|
|
#2431 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 131
|
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek- cz. IV
Taaak nie ma to jak nasze ¶l±skie ferie tak wcze¶nie nie ![]() ![]() Nie pamiêtam kiedy ostatnio tak jak dzi¶ wsta³am o godzinie 12
|
#2432 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 271
|
Co do doje¿d¿ania na ³uk, u mnie te¿ robimy to sami i chyba wychodzi to plus, bo krótko, ale masz do czynienia ju¿ z tym samochodem. To znaczy podczas drugiego egzaminu pan kaza³ mi siê przygotowaæ do jazdy i w tym czasie wzi±³ mi kierownicê i sam dojecha³ do koperty. Ja wtedy nurkowa³am pod fotelem i by³am zdziwiona czemu auto samo jedzie.
Ale chyba podczas drugiej próby u nas cofa egzaminator. Karolina, piêkne czerwone autko ![]() Cytat:
Pani Toyotka d³ugo siê nie "foszy" ;pCytat:
![]() Moi rodzice niby ci±gle mi powtarzali, ¿e zdam dopiero za minimum dziesi±tym razem, wiêc mam nie byæ taka pewna siebie. Ale po pierwszym egzaminie tata by³ zawiedziony, ¿e nie zda³am, mówi³ ¿e by³ pewny, ¿e wrócê z pozytywem, bo jak z nim je¼dzi³am widzia³, ¿e mi dobrze sz³o (ale oczywi¶cie mi o tym nie powiedzia³). A przed trzecim egzaminem mama: "No mo¿e zda³aby¶ ju¿ to w koñcu jutro...?" Muszê najpierw wp³aciæ pieni±dze do urzêdu, ¿eby co¶ ruszy³o z moim prawkiem. Ale oczywi¶cie takie instytucje musz± byæ czynne tylko do 14, kiedy to ja jeszcze siedzê w szkole. Chyba to za³atwiê przez mamê przyjació³ki, która w³a¶nie pracuje w wydziale komunikacji. |
||
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mia³am dzwoniæ do pana Marka, ¿eby siê umówiæ na jazdê, ale jako¶ nie mam weny ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Dziêkowaæ!
|
|
|
#2434 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 521
|
Uff dziewczyny piszecie jak szalone, nie sposób przeczytaæ wszystkiego za jednym razem
Ja chodzê dzisiaj taka jaka¶ nieprzytomna, trzyma mnie jeszcze po sobotniej studniówce - ale naprawdê by³o super, chocia¿ niektórzy przesadzili troszkê z alkoholem. Wytañczy³am siê za wszystkie czasy, co prawda z innymi, bo mój partner mia³ dwie lewe nogi do tañca, a pó¼niej to jako¶ tak niespecjalnie by³ w stanie dotrzeæ na salê taneczn±... ![]() I dzwoni³am do instr. pochwaliæ siê swoj± g³upot±. Pierwsza reakcja - cisza, a pó¼niej zapowiedzia³, ¿e bêdzie na mnie z pasem czeka³
It's okay to love them both. I did. Edytowane przez liwiusz Czas edycji: 2011-01-17 o 16:36 |
|
|
|
#2435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co jak co, ale przede wszystkim dziêki mojemu partnerowi uwa¿am studniówkê za udan±. Nieprzytomna te¿ chodzê, a raczej siedzê i klej± mi siê oczy. Muszê siadaæ do ksi±¿ek, a tak mi siê nie chce.
|
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 376
|
Cze¶æ dziewczyny
Cytat:
Cytat:
fajnie Ci i super, ¿e sprawnie idzie
|
|
#2437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niby on by³ fair, ci±gle siê dopytywa³ jak siê bawiê i ¿e je¶li chcê, to mo¿emy jeszcze potañczyæ - to ja wola³am mu oszczêdziæ tych mêczarni, za co bardzo mi dziêkowa³ ![]() A ja w sumie nie mog³am narzekaæ na brak partnerów do tañca, wybawili¶my siê wszyscy do samego rana
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 733
|
liwiusz, dlaczego ja nie wiedzia³am,¿e w sobotê siê bawisz?
![]() invisible, u mnie pocz±tkowo wiedzieli tylko rodzice, dziadkowie, brat i bratowa( tak by³o do mniej wiêcej koñca teorii) pó¼niej by³y jazdy-dowiedzieli siê znajomi z uczelni, bo siê czasami odwozi³am przed Nowym Rokiem, dowiedzia³am siê,¿e wiedz± te¶ciowie mojego brata i jego szwagierki. Po Nowym roku dotar³o do mnie,¿e wiedz± wszystkie ciotki i wujkowie ![]() i jak dot±d presjê poczu³am ze strony:brata, jego te¶cia,ale najbardziej to chyba dziadek dopytuje co i jak. Na uczelni nie pytaj±,chyba,¿e sama zaczynam temat ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- aa co do wiary rodziców, to mamu¶ka raczej prêdko ze mn± nie wsi±dzie po tym jak zdam egzamin, bo ona raczej z tych p³ochliwych tata- hmm dla niego eLka= ¶limaczenie siê. Nie chodzi tutaj o to,¿e cz³owiek jedzie przepisowo 50, tylko o to,¿e tatu¶ ma wyobra¿enie,¿e eLki je¿d¿± góra 30 km/h a zebranie siê na skrzy¿owaniu trwa wieki
|
|
|
|
#2439 | |
|
Rozeznanie
|
Ups, chyba w tym przedstudniówkowym ferworze kompletnie zapomnia³am siê pochwaliæ tutaj
![]() invisible tak jak ju¿ chyba kiedy¶ pisa³am, u mnie wiedzieli wszyscy - sama nie potrafi³am utrzymaæ tego w tajemnicy przed najbli¿szymi znajomymi, a ci dalsi... poczta pantoflowa. Rodzina oczywi¶cie pierwsza wiedzia³a, bo i pieni±¿ki sk±d¶ trzebaby³o wy³o¿yæ na kurs a wszystkie ciotki, wujkowie zostali poinformowani przez moj± kochan± rodzicielkê Oczywi¶cie pó¼niej wszyscy zasypywali pytaniami o wynik, ale ja chyba nie nale¿ê do osób, które siê jako¶ specjalnie przejmuj± wszystkim. Odpowiada³am z u¶miechem o pora¿ce, na¶miewa³am siê z w³asnej g³upoty - trudno, to nie koniec ¶wiata, ja im jeszcze poka¿ê (kiedy¶) , ¿e blondynka za kierownic± to niekoniecznie katastrofa. Cytat:
, bo ja za wszelk± cenê broniê wiêkszo¶ci eLek (no chyba, ¿e trafiamy na kogo¶, kto wybitnie porusza siê po mie¶cie z zawrotn± prêdko¶ci± 20km/h i rusza przez dwie zmiany ¶wiate³ - ale to sporadyczne przypadki, które i tak u mnie raczej wywo³uj± u¶miech, a nie zniecierpliwienie).Niestety mój tatu¶, jako zawodowy kierowca jest chyba niereformowalny i na ka¿dy samochodzik z literk± na dachu patrzy krzywo. Ostatnio pok³ócili¶my siê o to, ¿e specjalnie nie chcia³ wpu¶ciæ kursanta, który próbowa³ w³±czyæ siê do ruchu z pasa w³±czeniowego, chocia¿ ja dobre dziesiêæ razy zd±¿y³am powiedzieæ " no weee¼, wpu¶æ go!"![]() A moja mama ostatnio da³a mi do zrozumienia, ¿e kompletnie straci³a wiarê w moje powodzenie na pi±tkowym egzaminie. I chocia¿ nie podchodzê do tego jako do sprawy ¿ycia i ¶mierci, to trochê przykro mi siê zrobi³o.
|
|
#2440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trener odwo³a³ trening, co wi±¿e siê z tym, ¿e ju¿ dzisiaj nigdzie nie jadê
![]() Edytowane przez kar0link4 Czas edycji: 2011-01-17 o 18:14 |
|
|
|
|
#2441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy która¶ z Was musia³a najpierw wp³aciæ pieni±dze przed odbiorem prawka? Je¶li tak, to mam pytanie. Czy ten ca³y proces rusza dopiero po wp³acie pieniêdzy i papiery dopiero po tej czynno¶ci zaczn± kr±¿yæ? A zanim nie wp³acimy tych 84,50 to papiery bêd± sobie spokojnie le¿eæ i czekaæ na wys³anie?
|
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 642
|
dopiero po op³acie wysy³aj± do danego starostwa
musia³am p³aciæ przed, a zap³aci³am zaraz po zdaniu egzaminu.
|
#2443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
O cholera. To w takim razie albo muszê czekaæ do pi±tku i dopiero bêdê mog³a wp³aciæ, albo idê do przyjació³ki i za³atwiam to przez jej mamê.
|
|
|
|
#2445 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 240
|
Dobry wieczór
.Mam teraz masê nauki dlatego rzadko zagl±dam.Obiecujê wam opisaæ jazdy bo dzia³o siê dzia³o hehe a Wy na pewno lubicie czytaæ takie cu¶ ...jutro nastêpne 2 h mnie czekaj±.... Jutro poczytam o czym mowa bo w ogoóle nie w temacie jestem....a tymczasem spadam siê uczyæ na nastêpne ko³o
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
hej
a ja w³a¶nie wróci³am od babci...iii mam pozwoli³a mi poprowadziæ moj± krowê!(czyt. autko) i super, ani raz mi nie zgas³a, zawraca³am, co jest wyczynem tym autem i parkowa³ama teraz znowu zabieram siê za testy
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 429
|
Witam dziewczynki
![]() Zamierzam zapisaæ siê na kurs. Mam prace zmianow± i chcialam zapytaæ jak godzi³y¶cie chodzenie na wyk³ady je¿eli która¶ z was mia³a tak± sytuacjê. Z jazdami to wiem ¿e to ju¿ sprawa indywidualna, ale w³asnie zastanawiam sie nad tymi wyk³adami. Je¿eli ju¿ takie pytanie by³o to przepraszam. |
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
mo¿esz siê np zapytaæ czy maj± w weekendy wyk³ady, bo wiem ¿e niektóre osk tak maj±...ja akurat mia³am wieczorami wyk³ady wiêc da³o siê pogodziæ z innymi obowi±zkami
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
gatka, zapytaj w jakich godzinach odbywaj± siê wyk³ady
![]() u mnie by³y 2 razy w tygodniu od godziny 16 do 17.30 |
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie by³y od 16 do 19
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z niecierpliwo¶ci± czekam na relacjê z jazd, bo jestem na g³odzie ![]() i owocnej nauki kochana |
|
|
|
|
#2452 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 876
|
invisible - u mnie o kursie wygada³am siê ca³kiem przypadkiem (ale i tak by siê wyda³o - teoria 16.30-19.00 2 razy w tyg). I co? I tel do wszystkich wko³o, bo zapiasa³am siê na kurs. Ja wiem, ze to ma³y cud, bo broni³am siê d³ugo, ale bez przesady. Nie ja pierwsza nie ostatnia. O pierwszej je¼dzie wiedzieli. Zszokowani, ze jak to je¼dzi³am, a nie tylko patrz³am na samochód. O kolejnych to nawet nie wiem, o sobotnich tak, o tych na 17-18 pewnie te¿. O egz ¿adnym przed (wiedzia³y zawsze max 3-4osoby), o dwóch dopiero po. Nie by³o presji, nie by³o pytañ, nie by³o tel w najmniej odpowiednim momencie. Na pytania ile mi jeszcze zosta³o odp, ze nie wiem, bo instr zapisuje, ze jeszcze du¿o, ze nie wiem kiedy egz, bo ne by³am w WORDZie (mimo, ze w³a¶nie wróci³am z tego co zda³am). Dowiedzieli siê dwa dni po egz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, pojechalismy po samochód. Oczywiscie dogadaæ siê z nimi w sprawie umowy itp graniczy z cudem, wiêc póki co nie widniejê jako wspó³w³a¶ciciel auta (chocia¿ to ja za nie zap³±ci³am ). W kazdym b±d¼ razie pan otworzy³ gara¿ i co? I stoj± ch³opy, patrz± na ten samochód i patrz± i ¿aden siê nie garnie ¿eby jechaæ. Mia³am w torbie kluczyk i dokumenty to wsiad³am i przyjecha³am. Oczywisæie nie ma znaków odwo³uj±cych ograniczenia, wieæ troszkê na granicy tolerancji by³o, nie wyprzedzili mnie bo po co? I bardzo mi siê podoba jak ten samochód przyspiesza. Jedno co mnie zaskoczy³o to niskie siedzenie. I okaza³o siê ¿e ¶wiat³a stopu nie zawsze ³api± - czemu ty stopu nie u¿ywasz?Poza tym w ¶rodê autko jest moje
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnia³am siê pochwaliæ,¿e jest 5 z ko³a (:
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje!
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
jomic,
za jazdê nowym autkiem![]() zaskakujesz mnie kobieto,oczywi¶cie pozytywnie
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Dziêki
![]() mnie zaskoczyli panowie, ze mi pozwolili ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Znowu jest problem z tym weselem. Czy ja nie mogê mieæ czarnej sukienki? Z fioletow± te¿ jest problem. Zaczynam ¿a³owac, ze siê zgodzi³am. To by³ totalny off top.
|
#2458 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Brawo za odwagê, nie wiem czy ja zdecydowa³abym siê na samodzieln± jazdê nowymi autkiem, dlatego podziwiam ![]() A co nie tak jest w fioletowym, ¿e nie mo¿e byæ? Przecie¿ to ¶liczny kolor. zuch dziewczyna
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez princeseczka Czas edycji: 2011-01-17 o 21:46 |
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
liwiusz i princeseczka - autko jest wiekowe i znany model (ma³a srebrna zapalniczka = tico - ku rozpaczy bratanicy)
A z umow± to ja siê z bratem nie mog³am dogadaæ. W koñcu w biedu zwineli mnie do samochodu, bo chcialam krawcow± za³atwiæ (a pó¼no ju¿ by³o). Fioletowy jest za ciemny (podobno)
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

Te pytania po egzaminie: "zda³a¶?". Nie wiem... Jakie s± Wasze do¶wiadczenia w tej kwestii? Mówi³y¶cie ca³ej rodzinie i znajomym, czy tylko nieliczne osoby wiedzia³y?

Tym razem z kole¿ankami. A zdecydowanie wolê je¼dziæ sama, mniejszy stres

, bo ja za wszelk± cenê broniê wiêkszo¶ci eLek (no chyba, ¿e trafiamy na kogo¶, kto wybitnie porusza siê po mie¶cie z zawrotn± prêdko¶ci± 20km/h i rusza przez dwie zmiany ¶wiate³ - ale to sporadyczne przypadki, które i tak u mnie raczej wywo³uj± u¶miech, a nie zniecierpliwienie).