|
|
#871 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
co do ostatniego posta, to nie zależy mi na przyroście, bo wg mnie wyglądam ok, ważę mało, ale wyglądam w sam raz , tak wszyscy mi mówią
![]() UTRZYMANIE a dziś I. (7:00) dwie kanapki z bułki pelnoziarnistej z żółtym serem, pomidorem, cebulką II. (9:30) kasza manna około 300ml z sokiem malinowym <MNIAMI> III. (12:30) pomidorówka z jarzynami z zupy + miska gotowanej kapusty słodkiej <MNIAMI> IV. (16:00) dwie kanapki z bułki pełnoziarnistej z 2 jajkami i pomidorem |
|
|
|
#872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze P :
śniadanie : dwa kawałki bagietki żytniej na pół" - 1 część z pasztetem drobiowym -2 z twarogiem z rzodkwekami -3 z masłem -4 z serkiem Capri jeden kawałek chałki z masłem II śniadanie : kawałek bułki Turek 60 g (ciemna z rodzynkami ), deser z koroną Zott(175 g), pomarańcza obiad: spora porcja kurczaka pieczonego i pieczarek gotowanych podwieczorek : szklanka kaszy mannej ze Słodkiej Chwili, 2 wafle ryżowe i rogal drożdżowy koalcja: rogal pszenny podzielony na 4 części : -z dżemem -z masłem -z twarogiem ze szczypiorkiem -z szynka jedna mała kromka chleba orkiszowego z masłem Proszę o ocene
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
P (wege)
1. płatki cookie crisp zalane połową szklanki mleka 2%, dwie kromki chleba z twarogiem półtłustym i dżemem zapieczone w tosterze; herbata 2. bułka pszenna z serem żółtym i papryką /nie miałam apetytu po śniadaniu/ 3. serek wiejski + bułeczka maślana 4. 4 pierogi z serem i dwa pierogi leniwe polane czekoladą; 1 michałek 5. omlet z 2 jaj, kromka chleba żytniego z pasztetem sojowym i pomidorem; herbata waniliowa |
|
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
R ś - owsianka ( 3 łyżki płatków, 1 łyżka otrąb, woda, serek wiejski, rodzynki, marmolada) II ś - 2 kromki razowca posmarowane jogurtem naturalnym, na to wędlinka, potem pomarańcza ob - warzywa z mrożonki, jajecznica z 2 jaj podw.- garśc orzechów laskowych k - sałatka (gotowane warzywa-seler, pietruszka, marchew, serek wiejski)
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze tu po raz 1
![]() Ja dzis zjadlam: Sniadanie: 2 kromki chleba ciemnego schulstad bez masła + galaretka drobiowa + herbata bez cukru II sniadanie : 2 kromki chleba z serem naturalnym turek z pomidorem. Obiad: galaretka drobiowa + 2 kromki chleba bez masła Byla jeszcze kawa z mlekiem oraz z 2 lyzeczkami cukru. No i woda mineralna ![]() Moze mi ktos powiedziec czy ja dzis zjadlam zbyt duzo ??? Bo sama nie wiem... oczywiscie nie jem codziennie galaretki drobiowej Ostatnio jadlam chyba z 10 lat temu ale ze byla zrobiona to sobie zjadlam dzis. Zazwyczaj jem na sniadanie chleb, pozniej na drugie na uczelni tez chleb no bo co mam jesc Obiad zwykle jem normalny np: warzywa na patelnie , czy ziemniaki z miesem jakims. Nie wiem czy ja jem duzo
|
|
#877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ,że się powtarzam ale czy ktoś by mógł mi pomóc ?
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
coś
- owsianka z 3łych płatków, 2 łyżek otrąb żytnich, z bananem całym, daktylami suszonymi i kubeczkiem 180g jogurtu naturalnego; zielona herbata - sok witaminka hortexu marchew&jabłko 200ml, pszenny bajgiel z makiem, z masłem, mozzarellą i pomidorem; duża kawa z mlekiem - talerze gęstej zupy z mnóstwem warzyw( brokuły, f.szparagowa, marchew, brukselka, ziemniaki i inne); 3mandarynki - 2 kromki razowego z wiejskim serkiem, rzodkiewką i ogórkiem; herbata
|
|
#880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może ktoś mój ocenić ?
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#882 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Nie zjadałaś nawet 1000kcal. Ciekawe, jak się ma twój metabolizm. ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2011-01-17 o 22:36 |
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Metabolizm w porządku chyba. Hm naprawde nawet 1000 kcal nie zjadlam dzis ? No to nieźle.. myslalam ze jem duzo
Jutro wstawie swoj kolejny jadlospis do oceny
|
|
#884 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie ma podwieczorku. i mało NNKT. Cytat:
Kilka tygodni takiego jedzenia i rozwalisz sobie metabolizm. Dieta nie oznacza, że trzeba drastycznie ograniczać ilość jedzenia, chodzi właśnie o to, żeby jeść regularne i spore posiłki... |
||
|
|
|
#885 | ||
|
Zadomowienie
|
pozwolę sobie na odrobinę prywaty:
emelie, a co u Ciebie? ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- po emotikonie sądzę, że jesteś z tego dumna?---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
Poza tym obiad dzisiaj do bani. I nie jesz słodkiego: oprócz deseru z koroną i kaszki manny z proszku. Szczerze mówiąc dla mnie to zwykłe U - ja jem podobnie, a jestem po redukcji i utrzymuję wagę. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Cytat:
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-01-17 o 23:59 |
||
|
|
|
#886 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mój dzisiejszy, R: I dwa razowe tosty, na nich roztarte jagody, szklanka mleka 3,2% II pomarańcza III rosół z makaronem IV kasza gryczana, sos z pieczarkami, pulpet V 2 mandarynki Bardzo proszę o ocenę.
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie mało białka i w ogóle jedzenia. Zapoznaj się dokładnie z 10 PŻ, bo mam wrażenie, że niewiele o nich wiesz
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-01-18 o 02:07 |
|
|
|
|
#888 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Owszem, byłam na P i przytyłam - w moim mniemaniu aż nadto. Przez napady ![]() U/R I. Owsianka z trzech łyżek płatków z serkiem wiejskim, jabłkiem, pestkami słonecznika i powidłami śliwkowymi, kawa z mlekiem. II. Kromka chleba żytniego z serem pleśniowym, jajkiem na twardo, pomidorem i szczypiorkiem + miseczka brukselki. III. Gulasz drobiowy z warzywami + surówka wiosenna. IV. 200g twarożku z papryką, pomidorem i bazylią. Zbożówka z mlekiem, marchewka do pochrupania. I jest więcej - czy lepiej?
|
|
#889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na obiad brakuje mi jakiś ziemniaków lub ryżu. Te desery słodka chwila zastąpiłabym domowymi gotowanymi kaszami i budyniami. Są o wiele zdrowsze. Te błyskawiczne to jak napisała Winky sama chemia. Z tego nie odbudujesz mięsni.---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-18 o 08:55 |
||
|
|
|
#890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2011-01-18 o 10:46 |
|
|
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie jadłospis beznadziejny. Małe śniadanie, brakuje podwieczorku oraz węgli do obiadu i kolacji.
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
R (po wielkim obżarstwie od świąt
)7:00 Płatki owsiane z suszonymi owocami i orzechami - 4 czubate łyżki + szklanka mleka 1,5 % 11:00 2 kromki chleba wieloziarnistego, jedna z dżemem truskawkowym, druga z pasztetem sojowym i 2 plastrami pomidorów 14:00 Kiwi, 2 mandarynki 17:00 Makron spaghetti (nie za dużo) + mięso z sosem pomidorowym 20:00 Mieszanka warzywna na parze z sosem czosnkowym (własnej roboty z jogurtu) |
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Winky, morphine88 i Ervisha , dziękuje za oceny
![]() dzis sie poprawie.Jadłam tak dużo pieczywa , bo nie wiedziałam na co moge to zamienić, a poza tym wydawało mi się , że od bułek szybciej przytyje w sumie troche przybrałam na wadze, dokładnie 0,4 kg w ciągu dwóch tygodni , ale chciałabym szybciej
|
#895 |
|
BAN stały
|
Dot.: Nasze codzienne jadĹospisy, czÄĹÄ XIII
Witam, P (anoreksja),
przebywam w szpitalu, oto moje P z wczoraj ![]() SN: -kaszka manna -2kromki chleba z pasta jajeczna+pomidor -herbata z cytryna 2SN: -mandarynka+kiwi+Activia z ziarnami zboz 3SN: -8biszkoptow OBIAD: -zupa rosoĹek -goĹÄ bek+ziemniaczki PODW: -monte+5biszkoptow POZNIEJ: -baton musli Nestle z truskawkami KOL: -3kromki chleba z 2plasterkami poledwicy sopockiej+herbata z cytryna PO KOL: -1nalesnik babcinej roboty z dzemem POZNIEJ: -serek waniliowy homogenizowany Gratka+ok 50chrupkow kukurydzianych ![]() -i jeszcze przed godz.21- 3herbatniki w czekoladzie Lu Petitki. Wiem,ze dosc dziwnie,bo jem tak co godzine,zeby za bardzo naraz zoladka nie obciazac. 3 glowne posilki sa szpitalne, reszte dojadam sama,swoje jedzenie. Myslalam najpierw,ze powinno byc rzeczywiscie 5-6 posilkow,ale ja sobie to rozkladam. DZIS,SN:zupa mleczna z platkami+2kanapki z jajkiem. 2SN:salatka owocowa(kiwi,pol pomaranczy,niecaly banan)+15chrupek kukur. POZNIEJ:serek waniliowy homogen.+3petitki w czeko. 3SN:nalesnik. I jak?? |
|
|
|
#896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnaś jeść dużo pieczywa i dobrze ze jesz ale chodzi o to ze troszke za postno ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-01-18 o 13:03 |
|||
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj mam nadzieje będzie zdecydowanie lepiej
chciałabym wkońcu dostać okres
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko te kaszki z torebki zastąp takimi gotowanymi na zdrowie ci to wyjdzie
|
|
#899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jak leżałam w klinice to dietetyczka mi mówiła ze moja dieta głównie powinna opierać się na pieczywie (chodzi tu u przytycie)
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:42.

Obiad zwykle jem normalny np: warzywa na patelnie , czy ziemniaki z miesem jakims.