Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 15:59   #2191
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

nt podkładów to ja się nie wypowiem bom laik, kupuję najtańsze w rossmannie i nie narzekam ale może moja cera wytrzymała jest udanego popołudnia Wam życzę mamusie a ja zmykam do szykowania obiadku no i muszę mieszkanko ogarnąć trochę buziaki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 15:59   #2192
Agnieszka.M
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Matallewar ja ostatnio tez w Cerfurze kupiłam body za 3.99

a dzisiaj w pepco za 5.99 jedne wzięliśmy z mężem nawet nie protestował

dziewczyny jak to jest w szpitalu, czy musimy mieć ubranka dla dzieci? czy na czas szpitala zapewnia je szpital?? Bo jak my to chyba lepiej mieć takie których nie będzie szkoda nam wyrzucić w razie czego, że jak czymś ubrudzą i to się nie dopierze to szkoda trochę takich super

Ja dzisiaj kiepsko spałam ale to dlatego że pełnia się zbliża i ja tak zawsze mam, a do tego księżyc mi prosto w okno świecił
To pewnie zależy od szpitala. Tam, gdzie ja chce rodzić jest tak, że od lekarza dostanę listę rzeczy, które mam zabrać do szpitala. Z tego, co wiem, to na tej liście są 3 kaftaniki, śpioszki i chyba body z ubranek. Ale z tego, co się dowiedziałam od innych mam, które tam rodziły, to póki nikt się nie upomni o te ubranka, to lepiej ich nie wyjmować, bo potem już nie wracają i zostają na stanie szpitala
Najlepiej dowiedz się w konkretnym szpitalu.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:00   #2193
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
ja biorę na czczo i popijam wodą, nigdy mi nie było niedobrze
za to mam wrażenie, że z zaparciami gorzej jeszcze od kiedy biorę żelazo
Z zaparciami to też mam mały problem odkąd biorę żelazo.
Bede musiała spróbować na czczo,do tej pory zawsze łykałam zaraz po śniadaniu.
Dziękuje za odpowiedź

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:00   #2194
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Ja od roku używam podkładu vichy aera teint i jestem zadowolona bardzo.
Teraz kiedy jestem na chorobowym ,rzadko się maluję.
Zdarzyło się kilka razy,ze z domku nie wychodziłam ,jednak jak spojrzałam w lustro to musiałam sobie makijaż zrobić.Podkrązone oczy i te sprawy strach było patrzeć w lustro.

Dziewczynki ,które bierzecie żelazo czy Wam także jest po nim strasznie niedobrze?
Nawet mnie nie straszcie, że po żelazie robi się niedobrze...?
Ja właśnie za chwilkę idę wykupić tabletki.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:00   #2195
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Super!

Haaa, wiedziałam że nasza wizażowa wizażystka o to zapyta
Kochana ewesko, otóż ja też pierwszy raz w życiu kupuję ten sam podkład po raz drugi Jest to Clinique anti-blemish solutions, kolor 02 (fresh ivory).
Nie twierdzę, że to podkład idealny ale jest jak dla mnie idealnie dopasowany do mojej skóry i jej potrzeb, no i jeszcze ten kolor - pierwszy, który nie jest za ciemny, za jasny, za żółty lub za zielony - jest dokładnie taki jak moja skóra więc jak dla mnie KWC A testowałam chyba wszystko co jest na topie wizażowej złotej listy i te tanie i te drogie

No nie, ja się zaraz spóźnię do tego lekarza. IDĘĘĘ już nie czytam
Ja mam Clinique Superfit, ale nie jestem z niego zadowolona, w sumie z koloru bo ogólnie do dziennego makijażu ok, ładnie wygląda na skórze, ale nie mojej, wzięłam najjaśniejszy odcień w sklepie był ok, ale na twarzy niestety po nałożeniu ciemnieje i jest dla mnie za ciemny
Ja będę szukać dziś podkładu Fred Farrugia niby tani bo 39zł, chcę go przetestować i zobaczyć, a jak nie będzie to się chyba skuszę po wielu opiniach na Clarins Everlasting Foundation tylko mam nadzieję, że będzie przeceniony również bo 160zł to dużo jak na podkład góra 120zł mogę dać

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Z ubrankami to zależy od szpitala, musiałabyś się dowiedzieć jak jest u Ciebie. U nas trzeba mieć jedynie pampersy i chusteczki, no jeśli chcesz to jakąś tetrę i smoczek a wszystko inne zapewnia szpital, więc pod tym względem jest ok.

Oj to Ty dopiero będziesz mieć bałagan Już Ci współczuję ale za to takie czyściutkie nowiutkie mieszkanie jak ładnie wygląda

Amarcia Twoja mała już nie pisze po ścianach? mój ma napady, że krzyżyki robi na każdej ścianie, dobrze że kredą. Jak ładnie później różowe na moich brązowych ścianach wyglądają?!

Moria będziesz podglądać?
Mężul musi się streszczać bo tylko popołudniami będzie mógł remontować a chcemy jeszcze przedpokój zrobić i kuchnię, a synka pokój ewentualnie w przyszłą zimę. Tż ma stresa żeby się ze wszystkim wyrobić, czy za wcześnie nie urodzę :P Ogólnie ostatnio jak dzwonię do niego to pyta czy rodzę
Ja do niego mówię, żeby sobie tak nie żartował bo dzieciaczki mają zakaz wychodzenia z brzuszka wcześniej niż w kwietniu
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:00   #2196
bzyczka1
Zakorzenienie

napisze zaraz do koleżanki, ona niedawno rodziła to będzie wiedziała jak jest u nas w szpitalu tylko nie wiem który to będzie "mój" szpital bo mój doktor przyjmuje w szpitalu ale w sąsiednim mieście a w moim go nie lubią i potrafią zapytać rodzącej "a dlaczego tutaj a nie tam" jakby to miało znaczenie jakieś.

A to że torbę trzeba spakować to ja wiem i mam plan spakować ją już początkiem kwietnia i niech sobie stoi i czeka...termin mam na 17 maja...lepiej niech stoi i czeka niż jak mam zacząć rodzić i torbę pakować, między skurczami będę biegać i szukać rzeczy

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:01   #2197
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
a ja ponawiam moje pytanie sprzed kilku dni....bo została straszliwe olana...aż mi smutno i przykro było....do tego stopnia, że miałam się juz wypisac z wizażowania
CO MOGĘ ZROBIĆ BY PRZYŁĄCZYĆ SIĘ DO KLUBU MAMUŚ MAJ-CZERWIEC?????
Ty wiesz co, ja tez nie wiem. To jest jakas straszna tajemnica, ktora nie zostanie przeze mnie pewnie nigdy zglebiona.

Cytat:
Super!

Haaa, wiedziałam że nasza wizażowa wizażystka o to zapyta
Kochana ewesko, otóż ja też pierwszy raz w życiu kupuję ten sam podkład po raz drugi Jest to Clinique anti-blemish solutions, kolor 02 (fresh ivory).
Nie twierdzę, że to podkład idealny ale jest jak dla mnie idealnie dopasowany do mojej skóry i jej potrzeb, no i jeszcze ten kolor - pierwszy, który nie jest za ciemny, za jasny, za żółty lub za zielony - jest dokładnie taki jak moja skóra więc jak dla mnie KWC A testowałam chyba wszystko co jest na topie wizażowej złotej listy i te tanie i te drogie

No nie, ja się zaraz spóźnię do tego lekarza. IDĘĘĘ już nie czytam
Ja mam Anti blemish w kolorze 01, jest dla mnie troche za ciemny. Ale przerzucilam sie na niego z Colorstay i z Photogenic Lancome i jakos sobie daje ze mna rade. Wlasnie, musze mu wystawic recenzje w KWC.
Cytat:
Z ubrankami to zależy od szpitala, musiałabyś się dowiedzieć jak jest u Ciebie. U nas trzeba mieć jedynie pampersy i chusteczki, no jeśli chcesz to jakąś tetrę i smoczek a wszystko inne zapewnia szpital, więc pod tym względem jest ok.
U nas wszystko trzeba miec. I podobno jeszcze sie zdarza, ze polozne myla ubranka i dzieci sa poubierane w ubranka sasiada.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:01   #2198
Eve1603
Zakorzenienie

A tak w ogole to wlasnie sobie zabookowalam 3/4D, mam 26 lutego, prawie dokladnie 2 lata po pierwszym z Olusiem bylam 28go. Oczywiscie juz nie moge sie doczekac

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:03   #2199
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Z zaparciami to też mam mały problem odkąd biorę żelazo.
Bede musiała spróbować na czczo,do tej pory zawsze łykałam zaraz po śniadaniu.
Dziękuje za odpowiedź
przeczytaj w ulotce swojego leku jak należy go brać, bo u mnie właśnie jest, że na czczo

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:03   #2200
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Ja od roku używam podkładu vichy aera teint i jestem zadowolona bardzo.
Teraz kiedy jestem na chorobowym ,rzadko się maluję.
Zdarzyło się kilka razy,ze z domku nie wychodziłam ,jednak jak spojrzałam w lustro to musiałam sobie makijaż zrobić.Podkrązone oczy i te sprawy strach było patrzeć w lustro.

Dziewczynki ,które bierzecie żelazo czy Wam także jest po nim strasznie niedobrze?
E tam ja po żelazie czuję się dobrze, nic mi nie dolega, a z zaparciami sobie poradziłam jak i ze zgagą i to tym samym czyli zajadaniem migdałów i zgagi nie ma i zaparć

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
JA TO BYM CHCIAŁ CHOCIAŻ WIEDZIEĆ JAK TO Wygląda no, ale... chyba się nie dowiem.... bo zastanawiam się ogólnie jak na wizażu wygląda przyłączanie sie do klubów...ja jeszcze zielona w te klocki jestem
Napisz PW do Agi
Stary 2011-01-17, 16:07   #2201
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Mężul musi się streszczać bo tylko popołudniami będzie mógł remontować a chcemy jeszcze przedpokój zrobić i kuchnię, a synka pokój ewentualnie w przyszłą zimę. Tż ma stresa żeby się ze wszystkim wyrobić, czy za wcześnie nie urodzę :P Ogólnie ostatnio jak dzwonię do niego to pyta czy rodzę
Ja do niego mówię, żeby sobie tak nie żartował bo dzieciaczki mają zakaz wychodzenia z brzuszka wcześniej niż w kwietniu
Oby siedzieli tam jak najdłużej
Później nam zdjęcia będziesz wklejać jacy dorodni mężczyźni

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:11   #2202
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Oby siedzieli tam jak najdłużej
Później nam zdjęcia będziesz wklejać jacy dorodni mężczyźni
Za tydzień się okaże ile urośli od zeszłego podgladania czyli usg, ciekawa jestem ile już ważą
Stary 2011-01-17, 16:16   #2203
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mary nie odbieram twojej wypowiedzi jako ataku,wiemże masz rację.Pewnie to nijak miało sie do kupna wózka czy innych rzeczy.
Każdy ma prawo się wypowiedzieć ,taka już jestem i wolę jeszcze poczekać.
Wiem na pewne rzeczy nie mamy wpływu.
Kasiu, ja uważam, że nie powinnaś w ogóle brać pod uwagę jakichkolwiek problemów. Nie nakręcaj się i nie stresuj niepotrzebnie

W kwestii żelaza, to niestety może powodować ono dolegliwości żołądkowe. Dlatego lekarze zalecają branie żelaza po posiłku/w trakcie, nawet jeśli w ulotce jest na czczo. Jednak prawda jest taka, że na czczo lepiej się wchłania. No i nie wiadomo, co lepsze

A zaparcia też powoduje, norma i nie ma się co stresować. U mnie jak zwykle na odwrót i Sorifer powoduje lekuchne bieguneczki czasami

No i trzeba pamiętać o witaminie C przy przyjmowaniu żelaza!

Moooria, zgadzam się z Tobą

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:18   #2204
amarcia
Wtajemniczenie

O O O !!! Kuzynka mnie podczytuje!
Dzień dopry
(powiedzcie, że miła jestem, grzeczna i wogóle...)
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:20   #2205
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Amarciu, niech lepiej zagłosuje na Wiki, a nie tam podgląda

vege!
Stary 2011-01-17, 16:22   #2206
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dokładnie! Bo my już nie możemy. W sumie to bez sensu, że tylko raz można zagłosować.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:23   #2207
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:

Kasieńka
Stary 2011-01-17, 16:33   #2208
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

a ja wam zazdroszcz e tych remontów....chciałabym miec własne do wyremontowania....oj jak ja bym chciała

a dlaczego mi umkneo głosowanie na wiki? zaraz nadrabiam i oddaje swój 5 gwiazdkowy głosik
Stary 2011-01-17, 16:34   #2209
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Kochana z tego co wiem,to lekarze robili wszystko aby utrzymać ciąże jak najdłużej,ale niestety nie dało już rady dzieci zaczeły pchać się siłą na świat...Była nawet zszywana od środka aby podtrzymać chociaż jeszcze z pare tygodni,ale i to nie pomogło,wody zaczeły cieknąć i nie dało rady już zatrzymać akcji porodowej.
Przykre

W którym szpitalu leżała twoja koleżanka?

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Nic sie nie martw ja też jestem świnka - więc jest nas dwie i możemy sie przytulić do siebie naszymi brzuszkami
Dołączam
Wyglądam jak słonica

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Coś za gładko brzmi ten tytuł ja bym proponowała
"Bęben wisi do pasa, nadwaga jak u grubasa, my majowo - czerwcowe mamy zrzucamy swe zbędne kilogramy!"
Świetne!

Cytat:
Dziewczyny ja Wam jeszcze raz polecę golarkę elektryczną, kosztuje około 100zł więc jeśli Wam szkoda kasy to niech Wam TŻ'ci na Walentynki kupią Można się golić na ślepo, nie ma po nich podrażnień, wrastających włosków no i przyda się nie tylko na czas ciąży
Ja mam Philipsa z nakładką pokrytą złotem - to ona sprawia, że nie ma podrażnień, zapłaciłam za nią 99zł.
Bronchildę mam gładką jak kolano
Dobrze wiedzieć
Bo ja już działam na oślep, brzuch mi prawie wszystko zasłania
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:40   #2210
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ktoś tu wspomniał o remontach

vege!
Stary 2011-01-17, 16:45   #2211
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś tu wspomniał o remontach
Ja nic nie mówię, ale od nas się moja siostra pod koniec marca wyprowadza i wtedy pomyślimy o remoncie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:45   #2212
amarcia
Wtajemniczenie

antropia podziękować

Wszystkim dziękuję za glosowanie laseczki wy moje, tylko że my się już chyba nie wybijemy... Ale dziękuję prześlicznie i kłaniam się nisko. Zaraz do domciu. Wrócę tu na nocną zmianę
Stary 2011-01-17, 16:47   #2213
mimbi
Zakorzenienie

Nie wiem jak Wy, ale wcinam lodyyyyyyyyyyyyyy
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:48   #2214
Kjane
Zadomowienie

amarcia - podczytuję, dzięki temu jestem na bieżąco z informacjami
Na Wikulę oczywiscie zagłosowałam

Wszystkiego dobrego przyszłym mamusiom!!!
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:51   #2215
amarcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kjane Pokaż wiadomość
amarcia - podczytuję, dzięki temu jestem na bieżąco z informacjami
Na Wikulę oczywiscie zagłosowałam

Wszystkiego dobrego przyszłym mamusiom!!!
Osz ty babo a ja myślałam, ze się mną wcale nie interere... iiiiiiiiiiidę do domu
Stary 2011-01-17, 16:52   #2216
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Matallewar, będziecie mieli mieszkanko dla siebie, jak się wyprowadzi? My ciągle ten remont odkładamy. Sypialnia do remontu, znaczy nowy kolor na ściany, neutralny, bo to wciąż będzie nasza sypialnia + kącik dla Hanki

Mimbi, ja pożarłam do kawy Kinder Bueno, to było silniejsze

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Kjane, dzięki! Tak patrzę na podczytywaczki wątku i właśnie Ciebie obstawiałam, jako kuzynkę

vege!
Stary 2011-01-17, 16:55   #2217
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

No to ja już umyłam 2 okienka ostatnie zostawiam na jutro.Podłogi lśnia ,po kurzu nie ma śladu.Teraz bede odpoczywać z chłopcami.
Lody mmm pycha zjadłabym ale ,jest mi niedobrze po nich.
Wcinam słodką bułke z dżemem jagodowym i kubkiem mleka popijam.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:56   #2218
kruczaa
Rozeznanie

Cześć kobietki
Ale gonicie z tymi stronami, cięzko was nadrobić.
Amarcia ja swój głos też jużoddałam, oczywiscie 5
Aliczka tytuł genialny

U mnie żelazo też spada, ale cały czas w normie. Na początku miałam 14,4 a teraz 12,9. Mam nadzieje że nie będę musiała przyjmować tego, bo na zęby też chyba nie zaciekawie wpływa.

A jeszcze była mowa o butelkach. Ja planuje kupić ten zestaw z Aventu
http://www.mamabebe.pl/product-pol-5...SCD270-00.html
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:58   #2219
eweska
Moderatoreska

Dobra ja spadam z synkiem na trening, będę pewnie z powrotem koło 20 :/
Stary 2011-01-17, 16:59   #2220
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Nie wiem jak Wy, ale wcinam lodyyyyyyyyyyyyyy
Ja właśnie zeżarłam wielką porcję lodów bakaliowych z bitą śmietaną i banankiem
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości