Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-16, 22:08   #2101
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
Czy słyszałyście może jakieś opinie na temat obrączek Łazura? Wczoraj byliśmy u jubilera, strasznie spodobał nam się jeden model, ale znalazłam w necie kilka mało pozytywnych opinii na temat ich jakości. Poza tym te "nasze" obrączki są w dużej części matowe, co podobno szybko się wyciera i obrączki stają się błyszczące....Chyba za taką cenę jaką usłyszeliśmy (2,5 tys) nie warto kupować obrączek, które po 2-3 miesiącach nie będą w niczym przypominały tych, które tak nam się spodobały.....
O tych obrączkach też nie słyszałam, ale co do matu to każde matowe, niezależnie od tego ile kosztowały będą się ścierać i robić błyszczące. My zaryzykowaliśmy z matem bo nam się spodobał, najwyżej po jakimś czasie przerobimy je na błyszczące. Akurat w obu wersjach podobają nam się.

Cytat:
Napisane przez anecia1042 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest z tymi naukami bo już się pogubiłam, najpierw nauki a później dni skupienia czy kolejność nie ma znaczenia??? kurcze bo ślub w czerwcu a my jeszcze w polu...
Kolejność nie ma znaczenia, ale dzień skupienia to tylko 1 dzień, więc można go zawsze zostawić na później, nauki zajmują trochę więcej czasu. Tylko najpierw musicie iść do parafii w której macie ślub i dostaniecie tam tzw indeksy, w których będziecie mieli wypisane co musicie zaliczyć i będziecie tam zbierać pieczątki i podpisy;>

My po naukach i poradni, a dzisiaj zaliczyliśmy jeszcze dzień skupienia
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 00:18   #2102
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Ja widzę jeszcze inną opcję...dobry pomysł na biznes !!!
Ja skończyłam studia już prawie 2 lata temu...ale na drugim roku wyjechałam zagramanicę za moim TŻ...i tak przez kolejne 3 lata latałam w tą i z powrotem na sesje itp..eh co to była za męka... rzuciłam wtedy pracę a w sumie była niezła..ale jednak tu gdzie jestem jest inne życie...pracując tak na prawdę nie musisz się martwić o jutro...jest jednak wielkie ALE... tęsknota za rodziną
Cytat:
Napisane przez _Olka_ Pokaż wiadomość
I to jest najwiekszy minus zycia za granica,ja tez jestem emigrantką,wyjechalam do Szkocji za lepszym jutrem.Mieszkam tu juz 2 lata i idzie sie jakos przyzwyczaic,odwiedza sie Polske co jakies pół roku,dzwoni sie,pisze często.Zwłaszcza, ze mam tu siostre z rodzina i wujka takze sie jakos zyje.Napewno lepiej i wygodniej niz w Polsce.
pozdrawiam wszystkich emigrantow
Eh emigracja... ja osobiście mam już dosyć. Prawda, żyje się dużo łatwiej. I dla mnie to jedyny plus emigracji - pieniądze. Dzięki nim możemy zorganizować wesele, dzięki nim lecimy jutro na Teneryfę złapać troche słonka w środku zimy. I na tym kończą się plusy. No może jeszcze praktyczna nauka angielskiego.
Mi brakuje wszystkiego: rodziny i przyjaciół, kultury, poczucia, że jestem "stąd", języka, polskiego jedzenia. Moja tęskota jest spotęgowana tym, że mieszkam na samym północy Szkocji w małej wiosce skąd wszędzie daleko. W większych miastach jest inaczej.
Na szczęście decyzja została podjęta - wraz ze ślubem zaczynamy nowy rozdział w naszym życiu. Wracamy do Polski i spróbujemy naszego szczęścia w Warszawie. Kto wie, może jeszcze z podkulonym ogonem wrócimy na "wygnanie", a może się uda. Robie co mogę, żeby ubarwić CV (zdawałam CAE, robie prawko) może pomoże.

Powodzenia dla Was, które szukają pracy! Oby swiat wreszcie zmądrzał. Szkoda tego naszego pięknego Lublina, że nie potrafi zatrzymać młodych, zdolnych ludzi...

A dla sesjowiczek porządny kopniak na szczęście!

Do zobaczenia dziewczyny za 10 dni (al będę miałą nadrabiania w czytaniu )

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2011-01-17 o 08:57
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 14:32   #2103
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Eh emigracja... ja osobiście mam już dosyć. Prawda, żyje się dużo łatwiej. I dla mnie to jedyny plus emigracji - pieniądze. Dzięki nim możemy zorganizować wesele, dzięki nim lecimy jutro na Teneryfę złapać troche słonka w środku zimy. I na tym kończą się plusy. No może jeszcze praktyczna nauka angielskiego.
Mi brakuje wszystkiego: rodziny i przyjaciół, kultury, poczucia, że jestem "stąd", języka, polskiego jedzenia.
Ja się czuje dokładnie tak samo jak Ty...i zazdroszczę podjętej decyzji o powrocie. U mnie jest ten problem, że ja najchętniej spakowałabym się i wróciła jutro do mojego prawdziwego domu a mój TŻ za chińskiego nie chce wracać ..po prostu nie wie co miałby tam robić ..ale nie wyobrażam sobie zostać tu gdzie jestem do końca życia...umrę z tęsknoty za tym wszystkim o czym pisałaś
Miłego wypoczynku

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 16:41   #2104
cindi
Rozeznanie

ojj, współczuję Emigrantkom, w sumie ja kiedyś bardzo chciałam wyjechać, ale znajomi, którzy byli odradzali i teraz cieszę się, że jestem tu
ale z pracą w Lublinie to prawda, że nieciekawie, my z TZ po obronach wyprowadzamy się do Warszawy (nie tylko za pracą, oboje uwielbiamy to miasto ) więc mam nadzieję, że będzie lepiej

a ja sesję mam raczej luźną, więc pewnie poświęcę ją na pisanie mrg, spędza mi to sen z powiek

Ashyshqua, baw się dobrze

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 17:53   #2105
ewelka1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi dotyczące świadków my także rozważaliśmy parę, ale niestety nie mamy takich znajomych par, gdzie oboje są nam równie bliscy, no ale mamy jeszcze czas

jestem w szoku, też biorę ślub w Katedrze i wiem ile tam to kosztuje, nie załatwialismy jeszcze formalności u nas w parafiach, ale jeśli to kosztuje więcej niż ślub to nie wiem jak to będzie :/
Powiedz mi ile kosztuje ślub w katedrze ??? My narazie zarezerwowaliśmy tam termin i ksiądz zażyczył sobie 200 zł zadatku :/, ciekawa jestem ile cała ceremonia kosztuje ??
ewelka1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:07   #2106
Tenaya24
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za odzew odnośnie świadków trochę mi się lepiej zrobiło, bo rozwiałyście moje wątpliwości
Ja suknię wymarzoną mam też na oku. Jak ją zobaczyłam to po prostu się zakochałam i żadna inna już jej nie dorównuje. Tylko kupić ją ciężko szukałam też na all i nic Dzwoniłam ostatnio do salonu w Wawie i pani powiedziała mi, że na moje życzenie mogą ją dla mnie sprowadzić. Tylko kosztowałaby 12 tys. więc wbiło mnie w krzesło i podziękowałam... Chyba będę szyć. Najprawdopodobniej w Lady in White. Muszę się dowiedzieć się jaki byłby koszt uszycia tej sukni. Jeśli wyjdzie drogo to chyba z niej zrezygnuję aczkolwiek z wielkim bólem serca

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:14   #2107
mag89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelka1234 Pokaż wiadomość
Powiedz mi ile kosztuje ślub w katedrze ??? My narazie zarezerwowaliśmy tam termin i ksiądz zażyczył sobie 200 zł zadatku :/, ciekawa jestem ile cała ceremonia kosztuje ??
jeśli mogę się wtrącić to nam ksiądz powiedział 750 zl za ślub w katedrze(w cenie sa wszelki papierki,organista,koscie lny,ubranie kościoła i ofiara na kościół)więc moim zdaniem to dobra cena,ale jeśli jest to dla kogoś za dużo to napewno proboszcz zrozumie że ktoś nie może tyle zapłacić(wiem to,ponieważ gdy byłam świadkiem na ślubie w katedrze to proboszcz sie pytał młodych czy to dla nich nie za duzo i nas swiadkow tez pytal bo chcial sie upewnic)a ta zaliczka o tórej mowa to takie zabezpieczenie,że w razie gdybyście się rozmyślili to proboszcz ma pewność,że zglosicie się po pieniądze i tym samym udostępnicie termin innej parze.Jak rozmawiałam z księdzem bo też byłam zdziwiona,że nawet w kościele zaliczka jest pobierana to mówił,że zdarzało się że pary nie informowały,że ślubu nie będzie i zostawały puste terminy..
mag89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 18:21   #2108
scotasia
Wtajemniczenie

Czy mogłybyście coś więcej o salonie Lady in White powiedziec?? jakie tam są ceny? zwiedzilam juz kilka salonow ale jakos nie moge trafić na tę jedyną az Wam zazdroszczę, jak piszecie, że zakochałyście sie w swoich sukienkach...
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 18:22   #2109
ewelka1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mag89 Pokaż wiadomość
jeśli mogę się wtrącić to nam ksiądz powiedział 750 zl za ślub w katedrze(w cenie sa wszelki papierki,organista,koscie lny,ubranie kościoła i ofiara na kościół)więc moim zdaniem to dobra cena,ale jeśli jest to dla kogoś za dużo to napewno proboszcz zrozumie że ktoś nie może tyle zapłacić(wiem to,ponieważ gdy byłam świadkiem na ślubie w katedrze to proboszcz sie pytał młodych czy to dla nich nie za duzo i nas swiadkow tez pytal bo chcial sie upewnic)a ta zaliczka o tórej mowa to takie zabezpieczenie,że w razie gdybyście się rozmyślili to proboszcz ma pewność,że zglosicie się po pieniądze i tym samym udostępnicie termin innej parze.Jak rozmawiałam z księdzem bo też byłam zdziwiona,że nawet w kościele zaliczka jest pobierana to mówił,że zdarzało się że pary nie informowały,że ślubu nie będzie i zostawały puste terminy..
Czyli to 200 zł jest w tym 750 zł tak jakby tak? A w jaki sposób katedra jest przybrana? Czyli para młoda nie decyduje o ubiorze kościoła tak? Jest czerwony dywan na całą długość kościoła ?

Dziękuje za odp

Edytowane przez ewelka1234
Czas edycji: 2011-01-17 o 18:27
Stary 2011-01-17, 18:26   #2110
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tenaya24 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odzew odnośnie świadków trochę mi się lepiej zrobiło, bo rozwiałyście moje wątpliwości
Ja suknię wymarzoną mam też na oku. Jak ją zobaczyłam to po prostu się zakochałam i żadna inna już jej nie dorównuje. Tylko kupić ją ciężko szukałam też na all i nic Dzwoniłam ostatnio do salonu w Wawie i pani powiedziała mi, że na moje życzenie mogą ją dla mnie sprowadzić. Tylko kosztowałaby 12 tys. więc wbiło mnie w krzesło i podziękowałam... Chyba będę szyć. Najprawdopodobniej w Lady in White. Muszę się dowiedzieć się jaki byłby koszt uszycia tej sukni. Jeśli wyjdzie drogo to chyba z niej zrezygnuję aczkolwiek z wielkim bólem serca

o matko 12 tys. masakryczna kwota, Tekayka gdzieś ty taką suknię wynalazła
Stary 2011-01-17, 18:51   #2111
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag89 Pokaż wiadomość
jeśli mogę się wtrącić to nam ksiądz powiedział 750 zl za ślub w katedrze(w cenie sa wszelki papierki,organista,koscie lny,ubranie kościoła i ofiara na kościół)więc moim zdaniem to dobra cena,ale jeśli jest to dla kogoś za dużo to napewno proboszcz zrozumie że ktoś nie może tyle zapłacić
Ja Cię... To u nas ksiądz w zeszłym roku krzyczał 800zł+ kościelny(200)+ organista(200). A w tym roku ma podobno jeszcze być podwyżka!! No to nie źle... Chyba mu zapłacimy "co łaska", bo jakie on ma prawo nam narzucac TAKĄ kwotę za niecało-godzinną mszę??!
Zapomniałam dodać, że dekoracja oczywiście we własnym zakresie...

Edytowane przez Niunia2011
Czas edycji: 2011-01-17 o 18:52
Niunia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 19:01   #2112
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Czy mogłybyście coś więcej o salonie Lady in White powiedziec?? jakie tam są ceny? zwiedzilam juz kilka salonow ale jakos nie moge trafić na tę jedyną az Wam zazdroszczę, jak piszecie, że zakochałyście sie w swoich sukienkach...
Ja wiem tyle, że naprawdę piękne suknie szyją ale ponoć ceny do najniższych nie należą.

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
o matko 12 tys. masakryczna kwota, Tekayka gdzieś ty taką suknię wynalazła
No wiem właśnie, że masakryczna natknęłam się na nią przypadkiem w necie, nie mogłam jej namierzyć, ale jedna z wizażanek pomogła ustalić mi co to za suknia- Pronovias Iman. Jak dla mnie cud miód

Stary 2011-01-17, 19:17   #2113
ona911
Rozeznanie

Cytat:
No wiem właśnie, że masakryczna natknęłam się na nią przypadkiem w necie, nie mogłam jej namierzyć, ale jedna z wizażanek pomogła ustalić mi co to za suknia- Pronovias Iman. Jak dla mnie cud miód
Piękna suknia..na prawdę. Cena tez niczego sobie :/ ale suknie Pronovias tyle niestety kosztują. Ostatnio mierzyłam jedną z ich zeszłorocznej kolekcji i koszt to prawie 9 tys :/. Dlatego ja też szyję suknie..mogę wybrać sobie jaką chcę i moja super krawcowa uszyje mi po prostu bez tej drogocennej metki
Co najgorsze, że jeszcze nie znalazłam takiej, która urzekłaby mnie ;( w przyszły piątek zamierzam wybrać się do jeszcze dwóch salonów..mam nadzieję, że coś w końcu znajdę dla siebie Muszę myśleć pozytywnie

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

Edytowane przez ona911
Czas edycji: 2011-01-17 o 19:21
ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 19:23   #2114
Tanitka
Rozeznanie

suknia śliczna i oryginalna
może własnie w tym salonie uszyją Ci podobą ?
Stary 2011-01-17, 19:26   #2115
malgosia_23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A dla sesjowiczek porządny kopniak na szczęście!

Do zobaczenia dziewczyny za 10 dni (al będę miałą nadrabiania w czytaniu )
Jako sesjowiczka dziękuję!! I miłego, słonecznego wypoczynku życzę!!

Cytat:
a ja sesję mam raczej luźną, więc pewnie poświęcę ją na pisanie mrg, spędza mi to sen z powiek
Mi też spędza, ale jakoś nie wpływa to pisanie...Ciągle jestem z tym w lesie

Cytat:
Napisane przez Niunia2011 Pokaż wiadomość
Ja Cię... To u nas ksiądz w zeszłym roku krzyczał 800zł+ kościelny(200)+ organista(200). A w tym roku ma podobno jeszcze być podwyżka!! No to nie źle... Chyba mu zapłacimy "co łaska", bo jakie on ma prawo nam narzucac TAKĄ kwotę za niecało-godzinną mszę??!
U nas podobno 1000 zł, bez dekoracji. Dla mnie to kosmiczna kwota za 40 min. pracy.
Zobaczymy co nam powie, jak zapytamy, ale marzę o "co łaska"
malgosia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 19:27   #2116
mag89
Raczkowanie

Cytat:
Czyli to 200 zł jest w tym 750 zł tak jakby tak? A w jaki sposób katedra jest przybrana? Czyli para młoda nie decyduje o ubiorze kościoła tak? Jest czerwony dywan na całą długość kościoła ?

Dziękuje za odp
tak te 200 zl to jest czesc tego co musisz zaplacic,wydaje mi się że para młoda nie ma wplywu na ubiór kościola bo robią to siostry a gdy dziennie jest np 7 slubow to koszt rozklada się na wszystkie pary i ciezko byloby żeby 7 pm-ek dogadalo sie co do ubioru kosciola,wiec lepiej jak siostry zadecydujaubrana jest tak jak zawsze tzn.chodzi mi o rozstawienie kompozycji jak znajde jakies foto to wrzucea dywan oczywiscie jest czerowony na calej dlugosci kosciola,jedyny minus to taki ze siedzi sie na takich taborecikach bez oparcia;/sa naprawde sliczne i stylowe ale mega niewygodne poniewaz trzeba siedziec wyprostowanym
mag89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:27   #2117
cindi
Rozeznanie

Cytat:
nam ksiądz powiedział 700 zł, a zadatku płaciliśmy chyba 100, na pewno nie więcej, ogólnie podpisuję się pod tym co napisała mag89
poza tym myślę, że akurat w katedrze, gdzie jest dużo chętnych te "zaliczki" mają sens, bo ksiądz nam mówił, że pojawiały się pary, rezerwowały i potem nikt nie przychodził i do końca nie wiedziano czy będzie ten ślub czy nie :P

Cytat:
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja szyję w Lady in White, jak chcecie info co do ceny to piszcie na priv, ale suknie są super jakości, poza tym w cenie są 2 welony, bolerko i tren, jeśli ktoś chce jeśli tam byłyście to na bank widziałyście moją, to taka z błękitną szarfą

Tenaya24, ja myślę, że krawcowa "ślubna" uszyje taką sukienkę, mi mówiły babki, że każdą uszyją, a koszt to nie wiem, ale na tej Twojej jest sporo koronki, która jest dosyć droga

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:57   #2118
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ona911 Pokaż wiadomość
Piękna suknia..na prawdę. Cena tez niczego sobie :/ ale suknie Pronovias tyle niestety kosztują. Ostatnio mierzyłam jedną z ich zeszłorocznej kolekcji i koszt to prawie 9 tys :/. Dlatego ja też szyję suknie..mogę wybrać sobie jaką chcę i moja super krawcowa uszyje mi po prostu bez tej drogocennej metki
Co najgorsze, że jeszcze nie znalazłam takiej, która urzekłaby mnie ;( w przyszły piątek zamierzam wybrać się do jeszcze dwóch salonów..mam nadzieję, że coś w końcu znajdę dla siebie Muszę myśleć pozytywnie
Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
suknia śliczna i oryginalna
może własnie w tym salonie uszyją Ci podobą ?
Fajnie, że i Wam się podoba suknie Pronovias są przepiękne
ja się strasznie nakręciłam właśnie na Iman, ale ciekawe jak ja bym w niej w ogóle wyglądała. Kurcze, jakoś się nie mogę zebrać na przemarsz po salonach tak przynajmniej miałabym rozeznanie w czym wyglądam dobrze a w czym źle.

Cytat:
Dziewczyny, ja szyję w Lady in White, jak chcecie info co do ceny to piszcie na priv, ale suknie są super jakości, poza tym w cenie są 2 welony, bolerko i tren, jeśli ktoś chce jeśli tam byłyście to na bank widziałyście moją, to taka z błękitną szarfą

Tenaya24, ja myślę, że krawcowa "ślubna" uszyje taką sukienkę, mi mówiły babki, że każdą uszyją, a koszt to nie wiem, ale na tej Twojej jest sporo koronki, która jest dosyć droga
Słyszałam właśnie, że ta koronka jest droga dopóki nie pójdę do Lady in White czy do jakiejś krawcowej to się nie przekonam ile sobie za jej uszycie zażyczą.
Cindi daj znać na pw ile Ciebie będzie wynosiła suknia, bo z tego jak ją opisałaś, to też jest i w moim guście

Stary 2011-01-17, 21:05   #2119
margolka1986
Zakorzenienie

Tych taboretów w katedrze to chyba nie da się zamienic prawda:P? przerażają mnie.

Kochane czy poleciłybyscie jakiegoś fryzjera ? chyba juz czas sie gdzieś zapisać a ja nie mam pojęcia gdzie ...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 23:23   #2120
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia2011 Pokaż wiadomość
Tak trzymaj - nie ma żadnego prawa. U nas było co łaska w domyśle 1000 zł i daliśmy połowę z tego.
Jak oficjalnie tak powie to ja bym biskupowi po ślubie o tym doniósł.
Niektórzy proboszczowie przeginają a jak się z tym fantem nie będzie nic robić to będę przeginać jeszcze bardziej
Stary 2011-01-18, 07:26   #2121
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:

Dziękuje za odp
Ewelka ja bym Katedry wcale nie przystrajała, sama w sobie jest piękna
czerwony dywan tak, ale zbyt dużo innych ozdób przysłoni to co jest najważniejsze.

Cytat:

CUDNA SUKNIA!!

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 08:30   #2122
moniczkar_
Raczkowanie

ja bede miala slub wlasni w Katedrze i z tego co wiem to jej sie nie przystraja samemu .... jest czerwony dywan i wiecej w sumie nie wiemmysle ze to dlatego tak jest poniewaz tam sluby sa co godzina i pewnie Panna Mloda mialaby swoja wizje a zreszta ona w sama sobie jest piekna
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:28   #2123
kruczydło
Raczkowanie

Cześć PMki

Ufff nadrobiłam wątek. Chyba skorzystam z porad odnośnie drożdży. Jeszcze nie wiem, czy wytrwam (nie wiem jak to będzie smakować), ale przynajmniej spróbuję. Czego się nie robi dla TŻta (a mój akurat zauważa stan moich włosów, paznokci... takie ma hobby kobiece ).

W marcu planuję zacząć robić zaproszenia. Najpierw chcieliśmy zamówić w Cartalii (nawet wybraliśmy model ), ale poczytałam was o własnoręcznie wykonanych i ... napaliłam się Lubię ręczne robótki

Pisałyście też o muzycznej oprawie ślubu. Mam dobrego kolegę, który gra na trąbce w Teatrze Muzycznym, dorabia też czasem na ślubach i innych uroczystościach kościelnych (w czasie Świąt słyszałam go na pogrzebie... wszyscy się wzruszyli gdy grał). Więc tak w formie reklamy jeśli ktoś chce do niego kontakt, to wyślę na priv.
Ashyshqua - do Ciebie sama sobie pozwoliłam wysłać, wydawało mi się, że jesteś zainteresowana taką muzyką
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:36   #2124
ewelka1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
Ewelka ja bym Katedry wcale nie przystrajała, sama w sobie jest piękna
czerwony dywan tak, ale zbyt dużo innych ozdób przysłoni to co jest najważniejsze.

Wczoraj znalazłam pare fotek ze slubu w katedrze cudnie wygladało , a kwiaty sa tylko przy ołtarzu bardzo ładnie wyglądały ...
I ten czerwony dywan
Stary 2011-01-18, 11:59   #2125
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Dziewczyny, potrzebuję namiary na jakąś polecaną fryzjerkę i makijażystkę w Lublinie. Zostawiłam to na sam koniec załatwiania i teraz mam problem :/
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:13   #2126
aaneczkaap
Przyczajenie

dziweczyny szukam sali bez cateringu w Lublinie? proszę o pomoc
aaneczkaap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:30   #2127
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
Tych taboretów w katedrze to chyba nie da się zamienic prawda:P? przerażają mnie.

Kochane czy poleciłybyscie jakiegoś fryzjera ? chyba juz czas sie gdzieś zapisać a ja nie mam pojęcia gdzie ...
Hala Targowa Świdnik, salon fryzjerski RedLok A w Lublinie to nie wiem

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 13:40   #2128
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Tak trzymaj - nie ma żadnego prawa. U nas było co łaska w domyśle 1000 zł i daliśmy połowę z tego.
Jak oficjalnie tak powie to ja bym biskupowi po ślubie o tym doniósł.
Niektórzy proboszczowie przeginają a jak się z tym fantem nie będzie nic robić to będę przeginać jeszcze bardziej
Też tak uważam Dzięki za poparcie Myślałam, że to tylko my będziemy tacy "wredni" dla władzy duchownej...
Stary 2011-01-18, 13:51   #2129
aaneczkaap
Przyczajenie

mogą być też okolice lublina, świdnik itd :P
aaneczkaap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 14:22   #2130
Tanitka
Rozeznanie

dziewczyny, czy któraś z was ma może umówioną fryzjerkę w dniu ślubu na 8 rano? ja dzisiaj byłam zarezerwować i została tylko ta godzina ślub o 15, więc nie wiem czy dobrze zrobiłam ;(
do ślubu popnad 8 miesięcy a miejsc już brak!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości