Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 11:07   #2011
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

ja bym nie czekkała tak długo poszłabym od razu do gin i poprosiła o zwolnienie po co masz się męczyć
jeśli chodzi o L4 to przynajmniej u mnie wygląda to w ten sposób że kiedy kończy mi się jedno L4 to w tym dniu idę po następne nie ważne który jest.

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:08   #2012
caffelate05
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Wystawia z dniem w którym jesteś na wizycie inaczej chyba nie może.
może też chyba do 3 dni wstecz
i na pewno może "od jutra" ja tak miałam

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:09   #2013
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
matallewar przecież patrząc na Twoj brzuszek to jestes chudziutka jak przecinek !!!
Taka talia u mnie była, pewnie dlatego, że jestem malutka Ale wcale nie uważam, że byłam szczupła - po prostu byłam normalna.... Ehhhhh a teraz......... jak maciora albo hipopotam
No nic, po porodzie będzie tworzyły silną grupę wsparcia, celem utraty cm i kg - obiecajcie
PS. a z moim męzem od piątku nie rozmawiałam przez tel
Moja waga i centymetr kłamią. To jedyne rozsądne wyjaśnienie :P

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:10   #2014
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziubku , Zosiu, Venus macie rację !
Może przez to, że czuję się super, to nie zdaję sobie sprawy ze moj stres w pracy wpływa na fasolkę..... na pewno tak jest (szkoda, ze nie da sie tego sprawdzić)

Dlatego jak pójdę 15.02 na wizytę to poproszę o L-4....
Lekarz wystawia tak z dnia na dzień czy np od 01. marca ? Jak to wygląda ? (dodatkowo mam małego wielkości wiśni mięsniaka - to też zawsze jakieś zagrożenie dla ciąży chyba..)
Kochana
nawet się nie zastanawiaj Lekarz da Ci l4 od dnia w którym będziesz u niego na wizycie, najczęściej dają na 3-4 tygodnie czyli do następnej wizyty. I jeśli jest ok lekarz to nawet go nie powinnaś prosić tylko poinformować, że chciałabyś dostać zwolnienie. Ja też zmieniałam w 12 tygodniu lekarza bo poprzedni miał mnie głęboko gdzieś i wybierał sobie pacjentki które "lubił" a inne olewał. Ta nowa lekarka bez mrugnięcia okiem dała l4 i dla mnie to okaz fachowości. W końcu kto jak nie my ma decydować czy praca jest szkodliwa czy lajtowa i można do niej chodzić. Pamiętaj to najlepszy czas który możesz podarować fasolce i sobie potem już trzeba będzie godzić pracę i dzieciątko
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:11   #2015
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

oj ja obiecuje jako pierwsza podpisuję się obiema rękami

Stary 2011-01-17, 11:12   #2016
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
może też chyba do 3 dni wstecz
i na pewno może "od jutra" ja tak miałam
Bardzo możliwe, ja zawsze mam wyznaczona wizytę na wtedy kiedy kończy mi się zwolnienie.
Ale chyba nie może tak że idziesz 15 a on wypisuje Ci od początku następnego miesiąca.

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:13   #2017
Lolka1212
Zadomowienie

Jak czytam co piszecie o zwolnieniach to aż wstyd bierze, bo ja praktycznie od początku ciąży na L4 jestem.. Ale akurat miałam to w pracy ustalone, zresztą zaraz po tym jak się dowiedziałam, że będę miała bejbika, zgłosiłam to w pracy i władze najwyższe, że tak to ujmę () same zapytały kiedy mam zamiar odpocząć, odstresować się i po prostu przynieść L4.. wtedy jeszcze pewna nie byłam jak to ma wyglądać, bo jestem bardzo energiczną osobą i wtedy perspektywa siedzenia w domu przez 8 miesięcy mocno mnie przerażała! Chciałam pracować, ale od czasu przerwę sobie zrobić i takei krótkoterminowe zwolnienia brać, otwarcie to powiedziałam i wtedy usłyszałam, że dla nich lepiej jak przyjmą kogoś na zastępstwo, a ja będę mieć zwolnienie ciągłe.. bo przy opcji dwa tygodnie L4, miesiąc praca ani nikogo nie mogą za mnie przyjąć, ani też ja Jzbytnio się nie napracuję.. i tak wspólnymi ustaleniami od dawna mam zwolnienie i odpoczywam sobie w domu.. Jak się później dowiedziałam nie ja pierwsza w pracy i nie ostatnia miałam taką możliwość, żeby bez żadnych pretensji i obaw, że pracę stracę.. także jestem zadowolona I mimo, że swoją prackę bardzo lubię i chętnie do niej wrócę, to cieszę się, że tych wszytskich stresów z nią związanych nie przeżywam i mam błogi spokój..

A czas na zwolnieniu spędzam pożytecznie - na intensywny kurs j.niemieckiego sobie chodzę, uczę się, czytam, trochę publikuję.. i o pracy póki co zapominam

Jajć.. ale się rozpisałam
Stary 2011-01-17, 11:15   #2018
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Bardzo możliwe, ja zawsze mam wyznaczona wizytę na wtedy kiedy kończy mi się zwolnienie.
Ale chyba nie może tak że idziesz 15 a on wypisuje Ci od początku następnego miesiąca.
to chyba nie jest możliwe
u mnie nie zawsze się tak da, żeby iść na wizytę tego dnia kiedy się kończy, bo mój gin nie przyjmuje codziennie
ale właśnie np. 1 czy 2 może się cofnąć i wtedy mam ciągłość zwolnienia

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:18   #2019
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolka tylko pozazdrościc tak mądrych i wyrozumiałych władz !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:19   #2020
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

nono Lolka tylko pozazdrościć takich pracodawców choć ja też nie mam na co narzekać moja dyrektorka kiedy dowiedziała się że jestem w ciąży to przytuliła mnie i powiedziała że dzięki takim ludziom jak ja mamy prace po czym po godzinie przyniosła mi owoce i sok pomidorowy do picia żebym miała dużo witamin a teraz co jakis czas dostaję od niej i innych pracowników miłego smska

Stary 2011-01-17, 11:20   #2021
matallewar
Zakorzenienie

Trochę Wam zazdroszczę, że możecie sobie tak wziąć zwolnienie

Dla mnie, jeśli bym skorzystała z jedynej możliwości, czyli urlopu zdrowotnego na uczelni, to byłby rok w plecy i po urodzeniu dzidzi musiałabym wrócić na studia.
Nie wspominając, że pracuję na godziny, więc jak nie pracuję, to nie zarabiam.

I w ten sposób dopóki ciąża nie byłaby poważnie zagrożona, to muszę i studiować i pracować.
A poszłabym na zwolnienie, tak, żeby odpocząć.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-17 o 11:21
Stary 2011-01-17, 11:23   #2022
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
nono Lolka tylko pozazdrościć takich pracodawców choć ja też nie mam na co narzekać moja dyrektorka kiedy dowiedziała się że jestem w ciąży to przytuliła mnie i powiedziała że dzięki takim ludziom jak ja mamy prace po czym po godzinie przyniosła mi owoce i sok pomidorowy do picia żebym miała dużo witamin a teraz co jakis czas dostaję od niej i innych pracowników miłego smska
ojej !!!!!!!!!!! Ale to milusie ze strony Twojej pani dyrektor !!!!! Przekochana kobieta

matallewar ale o ile dobrze kojarzę, to Ty mozesz z domku pracowac? To też troszkę masz luźniej aniżeli gdybyś musiała co rana wstawac równo z budzikiem i odbębnić 8 h

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-17, 11:26   #2023
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

tak to jest bardzo miłe z jej strony dlatego mam ogromne wyrzuty sumienia że nie mogę pracować w sumie przyjęła mnie od września i po 2 tygodniach dowiedziała się że jestem w ciąży
mogła powiedzieć do widzenia bo nie miałam podpisanej umowy na czas nieokreślony a postąpiła po prostu ludzko...wspaniała kobieta

Stary 2011-01-17, 11:30   #2024
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ojej !!!!!!!!!!! Ale to milusie ze strony Twojej pani dyrektor !!!!! Przekochana kobieta

matallewar ale o ile dobrze kojarzę, to Ty mozesz z domku pracowac? To też troszkę masz luźniej aniżeli gdybyś musiała co rana wstawac równo z budzikiem i odbębnić 8 h
To fakt, z pracy z biurze zrezygnowałam jakoś pod koniec października, bo nie dawałam rady ze studiami i pracą i tym okropnym zmęczeniem, które mnie męczyło w pierwszym trymestrze.
Ale teraz bywa tak, że do zrobienia jest tyle, że cały dzień siedzę przy komputerze (chociaż z założenia 4h :/) i pracuję. I teoretycznie mogę się obrazić i odpocząć, ale wtedy zrzucam wszystko na tż i on się nie wyrabia i pracuje potem do 22-23

Zastanawiam się, co będzie w maju... Na szczęście mamy co nieco odłożone, ze ślubu i oszczędności i najwyżej z tego będziemy brać przez pierwsze 3 miesiące, a potem niestety znów będę musiała pracować (ale z domu), a pewnie po pół roku będę musiała iść normalnie na etat, bo koniec studiów, ZUS trzeba będzie płacić i już się nie będzie opłacało na zlecenie

No już nie narzekam :P Pewnie są kobiety, które mają gorzej, a ja czasem za bardzo się zamartwiam ;]
Ale na co dzień staram się patrzeć tylko na pozytywne strony tego, że jestem w ciąży

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-01-17 o 11:37
Stary 2011-01-17, 11:38   #2025
amarcia
Wtajemniczenie

Ale mam pycha jabłuszka... Mmmmmmmm...
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:43   #2026
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

amarcia nawet nie rób smaaka
ja mam takiego lenia dzisiaj że do tej pory w piżamie i w łóżeczku nawet nie mam ochoty iść do sklepu.
w sumie to powinnam już ruszyć ten swój szanowny tyłek i trochę tu ogarnąć ale tak fajnie mi się z wami pisze

Stary 2011-01-17, 11:45   #2027
amarcia
Wtajemniczenie

Pisz pisz vanes... Wyślę ci jabłuszka mailem
Stary 2011-01-17, 11:48   #2028
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

kurczę posiedze tu jeszcze trochę potem posprzątam iskoczę do sklepu mój kochany wróci dopiero o 18 z pracy tak więc mam trochę czasu

Stary 2011-01-17, 11:48   #2029
amarcia
Wtajemniczenie

Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Moja Wiki spadła w konkursie już chyba na 9-tą stronę Podratujcie 5-cioma gwiazdeczkami, jeśli ktoś jeszcze nie głosował...
Stary 2011-01-17, 11:48   #2030
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry! Dzisiaj mamy kontrolne usg, wiec prosze trzymajcie kciuki za mojego dzidziusia i mam nadzieje, ze nereczki sie nie powiekszaja

Kochana wczoraj sie zwazylam i sie przerazilam, przytylam 8 kg, a zaczelam dopiero 24ty tydzien wcale sie nie obzeram a kilogramy same przybywaja...no i sie zmierzylam w brzusiu tak jak Wy i mam 86 cm, czyli nie jest jakis gigantyczny, ale ja mam to mega wciecie w krzyzu, wiec mnie wypycha...

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Princi ja też mam same ciuszki z krótkim rękawem i w ogóle takie letnie.. wydawało mi się, że jak nakupuję grubych pajaców i bodziaków to dzidziuś mi się przegrzeje, a że termin mam na czerwiec (02.06) to już prawie lato, upał i tak dalej.. A teraz znowu martwię się, że źle zrobiłam i teraz chyba będę dokupować cieplejsze rzeczy.. Praktycznie rozmiarki "56" i "62" same lato, a grubsze dopiero od "68" i "74" mi się zaczynają..

A czy wygodne, czy nie dla maluszka to wydaje mi sie, że tak.. ale na główkę przy wciąganych bluzeczkach trzeba bardzo uważać, bo noworodek nie potrafi jeszcze sam sobie utrzymać.. więc chyba wygodniejsze na pierwszy czas takie nie wciągane przez łepetynkę
Wiesz co wczoraj sobie wypisalam co juz mam i na dlugi rekawek to mam tylko spioszki do szpitala, ale u mnie to w maju juz sa upaly, wiec chyba nie bede nic kupowac, ew. jakies okrycie/kurteczke na wieczor, a zawsze mozna dokupic... te bodziaki i bluzeczki co mam to sa wszystkie rozpinane przy szyjce, no ale zakladane przez glowke, wiec chyba kupie ze 3 pary body kopertowe, jak myslisz

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
jestem wreszcie!!
plecy mi odpadaja i brzuch mnei zaczal pobolewac, dzidzia sie wiercic i wyginac tak ze mialam az twardy brzuch jakby glowka czy plecki sie prezyly, wiec leze bo juz na nic nie mam sily, wiem ze jestem nienormalna, ale poukladalam moje ciuchy, powyrzucalam sporo, oproznilam prawie szafe bo rzeczy beda tylko w garderobie, na miejsce szafy wpada lozeczko, zrobilam meijsce na rzeczy dla dzidzi do przewijania i karmienia u nas w sypialni i oproznilam szafe w malym pokoju dzieciecym i przelozylismy do salonu, poukladalismy posciel reczniki w przedpokoju i na koncu posegregowalam dzieciece ubranka i z uzywanych wyrzucilam te najbardziej zniszczone..

a ja wam kochane wklejam, wiem ze Moria byla zainteresowana, liste moich rzeczy od razu mowie, ze wszystko z poczatku listy jest nowe plus ubranka pod napisem nowe, reszta ubranek uzywana z dwoch zrodel, po dziewczynce i chlopaku wiec pewnie troche z nich jeszcze wyrzuce albo komus oddam, bo nei wszystkie mi sie podobaja.
i musze jakos mzoe bardziej uporzadkowac ta liste bo nie ogarniam
anula_81 chyba juz nic wiecej nie bedziesz kupowac, zaszalalas
Stary 2011-01-17, 11:49   #2031
spice1985
Zadomowienie

Hej dziewczynki Ale piękna pogoda, nic tylko na spacer się zbierać

Słuchajcie, przeglądam sobie wanienki ze stelażami na allegro i sama nie wiem co dobre Powiedzcie mi doświadczone i rozeznane mamuśki, czy warto kupić wanienkę profilowaną w środku?Czy jak dzidzia jest taka totalnie malutka to normalnie ją tam wykąpie trzymając na ręce, czy jak? Czy lepiej gładką w środku wannę? A może któraś już kupiła i się pochwali...??

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 11:51   #2032
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

śliczna dziewczynka to musiała dostać pięć gwiazdeczek

Stary 2011-01-17, 12:01   #2033
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Moja Wiki spadła w konkursie już chyba na 9-tą stronę Podratujcie 5-cioma gwiazdeczkami, jeśli ktoś jeszcze nie głosował...
Melduję, że oddałam głos

A po za tym to fakt, że tak miło poklachać dzięki necikowi Ja się na razie żegnam bo powoli zbieram się do lekarza na 14. Proszę trzymać kciuki, żeby było wszystko ok Z góry dziękuję. Do wieczorka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:03   #2034
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

Słuchajcie, przeglądam sobie wanienki ze stelażami na allegro i sama nie wiem co dobre Powiedzcie mi doświadczone i rozeznane mamuśki, czy warto kupić wanienkę profilowaną w środku?Czy jak dzidzia jest taka totalnie malutka to normalnie ją tam wykąpie trzymając na ręce, czy jak? Czy lepiej gładką w środku wannę? A może któraś już kupiła i się pochwali...??
Ja nie wiem, czy profilowaną, czy nie... Na pewno chcę z termometrem i nie chciałabym za dużo na nią wydać. Więc chyba taką zwykłą, nieprofilowaną. Tylko nie wiem, czy to wygodne.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-01-17, 12:03   #2035
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziubek oczywiście że trzymamy kciuki powodzenia

Stary 2011-01-17, 12:06   #2036
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Dzisiaj mamy kontrolne usg, wiec prosze trzymajcie kciuki za mojego dzidziusia i mam nadzieje, ze nereczki sie nie powiekszaja
Nasze kciuki i myśli są z tobą!

Cytat:
(...)wczoraj sie zwazylam i sie przerazilam, przytylam 8 kg, a zaczelam dopiero 24ty tydzien wcale sie nie obzeram a kilogramy same przybywaja...no i sie zmierzylam w brzusiu tak jak Wy i mam 86 cm, czyli nie jest jakis gigantyczny, ale ja mam to mega wciecie w krzyzu, wiec mnie wypycha...
8 kilo to chyba tragedii nie ma A jak się nie objadasz to przynajmniej nie masz wyrzutów sumienia.. ja mam i wagę unikam jak ognia!!

Cytat:
Wiesz co wczoraj sobie wypisalam co juz mam i na dlugi rekawek to mam tylko spioszki do szpitala, ale u mnie to w maju juz sa upaly, wiec chyba nie bede nic kupowac, ew. jakies okrycie/kurteczke na wieczor, a zawsze mozna dokupic... te bodziaki i bluzeczki co mam to sa wszystkie rozpinane przy szyjce, no ale zakladane przez glowke, wiec chyba kupie ze 3 pary body kopertowe, jak myslisz
Princi ja sobie właśnie wczoraj w necie poszperałam za info na ten temat i podobno kopertówki są wygodniejsze dla mamy przy ubieraniu, ale z tymi wkładanymi przez główkę jednak nie jest tak źle.. i podobno większość ciuszków potrafi dobrze się naciągnąć, więc chyba panike tylko posiałam Ja muszę dokupić z dłuższymi rękawkami, bo jednak chociaż czerwiec nie mamy takiej pogody jak u ciebie.. a szkoda!
Stary 2011-01-17, 12:06   #2037
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a ja myślę że kupię taką zwykłą z termometrem a jak nie będę umiała dać sobie rady to przecież są takie wkłady z gąbki że można położyć dziecko i nigdzie sie nie ślizga no i przede wszystkim koszt takiej gąbki nie przekracza 20 zl więc da się przeżyć

Stary 2011-01-17, 12:07   #2038
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

vanes cuudowna szefowa! Tylko szukac ze swieczka takiej przełożonej. Ja zaczełam prace w mojej obecnej firmie od 01.01.2010 i pod koniec listopada gdy miałam mówić, że jestem w ciaży to miałam strasznego stresa - ze mi wygarnie, iż pracuje dopiero niecały rok i już ciąża... Ten babsztyl jest do tego zdolny..

amarcia niestety juz nie moge zagłosowac

spice1985 nad tym samym sie zastanawiam. Widziałam też takie fajne z wbudowanym termometrem - to też chyba przydatny gadzet ? niestety nie pomoge jaką wybrac, bo doswiadczona nie jestem

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-17, 12:08   #2039
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam kochane brzucholinki
Ja dzisiaj wśród nielicznych wyspanych, wczoraj pod wieczór zaczął mnie łapac jakis nerwoból na twarzy, bolała mnie cała lewa strona twarzy, głowa, ucho, szyja - posmarowałam Amolem (pierwszy raz w życiu) i jestem zachwycona jaki to cudowny lek , spałam jak niemowlę całą noc
Dzisiaj suoer pogoda, chyba znowu pójdziemy na spacerek, a tak to leniuchowanie na całego (Tż ma wolne)
Princi, Anula trzymam kciuki za wizyty , wiem, że jeszcze jakieś dziewczyny mają wizyty, ale wybaczcie nie pamiętam , ale kciuki też zaciskam

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Czy Wy nawet w niedziele nie oszczędzicie nikogo??? Jak można tyle produkować??
Też tak czasem macie ze mniej czujecie dzidzie? Albo wydaje sie Wam ze brzuch zmalał? U mnie sie jakies dziwne rzeczy dzieją... W tyg młody szalał a na weekendzie zero! nemo!
Też tak mam, że mała czasami kopie cały dzień, a w inny cicho-sza. Ale już ją rozgryzłam , jak się bardzo najem i mam twardy brzuch, ona ma chyba mniej miejsca i wtedy ją czuję strasznie (aż boli), a jak brzuszek miękki to ją czuję delikatnie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

AHA, sutki naciągacie, miętosicie albo masujecie?
Ja się spotkałam z masowaniem sutków, ale przed porodem - żeby wywołac poród . Przynajmniej tak zawsze mówił ordynator na obchodzie, te kobitki, które do porodu miały masowac, a my absolutnie nawet się tam nie tykac, bo to powoduje skurcze
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 12:10   #2040
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

Kochana, ja mialam zupelnie normalna, najzwyklejsza wanienke i wg mnie zadne "cuda" nie sa potrzebne. Dziecko kapie sie trzymajac przedramie pod pleckami, a kciuk i inne palce wchodza pod paszke dziecka - doskonaly chwyt Pod pupe maluszka warto polozyc recznik lub pieluchy - zapobiegaja poslizgowi. Mialam oczywiscie ochote na super wanienke z wypasem, ale to nie ma sensu - to oczywiscie jest moja opinia.

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości