W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 09:00   #3451
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
Mila gratulacje

Nawet nie próbuje Was nadrobić... pomimo tego, że Blaneczka grzeczna i przesypia prawie cały dzień. Jak znajdę wolną chwilkę opiszę moją cc, tak dla uspokojenia tych co będą ją miały. Dosyć szybko dochodzę do siebie, owszem ciężko wstać jeszcze z łóżka ale co dzień jest coraz lepiej. A to dopiero 6 doba po cc. Rana juz prawie nie boli, jedynie przy zmianach pozycji. Wiadomo najlepiej jest jak leze

Zjazd rodzinki mamy juz za soba i dobrze bo teraz bedziemy miec spokoj
Wrzucam fotki Blaneczki i życzę milutkiego dnia
Ale pyszczek robi hihi

W ogóle ile w szpitalu się leży po CC??
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:09   #3452
weraa11
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Tak...a ja juz od 7 nie spie i sie ucze... wiem ze jestem nudna...ale juz jestem tak zestresowana tymi 2 najblizszymi dniami ze musze to chyba z siebie wyrzucic... Widze jak niektorzy wykladowcy na mnie krzywo patrza (przez ciaze, bo wczesniej mialam z nimi dobry kontakt...) i boje sie, ze mi jakos zrobia pod gorke...

A mam jeszcze pytanie...bo we wtorek prawdopodobnie przychodzi do mnie lozeczko z wyposazeniem no i sie tak zastanawiam czy jest sens zeby juz szykowac ta cala posciel bo w sumie dziecko nie spi od poczatku z poduszka i kolderka prawda? Czy tylko poduszki sie nie daje? Bo niby na poczatku by powinno spac w tym spiworku, wiec ja juz zglupialam i nie wiem o co chodzi

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
choroba a mnie się wydaje że to własnie mało chłonne... taki grubszy płatek kosmetyczny heheh

kumpela mi opowiadała, że po porodzie jak była pod prysznicem i słyszała płacz swojego dziecka to jej mleko samo leciało z piersi i że to było niesamowite a żadna wkładka laktacyjna nie dawała rady jak u MARIKI
No w sumie tak...ale troche tej waty tam jest tylko ze ja sobie wyobrazalam ze to jest takie cienkie jak te cienkie wkladki do majtek wiec jak zobaczylam te laktacyjne, to stwierdzilam, ze sa grubasne No ale ja doswiadczenia nie mam zadnego w tej kwesti...

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
Mila, GRATULACJE

Oooo... Widzę, że nie tylko ja spać nie mogę Ale ja to się chyba boję co to dzisiaj stwierdzą w tym szpitalu. Z jednej strony chciałabym mieć już małą przy sobie bez względu na to jaką metodą zostanie wyciągnięta... Z drugiej zaś... Nie cierpię szpitali, a moja mama w pierwszej ciąży strasznie się męczyła, bo po 2 kroplówkach (i jakiejś tabletce pod język) dalej nie było u niej rozwarcia i trafiła na CC... A ja ostatnio (04 stycznia) byłam jeszcze pozamykana... Ehhh... Boję się, ale będzie co ma być...
I jest jeszcze możliwość, że mnie puszczą do domu :/
A na KTG jadę z teściem koło 11. Niedawno wrócił z pracy (miał nockę), odeśpi troszkę i jedziemy. Że też TŻ musi dzisiaj pracować, przez co nie może ze mną pojechać
Powodzenia i oby wszystko bylo po Twojej mysli

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Witam z samego rana!
Niestety od godziny nie śpie. Noce są coraz gorsze. Znalezienie na dłużej jakiejś wygodnej pozycji graniczy z cudem. A do tego dochodzi wstawanie do toalety co jakieś 3 h, ale widzę, że z tym to akurat niektóre mają gorzej...
Cały czas mam takie odczucie tam na dole jakby mi główka chciała wylecieć, jakby mi się dziura powiększała w środe mam lekarza to zobaczymy co mi powie.
Skurcze raczej mam rzadko i mało bolesne a to uczucie rozwierania czuje codziennie. Aż mam taką schize, że ja nie odczuwam skurczów i dopiero jak zobacze, że mi głowka wychodzi to skapne się że rodzę
A masz juz ogolnie jakies rozwarcie? Bo nie pamietam, czy Ty tez, chociaz tu prawie kazda ma

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:26   #3453
Justyna M
Rozeznanie

dewi dziubek słodziutki

Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek i ich pociech

nie mogę znaleźć w DOZ tego spirytusu co Marika polecała do pępuszka

pogoda cudowna , normalnie wiosna aż mi się nie chce wierzyć za za parę dni ma zima przyjść....

JeSuisUnPapillon min. 3 dni

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23

Edytowane przez Justyna M
Czas edycji: 2011-01-17 o 09:28
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:30   #3454
Koperco
Zakorzenienie

wera ja łóżeczko mam rozstawione już dawno żeby się wywietrzało z tego "zapachu nowości". Co do pościeli, to jak będę w szpitalu to mąż dopiero będzie ścielił i oblekał kołdrę. W sumie mówi się że nowordoek powinie spać bez poduszki, ale z drugiej strony to taki naleśnik jest więc sama nie wiem.Może poduszki będę używała jak będzie bardzo ulewał,a tak postaram się nie.
Niech się laski wypowiedzą, im więcej pomysłów tym lepiej
A nauki współczuję, obyś pozaliczała wszystko..
Co do wykłądowców..to ja jak kończyłam studia to już był 5 miesiąc i było widać nieźle, to wykłądowcy,chociaż nie mieli już nic do gadania bo została mi sama obrona,też na mnie krzywo patrzyli, jak na niejko "sensację". Straaasznie mnie to wkurzało.

Justyna masz: http://www.doz. pl/apteka/p17499-Spirytus_skazony_hibitane m_05_Coel_100ml (jak zwykle bez spacji..)

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2011-01-17 o 09:32
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:40   #3455
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

u mnie łóżeczko już stoi od miesiąca dokładnie :P
pościel jak wrócimy ze szpitala to się powlecze (tzn...i tak śpiworki będę używać - a powlec to tylko ceratkę i prześcieradełko na materacyk + baldachim (o ile będe miała na niego wenę)

Wera u mnie też full nauki,
jutro mam 2 zaliczenia, w środę jedno i w piątek zerówkę na którą pewnie się nic nie nauczę

...

Dziś mam płaczliwy dzień, nie wiem jakim cudem przytyłam w ciągu 4dni 3kg?! coś mi nie pasuje, w środę ważyłam 66 a dziś już 69. Ostatnio mało się ruszam to może i faktycznie... mimo wszystko efekty mnie dobiły bo osiągnęłam100cm w biodrach czego już dawno nie miałam i nie wiem jakim cudem to osiągnęłam.

Taaaaaaaaaaaaaaaaak marudzę o wadze bo czuję się jak niesexy słonica. Buuuu.

Także mam na + 12kg (chcę się już rozpakować chyba :P ) i osiągnęłam śmieszne wymiary w postaci 103/103/100

to sobie pomarudziłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10gdykh.jpg (61,1 KB, 37 załadowań)
Stary 2011-01-17, 09:40   #3456
Patrilla
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

z tym lecącym mlekiem ja miałam tak że jak zbliżała się pora karmienia to leciało jak widziałam inne malutkie dzieci to tylko czułam, że mleko napływa, ale nie cieknie ale koleżankom niektórym tryskało

a ja znów leżę - mam skręcony staw skokowy nie na mrozie i lodzie tylko w klatce na schodach moja demencyjna sąsiadka umyła - polała schody wodą - dobrze że się nie połamałam dzieci ok - Apolonię trzymałam za rączkę noga wygięła mi się potwornie i zjechałam na niej po schodach ech nie chce mi się opowiadać ...
uważajcie na siebie nawet w tych miejscach, które wydaję się niegroźnie
Stary 2011-01-17, 09:41   #3457
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

cytrynko powodzenia życzę
Katarina powodzonka w tym szpitalu
ligotko całkiem możliwe , że się opuścił, przecież Ty nie masz tak daleko do terminu
dewi śliczna córunia a jakie minki strzela
vilya gdzieś wyczytałam, ale to jakiś czas temu i nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że możesz odmówić i zastrzec, że studentów ma nie być
JeSuis tak zazwyczaj o jeden lub dwa dni dłużej niż po SN, oczywiście nie może być komplikacji
Taaak pogoda jest dzisiaj śliczna, wiosenna.

Witam się poniedziałkowo, wyspana, tylko mam tak przesunięte pory spania, że szkoda gadać.
Oczywiście mąż nie wrócił z pracy i śpi teraz u mamusi.......
A ja muszę sobie sama nagrzać wody, bo jego lenistwo nie ma granic!!! Nie naprawił mi wczoraj tej części i znowu mi coś tam przeskoczyło.
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:44   #3458
Patrilla
Zakorzenienie

lilijko trzymaj się jeżu no czym mu zagrozić żeby naprawił
Stary 2011-01-17, 09:45   #3459
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
a ja znów leżę - mam skręcony staw skokowy nie na mrozie i lodzie tylko w klatce na schodach moja demencyjna sąsiadka umyła - polała schody wodą - dobrze że się nie połamałam dzieci ok - Apolonię trzymałam za rączkę noga wygięła mi się potwornie i zjechałam na niej po schodach ech nie chce mi się opowiadać ...
o kurka, to obdukcji i odszkodowanie się należy
a co na to sąsiadka? Usłyszałaś od niej jakieś przepraszam?
Stary 2011-01-17, 09:46   #3460
ligotka
Rozeznanie

Jesuis dla pocieszenia powiem ze moje obzarstwo ostatnich dni odbija sie na wadze, jak dojde do pewnej wagi to wyrzucam ja przez okno i wiecej sie nie waze
Patrilla dobrze ze nic Ci sie nie stalo ani malej!
lilijko ciesze sie ze wyspana jestes, ach ten Twoj chlop, synus mamusi.... ale glowa do gory, piekne slonce rzeczywiscie, ja planuje spacerek
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:48   #3461
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
vilya gdzieś wyczytałam, ale to jakiś czas temu i nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że możesz odmówić i zastrzec, że studentów ma nie być

Lilijka wiem mniej więcej, ostatnio nawet odmówiłam udziału studenta przy badaniu i nie było problemu ale czytając internet widziałam różne opinie, niektórzy piszą, ze to zależy od lekarza, więc chcę się dowiedzieć dokładnie o ten aspekt prawny. Z drugiej strony nawet jeżeli lekarze powołają sie na jakieś prawo że student może być, to najwyższą i najważniejszą ustawą która jest nad wszystkimi innymi aktami prawnymi jest Konstytucja RP, która gwarantuje poszanowanie godności i intymności osoby wiec zawsze się na nią można powołać. Ale chciałabym dowiedzieć się od Mariki jak to jest u niej w szpitalu respektowane. I chciałabym wiedzieć wszystko dokładnie gdybym trafiła na jakiegoś lekarza dla którego moje zdanie nie miałoby żadnego znaczenia.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:48   #3462
weraa11
Zadomowienie

Z ta szkola to juz nawet nie chodzi o to ze ja sie jakos mecze, ze sie nie wysypiam, nie spotykam sie nawet z TŻ bo nie mam po porstu czasu... Tylko chodzi o ten stres ktory oni mi funduja na sam koniec do tego musze sluchac jakichs komentarzy glupich i widziec te ich spojrzenia...;/
I z tego strachu caly brzuch mnie boli... musze jakos wyluzowac, ale nie wiem jak... bo mnie to normalnie przerasta...niby tylko dwa dni...niecale 48h...ale mimo wszystko jest ciezko ;/
Ostatnio az sie mamie poplakalam, ze czuje sie w tej szkole teraz naprawde zle... I mi powiedziala, ze oni sa tacy wkurzeni, bo widza, ze duzo opuszczam zajec a u mnie w szkole sa pod tym wzgl przewrazliwieni wiec teoretycznie chetnie by mnie juz wyrzucili, ale tez jest im glupio, bo jestem w ciazy wiec nie chca miec mnie potem na sumieniu...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 09:50   #3463
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Patrilla ojej...uważaj na siebie.

Lilijko no co za ... gość. jak on tak może ciężarnej serwować TAKIE WARUNKI! najlepiej do mamusi się zwinąć ;/
Stary 2011-01-17, 10:01   #3464
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

uwierzcie mi, wczoraj tak mnie wkurzył, że nie patyczkowałam się i dostał porządnego kopa w dupę......... mina jego bezbłędna, no ale cóż z tego jak jest niereformowalny!!!!!
Oczywiście ja się już wkurzam bo pewnie właściciele będą dzwonić w tym tygodniu, że czynsz nie zapłacony i dlaczego..... Do kogo będą dzwonić? Do mnie, a nie do niego...... i co ja mam im powiedzieć? "Mąż jest nieodpowiedzialnym gnojkiem?"

Patrilla niczym, bo to jawny leń, wczoraj jak mu o tym powiedziałam, to stwierdził, że miałam tego pilnować, a ja do niego, że chyba sobie żartuje, że miałabym siedzieć w łazience 2,5 godziny......

Już nie mówiąc o tym, że na sam wieczór pewna wścibska osoba wtryniła mi się w życie prywatne......... bo niby skojarzyłam się jej z kimś. Normalnie jakbym wiedziała dokładnie kto to jest to bym coś powiedziała. A tak...... dowiaduję się od innych osób. No masakra

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Lilijka wiem mniej więcej, ostatnio nawet odmówiłam udziału studenta przy badaniu i nie było problemu ale czytając internet widziałam różne opinie, niektórzy piszą, ze to zależy od lekarza, więc chcę się dowiedzieć dokładnie o ten aspekt prawny. Z drugiej strony nawet jeżeli lekarze powołają sie na jakieś prawo że student może być, to najwyższą i najważniejszą ustawą która jest nad wszystkimi innymi aktami prawnymi jest Konstytucja RP, która gwarantuje poszanowanie godności i intymności osoby wiec zawsze się na nią można powołać. Ale chciałabym dowiedzieć się od Mariki jak to jest u niej w szpitalu respektowane. I chciałabym wiedzieć wszystko dokładnie gdybym trafiła na jakiegoś lekarza dla którego moje zdanie nie miałoby żadnego znaczenia.
no właśnie czytałam jakiś paragraf................. kurka ta moja słaba pamięć
zawsze zostaje Rzecznik Praw Pacjenta..... i ewentualna skarga
a może skontaktuj się z takim rzecznikiem i spytaj się jakie to są paragrafy

weraa napij się melisy i weź trochę zwykłej gumy do żucia, to pomaga trochę

Pamiętam jak nasi koledzy (mąż-studiował ze mną na roku, a jego żona rok wyżej) spodziewali się dziecka. To żaden wykładowca nie robił aż takich problemów, do tego my staraliśmy się zawsze mu wszystko przekazywać, kserować notatki itd. Dla nas i wykładowców ciąża była czymś naturalnym, a nie jakimś kosmitą. Przecież to są dorośli ludzie, studenci, wykładowcy, uczeni, a nie gówniarze..... ze szkoły średniej czy gimnazjum
Stary 2011-01-17, 10:03   #3465
Patrilla
Zakorzenienie

Lilijko życzę Ci żeby ojcostwo go choć ciut na lepsze zmieniło
co do sąsiadki to dziwna baba ok 70 ma i jest ale najbardziej mnie wkurzyło że na 100 była w domu i nawet nie wyszła i ne zapytała się nie przeprosiła choć tak byle jak - zaczynam się cieszyć ze się wyprowadzamy najbardziej mnie wkurza, że znów jestem uziemiona
Stary 2011-01-17, 10:11   #3466
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijko życzę Ci żeby ojcostwo go choć ciut na lepsze zmieniło
co do sąsiadki to dziwna baba ok 70 ma i jest ale najbardziej mnie wkurzyło że na 100 była w domu i nawet nie wyszła i ne zapytała się nie przeprosiła choć tak byle jak - zaczynam się cieszyć ze się wyprowadzamy najbardziej mnie wkurza, że znów jestem uziemiona
nie wiem czy go cokolwiek zmieni im jest bliżej rozwiązania tym bardziej "głupieje". Nie wiem czym jest to spowodowane. Obiecał mi w piątek, że cały weekend spędzimy razem, coś porobimy, posprzątamy itd. Efekt: w sobotę zniknął z domu, niedzielę całą przespał, obiadu nie zjadł......... a posprzątane nic nie jest i syf na kółkach. A ja nie mam już siły do ciągłego schylania się i w ogóle. Miał nie iść wczoraj do pracy (bo się obraził na szefa jak dziecko, że kasy nie dostał) i co? Szef mu coś obiecał, a ten od razu do roboty poszedł i nawet miał do mnie pretensję, dlaczego on przespał 17h!!!!!! Zebrał się, nawet mi nie pościelił (a to jego zadanie) i za 30 minut był u mamusi bo on autem musi jechać. po czym dzwoni i pyta się nie o to jak się czuję itd. ale o ilość brakujących naklejek (zbiera na tego psa z Żabki dla dziecka). A ja mu odpowiedziałam," nie wiem, nie interesuje mnie to" i się wyłączyłam.

A co do sytuacji leżenia, to będziesz nas odwiedzać i czytać częściej . Wiem, że to niezbyt pocieszające, no ale...... co za babsztyl, pewnie stała pod drzwiami i nasłuchiwała.......
Stary 2011-01-17, 10:17   #3467
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

A mam jeszcze pytanie...bo we wtorek prawdopodobnie przychodzi do mnie lozeczko z wyposazeniem no i sie tak zastanawiam czy jest sens zeby juz szykowac ta cala posciel bo w sumie dziecko nie spi od poczatku z poduszka i kolderka prawda? Czy tylko poduszki sie nie daje? Bo niby na poczatku by powinno spac w tym spiworku, wiec ja juz zglupialam i nie wiem o co chodzi

Ta poduszeczka to taka jakby jej nie bylo, ja nawloklam poszewke na posciel i poduszeczke, co prawda wszystko jest ogromne i mam wrazenie,ze Stas sie w tym utopi, ale zobaczymy w praktyce. Na razie wszystko od kilku tygodni czeka gotowe. Juz za tydzien dam znac jak sie to wszystko spisuje ) opisze tez troche cesarke dla strachliwych takich jak ja )

A jak w ogole przygotowania do tego dnia, wszystko kupilyscie?
Czy ktoras z Was ma miec cc?
A moze rodzicie w Wawie w szpitalu MSWIA, szukam kogos bo nie jestem stad..
Ja juz jestem spakowana od listopada, bo ciagle bylam na podtrzymaniu. Od 2 tygodni nic nie biore i mam nieregularne, choc bolesne momentami ( ale bardzo krotkie) skurcze.
A jakie laktatorki kupilyscie? Ja sie zaopatrzylam tez w SNS Medeli podobno jest rewelacyjny po cesarce i przy ew wczesniakach. Czyktoras z Was uzywala go juz ?
I co powiecie na spray dezynf zamiast spirytusu o nazwie OCTENISEPT polecila mi go polozna, ze mozna i na rane pozniej stosowac.

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:23   #3468
s_a_j
Rozeznanie

Dzień dobry,
witam Mamuśki w cudowny, słoneczny dzień. Jestem nastawiona max pozytywnie, co nie uchroniło mnie przed porannym humorkiem, zaliczyłam już dziś buczenie. A wszystko dlatego, e mąż mi powiedział, że jajko kroję za grubo
ahahahahahahaha
no cudowny powód

Cytat:
z tym lecącym mlekiem ja miałam tak że jak zbliżała się pora karmienia to leciało jak widziałam inne malutkie dzieci to tylko czułam, że mleko napływa, ale nie cieknie ale koleżankom niektórym tryskało

Patrilla dużo zdrówka życzę
Stary 2011-01-17, 10:27   #3469
Enia_
Zadomowienie

cześć dziewczyny
Ja od pn zła jak osa :/
Mąż znów mi zabrał auto a miałam ambitne plany do fryzjera jechać no i jestem uziemiona
Na dworku super, zaraz idę na spacerek po sadzie z pieskiem co by sie dotlenić

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
SMS od (chyba) MILA24
Gratulujemy

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!

Ja mam wiadomość od mysiopez:

Mąż zawiózł Ewę na IP, niestety tam skurcze minęły, rozwarcia brak, teraz leży na oddziale. Pewnie zrobią jej jeszcze kilka KTG i jeśli nic nie wyjdzie, to albo ją wypuszczą, albo położą na patologię ciąży. Trzymajcie kciuki, ja mam z nią kontakt telefoniczny, więc będę Was informowała!!

Dobrej nocy!
Oby ją wypuścili do domku jak nic nie będzie się działo, bo najgorsze to chyba leżenie na patalogii i takie czekanie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
Mila gratulacje

Nawet nie próbuje Was nadrobić... pomimo tego, że Blaneczka grzeczna i przesypia prawie cały dzień. Jak znajdę wolną chwilkę opiszę moją cc, tak dla uspokojenia tych co będą ją miały. Dosyć szybko dochodzę do siebie, owszem ciężko wstać jeszcze z łóżka ale co dzień jest coraz lepiej. A to dopiero 6 doba po cc. Rana juz prawie nie boli, jedynie przy zmianach pozycji. Wiadomo najlepiej jest jak leze

Zjazd rodzinki mamy juz za soba i dobrze bo teraz bedziemy miec spokoj
Wrzucam fotki Blaneczki i życzę milutkiego dnia
Jest słodziutka

Cytat:

rzeczywiście trzeba uważać, ale sąsiadka mogła się chociaż pofatygowac i wyjść zobaczyc czy wszystko w porządku , tym bardziej że na pewno wie w jakim jestes stanie

Cytat:
cytrynko powodzenia życzę
Katarina powodzonka w tym szpitalu
ligotko całkiem możliwe , że się opuścił, przecież Ty nie masz tak daleko do terminu
dewi śliczna córunia a jakie minki strzela
JeSuis tak zazwyczaj o jeden lub dwa dni dłużej niż po SN, oczywiście nie może być komplikacji
Taaak pogoda jest dzisiaj śliczna, wiosenna.

Witam się poniedziałkowo, wyspana, tylko mam tak przesunięte pory spania, że szkoda gadać.
Oczywiście mąż nie wrócił z pracy i śpi teraz u mamusi.......
A ja muszę sobie sama nagrzać wody, bo jego lenistwo nie ma granic!!! Nie naprawił mi wczoraj tej części i znowu mi coś tam przeskoczyło.
echh ten mąż............. przechodzi samego siebie

Cytat:
nie wiem czy go cokolwiek zmieni im jest bliżej rozwiązania tym bardziej "głupieje". Nie wiem czym jest to spowodowane. Obiecał mi w piątek, że cały weekend spędzimy razem, coś porobimy, posprzątamy itd. Efekt: w sobotę zniknął z domu, niedzielę całą przespał, obiadu nie zjadł......... a posprzątane nic nie jest i syf na kółkach. A ja nie mam już siły do ciągłego schylania się i w ogóle. Miał nie iść wczoraj do pracy (bo się obraził na szefa jak dziecko, że kasy nie dostał) i co? Szef mu coś obiecał, a ten od razu do roboty poszedł i nawet miał do mnie pretensję, dlaczego on przespał 17h!!!!!! Zebrał się, nawet mi nie pościelił (a to jego zadanie) i za 30 minut był u mamusi bo on autem musi jechać. po czym dzwoni i pyta się nie o to jak się czuję itd. ale o ilość brakujących naklejek (zbiera na tego psa z Żabki dla dziecka). A ja mu odpowiedziałam," nie wiem, nie interesuje mnie to" i się wyłączyłam.

A co do sytuacji leżenia, to będziesz nas odwiedzać i czytać częściej . Wiem, że to niezbyt pocieszające, no ale...... co za babsztyl, pewnie stała pod drzwiami i nasłuchiwała.......
17 godzin spał naprawde nie wiem jak to skomentowac
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:27   #3470
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
witam Mamuśki w cudowny, słoneczny dzień. Jestem nastawiona max pozytywnie, co nie uchroniło mnie przed porannym humorkiem, zaliczyłam już dziś buczenie. A wszystko dlatego, e mąż mi powiedział, że jajko kroję za grubo
ahahahahahahaha
no cudowny powód
to trzeba było mu odpowiedzieć, że mógł sobie sam pokroić.
Ja mam taką małą "krajalnicę", szatkownicę do jajek, która kroi cienko i idealnie równo
Stary 2011-01-17, 10:29   #3471
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ann84 Pokaż wiadomość

Ta poduszeczka to taka jakby jej nie bylo, ja nawloklam poszewke na posciel i poduszeczke, co prawda wszystko jest ogromne i mam wrazenie,ze Stas sie w tym utopi, ale zobaczymy w praktyce. Na razie wszystko od kilku tygodni czeka gotowe. Juz za tydzien dam znac jak sie to wszystko spisuje ) opisze tez troche cesarke dla strachliwych takich jak ja )

A jakie laktatorki kupilyscie? Ja sie zaopatrzylam tez w SNS Medeli podobno jest rewelacyjny po cesarce i przy ew wczesniakach. Czyktoras z Was uzywala go juz ?
I co powiecie na spray dezynf zamiast spirytusu o nazwie OCTENISEPT polecila mi go polozna, ze mozna i na rane pozniej stosowac.
Ja mam całe łóżeczko rozłożone, pościel też, ale śpiworki też sobie czekają w pogotowiu, wyjdzie w praktyce wszystko Laktator mam z TT, ale tylko dlatego, że butelki i całą resztę akcesoriów do karmienia też kupiłam z TT a chciałam mieć wszystko jednej firmy. O Octanisepcie słyszałam, ja jednak postawiłam na gaziki nasączone spirytusem. Poza tym teraz powoli odchodzi się od tych wszystkich czynności "okołopępuszkowych", dużo wietrzyć, osuszać oczywiście po kąpieli i nie powinno być problemów
Stary 2011-01-17, 10:29   #3472
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
17 godzin spał naprawde nie wiem jak to skomentowac
kochana on mógłby przespać i 24h i mu za mało...........
Stary 2011-01-17, 10:31   #3473
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
to trzeba było mu odpowiedzieć, że mógł sobie sam pokroić.
Ja mam taką małą "krajalnicę", szatkownicę do jajek, która kroi cienko i idealnie równo

chyba zainwestuję
Stary 2011-01-17, 10:37   #3474
ligotka
Rozeznanie

A mnie sie instynkt gniazda wlaczyl! Juz zrobilam dwa prania - jedno to ochraniacz i rozek ufff nic sie nei stalo, drugie z sukienkami malej - ma ich cala mase, bo moja mama wyszukala wloczke i dala kolezance babci, a ta jej zrobila cala mase, sukienke, sweterkow.... Poza tym juz wstawilam jabluszka na mus, chce dzis zrobic ciasta - moze jutro jacys goscie wpadna... No i wietrze mieszkanie, posciel na balkonie... ech moglabym tak caly dzien smigac ...

saj moj mnie ostatnio skrzyczal, ze za dlugo gotowalam i sa na twardo a nie na miekko, tez sie poryczalam
Stary 2011-01-17, 10:38   #3475
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
chyba zainwestuję
koszt chyba ze 4-5 zł nie więcej dostępne w supermarketach, fajna sprawa
Stary 2011-01-17, 10:42   #3476
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Ale pyszczek robi hihi

W ogóle ile w szpitalu się leży po CC??
dzięki dziewczyny

My wyszłysmy w 4 dobie ze szpitala. To raczej taki standard jeśli dziecko nie ma nasilonej żółtaczki.
Stary 2011-01-17, 10:45   #3477
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
A mnie sie instynkt gniazda wlaczyl! Juz zrobilam dwa prania - jedno to ochraniacz i rozek ufff nic sie nei stalo, drugie z sukienkami malej - ma ich cala mase, bo moja mama wyszukala wloczke i dala kolezance babci, a ta jej zrobila cala mase, sukienke, sweterkow.... Poza tym juz wstawilam jabluszka na mus, chce dzis zrobic ciasta - moze jutro jacys goscie wpadna... No i wietrze mieszkanie, posciel na balkonie... ech moglabym tak caly dzien smigac ...
hehehe, mi też coś tam w mózgownicy śmiga z wiciem gniazda.... zaczynam od ogarnięcia co większych spraw czekając na ciepłą wodę, potem się ogarnę i może kuchnię umyję, ale tak wszystko, łącznie z zawartością szafek, bo chodzi to za mną od dłuższego czasu
Ciekawe na ile mi tego zapału starczy.
Kurka to my nie mamy chyba tych huśtawek emocjonalnych tylko nasi mężowie

A tak poza tym, to komuś się dzisiaj oberwie, bo mam bojowy nastrój, o humorze nie wspomnę i mam ochotę komuś nagadać

Rozmrażają mi się kotlety i doszłam do wniosku, że nie będę ich robiła, tylko jutro, a dzisiaj zrobię może naleśniki dla siebie, bo nie mam zamiaru gotować mężowi. Pewnie to go nie wzruszy

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

babeczki jutro pełnia , a jak pełnia to się spełnia , która w kolejce do porodu, są jakieś chętne
Stary 2011-01-17, 10:49   #3478
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

Cytat:
Ja mam całe łóżeczko rozłożone, pościel też, ale śpiworki też sobie czekają w pogotowiu, wyjdzie w praktyce wszystko Laktator mam z TT, ale tylko dlatego, że butelki i całą resztę akcesoriów do karmienia też kupiłam z TT a chciałam mieć wszystko jednej firmy. O Octanisepcie słyszałam, ja jednak postawiłam na gaziki nasączone spirytusem. Poza tym teraz powoli odchodzi się od tych wszystkich czynności "okołopępuszkowych", dużo wietrzyć, osuszać oczywiście po kąpieli i nie powinno być problemów
s_a_j , ja tez mam butelki TT bo podobno sa najlepsze , ale niestety nie kupilam laktatora TT mimo tego ,ze bardzo chcialam bo nadarzyla mi sie okazja kupic MEDELA SWING i wyszlo mi taniej.

Mam jeszcze pytanie dot. pieluch do szpitala , ile sztuk bierzecie? Gdzies przeczytalam ,zeby wziac 16sztuk, bo po 48h wypisuja ze szpitala. Czy do szpitala bierzecie ze soba laktator, smoczek, butelke?

Co moge polecic to kosmetyki Perfecta, sa bardzo wydajne. Ja cala ciaze stosowalam od nich oliwke, krem do piersi z lisciem kapusty i krem do nog chlodzaco-lagodzacy. Nigdzie nie mam rozstepow. A dla dzidzi kupilam od nich plyn do kapieli z szamponem, krem na odparzenia i ochronny. Mam nadzieje ,ze mojemu synkowi sie przyjmie.

Slyszalam,ze dobre sa tez pieluchy DADA z Biedronki, czy moze uzywalyscie?

Stary 2011-01-17, 10:50   #3479
ligotka
Rozeznanie

Ja podziekuje, nie chce miec konkurencji w domku, jutro moje swieto
Stary 2011-01-17, 10:53   #3480
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

lilijka3
babeczki jutro pełnia , a jak pełnia to się spełnia , która w kolejce do porodu, są jakieś chętne [/QUOTE]

Ja chetna, chcialabym juz to miec za soba i moc wreszcie przytulic mojego rozbrykanego Smyka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości