|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011
Witam wszystkie wakacyjne mamy wieczorową porą! Można się przyłączyć do waszego miłego grona? Ja jestem w 16 tc, termin mam na 11.07.2011.
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My coprawda wracalismy samochodem, ale czesc rzeczy posłaslimy w paczkach kurierem o ile dobrze pamietam KURIER POLSKA czy cos takiego, za karton 30kg naprawde kasowali grosze, a wylalismy takich 3 + rower nie bylo sensu wszystkiego upychac w samochodwitamy na pokładzie! |
|
|
|
|
#4893 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja się w końcu ujawnię, bo tylko podczytuje Was w tajemnicy. 10 tydzień, termin na 21 sierpnia
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
WItajcie nowe mamusie
|
#4895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a w tym wiaderku to nie ma się dostępu żeby dokładnie umyć.Z Filipem przekonałam się że takie i cuda to tylko marketing i najlepiej kupować proste rzeczy
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
witam nowe mamuśki ale się nas nazbierało piszcie swoje dane na PW do Zanki to wpisze Was na liste,będzie nam łatwiej nas wszystkie ogarnąc![]() my wiaderko odrzucamy,zostajemy przy zwykłej wanience ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- co do tej wanienki z Fisher Price z leżaczkiem to jest malutka i niespecjalnie wygodna,jak sie dzidziuś położ to nie da się go zamoczyc w całości,można go tylko polewac wodą,a moja córcia uwielbiała od poczatku ciaptac się w wodzie i machac nózkami pod wodą.jeśli ktoś ją kupił w dobrej cenie to ok,ale nowa to uważam zbędny wydatek.Mój brat właśnie korzysta,dzidziuś ma 2 m-ce i będą musieli przejsc na większą bo w tej się już prawie nie mieści... więc trzeba kupic drugą ![]() widzę,że powoli rozkłada Was przeziębienie mnie jeszcze nie,ale moja córa wczoraj złapała katar i noc mieliśmy straszną ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Bartessa - Słoneczko ma rację; nie warto się wtrącac w taki wątek bo to w zasadzie głupi temat,po co wogóle go ktoś otwiera? a ta laska,której odpisałaś mogła miec takie a nie inne zdanie i ja bym nie dyskutowała... wiesz jak już wcześniej pisałam,każdy może miec własne zdanie,czasem lepiej sie nie wypowiadac... Jest 1000powodów dla których jedni chcą inni nie chcą dzieci....po co to roztrzasac
|
|
|
|
#4897 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się dzisiaj
jej....jak mi się nie chce wystartować z robotą... mam jakąś psycho-fizyczna blokadę chyba.... witam nowe mamusie!!! zanka nowa część wątku jest ok ![]() wszystkiemprzeziębionym mamusiom nie zazdraszczam..sama niedawno przechodziłam... kurujciesię i szybko wracajcie do zdrowia!!! |
|
|
|
#4898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
natka ja jestem zwolennikiem jak najprostszej wanienki. Iwaderko jakoś nie mam przekonania nie wiem jak wykąpiesz w tym dziecko które ma jeszcze kikut od pępowiny? nie ma szans wykąpąć. Mamusie trzymajcie kciuki, o 10.30 mam usg genetyczne i już ze strachu brzuch mnie boli> mam nadzieję że wróce z dobrymi wieściami. PO tej żołądkowej grypie spadłam z wagi dwa kilo brzuch się zmniejszył i jakieś mam głupie uczucie że mogłam tym krzywdę zrobić maluszkowi, ale mam nadzieję że to takie moje jazdy Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-01-17 o 08:22 |
|
|
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Nerola-faktycznie super cena za tą wanienkę
gratuluję,krokiety mniam mniamDziękuję Wam bardzo za gratulacje ogromny kamień z serca mi spadł![]() Natka- żabko wracaj do zdrowia i nie wywołuj wilka z lasu
|
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Zanka, wg mnie wątek super. Jeszcze troszkę i się przenosimy ![]() Witam nowe mamusie! a ja zmykam na uczelnię, pewnie jak wrócę to z 10 stron będzie miłego dnia!
|
|
#4901 |
|
Rozeznanie
|
cześć mamusie
![]() ja już w robocie, nie wiem kiedy weekend mi zleciał....ehhh lecę zaraz nadrabiać weekendowe zaległości, cos mi mignęło, że zaraz już druga część...już????
|
|
|
|
#4902 |
|
Zadomowienie
|
Brumeczku kochany czekamy na wieści z wizyty,trzymamy
oczywiście ![]() Zanka- chętnie urodze z Tobą,ale Ty z tych co sie spieszyc lubią z porodem a ja lubie po tp wiec pewnie znów będzie spora róznica... co do płci to co Ci wychodzi z kalendarza chińskiego bo mi druga dziewczynka,powoli się oswajam z myślą,że to dziewczynka,ale mi na poznanie płci pewnie przyjdzie poczekac jeszcze w 10tyg![]() kurcze,pamiętacie jak Wam pisałam o aucie,którego nawet nie widziałam na oczy? ciągle coś się chrzani,teraz na jakas homologacje z zwiazku z normą spalania czekam miłego dnia Wam życze,przepraszam,że tak skrótowo i tylko coponiektórym odpisałam,ale nadąrzyc za Wami to sukces u mnie słoneczko wyszło z rana,moze dziś jakaś wiosna na południu PL będzie ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Aania-może nie będzie tak źle ![]() JustPi -nie zazdroszcze jest co nadrabiac
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki zacisniete
![]() Cytat:
No własnie miałam pytać jak sprawa z puntolotem a tu jeszcze go nie masz ![]() Ja z chrypa i kaszelkiem dzis wstałam, a z rana musialam isc do przychodni zrobic kolejne badania na tsh. |
|
|
|
|
#4904 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dajcie dziewczyny dane na PW to wpiszę Was na listę Cytat:
![]() Cytat:
![]() a za nowe autko kciuki trzymam
|
|
#4905 |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam
![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() kmat trzymam kciuki BABONIK cieszę się, że po wizycie wszystko dobrze Kciukasy za samochód zaciśnięte, tez bym pewnie się niecierpliwiła, ale zobaczysz zaraz będziesz miała nową bryczkę ![]() Wiaderko do kąpieli jak dla mnie to jakaś pomyłka. Duuużo zdrowia dla wszystkich chorowitków |
|
|
|
#4906 | |
|
Rozeznanie
|
witam w naszym gronie my myself & I, youyou, CrazyMachine, Sabuska
oznajmiam także wszem i wobec, że na wszystkie zgłoszone dzieciaczki zagłosowałam ![]() kmat- trzymam kciuki za USG a tytuł nowego wątku dla mnie też ok Cytat:
Codziennie jakaś kroma chleba z twarożkiem i duuuużą ilością czosnku. Herbata z malinami (najlepiej takimi domowymi bo te sklepowe soki to wiesz..) na zmianę z cytryną, miodem i imbirem. Piłam też ACTIMEL, mąż nacierał mnie co wieczór przed spaniem AMOLem, trzeba też pić dużo wody a jak masz problem z gardłem to pij siemię lniane- to nawilża śluzówkę. Przy problemie z kaszlem śpij z głową uniesioną (dla mnie to był problem bo generalnie mogę spać nawet bez poduszki), staraj się też w miarę możliwości powstrzymać przed kasłaniem a zamiast tego przełykaj ślinę. Jak mnie dusiło, piłam STODAL. Jak będzie się pogarszało i dostaniesz jakiegoś zapalenia górnych dróg oddechowych to zdecyduj się na antybiotyk- lepsze to niż powikłania (zdanie mojego gina). Ja miałam brać duomax ale choroba zaczęła mijać więc zrezygnowałam.Trzymaj się kochana No nic, czas zacząć dzień w "obozie pracy"
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2011-01-17 o 09:20 |
|
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Hej
no ja mam dziś 16 tc+1d za fasolki i za mamuSki trzymamBartessa po co Ty dyskutujesz z takimi dziwnymi poglądami poprostu nic nie da się zrobić ja też kiedyś swoje mądrości rozsypywałam a teraz wiem, że większych głupot to nie mogłam ogłaszać człowiek poprostu musi dorosnąć do wielu rzeczy a macierzyństwo jest napewno jednym z nich!!!a ty się Skarbie denerwujesz nam nie potrzebnie Zanka nowy wątek jak dla mnie cacy ejjj Kobity zdrowieć mi tu nam gin zabronił chorować to się słuchamy ![]() JustPi ja też w glupiej pracy znowu ahhhhhh życie, ale jeszczę tylko dwa tygodnie i koniec |
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
bleee... sko z buraków... wole cebule
a ja sie chyba troszeczke podziebilam, bo odrywa mi sie kaszel (nadal kaszle od świat), bo wczoraj z małym bylam na spacerze i kiepskie buty mialam bo mi przemokły. łąziliśmy... po cmentarzu ![]() a dzis mowie "arturek, brzuszek mamusie boli" a on na to "daj mama, pocałuję!" i podniósł mi bluzke i ucałował słodkie czasem to moje dziecko...---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- żarcik Optymista uważa, że szklanka jest w połowie pełna. Pesymista uważa, że szklanka jest w połowie pusta. Realista uważa, że szklanka jest wypełniona do połowy. Alkoholik uważa, że ktoś już powinien dolać wódki do tej szklanki. Krytyk uważa, że szklanka jest cholernie brzydka. Filozof uważa, że związek pomiędzy szklanką i płynem w niej powinien być dokładnie zbadany z różnych punktów widzenia. Amerykanin uważa, że napój w szklance powinien być posłodzony a jego podwójne frytki już dawno powinny być gotowe. Cynik nawet nie wierzy, że cokolwiek jest w szklance. Kleptoman myśli, że szklanka zmieści mu się do kieszeni. Narkoman uważa, że szklanka jest trochę podobna do krokodyla. Jezus uważa, że woda w szklance zaraz zmieni się w wino. Muzułmanin uważa, że szklanka obraża jego religię. Blondynka uważa, że szklanka jest, jakby, czymś używanym, jakby, do picia. Kujon uważa, że płyn w szklance to z pewnością H2O. Aborygen uważa, że przezroczyste przedmioty są przeklęte. Artysta uważa, że szklanka tworzy kontrolowaną jedność miejsca i czasu w środowisku pełnym absurdu. Rasista uważa, że szklanka powinna wypi*przać z jego kraju. Rebeliant uważa, że szklanka powinna być rozbita. Zombie uważa, że szklagrch GARBHGL BAARGHL. |
|
|
|
#4909 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z pracy
Jestem jakaś nieprzytomna, ale 3 dzień mnie nie mdli i niech tak zostanie To wiaderko do kąpieli podobno polecali w szkole rodzenia mojemu kuzynowi, ale ostatecznie zrezygnowali. Dla mnie to raczej niepraktyczne. Witam nowe mamusie
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
uff...zrobiłam sobie chwilę przerwy
u mnie takie słońce za oknem,że chyba zaraz pójdę na spacerek - że niby po śniadanie. nie potrzebuję akurat niczego bo się dzisiaj rano niezle zaopatrzyłam i z głodu nie umrę, ale te sdłońce tak kusi... nic tylko wyjść stąd!!!! kmat trzymam za usg!!!Baboniku dla Ciebie różnież za autko!!!to wiaderko do kąpania dle mnie jest jakieś zbyt kosmiczne i nie wygląda mi na praktyczne.. doświadczenia nie mam, ale pewnie kupię zwykłą wanienkę... właśnie mąż się zaczłapał do mnie na górę i idziemy sobie na spacerek do sklepu
|
|
|
|
#4911 |
|
Zadomowienie
|
Pieleszka się masz ja też chcę na spacer poprostu wyjść z tej duchoty i tego zgiełku komputerowego fuj fuj zazdroszczę jak cholerka
|
|
|
|
#4912 |
|
BAN stały
|
Witajcie mamusie nowe i te,które już znam
To wiadro to dla mnie pomyłka.Nie wyobrazam sobie włożyć w to coś dzidzi. Przecież kąpiel to chlustanie,polewanie,mówi enie do dziecka,dotykanie ciałka a tu w takim ścisku? Te wanienkę Fisher Price kupiłam bo cena ok. a poza tym mam dużą wanienkę ale już nie mam ani leżaczka ani foczki a potrzebuję coś małego jak meża nie będzie w domu a tej wielkiej nie doniosę do pokoju. W łazience mam zimno niestety i nie chcę w niej kapać noworodka. Takze będą dwie na tatowe i mamowe kąpiele.A tę mniejszą zawsze chyba mozna włozyć w tę większą? Ja trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę a i Wy trzymajcie za moją. Stracham się,ze dziecko za małe. Wczoraj byliśmy na małej wycieczke po okolicach.Powódź,ze masakra. Faktycznie ludzie mają wodę w piwnicach w domkach,masa worków. Czekam na ten widok u nas z obawą. Jakie piękne słoneczko aż mi sie chce podwórko posprzątac po roztopach.Zawsze to milej i czyściej. I już bym grzebnęła cos w krzewach ale to zdecydowanie za wcześnie.
|
|
|
|
#4913 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie od wczoraj strasznie boli głowa i kark ...
Jeszcze chyba takiego bólu głowy nie miałam ... ![]() Nie wiem, czy czekać aż minie, czy przyjąć jakiś apap
|
#4914 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mnie wczoraj od południa bolała a w nocy to wręcz naparzała jak nie wiem .Myślałam,ze przejdzie do kolejnego wyjścia siii a było gorzej i wzięłam 2 apapy. Teraz jest super
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
Oj mnie wczoraj tez głowa niezle bolała, juz miałam wziąć apap, ale jakoś tak mężuś namówił na mały seksik i przeszło ![]() Madziulka lepiej weź apap, bo bardziej szkodliwy ten ból. |
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
scio - mój też zawsze jak ma "bóle" to mu przechodzi a mi po sie tylko kumuluje... ech, niesexowna chyba jestem
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
boję się, że to oznaka żylaków bo na tej nodze mam sporo pajączków i żyłek ![]() wszystko przez tą cholerną robotę- siedzący tryb życia- nogi bolą, wzrok się pogarsza.. czasem mam wrażenie, że ten nasz "system" jest chory do bólu. Człowiek pracuje przez większość swojego życia po to, by u jego schyłku za marne grosze leczyć choroby, których nabył w trakcie pracy Ale ja mam ostatnio generalnie bardzo anty-pracowe nastawienie Od jakiegoś czasu myślę o własnym biznesie ale najtrudniej znaleźć niszę, no a potem fundusze..
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
Babonki kciukasy zacisniete za auto.Oby szybko do ciebie dotralo
ps.podziwiam że nie bałaś sie kupic bez ogladania ![]() Tutaj ta wanienka fishera ![]() http://www.youtube.com/watch?v=A2wtg...eature=related jak dziecko wyrosnie to bede kapać normalnie w dużej wannie. |
|
|
|
#4920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wczoraj miałam taką chętkę.![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

. Znajomi mnie straszą, jak to źle w Polsce, chcemy się sami przekonać jak jest naprawdę.
nie bylo sensu wszystkiego upychac w samochod
zębole
a w tym wiaderku to nie ma się dostępu żeby dokładnie umyć.

mnie jeszcze nie,ale moja córa wczoraj złapała katar i noc mieliśmy straszną 

ogromny kamień z serca mi spadł
miłego dnia!

za fasolki i za mamuSki trzymam