Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 21:26   #4141
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
India na szczęście ten rodzic przyszedł i teraz juz będę wiedziała co i jak uuu głowa boli?? współczuję. Ja zawsze się bronię przed wzięciem tabletki przeciwbólowej ile mogę
dzis juz 2 łyknęłam

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Mi też głowa pęka,aż mi się niedobrze robi...ale ja dostałam właśnie @ ....normalnie to mnie wyklucza ze społeczeństwa co miesiąc....mam dość
ja też jest w trakcie @, ale ból głowy to raczej efekt nieskiego cisnienia
Stary 2011-01-18, 21:27   #4142
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
kolega z pracy poszedł na rok na zastępstwo jako nauczyciela matematyki ale on składał w marcu i raz zadzwonili do niego 3 września to odmówił bo nie leciał by mu staż a teraz zadzwonili w wakacje i mówił że najlepiej luty marzec składać i u mnie najlepiej iść do wydziału urzędu miasta tam każda szkoła ma swoją teczkę z pocztą i tam się wkłada do mnie zadzwonili we wrześniu na pedagoga na kilka godzin ale czekali na kasę z urzędu marszałkowskiego no i później ta pani pedagog kupowała u nas kamerę i gadałam z nią to okazało się że przyjęli chłopaka z poradni pedagogicznej i jeszcze jakiegoś ale że zrobiłam bardzo dobre wrażenie na pani dyrektor jak pow to TŻ to od razu pow że po znajomości, szkoda ale zaczynam mieć iskierkę nadziei najpierw szkoła a teraz dom dziecka tylko widzę że albo trzeba dłuuuuuuuuuuuuugo szukać albo mieć znajomości
Nie wiedziałam, że można składać coś do urzędu miasta? bo chodzi o cv i list motywacyjny o ile dobrze rozumiem? a wtedy do szkół też się roznosi czy tylko daje się do tej teczki? jak to wygląda?
Kochana zarówno sobie jak i Tobie życzę znalezienia pracy

Ooo a może kojarzysz coś takiego, że oferty pojawią się na stronie men? czy mi się to śniło?
Jak to działa?

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Kwiatuszek ma taki wózek i chwaliła go. Szwagierka kupiła jakiś czas temu spacerówkę (ta z zestawu była szybko za mała) polskiej firmy za jakieś 200 zł chyba i też jest fajna. Czasami nie warto przepłacać.
A no właśnie czasem warto dokładnie to rozważyć

Cytat:
Mi też głowa pęka,aż mi się niedobrze robi...ale ja dostałam właśnie @ ....normalnie to mnie wyklucza ze społeczeństwa co miesiąc....mam dość
Współczuję... ale wiem co to znaczy bo też tak kiedyś miałam teraz na szczęście mniej boleśnie to przechodzę i rzadko... (@ to jak jest co drugi miesiąc to jest super)
Może ciepłe okłady na brzuch? mi to pomagało... gorąc woda w termofor i zawinąć się w kocyk...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-01-18 o 21:29
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:38   #4143
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Jak tylko mi wyjdą to dam przepis

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 --------!
ok

Cytat:
ja jestem lekko poturbowana, bo rano miałam z mężem bitwę na poduszki i mąż mi się za bardzo wczuł i spadłam z łóżka
hahaha dobre

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
zabciu - dobrze wyczytalam, do szkoly sie wybierasz ? a z praca na pewno cos znajdziesz!

.
tak dobrze
od wrzesnia ide do szkoly

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Mamy juz 2 miesiace.
jaka juz duza!
sliczna

Cytat:

Dobra więc Wam opiszę co się stało
Zawsze dzieciom drukuję w piątek rzeczy, które mają przynieść do szkoły na cały następny tydzień, aby na spokojnie sobie przygotowali. W ten piątek nie miałam jeszcze pomysłu na prezenty na Dzień Babci i Dziadka, aż mnie w pracy olśniło. A że chciałam zacząć to robić w poniedziałek, to musiałam im napisać już w piątek. Więc napisałam jeden wzór na kartce (doś sporo tego było) i dałam mojej pomocy aby to przepisała a ja poszłam prowadzić zajęcia. Ona to przepisała 25 osobom i rozdała. Dziś przychodzi do mnie mama jednego dziecka i się pyta kto to pisał, więc mówię, że moja pomoc a ona , że niech Pani zobaczy ile błędów a tam : wstąrzka zamiast wstążka i miejszczący się zamiast mieszczący się. Dziewczyny myślałam, że padnę. Do głowy mi nie przyszło, zeby jej to sprawdzić, bo przecież pisała ze wzoru. I ona tak zrobiła u wszystkich dzieci. Zgłupiałam i wyrwałam wszystkim te kartki z notesów, ale niestety już na bank każdy rodzic to widział. I tak myslę, że może jak będę miała wyiadówkę za 2 tyg to powiem rodzicom o tej akcji, że musiałam wyrwać dzieciom kartkę, bo dopatrzyłam się błędów ,a to nie ja pisała. Kurde... bo teraz każdy rodzic mysli, że to ja takie byki walę. Taka byłam dziś zła, ze szok.
wow to niezle sie porobilo
ja bym na Twoim miejscu na najblizsze wywiadowce powiedziala o tej sytuacji i ze to nie ty zrobilas te byki tylko Twoja pomoc .. bo sobie rodzice pomysla " uczy moje dziecko a takie bledy ortograficzne robi"

Cytat:
Niestety nie wszystkie notesy sprawdziłam i wszędzie było tak samo. Jeszcze po wizycie tego rodzice pokazałam jej jeden notes i sie jej pytam, czy widzi tu jakieś błędy a ona, ze nie Więc zebrałam te notesy i co... miałam im to poprawiać, miałam napisać, ze to nie ja pisałam?? Wyrwałam szybko, może nie każdy się kapnął sama już nie wiem. Ale chcę aby widzieli, ze to nie ja pisałam. Moja pomoc sie prawie, że pogniewała i powiedziała, że w takiej sytuacji, to ona już w niczym nie pomaga super co??
a o co ona miala sie pogniewac?
ze zrobila blad i jej zwrocilas uwage?

Cytat:

Żabcia u mnie to ona jak szara wygląda
A włochacza chyba bym drugi raz bym nie kupiła, za dużo z nim teraz zachodu mam, no ale skoro go mam i nie jest zniszczony to szkoda mi go wyrzucać. Jak go już przeniosę do sypialni to w salonie chcę grubo tkany dywan, taki o gęstym splocie, żeby też był miękki, ale żeby też jego odkurzanie było łatwiejsze.
Nie zmienia to faktu że u kogoś włochacze bardzo mi się podobają
no wlasnie ja jestem chora na taki dywan .. ale zebym pozniej nie zalowala .. bo do tanich nie nalezy

kasiaher - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DOMINICZKA! DUZO ZDROWKA I USMIECHU NA TWARZY

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 21:42   #4144
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra więc Wam opiszę co się stało
Zawsze dzieciom drukuję w piątek rzeczy, które mają przynieść do szkoły na cały następny tydzień, aby na spokojnie sobie przygotowali. W ten piątek nie miałam jeszcze pomysłu na prezenty na Dzień Babci i Dziadka, aż mnie w pracy olśniło. A że chciałam zacząć to robić w poniedziałek, to musiałam im napisać już w piątek. Więc napisałam jeden wzór na kartce (doś sporo tego było) i dałam mojej pomocy aby to przepisała a ja poszłam prowadzić zajęcia. Ona to przepisała 25 osobom i rozdała. Dziś przychodzi do mnie mama jednego dziecka i się pyta kto to pisał, więc mówię, że moja pomoc a ona , że niech Pani zobaczy ile błędów a tam : wstąrzka zamiast wstążka i miejszczący się zamiast mieszczący się. Dziewczyny myślałam, że padnę. Do głowy mi nie przyszło, zeby jej to sprawdzić, bo przecież pisała ze wzoru. I ona tak zrobiła u wszystkich dzieci. Zgłupiałam i wyrwałam wszystkim te kartki z notesów, ale niestety już na bank każdy rodzic to widział. I tak myslę, że może jak będę miała wyiadówkę za 2 tyg to powiem rodzicom o tej akcji, że musiałam wyrwać dzieciom kartkę, bo dopatrzyłam się błędów ,a to nie ja pisała. Kurde... bo teraz każdy rodzic mysli, że to ja takie byki walę. Taka byłam dziś zła, ze szok.
Oj nie przyjemna sytuacja.

Cytat:
dla męża. Brzmi smacznie Mi się dziś czworaczki rozpięły jak wracałam do domku i o mało co a by mój obiad w reklamówce wylądował. Ale szybko ukucnęłam na chodniku i zapięłam dobrze, że poczułam
Dziś mam zupę koperkową mielone, ziemniaki, marchewkę z jabłkiem. A jutro są placki kładzione?? co to może być??
nie mam pojęcia, co to placki kładzione, ale właśnie mi coś przypomniałaś. Jak jeszcze chodziłam do szkoły (chyba gimnazjum), to był taki okres, że mama też brała obiady. My jadłyśmy u nas w szkole, później po lekcjach szłyśmy do mamy do szkoły i dawała nam obiad dla taty. I co było najlepszą zabawą? No oczywiście kręcenie, jak to nazywasz, czworaczkiem. Robiłyśmy pełne koła kręcąc ręką

Cytat:
Aniu ech... Wiesz rozumiem jeszcze pisać samemu, ale ze wzoru?? No nic. Rodzicom na wywiadówce ewentualnie powiem, że przepraszam za wyrwanie kartek w notesach ale niestety to nie ja pisałam i jak zobaczyłam te błędy, to nie mogłam tego tak dłużej zostawić. Przeproszę ich i tyle. Mam spoko rodziców, więc wydaje mi się ze wszyscy uwierzą

aaa następnym razem napiszę to sama
Madzia, jak Twoja pomoc będzie na wywiadówce, to nie możesz tak powiedzieć, bo skrzywdzisz strasznie tą dziewczynę. Miałaś prawo się zdenerwować, ale najwyraźniej ma ona duży problem z ortografią ale nie możesz jej za to publicznie skarcić. Następnym razem musisz ją sprawdzić, albo sama napisać.

A na wywiadowce bym powiedziała, że przepraszam za wyrwaną kartkę w notesach, ale wdarł się nam tam mały błąd, który już się nie powtórzy. Zrobiłabym to z uśmiechem i miło. Każdy będzie wiedział o co chodzi, a nie zostanie to powiedziane w prost.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
W ogole to jestem wykonczona po pracy a jeszcze przynioslam sobie robote do domu ;/ normalnie nie wyrabiam z tym wszystkim ;/ jeszcze mamy teraz nowa dziewczyne ktora teoretycznie ma mi troche pomagac, ale na razie to robi duuuuuzo balaganu i trzeba miec oczy na okolo glowy i jeszcze odpowiadac na setki pytan... takze moze kiedys cos z tego bedzie ale na razie jest ciezko...
nowym osobom trzeba poświęcić trochę czasu, ale to później procentuje. Im więcej się im wiedzy przekaże, tym lepiej później będą pracować i pomagać. Także cierpliwości.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
juz jestem u nas po kolędzie miło było ksiadz posiedział z pół godzinki zjadł ciach wprosił sie na chrzciny

maż mi zasłabł na kolędzie i potem sie smialismy ze sie ksiedza wystraszył
na koniec jak wychodził pobłogosławił moj brzuszek i powiedział ze czeka na dobre wieści

z innych fajnych rzeczy t udało mi sie przed kolędą zdjąć pierścionek
ale mam spuchnięty i czerwony palec a na kostce siniak, tak jak i zresztą na wew stronie łokci (obu)

a z mniej fajnych spraw to juz w K. bo musze sie wam wyryczec w rękaw
ale fajna kolęda. I ksiądz jaki miły!

kochana ale jeśli chodzi o zawroty głowy u męża, to praca nie jest wytłumaczeniem. Powinnaś go wysłać najpierw na podstawowe badania krwi i do neurologa. Może jakieś eeg by się przydało. Nie można takich rzeczy lekceważyć.

Cytat:
To Twój szczęśliwy dzień To teraz Ty zaskocz czyms meza
no cudnie dzisiaj! Niestety na zaskoczenie musi poczekać do weekendu

Cytat:
Daruj
Winko zamiast śmietanki - z białym w sumie nie robiłam tylko z czerwonym, wychodzi bardzo ciekawy kolorystycznie sosik. Wlewam trochę na patelnię, dodaję ser gorgonzola albo inny pleśniowy i rozpuszczam. Tego wina nie daje dużo, lepiej potem dolać niż sos miałby być za rzadki.
aaa, czyli jednak z czerwonym winkiem... Dobrze, w takim razie przy najbliższej okazji wypróbuję Dziękuję za nową odmianę mojego ulubionego dania

Cytat:
ooo widzę, że przeżywasz to samo co ja wczoraj. Współczuję, przytulam i oby szybko było jutro!

Dzisiejszy dzień zaliczam do bardzo udanych Najpierw obiadek, później mecz i wylegiwanie się z mężem Teraz TŻet gra w F1, ja na chwilę do Was wpadłam a później dalsza część wieczoru.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:04   #4145
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Katunia no tak powiedziała ze jak sie nei uda zbic teg sukru to tak sie to skonczy
na razie mnei kłuja i badają...

nowe zabawki dla Niuśki

http://www.babyono.com/produkty/kole...szowa_owieczka
http://www.babyono.com/produkty/kole...eczka_owieczka

http://www.babyono.com/produkty/kole...akiem_owieczka
no to mam nadzieje ze na kluciu sie skonczy i nie trafisz do szpitala
zabawki sliczne !

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Dziękuję Kasiu tak myślę, że chyba złożę w środek lub końcówka lutego przecież dokumenty nie zginą... a czasem lepiej wcześniej

A co do ciasta to mój mąż robi jedno takie pychotne z masa korówkową, mi zawsze przypomina snikersa ale nie ma orzechów z tego co pamiętam.

Cudowna i jaka już duża!
a moge tez na to ciasto przepis prosic moj maz uwielbia mase krówkowa

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ja pracując jako pomoc mogłam dawać kary i prowadziłam zabawy, czytałam bajki etc

Katunia prosiłaś o przepis na ciasto z orzechami, a więc odkopałam mój zeszyt i mam fajne ciacho

Snikers

Ciasto:
4,5 szkl. mąki
1,5 szkl. curu
1,5 łyżeczki sody
3 łyżki miodu
3 jaja
3/4 kostki margaryny
Zagnieść wszystko i podzielić na dwie części. Każdą piec osobno ok 40 min aż się zarumieni

Krem:
2 szkl. mleka
o,5 szkl. cukru
cukier waniliowy
Zagotować, a następnie wlać rozrobioną miksturę z :
3 łyżek mąki pszennej, 3 łyżek mąki ziemniaczanej i niecałej szkl. mleka. Gotować aż zgęstnieje

Masa karmelowo-orzechowa:
30 dag orzechów włoskich (posiekać)
1/4 szkl. cukru
pół kostki margaryny
2 łyżki miodu
Margarynę, miód i cukier rozpuścić, dodać orzechy i smażyć ok 5 min. Jeszcze gorące wyłożyć na placek

Jeszcze warstwy:
ciasto, krem, ciasto, masa orzechowa

Najlepsze na drugi dzień, jak góra zmięknie
dzieki Baju bardzo
wyprobuje ten przepis, gdzies mam podobny wiec pewnie bedzie dobre ciacho
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:09   #4146
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

jeny jakie smutne leci w Expres reporterów na 2
ogląda ktoś?
Stary 2011-01-18, 22:14   #4147
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam, że można składać coś do urzędu miasta? bo chodzi o cv i list motywacyjny o ile dobrze rozumiem? a wtedy do szkół też się roznosi czy tylko daje się do tej teczki? jak to wygląda?
Kochana zarówno sobie jak i Tobie życzę znalezienia pracy

Ooo a może kojarzysz coś takiego, że oferty pojawią się na stronie men? czy mi się to śniło?
Jak to działa?

A no właśnie czasem warto dokładnie to rozważyć

Współczuję... ale wiem co to znaczy bo też tak kiedyś miałam teraz na szczęście mniej boleśnie to przechodzę i rzadko... (@ to jak jest co drugi miesiąc to jest super)
Może ciepłe okłady na brzuch? mi to pomagało... gorąc woda w termofor i zawinąć się w kocyk...
na stronie men nie wiem czy dają ogłoszenia nigdy nie patrzyłam

ja właśnie dowiedziałam się od tego kolegi co znalazł pracę na zastępstwo że w wydziale oświaty UM można w teczkach zostawić ja tylko CV zostawiłam bo bym chciała na nauczyciela w-f albo pedagoga

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 22:31   #4148
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
jeny jakie smutne leci w Expres reporterów na 2
ogląda ktoś?
niestety nie mam mozliwosci ogladac

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-01-18, 23:13   #4149
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
niestety nie mam mozliwosci ogladac
a były dzieci z domów dziecka i mówiły, że chcą nowy dom
ja się poryczałam

http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck..._urodziny.html
bardzo prosto do zrobienia tort na roczek jakby któraś mama albo przyszła mama chciała zapisać
i bardzo ładny

i w ogóle ciekawe przepisy na torty
super są
http://www.przepisnatort.pl/torty-dl...-przepisy.html

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2011-01-18 o 23:42
strippi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 23:38   #4150
idzia111
Zakorzenienie

Smile Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Witam Was kochane po ........ mh, długim czasie.

Dla przypomnienia: ślubowałam 05.09.09r. potem jakoś tak urwał mi się kontakt z wizazem (praca, mąż itp.). No ale jestem i chętnie poudzielam się (w miarę możliwości) na wątku PM 2009. Lepiej późno niż wcale.

A tak w ogóle jak ten czas leci, plany, zaręczyny, wesela a teraz już drugi rok wspólnego życia małżeńskiego.

Przeglądałam trochę wątek, gratuluję wszystkim mamusiom, tym obecnym i przyszłym.

My również planujemy dzidziusia, ale myślę, że to długa droga, ponieważ robimy teraz badania. Mam słabe wyniki, więc witaminki, uzupełnianie kwasu foliowego itp.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 23:57   #4151
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Dla przypomnienia: ślubowałam 05.09.09r. potem jakoś tak urwał mi się kontakt z wizazem (praca, mąż itp.). No ale jestem i chętnie poudzielam się (w miarę możliwości) na wątku PM 2009. Lepiej późno niż wcale.

A tak w ogóle jak ten czas leci, plany, zaręczyny, wesela a teraz już drugi rok wspólnego życia małżeńskiego.

Przeglądałam trochę wątek, gratuluję wszystkim mamusiom, tym obecnym i przyszłym.

My również planujemy dzidziusia, ale myślę, że to długa droga, ponieważ robimy teraz badania. Mam słabe wyniki, więc witaminki, uzupełnianie kwasu foliowego itp.
hej pamiętam Cię
powodzenia w starankach
Stary 2011-01-19, 00:57   #4152
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

hey!
fajnie ze do nas zagladnelas
powodzenia w staraniach

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-01-19, 07:11   #4153
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Znalazlam taka co pracuje w sobote, ale w sobote mam szkole wiec nie bardzo mi pasowalo... ale dzis przed praca udalo mi sie zalatwic te badania takze luzik... tylko 93 zlote nie moje ehhss
Trzymam kciuki, zebyś nie miała tego cholernego pco. Tylko wiesz lepiej to spradzić, bo jaksie to przyplątało to lpiej blokować jajeczka, zeby się torbiele nie robiły. Na temat badań homonalnych pisałyśmy z diewczynami dużo w klubie staraczkowym.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:37   #4154
kliwia
Zakorzenienie

czesc moje krolewny

Chyba pozegnalismy pierwszy skok rozwojowy, mala pzrespala noc, budzila sie tylko co2h i ladnie odplywala po ciumkaniu cycka. a cyce mam teraz takie wielkie, ze moglabym smialo startowac w konkursie na melony roku

W koncu moge swobodnie cos zorbic, wykapalam sie, umalowalam, zjadlam sniadanie i pije sobie kawe zbozowa
Dzis moze pojde z kolezanka na sapcer ale zimno troche na dworzu brrrrr i oby nie padalo
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:55   #4155
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Madzia, jak Twoja pomoc będzie na wywiadówce, to nie możesz tak powiedzieć, bo skrzywdzisz strasznie tą dziewczynę. Miałaś prawo się zdenerwować, ale najwyraźniej ma ona duży problem z ortografią ale nie możesz jej za to publicznie skarcić. Następnym razem musisz ją sprawdzić, albo sama napisać.

A na wywiadowce bym powiedziała, że przepraszam za wyrwaną kartkę w notesach, ale wdarł się nam tam mały błąd, który już się nie powtórzy. Zrobiłabym to z uśmiechem i miło. Każdy będzie wiedział o co chodzi, a nie zostanie to powiedziane w prost.

(...)
Popieram Byc może ta dziewczyna ma dysleksję, dysortografię czy jeszcze coś i dlatego narobiła tyle błędów przy przepisywaniu ze wzoru, także na pewno nie można tak po prostu przed rodzicami ją ośmieszyć, bez znaczenia czy ona tam będzie czy nie.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
czesc moje krolewny

Chyba pozegnalismy pierwszy skok rozwojowy, mala pzrespala noc, budzila sie tylko co2h i ladnie odplywala po ciumkaniu cycka. a cyce mam teraz takie wielkie, ze moglabym smialo startowac w konkursie na melony roku

W koncu moge swobodnie cos zorbic, wykapalam sie, umalowalam, zjadlam sniadanie i pije sobie kawe zbozowa
Dzis moze pojde z kolezanka na sapcer ale zimno troche na dworzu brrrrr i oby nie padalo
dla Zuzi
A na spacer koniecznie idź To nic, że chlodno, niech się mała hartuje
Stary 2011-01-19, 09:02   #4156
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy juz 2 miesiace.
cudna

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
martucha a należysz do klubu ikeii ??
ikea family? tak

Cytat:
Dzisiejszy dzień zaliczam do bardzo udanych Najpierw obiadek, później mecz i wylegiwanie się z mężem Teraz TŻet gra w F1, ja na chwilę do Was wpadłam a później dalsza część wieczoru.
bosko
u mnie też na plus, przyjechała koleżanka ze studiów z mężem i córkami, ale obskoczyły Patryka śpiewały mu bawiły się co chwilę przytulały nawet jak młodsze półtora roczna parę raz za mocno go przytuliła to ten się śmiał ,normalnie by ryczał a tu...
mieliśmy ubaw że Pat taki szczęśliwy że 2 panny koło niego skaczą że nawet nie marudzi
ale potem miałam sajgon taki rozpiździel zabawkowy hahahaha ale było rewelacyjnie

Cytat:
czesc moje krolewny
hej mówiłam że będzie dobrze!! jesteś rewelacyjna

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Popieram Byc może ta dziewczyna ma dysleksję, dysortografię czy jeszcze coś i dlatego narobiła tyle błędów przy przepisywaniu ze wzoru, także na pewno nie można tak po prostu przed rodzicami ją ośmieszyć, bez znaczenia czy ona tam będzie czy nie.
popieram w całej rozciągłości a to co pogrubione to dodatkowo

aaaaa Gucia wczoraj zrobiłam kawałki kurczaka - nugetsy - panierka plus podsmażenie, plus dip ten do kurczaka, majonez ketchup dżem brzoskwiniowy i curry, wyszło pysznie, kurczaczek zniknął w oka mgnieniu
Stary 2011-01-19, 09:11   #4157
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj!

Cytat:
czesc moje krolewny

nooo, brawa dla Zuzi!
Na spacerek koniecznie, dotlenienie jak najbardziej wskazane

cześć!

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Ktosia, masz racje, nie ważne czy ta dziewczyna będzie na wywiadówce czy nie, nie można jej tego zrobić.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bosko
u mnie też na plus, przyjechała koleżanka ze studiów z mężem i córkami, ale obskoczyły Patryka śpiewały mu bawiły się co chwilę przytulały nawet jak młodsze półtora roczna parę raz za mocno go przytuliła to ten się śmiał ,normalnie by ryczał a tu...
mieliśmy ubaw że Pat taki szczęśliwy że 2 panny koło niego skaczą że nawet nie marudzi
ale potem miałam sajgon taki rozpiździel zabawkowy hahahaha ale było rewelacyjnie

aaaaa Gucia wczoraj zrobiłam kawałki kurczaka - nugetsy - panierka plus podsmażenie, plus dip ten do kurczaka, majonez ketchup dżem brzoskwiniowy i curry, wyszło pysznie, kurczaczek zniknął w oka mgnieniu
Ale mieliście fajny czas! I Patryk jaki zadowolony! No ja mu się nie dziwie, jak by koło mnie skakało dwóch facetów, też byłabym zachwycona Małymi niedociągnięciami (jak mocniejsze przytulenie) też nie zawracałabym sobie głowy!

nugetsy robiłaś z tą panierką z knorra? czy sama panierowałaś kawałki kurczaka? Hmmm, no to chyba już wiem co będziemy jedli przez weekend... tym bardziej, że mają do nas znajomi wpaść

Właśnie słucham nowej piosenki Raz Dwa Trzy w trójce i jestem zachwycona!!!!!!!

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-01-19 o 09:14
Stary 2011-01-19, 09:16   #4158
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mieliście fajny czas! I Patryk jaki zadowolony! No ja mu się nie dziwie, jak by koło mnie skakało dwóch facetów, też byłabym zachwycona Małymi niedociągnięciami (jak mocniejsze przytulenie) też nie zawracałabym sobie głowy!

nugetsy robiłaś z tą panierką z knorra? czy sama panierowałaś kawałki kurczaka? Hmmm, no to chyba już wiem co będziemy jedli przez weekend... tym bardziej, że mają do nas znajomi wpaść
no ba ubaw miał jak nie wiem, śmiał się w głos szczególnie jak rezolutna 4 latka śpiewała mi coś o izbie przyjęć lewatywie i 2 tabletkach hahahaha sikaliśmy ze śmiechu a ten taki ubawiony hahahah super było

przyznam się szczerze że kuraka pokroiłam na małe kawałeczki zamoczyłam w wodzie i obtoczyłam gotową panierką o taką - http://www.kamis.pl/index.php/content/view/144/437/
no i podsmażyłam,
a sos to tak jak pisałam zblenderowałam (trzeba dokładnie wymieszać) dżem z majonezem i ketchupem (takie same ilości) do tego dużo curry i tyle,
podawane na zimno jako przekąska rewelacja
Stary 2011-01-19, 09:20   #4159
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
cudna

ikea family? tak

bosko

hej mówiłam że będzie dobrze!! jesteś rewelacyjna

popieram w całej rozciągłości a to co pogrubione to dodatkowo

Prawdziwy facet

Dziś na obiad zrobię makaron z sosem wg Twojego przepisu Tylko muszę go znaleźć

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
no ba ubaw miał jak nie wiem, śmiał się w głos szczególnie jak rezolutna 4 latka śpiewała mi coś o izbie przyjęć lewatywie i 2 tabletkach hahahaha sikaliśmy ze śmiechu a ten taki ubawiony hahahah super było

przyznam się szczerze że kuraka pokroiłam na małe kawałeczki zamoczyłam w wodzie i obtoczyłam gotową panierką o taką - http://www.kamis.pl/index.php/content/view/144/437/
no i podsmażyłam,
a sos to tak jak pisałam zblenderowałam (trzeba dokładnie wymieszać) dżem z majonezem i ketchupem (takie same ilości) do tego dużo curry i tyle,
Jejkuu uwielbiam takie dzieciaki i w ogóle takie pozytywne spotkania z ludźmi
A panierkę też polecam, pyszna jest
Stary 2011-01-19, 09:25   #4160
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cześć ale jestem śpiąca

Gucia o czad... jak bym ja tak załadowanymi czworaczkami kręciła, to wszystko by było na ścianie. Panie kucharki mi zawsze tyle kładą, że mój mąż nie daje rady zjeść 2 dań na raz

Gucia, Marta to jakie w takim razie widzicie wyjście, aby rodzice wiedzieli, że to nie ja zrobiłam te błędy. Bo na bank sądzą, ze to ja pisałam...A jeśli bym tylko powiedziała, że wkradł się błąd, to dalej by mysleli, że to ja go zrobiłam.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:26   #4161
AgatkaL
Wtajemniczenie

Heja. Włąsnie dotarłam do pracy, bo byłam na pobraniu krwi. 4 fiolki mi pobrali i to z obydwu łapek. Tak mnie teraz bolą...buuuu.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:27   #4162
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

czesc dziewczynki...
ja po nieprzespanej nocce (to chyba z nerwów) siedze z oczami na zapałkach pewnie padne po południu

jade za godzinke po wyniki i do lekarki - kolejny cieżki dzien

juz mi sie ryczec chce z tego wszystkiego

Kliwuś brawa dla maleńkiej
Kliwuś ja to sie zastanawiam jaki rozmiar stanika mam kupic do karmienia nosiłam B potem C a teraz takie małe D
to chyba kurde jeszcze urosną jak sie pokarm pojawi....

Martuś a ty mu sie dziwisz ze on taki szczesliwy jak tyle kobietek koło niego skacze maly podrywacz
jak my to moj powiedział "Po tatusiu tak ma"

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:28   #4163
kliwia
Zakorzenienie

ktosia, gucia wczoraj bylam to mnie wywailo neiziemsko dzis mi sie nie chce, ale pewnie wyjde, jak nie z kolezanka to sama. Bo i tak musze isc do apteki.

martucha jaka tam rewelacyjna. Sama wczoraj odpadlam po 22. mala nie plakala i nie chciala ciumkac wiec tz ja wzial na rece i poszedl do drugiego pokoju a ja odplynelam od razu. niby 15 minut ale duzo mi dalo.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:29   #4164
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Heja. Włąsnie dotarłam do pracy, bo byłam na pobraniu krwi. 4 fiolki mi pobrali i to z obydwu łapek. Tak mnie teraz bolą...buuuu.
nie cierpię pobierania krwi
Stary 2011-01-19, 09:31   #4165
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agatka a dlaczego z łopatek Ci pobierali??

Stary 2011-01-19, 09:35   #4166
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

Madzia z ŁAPEK (rączek) nie z łopatek

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:

łącze sie w bólu ja mam od czoraj znow sine łapki obie i do tego w piekne czerwone kropki bo widac gdzie kuła a pobrała do takie małej fiolki moze ze 2cm

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:38   #4167
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

no i podsmażyłam,
piosenka musiała być boska!

No to już wszystko wiem. Zrobię przez weekend, jak Ci znajomi przyjdą. A co do sosu to wszystko mam pięknie spisane i bardzo on do mnie przemawia, więc na bank wypróbuję!

Cytat:
Cześć ale jestem śpiąca

Gucia o czad... jak bym ja tak załadowanymi czworaczkami kręciła, to wszystko by było na ścianie. Panie kucharki mi zawsze tyle kładą, że mój mąż nie daje rady zjeść 2 dań na raz

Gucia, Marta to jakie w takim razie widzicie wyjście, aby rodzice wiedzieli, że to nie ja zrobiłam te błędy. Bo na bank sądzą, ze to ja pisałam...A jeśli bym tylko powiedziała, że wkradł się błąd, to dalej by mysleli, że to ja go zrobiłam.
Kochana! Tak samo jak wiaderkiem pełnym wody się kręci, tak samo czworaczkiem U nas też zawsze wszystkiego było pełno i ani razu tata się nie zorientował co my z tym po drodze robiłyśmy Połowa drogi do domu była przez miasto i tam byłyśmy spokojne, tylko się kłóciłyśmy, która z nas to poniesie, bo przecież obciach, a połowa za kładką, gdzie była droga pomiędzy polami i co się tam działo!!!

Ja bym powiedziała, że NAM się wkradł błąd. Nie próbowałabym za wszelką cenę siebie usprawiedliwić, ale ja mam dziwne podejście do takich rzeczy.

Cytat:
uuuuu, współczuję!

Cytat:
czesc dziewczynki...
ja po nieprzespanej nocce (to chyba z nerwów) siedze z oczami na zapałkach pewnie padne po południu

jade za godzinke po wyniki i do lekarki - kolejny cieżki dzien

juz mi sie ryczec chce z tego wszystkiego

Kliwuś brawa dla maleńkiej
Kliwuś ja to sie zastanawiam jaki rozmiar stanika mam kupic do karmienia nosiłam B potem C a teraz takie małe D
to chyba kurde jeszcze urosną jak sie pokarm pojawi....

Martuś a ty mu sie dziwisz ze on taki szczesliwy jak tyle kobietek koło niego skacze maly podrywacz
jak my to moj powiedział "Po tatusiu tak ma"
Ania, powodzenia dzisiaj! Daj znać koniecznie jak tam wyniki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 09:42   #4168
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia z ŁAPEK (rączek) nie z łopatek
pisałam, że jestem śpiąca widać... od rana jeszcze nie kontaktuję

Gucia to musieliście mieć dobre zapięcie Ja noszę w reklamówce, to nie widać co mam

Stary 2011-01-19, 09:48   #4169
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Ha ha ha...:hah ahaplułam monitor...o pobieraniu krwi z łopatek, to jeszcze nie słyszałam

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:52   #4170
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

Ja bym powiedziała, że NAM się wkradł błąd. Nie próbowałabym za wszelką cenę siebie usprawiedliwić, ale ja mam dziwne podejście do takich rzeczy.

(...)
No i znowu się z Tobą zgadzam Magda im bardziej będziesz chciała się usprawiedliwić i wybielić, tym gorzej to będzie odebrane przez rodziców.
Czasem trzeba coś przyjąć na klatę po prostu Bo tak naprawdę to był wspólny błąd, tak samo tej dziewczyny jak i Twój - jej, bo walnęła byka, a Twój bo tego nie sprawdziłaś. Także - jak to mówi ta dziewczynka w reklamie cyfry+ - podzielcie się po połowie fifty-fifty
(kocham tą reklamę , tak przy okazji)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości