|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
gratuluje
Cytat:
u mnie nadal nic, nawet biegunka minęła całkowicie, czyli fałszywy alarm mała kopie, wierci się, jak nigdy... i bardzo reaguje jak TZ głaszcze brzuch. w końcu się zmobilizowałam i napisałam plan pracy lic |
|
|
|
|
#3422 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011
Cytat:
![]() mila gratulacje dla Ciebie i Lenki mnie ostatnio nawet koleżanka w pracy zwróciła uwage ze ciagle jem ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
dobry plan to podstawa a potem to już jak z płatka pójdzie![]() a swoją drogą to bardzo się ciesze że szkoła już za mną, gdybym teraz miała się do nauki czy pisania zmobilizować...
Edytowane przez agape Czas edycji: 2011-01-16 o 20:53 |
||
|
|
|
#3423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przed ciaza nie przepadalam za piwem...![]() Cytat:
W ogole u mnie na roku jest 7 osob...i wykladowczyni sobie wymyslila ze w przyszlym semestrze jako zaliczenie seminarium bedzie trzeba napisac test dotyczacy kazdej pracy lic z naszego roku...wiec te pojecia ktore oni opracowuja, ja tez bede musiala znac normalnie bzdura jakich malo... Nienawidze takich ludzi sztucznie nadambitnych...
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
wilczy głód to był mój pierwszy objaw ciąży
, tak więc w pracy nikt mi na to nie zwrócił uwagi tylko ja się poskarżyłam koleżance, że jakoś tak dziwnie ciągle jestem głodna Ale laska miała ubaw. mysiopez trzymamy kciuki weraa moja siostra za rok kończy filologię polską mgr i zaraz padniesz o czym pisze prace. Pisze o wizażu. Uwierz mi podziwiam ją bardzo, że podjęła się czegoś takiego...... ![]() Też się cieszę, że wszelkie studia mam za sobą, aczkolwiek myślę, co by tu jeszcze się podouczać? Może jakieś kursy, bo na całe studia to chwilowo nie mam ochoty i funduszy ![]() A może zmienię branże?? madelinem gratuluję tej mobilizacji......... ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- agape właśnie sobie uświadomiłam, że w piątek jak wpadniemy 3 ciężarne do jakiejś knajpki z jedzeniem to będą się na nas gapić jak na jakieś nawiedzone, które są wygłodniałe jak wilki Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2011-01-16 o 22:55 |
|
|
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
Mila 24 Gratulacje
![]() Mysiopez trzymam kciukasy ![]() Dobrej nocy dziewczyny
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
mila - gratulacje i dużo zdrówka dla obu pań
![]() mysiopez - powodzonka Cytat:
|
|
#3427 |
|
BAN stały
|
mila gratulacje!!!
![]() A mysiopez ma pewnie to co ja miałam, tylko dzięki Bogu puścili mnie do domu, bo tak to bym tylko leżała i się stresowała w szpitalu... Ale trzymam kciuki. |
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
A ja zerklam jeszcze przed snem, a tu temat szkoly...
No mnie sie zachcialo zmieniac branze - z historyczki w ksiegowa... poczatki byly niezle ale od kiedy jestem w ciazy to nauka poszla w bok, na szczescie moge te egzaminy zdawac do stycznia nastepnego roku, wiec na jesieni mam zamiar nie tylko wrocic do pracy ale i do nauki! Ad pracy mgr to ja sie obudzilam w maju! I poszlam do promotora - wspomne ze cale dwa lata mnie na seminarium nie widzial, bo kto robi seminaria o 15 - jedyne zajecia w dniu, a ze ja zapracowana bylam to czasu nie marnowalam, no i ja mnie zobaczyl a ja do niego ze z planem przyszlam, a on aaaa to pani z trzeciego roku jest tak??? Yyyyyy ale spoko na poczatku lipca prace mialam gotowa, a ze na lipiec sie nie zalapalm to promotor zaczal wymyslac wiec pojawilam sie u niego dopiero we wrzesniu tydzien przed obrona I tak nikt chyba nigdy mojej pracy nie czytal - bo on na pewno nie zdazyl ![]() lilijko to bedzie ciekawy widok jak tak wpadniemy we trzy hehe nie moge sie juz doczekac!Zycze przyjemnej, przespanej nocki, bez bolu, a tym wszystkim terminowym i przeterminowanym aby tej nocy cosik sie ruszylo Buziaki dla Was
Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2011-01-16 o 22:31 |
|
|
|
#3429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potem jeszcze planuje mgr. ciekawe jak to się ułoży później. Cytat:
a u Ciebie widzę, że tylko problemy robią... ja do końca stycznia plan, a potem I rozdział co miesiąc. wg tego miesiąc przed terminem oddania prace będą już w trakcie sprawdzania. na roku mamy ok 300 osób, zaoczne, ale w grupach na seminarium jest max po 25, zależy u kogo. ja piszę z finansów, z budżetu, już nie mogę się doczekać kiedy zacznę pisać... oszalałam chyba...
|
||
|
|
|
#3430 | ||
|
Zadomowienie
|
lilijko temat faktycznie dobry
szczerze to chcialabym pisac o wizazu ale u nas to byla taka selekcja tematow, ze nie wiem... na nic sie nie zgadzali, a tez nic nie doradzili....albo wyskoczyli z taka propozycja co by sie na doktorat nadawala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a oni mnie caly czas hamuja tysiacami rzeczy do zrobienia ZANIM pozwola mi laskawie zaczac pisac....![]() Dlatego mam kolejny plus mojej ciazy nie bede musiala jezdzic na te durne zajecia ![]() A dzis mialam jakies 4 skurcze, ale te niebolesne tylko samo napinanie sie brzucha... I smiesznie to wygladalo bo jak mialam ten skurcz to Mala byla tak wypchnieta po jednej stronie Od przyszlego wtorku moge rodzic bo juz bede miala szkole z glowy
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie trzeba było być kreatywnym, czyli samemu wymyślać tematy. A wtedy ciężko mi to szło i to baaardzo.......
|
|
|
|
#3432 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cisza dzisiaj
![]() zmykam spać ![]() dobrej nocy |
|
|
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
a ja ambitnie na necie poszukuje 2 kombinezonow na 50 rozm, bo dziewczyny w domu maja za duze,utopia się...
|
#3434 |
|
Rozeznanie
|
GRATULUJĘ wszystkim rozpakowanym
MYSIOPEZ trzymam kciuki, ja byłam wczoraj an IP na KTG i jakieś tam skurcze mam cały czas i gdybym była jeszcze bliżej terminy to zostawiliby mnie na oddziale no ale że mam jeszcze tydzień to wypuścili i mam być w piątek an kolejnym KTG a potem już co dwa dni jak do 3 lutego nic się nie ruszy to na patologię na wywołanie MAGDAKA dzielna byłaś powiem Wam, ze im jestem dalej w tej ciąży - no już na finiszu w zasadzie - tym mniej mnie przerażają opisy porodów, dolegliwości się mnożą i ciężko już jest poprostu - też tak macie?? WERAA dasz radę, jak dobrnęłaś do tego etapu i nie wysiadłaś to dasz radę, a że niewiele pamiętasz po zakuwaniu to się nie martw, na bank w głowie ci coś został po latach nauki a koleżankom kij w ucho ![]() spać mi się nie chce bo bardzo źle dziś spałam w nocy wiec rano poleżeliśmy do 11 a potem jeszcze drzemeczka poobiednia i jakoś tak teraz chyba poszukam wkładek laktacyjnych w dużym sklepie na A
|
|
|
|
#3435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwal się łowami---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- Cytat:
i też nie mogę spać........
|
||
|
|
|
#3436 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nie spie, ale dlatego, ze sie ucze ![]() A co do wkladek to ja ostatnio dostalam te z Rossmanna i mimo, ze pierwszy raz w zyciu widzialam cos takiego jak wkladka laktacyjna, to wydaja mi sie byc ok pod wzgledem chlonnosci...
|
|
#3437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
choroba a mnie się wydaje że to własnie mało chłonne... taki grubszy płatek kosmetyczny heheh kumpela mi opowiadała, że po porodzie jak była pod prysznicem i słyszała płacz swojego dziecka to jej mleko samo leciało z piersi i że to było niesamowite a żadna wkładka laktacyjna nie dawała rady jak u MARIKI ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ---------- mnie nawet meliska nie pomogła, czytam o tych wkładkach i osłonkach i głupsza jestem |
|
|
|
|
#3438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3439 |
|
Raczkowanie
|
e_rosa, rekinek83 - GRATULACJE!!!
No nic, spać nie mogę to nadrabiam dalej... |
|
|
|
#3440 |
|
Raczkowanie
|
Mila, GRATULACJE
![]() Oooo... Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę I jest jeszcze możliwość, że mnie puszczą do domu :/ A na KTG jadę z teściem koło 11. Niedawno wrócił z pracy (miał nockę), odeśpi troszkę i jedziemy. Że też TŻ musi dzisiaj pracować, przez co nie może ze mną pojechać
Edytowane przez Katarina89 Czas edycji: 2011-01-17 o 06:56 |
|
|
|
#3441 | |
|
Raczkowanie
|
Witam z samego rana!
Niestety od godziny nie śpie. Noce są coraz gorsze. Znalezienie na dłużej jakiejś wygodnej pozycji graniczy z cudem. A do tego dochodzi wstawanie do toalety co jakieś 3 h, ale widzę, że z tym to akurat niektóre mają gorzej... Cały czas mam takie odczucie tam na dole jakby mi główka chciała wylecieć, jakby mi się dziura powiększała w środe mam lekarza to zobaczymy co mi powie. Skurcze raczej mam rzadko i mało bolesne a to uczucie rozwierania czuje codziennie. Aż mam taką schize, że ja nie odczuwam skurczów i dopiero jak zobacze, że mi głowka wychodzi to skapne się że rodzę Mila gratulacje a mysiopez trzymamy kciuki żeby wszystko poszło sprawnie i szybko Życzę miłego poniedziałku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
|
|
#3442 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana, widze ze tutaj pelno nocnych markow
Ja tez ok 3 nie moglam spac, ale w koncu dalo rade!gabishing ja tez zauwazylam ze chce mi sie czytac! Jakos mnie to uspokaja kiedy wiem czego sie spodziewac. chantalle powodzenia! Ty to musialabys miec moja mame pod reka jej wystarczy rzucic haslo i zaraz Ci w necie znajdzie sie tak rozwija ze szok ![]() havana mysle ze nie przeoczysz ![]() A ja albo sobie wmawiam albo troszke ten brzuszek sie opuscil, moze nauki mojej corki nie poszly w las. Wiec wracam do powtarzania... Milego dnia! A Slonce za oknem, wiec piekny dzien na przyjscie jakiegos maluszka.... |
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJE MILA
MYSIOPEZ powodzenia MAGDAKA dzięki za relację, widzę, że jednak zdecydowałaś się na Zaspę. Przynajmniej wiem co mnie tam czeka...nie wiem czy nie doczytałam, ale nacinali Cię?? jak ja się cieszę, że mam już studia za sobą i pisanie pracy. Teraz mi wszystko zaczyna doskwierać-nie wysypiam się, pachwiny, mięśnie itp. Nie wyobrażam sobie teraz sesji, czy pisania pracy.. a my z małżem byliśmy pierwszy raz w życiu wczoraj na meczu hokejowym. Było fajnie, tylko już czuję jak dziś będę odchorowywała te 2h stania.. Nad morzem znów szaruga za oknem, ja chcę trochę słoneczka... A i jestem już spakowana i mam calusieńką wyprawkę dziś tylko piorę pościele,prześcieradła itp
|
|
|
|
#3444 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, witam Was z rana! Ja zmykam na 10 na KTG i wizytę...pewnie znowu niczego się nie dowiem
. Wiecie co z jednej strony mam mega stresa przed porodem, a z drugiej jestem już tak tym wszystkim zmęczona, że chciałabym mieć to z głowy już...dziś chyba pobiłam swój rekord w lataniu do kibelka, bo w ciągu nocy chyba z 10 razy byłam Nie mam już pomysłu, jak spać, biodra bolą mnie tak okropnie, że co 15 minut muszę przewracać się z boku na bok, czy Wy też tak macie . Jejku, te ostatnie tygodnie, ta niepewność są chyba najgorsze...Dobra, nie marudzę już, tylko idę coś zjeść i spadam do lekarza. Miłego dnia dla wszystkich Jeszcze info od mysiopez - nadal nic się u niej nie rozwija, skurcze ucichły, rozwarcia brak, przeniesiono ją na patologię, tu ma mieć dalsze badania, może popołudniu będzie wiedziała coś więcej. Z mojej strony - jeśli nic się nie zacznie, a z Małym okej będzie wszystko, sądzę, że ją wypuszczą, bo termin ma na 25 stycznia, więc raczej nie będą wywoływali porodu. Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2011-01-17 o 08:44 |
|
|
|
#3445 |
|
Zadomowienie
|
ja gdyby nie sesja to bym chciala juz malego obok siebie, z 2 strony...mysle ze mu dobrze w srodku - chociaz mi juz ciezko
z racji tego ze on stara sie obrocic tak by mu bylo wygodnie, nie wychodzi mu to i strasznie wtedy sie buja w kazda strone a to mile nie jest - ciezko mu wytlumaczyc ze ma tak mamie nie robic
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
Mila gratulacje
![]() Nawet nie próbuje Was nadrobić... pomimo tego, że Blaneczka grzeczna i przesypia prawie cały dzień. Jak znajdę wolną chwilkę opiszę moją cc, tak dla uspokojenia tych co będą ją miały. Dosyć szybko dochodzę do siebie, owszem ciężko wstać jeszcze z łóżka ale co dzień jest coraz lepiej. A to dopiero 6 doba po cc. Rana juz prawie nie boli, jedynie przy zmianach pozycji. Wiadomo najlepiej jest jak leze Zjazd rodzinki mamy juz za soba i dobrze bo teraz bedziemy miec spokoj ![]() Wrzucam fotki Blaneczki i życzę milutkiego dnia |
|
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
Mila - gratulacje.
Mysiopez - kciuki trzymać czy już urodziłaś? Cytrynka ja też dzisiaj mam ktg. A i mam pytanie chyba najbardziej do Mariki bo pracuje w szpitalu klinicznym a mnie mam nadzieję ominie taki szpital ale jakby nie to: wiem, ze w klinicznych szpitalach nie muszą sie pytać o obecnosć studentów w tracie badań, porodu etc. Jedynie gdy student ma zrobic badanie to powinni pytać o zgodę ale czy można zaznaczyć na wstępie samemu:, że nie życzę sobie obecności studentów podczas badań, zabiegów, porodu oraz obchodu? Nie chcę aby oglądał mnie choć jeden taki student. Moja mama rodziła ponad 30 lat temu i widzę, że pomimo tego że bagatelizuje to to często o tym wspomina i widzę, ze pozostało to w jej pamięci że na sali jak rodziła miała pełny pokój ludzi bo poród był "pokazowy". A ostatnio jak jej mówilam, czemu sie zgodziła to stwierdziła, że nikt się jej o nic nie pytała i wtedy nie wiedziała, ze może się nie zgodzić czy może protestować. Dewi śliczna dziewczynka. |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
oj biodra, to osobna historia..w nocy to jak sie budzę to albo siku, albo biodra tak mnie bolą, że nie mogę się już przewrócić na drugi bok...
|
|
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
Mnie niby nic nie boli ale i tak sie wierce, przewracam, na plecach zle sie lezy, na prawym boku, malej nie pasuje od razu wypina nozki, a na lewym czasem juz mam dosc
i tak sie wiercedewi Blanka jest piekna! Dziewczynki powodzenia na ktg! |
|
|
|
#3450 |
|
Zadomowienie
|
dewi - córa normalnie miny robi zawodowe
. Fajna dziewuszkaJa w końcu wygramoliłam się z wyrka i ubieram się na wizytę. Mam nadzieję, że Małemu nie zachce się spać akurat na czas badań...3majcie kciuki .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

mała kopie, wierci się, jak nigdy... i bardzo reaguje jak TZ głaszcze brzuch. 

dobry plan to podstawa a potem to już jak z płatka pójdzie

, tak więc w pracy nikt mi na to nie zwrócił uwagi tylko ja się poskarżyłam koleżance, że jakoś tak dziwnie ciągle jestem głodna 

na nic sie nie zgadzali, a tez nic nie doradzili....albo wyskoczyli z taka propozycja co by sie na doktorat nadawala