|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Witam Drugą Zmianę Forumową
![]() Obrobiłam się ze wszystkim, chata wysprzątana, ja ogarnięta i wymasowana [niezły hardcore sobie zafundowałam taką szczotą anycellulitową], a teraz chwila przerwy na kawę i forum. Potem zabieram się za obiad. Dziś wyszukane danie w postaci placków ziemniaczanych z jogurtem greckim ![]() Violisiu, musiałam się jakoś zmotywować, bo nie napisałabym tej pracy. Podczytuję materiały, ale żadnej konkretnej pisaniny ![]() ![]() ![]() Aliczko, tytuł boski, uważam, że idealnie odda klimat, w jakim będziemy po porodach ![]() Agnieszko.M, jeśli to Cię jakoś pocieszy, to odczuwam podobnie, jeśli chodzi o to zezwierzęcenie ciąży i porodu. Rodzenie łożyska ![]() Samego karmienia też się obawiam... dziwne to takie, nieapetyczne. Jednak chciałabym karmić piersią. Zobaczymy. Kasiu, smutasku! Przecież nie ma się czym denerwować! A jeśli już masz zły humor, to wpadaj na forum, wysłuchamy i pozrzędzimy razem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() Ale właśnie umówiłam prywatne usg 3d/4d na 25 stycznia ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2133 |
Wtajemniczenie
|
the-sania zdrowe - tylko się cieszyć
![]() ![]()
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ten przesąd, to kiedy nakazuje on kupować wózek? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Wtajemniczenie
|
moria44 cho wyslemy zażalenie do mamarozmawia, że my chcemy w Łodzi a oni nas mają w... poważaniu
#2136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jestem ZA karmieniem piersia, uwazam, ze wytwarza sie cudowna wiez miedzy matka a dzieckiem i dla mnie jest to cos pieknego. Ja schudlam 20kg, ale nie zawdzieczam tego karmieniu niestety, czekalam na te efekty odchudzajace i sie doczekalam... +4kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
chyba ja tu najbardziej porzadna jestem....
nadrabiam wszytko a wam mozna pisac i pisac i w kolko o to samo pytacie ![]() a pozniej pytanie "kto tu ma blizniaki ![]() ![]() ja w przesady nie wierze i kupuje wozek praktycznie za 2 tygodnie, bo jest na miejscu i nie bede ryzykowac, ze ktos mi go sprzatnie, a na magazynach roznie jest miejsce mam, postawie go i bedzie spokoj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa ja też poszukuję motywacji do uczelni :P Co prawda nieco niższy stopień, ale do czwartku nauka, a potem zakupy
![]() kasia1361 My planujemy jakoś w marcu/kwietniu. I tak zamierzam zamówić na allegro już dawno wypatrzony, więc może przyjść nawet jak już będę w szpitalu ![]() A pranie będę robić po sesji i feriach (primo - muszę uzbierać ciuszki, secundo - teraz mam zaliczenia i egzaminy, a w ferie chcę napisać większość magisterki) Ale dzidzia dziś daje czadu :P Chyba naprawdę nie lubi, jak mama się uczy :P Nudzi ją Informacja publiczna? :P
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-17 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam Philipsa z nakładką pokrytą złotem - to ona sprawia, że nie ma podrażnień, zapłaciłam za nią 99zł. Bronchildę mam gładką jak kolano ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za tą małą dziewczynkę, oby wytrwała ![]() Cytat:
![]() No to co czekamy do lutego, dobrze że to już niedługo ![]() Cytat:
![]() kasia no a jak z tym Twoim kontem na Allegro, udało Ci się założyć? Bo tam można naprawdę w b. dobrej cenie wózki wyczaić, łóżeczka tak samo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2140 |
Zadomowienie
|
the_sania nie smuć się,ważne że dzidziuś zdrowy,może warto wybrać się na prywatne usg.Zapłacisz i lekarz bedzie robił usg i napewno dziecko sie pokaże.
Mary poziomkowa wiesz ja dokładnie nie wiem ,kiedy jest dobry i odpowiedni moment.Wiem jedno,że nie chciałabym sie rozczarować. W 2002 roku w kwietniu rodziłam synka w 32tyg i był on jużmartwy niestety. Miałam już wózek i ubranka od tamtej pory jak byłam w ciąży z chłopcami ,to z kupnem wózka czekałam do samego końca. Sama rozumiesz dlaczego jestem przesądna .
#2141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam podobny wiek ciąży do ciebie 20 t 5 dni. Jeśli chodzi o mojego Toniego, to właśnie ostatnio szaleje na maksa. Jak w nocy o 4-ej mąż przyłożył mi rękę do brzucha, a ten go kopnął, to aż mąż mnie przytulił i powiedział "Boże, kochanie przepraszam, że ci to zrobiłem ... napewno boli" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
melduje sie jako kolejna porzadna, nadrabiajaca wszystko - nawet 30 stron ![]() a kto ma blizniaki ??? ![]() ![]() ja z wozkiem czekam bo mam po Olku, a przylatuje do mnie mama, wiec bedzie mozliwosc chodzenia na 2 wozki, ale w miedzyczasie rozgladam sie za okazja na ted & phila, bo chyba jednak ten wlasnie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I apeluję o poruszenie tu tematów, których JESZCZE NIE BYŁO: wózki, wyprawka, butelki,... o! Butelek dawno nie było ![]() ![]() W ogóle to kupujecie wanienki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewuszki
![]() lecę was nadrabiać bo zostało mi chyba z 6 stron jeszcze ![]() jesteście bezlitosne ![]() napisze tylko, że dzisiaj zaczynamy 20 tydz., dzidzia wciąż kopać nie chce...a wczoraj pokusiłam się na kalendarz chiński i wyszła mi córcia...zupełnie inaczej niż mówią mi moje przeczucia, że będzie synalek:P wszystko sie okaże mam nadzieje już 27:p a co do tycia...to wczoraj o 1 w nocy jadłam kanapkę.... ![]() ![]()
#2146 |
Wtajemniczenie
|
ja nie widziałam dzidziusia, bo nie miałam ekranu przed sobą (tylko lekarz ma jak na nfz), ale TŻ widział wszystko. lekarz przez całe badanie nie odzywał się, teraz odczytałam wyniki z kartki, którą dostałam
waga 568,07g a niestety CRL nigdzie nie widzę :/ coś tylko gadał, jak zapytałam o długość, że jakby wyjąc z brzucha i rozpłaszczyć ![]() a no i TŻ mówi, że jak zrobił te pomiary to dośc długo szukał płci (bo powiedzieliśmy że chcemy poznac) i na boku lewym nawet kazał mi się kłaśc, ale stwierdził, że przy takim położeniu nie widac płci niestety. ![]()
![]() |
#2147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie wrastaja ci wloski takie czarne twarde jak np tz sie gola na twarzy to po 2 dniach maja buzie jak papier scierny ![]() Cytat:
wychlostam ![]() eweska i taverney Cytat:
butelki kupione na poczatek mam butelke dr brown'sa antykolkowa jedna 125 druga 250 ml i aventu maja 120 ml do herbatki wrazie w waninka 82 cm czyli ta mniejsza plus gabka plus stelaz w trakcie zakupu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem przesądów, uważam to za takie sztuczne nakręcanie i stresowanie. Jest mi bardzo, bardzo, bardzo przykro z powodu syneczka, jednak nie wiązałabym tego z kupowaniem czegokolwiek wcześniej. Idąc tym tropem zakupy powinnyśmy robić dopiero po porodzie... Matallewar, no to też masz motywację, kurde, no jakoś trzeba, bo rzuciłabym pracę w kąt ![]() Amarcia, Moria, dawajcie do Wawy na te matki rozmawiające ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wnioski: najlepsze najprostsze, nieprofilowane (ewentualnie dokupić za grosze profilowaną gąbkę) - dla niewyczuwających temperatury lub tż'ów z wbudowanym termometrem :P mary poziomkowa ja motywacji i tak mam mało... To znaczy może nawet nie motywacji, ale chęci... Czytam notatki i nagle orientuję się, że myślę o ubrankach, wanience i łóżeczku :P I zaraz hyc na wizaż :P i tak w kółko :P
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-17 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio w gazecie Twoje dziecko znalazłam coś, co mi się bardzo spodobało kołyska Knoppa http://www.luxlux.pl/artykul/12606/kolyska_knoppa I w gazecie i na tej stronie, do której podałam link jest napisane, że można to kupić w sklepie Natural Kids, ale jakoś tam nie widze tej kołyski. Szukałam też na allegro, ale nic. A bardzo by mi się takie rozwiązanie podobało. Oczywiście zwykłe łóżeczko też bym kupiła. Ale taka kołyska wydaje mi się świetnym rozwiązaniem, możnaby zamontować haki na suficie w sypialnie, salonie i gdzie tam jeszcze dusza zapragnie, a potem w miarę potrzeb sobie tylko przewieszać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
Matallewar, naprawdę?! O wanienkach było?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba, że to też sporo... mary poziomkowa czasem mam wrażenie, że o wszystkim już było ![]() Aaaa... i tż do mnie z pracy napisał, że dostał nowe propozycje współpracy, chcą stałą umowę+umowy na mniejsze rzeczy ![]() ![]()
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-17 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Wtajemniczenie
|
poziomkowa no!!! (a swoją drogą mam ochotę na pozioooomki) już mówiłam o tym babo
![]() ![]() A chciałabym taaaaaaaaak bardzo!!!!!!!!
#2156 |
Zakorzenienie
|
Amarcia, co do wanienek, to już chyba z 3 razy sama pisałam, że mam używaną, w spadku, zwykłą i tak, o!
Co do przyjazdu, to i tak Cię nie usprawiedliwiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 |
Zadomowienie
|
Agnieszka nie sprzeczam się co do terminu wystawiania l4 byc może i tak jest,że do 7 dni.Doktorka tak mi powiedziała,ponieważ musza zgadzac jej sie numeru czy coś takiego.
Ja butelek nie kupuje przed porodem,mam zamiar karmić piersią tak jak chłopców,a jeśi pójdzie coś nie tak to wyśle tz-ta i kupi zanim do domu wrócimy. Wanienke oczywiście kupić musze ,bo nie mam. Ja musze wszystko kupić ,po chłopcach wszystko porozdawałam koleżankom,został mi tylko materacyk z łózeczka ![]() Jakiś czas temu pisałyście o odciagaczach do pokarmu,ja miałam z aventu. Jednak nie zdał egzaminu,wiecej potrafiłam ściagnąc recznie niż za jego pomocą. My dziś mamy mnóstwo energii,za oknem słoneczko ładnie świeci to i ochota do pracy większa mimo poniedziałku. Umyłam 1 okno,zostały mi jeszcze 3 i dziś je umyję ,zrobiłam obiadek,rozpaliłam w centralnym ,za chwilę biore się za okna. Na końcu podłogi i kurze. Jutro ide do firmy odebrać pita rocznego,tż pod koniec tygodnia odbierze i mogę się rozliczyć. Mary nie odbieram twojej wypowiedzi jako ataku,wiemże masz rację.Pewnie to nijak miało sie do kupna wózka czy innych rzeczy. Każdy ma prawo się wypowiedzieć ,taka już jestem i wolę jeszcze poczekać. Wiem na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-01-17 o 14:25 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Moderatoreska
|
a ja strzelę dziś focha i tyle
![]() Nie dość że po weekendzie jakoś nie mogę się wbić w wątek to jeszcze nie mam jak was nadrobić :P I ja się pytam kto tu ma bliźniaki ???? hmmm Też sobie pożartuję a co ![]() Nie nadrobię co pisałyście ![]() ![]() ![]() Mojego wielkiego bębena może Wam dziś wkleję, bo szykuje się do wyjścia do ludzi więc i moją mordkę Wam pokażę ![]() Lecę dziś też do Sephory bo wyprzedaże są może coś upoluję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 |
Wtajemniczenie
|
Koleżanko z forum o smacznym niezwykle nicku ŻE CO? Nie usprawiedliwiasz? Znajdę w tym Nigdziebądziu i przez kolano przełożę! Już wpisuję w nawigację i znajdę Cie!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.