Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 10:15   #1981
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Oeeesu! Napisałam długi post i mi się skasował

Olejek do masażu, to nie musi być ten z Weledy. Możecie zrobić same, np. olej migdałowy + kilka kropli wit. E [bez Rp. w aptece] + dosłownie 1-2 krople olejku lawendowego. Masuje się, aby zwiększyć elastyczność, jednak gwarancji to nie daje

Vanes, ja przytyłam 6 kg i jakoś się trzymam, wszystko poszło w brzuch i tyłek Fajnie, że taka przemiana w Twoim mężu zaszła

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:16   #1982
Aliczka88
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja muszę, bo mam taki problem, że nie wiem, czy w ogóle będę mogła karmić piersią Ale tż mnie dzielnie wspiera i robimy to na zmianę :P
I o to chodzi
A czemu nie wiesz czy bedziesz karmić?

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Aliczka o sutkach to też chętnie posłucham, więc czekam co dziewczyny napiszą..
Poważnie, wiele osób mi o tym mówiło. Jedna dziewczyna nie ma problemu i przystawia dziecko do piersi i już a druga bedzię jęczeć, sutki bedą boleć i będzie przeżywać katorgi przy karmieniu.
Nie mówie tu o jakiś dziwnych masażach, wietrzeniach, szorowaniach szorstką gąbką tylko wysmarowaniu piersi oliwką i delikatnym uciskaniu i naciągnięciu pare razy sutka. Dosłownie z 5 razy. Gin mi mówił ze to pomaga i później niektóre dziewczyny nie mają popękanych i nie muszą używać nakładek. I ze wcale nie wywoła to przedwczesnego porodu

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:18   #1983
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

hehe a ja nie wiem jak to ze mną jest
zawsze byłam dumna z mojej dość dużej pupy tym bardziej że na prawdę fajnie prezentowała sie przy mojej talii
a teraz kiedy jestem w ciąży z tyłka zleciało mi całe 10 cm
brzuch całe szczęście bez rozstępów (mam nadzieję że tak będzie do rozwiązania ) choć przybyło mi 17 cm (tak w ciągu ostatnich 3 tygodni)
a mój brat mi teraz mówi że zamiast tyłka mam dwa ziarenka kawy

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:21   #1984
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry
Nie no nadrabiania przez dwa dni mam tyle że szok, nie ogarnę tego niestety, musiałabym tu siedzieć długo, długo, żeby doczytać :P
Dziś będę w miarę na bieżąco bo siedzę w domku dzis, jedynie na 18 będę szła z synkiem na trening bo małż się nie wyrobi niestety i nie zdąży wrócić z pracy.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:22   #1985
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

no faktycznie chyba powinnam byc na czczo;/ ale jakos zawsze po kawie ide. ech moze nie wpłynie to znacząco na wyniki. ale zmartwił mnie mój mocz. bo jakis taki mętny był co to może znaczyc??
i boli mnei brzuch tak jak przed okresem. to przez te nerwy z tżetem związane.... cały czas nieświadomie go napinam. fajne te bodziaki za 3,99
chyba się skusze mimo że u mnei kryzys finansowy

wiecie co jak wychodziłam z laboratorium to za mną w kolejce stała pani z 7 dniowym dzidziusiem do pobrania krwi biedulka takie to maleńkie było i mowiła ze ma zółtaczke i juz raz miał pobieraną krwe. masakra... jak zaczeła opowiadac o swoim porodzie i bólach z krzyża to wolałam iść do domu haha masakra dziewczyny co nas czeka

ja dzisiaj spytam o te sutki u gina czy powinnam sobie masować ale też o tym słyszłama moja koleżanka ktora w zesłym roku rodziła to jeszcze miękką szczoteczką do zębów je "szorowała". ale karmiła chyba 3 tyg tylko potem;/ bo mały głodomór.
ide sie kąpac i do tego gina. kto tam ma trzymac kciuki niech trzyma oby sie dzidzia wystawiła pisią lub sisiorkiem do usg
Stary 2011-01-17, 10:23   #1986
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

jeśli chodzi o mojego męża to jest pare spraw nadal nie wyjaśnionych ale staramy się oboje pokonywać bariery...
mam nadzieję że będzie już tylko lepiej...

ja na mojej wadze miałam zawsze mniej niż u gin a ostatnio jak byłam to na mojej wadze pokazało 65 a u gin w ubraniach 63 poprosiłam ją żeby jeszcze raz zważyła bo to nie możliwe no ale ponownie wynik byl taki sam...

Stary 2011-01-17, 10:28   #1987
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, hej) A co właściwie trenuje Twój synuś? Jeśli pisałaś, to musiałam przeoczyć

Aliczko, słuszna uwaga z tym hartowaniem, w sumie też powinnam zacząć, ale jakoś nie mogę się zabrać. Jedynie chwilkę masuję przy wsmarowywaniu balsamu i tyle

Vanes, poukłada się, bądź dobrej myśli. Wiesz, żadna z nas nie chce tyć w ciąży, jednak to niemożliwe, trzeba to zaakceptować i tyle. Będziemy się martwić po ciąży. Pamiętaj też, że to tycie, to nie tylko w tłuszczyk, ale też mamy w sobie więcej wody

vege!
Stary 2011-01-17, 10:29   #1988
Eve1603
Zakorzenienie

dzien dobry
wpadlam na poranna kawke i ciacho

Cytat:
Dzień dobryyyyy Kochane

Tak sobie czytam i czytam co naskrobałyście i zaczynam się bac, martwić i przerażać.. bo ja chcę zwrócić do dawnej figury sprzed ciąży!! Fakt, że teraz się nie oszczędzam z rarytasikami, ale tak jak już pisałyście, miałam nadzieję, że przy karmieniu piersią, przy spacerach z dzidziolkiem i wnoszeniu wózka, nooo i przy odrobinie zaparcia może cosik uda się schudnąć.. A tu masz, z rana Eve nadzieję podebrała kochana, dodaj na otuchę, że może nie będzie tak źle hehe Chociaż lepiej być świadomym, niż się oszukiwać
he he nie przejmuj sie az tak tym, co napisalam - jestem po prostu przypadkiem beznadziejnym, ale moze byc roznie

Przypomnialo mi sie, ze czesc z Was unika bodziakow wkladanych przez glowe - nie bojcie sie, spokojnie da sie ubrac noworodka i nie ma z tym zadnego problemu, one rozciagaja sie tak, ze mozna je zalozyc... dolem (tzn. widzialam ze tak sie da, ba sama zawsze zakladalam przez glowe)

Spadam poogarniac tu i owdzie...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:30   #1989
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
I o to chodzi
A czemu nie wiesz czy bedziesz karmić?
Nie wiem, czy będę mogła, bo bardzo bym chciała. Ale mam coś takiego, że mi się jeden sutek zupełnie chował do środka (to się nazywa chyba wklęsłe brodawki czy coś takiego) i jeszcze jako nastolatce mi gin powiedział, że mogę mieć problemy z karmieniem piersią
Ale kupiłam sobie na allegro coś takiego, co się nazywa Niplette i służy do wyciągania kanalików mlekowych i wtedy sutki są normalne po jakimś czasie. Ale mogłam używać tylko do 5 miesiąca (potem to grozi przedwczesnym porodem i się odradza) ciąży no i teraz tylko wyciąganie ręczne zostaje.

Grazin trzymam kciuki, żeby się dzidziol dobrze wystawił i żeby lekarz chciał się z Tobą podzielić płcią maluszka

Biorę się za naukę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:32   #1990
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj kochane ja też nie spałam dzisiaj za dobrze a w zasadzie za dużo bo o 2 jeszcze nie mogłam zasnąć ale to już pewnie stres przed dzisiejszą kontrolą i mojej gin no ja pewnie dziś dostanę następne l4 bo tak już mnie uświadomiła lekarka że przy mojej stresującej pracy i ciągle w biegu lepiej żebym siedziała w domku i dbała o siebie więc korzystamy sobie z moim maleństwem które na 90% ma być chłopczykiem
Dziubek, myslisz, że stresująca praca jest przesłanką do L-4 w 20 tc ?
Ja mam szefową jędzę do kwadratu, jesteśmy traktowani jak w obozie pracy a do tego miałam pół grudnia dzień w dzień nadgodziny - siedziałam po 10-12h w pracy... I pewnie jak wróce jutro dowiem się, że lada dzień rozpocznie sie powtórka z rozrywki...
Z jednej strony chcę pracować bo czuję sie super, nie chcę oszukiwac pracodawce i być nielojalna i udawać ze coś mi jest - wybierając sie na L-4 ale z drugiej strony oni tez nie mają dla mnie szacunku... Przed 1,5 tygodnia byłam na dywaniku u całej czwórki tzn dyrektora, dwóch v-ce i pani kierownik !! Wszyscy naraz ! Za to ze na moim biurku leżały dwie kartki papieru, które są objęte polityką ochrony danych - ale z 2 strony gdy wychodziłam z pracy to pokój jest zamykany! Budynek 24/24 minitorowany i siedzi pan ochroniarz (akurat recepcja obok moich drzwi) Przejechali się po mnie jak po łysej kobyle, rzucając epitetami jaka jestem nieodpowiedzialna i jaki błąd popełniłam
Najbardziej bym była happy chyba gdyby mnie zwolnili ale pewnie sie na to nie zanosi Miałabym motywacje ze musze szukac czegoś innego - może za mniejsze pieniazki ale tez spokojniejszego.

Cytat:
Dzień dobryyyyy Kochane

DDaaiissyy a chcesz wracać do pracy, czy po prostu mus? Więcej nie przedłużasz L4??

Dobry dobry
No odnosnie L-4 to tak jak pisałam wyżej... Teraz miałam zwolnienie z powodu infekcji i konieczności łykania antybiotyku.

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
hehe a ja nie wiem jak to ze mną jest
zawsze byłam dumna z mojej dość dużej pupy tym bardziej że na prawdę fajnie prezentowała sie przy mojej talii
a teraz kiedy jestem w ciąży z tyłka zleciało mi całe 10 cm
Wow, 10cm schudłas w biodrach ! O jaa Zazdroszczę
Tez liczę ze schudnę... Ja juz 9kg do przodu... a 20 tc..... Tez mam problem z akceptacją swojego ciała. Nakupowałam ciuchów w rozmiarze 42-44...... Wczesniej 34-36.
Widzę, tez za zwiekszył mi sie cellulit

A Dukan faktycznie jest REWELACYJNY ! Moja mami 8kg schudła bez wiekszych wyrzeczeń

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:33   #1991
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

tak wiem że żadna z nas nie chce tyć w ciąży ale uwierz mi że kiedy ważyłam te 75kg i zjechałam z wagą do 58 to byłam zachwycona
to i tak nie był mój cel ale już było blisko
dlatego teraz kiedy sobie pomyślę co mnie czeka to uuuu ciężko będzie...

Stary 2011-01-17, 10:34   #1992
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Słuchajcie, musiałam się jakoś zmotywować do pisania pracy dyplomowej i wymyśliłam... że kiedy skończę pracę, to kupujemy łóżeczko, pościel, poszewki i wszelkie akcesoria okołołóżeczkowe Więc same rozumiecie

No i muszę chyba zacząć czytać od początku wątek "Polecamy-odradzamy", tam tyle cennej wiedzy

vege!
Stary 2011-01-17, 10:35   #1993
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
wiecie co jak wychodziłam z laboratorium to za mną w kolejce stała pani z 7 dniowym dzidziusiem do pobrania krwi biedulka takie to maleńkie było i mowiła ze ma zółtaczke i juz raz miał pobieraną krwe. masakra... jak zaczeła opowiadac o swoim porodzie i bólach z krzyża to wolałam iść do domu haha masakra dziewczyny co nas czeka
Trzymamy kciuki za USG ! Ja tez licze ze dzidzia mi pokaze co miedzy nózkami skrywa ale dopiero po 19 mam wizyte
Koniecznie daj znac ! Moczem sie nie martw !!
A takich opowiesci lepiej nie słuchac !!

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-17, 10:38   #1994
Siasiek
Zadomowienie

Hej wszystkim
Ja też jakoś tak kiepsko spałam, tzn spać, spałam ale obudził mnie ból "brzucha" o 6 rano. Zrozumiałabym jakby mnie bolał po całym dniu na nogach a nie po nocy gdzie się leży. Kurcze coś ostatnio często mnie boli i to na dole przy piczce, wrr...

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Wszystkie koleżanki co rodziły pierwszy raz i nawet ginekolog mi zwrócił uwagę żebym po kąpieli oliwką masowała i naciągała sutki przez to ponoć po porodzie nie bede kwiczeć i piszczeć jak dzidzia będzie ssała. Bo nie każda mama ma taki dar do karmienia ze przystawi dziecko do piersi i już. I powiem Wam ze juz z miesiąc tak robie i jest różnica, na początku nie mogłam dotknąć a jak naciągłam to myślałam ze sie posikam a teraz, pach ciach i już
Tak, pamiętam jak za pierwszym razem mamka kazała mi tak robić hehe tzn Tżtowi, a że ja dostaje "napadu agresji" jak on tak robi to to olałam
Strasznie przy karmieniu nie było, na początku potrzebowałam tych nakładek na sutki żeby dziecku lepiej było złapać. Później już w domu uczyliśmy się siebie i nauczyłam się otwierać mu buźkę i wkładać cyca jak łapał na "szybko" Sutki szybko się przyzwyczaiły do tego że młody tam dziamdział ale nie u wszystkich dziewczyn tak jest podobno.
Cytat:
Witam wszystkie mamusie majowo-czerwcowe
Tak Was podczytuję od jakiegoś czasu i postanowiłam dołączyć-mam nadzieję że znajdzie się tu jeszcze jedno małe miejsce (a właściwie dwa)
Termin porodu wyznaczony na 6 maja 2011
Dopiero w czwartek dowiedziałam się że będę miała syna...mój mąż jest wniebowzięty ja zresztą też

Ciąża jest zagrożona także mam mnóstwo czasu na to by zaglądać tu bardzo często
Witam
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
poszukałam o tym olejku - proszę opinie z forum gazety.pl
Jeszcze gdzieś indziej o nim parę postów czytałam i zachęcające opinie...

http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,1...liwki.html?v=2

czesc !!! Witamy nowa mamusie A ja Cie witam podwójnie, bo też mam wieeeele wspólnego z Czewa
Dzięki na pewno poczytam
Cytat:

I dziś rano pojechałam na zakupy do carrefoura, a tam bodziaki po 3,99zł za sztukę, 100% bawełny
Więc mimo braku kasy kupiłam 3 sztuki, wrzucam Wam zdjęcia
Zeberka super Za taką cenę pewnie, że trzeba było brać

Idę zrobić śniadanie bo Tż wyszedł do lekarza i jakoś nie ma kto mnie uraczyć nim do łóżka. Trzeba będzie mu powiedzieć, że nie spełnia swoich obowiązków, może w rekompensatę zabierze mnie na zakupy??

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:40   #1995
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Vanes, z 75 na 58? Szacun! Świetny wynik skoro Ci się tak udało, to po ciąży rób to, co w czasie zrzucania tamtych kg A jak schudłaś?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Siasiek, cześć

vege!
Stary 2011-01-17, 10:40   #1996
matallewar
Zakorzenienie

Z ciekawości zmierzyłam się jeszcze:
talia - 78 cm
brzusio (w najszerszym miejscu) - 94 cm (czyli 1 cm do przodu od poprzedniego pomiaru )
Biodra - 96 cm

Chyba całkiem nieźle :P
Waga ok. 66 kg (przed ciążą 68 kg )
Ale zakładając, że najniższa przy MEGAodchudzaniu to 61, to chyba nie jest źle :P

Ja to czasem mam wrażenie, że mam jakieś ciężkie kości, bo jak widzę inne dziewczyny mojego wzrostu i z moją wagą, to jednak wyglądam szczuplej
A mój tata ma nadwagę wg BMI, a jest chudy strasznie...

Tak patrzę, że jak się odchudzałam, to (w 2008 roku) miałam 73 cm w talii i 98 cm w biodrach (z 77cm i 104 cm :P)
Wynika mi z tego, że w ciąży talia bez zmian mniej więcej, ale z bioder mi spadło kilka cm...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-17 o 10:46
Stary 2011-01-17, 10:42   #1997
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziubek, myslisz, że stresująca praca jest przesłanką do L-4 w 20 tc ?
Ja mam szefową jędzę do kwadratu, jesteśmy traktowani jak w obozie pracy a do tego miałam pół grudnia dzień w dzień nadgodziny - siedziałam po 10-12h w pracy... I pewnie jak wróce jutro dowiem się, że lada dzień rozpocznie sie powtórka z rozrywki...
Z jednej strony chcę pracować bo czuję sie super, nie chcę oszukiwac pracodawce i być nielojalna i udawać ze coś mi jest - wybierając sie na L-4 ale z drugiej strony oni tez nie mają dla mnie szacunku... Przed 1,5 tygodnia byłam na dywaniku u całej czwórki tzn dyrektora, dwóch v-ce i pani kierownik !! Wszyscy naraz ! Za to ze na moim biurku leżały dwie kartki papieru, które są objęte polityką ochrony danych - ale z 2 strony gdy wychodziłam z pracy to pokój jest zamykany! Budynek 24/24 minitorowany i siedzi pan ochroniarz (akurat recepcja obok moich drzwi) Przejechali się po mnie jak po łysej kobyle, rzucając epitetami jaka jestem nieodpowiedzialna i jaki błąd popełniłam
Najbardziej bym była happy chyba gdyby mnie zwolnili ale pewnie sie na to nie zanosi Miałabym motywacje ze musze szukac czegoś innego - może za mniejsze pieniazki ale tez spokojniejszego.

Dobry dobry
No odnosnie L-4 to tak jak pisałam wyżej... Teraz miałam zwolnienie z powodu infekcji i konieczności łykania antybiotyku.

Wow, 10cm schudłas w biodrach ! O jaa Zazdroszczę
Tez liczę ze schudnę... Ja juz 9kg do przodu... a 20 tc..... Tez mam problem z akceptacją swojego ciała. Nakupowałam ciuchów w rozmiarze 42-44...... Wczesniej 34-36.
Widzę, tez za zwiekszył mi sie cellulit

A Dukan faktycznie jest REWELACYJNY ! Moja mami 8kg schudła bez wiekszych wyrzeczeń
Dla mnie to był właśnie powód pójścia na L4, szefowa która jeżdzi po nas jak po psach i na początku mówiłam że będe chodziła do póki będe mogła, ale na tydzień przed wizytą u lekarza zrobiła kilka awantur i doszłam do wniosku że ważniejszy jest teraz dla mnie mój spokój a co za tym idzie zdrowie dzidziusia.

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:43   #1998
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Ewesko, hej) A co właściwie trenuje Twój synuś? Jeśli pisałaś, to musiałam przeoczyć
Piłke nożną

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no faktycznie chyba powinnam byc na czczo;/ ale jakos zawsze po kawie ide. ech moze nie wpłynie to znacząco na wyniki. ale zmartwił mnie mój mocz. bo jakis taki mętny był co to może znaczyc??
i boli mnei brzuch tak jak przed okresem. to przez te nerwy z tżetem związane.... cały czas nieświadomie go napinam. fajne te bodziaki za 3,99
chyba się skusze mimo że u mnei kryzys finansowy

ja dzisiaj spytam o te sutki u gina czy powinnam sobie masować ale też o tym słyszłama moja koleżanka ktora w zesłym roku rodziła to jeszcze miękką szczoteczką do zębów je "szorowała". ale karmiła chyba 3 tyg tylko potem;/ bo mały głodomór.
ide sie kąpac i do tego gina. kto tam ma trzymac kciuki niech trzyma oby sie dzidzia wystawiła pisią lub sisiorkiem do usg
Trzymam kciuki za wizytę i niech dzidziol pokaże co ma między nóżkami
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:43   #1999
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

zrezygnowałam zupełnie z kolacji napojów słodzonych chipsów słodyczy
pozwalałam sobie na małe conieco raz w tygodniu żeby nie zwariować piłam wode niegazowaną 1 butelkę dziennie i 3 czasem 4 herbatki owocowe.
dodatkowo chodziłam też do pracy co jednak też miało wpływ na efekt
w sumie jadłam wszystko i ziemniaki i kotleciory ale dużo ćwiczyłam najpierw a6w później cwiczenia na ręce i ramiona później na nogi rano biegałam...jak urodze dziecko to nie będe miała tyle czasu dla siebie...hmmm chyba że mamusi wykupić bilet miesięczny do czewy i niech jeździ zająć się trochę wnukiem
mój szanowny małżonek chyba by wpadł w furie...

Stary 2011-01-17, 10:48   #2000
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Z ciekawości zmierzyłam się jeszcze:
talia - 78 cm
brzusio (w najszerszym miejscu) - 94 cm (czyli 1 cm do przodu od poprzedniego pomiaru )
Biodra - 96 cm

Chyba całkiem nieźle :P
Waga ok. 66 kg (przed ciążą 68 kg )
Ale zakładając, że najniższa przy MEGAodchudzaniu to 61, to chyba nie jest źle :P

Ja to czasem mam wrażenie, że mam jakieś ciężkie kości, bo jak widzę inne dziewczyny mojego wzrostu i z moją wagą, to jednak wyglądam szczuplej
A mój tata ma nadwagę wg BMI, a jest chudy strasznie...
Dziewczyny gdzie WY macie talię !! hihi Rany to ja 70cm miałam przed ciąza a teraz jak pisałam 91

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Dla mnie to był właśnie powód pójścia na L4, szefowa która jeżdzi po nas jak po psach i na początku mówiłam że będe chodziła do póki będe mogła, ale na tydzień przed wizytą u lekarza zrobiła kilka awantur i doszłam do wniosku że ważniejszy jest teraz dla mnie mój spokój a co za tym idzie zdrowie dzidziusia.
Kurcze muszę iśc Twoim tokiem myslenia- nie martwić się praca tylko spadać na L-4. Także w pracy mówiłam, ze bede pracowała tak długo jak będę mogła i jak sie bede dobrze czuła.
U mnie większość pracowników mojego departamentu, ma chore podejscie, że praca jest najwazniejsza. Jak spotka sie kogoś w kuchni, to można usłyszeć tekst "lecę z powrotem, bo mam wyrzuty, że odeszłam od biurka", albo "fajnie jak bysmy mogli w pampersach pracowac bo zal czasu na WC" Czy to jest normalne?
Pracuję tam rok, ale nie mogę sie odnaleźć. To moja 3 praca ale nigdzie tak nie było jak tu.

Zosiu, sama poprosiłaś lekarza o L-4? Ja wizytę mam 15.02 i to pierwszy raz u nowego gina, bo postanowiłam zmienić lekarza.
Dziś ide na USG ale w inne miejsce, więc nie będę prosiła o L-4

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-17, 10:53   #2001
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ja to teraz jestem wogóle jak facet CBT-całkowity brak talii
też podam wymiary jak i wy podajecie
talia której nie ma 72cm
moje dwa ziarenka kawy 82
biodra 80cm

Stary 2011-01-17, 10:55   #2002
dziubek79
Zakorzenienie

Ddaaiissyy, jak najbardziej się zgadzam z lekarką, stres to jeden z niewskazanych czynników w ciąży ale nie jest jedynym szkodliwym czynnikiem w mojej pracy. Prowadzę dwa działy handlowe w dużej sieci i wiąże się to dźwiganiem, byciem na nogach po 10-11h , bieganiem po schodach bo przecież nie można nic robić wolno bo szkoda czasu, dodatkowo "użeraniem" się z chamskimi klientami na dyżurach i praca w różnych zmianach począwszy od 5 rano do wychodzenia po 22 gdzie sklep umiejscowiony jest w nieciekawej i pustej o tej porze okolicy. To tak w dużym skrócie uważam, że moja fasolka zasługuje teraz na spokój i ustabilizowany rytm funkcjonowania tym bardziej, że jedną już straciłam w poprzedniej wczesnej ciąży...
Szczerze powiem, że nie mam teraz wyrzutów sumienia, że siedzę w domku tym bardziej, że pierwsze 3 miesiące ledwo funkcjonowałam przez mdłości.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 10:58   #2003
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny gdzie WY macie talię !! hihi Rany to ja 70cm miałam przed ciąza a teraz jak pisałam 91

Kurcze muszę iśc Twoim tokiem myslenia- nie martwić się praca tylko spadać na L-4. Także w pracy mówiłam, ze bede pracowała tak długo jak będę mogła i jak sie bede dobrze czuła.
U mnie większość pracowników mojego departamentu, ma chore podejscie, że praca jest najwazniejsza. Jak spotka sie kogoś w kuchni, to można usłyszeć tekst "lecę z powrotem, bo mam wyrzuty, że odeszłam od biurka", albo "fajnie jak bysmy mogli w pampersach pracowac bo zal czasu na WC" Czy to jest normalne?
Pracuję tam rok, ale nie mogę sie odnaleźć. To moja 3 praca ale nigdzie tak nie było jak tu.

Zosiu, sama poprosiłaś lekarza o L-4? Ja wizytę mam 15.02 i to pierwszy raz u nowego gina, bo postanowiłam zmienić lekarza.
Dziś ide na USG ale w inne miejsce, więc nie będę prosiła o L-4
Praca jest dla mnie ważna, ale nie aż do tego stopnia co chyba u Ciebie. A może poprostu nie jestem tak odporna psychicznie na terror który wprowadzała szefowa. U lekarza sama zapytałam o zwolnienie, ale moja gin o nic nie pytała ja nie musiałam się z niczego tłumaczyc dlaczego chce to zwolnienie, poprostu zapytałam a ona powiedziała że jeśli chce to nie ma problemu. I tym sposobem od połowy listopada siedzę w domu na początku było mi ciężko się przyzwyczaić bo ja pracowałam tam już 4,5 roku, ale teraz doszłam do wniosku że lenistwo wchodzi w krew bardzo szybko Jeśli Cię ta praca męczy to ja bym sie ani chwili nie zastanawiała. Zwolnienie i w końcu odpoczynek który chyba nam teraz przysługuje

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
talia której nie ma 72cm
biodra 80cm
Boziu a ja w moich dwóch kubłach kawy mam 101

Stary 2011-01-17, 10:59   #2004
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Ciekawe artykuly - o ciąży, porodzie..
Może kogoś zainteresują

http://pl.point.fm/macierzynstwo/ciaza/

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-17, 11:01   #2005
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Nic tylko pozazdrościć talii sprzed ciąży tyle to ja może w liceum miałam
No u mnie na razie brzuch tylko na dole rośnie, talia kilka cm przybyło (na ślubie, w sierpniu, miałam mniej niż 75cm - na tyle mam spódnicę, a pamiętam, że na ślubie miałam sporo luzu, podejrzewam, że tak ok. 72-73 cm miałam).
Ale talię nadal widać Choć podejrzewam, że długo to już nie potrwa

Cytat:
talia której nie ma 72cm
biodra 80cm
O rany... To Ty chudziutka jesteś chyba! W porównaniu z moimi rozmiarami przynajmniej :P
No, chyba, że jesteś niziutka, to jeszcze zrozumiem :P

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-17 o 11:03
Stary 2011-01-17, 11:02   #2006
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ze zwolnieniem lekarskim nie ma żadnego problemu moja gin sama zapytała mnie czy chcę zwolnienie na początku mówiłam że nie bo i tak w sumie miałam labę w pracy (przedszkole) ale teraz siedzę sobie na zwolnieniu i nie żałuję wreszcie mam czas dla siebie aby nadrobić zaległości w czytaniu książek i takie tam
nie zastanawiaj się tylko bierz to zwolnienie
najpierw zwolnienie później macierzyński będziesz miałą czas żeby zastanowić się co dalej zawsze możesz znaleźć coś innego może nawet lepszego.
Nie rób tego dla siebie ale dla dziecka ono tego potrzebuje.
Potrzebuje Ciebie spokojnej wypoczętej i uśmiechniętej.

Stary 2011-01-17, 11:03   #2007
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziubku , Zosiu, Venus macie rację !
Może przez to, że czuję się super, to nie zdaję sobie sprawy ze moj stres w pracy wpływa na fasolkę..... na pewno tak jest (szkoda, ze nie da sie tego sprawdzić)

Dlatego jak pójdę 15.02 na wizytę to poproszę o L-4....
Lekarz wystawia tak z dnia na dzień czy np od 01. marca ? Jak to wygląda ? (dodatkowo mam małego wielkości wiśni mięsniaka - to też zawsze jakieś zagrożenie dla ciąży chyba..)

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-17 o 11:04
Stary 2011-01-17, 11:05   #2008
amarcia
Wtajemniczenie

vanes przyznam szczerze, że zaimponowałaś mi bardzo stwierdzeniem - byłam dumna ze swojej dużej pupy. Ja tez tak chcę! I zacznę!
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:05   #2009
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matallewar przecież patrząc na Twoj brzuszek to jestes chudziutka jak przecinek !!!
Taka talia u mnie była, pewnie dlatego, że jestem malutka Ale wcale nie uważam, że byłam szczupła - po prostu byłam normalna.... Ehhhhh a teraz......... jak maciora albo hipopotam

No nic, po porodzie będzie tworzyły silną grupę wsparcia, celem utraty cm i kg - obiecajcie

PS. a z moim męzem od piątku nie rozmawiałam przez tel

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-17, 11:05   #2010
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziubku , Zosiu, Venus macie rację !
Może przez to, że czuję się super, to nie zdaję sobie sprawy ze moj stres w pracy wpływa na fasolkę..... na pewno tak jest (szkoda, ze nie da sie tego sprawdzić)

Dlatego jak pójdę 15.02 na wizytę to poproszę o L-4....
Lekarz wystawia tak z dnia na dzień czy np od 01. marca ? Jak to wygląda ? (dodatkowo mam małego wielkości wiśni mięsniaka - to też zawsze jakieś zagrożenie dla ciąży chyba..)
Wystawia z dniem w którym jesteś na wizycie inaczej chyba nie może.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości