W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011 cz.V - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 17:51   #3721
gabishing
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Oglądałam ale końcówke..:-(
Co pakować do torby do szpitala...przyda sie bo jutro planuje pakowanko...
jak twój szpital nie określa co potrzeba to masz na pierwszej stronie naszego wątku "torba mamy"

gadałam z TŻ tez mam mu nic nie szykować bo on pracuje w domu więc będzie na bieżąco jakoś sobie radził, zresztą on często gotuje dla nas wiec nie ma problemu
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:53   #3722
s_a_j
Rozeznanie

Dot.: W Nowym Roku wielkie zmiany - zamiast brzuszków dzieci mamy! Styczeń-Luty 2011

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

Dotarła ta kobieta....... pożal się boże............ może lepiej żeby nie przychodziła .... bo następnym razem się nie pohamuję na czas. Dała 100 zł i mam coś kupić dziecku, a owoce, które miała kupić to liczi i mango, co ja z tym mam zrobić?? Ja tego nie jadam........

dobra i stówka zawsze to dzidziusiowi można coś kupić
Stary 2011-01-18, 17:59   #3723
make_up_istka
BAN stały

Ja też nie szykuję jedzenia i nie mrożę, bo wiem że i mama i teściowa zatroszczą się o gotowanie (zresztą TŻ też) tym bardziej, że zamrażarka już tak wypełniona że nic nie wejdzie już do niej

A ja dalej z tymi skurczami dziś. Normalnie zwariuje jak znowu wyjdzie tak jak ponad tydzień temu
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:00   #3724
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

racja dziewczynki, dobre to niż nic..... 100 pójdzie do "apteki" bo to potrzebne jest najbardziej, no i jakieś kosmetyki dla dziecka jeszcze (przynajmniej te, które nie będą dostępne w doz)

zjadłam obiadek ziemniaki, schabowy, sałatka i mizeria
a teraz myślę, co tu jutro zrobić
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:09   #3725
Pysiowaa
Raczkowanie

Witam Was Wszystkie Mamusie

Gonię Was chyba od 3ej części i w końcu udało się
Jestem i będę już na bieżąco, taki ze mnie uparciuch, że musiałam wszystko wiedzieć i żadnego posta nie ominąć

Gratuluję WSZYSTKIM rozpakowanym Mamom; za nierozpakowane, a gotowe "na już" - trzymam kciuki !!

Ja spokojnie czekam na 12 lutego, czop zdaje się odszedł tydzień temu, ale cisza, spokój....

Lilijko3, proszę pięknie o dopisanie do listy, imię dla Synka wybrane - Szymon

Pozdrawiam Mamusie, i jestem już na bieżąco, pozdrawiam

Pysiowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:09   #3726
szizuho
Raczkowanie

Mój mąż ma dwie lewe ręce do gotowania więc boję się że może mi i córce starszej zrobic krzywdę a na dodatek jeszcze zawsze długo pracuje więc i zakupów nie zrobi. Mam nadzieje że moja mama choc trochę mi pomoże ale nie wiem czy się zgodzi, bo ona niby taka zajęta, a nic tylko całymi dniami w domu lub przed kompem siedzi.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:11   #3727
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Mój mąż ma dwie lewe ręce do gotowania więc boję się że może mi i córce starszej zrobic krzywdę a na dodatek jeszcze zawsze długo pracuje więc i zakupów nie zrobi. Mam nadzieje że moja mama choc trochę mi pomoże ale nie wiem czy się zgodzi, bo ona niby taka zajęta, a nic tylko całymi dniami w domu lub przed kompem siedzi.

no tak to w tej sytuacji lepiej żebys ty nagotowała
Stary 2011-01-18, 18:16   #3728
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Pysiowaa Pokaż wiadomość

zrobione

szizuho
nagotuj nagotuj w takim razie
Stary 2011-01-18, 18:17   #3729
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pysiowaa Pokaż wiadomość
Witam Was Wszystkie Mamusie

Gonię Was chyba od 3ej części i w końcu udało się
Jestem i będę już na bieżąco, taki ze mnie uparciuch, że musiałam wszystko wiedzieć i żadnego posta nie ominąć

Gratuluję WSZYSTKIM rozpakowanym Mamom; za nierozpakowane, a gotowe "na już" - trzymam kciuki !!

Ja spokojnie czekam na 12 lutego, czop zdaje się odszedł tydzień temu, ale cisza, spokój....

Pozdrawiam Mamusie, i jestem już na bieżąco, pozdrawiam

to ja w takim razie gratuluję wytrwałości
Stary 2011-01-18, 18:18   #3730
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
no tak to w tej sytuacji lepiej żebys ty nagotowała

Jutro robię pierogi ruskie ale najgorsze jest to że ja robię ok 150 szt. a to zaraz znika. Ale pamiętam że po pierwszej ciąży to na początku jadłam samo gotowane mięso i same lekkie rzeczy, nie wiem co włąśnie mogę zrobic co będzie lekkostrawne dla mnie po porodzie.
Stary 2011-01-18, 18:32   #3731
Pysiowaa
Raczkowanie

Cytat:
zrobione

szizuho
nagotuj nagotuj w takim razie
lilijko3, dziękuję

s_a_j oj, nie było to łatwe wystarczył dzień/dwa nieczytania i proszę.... goniłam goniłam, i za zakrętem znikałyście na nowym wątku

...ale przyznaję, w którymś momencie opuściłam jakieś 15 stron może.... :P

ja nie mrożę jedzenia, TŻ pracuje więcej w domu, więc gotowanie CHYBA nie będzie takim problemem.... aczkolwiek, pomysł niezły, pomyślę nad tym
Pysiowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:34   #3732
karinaaa
Zadomowienie

Cytat:
make_up_istko nie ma to jak ważniejsza mamusia, a żona na ostatnich nogach w domu......

Dotarła ta kobieta....... pożal się boże............ może lepiej żeby nie przychodziła .... bo następnym razem się nie pohamuję na czas. Dała 100 zł i mam coś kupić dziecku, a owoce, które miała kupić to liczi i mango, co ja z tym mam zrobić?? Ja tego nie jadam........

super mąż dopiero dostanie wypłatę za miesiąc, bo szef niewypłacalny ..... i mamy błędne koło!!!!!
uwielbiam liczi ostatnio sprobowalam z puszki i bylo rownie dobre co swieze mniam

a z tym szefem to faktycznie problem ,jak on interes ciagnie skoro nigdy kasy pracownikom nie ma

z gotowaniem u mnie bedzie bez problemu bo tesciowa zrobi jesc a ja sobie sama poradze bo tez mam zamiar jest tylko gotowane miesko na poczatek .wazne aby moj maz i corka mieli w pore obiad a ona sie o to zatroszczy
martwi mnie tylko cos innego ,a mianowicie to ze mam ostatnio zly humor i mam nadzieje ze nie bede dla tesciowej nieprzyjemna a wiem ze zdazalo mi sie a nie chcialabym aby sie przejmowala a ja tak mam ze potrafie chodzic zla jak osa teraz raczej jak slonica

naprawde jak ja mam juz dosc a wg terminu to 3-4 tyg jeszcze

zamowilam dzis w koncu materacyk do lozeczka ,zdecydowalam sie czym ozdobic sciany i mysle jeszcze o poduszce -rogalu do karmienia .
a jeszcze upatrzylam piaracy odkurzacz ,bo przy dzieciach tak sie brudzi a my mamy wszedzie polozone wykladziny dywanowe co jest uwazam beznadziejne ale taka moda w Anglii a chcialabym aby caly domek byl dobrze wysprzatany jak urodzi sie maluszek
karinaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:38   #3733
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Jutro robię pierogi ruskie ale najgorsze jest to że ja robię ok 150 szt. a to zaraz znika. Ale pamiętam że po pierwszej ciąży to na początku jadłam samo gotowane mięso i same lekkie rzeczy, nie wiem co włąśnie mogę zrobic co będzie lekkostrawne dla mnie po porodzie.
no a co jadłaś po pierwszej ciąży?? jakieś zupy pewno będą dobre poza gotowanym mięsem
Stary 2011-01-18, 18:49   #3734
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
jak twój szpital nie określa co potrzeba to masz na pierwszej stronie naszego wątku "torba mamy"

gadałam z TŻ tez mam mu nic nie szykować bo on pracuje w domu więc będzie na bieżąco jakoś sobie radził, zresztą on często gotuje dla nas wiec nie ma problemu
Wiem, ale dziekuje mimo wszystko. Źle się wyraziłam, oglądałam końcówke i właśnie na pakowanie torby trafiłam.. a liste juz mam przygotowana chyba od 5 miesiaca ciązy czeka...

Ale moje dziecko szaleje...tak mnie kopie, że czasami mam wrażenie ze zaraz wyskoczy przebije mi skórę tak sie wypina...

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:01   #3735
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
no a co jadłaś po pierwszej ciąży?? jakieś zupy pewno będą dobre poza gotowanym mięsem
\

No właśnie mam problem z tym by sobie przypomniec, minęło juz prawie 8 lat.
Musze sie jednak przyznac że jakis czas temu oglądałam program i położne i inni specjaliści wypowiadali się że wcale nie trzeba miec specjalnej diety, że należy jeśc wszystko i obserwowac dziecko, jedynie jak ma bobas na cos uczulenie np. orzechy to trzeba odstawic. I ja tak mówiłam że nie będę znowu się katowała dietą z gotowanego mięsa tylko wszstko jadła a im bliżej porodu to znowu zaczynam myslec o tej diecie.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

A i mam jeszcze jedno pytanie: na początku ciąży nie byłam zatrudniona i w karcie ciąży mam wpisane "nie pracuje" ale już w 3 miesiącu ciąży byłam zatrudniona, ale nic lekarzowi nie wspominałam. I teraz mam problem bo będę potrzebowała zwolnienie i za tydzień mam wizytę u lekarza to będzie 36 tydzień i czy mogę poprosic lekarza o zwolnienie mimo iż nadal dobrze się czuję??
Stary 2011-01-18, 19:02   #3736
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

może się przydać.....
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf dieta-karmienie.pdf (736,3 KB, 23 załadowań)
Stary 2011-01-18, 19:05   #3737
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:

A i mam jeszcze jedno pytanie: na początku ciąży nie byłam zatrudniona i w karcie ciąży mam wpisane "nie pracuje" ale już w 3 miesiącu ciąży byłam zatrudniona, ale nic lekarzowi nie wspominałam. I teraz mam problem bo będę potrzebowała zwolnienie i za tydzień mam wizytę u lekarza to będzie 36 tydzień i czy mogę poprosic lekarza o zwolnienie mimo iż nadal dobrze się czuję??
myślę, że tak
Stary 2011-01-18, 19:05   #3738
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
\

No właśnie mam problem z tym by sobie przypomniec, minęło juz prawie 8 lat.
Musze sie jednak przyznac że jakis czas temu oglądałam program i położne i inni specjaliści wypowiadali się że wcale nie trzeba miec specjalnej diety, że należy jeśc wszystko i obserwowac dziecko, jedynie jak ma bobas na cos uczulenie np. orzechy to trzeba odstawic. I ja tak mówiłam że nie będę znowu się katowała dietą z gotowanego mięsa tylko wszstko jadła a im bliżej porodu to znowu zaczynam myslec o tej diecie.

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

a no to chyba że 8 lat ja zamierzam jeść normalnie ale bez mocnych przypraw na początku ew. pisać co się dzieje dziecku jak pożrę coś "nietypowego" no napewno nie będę jadła na początku bigosów, gołąbków i innych ciężkostrawnych rzeczy, ponieważ lubię razowy chleb to też muszę próbę zrobić

co do zwolnienia, dostarcz na wizytę aktualny druk RMUA i nie powinno być problemu a lekarza poproś żeby zmienił zapis w karcie
Stary 2011-01-18, 19:06   #3739
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

[QUOTE=Justine1988;2445849 6]Oglądałam ale końcówke..:-(
Co pakować do torby do szpitala...przyda sie bo jutro planuje pakowanko...

Ja w swoim szpitalu dostalam taka rozpiske ( wiadomo co szpital to moze byc inaczej, ale na pewno podobnie ) ) :
DOKUMENTY:
-skierowanie do szpitala
-dowod osobisty lub akt slubu
-ksiazeczka ubezp ewent RMUA
-karta ciąży
WYNIKI BADAŃ:
-HBS, WR, grupa krwi
-USG z I,II,III trymestru
-ostatnia morfo i badanie moczu
-posiew z kanału szyjki macicy
-przy ujemnym RH poziom p-ciał
RZECZY OSOBISTE:
-wygodna bielizna nocna ( ja kupilam bawelniane jednorazowe majtki)
-szlafrok , skarpety, kapcie
-paczka duzych podpasek
-przybory toaletowe, maszynka do golenia
-trzy reczniki, klapki do kąpieli
-podklad higieniczny z miekkim wkładem chłonnym 90x60-1 op
-laktator
DLA OJCA:
-fartuch jednorazowy i klapki
DLA DZIECKA:
-paczka pampersów
-puder lub krem
-4 pieluchy tetrowe

Staś -- 22 stycznia 2011 przez cc (3450g, 52cm)
Ann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:10   #3740
szizuho
Raczkowanie

Dziękuje bardzo za odpowiedz, a druk RMUA nosze aktualne na każdą wizyte bo pani w rejestracji sprawdza czy jestem ubezpieczona. Tylko tak głupio mi go prosic o to zwolnienie. A i jeszcze jedno czy na macierzyński można iśc przed porodem, jesli tak to ile wcześniej przed planowanym porodem i czy lekarz wypisuje jakiś druczek?? I czy ten druczek dostarcza sie do kadr w pracy czy do zusu??
Przepraszam że was tak męczę
Stary 2011-01-18, 19:11   #3741
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

A ja jeszcze spakowałam Stasiowi :
-2pajace
-2czapeczki
-2niedrapki
-na wszelki wypadek smoczek i butelkę
-krem ochronny na wyjscie ze szpitala, zeby buzka mojego malenstwa nie zmarzla
-chusteczki nawilzane (opakowanie 72szt)
-rozek i kocyk

Przygotowałam juz mężowi w oddzielna torbę ubranka dla Synia i dla mnie na wyjscie i włożyłam do fotelika samochodowego zeby o niczym nie zapomniał.

Stary 2011-01-18, 19:15   #3742
make_up_istka
BAN stały

Współczuję tym tatusiom, którzy będą przy porodzie i będą musieli mieć na sobie te fizelinowe fartuchy... Masakra, przecież poród może trochę potrwać, a w tym się można ugotować! Tym bardziej że na porodówce jest bardzo ciepło... Co za szczęście że jedyne czego wymagają u nas od tatusia to kapcie no i ewentualnie świeża koszulka i krótkie spodenki jak ktoś chce, bo mu gorąco.

Mam pytanie - czasami piszecie, że KTG jest okropne, bo później kręgosłup boli - u Was kładą Was na KTG na plecach?? U nas położyli mnie na kanapie w sali porodowej i kazali leżeć na lewym boku, żebym się dobrze czuła
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:17   #3743
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje bardzo za odpowiedz, a druk RMUA nosze aktualne na każdą wizyte bo pani w rejestracji sprawdza czy jestem ubezpieczona. Tylko tak głupio mi go prosic o to zwolnienie. A i jeszcze jedno czy na macierzyński można iśc przed porodem, jesli tak to ile wcześniej przed planowanym porodem i czy lekarz wypisuje jakiś druczek?? I czy ten druczek dostarcza sie do kadr w pracy czy do zusu??

dziewczyny, a czemu wy chcecie wcześniej macierzyński? Nie żal wam?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:20   #3744
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

Mi nie zależy na wcześniejszym macierzyńskim, tylko pytam ile wcześniej może je brac. Czy np. lekarz nie powie mi na tej wizycie że zamiast zwolnienia może wypisac mi druczek na macierzyński.
Stary 2011-01-18, 19:26   #3745
cytrynka3002
Zadomowienie

Ja dopiero po wizycie Mamy jestem...gotuję jajka na kolację i słucham opowieści mężulka. Auto się spodobało, na sobotę jest na jazdę umówiony i jak dobrze pójdzie, to pewnie od soboty będzie nasze. Zobaczymy, jak to wyjdzie.

Lilijko - czyli Mama się nie pojawiła wcale. Jeśli tak, to przykro mi, mam nadzieję, że się bardzo nie przejęłaś, czytałam, że obiadek pyszny wszamałaś, więc chociaż głodna już nie siedzisz.

Cytat:
Cytrynko no masz ten brzuszek, ale ja w pierwszej ciąży miałam podobny a teraz zupełnie mam inny. A i na pocieszenie ja w pierwszej przytyłam 30 kg co prawie wszystko poszło mi w brzuch i zaraz ok 2-3 tygodni po brzuchu nie było śladu, więc głowa do góry.
Wiesz co ja się nadziwić nie mogę, jak patrzę na zdjęcia czy w lustro - bo jak chodzę czy siedzę, to nie czuję, że on jest aż tak wielki.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Cytrynko brzuszek naprawdę śliczny I jest już zdaje się bardzo nisko! Ja też mam problem z depilacją, bo TŻ się śmieje, że jest tak nisko ze brzuch mi przechodzi w miejsca intymne bardzo płynnie
Dokładnie, ja mam tak samo z tymi miejscami intymnymi. W życiu bym nie pomyślała, że kiedyś nie będę mogła dojrzeć dołu mojego brzucha i tego, co pod nim.
W tym momencie schodzenie ze schodów to dla mnie sport wyczynowy, bo stóp nie widzę.

Cytat:
A ja z innej beczki, czy któras z Was robi zapasy do zamrażalki obiadów na po wyjściu ze szpitala??? i jeśli tak to co będziecie robiły albo co juz gotowe macie?? Ja się zastanawiam czy coś mogę sobie przygotowac ale nie mam pomysłów.
Wiesz co, zastanawiałam się nad tym, w sumie mam tam jakieś zupy pomrożone (np. dyniową), bigos i kapustę jeszcze ze świąt, także mąż będzie miał, jak będę w szpitalu. Ale jakoś nie chce mi się teraz robić na zapas i mrozić...myślę, że jakoś z mężem sobie poradzimy.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo..poprostu mimo, że w ciązy jestem juz tyle czasu, nadal niedowierzam, że w moim brzuszku jest mały człowieczek, też nie moge sie doczekac kiedy ją zobacze, jestem strasznie ciekawa jak wygląda..ciąża to cos poprostu cudownego..uczucie niedoopisania..:lov e:
Dokładnie - nie da się tego opisać! Koleżanki, które w ciąży nie były pytają mnie często, jak się czuje dziecko w brzuchu - ale tego nie da się nawet opisać - śmieszne i dziwne uczucie zarazem. A znowu te koleżanki, które mają dzieci twierdzą, że im baaardzo brakuje dziecka w brzuszku.

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
ehh golenie się w trakcie ciąży to powinno być do sportów extremalnych zaliczone
Golenie, wchodzenie pod prysznic, smarowanie nóg balsamem, wiązanie butów, pokonywanie schodów - do tej pory nie wiedziałam, że takie z pozoru proste czynności tyle trudu mi sprawią.

Dziękuję Wam dziewczyny za miłe słowa o moim brzuszku. Aż się nadziwić nie mogę, że zostało już tak mało czasu i Bąbelek, który go zamieszkuje w końcu się mi i mężowi pokaże.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Współczuję tym tatusiom, którzy będą przy porodzie i będą musieli mieć na sobie te fizelinowe fartuchy... Masakra, przecież poród może trochę potrwać, a w tym się można ugotować! Tym bardziej że na porodówce jest bardzo ciepło... Co za szczęście że jedyne czego wymagają u nas od tatusia to kapcie no i ewentualnie świeża koszulka i krótkie spodenki jak ktoś chce, bo mu gorąco.

Mam pytanie - czasami piszecie, że KTG jest okropne, bo później kręgosłup boli - u Was kładą Was na KTG na plecach?? U nas położyli mnie na kanapie w sali porodowej i kazali leżeć na lewym boku, żebym się dobrze czuła
U mnie na KTG muszę leżeć na plecach, także sobie wyobraź, jak ja się czuję "po".

A co do tych fartuchów - masz rację - masakra, mój mąż ogólnie szybko się poci, więc będzie się z niego dosłownie lało...
Wiesz, ja mojemu spakowałam t-shirt i krótkie spodenki, bo pamiętałam, że kiedyś właśnie o tym pisałaś, a na sr, jak mąż powiedział o tych spodenkach, to do położna wyśmiała - że to przecież zima jest i że krótkie spodenki to na Hawaje ma zabrać. Dziwna kobieta, ale mężowi głupio się zrobiło i kazał je wyjąć.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:27   #3746
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Mi nie zależy na wcześniejszym macierzyńskim, tylko pytam ile wcześniej może je brac. Czy np. lekarz nie powie mi na tej wizycie że zamiast zwolnienia może wypisac mi druczek na macierzyński.
można chyba 2 tygodnie wcześniej wziąć
ale jakie dokumenty to nie wiem, musiałabyś dopytać się w kadrach, sekretariacie czy gdzie tam
natomiast możesz próbować macierzyński przedłużyć o 2 tygodnie, więc na jedno wyjdzie

cytrynko ależ oczywiście, że była. Zamiast o 11 była o 16! Dostałam dla dzidziusia 100 zł mango, liczi i szynkę....... Ja nie mam z nią kontaktu dobrego, więc cieszę się, że już po. I szczerze nie liczę na kolejną rychłą wizytę. Przynajmniej dowiedziałam się, że mierzyłam 54 cm, ważyłam 3200g, a spadło do 2600g i wypisali mnie tak ze szpitala. Ponadto ponoć żywe srebro byłam w brzuchu i tyle......
Stary 2011-01-18, 19:27   #3747
gabishing
Rozeznanie

Cytat:

spoko

niech ci nie będzie głupio tylko mów że potrzebujesz zwolnienie i już przeca to ostatnie tygodnie... co do macierzyńskiego - możesz iść wcześniej - minimum 2 tygodnie przed planowaną datą porodu, bierzesz od lekarza zaświadczenie o planowanej dacie porodu i to zaświadczenie wraz z wnioskiem o wczesniejszy urlop macierzyński składasz w kadrach u siebie na zakładzie albo u jakiejś osoby co jest odpowiedzialna za udzielanie urlopów u was np. przełożony Twój lub ktoś taki
Stary 2011-01-18, 19:32   #3748
Ann84
Raczkowanie

GG do Ann84

A dzis własnie w Rozmowach w Toku Pani dr mówiła, żeby się buntowac jesli:
KTG trwa dłużej niż 45min oraz jesli nie pasuje nam pozycja. Przeciez w naszym stanie leżąc na plecach zaraz odpływamy, ja na szczescie nie spotkałam się z takim rygorem i za każdym razem kładę się na boku, zaczynam od prawego i w miedzyczasie zmieniam na lewy pielęgniarka czasami musi mi tylko poprawic sprzecik zeby wynajdował serduszko.. ale chyba to jej praca. Wiec nie dawajcie sie i śmiało mówcie ,ze wam nie wygodnie, ze mdlejecie i tyle i sie przekładajcie na bok.

Stary 2011-01-18, 19:32   #3749
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

mmmmmmmmm jajka na kolację, na chlebku ze świeżym masełkiem mniam już lecę do Ciebie na kolację

powiedzcie mi co można zrobić z mango, bo nie mam zielonego pojęcia....
Stary 2011-01-18, 19:39   #3750
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
mnie kłądą na plecach tylko do podłączenia a potem na boku - którym mi wygodniej

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
żal ale ja i tak nie będę mogła wykorzystać całego macierzyńskiego a najlepiej jakbym urodziła w pracy ale tak mi dobrze z TŻ na swoim ze chyba wrócę tam tylko wypowiedzenie złożyć... mam na to jeszcze parę tygodni wiec się zastanowię

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
ja mam tak samo z tymi miejscami intymnymi. W życiu bym nie pomyślała, że kiedyś nie będę mogła dojrzeć dołu mojego brzucha i tego, co pod nim.
Golenie, wchodzenie pod prysznic, smarowanie nóg balsamem, wiązanie butów, pokonywanie schodów - do tej pory nie wiedziałam, że takie z pozoru proste czynności tyle trudu mi sprawią.

Dziwna kobieta, ale mężowi głupio się zrobiło i kazał je wyjąć.
u mnie się robi jeszcze taki nawis z brzucha nad pipką

dla mnie kłopotliwe jest wiązanie butów i zakładanie skarpet no ale jeszcze daje radę, smaruję się w pozycjach akrobatycznych i nie golę się tylko ostatnio poszłam na wosk po całości i mam z bani

mąż niech się położną nie przejmuje w końcu to jego sprawa w co będzie ubrany na poród - ma ci towarzyszyć a nie wiadomo ile to potrwa, weź mu te lżejsze ciuchy jak nie będzie chciał to nie założy

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
powiedzcie mi co można zrobić z mango, bo nie mam zielonego pojęcia....

zjeść na surowo, obierz ze skóry, przekrój i wyjmij pestki, zalezy jakie masz to mango, smak dosc specyficzny pomiędzy gruszka a ogórkiem ale zjadliwy, bardziej żółte wewnątrz i pomarańczowe są słodsze niz te zielone
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości