|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
modro my sie chyba od srody meczymy a kiedy dalas paracetamol? bo u nas lepiej po okolo 30 min jest lepiej
#1682 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
przepraszam, ze sie nie odzywam, ale tak jak pisalam w weekend byli rodzice tz (zrobili nam w domu mala rewolucje-tesciowa wszystko przekladala, sprzatala itp,myslalam , ze TZ ja wygoni ![]() trzymam kciuki za ole!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||||
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i najlepszego dla Sebcia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() papi-dla Adaśka też dużo zdrówka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zakorzenienie
|
na vivie fajne piosenki leca jakas lista i takie starsze ale nie stare utwory
![]()
#1685 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
U nas nocka w miarę, jak już Oluś dobrze zasnął to obudził się 2 razy na jedzonko i wstaliśmy o 7:30, teraz czekamy na kolede ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Rozeznanie
|
bidulki te Wasze dzieci, i choroby i ząbki, rehabilitacje...
siala no nie wiem co napisać, ostatecznie będzie jak zawsze w takich sytuacjach czyli co nie zrobisz to "jakoś to będzie" ![]() hd u nas nikt nie powiedział mi wprost azs, od pediatry było skierowanie do alergolożki z rozpoznaniem podejrzenie azs, ale ona mi nie powiedziała "tak azs", jednak wyszystkie zalecenia od niej są jak przy azs, no i ja raczej tez się skłaniam ku temu, że to to, bo objawy są książkowe. Nie pocieszę Cię za bardzo, my do tej pory nie mamy bankowego alergenu, a może on być niekoniecznie w jedzeniu (choć u Was może tak, bo karmisz piersią więc nawet przy ograniczonej diecie uczulać może coś czego nigdy byś nie podejrzewała). Myślę, że masz dobry pomysł z marchewką, jak podasz tylko "poza piersią" to coś Ci to powinno powiedzieć. Marchewka wbrew opinii bezpiecznego produktu lubi uczulać chyba ostatnio częściej, my też na razie nie jemy, podobnie jak jabłka (a od tego zaleca się zaczynać, u nas okazało się to pudłem) Generalnie co do rozszerzania diety u maluchów z alergicznymi skłonnościami to zalecenie jest takie, żeby się nie spieszyć, żeby nie sprowokować alergii. Opóźniamy o 1 czy 2 miechy np mięso, żółtko, no i gluten w 10 miesiącu, żeby nie spowodować celiakii (to mi lekarz radził, i też tak czytałam). |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myślę, że przy alergi AZS w mniejszym czy większym stopniu jest nieuniknione. u nas narazie ładna buźka ale znowu na ciele się zrobiły dzisiaj w nocy placki zaraz pokaże ci zdjęcie. nie mówiąc o odparzeniu na szyjce bo ono nie znika nigdy ![]() biedactwo trzymajcie się i wracajcie szybko do domu ![]() glooria fajny pokoik ![]() ![]() właśnie sobie przypomniałam odnośnie chodzików co czytałam w jakimś starym numerze mam dziecko. napisze wam. CHODZIK ułatwia trening kroczenia - MIT To jeden z najgorszych prezentów, jakie można dać własnemu dziecku. Sadzanie brzdąca w chodziku na kółkach jest wygodne dla rodzica, ale źle wpływa na rozwój ruchowy malucha i opóźnia- a nie przyspiesza- naukę chodzenia. Chodzik obciąża nadmiernie stawy biodrowe malca ( mogą się przez to nieprawidłowo kształtować ). Dziecko nie ćwiczy w nim mięśni górnej partii ciała ( chodzenie wymaga koordynacji rąk i nóg ) oraz zmysłu równowagi ( ciągle ma podpórkę w postaci siodełka chodzika). Uczy się za to odpychać od podłogi palcami i wewnętrzną strona stopy, co może prowadzić do płaskostopia i innych wad. aneciaslonko dobrze, że już troszkę lepiej z małą ![]() papi a jak u was ? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wszytskim chorym dzieciaczkom szybkiego powrotu do zdrowia ![]() pewnie coś jeszcze miałam ale znowu zapomniałam :/ a jak cytuję to i tak połowe mi wywala. a ostatnio jakoś czas mi się skurczy więc rzadziej odpisuję |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Rozeznanie
|
wiolek a od wielkiego dzwonu smarujesz sterydem bo ja tak [staram się jak najrzadziej i jak najmniej], u nas miewamy podobne zmiany ale teraz wyciszone są, bo te to na zdjęciu wyglądają nieciekawie.
a co do bujaka, ja tez miałam do 9, chwilowo przetrzymuję go w foteliku samochodowym, póki sam nie siądzie Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-01-17 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zadomowienie
|
kociamborek, aj dobijają mnie Natalki brzuszkowe problemy.
Siala, stęskniłam się! ![]() Mama przyszła i mnie zdenerwowała do rana. Zawsze w sobotę jeździmy do dużej babci ze strony taty na obiad. Przyjeżdża też tata i to już tradycja. Dziś mama mi zaczęła wyrzucać, że do małej babci nie jeździmy, a ona się nami zajmowała, a duża babcia nie i że jak tak mogę itp, itd. No kurde, wszystko rozumiem, ale mała babcia ma bardzo ciężki charakter, mimo, że ją proszę, nosi Natalię, a ma Parkinsona i ją rzuca. Boję się, że się z nią przewróci, albo ją upuści, bo przez chorobę traci czucie w rękach. Jak tam jadę, to tylko się denerwuję. Kocham małą babcię bardzo, ale to mnie naprawdę strasznie męczy i drażni. Na dodatek, jak w czasie mojej wizytu u niej jest mama, to już w ogóle, bo non stop zwraca babci na coś uwagę, fuka na nią i ja później do wieczora nawerwowa jestem. Powiedziałam mamię, że chcę z Małą do alergologa, bo nie przyswaja słoiczków, to mi mówi, że mam próbować cały czas butelki. Nosz kur wór, nie potrafi zrozumeić, że to nie jest tak, że Natalia nie chce, tylko ona od razu ma histerię i się krztusi, a ja boję się, że się zachłyśnie i coś jej się stanie. Tym bardziej wszyscy co się znają mówią, że dziecko od matki raczej nie załapie butelki. Wiolek, Natalia miała od urodzenia identyczne odparzenie na szyjce. Smarowałam juz wszystkim - Alantanem, kremem na odparzenia, itp. Zeszło dopiero po kkilku dniach smarowania kremem Nivea na każdą pogodę. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-01-17 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dostałaś jakieś lekarstwa, maści? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zadomowienie
|
entertete nie smaruje sterydem . bo jak posmaruję to racja zagoi się ale za 3 dni to samo. więc bym musiała znowu. a skoro go to nie boli i nie swędzi ( przynajmniej nie widać by mu przeszkadzało ) to wolę mu nie dawać sterydów :/
on ma w tym miejscu bo jest bardzo okrąglutki i nie ma wogóle szyi prawie. ale w sumie pod kolanami tak samo jest. i u nas wcale to nie jest bardzo zaognione tylko taki średni stan ![]() martysek może spróbuję ten nivea ale tak jak mówię nawet jak się wyleczy zaraz jest to samo. a z babcią wcale ci się nie dziwnie, że nie chcesz do niej chodzić skoro nie słucha o co ją prosisz. nie przejmuj się mamą wpuszczaj 1 uchem a 2 wypuszczaj ![]() idę jakieś ciasto na szybko zrobić zanim rekin wstanie bo ostatnio cały czas chce się bawić, sam nie może wyleżeć ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2011-01-17 o 11:36 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szymek ma takie plamki jak Twoje maleństwo ale ma ich dużo mniej. Na policzkach mocno i na łokciu, rączce i kolanie po jednej plamce. Hmmm... nie wróży to nic dobrego. Czytałam, że testy do 3 roku są niemiarodajne. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1693 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie dobrze, że mi przypomniałaś, bo ja włożyłam go do szafki, bo myślałam, że jakoś wyjdziemy sami, ale z niektórych plam wychodzimy sami, z innych po lekkim smarowaniu, a są takie, które wracają podobnie jak u wiolek Edytowane przez entertete Czas edycji: 2011-01-17 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tez spala do 7 prawie... pozniej marudzila, plakala i po czopku znowu zasnela, obudzila sie pogodna, na nocnik i ladnie kupa poszla ![]() Cytat:
u nas w syropie nie daje bo i tak mi jeszcze ulewa wiec bez sensu. my dzis na rehabilitacje jedziemy a jutro do centrum zdrowai dziecka na 3-4 dni sie polozyc :/ Cytat:
na dobra sprawe te takie skoczki [nie wiem czy wiecie o co mi chodzi] robia wiecej krzywdy... Cytat:
![]()
![]() |
#1695 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
![]() ja nie wiem czy bym nie zwariowała szukajac jakiegoś alergenta lub patrząc na krostki u dzieciaczka jestem pełna podziwu dla mam skazowców i alergików ![]() jak wy sobie dajecie radę z tym wszystkim ![]() dzięki mamusie mi tez pokoik malej sie strasznie podoba tz miał gest i wyobraźnię bo ja myślałam że będzie za bardzo TŁOCZNO w tym pokoiku ale jednak nie wszystko jest zgrane i pięknie sie komponuje muszę mu jakoś wynagrodzić pracę nad pokoikiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | ||
Zadomowienie
|
hd no udało się i dostaliśmy orzeczenie dla mnie to super bo zawsze jakaś kasa dodatkowa na kremiki a małemu nie zaszkodzi bo to tylko na rok dostał więc nie będzie mieć kiedyś przez to problemów
ELIDEL ja używałam kiedyś i wtedy kosztował 100 zł ![]() Cytat:
![]() wiadomo każdy robi jak uważa i wstawiłam to tylko po to by pokazać co o tym piszą ja wolę nie narażać małego na cokolwiek bo dzieci brata , sąsiadki, kolegi czy kogoś tam korzystały i nie miały problemów ![]() ale każdy robi jak uważa wstawiłam tylko opinie z gazety ![]() Cytat:
a teraz to poprostu olałam skoro nie mam na to wpływu :/ na szczęscie te objawy skórne nie zostawiają blizn i jeśli maluch z nich "wyrośnie" to nie będzie konsekwencji w późniejszych latach. gorzej jeśli mu zostaną albo przemienią się w alergię wziewną - a tak podobno najczęściej jest ![]() no ale małego to nie swędzi więc nie przejmuję się już tym tak jak na początku Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2011-01-17 o 12:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja po lebkach podczytuje. Weekendy u nas tak szybko leca, po prostu szok.
Martysek, a co to jest duza babcia i mala babcia, to jakies wewnatrzrodzinne ksywki? Czy bardziej zamiast babcia i prababicia? Wiolek, moja Amelka miala takie plamki, ale nie tak duzo, miala na szyjce i chyba czasem na nozce, na szczescie to zeszlo i juz nie wraca, ale mojej siostry synek ma egzeme i meczy sie troche. Haniu witaj, fajnie, ze sie odezwalas. U nas w piatek we wiadomosciach jakies odkrycie, ze jednak karmienie piersia ekskluzywnie do 6-go miesiaca nie jest dobre, bo pozno sie wprowadza nowe pokarmy i przez to sa alergie. Ciekawe ile razy jeszcze zmieniazdanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie materaca gryka-pianka-kokos. Czy Wasze dzieci dalej śpią na kokosie czy już zmieniłyście na grykę, bo ja odnoszę wrażenie, że Szymkowi już za twardo. W dzień w ogóle nie chce spać w łóżeczku, a w nocy się strasznie wierci. Nie wiem od kiedy się przekręca materac. A i czy dajecie już poduszeczki, czy dalej na płasko.
Haniu miło Cię widzieć z powrotem ![]() ![]() ola dużo zdrówka dla Robercika i dla wszystkich chorych dzieciaczków Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2011-01-17 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zadomowienie
|
Scoobs, mała babcia to mama mojej mamy, a duża babcia to mama mojego taty. Chodzi o wzrost
![]() Lilka, Natalka cały czas śpi na kokosie i nie daję jeszcze poduszeczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Rozeznanie
|
Niezle Martysek
Ola, oby Robercik szybko wrocil do zdrowia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Martysek nie zazdroszczę sporów rodzinnych kochana A to się pochwalę dziś kończymy 6 miesięcy zaparaszamy na party ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2011-01-17 o 13:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też używałam tej maści Elidel,ale u mnie lekarka mówiła,żeby nie z dużo tylko jak jest ostry stan,bo mała się przyzwyczai i przestanie pomagać. wiolek mała dziś grzeczniejsza,ale za to nie chce w ogóle jeść!Dostałam dziś,paczkę od Nestle z soczkiem (jabłkowy) słoiczkiem (jabłkowy) -to się śmieje,że trafili jak kulą w płot (moja jest uczulona)no i kaszka sinlac dla skazowców,to jej zrobiłam-ale jeść nie chciała ![]() martysek fajne ksywki ![]() ania współczuję nocki..moja chociaż w nocy ostatnio normalnie śpi...inaczej bym sfiksowała ![]() lilka ja mam materac lateksowy,oddychający,wię c nie pomogę..a Patuśka śpi nadal bez poduszki.. modro mam nadzieję,że małej szybko się polepszy! Ciekawe jak Papi maluszek?Ja zmykam się pakować na basen-mamy dziś pierwsze zajęcia zorganizowane ![]() ![]() Misiulka wszystkiego naj dla maleństwa! ![]()
![]() |
#1705 |
Wtajemniczenie
|
no i byliśmy u lekarza. Stwierdziła że to 3 dniowka.. No zobaczymy.. W sumie dziś 4 dzień i już nie ma gorączki. A czy ta wysypka to wyskakuje zawsze? Bo dr kazała mi obserwować czy nie wyskoczyło coś. Mam nadzieję że już jest po wszystkim..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
Lili sto lat sto lat
![]() ![]() ![]() Buziaki od cioci i Karolci ![]()
![]() |
#1707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() misiulka wszystkiego najlepszego dla Lili ![]() ![]() ![]() jakos mi weny brak do pisania... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1708 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę co nam powie pediatra ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() ech... co kilka lat lekarze zmieniają zdanie Wyszłam z założenia, że jesli mały bedzie dobrze przybierał na wadze i nie będzie miał problemów to zacznę karmić stałymi po 6 miesiącu i tak zrobiłam. Alergia pojawiła się jakiś miesiąc temu a podobno najlepiej w takiej sytuacji karmić piersią (bo już sie zastanawiałam nad odstawieniem go). ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za info ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko my trafiliśmy na promocje chyba bo kosztowała 23 pln hmmmm a to czy koniec dowiemy sie po wizycie u lekarza... ale z tego co wiem to oni tak szybko nie odpuszczają i dopiero zaprzestają jak jest wszystko ok... a on nadal niechetnie sie przewraca [z pleckow na brzuszek - po prostu nie lubi lezec na brzuszku to jaki interes sie przewracac? z brzuszka na plecki to tylko hyc i juz ![]() Zdrowia!!
Nasze Przeboje i Przygody http://nhn-naturalnewychowanie.blogspot.com/ Album Naszego Skarba http://magdalenap.aguagu.pl Magdalenka jest już z nami ![]() Edytowane przez mlmFM Czas edycji: 2011-01-17 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Raczkowanie
|
Rozumiem, ale teraz juz bedzie tylko lepiej
![]() Wszystkiego najlepszego dla małej solenizantki ![]() Super ze juz nie ma gorączki, to widocznie była ta 3 dniówka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.