|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 21,43% |
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
37 | 66,07% |
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
7 | 12,50% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() A wanienka Andziotku fajna, bo normalna.. te wszystkie z naklejkami kaczuszek, żabek, czy innych kąpiących się stworów nie bardzo leżą w moim guście.. Agnieszka M niestety żadna sieciówka.. Zwykły sklepik dla niemowlaków.. ale miło, że tez Ci się podoba ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-01-17 o 17:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
oj nawet nie wiesz jak dobrze wiem o czym piszesz
![]()
#2253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez kceeeeeeee a co do klubu daje osobom, ktore udzielaja sie czesto i od dluzszego czasu' ![]() smigam zaraz na basen ![]() a antropia jestes na forum od 2 tygodni takze narazie do zaproszenia daleko ale o mimbi pomysle ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-01-17 o 17:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Wtajemniczenie
|
ja tez jestem za prosta wanienką... i chcę kupić podkład z gąbki do kapania, o którym była mowa wcześniej... sama byłam świadkiem jak zadowolona mam kapała dzidziolka przy użyciu tej gąbeczki do momentu aż dzidzia siadać nie zaczęła
![]() ![]() ![]()
#2255 | |||||||||
Zakorzenienie
|
hej kochane!
ja w domku po obiadku probowalam was doczytac i przyznam zajelo mi to spoooroooo czasu pisaczki wy okrutne! ja po wizycie, wyniki krwi dobre, prawie idealne, podobnie jak cisnienie i siuski, serduszko bije slicznie, mala fika, wiec jestem zadowolona, w zwiazku z bolem plecow dostalam uwaga...20% zwolnienia, ale dobre i tyle bo przynajmniej moge godzine krocej dziennie siedziec, a w sumie w domu i tak bym zwariowala ![]() Cytat:
Cytat:
co do przesadow tez zgadzam sie calkowicie. W pierwszej ciazy mialam juz ubranka ale nikomu nei mowilam o ciazy do 12 tygodnia, a w 13 stym sie dowiedzialam, ze dzidzia juz od 10 tyg nie zyla w brzuszku, wiec i tak nei mowilam czekalam balam sie cieszyc i co? nei zmienilo to mojego bolu po stracie, teraz mowilam mamie psiapsiolom od poczatku, w pracy od 7 tygodnia bo mialam mldosci, poza tym chcialam zeby wiedzieli i dbali o mnie, szczegolnie ze jak poronilam w tamtej ciazy i tak wszyscy sie dowiedzieli. ubranka mam juz od dawna po kolezanki dziecku, wozek zamowiony ma przyjsc na poczatku lutgeo do PL, a w Norwegii bedziemy go mieli mam nadzieje na pocztaku marca najpozniej. ciesze sie ciaza i tyle. Co ma byc to bedzie i tak. Cytat:
![]() Eweska jakies komentarze?? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do poscieli, tez mialam kupowac w Ikei, ale ta co ja znalazlam w princessie byla w takiej samej cenie , bo przeceniona a troche ladniejsza, bo cos nei moge sie wstrzelic we wzory ikei(te dla dzieci bo dla nas mam tylkoe Ikeowa posciel ![]() ![]() Cytat:
![]() dobra ide cos porobic, bo dokad przyszlam siedze i czytam wizaz ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Obliczyłam, że zakupy w Ikei wyjdą jakieś 300 zł, ale nie ma dramatu biorąc pod uwagę, że to z łóżeczkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oki ![]() ![]()
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Anula, to może jeszcze powtórzy aukcje z żyrafami
![]() co do pościeli Ikea, to na pewno kupujemy tę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10153243 A drugi komplet, to nie mam pomysłu, może gdzieś porozglądam się jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki, a napiszcie mi nicka allegro osoby którą sprawdziłyście pod względem ciuchów ciążowych ? Bo chce kupić leginsy m.in i jakąś tunikę dłuższą, a tyle razy się nacięłam na ciuchach z allegro, że wolę Was zapytać. Wiem że kupowałyście legginsy na początku,ale przyznam się bez bicia,że nie chce mi się tych starych wątków przekopywać.
W ogóle to masakra,bo na styk się zapinam w kurtkę zimową! A zima ma wrócić i ja nie wiem co zrobię...Przecież nie będę kupowała teraz płaszcza...Najlepsze to to że na wiosnę też nie mam okrycia wierzchniego że tak powiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
ok
smigam na basen bede pozniej i jak zobacze 5 stron nadrukowanych to zatluke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz mi się przypomina, że Pauliza zamawiałam, czy w prezencie dostała łózeczko z pościelą z All.. ją podpytam czy różnią się zdjęcia od tego co przyszło.. bo mi dużo właśnie z netu się podoba! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2262 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn nie chodzi mi o samą rzecz jako taką, ale przy takim maluszku pieluszkę czasami trzeba zmieniać co 5 min jak kupala za kupalą zwali a na łóżku niestety pochylona musisz być i kręgosłu się strasznie męczy a jeśli masz coś na wysokości pasa (czy na komodzie czy łóżeczku) to nie musisz ciągle w pozycji pochylonej być ![]() pomyśl o tym, bo ja np teraz jak juz nie korzystam z przywijaka u Zosi to strasznie cieżko mi zmienić pieluchę na łóżku, plecy szybko się męczą a Zosia nie chce ostatnio współpracować ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
podziwiam mnie by siłą z domu nie wyciągneli juz dziś ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
Ej ja Wam polecam takie cudo - zwlaszcza np. na wyjazdy, bo jest dmuchane i zajmuje bardzo malo miejsca:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318 Do tego sa takie frottowe nakladki - 2 sztuki w zestawie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548 Bardzo mi sie to podoba, widzialam u kolezanki, dziecko ma miekko, bo jest dmuchana ta jakby poduszeczka do przewijania, ale jednoczesnie jest plaska i stabilna. No i ten pokrowiec tez milusi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na wyjazdy używalismy takich podkładów w ogóle polecam je tez do szpitala, ja sobie podkładałam pod tyłek i się nie bałam że łóżko zabrudze ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Lolko, nie mam pojęcia, czy te wklejone pościele mają lipne kolory. Mam po prostu uraz, bo kiedyś kupowałam pościel na Allegro i to, co było w aukcji odbiegało od tego, co przyszło. Ale nie twierdzę, że tak jest zawsze. Wolę po prostu zobaczyć na żywo
![]() Prześcieradła trzy na początek, myślę, że wystarczą. Chcę przynajmniej jedno bawełniane. Wszystkie z gumkami oczywiście. Ale to już na allegro, bo taniej, a jakość jak w sklepach ![]() Andziot, sypialnie mamy małą, na osobny przewijak szkoda miejsca, tego na łóżeczko się boję jakoś, więc zostaje nasze łóżko. Jeśli będzie tragedia, to przyjaciółka ma przewijak na łóżeczko po synku, pożyczy nam, albo położymy jakąś płytę na komodę z ciuchami i na niej będziemy przewijać [chciałam napisać przepijać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Andziot, nie strasz z tymi wymiarami
![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751 Ale tam 120/60, więc chyba z materacami nie ma problemu jakiegoś? ![]() Co do kołder, to nie myślałam jeszcze, a poduszki nie będzie na razie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Dziewczonka
dopiero teraz zauważyłam, że ze Świdnicy jesteś. Mieszkałam tam 5 lat zanim wyemigrowałam na zachód. Takie podkłady też zamierzam sobie kupić, właśnie do szpitala. Będę rodzić w Niemczech i jeszcze nie miałam okazji wypytać jak to wszystko dokładnie tutaj wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zadomowienie
|
Na temat przewijaka nie mam nic do powieedzenia ponieważ nigdy go nie miałam.
Przewijałam dzieci na łóżku i było ok.Teraz raczej nie bede kupować,no chyba że bedzie już w zestawie z łózeczkiem o ile takie wybierzemy.Jednak nie czuje potrzeby go mieć. Ja dziś w leginsach śmigałam,jednak cos mi z tyłka zjeżdżają,mam jedne jeansy ciążowe z h&m i jestem z nich bardzo zadowolona.Bede musiała zaopatrzyć się w drugą parę.
#2272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w ikei są dobrane rozmiarem więc tam kupisz materac, ale gdzie indziej już nie będzie takich rozmiarów ... tak samo jest z kołdrami z Ikei, jak kupisz kołdre to pościel musisz kupować tylko w Ikei bo rozmiar jest niestandradowy i w normlanym sklepie nie mają takich wymiarów
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-17 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Moderatoreska
|
Jestem, jestem
![]() Przyszła mi dziś paczka z ubrankami dla dzieciaczków z allegro co Wam kiedyś pisałam, że te dwie duże paki wylicytowałam ![]() ![]() ![]() Byłam w sephorze podkład mam inny niż pisałam, ale mam spodobał mi się bardzo, tusz do rzęs tez mam, dwie pomadki w kredce i balsam regenerujący skóre ![]() Teraz muszę coś zjeśc i nadrobię co napisałyście jak mnie nie było :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Zakorzenienie
|
Andziot, to nie kumam już:
Rozmiary po złożeniu Długość: 124 cm Szerokość: 66 cm Wysokość: 80 cm Szerokość łóżka: 60 cm Długość łóżka: 120 cm zdaje się, że będę musiała z miarką jechać do Ikea ![]() Co do pościeli, to chyba i tak się zdecyduję. Kołderki też są, więc spoko. Ale dzięki, że zwróciłaś uwagę, bo nie pomyślałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Rozeznanie
|
przez przypadek zwróciłam uwage na daty Waszych ślubów,i z przykroscią stwierdzam ze jestem stara mezatka w porównaniu do Was
![]()
#2277 |
Zakorzenienie
|
Ewesko, te ciuszki, do których wklejałaś link?
![]() ![]() Mnie się skończył krem do ryja i niestety kupiłam tańszy, niż do tej pory, bo się z kasą zaczynam lekko liczyć... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Eweska, a w jakim rozmiarze kupować ubranka z all? Bo są takie zestawy np. na pół roku, ale nie wiem, czy jak kupię, to trafię z rozmiarem
![]() Łóżeczko też zamierzam kupić w Ikei, bo wychodzi najtaniej i są dość solidne, jak sprawdzałam. Tylko nie wiem, który materac?? A ja dziś jestem po połówkowym, wyszło super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rzeczywiście to akurat jest standardowe więc nie masz się co martwić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Hej, Tav!
![]() Gratuluję zdrowych i WYGADANYCH córeczek ![]() materac dokupuję osobno. Moria w tej kwestii jest moją guru, słucham się Jej i kupuję gryka-kokos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.