|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakatowanie psa huskiego w bestialski sposób
Cytat:
|
|
#1772 |
|
Wtajemniczenie
|
Na stronie Uwagi można obejrzeć też 10 min fragment tego reportażu.
Dziewczyny ja też wysłałam maila z podziękowaniem do redakcji uwagi, za to że są zainteresowni tematem znęcania się nad zwierzętami, ze mówią o tym głosno a Uwagę ogląda naprwdę dużo ludzi. Myślę że w bardzo dużym stopniu przyczynili się do nagłośnienia tej sprawy (czego nie można powiedzieć no o telewizji publicznej). Jak tylko nie daj Boże pojawią się kolejne bestie, znęcające się nad zwierzętami - trzeba do nich wysyłać wiadomości.
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
No i chyba się zaciął czat... ;/
EDIT: Ok idzie dalej. Kiedy możemy się spodziewać, że w polsce będzie w końcu obowiązywało zaostrzone prawo dotyczące znęcania się nad zwierzętami ? Karina_Schwerzler (20:24) : Wszystko to zależy od posłów. Niestety obecnie same organizacje prozwierzęce nie mogą dojśc do porozumienia i opóźniają procesy legislacyjne ustawy o ochronie zwierząt. czy istnieje jakas kara dla kogos za brak reakcji w takim momencie Karina_Schwerzler (20:32) : Jeżeli chodzi o ludzi, to kodeks karny obejmuje tego typu zachowania. Natomiast jeśli chodzo o psy i inne zwierzęta - to niestety nie. [mój komentarz – czyli jak ktoś się przygląda znęcaniu się nad zwierzętami i nie reaguje, to nie można go w żaden sposób zaskarżyć ;/] ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Jest i moje pytanie! ![]() Czy petycja i ilość podpisów pod nią złożonych miała jakikolwiek wpływ na wyrok sądu?? Karina_Schwerzler (20:46) : Sądy są niezawisłe, ale myślę że był to bardzo duży ruch społeczny i sam fakt, że tak szybko doszło do rozprawy sądowej jest bardzo pozytywny. I stało się dzięki petycji, a także mediom, które to nagłośniły.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2011-01-18 o 20:36 |
|
|
|
#1775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawa dla nas! ![]()
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Czy my jako społeczeństwo możemy wpłynąć na decyzje o zwiększeniu kary dla ludzi znęcających się nad zwierzętami?
Karina_Schwerzler (20:52) : Tak. Na przykład można pisać petycje do decydentów, czyli posłów, bo tak naprawdę to od nich wszystko zależy. No i koniec czatu.
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Już? Szybko.
|
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zostawil psa na torach ,zwierze przejechal pociag.
Widzialam tylko zapowiedż w Uwadze i już wiedziałąm co się stanie.Nie chcę ogladac tego typu filmów,w tej jednej kwestii budzi sie moja wrażliwość.
Dziecko też można posadzić na torach i argumentować ,że mogło uciec :/ Kiedy wreszcie zaostrzą prawo w stosunku do zwierząt . |
|
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Paulo,
Dziś u Uwadze był reportaż o tym huskim, którego ci 3 bandyci zamordowali i był ich proces też kawałek pokazany. Proszę, link, jeśli ktoś chciałby obejrzeć: http://uwaga.onet.pl/42826,wideo,229...,reportaz.html Ale do rzeczy - po reportażu pan powiedział, że dziś zebrała się jakaś rada, która debatuje nad zaostrzeniem kar w przypadku znęcania się nad zwierzętami.
|
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze dodatkowo uderzyło mnie to, że jeden w ogóle nie przyznał się do winy i mówił, że "on nie czuje się na tyle winny żeby iść do więzienia" a drugi chciał po prostu wpłacić jakąś kasę na schronisko i mieć z głowy..
|
|
|
|
|
#1782 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6370 |
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest nieprofesjonalnie napisana, bez polskich znaków i znaków interpunkcyjnych w odpowiednich miejscach. Takie petycje powinny być pisane w inny sposób, żeby były poważnie odebrane - tak jak petycja w sprawie ukarania zabójców huskiego, którą z wielką chęcią podpisałam i nakłaniałam do tego innych. |
|
|
|
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakbym spotkała tego kolesia to bym mu napluła w twarz i nasłała na niego całą bandę,a najlepiej udusiła gołymi rękami.
![]() Jak można zabić to niewinne zwierzę.Najgorsze,że widać-pan mu kazał stać na miejscu i nawet się ta psina nie ruszyła z miejsca.
|
|
|
|
#1785 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1786 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mi się wydaje czy w tym reportażu kiedy reporter zapytał jakiejś babki, że ludzi zrobili petycję, żeby oni poszli do więzienia i czy to jest sprawiedliwe to ona odpowiedziała, że przecież nie zabili człowieka??
Powiedzcie mi, że się przesłyszałam |
|
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Raczkowanie
|
Podpalony kuba!!!
Dziewczyny proszę zerknijcie na ten artykuł i filmik.Pies jest dosłownie prawie upieczony zywcem.Bardzo prosimy o pomoc dla Kuby.W tej chwili Kubuś znajduje się w klinice,gdzie weterynarze robią wszystko by ulzyć mu w strasznym cierpieniu.Pies mimo straszliwych obrażeń chce żyć!Ma niewiarygodną wolę walki.Każda złotówka,każde rozesłanie wątku pomoże biedakowi,który z ludzkich rąk doznał straszliwych męczarni http://www.otowroclaw.com/news.php?id=58763
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak widać są ludzie, dla których życie zwierzęcia jest niewiele warte. Ile ja się naczytałam komentarzy pod petycją na fb, że "to tylko pies, przesadzacie"..
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżmy zywcem podpalonemu Kubie https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post24468446
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podpalony kuba!!!
Cytat:
Biedne zwierzę ;( ![]() Oczywiście będę rozsyłać link o Kubusiu. Rozumiem, że można wpłacać pieniążki na konto tej fundacji Mrunio? |
|
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
Noż k.... mać! Ja nie wytrzymam!
Jak ludzie mogą być tak okrutni... ![]() Obejrzeliśmy z TŻ'em filmik i oboje ryczymy Zaraz zrobimy przelew dla Kuby... |
|
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Rozeznanie
|
nie da się po prostu...
|
#1796 |
|
Zadomowienie
|
niestety też nie dam rady obejrzec tego filmu
![]() ![]()
|
#1797 |
|
Raczkowanie
|
No nie... że tacy ludzie są na tym świecie i potrafią tak krzywdzić biedne stworzenia... to jest masakra co się ostatnio dzieje...
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz bardziej przekonuję się do zasady "oko za oko"
Podejrzewam, że wystarczyłby jeden przykład i ci zwyrodnialcy zastanowiliby się bardzo dobrze zanim by coś takiego zrobili. |
|
|
|
#1799 |
|
Raczkowanie
|
o ranyy.. ale bestie.. czasami po prostu nie wierzę że istnieją tacy ludzie..
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh już też mam dość!
Jeden filmik za drugim, a ile jest takich sytuacji o których nie wiemy ? Najgorsza jest ta bezradność... Nawet nie wiem co mam pisać ![]() Zaraz przeleję jakiś grosik... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzaki w potrzebie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Powiedzcie mi, że się przesłyszałam