Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy 12 21,43%
Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło 37 66,07%
II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... 7 12,50%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 08:20   #2791
amarcia
Wtajemniczenie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Dzień dobry od jutra ma śnieg znów padać
ponadrabiam Was
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:27   #2792
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec

Witam z ranka
Ja już z pracki piszę przez 30 minut nadrobiłam z wczoraj wieczora posty, a zaraz zasiadam do PIT'ów
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:31   #2793
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dzień dobry dziewczynki kolejna noc nie przespana od wczoraj wieczora brzuch mnie boli jakbym miała okres.
dzidzia kopie więc pewnie jest wszystko ok.ale czuję się strasznie słabo

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:32   #2794
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki kolejna noc nie przespana od wczoraj wieczora brzuch mnie boli jakbym miała okres.
dzidzia kopie więc pewnie jest wszystko ok.ale czuję się strasznie słabo
vanes a próbowałaś nospy? no i odpocznij dziś, leż ile tylko możesz

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:40   #2795
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry

Widzę, że wczoraj wrzała dyskusja o wózkach Ja się dowiedziałam ostatnio, że mam dostać dużo rzeczy w tym m.in wózek (jakiś Chicco), fotelik, kojec i inne duperele więc dużo wydatków by odpadło. Zastanawiam się tylko nad tym wózkiem, bo wiadomo nie jest pierwszej nowości i nawet nie wiem jak wygląda Jednak jak będzie mi się w miarę podobał to stwierdziłam, że nie kupuję.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:45   #2796
anula_81
Zakorzenienie

hej!
ja w pracy od rana, i duuuzo pracy, wiec sie sprezam i tylko witam
ja wczoraj przed zasnieciem dostalam takiej kolki zaraz pod zebrami ze nie moglam sie wyprostowac, az mi lzy z bolu pociekly...az TZ chcial mnie do szpitala brac, ale sie nie dalam bo przeszlo.
mam nadzieje, ze to byla tylko kolka, dzis nic nie boli, tylko niewyspana jestem bo byla mega pelnia!

caluje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 08:48   #2797
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
świetnie że wszystko z dzidziami ok

ja znowu czasem mam takie kopniaki ze wydaje mi sie ze dzidzia strzela w srodku z procy normalnie
takie strasznie z nienacka i mocne
też tak macie ???
ja mam to samo, wczoraj chciałam nagrać filmik na telefonie co mi sie z brzuchjem dzieje bo dosłownie jakbym obcego miała;P ale akrat jak właczyłam na grywanie to przestało, chyba dzidzia nieśmiała
ale czasem to mnei tak kopie że masakra;P
ostatnio sie tak uśmiałam, bo dzidzia od dluższego czasu sie nie ruszała i poszłam się kąpac i leze sobie w wannei i nagle mi sie tak kichneło że masakra i w tym momencie mi małe takeigo kopa wycedziło że stwierdziąłam ze sie pewnie biedulek wystraszył:P haha

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Juz jestem .
Od jakis 40 minut bo chciałam Was choć troszke nadrobić zanim cos tu skrobnę.

Więc jestem, jestem. Po wizycie.

Okazalo się, że nie wiadomo co to było (znowu to odczuwam ) naomiast mój lekarz powiedział że najpierw usg potem ktg - bo on na usg chce zobaczyc malucha - co z nim itp. Jak sie położyłam, okazało się że nic z nim nie tak . Ulożył się miednicowo - czyli o ile dobrze rozumiem, ma nóżki na dole a główkę na górze - cały czas był odwrotnie. Lekarza powiedział, że dzięki takiemu ułożeniu ma więcej miejsca i jest milion róznych rodzai odczuć ruchów malucha. Zobaczył, zobaczył, pooglądał, pomierzył (maly w 1,5tyg przybrał 100gr! waży już 800gram a ma 25tc!!! - więc ograniczam słodkie ) i powiedzial mojemu TZ że ma żone panikare .
Ale co - wolałam się upewnić - przeczytałam na jakims durnym forum - nie iem po co szukalam po innych - nie zlinczujcie mnie - że takie drgawki występują jak się dziecko dusi pępowiną więc wpadłam w panikę.

Kazał mi sie napić lampkę wina i dac na luz . I nie robił ktg.

Jesteście super - naprawdę.
Dziękuje Wam i muszę sobie wpisać kilka numerów do komórki, bo nawet nie mam jak Was poinformować.

matallewar - wszystkiego naj Kochana

eweska -święta racja co do porodu (notabene - ale elaborat ).

daisy
- mnie się wydaje, że TZ ma po prostu taki charakter, to nie jest tak, że się nie cieszy, po prostu jest to dla niego nowa sytuacja, może nie wiem jakie on będzie miał miejsce w Twoim życiu jak się maluszek pojawi i się przyzwyczaja - moj tez nie lata za mną z ręka na brzuchu - mowi coś do małego, zagada, "popierdzi" mi ustami w brzuch ale to dla nich taki czas zupelnie inny niz dla nas - oni tego po prostu nie czują.
tym bardziej, że piszesz o jego charakterze. myśle, że poprostu maluszek się musi pojawić i wtedy oszaleje .
Monia Ty wariatko wiesz ze Ty mi się w nocy śniłaś!! absolutny zakaz wchodzenia na jakies durne fora:P sni8ło mi sie o tym duszeniu się pępowiną boze co za masakra
i w ogole poród mi się śnił że najpierw jak rodziąłam a potem odbierałam poród w moim domu na moim łożku jakas kobieta rodziła ale w ogole nie krzyczała była taka spokojna. dziecko wystawiło rączekę a potem głowkę i ja go wyciągnełam i takie spokojniutkie było i wiem ze to był chłopeic i ważył 3700;p
czy taki sen może coś oznaczac???/

aha odebrałam wybniki badań w wynikach z siusków mam
białko - opalescencja
co to może znaczyc??
dodam że mialam 3 tygodnie przeziębienie i mam zapalenie pochwy.
może mi ktoś zinterpretuje? może pani doktor?:P
Stary 2011-01-19, 08:51   #2798
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam właśnie taki wózeczek kupić dla Zosi, on ma bardzo dużą gondolę (w porównaniu do reszty wózków) i jest bardzo spraw ny, tyle ze szerokość wózka była bardzo szeroka, no i spacerówka mi się nie podobała, dlatego wybraliśmy Tako jumer X

widziałam Cie na pasku czasem
ja też pracuje i mam malutkie dziecko i znajduje czas żeby się odezwać, więc czekamy na poprawę bo będzie
To nie tylko kwestia małego dziecka, ale oczywiście chętnie się poprawię.
Na podlizanie się powiem że ja Ciebie bardzo dobrze pamiętam.
Stary 2011-01-19, 08:56   #2799
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

no niestety dziś będę tylko leżeć (a potem odleżyny)
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze a jeśli do jutra mi nie przejdzie to pójdę do gin...chociaż w piątek mam wizytę... jak myślicie poczekać do piątku??

a jeśli chodzi o nospe to mam przepisane 2 tabletki w ciągu dnia więc więcej nie będę brała

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-01-19 o 08:59
Stary 2011-01-19, 08:57   #2800
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cześć wszystkim.
Dziś mam leniwy dzień i zamierzam go spędzić na obijaniu się i ewentualnie będę szyć i oczywiście wizaż.
Miłego dnia.
Moniac jak lekarz mówi wszystko dobrze to on wie lepiej niż forum. Pozytywnie trzeba myśleć.
Stary 2011-01-19, 08:57   #2801
dorkabl
Zadomowienie

Cześć dziewczynki.
Miałam przerwę z kompem 3 dni :/ Teraz postaram sie was nadrobić Widze ze dołączyło do nas parę brzuszków, SUPER

Na 2-ce są "nasze" tematy. Karmienie piersią i coś o porodach będzie

Lece nadrabiać . Miłego dnia kochane.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:00   #2802
Siasiek
Zadomowienie

Witam i ja

Wczoraj napisałam do Was i wyłączyli mi prąd na 3 h. Już mam tego dosyć prawie co dzień nie ma prądu, takie awarie mają...wrrr.

Grazin co do wyników to nie wiem ale jeśli chodzi o szpital to ja mam już wypróbowany I zdecyduje się na niego jeszcze raz. Może i opinie są różne ale to zależy jakie się ma oczekiwania. Według mnie opieka przy porodzie jest dobra, po porodzie dziecko ma wszystko czego potrzeba bez konieczności przewożenia w razie jakichś problemów. A to że położne są czasem zajęte to dlatego, że nie ma jednej pacjentki a wiele i tak jest wszędzie. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania co do szpitala w Tychach to pytaj. Ewentualnie możesz przyjechać i obejrzeć wszystko na żywo

Idę za chwilkę na zakupy jakieś, może wymacam sobie jakieś koszulki nocne

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-19 o 09:03
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:08   #2803
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Siasiek czyli rodzisz w Tychach? kurde nie może ktoś za mnie podjac tej decyzji?:P
a w tychach też nie ma możliwości znieczulenia?

wyczytałam w senniku ze jak sie śni poród szczesliwy oznacza to profity i zyski w interesach
Stary 2011-01-19, 09:08   #2804
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

a ja już mam zrobioną wyprawkę do szpitala dla siebie kupiłam fajną koszulkę nocną niebieską z misiem taką specjalną do karmienia

Stary 2011-01-19, 09:16   #2805
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Siasiek czyli rodzisz w Tychach? kurde nie może ktoś za mnie podjac tej decyzji?:P

wyczytałam w senniku ze jak sie śni poród szczesliwy oznacza to profity i zyski w interesach
Jak jest ze znieczuleniem to nie wiem zapytam lekarza na następnej wizycie i Ci napisze.

Tak, ja w Tychach bo się na ten w wodzie uparłam jak będzie wszystko ok to nie odpuszczę Mówię Ci nie ma źle, jeszcze teraz jest po remoncie i dyrektor się zmienił. Wszystko jest podobno za darmo, a jak ja pamiętam płacić trzeba było za wszystko.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
a ja już mam zrobioną wyprawkę do szpitala dla siebie kupiłam fajną koszulkę nocną niebieską z misiem taką specjalną do karmienia
Ale wiesz, że jedna to mało?
Bo tu ci poleci z cyca, tu dziecko obrzyga tu kropka krwi A jeszcze ciepło może być....
Ja miałam trzy rozpinane i jedną do porodu (i podkoszulek do wody).
I wszystko ubrudziłam

It's not about anger
Stary 2011-01-19, 09:18   #2806
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Siasiek brzmi zachecająco

ważne jest to ze wszystko jest za darmo bo 500zł to basrdzo duzo jak dla mnie. moge za to tyle rzeczy kupic dla dziecka albo chcociazby komode do pokoju na ciuchy dziecka. wiec na pewno wolałabym ta kase na cos innego wydać. kurde dalej rozważam.
napisz jak bedziesz wiedziec co ze znieczuleniem
to w Tyachach jest taka porodówka ze w wodzie mozna rodzic??w szoku jestem. a za porod rodzinny sie płaci? widziałas sale porodowe?
Stary 2011-01-19, 09:24   #2807
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek brzmi zachecająco

ważne jest to ze wszystko jest za darmo bo 500zł to basrdzo duzo jak dla mnie. moge za to tyle rzeczy kupic dla dziecka albo chcociazby komode do pokoju na ciuchy dziecka. wiec na pewno wolałabym ta kase na cos innego wydać. kurde dalej rozważam.
napisz jak bedziesz wiedziec co ze znieczuleniem
to w Tyachach jest taka porodówka ze w wodzie mozna rodzic??w szoku jestem. a za porod rodzinny sie płaci? widziałas sale porodowe?
http://www.ginekologia.tychy.pl/index.php?galeria=69

Za rodzinny się nie płaci (już) tylko za ubrano dla osoby towarzyszącej ale grosze.

Jak rodziłam pierwszym razem płacić było za wszystko, za rodzinny, za poród w wodzie też,na kole też , wszystko osobno.

It's not about anger
Stary 2011-01-19, 09:27   #2808
Aliczka88
Zadomowienie

I już po śniadaniu, jednak zjadłam wedzoną rybkę pychota.

Teraz pewnie polece usmażyć kilka naleśników a potem ide do przyjaciółki co niedawno urodziła.
A jutro mam 3 h pilnować szwagierki synka który ma pół roczku - Karol ma na imie

A jutro może zamówie pościel dla dzidzi
http://allegro.pl/feretti-quintetto-...415797992.html tu mi sie podoba ari teddy orange
http://allegro.pl/feretti-premium-po...389097627.html a tu osiołek

I nie wiem która

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:33   #2809
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
I już po śniadaniu, jednak zjadłam wedzoną rybkę pychota.

Teraz pewnie polece usmażyć kilka naleśników a potem ide do przyjaciółki co niedawno urodziła.
A jutro mam 3 h pilnować szwagierki synka który ma pół roczku - Karol ma na imie

A jutro może zamówie pościel dla dzidzi
http://allegro.pl/feretti-quintetto-...415797992.html tu mi sie podoba ari teddy orange
http://allegro.pl/feretti-premium-po...389097627.html a tu osiołek

I nie wiem która

mi jakoś bardziej do gustu przypadła ta druga pościel

a co do szpitala w tychach mówicie o klinice?? ja się tam urodziłam i moja mama do tej pory chwali sobie ten szpital (wcześniej 3 poronienia) ale to było wieki temu

co do wyprawki to mam 2 koszule i jedną do porodu ale ta niebieska jest na prawdę super

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-01-19 o 09:42
Stary 2011-01-19, 09:33   #2810
amarcia
Wtajemniczenie

Doczytałam i wcale nie było źle... Jakieś osłabienie na forum czy jak...
AAAAAAAAAAAAAA pełnia!!!
Ja dostałam słuchajcie koszulke do karmienia luziową jak to mówi Wiktoria w małe kwiatuszki tylko te wycięcia musze potraktować napkami lub małymi zatrzaskami, bo bez nich cycuchy żyją własnym życiem
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:42   #2811
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Doczytałam i wcale nie było źle... Jakieś osłabienie na forum czy jak...
AAAAAAAAAAAAAA pełnia!!!
Ja dostałam słuchajcie koszulke do karmienia luziową jak to mówi Wiktoria w małe kwiatuszki tylko te wycięcia musze potraktować napkami lub małymi zatrzaskami, bo bez nich cycuchy żyją własnym życiem
Piękny uśmiech dałam 5*, zapraszam też do mojego syneczka.

Dziewczyny powiedzcie kiedy dziecko może jechać w samochodzie z poduszką pod pupą (tzn, siedzisko) zamiast fotelika.
Stary 2011-01-19, 09:45   #2812
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Siasiek całkiem sympatycznie się ta porodówka zapowiada powiedz mi co to za fotel takie koło? na czym to polega? to jest ta pozycja wertykalna??
niech mi ktos wyjaśni
Stary 2011-01-19, 09:47   #2813
dorkabl
Zadomowienie

mamaoptymistka któy model inglesiny masz? Jestem w nich poprostu zakochana! Tylko cena zaporowa :/

Maż znalazł polski odpowiednik. Chromowany i duuużżżee koła, to jest to! Wiem że sporo ziewczyn chwali x-landery. Tylko ja wole klasyke, Reszta jest dla mnie jakas plastikowa :/

Moje marzenie:

http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E

Zakupimy:

http://www.forum.alewozki.pl/t17-Wozek-Roan-Marita.html

vanes i mi trzeba będzie poszukać czegoś na poród. Jednorazowego hihih
Stary 2011-01-19, 09:53   #2814
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
Witam

Od 6 was czytam, jeden dzień mnie nie było i jedyne kilkanaście stron miałam

Pędzicie jak szalone, a ja dzisiaj spać nie mogłam, ząb mnie boli i muszę zadzwonić do dentysty. Ja jestem z tych co to dentystę mijają szerokim łukiem, i tak się zastanawiam czy w ciąży można dostać znieczulenie????
Ja sama powinnam się wybrać, bo mam jeszcze dwa zęby do zrobienia... ehh.
A w ogóle Wam powiem, że mi to znieczulenie, które można dla ciężarnych nawet bardziej odpowiada, nie mam potem przez pół dnia wrażenia, jakby mi pół twarzy urwało :/
W każdym razie można znieczulenie i leć jak najszybciej, bo w ciąży się ząbki podobno szybciej psują, a próchnica chyba nienajlepsza dla dzidzi...

No i witam dziś, ja wstałam o 8, ale najpierw śniadanko i ogarnięcie mieszkania. A teraz znów siadam do nauki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:55   #2815
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

dziewczyny jak ja się boję tego porodu to nie macie pojęcia.

a wczoraj jeszcze rozmawiałam z kuzynką która rodziła w 29 tygodniu ciąży i zdałam sobie sprawę że u mnie w rodzinie wszystkie kobiety rodziły przed terminem moja mama ciocia kuzynka...

mam nadzieję że w moim przypadku będzie terminowo

Stary 2011-01-19, 09:56   #2816
violisia
Zadomowienie

czesc
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
violisia a kręgosłup Cię boli???? bo ja mam problem z tym teraz i źle przez to śpię a w ciągu dnia też odczuwam. Nie wiem jak mogę sobie pomóc, bo przecież maści i plastry odpadają.
boli , boli, ale do wytrzymania pocieszam sie ze pozniej bedzie gorzej:P, wogole to kupilam tego rogala i jest lepiej, przynajmiej w nocy,lae mam tez materac do du.py i maja przyjechac do wymienic

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Mój mały też tak ma ... mąż pyta "i jak tam dzisiaj, mocno bryka?" a ja mówie "nie, tak w normie", mąż przykłada rękę do brzucha, a tam szaleństwo. Mąż już ma zakaz przykładania mi ręki do brzucha jak śpie, bo Toni zaraz się aktywuje i ja już mam po spaniu wtedy.
dokladnie, mowie mu jak ja obudzisz to bedziesz siedzial az oa zasnie a nie potem dwa razy popuka i idzie :P

Cytat:
Violisia poszłaś już?????

A ja chyba będę z oszczędności miała wózek po pierwszym dziecku a tak się zarzekałam że chce nowy.
no mamuś spanko mnie zmulilo totalnie, kochana ale ajk masz dobry to po co drugi

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
witaj
pewnie, ze pamietamy

kochana 6 miesiecznego dziecka juz do gondoli nie wkladasz...
nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim
jak dzecko juz siedzi to przenosisz sie do spacerowki
jakos mnie tak to rozbawilo.. chyba kazdy robi jak uwaza, a mama jako już mama wie ile wozila dzidzie w wozku bo synusia juz ma i czy mu dobrze bylo czy nie

ja tam mam zamiar sigac zime w gondoli, bo cieplej,a dodatkowo moja gondolka ma oparcie podnoszone, wiec od czegos to tam jest i pewnie chodzi o to by dzidzi ktore siedzi mialo wygodnie, jedo np maja dobre opinie na wizazu, dlatego ja jestem za tym wozeczkiem
tylko mysle nad modelem
Cytat:
może się nie spotkałaś ale to zupełnie normalne, mój syn zimą spał na podwórku czasem po 3h mając 7 mcy i myślę że gondola była dla niego wtedy bardzo wygodna. A ja zdecydowanie sugerowałam się w tym względzie wygodą i zdrowiem mojego dziecka.
dokadnie
Cytat:
ja miałam właśnie taki wózeczek kupić dla Zosi, on ma bardzo dużą gondolę (w porównaniu do reszty wózków) i jest bardzo spraw ny, tyle ze szerokość wózka była bardzo szeroka, no i spacerówka mi się nie podobała, dlatego wybraliśmy Tako jumer X

widziałam Cie na pasku czasem
ja też pracuje i mam malutkie dziecko i znajduje czas żeby się odezwać, więc czekamy na poprawę bo będzie

Witam się rano i żeganm
bo ide nałożyć tapetę na twarz co by ludzie nie uciekali przede mną
nocka zaliczona do udanych - siusiu tylko raz (albo dwa )
własnie widzę że za oknem mgła straszliwa - oznacza wielkie korki w mieście

no to papa
do wieczora
to sie ciesze ja tam znowu zachwycona jestem spacerowka ale w tako tez fajna

ide na kawusie milego dnia
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:57   #2817
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny jak ja się boję tego porodu to nie macie pojęcia.

a wczoraj jeszcze rozmawiałam z kuzynką która rodziła w 29 tygodniu ciąży i zdałam sobie sprawę że u mnie w rodzinie wszystkie kobiety rodziły przed terminem moja mama ciocia kuzynka...

mam nadzieję że w moim przypadku będzie terminowo
Słyszałam ze najczęściej rodzimy tak jak nasze mamy, ale ile w tym prawdy...
Stary 2011-01-19, 09:57   #2818
moniqac
Zadomowienie

Dzien dobry!!!

Cytat:
a ja na początku ciąży w 7 tygodniu w karcie mam wpisane 60kg później miałam spadek do mojej wagi 58 kg i tak było jeszcze jakiś miesiąc temu co mnie martwiło a teraz moj brzuszek nadgania i jest już 63,2 kg dokładnie
Kochana, czyli super, teraz to dopiero zacznie nabierac tempa - ja już widze po sobie, że zaczyna szybciej przybywać.

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
moniqac, widzisz wszystko jest dobrze
kurcze, taka debata o szpitalach, moze i ja na temat swego cos po szukam..
dobrze, dobrze, chociaż ja ze swoim spaczonym umysłem ciągle coś sobie wynajduje - maskara

też ide zaraz szukac o moim szpitalu.

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Eh, juz sie przestraszyłam ! Ty to nie lepsza panikara ode mnie

U mnie dzidzia dziś troszke pukała. Ale to co dziś słyszałam podniosło mnie na duchu. Otóż dzidziuś w łonie matki śpi około 20h więc ma tylko 4 na brykanie i to zazwyczaj wtedy jak mama spi.
aaaaaa... szkoda mówić straszna jestem
mój mały raz bryka mocniej raz słabiej, może jest tak jak piszesz - może później tez się rozbryka.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Mój mały też tak ma ... mąż pyta "i jak tam dzisiaj, mocno bryka?" a ja mówie "nie, tak w normie", mąż przykłada rękę do brzucha, a tam szaleństwo. Mąż już ma zakaz przykładania mi ręki do brzucha jak śpie, bo Toni zaraz się aktywuje i ja już mam po spaniu wtedy.
oooooo... to mój na odwrót - jak tylko TZ przykłada rękę - małego nie ma ostatnio tylko udało mu się wyczuć, może jeak będą częstsze i intensywniejsze to TZ poczuje.

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry od jutra ma śnieg znów padać
ponadrabiam Was

Cytat:

Monia Ty wariatko wiesz ze Ty mi się w nocy śniłaś!! absolutny zakaz wchodzenia na jakies durne fora:P sni8ło mi sie o tym duszeniu się pępowiną boze co za masakra
i w ogole poród mi się śnił że najpierw jak rodziąłam a potem odbierałam poród w moim domu na moim łożku jakas kobieta rodziła ale w ogole nie krzyczała była taka spokojna. dziecko wystawiło rączekę a potem głowkę i ja go wyciągnełam i takie spokojniutkie było i wiem ze to był chłopeic i ważył 3700;p
czy taki sen może coś oznaczac???/
przepraszam Cie Kochana!!! wybacz
to może oznaczać tylko dwie rzeczy: jest pełnia i jesteś w ciąży spoko - ja już przeszłąm różne sny, od przyjemnych i po straszne związane z moją ciążą - po prostu jest to dla nas najważniejsze i ciągle o tym myślimy, to potem śnimy.

Cytat:
no niestety dziś będę tylko leżeć (a potem odleżyny)
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze a jeśli do jutra mi nie przejdzie to pójdę do gin...chociaż w piątek mam wizytę... jak myślicie poczekać do piątku??

a jeśli chodzi o nospe to mam przepisane 2 tabletki w ciągu dnia więc więcej nie będę brała
spokojnie poczekaj - bóle lekkie się zdarzają - leż, bierz no spe (ja mam brac forte jakby co), możesz sobie magnez - Slowmag łykąć, bo on tez pomaga. gdyby nie przeszło albo się nasiliły to leć do lekarza szybciej.

Cytat:
Cześć wszystkim.
Dziś mam leniwy dzień i zamierzam go spędzić na obijaniu się i ewentualnie będę szyć i oczywiście wizaż.
Miłego dnia.
Moniac jak lekarz mówi wszystko dobrze to on wie lepiej niż forum. Pozytywnie trzeba myśleć.
tak, wiem, ale z moim charakterem to trudne

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Jak jest ze znieczuleniem to nie wiem zapytam lekarza na następnej wizycie i Ci napisze.
dziewczyny - ja wczoraj usłyszłam jedną rzecz o spitalu w Tychach, że jest konflikt między lekarzami ginekologami a anestezjologami i nie dają znieczulenia - koleżanka mi wczoraj to opowiadała, bo z kolei jej koleżanka tam rodziła. nawet ma jakiegoś wysoko położonego ojca i nawet jego wpływy nie pomogły i jego córka nie dostała żadnego znieczulenia, bo jest zabronione . dziwne, ale mówię co mi opowiadała.

sprawdźcie to sobie.

a ja....... dzisiaj spałam lepiej - wczoraj zasnęłam na dobre dopiero jak pisałam ok 3.30 a o 6.05 budzik dzwonił
mój sposób na pełnię: miska z wodą na parapecie i dzisiaj rzeczywiście troche lepiej .

ja już w pracy - nie bardzo chcę się zabrać za nią, ale końcu trzeba.

będę tu zaglądała.

miłego dnia dziewczyny!

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:59   #2819
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ależ miałam sny. Całą noc kłóciłam się z jakimś kolesiem o miejsce parkingowe na jakimś pustym, trawiastym polu

Matallewar, wierz mi, że jak usłyszałam, że chcą zapłacić za wózek, to ani chwili nie protestowałam, to ogromne odciążenie. Są naprawdę kochani i jesteśmy Im bardzo wdzięczni Życzę Ci owocnej nauki i pochwal się, jak już będzie po egzaminach

Caffelate05, to ikeowe łóżeczko najtańsze jest fajne! Proste, zwykłe, bez udziwnień Inne, droższe też są ładne, ale chyba nie chcę inwestować w łóżeczko jakichś sporych kwot Pochwal się potem biustonoszem

MoniaK, szczęściaro! Fajnie masz jak już zobaczysz nowe nabytki, to pochwal się!

Zosiu, potwierdzam wersję dziewczyn, można mieć znieczulenie, tylko zaznacz, że jesteś w ciąży.

Anula, masz rozkaz ode mnie wziąć kilka dni wolnego!

Siasiek, skarbnico wiedzy! Ja myślałam, że maks dwie koszule do szpitala, a tu więcej... W sumie lepiej mieć za dużo, niż za mało. Obczajałam kiedyś na allegro i są jakieś Muzzy znośne, ale się nie zagłębiałam jeszcze

A pozostałym dzień dobry i smacznych śniadań i kaw

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:01   #2820
bzyczka1
Zakorzenienie

Witam

dziewczyny a do porodu to jakie koszule macie?? Zwykle podkoszulki bawełniane tyle że większe czy jakieś specjalne??
ja dla siebie jeszcze nic nie mam...nic a nic..

Ale wczoraj mama moja znowu nas obkupiła kupiła nam 2 smoczki z aventu dl maluszków i rajtuzki w h&m 2 pary

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości