|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Oeeesu! Napisałam długi post i mi się skasował
Olejek do masażu, to nie musi być ten z Weledy. Możecie zrobić same, np. olej migdałowy + kilka kropli wit. E [bez Rp. w aptece] + dosłownie 1-2 krople olejku lawendowego. Masuje się, aby zwiększyć elastyczność, jednak gwarancji to nie daje ![]() Vanes, ja przytyłam 6 kg i jakoś się trzymam, wszystko poszło w brzuch i tyłek Fajnie, że taka przemiana w Twoim mężu zaszła
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() A czemu nie wiesz czy bedziesz karmić? Cytat:
Nie mówie tu o jakiś dziwnych masażach, wietrzeniach, szorowaniach szorstką gąbką tylko wysmarowaniu piersi oliwką i delikatnym uciskaniu i naciągnięciu pare razy sutka. Dosłownie z 5 razy. Gin mi mówił ze to pomaga i później niektóre dziewczyny nie mają popękanych i nie muszą używać nakładek. I ze wcale nie wywoła to przedwczesnego porodu
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe a ja nie wiem jak to ze mną jest
zawsze byłam dumna z mojej dość dużej pupy tym bardziej że na prawdę fajnie prezentowała sie przy mojej talii a teraz kiedy jestem w ciąży z tyłka zleciało mi całe 10 cm ![]() brzuch całe szczęście bez rozstępów (mam nadzieję że tak będzie do rozwiązania ) choć przybyło mi 17 cm (tak w ciągu ostatnich 3 tygodni) a mój brat mi teraz mówi że zamiast tyłka mam dwa ziarenka kawy
|
#1984 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Nie no nadrabiania przez dwa dni mam tyle że szok, nie ogarnę tego niestety, musiałabym tu siedzieć długo, długo, żeby doczytać :P Dziś będę w miarę na bieżąco bo siedzę w domku dzis, jedynie na 18 będę szła z synkiem na trening bo małż się nie wyrobi niestety i nie zdąży wrócić z pracy. |
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
no faktycznie chyba powinnam byc na czczo;/ ale jakos zawsze po kawie ide. ech moze nie wpłynie to znacząco na wyniki. ale zmartwił mnie mój mocz. bo jakis taki mętny był
co to może znaczyc??i boli mnei brzuch tak jak przed okresem. to przez te nerwy z tżetem związane.... cały czas nieświadomie go napinam. fajne te bodziaki za 3,99![]() chyba się skusze mimo że u mnei kryzys finansowy ![]() wiecie co jak wychodziłam z laboratorium to za mną w kolejce stała pani z 7 dniowym dzidziusiem do pobrania krwi biedulka takie to maleńkie było i mowiła ze ma zółtaczke i juz raz miał pobieraną krwe. masakra... jak zaczeła opowiadac o swoim porodzie i bólach z krzyża to wolałam iść do domu haha masakra dziewczyny co nas czeka![]() ja dzisiaj spytam o te sutki u gina czy powinnam sobie masować ale też o tym słyszłama moja koleżanka ktora w zesłym roku rodziła to jeszcze miękką szczoteczką do zębów je "szorowała". ale karmiła chyba 3 tyg tylko potem;/ bo mały głodomór.ide sie kąpac i do tego gina. kto tam ma trzymac kciuki niech trzyma oby sie dzidzia wystawiła pisią lub sisiorkiem do usg
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli chodzi o mojego męża to jest pare spraw nadal nie wyjaśnionych ale staramy się oboje pokonywać bariery...
mam nadzieję że będzie już tylko lepiej... ja na mojej wadze miałam zawsze mniej niż u gin a ostatnio jak byłam to na mojej wadze pokazało 65 a u gin w ubraniach 63 poprosiłam ją żeby jeszcze raz zważyła bo to nie możliwe no ale ponownie wynik byl taki sam...
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, hej
) A co właściwie trenuje Twój synuś? Jeśli pisałaś, to musiałam przeoczyć ![]() Aliczko, słuszna uwaga z tym hartowaniem, w sumie też powinnam zacząć, ale jakoś nie mogę się zabrać. Jedynie chwilkę masuję przy wsmarowywaniu balsamu i tyle ![]() Vanes, poukłada się, bądź dobrej myśli. Wiesz, żadna z nas nie chce tyć w ciąży, jednak to niemożliwe, trzeba to zaakceptować i tyle. Będziemy się martwić po ciąży. Pamiętaj też, że to tycie, to nie tylko w tłuszczyk, ale też mamy w sobie więcej wody
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry wpadlam na poranna kawke i ciacho ![]() Cytat:
nie przejmuj sie az tak tym, co napisalam - jestem po prostu przypadkiem beznadziejnym, ale moze byc roznie ![]() Przypomnialo mi sie, ze czesc z Was unika bodziakow wkladanych przez glowe - nie bojcie sie, spokojnie da sie ubrac noworodka i nie ma z tym zadnego problemu, one rozciagaja sie tak, ze mozna je zalozyc... dolem Spadam poogarniac tu i owdzie... |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy będę mogła, bo bardzo bym chciała. Ale mam coś takiego, że mi się jeden sutek zupełnie chował do środka (to się nazywa chyba wklęsłe brodawki czy coś takiego) i jeszcze jako nastolatce mi gin powiedział, że mogę mieć problemy z karmieniem piersią
![]() Ale kupiłam sobie na allegro coś takiego, co się nazywa Niplette i służy do wyciągania kanalików mlekowych i wtedy sutki są normalne po jakimś czasie. Ale mogłam używać tylko do 5 miesiąca (potem to grozi przedwczesnym porodem i się odradza) ciąży no i teraz tylko wyciąganie ręczne zostaje. Grazin trzymam kciuki, żeby się dzidziol dobrze wystawił i żeby lekarz chciał się z Tobą podzielić płcią maluszka ![]() Biorę się za naukę
|
|
#1990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam szefową jędzę do kwadratu, jesteśmy traktowani jak w obozie pracy a do tego miałam pół grudnia dzień w dzień nadgodziny - siedziałam po 10-12h w pracy... I pewnie jak wróce jutro dowiem się, że lada dzień rozpocznie sie powtórka z rozrywki... Z jednej strony chcę pracować bo czuję sie super, nie chcę oszukiwac pracodawce i być nielojalna i udawać ze coś mi jest - wybierając sie na L-4 ale z drugiej strony oni tez nie mają dla mnie szacunku... Przed 1,5 tygodnia byłam na dywaniku u całej czwórki tzn dyrektora, dwóch v-ce i pani kierownik !! Wszyscy naraz ! Za to ze na moim biurku leżały dwie kartki papieru, które są objęte polityką ochrony danych - ale z 2 strony gdy wychodziłam z pracy to pokój jest zamykany! Budynek 24/24 minitorowany i siedzi pan ochroniarz (akurat recepcja obok moich drzwi) Przejechali się po mnie jak po łysej kobyle, rzucając epitetami jaka jestem nieodpowiedzialna i jaki błąd popełniłam Najbardziej bym była happy chyba gdyby mnie zwolnili ale pewnie sie na to nie zanosi Miałabym motywacje ze musze szukac czegoś innego - może za mniejsze pieniazki ale tez spokojniejszego.Cytat:
Dobry dobry ![]() No odnosnie L-4 to tak jak pisałam wyżej... Teraz miałam zwolnienie z powodu infekcji i konieczności łykania antybiotyku. Cytat:
Tez liczę ze schudnę... Ja juz 9kg do przodu... a 20 tc..... Tez mam problem z akceptacją swojego ciała. Nakupowałam ciuchów w rozmiarze 42-44...... Wczesniej 34-36. Widzę, tez za zwiekszył mi sie cellulit ![]() A Dukan faktycznie jest REWELACYJNY ! Moja mami 8kg schudła bez wiekszych wyrzeczeń
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wiem że żadna z nas nie chce tyć w ciąży ale uwierz mi że kiedy ważyłam te 75kg i zjechałam z wagą do 58 to byłam zachwycona
to i tak nie był mój cel ale już było blisko dlatego teraz kiedy sobie pomyślę co mnie czeka to uuuu ciężko będzie...
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, musiałam się jakoś zmotywować do pisania pracy dyplomowej i wymyśliłam... że kiedy skończę pracę, to kupujemy łóżeczko, pościel, poszewki i wszelkie akcesoria okołołóżeczkowe
Więc same rozumiecie ![]() No i muszę chyba zacząć czytać od początku wątek "Polecamy-odradzamy", tam tyle cennej wiedzy
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dopiero po 19 mam wizyte Koniecznie daj znac ! Moczem sie nie martw !! A takich opowiesci lepiej nie słuchac !!
|
|
#1994 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Ja też jakoś tak kiepsko spałam, tzn spać, spałam ale obudził mnie ból "brzucha" o 6 rano. Zrozumiałabym jakby mnie bolał po całym dniu na nogach a nie po nocy gdzie się leży. Kurcze coś ostatnio często mnie boli i to na dole przy piczce, wrr... Cytat:
![]() Strasznie przy karmieniu nie było, na początku potrzebowałam tych nakładek na sutki żeby dziecku lepiej było złapać. Później już w domu uczyliśmy się siebie i nauczyłam się otwierać mu buźkę i wkładać cyca jak łapał na "szybko" Sutki szybko się przyzwyczaiły do tego że młody tam dziamdział ale nie u wszystkich dziewczyn tak jest podobno.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za taką cenę pewnie, że trzeba było brać ![]() Idę zrobić śniadanie bo Tż wyszedł do lekarza i jakoś nie ma kto mnie uraczyć nim do łóżka. Trzeba będzie mu powiedzieć, że nie spełnia swoich obowiązków, może w rekompensatę zabierze mnie na zakupy??
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Vanes, z 75 na 58? Szacun! Świetny wynik
skoro Ci się tak udało, to po ciąży rób to, co w czasie zrzucania tamtych kg A jak schudłaś?![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Siasiek, cześć
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Z ciekawości zmierzyłam się jeszcze:
talia - 78 cm brzusio (w najszerszym miejscu) - 94 cm (czyli 1 cm do przodu od poprzedniego pomiaru Biodra - 96 cm Chyba całkiem nieźle :P Waga ok. 66 kg (przed ciążą 68 kg Ale zakładając, że najniższa przy MEGAodchudzaniu to 61, to chyba nie jest źle :P Ja to czasem mam wrażenie, że mam jakieś ciężkie kości, bo jak widzę inne dziewczyny mojego wzrostu i z moją wagą, to jednak wyglądam szczuplej ![]() A mój tata ma nadwagę wg BMI, a jest chudy strasznie... ![]() Tak patrzę, że jak się odchudzałam, to (w 2008 roku) miałam 73 cm w talii i 98 cm w biodrach (z 77cm i 104 cm :P) Wynika mi z tego, że w ciąży talia bez zmian mniej więcej, ale z bioder mi spadło kilka cm...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-17 o 10:46 |
|
|
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1998 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
zrezygnowałam zupełnie z kolacji napojów słodzonych chipsów słodyczy
pozwalałam sobie na małe conieco raz w tygodniu żeby nie zwariować piłam wode niegazowaną 1 butelkę dziennie i 3 czasem 4 herbatki owocowe. dodatkowo chodziłam też do pracy co jednak też miało wpływ na efekt w sumie jadłam wszystko i ziemniaki i kotleciory ale dużo ćwiczyłam najpierw a6w później cwiczenia na ręce i ramiona później na nogi rano biegałam...jak urodze dziecko to nie będe miała tyle czasu dla siebie...hmmm chyba że mamusi wykupić bilet miesięczny do czewy i niech jeździ zająć się trochę wnukiem ![]() mój szanowny małżonek chyba by wpadł w furie...
|
#2000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie większość pracowników mojego departamentu, ma chore podejscie, że praca jest najwazniejsza. Jak spotka sie kogoś w kuchni, to można usłyszeć tekst "lecę z powrotem, bo mam wyrzuty, że odeszłam od biurka", albo "fajnie jak bysmy mogli w pampersach pracowac bo zal czasu na WC" Czy to jest normalne? Pracuję tam rok, ale nie mogę sie odnaleźć. To moja 3 praca ale nigdzie tak nie było jak tu. Zosiu, sama poprosiłaś lekarza o L-4? Ja wizytę mam 15.02 i to pierwszy raz u nowego gina, bo postanowiłam zmienić lekarza. Dziś ide na USG ale w inne miejsce, więc nie będę prosiła o L-4
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to teraz jestem wogóle jak facet CBT-całkowity brak talii
też podam wymiary jak i wy podajecie talia której nie ma 72cm moje dwa ziarenka kawy 82 ![]() biodra 80cm
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Ddaaiissyy, jak najbardziej się zgadzam z lekarką, stres to jeden z niewskazanych czynników w ciąży ale nie jest jedynym szkodliwym czynnikiem w mojej pracy. Prowadzę dwa działy handlowe w dużej sieci i wiąże się to dźwiganiem, byciem na nogach po 10-11h , bieganiem po schodach bo przecież nie można nic robić wolno bo szkoda czasu, dodatkowo "użeraniem" się z chamskimi klientami na dyżurach i praca w różnych zmianach począwszy od 5 rano do wychodzenia po 22 gdzie sklep umiejscowiony jest w nieciekawej i pustej o tej porze okolicy. To tak w dużym skrócie
uważam, że moja fasolka zasługuje teraz na spokój i ustabilizowany rytm funkcjonowania tym bardziej, że jedną już straciłam w poprzedniej wczesnej ciąży... Szczerze powiem, że nie mam teraz wyrzutów sumienia, że siedzę w domku tym bardziej, że pierwsze 3 miesiące ledwo funkcjonowałam przez mdłości. |
|
|
|
#2003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli Cię ta praca męczy to ja bym sie ani chwili nie zastanawiała. Zwolnienie i w końcu odpoczynek który chyba nam teraz przysługuje ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe artykuly - o ciąży, porodzie..
Może kogoś zainteresują http://pl.point.fm/macierzynstwo/ciaza/
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle to ja może w liceum miałam No u mnie na razie brzuch tylko na dole rośnie, talia kilka cm przybyło (na ślubie, w sierpniu, miałam mniej niż 75cm - na tyle mam spódnicę, a pamiętam, że na ślubie miałam sporo luzu, podejrzewam, że tak ok. 72-73 cm miałam). Ale talię nadal widać Choć podejrzewam, że długo to już nie potrwa ![]() Cytat:
No, chyba, że jesteś niziutka, to jeszcze zrozumiem :P
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-17 o 11:03 |
||
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
ze zwolnieniem lekarskim nie ma żadnego problemu moja gin sama zapytała mnie czy chcę zwolnienie na początku mówiłam że nie bo i tak w sumie miałam labę w pracy (przedszkole) ale teraz siedzę sobie na zwolnieniu i nie żałuję wreszcie mam czas dla siebie aby nadrobić zaległości w czytaniu książek i takie tam
![]() nie zastanawiaj się tylko bierz to zwolnienie najpierw zwolnienie później macierzyński będziesz miałą czas żeby zastanowić się co dalej zawsze możesz znaleźć coś innego może nawet lepszego. Nie rób tego dla siebie ale dla dziecka ono tego potrzebuje. Potrzebuje Ciebie spokojnej wypoczętej i uśmiechniętej.
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubku , Zosiu, Venus macie rację !
Może przez to, że czuję się super, to nie zdaję sobie sprawy ze moj stres w pracy wpływa na fasolkę..... na pewno tak jest (szkoda, ze nie da sie tego sprawdzić) Dlatego jak pójdę 15.02 na wizytę to poproszę o L-4.... Lekarz wystawia tak z dnia na dzień czy np od 01. marca ? Jak to wygląda ? (dodatkowo mam małego wielkości wiśni mięsniaka - to też zawsze jakieś zagrożenie dla ciąży chyba..)
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-01-17 o 11:04 |
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
vanes przyznam szczerze, że zaimponowałaś mi bardzo stwierdzeniem - byłam dumna ze swojej dużej pupy. Ja tez tak chcę! I zacznę!
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar przecież patrząc na Twoj brzuszek to jestes chudziutka jak przecinek !!!
Taka talia u mnie była, pewnie dlatego, że jestem malutka Ale wcale nie uważam, że byłam szczupła - po prostu byłam normalna.... Ehhhhh a teraz......... jak maciora albo hipopotam ![]() No nic, po porodzie będzie tworzyły silną grupę wsparcia, celem utraty cm i kg - obiecajcie ![]() PS. a z moim męzem od piątku nie rozmawiałam przez tel
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

Fajnie, że taka przemiana w Twoim mężu zaszła

Ale tż mnie dzielnie wspiera i robimy to na zmianę :P

co to może znaczyc??

dzien dobry 

Miałabym motywacje ze musze szukac czegoś innego - może za mniejsze pieniazki ale tez spokojniejszego.

tyle to ja może w liceum miałam