Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 17:26   #3451
Olusiaa_
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ooo nie słyszałam o tym a dobre to chociaz?
u mnie nie ma juz dnia bez zgagi
dzięki, wypróbuję na pewno bo rennie nie działa nic a nic

jaka fajna cena tego własnie sprawdziłam to kupie na pewno

tylko mam pytanko - lekarz ci to zalecil?
bo na ulotce pisze (...)
smakuje prawie jak Rennie, tylko w płynie, to takie mleczko do picia

no lekarz mi zalecił, 3 razy dziennie po łyżce stołowej, sama bym sobie nie kupiła

A co do ulotki, to wiesz, na większości leków piszą żeby ostrożnie w ciąży, w ulotce No-spy też.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:27   #3452
Jok3r
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
kup sobie Alugastrin do picia bez tego bym umarła

Jokr
to Ty lutowa jesteś, a nie marcowo-kwietniowa?
No najwyrazniej sie na to zanosi hehe.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:28   #3453
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

A tak po zatym dziewczynki to dzis znowu bylam w lumpie kupilam super ciuszki dla NAszej OLKI i dzis zaczynam pranie no i wlasnie wlaczylam pierwsza pralke a tu sie okazalo ze tych ciuszkow jest ogrom nawet nie wiedzialam ze az tyle ich juz mam kupilam dzis paczke pampersow bo promocja na Huggisy w Carrefourze 37,45 wiec niedrogo udalo mi sie tez kupic wyprzedazowa paczke happy za 14zl w Rossmanie 38szt ja nie patrze na marke tylko zeby w miare to bylo oplacalne w razie uczelenia zawsze beda inne a i tak pozniej bede kupowac biedronkowe bo milionerka nie jestem ;( czekam jeszcze na promocje oryginalnych pampersow ale cholerka jak narazie nic ciekawego sie nie trafilo bo bym od razu z 3 paki hihihi w Rossmanie sa przecenione chusteczki nawilzajace w pudelku pampers sensitive z 14 na 8,9 czy 8,3 cos kolo 9 zeta wiec tez sie oplaca a pudelko wiadomo praktyczne i posluzy na dluzej troszke dla siebie kupilam kosmetykow bo w Rossmanie wyprzedaz i ciesze sie jak dzieciak ze udalo mi sie kupic cos w miare taniego a dobrej marki

Co do ciazy to znowu zaczyna mnie swedziec brzuch czyli zapewne rosnie i juz sie boje zeby rozstepow nie bylo dzis 28 tydzi 3 dzien okropnie mi sie dluzy a gdzie tu do kwietnia
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:33   #3454
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
dzis 28 tydzi 3 dzien okropnie mi sie dluzy a gdzie tu do kwietnia
a ja dopiero 27 tc
ile przytyłaś?
Stary 2011-01-18, 17:35   #3455
iweczka
Zakorzenienie

jutro ja ide do lumpka dawno nie byłam......

mój małż jeszcze w pracy, na 20 ma się zjawić w domu. a ja tak cały dzień sama, toż to ku..... dostać można
idę poleżakować w wannie
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:39   #3456
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
jutro ja ide do lumpka dawno nie byłam......

mój małż jeszcze w pracy, na 20 ma się zjawić w domu. a ja tak cały dzień sama, toż to ku..... dostać można
idę poleżakować w wannie
Iweczka rozumiem cię doskonale. Mój TŻ od 8 w pracy i jak wróci ok 20 to będzie dobrze dodatkowo coś nam cyfra się popsuła więc nawet tv nie mogę pooglądać

Ciekawe jak tam Kolba i Ptysza sprawdzają się w nowej roli?

A teraz pytanko z innej beczki. Powiedzcie mi w jakiej temperaturze pierzecie ciuszki białe a w jakiej kolorowe?

Edytowane przez izunia233
Czas edycji: 2011-01-18 o 17:42
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:41   #3457
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
A teraz pytanko z innej beczki. Powiedzcie mi w jakiej temperaturze pierzecie ciuszki białe a w jakiej kolorowe?
ja mam zamiar wszystko w 40 st. Potem wszystko i tak się prasuje, więc wg mnie wystarczy
Stary 2011-01-18, 17:45   #3458
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
ja mam zamiar wszystko w 40 st. Potem wszystko i tak się prasuje, więc wg mnie wystarczy
ja się zastanawiałam czy białego nie wyprać w 90 stopniach ale boję się, że te welurowe pajace szlag trafi :/
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:46   #3459
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
my w piątek będziemy na SR oglądać film z porodu
ponoć hardcore
O kurcze to musisz koniecznie zdać relacje Też bym sobie taki obejrzała ale z drugiej strony nie wiem czy bym większego stracha przed porodem po tym filmie nie miała

Montti gratulacje kujonku
Izunia233 ja wszystko prałam w 60 stopniach a później jeszcze prasowałam.

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-01-18 o 17:47
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 17:49   #3460
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
smakuje prawie jak Rennie, tylko w płynie, to takie mleczko do picia
no lekarz mi zalecił, 3 razy dziennie po łyżce stołowej, sama bym sobie nie kupiła
A co do ulotki, to wiesz, na większości leków piszą żeby ostrożnie w ciąży, w ulotce No-spy też.
no w sumie masz racje, to zakupię to cudo może i mi pomoże- obyyy

mojego Tz tez nie ma w ogóle w ciagu tyg to wraca do domu 21-22 kapie sie idzie spać, i tak w kólko wiec ja całymi dniami siedze sama, znaczy sie z rodzinka bo mieszkamy u mnie narazie.
jak bedziemy mieszkac sami to bede siedziała z córunia na szczescie juz wtedy bo tak to oszalec mozna
no i z tesciowa w podworku
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:00   #3461
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
Ojaaa.. też bym już chciała ten 34 tc hehe.. a póki co to męcze 29 tc aż do piątku wrrr..

Wam też się ten czas tak ciągnie jak mi?

Ja od wczoraj juz nie pracuje...prawie 32 tc...w soboote zaczynam 33....ale wrocilabym do pracy ;( troche nudzi mi sie hihihihi.......a dipiero za 2 tyg.sie przeprowadzamy jak dobrze pojdzoe......za to w przyszlym tygodniu fryzjera zamowilam troche rozrywki hihihihi
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 18:02   #3462
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Olusiaa przytylam do 27 tyg 11kg wiec dla mnie to duzo a widze ze brzuch z dnia na dzien rosnie az Tz sie smieje ze w oczach rosnie grunt ze tylek sie nie powieksza heh zapewne do 19 dobije do porodu ale z I dzieckiem bylo podobnie tylko brzuch pojawil sie w 6 m-cu ale za to ogromnie urosl przez ostatnie 3 hihi wiec juz nic mnie zaskoczy

Ja juz prawie wyprawke mam wozeczek i lozeczko tez posciel i reszte do lozeczka rowniez wiec jestem spokojniejsza tylko teraz siebie musze obkupic bo narazie mam tylko koszule do szpitala 2 szt a troszku musze tych szpargalkow dokupic i znowu wydatek bo wolalabym to na OLENKE przeznaczyc juz kupuje ciuszki na 6-9 m-cy bo na sam poczatek mi wystarczy tych co juz kupilam a z doswiadczenia wiem ze dziecko bardzo szybko wyrasta wiec nie warto inwestowac w za duza ilosc malych 56 czy 62 bo to myk i za male bedzie wiec 68-74-80 staram sie kupowac zeby pozniej nie latac i szukac spodenek czy bluzeczek dzis kupilam taka fajna kiecke juz na Boze Narodzennie ale po prostu nie moglam sie oprzec jak mi sie uda to wkleje fotke
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:19   #3463
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam zgagę nawet na czczo

trzyrazyi
ja jestem na L4 chyba od 13 tc
Stary 2011-01-18, 18:34   #3464
Ewelqa1985
Zadomowienie

wpadlam w wir zakupow na allegro zlozylam zamowienie u r_p77 i butelki male z aventu oraz 2 smoczki tez aventu teraz jeszcze łóżeczko zostalo takze znikam chwilowo
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 18:41   #3465
Mirabilka
Zakorzenienie

a ja przez weekend prałam ubranka, pościel i wszystko inne co się dało - i w sumie się zastanawiam teraz bo prałam w płynie Persil Senstive i tam jest cerytfikat Centrum Zdrowia Dziecka to chyba dla noworodków też jest... wie ktoś coś.. bo gdzieś czytałam, że można

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-18, 18:58   #3466
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Castia jak u ciebie z tym fenoterolem? bierzesz jeszcze? ile razy dziennie? dlugo miałaś te trzęsawki? bo kurcze jestem straszną panikarą i lubię wszystko wiedzieć

dziewczyny nie napisałyście czy gotujecie nowe butelki i smoczki? ponawiam pytanie i chciałam się tez dowiedziec o rozmiar łóżeczka - widzę, że sa dwa - które lepsze to mniejsze czy większe?
ja też biorę fenoterol i trzęsawka skończyła się u mnie po 2 tygodniach
ja gotuję ale to potem dopiero po porodzie będę gotować
a łóżeczko mamy 120x60 czyli standard

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Jok3r co u lekarza??

Ale zrobiłam młodej dyskotekę
Zawsze jak sprzątam słucham muzyki i tańczę, Kaśka ze mną, ale ostatnio nie miałam siły. A dziś dostałam pawera, dziś to ja młodą wytrzęsłam
to ci się power włączył kasia była pewnie zachwycona

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No wiec w sumie wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta, skurcze no sa, ale dopoki pomaga Nospa to czesciej lezec. Za glukoze opr-u nie dostal;am, ale musze zrobic powtorke 75 i dostalam skierowanie do cukrzyka. CC bede miala prawdopodobnie za 4 tyg. Za 3 mam wizyte i wtedy gine postanowi czy tniemy czy czekamy, ale raczej bedziemy ciac. Czyli oszczedzac sie, robic wszystko wolniej i lykac Nospe. Tak wiec w tym tyg jeszcze pozbieram sily,a wprzyszlym niore sie za zakupy oczywiscie bez szarzowania tylko na poskojnie
super dobrze że szyjka ok jejku jejku za 4 tygodnie jak to fajnie wiedzieć tak dokładnie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
No i dostałam 5 z prawa gospodarczego ! ależ jestem z siebie dumna ! dzięki za kciuki !
gratki wielkie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Nie piszę tu zbyt często ale cały czas Was czytam. Ostatnio nie miałam czasu czytać więc będę pomału nadrabiać.
Wczoraj byłam u lekarza i stwierdził, że będzie dziewczynka
cieszę się, ale nie będę kupować typowo dziewczęcych rzeczy poczekam aż się dzidzia urodzi bo wczoraj znów dowiedziałam się , że koleżanka urodziła synka a całą ciążę mówili jej że córa będzie, także boję się pomyłki. o ile dziewczynka może w niebieskim, to chłopaka bym nie ubrała na różowo
gratulacje dziewczynki

Cytat:
my w piątek będziemy na SR oglądać film z porodu
ponoć hardcore
o na pewno ciekawe czy u nas się ogląda a my jutro kolejne zajęcia

iweczka dobry ten twój tż mikrofon sobie znalazł

Cytat:
mnie ten film raczej nie zaskoczy,
bo się naoglądałam na you tubie

ale jestem ciekawa reakcji tż-a
mój kiedyś oglądał na necie i powiedział: nigdy w życiu

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:01   #3467
aja1
Zakorzenienie

Ja z reguły piorę w 60.

Kurde byłam u dermatologa, moje dziecko nie ma grzybicy tylko atopowe zapalenie skóry Kuźwa masakra, nie dość, ze wiosną zaczyna się alergia, to jeszcze to, dostałam na te krostki maść za 40zł, nie mówiąc ile kosztują kosmetyki które musze jej kupić do kąpieli i po kąpieli.
Dowiedziałam się też ciekawe rzeczy, lekarz spytał się czy jak była mała to pediatra podejrzewał skazę białkową, ja mówię, że tak. Uświadomił mnie, że nie istnieje coś takiego jak skaza białkowa, z reguły to są pierwsze objawy AZS, olewane przez pediatrów,wychodzi później. Doczytałam, że duże znaczenie na pojawienie się AZS ma stres, no to się nie dziwię po tym co się dzieje w szkole :/
Jutro jadę do miasta na badania i do apteki, muszę szykować jakieś 150 zł

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:15   #3468
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z reguły piorę w 60.

Kurde byłam u dermatologa, moje dziecko nie ma grzybicy tylko atopowe zapalenie skóry Kuźwa masakra, nie dość, ze wiosną zaczyna się alergia, to jeszcze to, dostałam na te krostki maść za 40zł, nie mówiąc ile kosztują kosmetyki które musze jej kupić do kąpieli i po kąpieli.
Dowiedziałam się też ciekawe rzeczy, lekarz spytał się czy jak była mała to pediatra podejrzewał skazę białkową, ja mówię, że tak. Uświadomił mnie, że nie istnieje coś takiego jak skaza białkowa, z reguły to są pierwsze objawy AZS, olewane przez pediatrów,wychodzi później. Doczytałam, że duże znaczenie na pojawienie się AZS ma stres, no to się nie dziwię po tym co się dzieje w szkole :/

oj współczuję kochana leki "dermatologiczne" są najdroższe... wiem bo moi rodzice od 3 lat zmagają się (jak nie więcej) z chorobą mojego brata i większośc lekarzy twierdzi że to AZS... bo on ma to tylko na nogach. ale leków mnóstwo

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:19   #3469
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny. Nie piszę tu zbyt często ale cały czas Was czytam. Ostatnio nie miałam czasu czytać więc będę pomału nadrabiać.
cieszę się, ale nie będę kupować typowo dziewczęcych rzeczy poczekam aż się dzidzia urodzi bo wczoraj znów dowiedziałam się , że koleżanka urodziła synka a całą ciążę mówili jej że córa będzie, także boję się pomyłki. o ile dziewczynka może w niebieskim, to chłopaka bym nie ubrała na różowo

a pozatym to skróciła mi się szyjka i jest miękka i lekarz zalecił nospe 3xdziennie i asmag i wypoczywanie.
czy któraś też ma z tym problem? bo nie wiem czy mam cały czas leżeć czy tylko mam się oszczędzać? bo przy moim 2,5 latku nie da się leżeć, zwłaszcza, że mieszkami sami a mąż pracuje.
no to wracam do nadrabiania zaległości.
gratulację a imię wybrane ?

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
A tak po zatym dziewczynki to dzis znowu bylam w lumpie kupilam super ciuszki dla NAszej OLKI i dzis zaczynam pranie no i wlasnie wlaczylam pierwsza pralke a tu sie okazalo ze tych ciuszkow jest ogrom nawet nie wiedzialam ze az tyle ich juz mam kupilam dzis paczke pampersow bo promocja na Huggisy w Carrefourze 37,45 wiec niedrogo udalo mi sie tez kupic wyprzedazowa paczke happy za 14zl w Rossmanie 38szt ja nie patrze na marke tylko zeby w miare to bylo oplacalne w razie uczelenia zawsze beda inne a i tak pozniej bede kupowac biedronkowe bo milionerka nie jestem ;( czekam jeszcze na promocje oryginalnych pampersow ale cholerka jak narazie nic ciekawego sie nie trafilo bo bym od razu z 3 paki hihihi w Rossmanie sa przecenione chusteczki nawilzajace w pudelku pampers sensitive z 14 na 8,9 czy 8,3 cos kolo 9 zeta wiec tez sie oplaca a pudelko wiadomo praktyczne i posluzy na dluzej troszke dla siebie kupilam kosmetykow bo w Rossmanie wyprzedaz i ciesze sie jak dzieciak ze udalo mi sie kupic cos w miare taniego a dobrej marki

Co do ciazy to znowu zaczyna mnie swedziec brzuch czyli zapewne rosnie i juz sie boje zeby rozstepow nie bylo dzis 28 tydzi 3 dzien okropnie mi sie dluzy a gdzie tu do kwietnia
mi też się okropnie dłuży ... i też termin na kwiecień ...
wiem co mówisz .. też mam ogrom ciuszków do prania a później do prasowania ....dziś wstawiłam dopiero 2 pralkę a jutro biorę się za prasowanie . a rzeczy do prania jeszcze z ok 20 prań zajmie .... na szczęście do kwietnia mam nadzieję że zdążę

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 19:41   #3470
Ewelqa1985
Zadomowienie

dziewczyny bedzie mi brakowac komody, poscieli i wkladu do poscieli oraz naklejek na sciane,poleczki na misiaczki tzn.moja kolekcje misiaczkow mam juz wszytsko do szpitala po za majtkami po porodowymi ale to juz kupie w swojej aptece
Stary 2011-01-18, 19:51   #3471
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

mojego Tz tez nie ma w ogóle w ciagu tyg to wraca do domu 21-22 kapie sie idzie spać, i tak w kólko wiec ja całymi dniami siedze sama, znaczy sie z rodzinka bo mieszkamy u mnie narazie.
jak bedziemy mieszkac sami to bede siedziała z córunia na szczescie juz wtedy bo tak to oszalec mozna
no i z tesciowa w podworku
castia - jakie zadowolenie widzę z mieszkania w przyszłości niedaleko teściówki
Stary 2011-01-18, 19:56   #3472
Ewelqa1985
Zadomowienie

castiacoz lepiej w podworku niz w mieszkaniu doswiadczylam tego na wlasnej skorze
Stary 2011-01-18, 19:58   #3473
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
gratulację a imię wybrane ?

wiem co mówisz .. też mam ogrom ciuszków do prania a później do prasowania ....dziś wstawiłam dopiero 2 pralkę a jutro biorę się za prasowanie . a rzeczy do prania jeszcze z ok 20 prań zajmie .... na szczęście do kwietnia mam nadzieję że zdążę
laseczka 20 prań ??????

kurde...chciałam zapłacić za spiworek co wczoraj kupiłam, ale nie mam nr konta.....i tak czekam i czekam, aż sprzedawca mi przeslę.....

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-01-18 o 20:01
Stary 2011-01-18, 20:00   #3474
prunelle
Wtajemniczenie

hej, my po usg, synek potwierdzony na 100%, tym razem mamy zdjęcie siusiaka nie wywinął się już i waży równo kilogram

Cytat:
Napisane przez emila28101987 Pokaż wiadomość
Mam pytanko odnośnie badania na posiew szyjki pod koniec ciąży bo słyszałam że się je robi a mi nic gin nie wspominał o tym a nastepną wizytę mam w 36tc. A Wasi lekarze informowali Was może o tym badaniu?
mnie dziś gin mówiła, że będzie mi robić właśnie ok.36 tc

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
a co do moich planów w tym kierunku to rodzice mi obiecali, że mi pomogą i że dadzą mi kasę na zaoczne chociażby mieli stanąć na głowie... im też strasznie zależy na tym i widzą, że ja te studia strasznie przeżywam.
no to super!!! widzisz, jeszcze będziesz studiować

Cytat:
No wiec w sumie wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta, skurcze no sa, ale dopoki pomaga Nospa to czesciej lezec. Za glukoze opr-u nie dostal;am, ale musze zrobic powtorke 75 i dostalam skierowanie do cukrzyka. CC bede miala prawdopodobnie za 4 tyg. Za 3 mam wizyte i wtedy gine postanowi czy tniemy czy czekamy, ale raczej bedziemy ciac. Czyli oszczedzac sie, robic wszystko wolniej i lykac Nospe. Tak wiec w tym tyg jeszcze pozbieram sily,a wprzyszlym niore sie za zakupy oczywiscie bez szarzowania tylko na poskojnie
o rany, jeszcze 4 tygodnie tylko!

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
No i dostałam 5 z prawa gospodarczego ! ależ jestem z siebie dumna ! dzięki za kciuki !
super, gratulacje!

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hoho ale kujon z Ciebie
a ja się dziś wkurzyłam, dostałam sms-a ze szkoly, że obrony (miały byc na koniec stycznia) będą dopiero w drugiej połowie lutego........
żarty sobie robią...

Cytat:
gratuluję córeczki!

Cytat:
jej, współczuję, to strasznie nieprzyjemne jest... niech te leki chociaż złagodzą

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:03   #3475
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja z reguły piorę w 60.

o kurcze, to nie fajnie
ja mam takie krostki na rękach, ale juz tyle lat i żaden dermatolog mi nie pomógl, więc dałam sobie spokój i jak nic z tym nie robię to nie jest wcale tak źle ale jak tu jest stwierdzone, to trzeba leczyć a to niestety kosztuje
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:04   #3476
Ewelqa1985
Zadomowienie

ok lece odgrzac obiad tż bo dopiero wrocil moze pozniej wpadne
Stary 2011-01-18, 20:06   #3477
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Avikusia wiesz ja cię doskonale rozumiem fakt że można mieć po tym i po tym ale ja np też bardziej się sn boję...więc wiem co czujesz...
ludźmi się nie przejmuj to twoje życie... wiadomo był to dla ciebie cios który zmienia całe życie... trudno się z tym pogodzić ale tak jak tu aja1 pisała musisz chodzić z podniesioną głową a nie zamykać się w domu i płakać chociaż wiem że to też niełatwe... dobrze że chodzisz do psychologa to pomaga dużo. nie martw się - szkołę z dzieckiem zawsze można pogodzić rodzice ci pomogą tż też jest w porządku. widzisz - masz kochanego tżta który cię wspiera a tu się zawsze możesz wygadać bez czekania na potępienie. bo choć niektórym się to wydaje nie do pomyślenie: jak można się nie cieszyć z dziecka? to tak niestety jest w wielu przypadkach takich jak twój... i to wcale nie jest dziwne... trzymaj się kochana jakoś i możesz się tu wyżalić kiedy chcesz

co do wtrącania się ludzi to tak macie rację - dobre rady są najlepsze aż trafia człowieka. a najbardziej mnie teściowa wkurza jak ciągle gada: ty to cesarkę powinnaś mieć. nie myślałaś o tym?
k....a niech mi da 5tys (conajmniej) to zrobię cc
a najlepsi są ci co ciągle pytają: no kiedy będzie to dziecko a para np nie może ich mieć jak musi im być przykro... a ludzie są idiotami niestety

a ja czekam dziś na kuriera dostałam wiadomość wczoraj od rodzyneczek że paczka wysłana, od klubu dla ciebie też i z tą reklamacją ma przyjechać
masz jakies zalecenia, by miec cesarke ???

Cytat:
Ja dzis tez 35 tc i jestem przekonana, ze w lutym sie rozpakuje. Osttanio kolezanka byla na badaniu smaku i spotkala jakas laske, ktora ma taki sam tp jak ja i wskazanie na cc i gine ten sam co mnie prowadzi wyznaczyl jej termin na koniec lutego. Ja wedlug usg mam na 22 lutego, wiec kazdy mi mowi, ze pewnie wlasnie na ten dzien mnie umowi.

Kurcze probuje dowiedziec sie co oznaczaja takie klucia jakby szyjki. Nie bole jak na okres, nie bole miednicy czy plecow tylko takie jakby mi ktos co jakis czas wbijal gwozdzia wlasnie w szyjke. I nigdzie znalezc nie moge. Szwagierka mowi, ze moze tak sie czuje skarcajaca sie ta szyjke. Normalnie mam takiego stresa przed wizyta, ze ogien.

Od wczoraj tez znowu szukam karuzeli i znowu nie wiem na jaka sie zdecydowac. Mata juz jest upatrzona, konik morski czeka tylko na kaske i hustawko-lezaczko-krzeselko-bujaczek hehe tez juz upatrzony. W ogole dokladnie ten sam widzialam w sklepie przeceniony z ok 700zl na 500 z groszami. Padlam, bo na alle mam to samo za 200 z groszami.
pokaz bujaczek
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

wlasnie wrociłam z badań i znow mam pokłute rece jeszcze kilka godzin i bede wygladac jak narko....
całe łapki sine

trzymajcie kciukasy za moje wyniki bo jak beda złe to na oddział cukrzycowy lekarka chce mnie wysłac bleeeee i ponoc mam powtorzyc glukoze jesczze wieksze bleeeee

nie moge sie zabrac za sprzatanie a mamy dzis kolęde i jeszcze do pracy musze isc na chwile....

a jakos tak mi słabawo
no to 3mamy kciuki
Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
witajcie

kurcze to co nadrobiłam czytać, to nie zdążyłam odpisać, a tu znowu zaległości. ale poczytam wieczorem.

chciałam wam tylko napisać że jestem po wizycie u gina. wszystko jest ok. ciśnienie, waga, małemu serduszko bije jak dzwon - dziś przywalił położnej kopniaka w ten sprzęt przez który słucha się serduszka i zamiast słyszeć bicie serca usłyszałyśmy takie bum położna stwierdziała że chyba mu się nie podoba

a i za tydzień w piątek mam usg wreszcie, bo ostatnie miałam w 20 tyg. i 4 dniu ciąży czyli 15 listopada.

Z tego co pamiętam:

Nuna - chyba nie obejdzie się bez sądu, skoro tż nadal tak postępuje. nie daj się - jesteś dzielną babką i dasz sobie radę

Montii oszczędzaj się i kurcze tak sobie myślę że też nastawiam się ciągle na poród sn i zaskoczenie byłoby dla mnie jakbym miała mieć cesarkę. ale wszystko dla małego. może obejdzie się jednak bez.

Ktoś pytał o sterylizator do butelek. ja nie kupuję. ogólnie to powiem wam że nie kupuję póki co laktatoru, jak coś to po porodzie zakupię, nie kupuję maty dla małego, niani elektrycznej, podgrzewacza do butelek. uważam że bez tego da się żyć i są to rzeczy które może ułatwiają trochę życie ale nie są niezbędne.

A i uciekam na pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. Za godzinę się zaczynają
super, ze wszystko okej
Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Wiecie może do jakiego modelu wózka pasuje fotelik maxi cosi?
roan 4 runner na pewno bo dzisiaj go ogladalam

a u nas z wozkiem wyszedl maly problem
nie dosc, ze pojechalismy do sklepu w ktorym mamy ok 10 % zobaczyc czy maja nasz espiro vextor, to okazalo sie, ze do czerwca zakonczyli produkcje i juz nie maja tego kolor co chcemy jakas wadliwa kontrukcja wynikla
wiec pozostaje kupic tam gdzie zostaly dane kolory
przy nas facet dzwonil
ogladalam roana 4runnera
cena podobna
gondola sliczna, konstrukcja nawet ladniejsza
ale spacerowka to ogromna krowiasta kombajnica
tragedia
tyle fald materialu, opakowania na dziecko, ze wygladac bedzie jak czolg
i teraz nie wiem co zrobimy
poki co jedziemy w gory, zastanowimy sie
ale chyba zostajemy przy espiro
Stary 2011-01-18, 20:17   #3478
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

monti gratuluje 5 zdolna mamuska z ciebie

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:45   #3479
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
masz jakies zalecenia, by miec cesarke ???

pokaz bujaczek

no to 3mamy kciuki

super, ze wszystko okej

roan 4 runner na pewno bo dzisiaj go ogladalam

a u nas z wozkiem wyszedl maly problem
nie dosc, ze pojechalismy do sklepu w ktorym mamy ok 10 % zobaczyc czy maja nasz espiro vextor, to okazalo sie, ze do czerwca zakonczyli produkcje i juz nie maja tego kolor co chcemy jakas wadliwa kontrukcja wynikla
wiec pozostaje kupic tam gdzie zostaly dane kolory
przy nas facet dzwonil
ogladalam roana 4runnera
cena podobna
gondola sliczna, konstrukcja nawet ladniejsza
ale spacerowka to ogromna krowiasta kombajnica
tragedia
tyle fald materialu, opakowania na dziecko, ze wygladac bedzie jak czolg
i teraz nie wiem co zrobimy
poki co jedziemy w gory, zastanowimy sie
ale chyba zostajemy przy espiro
http://allegro.pl/hustawka-fisher-pr...419503413.html
Tylko ja kupuje prawdopodobnie uzywana.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 20:52   #3480
iizabelaa
Zakorzenienie

Pochwalę się, że wygrałam dzisiaj 2 aukcje
używane ciuszki z Next

http://allegro.pl/next-body-sukienka...408150469.html
http://allegro.pl/next-bluza-grzybek...409601003.html

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
O kurcze to musisz koniecznie zdać relacje Też bym sobie taki obejrzała ale z drugiej strony nie wiem czy bym większego stracha przed porodem po tym filmie nie miała
tzn. położna ze SR powiedziała, że to jest ciekawy film i że warto go zobaczyć

a dzisiaj koleżanka mi mówi, że jej kuzynka, chodziła do SR i widziała ten film i wg niej hardcore i ona była w szoku
ja jestem pewna, że mnie nie ruszy bo nawet jak pierwszy raz w necie widziałam taki filmik to jakoś mnie nie przeraziło

cieszę się, że tż zobaczy film,
powinien widzieć jak to wygląda,
gdyby nie ten film to sama bym mu na you tubie coś wybrała

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
ty to zaszalałaś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości