|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Dzień dobry
![]() Cytat:
ale nie sądziłam, że może mieć dobry wpływ także na inne rzeczy w ciąży, ale jednak stwierdziłam, że po ciąży zaopatrzę się w jakieś tablety skrzyp-pokrzywa ![]() petycja podpisana ![]() Cytat:
![]() tak sobie myślę, że najgorzej to w rodzinie mieć takich mądralów ![]()
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Matko u mnie też już 30 tydz.
![]() Tż mi mówi, że pewnie znów urodzę po terminie, cwaniak jeden ![]() Iza ja to na bank po ciąży kupuje tabletki ze skrzypem, bo włosy wypadają garściami, a brałam skrzyp i się uspokoiło. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-01-18 o 09:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a paznokcie w jeszcze gorszej ![]() ale obiecałam sobie że teraz jeszcze póki mam czas zadbam trochę o włosy, może jakieś maski itp ![]() to chyba dobrze się nastawić na po terminie, bo ja nie wiem czemu ciągle myślę, że urodzę w moje urodziny albo przed nimi, urodziny mam 16 a termin 25, i potem będzie mi się pewnie dłużyyyćć
![]() |
#3334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze probuje dowiedziec sie co oznaczaja takie klucia jakby szyjki. Nie bole jak na okres, nie bole miednicy czy plecow tylko takie jakby mi ktos co jakis czas wbijal gwozdzia wlasnie w szyjke. I nigdzie znalezc nie moge. Szwagierka mowi, ze moze tak sie czuje skarcajaca sie ta szyjke. Normalnie mam takiego stresa przed wizyta, ze ogien. Od wczoraj tez znowu szukam karuzeli i znowu nie wiem na jaka sie zdecydowac. Mata juz jest upatrzona, konik morski czeka tylko na kaske i hustawko-lezaczko-krzeselko-bujaczek hehe tez juz upatrzony. W ogole dokladnie ten sam widzialam w sklepie przeceniony z ok 700zl na 500 z groszami. Padlam, bo na alle mam to samo za 200 z groszami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
Jok3r Ty masz dziś wizytę??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Avikusia, czasami tak zycie sie uklada, ze w danej chwili wydaje nam sie, ze juz tak jest zle ze gorzej byc nie moze, ze sytuacja jest tak beznadziejna ze nie ma wyjscia. Odchowasz dziecko, skonczysz studia byc moze zaocznie, zaczniesz robic np. kariere w momencie kiedy Twoje kolezanki dopiero beda sie staraly o dziecko i wszystko sie ulozy. Byc moze za dobre kilka lat powiesz...ze dobzrz ze tak sie stalo!!Mam kilka takich kolezanek. Jedna wpadla na drugim roku studiow, miala zalamanie nerwowe i na dodatek ojciec dziecka ja zostawil. Dala jakos rade, bylo jej ciezko strasznie, skonczyla zaocznie studia, teraz jest prezesem firmy, zarabia kupe kasy, chodzi na imprezy, jezdzi na wyspy o ktorej mi sie nie snilo..i wiesz co mowi?Ze dostala w dupe od zycia ale sie oplacalo..wiec glowa do gory ![]() Nie pamietam kto, ale ktos wspomnial o elektrycznej niani. ja kupilam bo mam dwupoziomowe mieszkanie, wiec chyba raczej sie przyda, jak bejbik bedzie spal na dole a ja bede np. w kuchni u gory. Ma do tego jeszcze wmontowany elektroniczny termomemtr i lampke nocna. Edytowane przez wikakika Czas edycji: 2011-01-18 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też sterylizator uważam za niepotrzebny wydatek ![]() kurcze ale miła niespodzianka, gdyby więćej taki pań było po sklepach i aptekach ![]() ja sobie kupie wcześniej tą ziajke i zobaczymy czy rzeczywiście zahartują mi się brodawki ![]() Cytat:
Cytat:
szkoda słów ![]() Cytat:
ojj biedna ![]() ![]() a co do ciuszków to albo tż albo mame popros, napewno pomogą ci z prasowaniem ![]() ostatnio stwierdziłam że bardziej boje się cesarki niż porodu naturalnego ![]() Cytat:
u mnie nie kazał, może na następnej wizycie coś powie nika super że wszysko ok, a do fenoterolu idzie sie przyzwyczaić Cytat:
![]() ehh nie doczytałam ale potem nadrobie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Zadomowienie
|
nunaprobowalam zdrobic zdjecia komorka tych pajacykow ale nie wychodza fajne sprobuje pozniej aparatem zrobic
![]() Montii trzymaj sie dzielnie to juz tylko kilka dni na uczlenii ![]() ![]() ![]() kupilam dzis narzute na łóżko wreszcie mamy prawdziwa sypialnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki moje kochane dziękuje Wam za wsparcie
![]() A tak jeszcze spytam apropo tych terminów porodu... ja mam wyznaczony TYLKO wg OM, a kiedy można wyznaczyć wg USG? tak z ciekawości pytam ![]()
#3340 | ||||
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
![]() wpadłam się przywitać bo później już nie będzie jak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziecko zawsze będzie z Tobą i będzie największą miłością Twojego życia - facet nie koniecznie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój gin na planowane cc każe się zgłosić standardowo do szpitala 14 dni przez tp z OM ja mam upatrzoną karuzelę i huśtawkę, na matę się jeszcze nie zdecydowałam, i chyba kupię owieczkę zamiast konika
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
termin wg usg można wyznaczyć przy każdym badaniu usg ![]() mi przy każdej wizycie wyskakuje jakiś termin porodu na usg, ale mój gin w ogóle do tego uwagi nie przywiązuje, najważniejszy jest termin wg OM, u mnie na SR jest dziewczyna, która ma termin wyznaczony tylko wg usg, bo z OM było niemożliwe
![]() |
#3344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3345 |
Wtajemniczenie
|
przywitam się tylko bo coś czasu mi brak
![]() sytuacja z synem opanowana choc całą noc walczyłam o spadek temperatury bo nawet do 41 stopni dochodziła ale wtedy to już okłady zimne robiłam ... a on takie głupoty w gorączce mówił... tu się martwiłam a tu śmiałam z majaczeń mojego syna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-01-18 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Zakorzenienie
|
Jok3r to powodzenia na wizycie
![]() ![]() Ewelqa ja mam pościel 135x70 avikusia u mnie na każdym usg niby wychodzi przewidywany termin porodu na wydruku, ale gin ostatnio powiedział, żeby się tym z usg nie sugerować i trzymać tego z OM. To pewnie tak jak z wagą, że pomiar obarczony jest błędem. A ja miałam dzisiaj leżeć, ale mały się uspokoił i już mi nie boksuje krocza, poszłam nawet powolutku na mały spacer, bo słoneczko mnie skusiło ![]() Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-01-18 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Także głowa do góry a za kilka lat docenisz to co masz ![]() Cytat:
![]() GRATULUJĘ!!! A gdzie szampan i ciacha? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
wlasnie wrociłam z badań i znow mam pokłute rece jeszcze kilka godzin i bede wygladac jak narko.... całe łapki sine trzymajcie kciukasy za moje wyniki bo jak beda złe to na oddział cukrzycowy lekarka chce mnie wysłac bleeeee i ponoc mam powtorzyc glukoze jesczze wieksze bleeeee nie moge sie zabrac za sprzatanie a mamy dzis kolęde i jeszcze do pracy musze isc na chwile.... a jakos tak mi słabawo
![]() |
#3349 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
avikusiau mnie z usg to 7.03 a z OM 11.03 wiec duzej rozbieżności nie ma i ta date lekarz podal mi na pierwsyzm usg wiec moze na peirwszym usg lekarze wyznaczaja date to sprawdz sobie na pierwszym usg czy nie masz tam gdzies daty wpisanej ![]() Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-01-18 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
Wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu SR i jestem ogromnie zadowolona. Okazało się, że mamy 8 spotkań, każde po 2 godziny za 100zł no i wtedy już nie muszę płacić za poród rodzinny, który normalnie kosztuje 50 zł.
Mieliśmy prezentację wózków, materacy i takiego śmiesznego wiaderka do kąpieli, które podobno świetnie się nadaje gdy dziecko ma kolki. Potem taka rozmowa wstępna z położnymi (super babeczki). Na koniec dostaliśmy prezenty- reklamy wszelkich rzeczy i akcesoriów dla dzieci, śliniaczek, czapeczkę, kubeczek avent do odmierzania odpowiedniej ilości i kartę rabatową do hurtowni z art dla dzieci. Za tydzień jak nie będzie porodu to idziemy oglądać porodówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zadomowienie
|
Nom na 14.30
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ale dziś mam lenia ... nie wiem czy ciśnienie czy co ale normalnie nic mi się nie chce ... ![]() Gratuluję wszystkim rozpoczęcia 34 i 35 tc ![]() dzisiaj kupiłam sobie spodnie jeansowe-ciążowe i jedne dresowe . już nie mogę doczekać się kiedy zmieszczę się w moje normalne ciuszki . ![]()
![]() |
#3353 |
Zakorzenienie
|
a jaką nianie kupiłas ?? bo ja też chce kupić, ale jeszcze sie nie zdecydowałam na konkretną...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | ||||
Zakorzenienie
|
to pochwal się jak wrócisz
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ada32 dobrze że z synem już ok ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj czuję się już lepiej, wyspałam się, zrobiłam sobie ciepłą kąpiel, peeling, maseczkę na twarz i ogólnie na maksa wypieściłam ![]() ![]() ![]() Sterylizatora nie kupuję, z butelkę kupię tylko jedną - na wszelki wypadek do szpitala. Zastanawiam się nad taką: http://allegro.pl/butelka-nuk-first-...418824802.html A gdzie kupuje się ten krem do brodawek Ziajka? Ruchów dziecka na razie nie liczę, wiem, że najbardziej rusza się rano ok 10-11, potem po południu i w nocy jak chcę spać. Poza tymi "stałymi" porami wariuje po każdym moim posiłku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
przyszła mi właśnie książeczka dzieciozmagania. słusznie tu któraś mamuśka kiedyś napisała: toż to encyklopedia
![]() ![]()
![]() |
#3358 |
Wtajemniczenie
|
izabelaa bardzo dziękuje
![]() ![]() ![]() ![]() teraz będę się lepiej czuła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Izunia ale młodości szkoda.. bo ja się jeszcze nie wyszalałam eh. Rodzice bardzo krótko mnie trzymali aż do ukończenia 17 lat. Zanim zaszłam w ciąże, na jakichś większych imprezach byłam może z 6-7 razy, a jeszcze pół roku czekałam na mojego ukochanego bo był w USA, a wiadomo że bez niego na żadne imprezy się nie ruszałam.. i tak oto mam 19 lat i 1 miesiąc, a w dodatku jestem w 7 miesiącu ciąży, więc kiedy miałam nacieszyć się życiem? o to chodzi ![]()
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
|
Dobra laseczki jade do gina. Mam nadzieje, ze nie skorzystam z zaszczytnego przywileju wyslania eska do dyzurki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.