Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 17:36   #2251
Lolka1212
Zadomowienie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Świetne te kompleciki

Podpatrzyłam tą wanienkę polecaną przez Andziota i przy okazji zobaczyłam - fajna podkładka do przewijania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419
Podkładka fajna.. prosta, ale ładna! I moje kolory - brąz, beż Tydzień temu byłam z mężem w Ikeii i nic do kupienia nie widziałam, jakieś wszystko niejakie było.. ale pecha miałam, albo oko słabe hmmm

A wanienka Andziotku fajna, bo normalna.. te wszystkie z naklejkami kaczuszek, żabek, czy innych kąpiących się stworów nie bardzo leżą w moim guście..

Agnieszka M niestety żadna sieciówka.. Zwykły sklepik dla niemowlaków.. ale miło, że tez Ci się podoba

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-01-17 o 17:41
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:38   #2252
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

oj nawet nie wiesz jak dobrze wiem o czym piszesz

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:41   #2253
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Absolutnie nie, włoski nie rosną twardsze i nie wrastają. Sama byłam zaskoczona i w życiu bym takiej maszynki nie kupiła sama z siebie ale koleżanka mi ją poleciła, która nie mogła się golić zwykłą żyletką bo miała okropne podrażnienia, szczególnie pod pachami i kupiła taką golarkę i to jedyny sposób na jej golenie

hmm to wcale nie takie glupie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
przeciez wiem to taki zarcik byl
piekie, mi tu podnosic cisnienie
Cytat:
Ja właśnie zeżarłam wielką porcję lodów bakaliowych z bitą śmietaną i banankiem
ty malpo
ja tez kceeeeeeee

a co do klubu
daje osobom, ktore udzielaja sie czesto i od dluzszego czasu'

smigam zaraz na basen

a antropia jestes na forum od 2 tygodni
takze narazie do zaproszenia daleko
ale o mimbi pomysle

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2011-01-17 o 17:44
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:44   #2254
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ja tez jestem za prosta wanienką... i chcę kupić podkład z gąbki do kapania, o którym była mowa wcześniej... sama byłam świadkiem jak zadowolona mam kapała dzidziolka przy użyciu tej gąbeczki do momentu aż dzidzia siadać nie zaczęła chyba będę się czuła bezpieczniej bo jest mniejsze ryzyko poślizgu aczkolwiek ręczniczek czy pieluch chyba tez by taka funkcje spełniły przyzwoicie
Stary 2011-01-17, 17:44   #2255
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!
ja w domku po obiadku probowalam was doczytac i przyznam zajelo mi to spoooroooo czasu pisaczki wy okrutne!
ja po wizycie, wyniki krwi dobre, prawie idealne, podobnie jak cisnienie i siuski, serduszko bije slicznie, mala fika, wiec jestem zadowolona, w zwiazku z bolem plecow dostalam uwaga...20% zwolnienia, ale dobre i tyle bo przynajmniej moge godzine krocej dziennie siedziec, a w sumie w domu i tak bym zwariowala

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
A ja wyszperałam coś dla fanek żyrafkowych:

http://allegro.onet.pl/4cz-wyprawka-...396925377.html

Chociaż cenowo wcale nieokazyjnie
ja ja poluje na zyrafki!! cuuudasne! ja juz mam kocyk w zyrafki, jedne spioszki, ale ten zestaw genialny..chceeeemmmm!
Cytat:
Absolutnie nie, włoski nie rosną twardsze i nie wrastają. Sama byłam zaskoczona i w życiu bym takiej maszynki nie kupiła sama z siebie ale koleżanka mi ją poleciła, która nie mogła się golić zwykłą żyletką bo miała okropne podrażnienia, szczególnie pod pachami i kupiła taką golarkę i to jedyny sposób na jej golenie

mary chciałam napisać to samo
No bo kasiu1361 czy uważasz, że to co się stało jest wynikiem tego, że miałaś już wózek i ciuszki?
Ja rozumiem, że teraz wolisz zaczekać z zakupami ale jak dla mnie takie sytuacje nie są dowodem na to, że przesądnym trzeba być. To jest tylko niepotrzebne nakręcanie się i straszenie. Moja kuzynka rodziła martwego synka w 40t. - wychodzi więc na to, że zakupy należy robić po urodzeniu dziecka - wtedy jest bezpiecznie

I nie wierzę też, że brak ubranek czy też innych rzeczy dla dzidzi powoduje mniejszy ból po stracie maluszka

Ja wiedziałam, że w naszym przypadku może być ciężko z posiadaniem własnego dziecka a i tak miałam już w domu od ponad roku kilka dziecięcych ubranek Na mnie działały one pozytywnie, wierzyłam że kiedyś, w końcu ubiorę w nie moje dziecko i cały czas wierzę, że tak właśnie będzie
jestem calkowicie za! ja tez mam taka maszynke depilator-maszynke, nogi depiluje(znaczy w cuiazy gole bo tak mam wrazliwe na bol, ze nei daje rady depilowac, a paszki i miejsca wiadomo traktuje ta golarka, ja podobnie jak ty po jednorazowce, mam straszne podraznienia, bable i cala pokrwawiona jestem
co do przesadow tez zgadzam sie calkowicie. W pierwszej ciazy mialam juz ubranka ale nikomu nei mowilam o ciazy do 12 tygodnia, a w 13 stym sie dowiedzialam, ze dzidzia juz od 10 tyg nie zyla w brzuszku, wiec i tak nei mowilam czekalam balam sie cieszyc i co? nei zmienilo to mojego bolu po stracie, teraz mowilam mamie psiapsiolom od poczatku, w pracy od 7 tygodnia bo mialam mldosci, poza tym chcialam zeby wiedzieli i dbali o mnie, szczegolnie ze jak poronilam w tamtej ciazy i tak wszyscy sie dowiedzieli. ubranka mam juz od dawna po kolezanki dziecku, wozek zamowiony ma przyjsc na poczatku lutgeo do PL, a w Norwegii bedziemy go mieli mam nadzieje na pocztaku marca najpozniej. ciesze sie ciaza i tyle. Co ma byc to bedzie i tak.
Cytat:
Super!

Jest to Clinique anti-blemish solutions, kolor 02 (fresh ivory).
Nie twierdzę, że to podkład idealny ale jest jak dla mnie idealnie dopasowany do mojej skóry i jej potrzeb, no i jeszcze ten kolor - pierwszy, który nie jest za ciemny, za jasny, za żółty lub za zielony - jest dokładnie taki jak moja skóra więc jak dla mnie KWC A testowałam chyba wszystko co jest na topie wizażowej złotej listy i te tanie i te drogie

No nie, ja się zaraz spóźnię do tego lekarza. IDĘĘĘ już nie czytam
ja tez kupuje podklady ciagle inne, ten clinica tez mialam, ale zarowno 01 jak i 02 i w zaden z kolorw nie moglam sie wstrzelic, teraz mam lancome ale musialabym sprawdizc jaki ale jest bardziej na lato bo taki lekki i nie kryje dobrze wiec dokupilam loreala muss jakis(niestety nie mam pamieci do nazw ) plus fajna baze i tez nie jest najgorzej na to puder mineralny ze smashboxu od ktorego jestem uzalezniona geniallllnyyy.
Eweska jakies komentarze??
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja w przesady nie wierze i kupuje wozek praktycznie za 2 tygodnie, bo jest na miejscu i nie bede ryzykowac, ze ktos mi go sprzatnie, a na magazynach roznie jest
miejsce mam, postawie go i bedzie spokoj
ja tez! jak pisalam wozek zamowiony i juz sie go doczekac nie moge, w przyszlym meisiacu fotelik
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Coś za gładko brzmi ten tytuł ja bym proponowała
"Bęben wisi do pasa, nadwaga jak u grubasa, my majowo - czerwcowe mamy zrzucamy swe zbędne kilogramy!"
genialne!
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ja tylko przywitam się i zmykam na obiad.
jestem przybita, bo nie dość, że tak czekałam na to usg, to oczywiście jakże mogło być inaczej? dzidziuś zasłonił to, co ma między nóżkami i nadal nie znamy płci
pewnie już do porodu nie poznam, jak chodzę na nfz. a prywatnie nie mam gwarancji, że dzidziuś pokaże się dobrze.

ech

no a poza tym wszystko bardzo dobrze
kochana, dowiesz sie plci predzej czy pozniej, najwazniejsze,ze dzidzius zdrowy**
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Gorzej jak ktoś, tak jak ja,nie ma wanny A brodzik mam wprawdzie głęboki, ale nie zatyka się (albo my nie wiemy jak to zrobić), i kabina jest półokrągła, więc otwór po rozsunięciu drzwi ma max 40-50 cm...nie wyobrażam sobie potem tam dziecka kąpać...Ech.
ja tez mam tylko brodzik wanny brak, ale nie robie z tego problemu, mam szafke w lazienkce(duza lazienke w miare mamy) i na neij bede stawiac wanienke, ewentualnie na stelazu, damy rade
Cytat:
Cześć gaduły kochane!

anula – no sporo masz tych ciuszków i już nawet pościel dla małej. I poukładane wszystko… ja trzymam ciuszki w torbach, kosmetyki i inne w wielkim kartonie i wiaderko to kąpania małej też służy póki co za składzik na pierdółki My planujemy nabyć pościel w Ikeii więc pewnie przy okazji zakupu łóżeczka ją weźmiemy.
Moria co ty, w niedziele wczoraj ukladalam, tak to mialam powrzucane w reklamowach i nei moglam sie ogarnac, wczoraj oproznialam szafe, przenosilam nasze rzeczy, zeby dzidzia miala miejsce, ale ciuszki i tak jeszcze nieuprane, wiec czeka je remanent
co do poscieli, tez mialam kupowac w Ikei, ale ta co ja znalazlam w princessie byla w takiej samej cenie , bo przeceniona a troche ladniejsza, bo cos nei moge sie wstrzelic we wzory ikei(te dla dzieci bo dla nas mam tylkoe Ikeowa posciel i jak pisalam kupilam tylko biala i kremowa i juz mnie mama okrzyczala
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Listopadowa
A mówił Ci ktoś, że jesteś podobna do aktorki Magdy Cieleckiej? notabene, mojej ulubionej aktorki

Ja też Moria u Ciebie nie byłam buuu a chce poznać naszą szefową przyjmij zaproszonko kochana
no wlasnie!! Listopadowa podobna do cieleckiej!! zgadzam sie
dobra ide cos porobic, bo dokad przyszlam siedze i czytam wizaz

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:44   #2256
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Podpatrzyłam tą wanienkę polecaną przez Andziota i przy okazji zobaczyłam - fajna podkładka do przewijania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419
Są świetne! To jeden z punktów na mojej liście zakupów, bo nie będę mieć przewijaka, tylko tę ceratkę na łóżko i wtedy jazda z pieluchą Przypuszczam, że kupię ze dwie, żeby w razie awarii jedna mogła do prania iść

Obliczyłam, że zakupy w Ikei wyjdą jakieś 300 zł, ale nie ma dramatu biorąc pod uwagę, że to z łóżeczkiem

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:46   #2257
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
hmm to wcale nie takie glupie

piekie, mi tu podnosic cisnienie

ty malpo
ja tez kceeeeeeee

a co do klubu
daje osobom, ktore udzielaja sie czesto i od dluzszego czasu'

smigam zaraz na basen

a antropia jestes na forum od 2 tygodni
takze narazie do zaproszenia daleko
ale o mimbi pomysle

oki ja tylko ciekawska jestem
Stary 2011-01-17, 17:51   #2258
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Anula, to może jeszcze powtórzy aukcje z żyrafami

co do pościeli Ikea, to na pewno kupujemy tę:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153243

A drugi komplet, to nie mam pomysłu, może gdzieś porozglądam się jeszcze Na Allegro nie chcę, bo czasami te kolory są jednak przekłamane. Pewnie kupię gładki komplet w jakimś zwykłym sklepie i tyle A prześcieradełka na pewno z All, bo najtańsze chcę kupić dwa frote i jedno bawełniane

vege!
Stary 2011-01-17, 17:56   #2259
spice1985
Zadomowienie

Dziewczynki, a napiszcie mi nicka allegro osoby którą sprawdziłyście pod względem ciuchów ciążowych ? Bo chce kupić leginsy m.in i jakąś tunikę dłuższą, a tyle razy się nacięłam na ciuchach z allegro, że wolę Was zapytać. Wiem że kupowałyście legginsy na początku,ale przyznam się bez bicia,że nie chce mi się tych starych wątków przekopywać.
W ogóle to masakra,bo na styk się zapinam w kurtkę zimową! A zima ma wrócić i ja nie wiem co zrobię...Przecież nie będę kupowała teraz płaszcza...Najlepsze to to że na wiosnę też nie mam okrycia wierzchniego że tak powiem

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:58   #2260
agus87
Zakorzenienie

ok
smigam na basen

bede pozniej
i jak zobacze 5 stron nadrukowanych to zatluke
Stary 2011-01-17, 18:00   #2261
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
co do pościeli Ikea, to na pewno kupujemy tę:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153243

A drugi komplet, to nie mam pomysłu, może gdzieś porozglądam się jeszcze Na Allegro nie chcę, bo czasami te kolory są jednak przekłamane. Pewnie kupię gładki komplet w jakimś zwykłym sklepie i tyle A prześcieradełka na pewno z All, bo najtańsze chcę kupić dwa frote i jedno bawełniane
Mary hmm, czyli że co? na Allegro pościele ładne, a na żywo wyglądają lipnie?! może tak być, bo ładne zdjęcie i w ogóle cała aranżacja zawsze robią swoje.. W Ikeii plus, że wszytsko dotkniesz, pomacasz, oglądasz w realu.. trzy prześcieradełka mówisz? zakoduje, bo ja póki co tylko zbieram info odnoście łóżeczek i pościeli

A teraz mi się przypomina, że Pauliza zamawiałam, czy w prezencie dostała łózeczko z pościelą z All.. ją podpytam czy różnią się zdjęcia od tego co przyszło.. bo mi dużo właśnie z netu się podoba!
Stary 2011-01-17, 18:06   #2262
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Są świetne! To jeden z punktów na mojej liście zakupów, bo nie będę mieć przewijaka, tylko tę ceratkę na łóżko i wtedy jazda z pieluchą Przypuszczam, że kupię ze dwie, żeby w razie awarii jedna mogła do prania iść
jesteś pewna że nie chcesz przewijaka ??
tzn nie chodzi mi o samą rzecz jako taką, ale przy takim maluszku pieluszkę czasami trzeba zmieniać co 5 min jak kupala za kupalą zwali a na łóżku niestety pochylona musisz być i kręgosłu się strasznie męczy
a jeśli masz coś na wysokości pasa (czy na komodzie czy łóżeczku) to nie musisz ciągle w pozycji pochylonej być
pomyśl o tym, bo ja np teraz jak juz nie korzystam z przywijaka u Zosi to strasznie cieżko mi zmienić pieluchę na łóżku, plecy szybko się męczą a Zosia nie chce ostatnio współpracować

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Mary hmm, czyli że co? na Allegro pościele ładne, a na żywo wyglądają lipnie?! może tak być, bo ładne zdjęcie i w ogóle cała aranżacja zawsze robią swoje.. W Ikeii plus, że wszytsko dotkniesz, pomacasz, oglądasz w realu.. trzy prześcieradełka mówisz? zakoduje, bo ja póki co tylko zbieram info odnoście łóżeczek i pościeli

A teraz mi się przypomina, że Pauliza zamawiałam, czy w prezencie dostała łózeczko z pościelą z All.. ją podpytam czy różnią się zdjęcia od tego co przyszło.. bo mi dużo właśnie z netu się podoba!
tylko pamiętajcie dziewczyny ze Ikea ma zawsze swoje wymiary (niestandardowe) - łóżeczek, pościeli itp i później jak się chce coś dokupić to tylko ikea pasuje niestety (np materacyk zmienić do łóżeczka, albo pościel kupić inną)

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
ok
smigam na basen

bede pozniej
i jak zobacze 5 stron nadrukowanych to zatluke
o tej godzinie na basen ????
podziwiam
mnie by siłą z domu nie wyciągneli juz dziś

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:09   #2263
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a napiszcie mi nicka allegro osoby którą sprawdziłyście pod względem ciuchów ciążowych ? Bo chce kupić leginsy m.in i jakąś tunikę dłuższą, a tyle razy się nacięłam na ciuchach z allegro, że wolę Was zapytać. Wiem że kupowałyście legginsy na początku,ale przyznam się bez bicia,że nie chce mi się tych starych wątków przekopywać.
W ogóle to masakra,bo na styk się zapinam w kurtkę zimową! A zima ma wrócić i ja nie wiem co zrobię...Przecież nie będę kupowała teraz płaszcza...Najlepsze to to że na wiosnę też nie mam okrycia wierzchniego że tak powiem
Ja kupowałam leginsy u tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1 i ogólnie jestem zadowolona, chociaż nie są "śliskie" tylko bawełniane. Kupilam jeszcze takie spodnie http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...352278943.html ale średnio jestem zadowolona, strasznie się gną na udach i brzydko to wygląda
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:11   #2264
mimbi
Zakorzenienie

Ej ja Wam polecam takie cudo - zwlaszcza np. na wyjazdy, bo jest dmuchane i zajmuje bardzo malo miejsca:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318
Do tego sa takie frottowe nakladki - 2 sztuki w zestawie
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548
Bardzo mi sie to podoba, widzialam u kolezanki, dziecko ma miekko, bo jest dmuchana ta jakby poduszeczka do przewijania, ale jednoczesnie jest plaska i stabilna. No i ten pokrowiec tez milusi.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:15   #2265
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ej ja Wam polecam takie cudo - zwlaszcza np. na wyjazdy, bo jest dmuchane i zajmuje bardzo malo miejsca:
Bardzo mi sie to podoba, widzialam u kolezanki, dziecko ma miekko, bo jest dmuchana ta jakby poduszeczka do przewijania, ale jednoczesnie jest plaska i stabilna. No i ten pokrowiec tez milusi.
ciekawe ten przewijak, tylk oraczej na komode, bo na wyjazd dmuchać to ciągle
my na wyjazdy używalismy takich podkładów w ogóle polecam je tez do szpitala, ja sobie podkładałam pod tyłek i się nie bałam że łóżko zabrudze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 18:16   #2266
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Lolko, nie mam pojęcia, czy te wklejone pościele mają lipne kolory. Mam po prostu uraz, bo kiedyś kupowałam pościel na Allegro i to, co było w aukcji odbiegało od tego, co przyszło. Ale nie twierdzę, że tak jest zawsze. Wolę po prostu zobaczyć na żywo

Prześcieradła trzy na początek, myślę, że wystarczą. Chcę przynajmniej jedno bawełniane. Wszystkie z gumkami oczywiście. Ale to już na allegro, bo taniej, a jakość jak w sklepach

Andziot, sypialnie mamy małą, na osobny przewijak szkoda miejsca, tego na łóżeczko się boję jakoś, więc zostaje nasze łóżko. Jeśli będzie tragedia, to przyjaciółka ma przewijak na łóżeczko po synku, pożyczy nam, albo położymy jakąś płytę na komodę z ciuchami i na niej będziemy przewijać [chciałam napisać przepijać ]

vege!
Stary 2011-01-17, 18:16   #2267
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupowałam leginsy u tego sprzedawcy http://allegro.pl/show_user_auctions...&change_view=1 i ogólnie jestem zadowolona, chociaż nie są "śliskie" tylko bawełniane. Kupilam jeszcze takie spodnie http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...352278943.html ale średnio jestem zadowolona, strasznie się gną na udach i brzydko to wygląda
Dzięki

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:22   #2268
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, nie strasz z tymi wymiarami Kupujemy takie łóżeczko:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751

Ale tam 120/60, więc chyba z materacami nie ma problemu jakiegoś?

Co do kołder, to nie myślałam jeszcze, a poduszki nie będzie na razie.

vege!
Stary 2011-01-17, 18:26   #2269
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Hmm moja siostra miała tą podkładkę, ale z tego co pamiętam to ona już jest nadmuchana (boki, bo dół nie jest) i nie ma możliwości dmuchania ani spuszczania powietrza . Może sie mylę bo to było trochę czasu temu.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ciekawe ten przewijak, tylk oraczej na komode, bo na wyjazd dmuchać to ciągle
my na wyjazdy używalismy takich podkładów w ogóle polecam je tez do szpitala, ja sobie podkładałam pod tyłek i się nie bałam że łóżko zabrudze
Te podkłady bardzo fajne, też zamierzam je kupic . A w szpitalu u mnie to dają takie pod pupę, ale nie takie kolorowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 18:31   #2270
gusiagatko
Zakorzenienie

Dziewczonka

dopiero teraz zauważyłam, że ze Świdnicy jesteś. Mieszkałam tam 5 lat zanim wyemigrowałam na zachód.

Takie podkłady też zamierzam sobie kupić, właśnie do szpitala. Będę rodzić w Niemczech i jeszcze nie miałam okazji wypytać jak to wszystko dokładnie tutaj wygląda.

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:33   #2271
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Na temat przewijaka nie mam nic do powieedzenia ponieważ nigdy go nie miałam.
Przewijałam dzieci na łóżku i było ok.Teraz raczej nie bede kupować,no chyba że bedzie już w zestawie z łózeczkiem o ile takie wybierzemy.Jednak nie czuje potrzeby go mieć.
Ja dziś w leginsach śmigałam,jednak cos mi z tyłka zjeżdżają,mam jedne jeansy ciążowe z h&m i jestem z nich bardzo zadowolona.Bede musiała zaopatrzyć się w drugą parę.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:34   #2272
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot, nie strasz z tymi wymiarami Kupujemy takie łóżeczko:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751

Ale tam 120/60, więc chyba z materacami nie ma problemu jakiegoś?

Co do kołder, to nie myślałam jeszcze, a poduszki nie będzie na razie.
łóżeczko ma 71x122 a materace sa do łóżeczek standardowych czyli 120x60 więc takie normlane będą za małe ...
ale w ikei są dobrane rozmiarem więc tam kupisz materac,
ale gdzie indziej już nie będzie takich rozmiarów ...

tak samo jest z kołdrami z Ikei, jak kupisz kołdre to pościel musisz kupować tylko w Ikei bo rozmiar jest niestandradowy i w normlanym sklepie nie mają takich wymiarów

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-01-17 o 18:35
Stary 2011-01-17, 18:36   #2273
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dziewczonka

dopiero teraz zauważyłam, że ze Świdnicy jesteś. Mieszkałam tam 5 lat zanim wyemigrowałam na zachód.

Takie podkłady też zamierzam sobie kupić, właśnie do szpitala. Będę rodzić w Niemczech i jeszcze nie miałam okazji wypytać jak to wszystko dokładnie tutaj wygląda.
No proszę krajanka
Stary 2011-01-17, 18:38   #2274
eweska
Moderatoreska

Jestem, jestem

Przyszła mi dziś paczka z ubrankami dla dzieciaczków z allegro co Wam kiedyś pisałam, że te dwie duże paki wylicytowałam Ubranka naprawdę bardzo fajne, nie zniszczone, zadbane Opłacało się bardzo, niektóre praktycznie nówki nieśmigane, super jestem bardzo zadowolona

Byłam w sephorze podkład mam inny niż pisałam, ale mam spodobał mi się bardzo, tusz do rzęs tez mam, dwie pomadki w kredce i balsam regenerujący skóre

Teraz muszę coś zjeśc i nadrobię co napisałyście jak mnie nie było :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:40   #2275
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, to nie kumam już:

Rozmiary po złożeniu
Długość: 124 cm
Szerokość: 66 cm
Wysokość: 80 cm
Szerokość łóżka: 60 cm
Długość łóżka: 120 cm

zdaje się, że będę musiała z miarką jechać do Ikea

Co do pościeli, to chyba i tak się zdecyduję. Kołderki też są, więc spoko. Ale dzięki, że zwróciłaś uwagę, bo nie pomyślałam

vege!
Stary 2011-01-17, 18:41   #2276
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

przez przypadek zwróciłam uwage na daty Waszych ślubów,i z przykroscią stwierdzam ze jestem stara mezatka w porównaniu do Was ja slub brałam 23.09.2006r
Stary 2011-01-17, 18:42   #2277
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, te ciuszki, do których wklejałaś link? No i pstryknij jakieś foty kosmetykom

Mnie się skończył krem do ryja i niestety kupiłam tańszy, niż do tej pory, bo się z kasą zaczynam lekko liczyć...

vege!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 18:42   #2278
Taverney
Zakorzenienie

Eweska, a w jakim rozmiarze kupować ubranka z all? Bo są takie zestawy np. na pół roku, ale nie wiem, czy jak kupię, to trafię z rozmiarem kurcze, czuję się bardzo niedoświadczona...

Łóżeczko też zamierzam kupić w Ikei, bo wychodzi najtaniej i są dość solidne, jak sprawdzałam. Tylko nie wiem, który materac??

A ja dziś jestem po połówkowym, wyszło super dziewczyny rosną zdrowo i jak się fajnie wierciły... jedna nawet usta otwierała, jakby coś chciała już powiedzieć. Bosko! I kolejny kamień z serca, że jest wszystko ok.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:45   #2279
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziot, to nie kumam już:

Rozmiary po złożeniu
Długość: 124 cm
Szerokość: 66 cm
Wysokość: 80 cm
Szerokość łóżka: 60 cm
Długość łóżka: 120 cm

zdaje się, że będę musiała z miarką jechać do Ikea

Co do pościeli, to chyba i tak się zdecyduję. Kołderki też są, więc spoko. Ale dzięki, że zwróciłaś uwagę, bo nie pomyślałam
hehe masz racje bo ja patrzyłam na opakowanie
rzeczywiście to akurat jest standardowe więc nie masz się co martwić

Stary 2011-01-17, 18:47   #2280
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Hej, Tav!

Gratuluję zdrowych i WYGADANYCH córeczek )))))

materac dokupuję osobno. Moria w tej kwestii jest moją guru, słucham się Jej i kupuję gryka-kokos

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości