPRAWKA NIEMOWLĘCA 6-częściowa roz.56 MIX (1405934889) ale sie obkupilismy
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miała chyba 36 lat, jak się urodził
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
![]() a Wy ciągle kupujecie ![]() idę sobie, papa |
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Brzuchatki
![]() nie bylo mnie przez weekend, bo wiadomo - zycie rodzinne kwitnie ale od jutra sytuacja powinna wrocic do normy.Wpadlam tylko, zeby dac upust swojej wrednosci i powiedziec Wam, ze z tym chudnieciem po ciazy, to nie zawsze tak hop siup i bez wyrzeczen Ja mialam takiego pecha, ze nie dosc, ze w ciazy przytylam 26 kg, to w dodatku karmiac przytylam kolejne 4 Zadna dieta nie chciala mnie "ruszyc", nawet kopenhaska, ktora zastosowalam w calosci i bez 1 grzechu - nic... W koncu uratowal mnie Dukan i tylko dzieki niemu wrocilam do swojej dawnej postaci. Oczywiscie wiekszosc po ciazy raczej bez problemow wraca, ale kazda z nas jest indywidualnym organizmem i u kazdej bedzie to wygladalo troche inaczej. Co do ciuszkow - boskie zakupy robicie, ale jesli sie nie obrazicie za rade "doswiadczonej" mamy - na poczatku, kiedy dziecko glownie lezy, to wierzcie mi na slowo, wszelkie "fikusne" stroje sa zbedne, owszem mozna miec cos na wielkie wyjscie do babci, ale w normalnym zyciu to glownie body i wszelkie pajace - wygoda dla mamy i dziecka. Moj Olek mial przeslodkie garniturki i inne takie i w rezultacie zalozylam mu je tylko po to zeby zdjecie zrobic "Stroic" sie na dobre zaczal jak stanal na nogi.buziaki dla Was i dobranoc |
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia też miała parę kiecek i ni jak było ją w to ubierać, bo nie wygodnie ani też do końca tak ładnie nie wygląda jak dziecko tylko leży takie rozpłaszczone ![]() poza tym bluzy z kapturem też jakieś takie nie za wygodne były bo ten kaptur się plątał pod głową (no chyba ze był na głowie) Budzę się rano, bo ktoś mnie smyra po plecach patrzę a tam moja ukochana córeczka raczyła wejść do nas do łózka niezauważona ![]() mężu nie spał do conajmnije 3 nad ranem bo jak szłam na susiu to go zastałam przed kompem do tego niania napisała że jej córka ma gorączke i czy może dziś nie przyjść to tyle wieści na dziś ![]() bądźcie grzeczne jak mnie nie będzie ![]() zapomniałam się przywitać ![]() HELLOOOOO !!!! |
|
|
|
|
#1950 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Czy Wy nawet w niedziele nie oszczędzicie nikogo??? Jak można tyle produkować?? ![]() Ja spędziłam niedziele z mężem na różnych miglach i figlach i spaliśmy po obiedzie i na wycieczce byliśmy. Już bym chciała wiosne matko ale zleci!!!!Moria jak bedziesz miała czas uzupełnij mniej wiecej liste na 1 stronie chociaż te niezbędne rzeczy na sam początek Też tak czasem macie ze mniej czujecie dzidzie? Albo wydaje sie Wam ze brzuch zmalał? U mnie sie jakies dziwne rzeczy dzieją... W tyg młody szalał a na weekendzie zero! nemo!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.

Wyraził zgodę 
i teraz leżymy 

''nie jest do dla Ciebie wskazane w tym stanie''

takie to życie jest niesprawiedliwe, że zamiast sie cieszyć szczęściem to coś musi się popsuć
. Ja sie trochę tego obawiam