W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 12:43   #3661
vilya
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

kaskup cukry ok bo stoją, już nie rosną. Niby zmieniły się dawki ale jak diabetolog mi policzyła to tendencja była malejąca. Teraz stoi tak, ze cieszę się. Od czasu do czasu mam jakiś mały skoczek - ale to nie duży i tylko dlatego, ze zjem coś nie odpowiedniego.
A u Ciebie jak z dietą i cukrem?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:46   #3662
Justine1988
Zadomowienie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
Louboutinko bardzo dziekuje! Oczywiscie ze 18 :P Ad meza to mojemu tez brzuszek w ciazy urosl znacznie, dlatego sloniki Smieje sie ze jeszcze miesiac i bierzemy sie za siebie :P
To i ja życze wszystkiego najlepszego...szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu

Mój meżus tez przytył razem ze mna.dostał trochę brzuszka ale my sobie jakoś radzimy...tzn radzilismy do niedawna. Teraz zaprzestalisy współzycia, ze wzgledu na moje skurcze, mam je dość czesto. Ale jeszcze niedawno praktykowaliśmy i "na łyżeczke"jest wygodnie i brzuchy nie przeszkadzają..polecam:eh em:
Ja ostatnio nawet zaobserwowałam , że gdy maz popiesci moje sutki tez momentalnie łapie mnie skurcz, więc juz i na to mu ie pozwalam ale inne pieszczotki jak najbardziej a jak bedzie blizejporodu..to poszalejemy skoro to daje zamierzony efekt w moim przypadku.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:46   #3663
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
lilijko narobiłaś mi smaka na pączka
A swoją drogą jak można ciężarnej odmówić zachcianki??
A co do wizyty matki - nie możesz zadzwonić czemu jej nie ma?

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Spokojnie. Sama mówiłaś że lekarka wyraźnie widziała na USG że maleństwo się rusza a Ty tego po prostu nie czujesz Będzie dobrze!
nie, nie chcę do niej dzwonić...... bo szczerze to nie zależy mi na jej przyjściu........
no pączek przegrał z autem...................
wiem, że lekarka widziała, ale wiecie same, że teraz na koniec ciąży to same głupoty i strapienia wpadają do naszych głów........

Opowiem Wam historię z dzisiejszego poranka: robię śniadanie i nagle słyszę pukanie do drzwi. Myślę czy to nie matka, karzę ubierać się mężowi.Otwieram drzwi, a tam młody robotnik i hasło do mnie: "ejjjjj mogłabyś mi ściągnąć z balkonu linę?"
Normalnie zagotowałam się, a gdzie dzień dobry, Pani itd.??? Ja nie jego koleżanka. Więc odpowiadam: " eeeeeee nie mogę, bo mam rusztowanie na balkonie, nie mogę na nie wchodzić, jestem w ciąży, mam problem z otwieraniem drzwi balkonowych, przykro mi" Mina kolesia bezcenna Nosz kurczaki tylko na naszym balkonie jest to cholerne rusztowanie, pełno gołębi przez to siada, lina jest już tam zaplątana od jesieni, a im się teraz przypomniało. A jak prosiłam o kontrolę, bo wiecznie nam coś przecieka to nie...... nikt nie miał na to czasu, więc wara. Mogli postawić rusztowanie, to mogą sobie sami ściągnąć linę. ponad to remontują już po drugiej stronie, a nie po mojej!
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:50   #3664
marleen32
Rozeznanie

Witam
Nasmarowalam rano posta, po czym sama go skasowalam, i czasu braklo, zeby pisac jeszcze raz.
Lilijko fakt aparatka z tego mojego wewnetrznego dziecka jest, sama sie dziwie, ale ona tak nie lubi ktg i usg, ze szok, ucieka przed tym jak moze, a w ostatecznosci kopie ile sil, zeby to "ustrojstwo" zrzucic , tak samo reaguje jak poloze obojetnie co na brzuch.
Ligotko 100 lat : roza:
Karinaaa nie wiem jak to wytlumaczyc, mi brzuch opuscil sie juz dawno temu, ale wczoraj pod prysznicem opuscil sie znacznie, tak ze bylo to zauwazalne dla mnie golym okiem, no i zawsze wydawalo mi sie, ze nie mam problemow z oddechem (bo w sumie nie mam), ale mimo to poczulam, ze oddycha mi sie jeszcze lzej , wiec tak zinterpretowalam, ze mala sie obnizyla, a co za tym idzie wstawila do kanalu, no i lekarka mi potwierdzila tylko .
Wiecie z ta pelnia to jestem ciekawa, bo ja tez wczoraj takiej energii dostalam, ze...sie przeforsowalam, takie bole w nocy mialam, ze myslalam, ze moze pojade, tymczasem przeszly, za to mala postanowila obudzic mnie o 2 nad ranem na sniadanko, zjadlam wiec kanapki, do tego 2 jogurty, i taka ilosc mleka ze szok.
Usnelam chyba po 4, a po 6 pobudka, co by dzieci do szkoly wyszykowac.
Dzis boli mnie krocze, skurcze nieregularne, jak pomysle, ze tak ma byc do 7 lutego, to ja nawet w pelnie rodzic moge .
Choc najlepiej to bym chciala isc spac, i rano miec dzidzie przy sobie, ale kto by tak nie chcial
Patrilla wspolczuje, ja juz sie jak poobijana czuje, a Ty jeszcze dodatkowo sie obilas.
Cytrynko to Ci maz serwuje adrenaline , kciukasy za dobry wybor autka .
Moj mi co dzien powtarza, ze dzis mam nie rodzic, bo cos tam w pracy, powiedzialam, ze albo mala sie wypnie na niego i wyjdzie wczesniej, albo go poslucha i posiedzi do kwietnia, ale wtedy ja niebezpieczna dla niego moge byc
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:00   #3665
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

A mi wczoraj jeden z profesorow przepisal ocene z licencjata, mimo ze nikomu wczesniej nie chcial ) Oj te nasze brzusie kochane. Oby cala sesja poszla gladko. Mi jeszcze zostalo 6 egzaminow (3 przed cc), z czego jeden mam w dniu cc, drugi 5 dni pozniej a osttani 10 dni po cc. Mam nadzieje,ze na ostatni bede miala juz sile isc i na poprawkowa sesje zostana mi tylko dwa. Oby tak bylo

Powodzenia wszystkim studentkom !

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

A co do uzywanych elektrycznych laktatorow, jak ktos sie brzydzi po wymyciu i sterylnym wyparzeniu to mozna zmienic koncowki ssace i buteleczke i urzadzenie jak nowe, bo najdrozszy w tym wszystkim jest mechanizm. I na pewno taniej wychodzi.

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:04   #3666
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Ligotko STO LAT szybkiego , łatwego porodu i zdrowego dzidziusia
Stary 2011-01-18, 13:23   #3667
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
hehe napisałam wyżej ale mi skasowało....
no nic powtórzę

IMIONA:
postawiliśmy na: Kacper/Magdalena/Alicja
a wcześniej myślałam o Michale/ Karolu/Jakubie/Julii, ale tych jest dużo.... Nawet myślałam o Amelii lub Emilii, ale siostra mnie uświadomiła, że to się kojarzy z filmem............ a mężowi się nie podoba, więc dałam spokój
Może dziecko samo nam podpowie ??

cytrynko miała być do południa, południe minęło i jej nie ma, a mąż nie może tak czekać, bo nawet na obiad nie stanie........
W ogóle mam skąpca w domu: mam zachciankę na pączka z cukrem pudrem i nie chce mi kupić, ani nawet dać złotówki na niego!!!!
Co do imion - podobają mi się twoje opcje. A co do Karola to wcale teraz popularne nie jest - przynajmniej w moich stronach. Ja co rusz słyszę Michał, Adam albo Nikodem - w piątkowym wydaniu Wyborczej zawsze jest dodatek ze zdjęciami dzieci, które urodziły się w danym tygodniu w toruńskim szpitalu i co tydzień u chłopców te imiona się powtarzają. Dziewczynki faktycznie - dużo teraz Julii i Zuzann.
Karol może zrobi się popularne po filmie, który chyba już jest na ekranach "Och, Karol 2".

Co do Mamy Twojej - może myślała, że jakoś w porze obiadowej ma przyjść.
A na męża szkoda słów - żal mu na pączka.

Ja myślałam, że sobie zrobię drzemkę, ale przyszedł listonosz - w końcu doszły z allegro te wałeczki dla Małego no i ręcznik na Dzień Babci z aukcji, którą polecała bodajże Agape - dzięki Kochana. Wałeczki wybrałam kolor morelowy. Ręcznik też sama wykombinowałam - jest niebieski ze złotym haftem - babcia jedzie w lutym do sanatorium, więc myślę, że się jej przyda .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0017.jpg (43,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0018.jpg (57,7 KB, 39 załadowań)

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-18 o 13:25
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:34   #3668
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Co do imion - podobają mi się twoje opcje. A co do Karola to wcale teraz popularne nie jest - przynajmniej w moich stronach. Ja co rusz słyszę Michał, Adam albo Nikodem - w piątkowym wydaniu Wyborczej zawsze jest dodatek ze zdjęciami dzieci, które urodziły się w danym tygodniu w toruńskim szpitalu i co tydzień u chłopców te imiona się powtarzają. Dziewczynki faktycznie - dużo teraz Julii i Zuzann.
Karol może zrobi się popularne po filmie, który chyba już jest na ekranach "Och, Karol 2".

Co do Mamy Twojej - może myślała, że jakoś w porze obiadowej ma przyjść.
A na męża szkoda słów - żal mu na pączka.
fajne zakupy
co do matki to już teraz wiem, czemu upierała się przy tej pizzy

męża olałam zrobiłam sobie budyń śmietankowy z sokiem malinowym i on nie dostanie nic, bo dwie porcje już zjadłam, a trzecia została DLA MNIE na później

u nas jest dużo Karolów
Zapomniałam dopisać, że jeszcze podoba mi się Filip
Stary 2011-01-18, 13:37   #3669
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
kaskup cukry ok bo stoją, już nie rosną. Niby zmieniły się dawki ale jak diabetolog mi policzyła to tendencja była malejąca. Teraz stoi tak, ze cieszę się. Od czasu do czasu mam jakiś mały skoczek - ale to nie duży i tylko dlatego, ze zjem coś nie odpowiedniego.
A u Ciebie jak z dietą i cukrem?
u mnie cukry cały czas na poziomie 90-105 mimo tego ze teraz praktycznie nie pilnuje sie juz tak z dieta.. jem prawie wszystko
mialam jeden taki dzien to był 3 na encortonie że mi poszło do góry nawet do 140 ale następnego dnia juz znów nisko wiec diabetolog stwierdził ze to była reakcja na encorton.. dobrze ze sie trzymaja nisko mimo encortonu bo wszyscy mnie straszyli ze przy nim cukry strasznie skacza...
a ja żeby miec 110-120 to musiałabym zjesc chyba tabliczke czekolady..
ostatnio zjadłam dwa kebaby, tyle ze moje robione w domu, z pszenna pitta, i cukier miałam 92 a najadłam sie tak że nie mogłam sie ruszyc..
to chyba my juz jestesmy niedużo przed porodem skoro mamy niskie cukry.. u mnie ostatnio normalnie równiutkie strasznie..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:38   #3670
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
fajne zakupy

męża olałam zrobiłam sobie budyń śmietankowy z sokiem malinowym i on nie dostanie nic, bo dwie porcje już zjadłam, a trzecia została DLA MNIE na później

u nas jest dużo Karolów
Dzięki. Co do imion to ja już nawet nie pamiętam, ile opcji mieliśmy - oj, dużo tego było. Dla dziewczynki mieliśmy pełno opcji, dla chłopca jakoś mąż wymyślił i przypadło mi do gustu. Ale pamiętam, że przed usg, na którym poznaliśmy płeć byłam przekonana, że będzie dziewuszka i mówiłam w poczekalni do męża, że będzie albo Tamara, albo Milena. A po wyjściu był już Karolek.

Stary 2011-01-18, 13:42   #3671
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki. Co do imion to ja już nawet nie pamiętam, ile opcji mieliśmy - oj, dużo tego było. Dla dziewczynki mieliśmy pełno opcji, dla chłopca jakoś mąż wymyślił i przypadło mi do gustu. Ale pamiętam, że przed usg, na którym poznaliśmy płeć byłam przekonana, że będzie dziewuszka i mówiłam w poczekalni do męża, że będzie albo Tamara, albo Milena. A po wyjściu był już Karolek.
mi sie też bardzo Karol podoba, ale u nas jest bardzo dużo teraz Karolów, wiec u nas miał byc Szymon, choc teraz to juz mi sie nie podoba a będzie Liwia
Stary 2011-01-18, 13:47   #3672
agape
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślałam, że sobie zrobię drzemkę, ale przyszedł listonosz - w końcu doszły z allegro te wałeczki dla Małego no i ręcznik na Dzień Babci z aukcji, którą polecała bodajże Agape - dzięki Kochana. Wałeczki wybrałam kolor morelowy. Ręcznik też sama wykombinowałam - jest niebieski ze złotym haftem - babcia jedzie w lutym do sanatorium, więc myślę, że się jej przyda .
ciesze się że się na coś przydałam ja kupiłam jasnobrązowe z białym napisem

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
fajne zakupy

u nas jest dużo Karolów
Mnie też się Karol podoba ale TŻ już nie a Alicja śliczne

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:48   #3673
kaskup
Rozeznanie

jejciu a mnie od godziny tak brzuch boli jak na @ ze zaraz chyba oszaleje.. normlanie jakbym zaraz miała dostac @.. czuje sie jakby miało mi zaraz zacząc kapac..
jejciu ja chce wytrzymac jeszcze tydzien
Stary 2011-01-18, 13:53   #3674
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
jejciu a mnie od godziny tak brzuch boli jak na @ ze zaraz chyba oszaleje.. normlanie jakbym zaraz miała dostac @.. czuje sie jakby miało mi zaraz zacząc kapac..
jejciu ja chce wytrzymac jeszcze tydzien
Jakoś wytrwamy. Mnie dzisiaj pobolewał tak na @ właśnie, ale Mały zaczął się wiercić i przeszło. Teraz gilgocze mnie stópkami w żebra - przedziwne uczucie. Nie mogę dalej wierzyć, jak uda mi się wymacać jego kolanko, czy pupkę - on naprawdę siedzi w moim brzuchu. Pewnie każda z nas tak ma - wiesz, że żyje w Tobie dziecko, ale jednocześnie jest to takie nierealne...nie mogę sobie wyobrazić chwili, w której go zobaczę - taka jestem ciekawa, jak wygląda - ech, rozmarzyłam się.

Stary 2011-01-18, 13:54   #3675
s_a_j
Rozeznanie

Ligotka sto lat!!!

Cytat:

Dzisiaj się z 5 razy upewniał rano że na pewno nie rodze, bo on nie chce dziś iśc do pracy
ahahahahahaha

Cytat:
Nikodem - dla mnie obłędne, cudne!
Fajny ręczniczek cytryna!
Stary 2011-01-18, 14:00   #3676
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Nikodem - dla mnie obłędne, cudne!
Fajny ręczniczek cytryna!
I ma dużo zdrobnień. Dzięki, starałam się wybrać w miarę fajny.

Ja idę zjeść sobie zupkę i czekam na Mamę, cobym z nią poszła na zakupy jakieś. Mam nadzieję, że mężulek prędko z tych oględzin auta wróci.

Miłęgo popołudnia dziewczyny!!

Stary 2011-01-18, 14:31   #3677
make_up_istka
BAN stały

Masakra, cały ranek było mi niedobrze, mdliło, zjadła z przymusu kanapkę i kilka petitków i wszystko poszło z powrotem... Teraz się sekundę zdrzemnęłam i jest mi lepiej, choć czuję się słabo. Może to te lody które wczoraj wieczorem jadłam? Ale dopiero rano zaczęłoby mi być po nich niedobrze...?
Teraz mi się brzuch znowu napina...
I mam ochotę na pączka
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:52   #3678
agape
Zadomowienie

ale tu cisza czyżbyście zaczęły się masowo rozpakowywać?

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:54   #3679
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ale tu cisza czyżbyście zaczęły się masowo rozpakowywać?
nie raczej przysypiać
Stary 2011-01-18, 15:00   #3680
ligotka
Rozeznanie

dokladnie mnie tez jakos sen morzy... to ta nieprzespana nocka sie odzywa, ale czekam bo goscie maja wpasc!
lilijko ja bym CI tego paczka chetnie kupila! Poczekaj do piatku. Ach ten maz... Moj mi dzis polecial po buleczki, serek i nutelle, ale zezloscil mnie bo kupil mi 3 bulki! i chcial zebym to wszystko zjadla, a jak nie chcialam to stwierdzil ze wiecej nie bedzie chodzil....

Dzieki jeszcze raz wszystkim dziewczynkom za zyczenia!
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:02   #3681
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Masakra, cały ranek było mi niedobrze, mdliło, zjadła z przymusu kanapkę i kilka petitków i wszystko poszło z powrotem... Teraz się sekundę zdrzemnęłam i jest mi lepiej, choć czuję się słabo. Może to te lody które wczoraj wieczorem jadłam? Ale dopiero rano zaczęłoby mi być po nich niedobrze...?
Teraz mi się brzuch znowu napina...
I mam ochotę na pączka
Może organizm się oczyszcza przed porodem. Bo po lodach to pewnie już w nocy by Ciebie wzięło. Brzuch też mi się napinać zaczął. Nie mam pojęcia, co Tobie doradzić, może spróbuj jednak coś zjeść, takiego lekkostrawnego, bo słabo może też być, bo od rana masz pusty żołądek...

Ja wpadłam na chwilkę na neta, bo robiłam fotki brzuchowi swojemu - dziewczyny, ja nigdy nie myślałam, że można mieć taki bęben przed sobą. To która mnie przebije?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch38t3d.jpg (20,0 KB, 40 załadowań)

Stary 2011-01-18, 15:10   #3682
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

ligotko ja mam tak rzadko zachcianki, nie wysyłam go po nic, bo staram się jakoś inaczej poradzić, no ale dzisiaj to przegrałam z kretesem...... A w piątek to na bank FRYTKI, Kebab/Cheesburger czy co tam wymyślimy, więc pączka kupię sobie sama po drodze..........

cytrynko mój to się chowa przy Twoim...... jest mały i zgrabny o śmiesznym kształcie.

Dziewczyny normalnie zabiję Jak mi teraz TA KOBIETA zadzwoni do drzwi to normalnie jej nie otworzę!!! Mam ją w

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

a co do spania, to mi się kimnęło trochę i jakoś taka niemrawa się czuję
Padał deszcz więc pewnie spadło ciśnienie i dlatego tak się czujemy.....

make_up_istka
na pewno to nie lody...... pewnie Gabrysia coś kombinuje
Stary 2011-01-18, 15:10   #3683
Justine1988
Zadomowienie

Zrobiłam obiad ( ziemniaczki pieczone i szaszłyki) i wymiękam..juz nic dziś nie robie..odpoczywam...

Wiecie co rozbroiła mnie dziś koleżanka NIkoli. Dzis były dwie. Jedna poszła szybko a druga dopiero przed chwila...zapytałam tej jednej czy zostanie na obiedzie, bo nie wiem ile ziemniaków obierać...ona zadzowniła do mamy i zawołałam NIkole i zapytałam czy jej kolezanka zostaje. A Nikola mówi, że tamta powiedziała , że mam sie streszczac z obiadem bo ona może tylko godzine zostac...rozbroiła mnie tym tekstem. w moim domu, mnie ciężarną bedzie jakaś gówniara popedzac...wredna jestem ale nie spieszyłam sie z obiadem..dopiero wstawiłam do piekarnika..wkurzyła mnie..jakie teraz te dziaciaki sa wyszczekane..

Cytrynka zauważyłam zdjęcie twojego brzuszka..jest śliczny i duży i ewidentnie widać ze jest bardzo nisko..

Dostałam dziś te oczekiwana paczke...mam juz wszystko dla dzidzi...zaraz wstawiam pranie...jutro prasowanko i sie pakuje..mężus wrócił...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:11   #3684
ligotka
Rozeznanie

cytrynko sliczny! Dzieki za zdjecie przynajmniej wiem kiedy bedzie moj po opadnieciu, bo chodze i zagladam w lustro, czy opadl czy nie, ale moj trzyma sie wyzej...

lilijko masz racje nie wpuszczaj - udawaj ze Cie nie ma!

Justine no dzieci sa wyszczekane, ja nigdy nie trawilam jest taki glupi wiek dziecka, ze ono tak wychciewa, albo sie chwali, albo przymila wrrrr licze ze mojej corce ten etap szybko minie, albo nigdy nie nastapi!

Edytowane przez ligotka
Czas edycji: 2011-01-18 o 15:13
ligotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:11   #3685
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
ligotko ja mam tak rzadko zachcianki, nie wysyłam go po nic, bo staram się jakoś inaczej poradzić, no ale dzisiaj to przegrałam z kretesem...... A w piątek to na bank FRYTKI, Kebab/Cheesburger czy co tam wymyślimy, więc pączka kupię sobie sama po drodze..........

cytrynko mój to się chowa przy Twoim...... jest mały i zgrabny o śmiesznym kształcie.

Dziewczyny normalnie zabiję Jak mi teraz TA KOBIETA zadzwoni do drzwi to normalnie jej nie otworzę!!! Mam ją w

Myślałam, że już się Twoja pojawiła...moja Mama ma do 15.15 pracę, więc lada moment mnie nawiedzi. Pora obiadowa powoli mija...więc może Twoją tą pizzę na kolację przyniesie.

A tak w ogóle zazdroszczę Wam tego spotkania - fajnie macie!! Że też nie możemy jakoś blizej siebie mieszkać. Na pewno będzie fajno.

No nic - ja uciekam!

Aaaa...dzięki za komplementy, ale śliczny mój brzuchol nie jest, co najwyżej ogromniasty . A na zdjęciach i tak nie widać, jak nisko go noszę, wiecie, że nawet golenie dokładne w miejscu intymnym jest w tym momencie niemożliwe? Masakra!

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2011-01-18 o 15:15
Stary 2011-01-18, 15:21   #3686
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Myślałam, że już się Twoja pojawiła...moja Mama ma do 15.15 pracę, więc lada moment mnie nawiedzi. Pora obiadowa powoli mija...więc może Twoją tą pizzę na kolację przyniesie.

A tak w ogóle zazdroszczę Wam tego spotkania - fajnie macie!! Że też nie możemy jakoś blizej siebie mieszkać. Na pewno będzie fajno.

No nic - ja uciekam!

Aaaa...dzięki za komplementy, ale śliczny mój brzuchol nie jest, co najwyżej ogromniasty . A na zdjęciach i tak nie widać, jak nisko go noszę, wiecie, że nawet golenie dokładne w miejscu intymnym jest w tym momencie niemożliwe? Masakra!
a co za problem, urodzimy, odchowamy dzieciaczki i zrobimy jakiś zjazd

daj spokój, zapowiada się od tygodnia, wczoraj dupę truje, ja specjalnie przesunęłam obiad, żeby zjeść później, a jestem głodna jak wilk, do tego męczę męża, żeby nie spał do południa (efekt będzie taki, że nie dośpi i będzie mi marudził) a ta taki numer wyprawia. Poza tym wczoraj ewidentnie powiedziałam jej, że wolę owoce zamiast pizzy........ to nagle gadka jej się zmieniła. Normalnie kopnąć w 4 i nic więcej......

make-up-istko
mnie coś od wczoraj wieczora coś porządnie przeczyszcza. Ale ja to mam czas.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ligotka Pokaż wiadomość
lilijko masz racje nie wpuszczaj - udawaj ze Cie nie ma!
gorzej jak była i dzwoniła, a my nie słyszeliśmy dzwonka do drzwi, bo coś nam słabo dzwoni
no ale umawiała się, że najpierw napisze sms-a przed przyjściem, a tu lipa

ligotko
dzięki za chęci z tym pączkiem
Stary 2011-01-18, 15:32   #3687
szizuho
Raczkowanie

Ja juz po wizycie u ortodonty i po obiadki. Też taka senna jestem może się kimnę z godzinkę. Obawiam sie że moją córe jakaś choroba próbuje dopaśc cos tak niewyraźnie wygląda oj boje się.

Pisałyście o naklejkach na ścianę, ja kupilam w leroy merlin taki zestaw 42 szt. Tweety i dodatki, bardzo mi się spodobały i fajnie na ścianie wyglądaja ale jestem zła bo zapłaciłam za nie 70 zł. a teraz czytam że można podobne kuic dużo taniej, ale juz po ptakach.

Cytrynko no masz ten brzuszek, ale ja w pierwszej ciąży miałam podobny a teraz zupełnie mam inny. A i na pocieszenie ja w pierwszej przytyłam 30 kg co prawie wszystko poszło mi w brzuch i zaraz ok 2-3 tygodni po brzuchu nie było śladu, więc głowa do góry.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:41   #3688
make_up_istka
BAN stały

Lilijko jak ja bym chciała żeby to Gabrysia się pchała na świat... Ale przestałam się łudzić za każdym razem kiedy mam jakiś objaw bo bym zwariowała Po prostu zastanawiam się po czym to mogło być.
Już mi ciut lepiej, zjadłam małą kanapkę z chudym serkiem i na razie nie jest źle. Tylko TŻ mnie wkurzył, bo wiedział że źle się czuję, miał wrócić szybko od razu po pracy (kończy o 15:00) a on mi teraz mówi przez telefon (dopiero jak ja zadzwoniłam) że pojechał z mamą do miasta jakieś zdjęcia wywołać...

Cytrynko brzuszek naprawdę śliczny I jest już zdaje się bardzo nisko! Ja też mam problem z depilacją, bo TŻ się śmieje, że jest tak nisko ze brzuch mi przechodzi w miejsca intymne bardzo płynnie
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:51   #3689
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość

Cytrynko no masz ten brzuszek, ale ja w pierwszej ciąży miałam podobny a teraz zupełnie mam inny. A i na pocieszenie ja w pierwszej przytyłam 30 kg co prawie wszystko poszło mi w brzuch i zaraz ok 2-3 tygodni po brzuchu nie było śladu, więc głowa do góry.
kochana to pocieszajace co piszesz bo ja sie wlasnie przyłamalam swoja waga ale w tej ciazy mi generalnie poszlo w brzuch no i teraz mam piekne ogromne uda az czuje je jak chodze mam nadzieje ze juz nie dlugo urodze bo nawet nie mam na nic sily juz
chodze bez humoru i tylko czytam watek a na pisanie weny brak

Cytrynko masz bardzo fajny brzuszek
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 15:58   #3690
szizuho
Raczkowanie

Ja się kg nie przejmuję bo to nie ma sensu. Z pierwszą starałam się jeśc strasznie zdrowo a tyle kg mi przybyło a teraz mam to gdzieś i wiem że po ciąży łatwo jest zgubic te ciążowe kg i nawet te nadprogramowe wcześniej nabyte jak się karmi, dużo z wózkiem spaceruje. Najgorsze jest jak dziecko zaczyna dostawac deserki i my zaczynam zjadac niedojedzone przez dzieci, i tak sobie dogadzamy że nam znowu tyłki tyją więc głowy do góry...
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości