Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-19, 09:27   #3511
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

a mi własnie kurier przywiózł zestaw butelek dla niuni
ale pidełko to wygląda jakby stado koni lub słoni po nim biegało - na szczęście z zawartością wszystko OK!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:29   #3512
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

Ewelqa ale śliczne to łóżeczko, takie inne od wszystkich!!!

aja1 powiedz mi czy tesco u Ciebie jest na tyle duże,że ma dobrze jest zaopatrzony dział dla dzidzi?

moja koleżanka tydzień przed porodem poszła na wosk okolic intymnych , a i tak termin przechodziła o kilka dni

kurcze, ustaliśmy z tż że kupujemy łóżeczko,przewijak i komodę w ikei,ale mi sie podobają łózeczka z wzorkiem wyrzeźbionym a tam takich nie ma. a z drugiej strony łóżeczko bedzie tak ustawione ze tych ewentualnych wyrzezbien i tak nie bedzie widac, wiec czy jest sens kombinowac? szukam jakiejś ładnej pościeli dla dzidzi tylko takiej nietypowej, nie w misie itp. tylko może w jakąś kratę, coś oryginalnego bym chciała. a i jeszcze mam pytanie co wy myślicie o tych baldachimach? przydatne to jest?

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-01-19 o 09:31
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:30   #3513
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
sie pochwale łóżeczkiem wlasnie kupialm na allegro i bede czekac jak na szpilkach http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hi...405954210.html
śliczne i pościel do łóżeczka tą co dodają gratis cudna

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:32   #3514
izunia233
Zadomowienie

Hej kobietki
U mnie dzisiaj śnieg pada.Chyba powrót zimy , bleeee

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ja z reguły piorę w 60.

Kurde byłam u dermatologa, moje dziecko nie ma grzybicy tylko atopowe zapalenie skóry Kuźwa masakra, nie dość, ze wiosną zaczyna się alergia, to jeszcze to, dostałam na te krostki maść za 40zł, nie mówiąc ile kosztują kosmetyki które musze jej kupić do kąpieli i po kąpieli.
Dowiedziałam się też ciekawe rzeczy, lekarz spytał się czy jak była mała to pediatra podejrzewał skazę białkową, ja mówię, że tak. Uświadomił mnie, że nie istnieje coś takiego jak skaza białkowa, z reguły to są pierwsze objawy AZS, olewane przez pediatrów,wychodzi później. Doczytałam, że duże znaczenie na pojawienie się AZS ma stres, no to się nie dziwię po tym co się dzieje w szkole :/
Jutro jadę do miasta na badania i do apteki, muszę szykować jakieś 150 zł
Pod wpływem stresu AZS może znacznie się nasilić. Dodatkowo z diety powinnaś wyeliminować ostre produkty takie jak papryka, musztarda, ograniczyć pieprz, sól która zatrzymuje wodę w organizmie i też ma wpływ na skórę.

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
hej, my po usg, synek potwierdzony na 100%, tym razem mamy zdjęcie siusiaka nie wywinął się już i waży równo kilogram
To dobrze, że synek pozostał synkiem

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
masz jakies zalecenia, by miec cesarke ???

pokaz bujaczek

no to 3mamy kciuki

super, ze wszystko okej

roan 4 runner na pewno bo dzisiaj go ogladalam

a u nas z wozkiem wyszedl maly problem
nie dosc, ze pojechalismy do sklepu w ktorym mamy ok 10 % zobaczyc czy maja nasz espiro vextor, to okazalo sie, ze do czerwca zakonczyli produkcje i juz nie maja tego kolor co chcemy jakas wadliwa kontrukcja wynikla
wiec pozostaje kupic tam gdzie zostaly dane kolory
przy nas facet dzwonil
ogladalam roana 4runnera
cena podobna
gondola sliczna, konstrukcja nawet ladniejsza
ale spacerowka to ogromna krowiasta kombajnica
tragedia
tyle fald materialu, opakowania na dziecko, ze wygladac bedzie jak czolg
i teraz nie wiem co zrobimy
poki co jedziemy w gory, zastanowimy sie
ale chyba zostajemy przy espiro
Dięki za podpowiedź Kurcze faktycznie wózek z tą gondolą świetnie wygląda ale ta spacerówka pozostawia wiele do życzenia. Jak przeglądam wózki to właśnie zauważyłam, że jak jedno fajnie wygląda to już drugie niekoniecznie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej. my dzisiaj byliśmy na USG.
oczywiście postanowiłam się ogolić i ... sama sobie nacięcie krocza zrobiłam
nie mogłam sie z tż napatrzeć na córcię.Usg trwa ok 15 min. Mała leży główkowo, waży 1600 gr i cały czas wierzgała nogami.
Na szczęście z szyjką wszystko ok i nie zanosi się na wcześniejszy poród. Czekamy....
Kurcze, ty to sadystka normalnie jesteś. Wyobraziłam to sobie i aż mnie ciarki przeszły. Kiedyś gin powiedział mi, że kobiety nie powinny się golić do goła bo wtedy pozbawiamy się naturalnej ochrony przed różnymi bakteriami itd. Dlatego ja teraz na co dzień golę się normalnie a jak przychodzi wizyta to zapuszczam drobnego jeża

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Ja nawet wiem kogo bym kopnęła, gościa z matmy córki, który nie podwyższy oceny mimo chęci córki

U nas tez szaro, buro i do d...

Izabelaa śliczne ciuszki , ja jakoś nie umiem licytować takich ślicznych rzeczy, poza tym nadal nie wiem co siedzi w brzuszku, wszyscy mówią, ze chłopak, a ja myślę, że dziewczynka. W sumie to jest mi obojętne, ważne żeby było zdrowe i grzeczne.

Ewelqa powodzenia na uczelnie

Mordka super, że dzieciątko ładnie rosnie.

Co do golenia to jeszcze daje radę, choć juz nie jest łatwo, czy chodzicie na wosk?
Moze bym poszła przed porodem,ale chyba trochę dziwnie u kosmetyczki z brzuchem
Pedicure robiłam w niedziele, ale malowanie już nie takie proste jest, następnym razem córcia mi pomaluje
Ciąża w ogóle jest przeciwwskazaniem do większości zabiegów kosmetycznych. Nie powinno robić się wosku właśnie dlatego, że kobiety mają różny próg bólu i reakcją właśnie mogą być skurcze. Nawet nie powinno nakładać się wosku na nogi.
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:32   #3515
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
sie pochwale łóżeczkiem wlasnie kupialm na allegro i bede czekac jak na szpilkach http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hi...405954210.html
ojejuu ale sliczne lozeczko.....

Dzien dobry kobitki, ja ktora od zawsze spala jak susel i nic mnie nie budzilo, powolutku zaczynam sie przebudzac w nocy kilka razy bo mnie tak kregoslup boli ze nie da rady wytrzymac. tez tak macie?Bol jest w dolnej partii kregoslupa, chodze taka niewyspana do pracy...ehhhh...a kawy nie pije, wiec oczy mam na zapalki.

Kupilam uzywane nosidelko dla dziecka. To jest taki plecaczek gdzie mozna wlozyc swoje dziecko i z nim chodzic po mieszkaniu, albo wyjsc na zakupy. W sumie napisane jest ze mozna uzywac od urodzenia (ma wszystkie usztywnienia na kregoslup i glowke) do 13 kg. Myslicie ze sie przyda?
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:33   #3516
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
kurcze, ustaliśmy z tż że kupujemy łóżeczko,przewijak i komodę w ikei,ale mi sie podobają łózeczka z wzorkiem wyrzeźbionym a tam takich nie ma. a z drugiej strony łóżeczko bedzie tak ustawione ze tych ewentualnych wyrzezbien i tak nie bedzie widac, wiec czy jest sens kombinowac? szukam jakiejś ładnej pościeli dla dzidzi tylko takiej nietypowej, nie w misie itp. tylko może w jakąś kratę, coś oryginalnego bym chciała. a i jeszcze mam pytanie co wy myślicie o tych baldachimach? przydatne to jest?
co do baldachimu to ja mam jeden dostałam gratis z łóżeczkiem - myślę że to rodzaj ozdoby bardziej niż przydatności.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 09:38   #3517
Ewelqa1985
Zadomowienie

zobaczymy czy na zywo tez jest takie fajniusie
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 09:52   #3518
iizabelaa
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny

u mnie śnieg pada i do mocno

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Pod wpływem stresu AZS może znacznie się nasilić. Dodatkowo z diety powinnaś wyeliminować ostre produkty takie jak papryka, musztarda, ograniczyć pieprz, sól która zatrzymuje wodę w organizmie i też ma wpływ na skórę.
Aja1 właśnie chciałam napisać, że mogło się to młodej nasilić przez ten stres ze szkołą

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dięki za podpowiedź Kurcze faktycznie wózek z tą gondolą świetnie wygląda ale ta spacerówka pozostawia wiele do życzenia. Jak przeglądam wózki to właśnie zauważyłam, że jak jedno fajnie wygląda to już drugie niekoniecznie
ja wybierając wózek kieruje się wyglądem spacerówki
a wózki ze zgrabna spacerówka maja też zgrabne gondolki

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
a mi własnie kurier przywiózł zestaw butelek dla niuni
ale pidełko to wygląda jakby stado koni lub słoni po nim biegało - na szczęście z zawartością wszystko OK!!!
dobrze że zawartość jest cała

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki dla królewny a co do filmu mój oglądał i mówi że najgorsze to było dla niego to łożysko ale ja mu tłumaczę że przecież nawet, nawet jakby był przy tej ostatniej fazie (choć narazie nie chcemy) to przecież i tak nic nie widzi tylko stoi kolo mnie ja się tymi filmami nie przejmuję bo wiem że przy moim i tak nie ja to będę oglądać
u nas w szpitalu ojciec nie może być przy rodzeniu łożyska,
tzn. może jakby się uparł to by pozwolili,

w tym czasie tatuś idzie z pielęgniarką odprowadzić dziecko na oddział neonatologi, gdzie mu mówią ile dziecko waży i mierzy
i ma czas żeby zadzwonić do wszystkich jak to mówi położna ze SR

i potem może jeszcze 2 godziny być z kobietą i dzieckiem na porodówce zanim ją przeniosą na oddział

Cytat:
Izabelaa śliczne ciuszki , ja jakoś nie umiem licytować takich ślicznych rzeczy, poza tym nadal nie wiem co siedzi w brzuszku, wszyscy mówią, ze chłopak, a ja myślę, że dziewczynka. W sumie to jest mi obojętne, ważne żeby było zdrowe i grzeczne.

Co do golenia to jeszcze daje radę, choć juz nie jest łatwo, czy chodzicie na wosk?
Moze bym poszła przed porodem,ale chyba trochę dziwnie u kosmetyczki z brzuchem
Pedicure robiłam w niedziele, ale malowanie już nie takie proste jest, następnym razem córcia mi pomaluje
dziękuję, dzisiaj licytuję kolejną partię

ja też się zastanawiam nad woskiem przed porodem i pewnie zrobię,
żeby w szpitalu jakoś wyglądać

ale bezpośrednio przed terminem bo wosku na te okolice nigdy nie robiłam

Cytat:

bardzo ładne
ja też mam białe

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
co do baldachimu to ja mam jeden dostałam gratis z łóżeczkiem - myślę że to rodzaj ozdoby bardziej niż przydatności.
ja też nie widzę żadnego zastosowania dla baldachimu
poza faktem, że fajnie wygląda,
ale mi nie pasuje do małej sypialni więc nie kupiłam
Stary 2011-01-19, 09:57   #3519
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
diatoma, ja kiedys zawsze mówiłam że chce baldachim i to koniecznie bo bardzo mi się one podobają, ale naczytałam się, że to siedlisko kurzu, zasłania dziecku widoczność i chyba nie kupuję. Kupię ładna pościel i te obicia-jak wkoncu się zdecyduję na jakąś....

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

[QUOTE=iizabelaa;24473469]Dzień dobry dziewczyny

znowu śnieg ??????
a miało być tak pięknie.....
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:04   #3520
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczynki

ja własnie wstałam znaczy się wstałam o 5, wypiłam z mężem kawusię, wyprawiłam go do pracy i poszłam spać

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że wygrałam dzisiaj 2 aukcje
używane ciuszki z Next

http://allegro.pl/next-body-sukienka...408150469.html
http://allegro.pl/next-bluza-grzybek...409601003.html
jakie śliczne ciuszki, moja teściowa ubolewa, bo dla chłopca nie ma takich fajnych rzeczy, a ona kupowałaby tylko takie wypaśne i drogie rzeczy, ostatnio kupiła taką bluzę za 65zł i się właśnie zastanawiam czy mały wogóle ja kiedyś założy

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość

My kupilismy wcZORAJ MAXI COSI CABRIO FIX, zeby jeszcze zalapac sie na stara cene - dalismy 499 w promocji jakiejs. maz wybral kolor - ciemno szary (ja mam glos decyzyjny przy wozku, znaczy sie kazdy ma: ja, maz i Franek, tylko tymczasowo dysponuje glosem Franka)
my też kupujemy maxi cosi, ale czekam, bo wczoraj dostałam odpowiedz z x-landera, że ten kolor carbon będzie znowu produkowany od lutego, także czekamy

Cytat:
nie mogłam sie z tż napatrzeć na córcię.Usg trwa ok 15 min. Mała leży główkowo, waży 1600 gr i cały czas wierzgała nogami.
Na szczęście z szyjką wszystko ok i nie zanosi się na wcześniejszy poród. Czekamy....
no to dobrze, że wszystko ok
ja się wczoraj goliłam sama, tak na oślep, później mi tylko mąż trzymal lusterko żeby sprawdzić czy wszystko ok

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ehh ja dziś totalnie nie w humorze kopnęłabym kogoś w dupe, może mi ulży

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
co do humoru ja też dziś od rana wściekła pokłóciłam się z mamą bo kupiliśmy im ten parowar na rocznicę i ona wielce zadowolona a dziś gada że ona sobie ziemniaki ugotuje w garnku i mojemu bratu bo takie lepsze. się z tatą wściekliśmy bo mówiła że jej smakują ziemniaki w parowarze i zaczęła gadać że ona na nic czasu nie ma, że co zrobi coś to wyrzuca bo nikt nie je tego. chodziło jej o to że rosołu ostatnio nikt nie jadł . no fakt co tydzień u nas rosół i to była jedyna zupa od 3 tygodni... no to się może znudzić... tata ją opierniczył że tylko rosół i pomidorowa to dlatego nikt nie je... i jeszcze wymyśla z tymi ziemniakami... poszłam zła do siebie za chwilę przychodzi prawie z płaczem mnie przepraszać że nie o to jej chodziło że ona lubi ziemniaki z parowaru ta moja mamuśka chyba menopauzę przechodzi

odpuść mamuśce może też ma zły dzień

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzisiaj taka paskudna pogoda,że nic mi się nie chcę ;/ Tż jeszcze śpi,a ja dopiero jem śniadanie Na 15.00 mam wizytę u ginekologa,więc później zdam relację... Miłego dnia,buziaki dla Was wszystkich!
o Kochana to Ty tż masz cały czas, no to super

spadam niedługo, bo jadę sobie do koleżanki a później do lekarza, także będę dopiero wieczorkiem
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:10   #3521
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
moja koleżanka tydzień przed porodem poszła na wosk okolic intymnych , a i tak termin przechodziła o kilka dni

Baldachim jak dla mnie to tylko siedlisko kurzu, miałą przy pierwszym, ale szybko sie pozbyłam. Teraz nie kupuje, tylko ochraniacze na łózeczko.
Nie chcesz tej pościeli która Iza zamawiała, ja wezmę morska jak będzie syneko taka:
http://allegro.pl/joko-design-3-cz-p...416725302.html

Laseczkaa ten post na temat ciuszków był do Ciebie, ale jestem dzisiaj zakręcona
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 10:10   #3522
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Ewelqa ale śliczne to łóżeczko, takie inne od wszystkich!!!

aja1 powiedz mi czy tesco u Ciebie jest na tyle duże,że ma dobrze jest zaopatrzony dział dla dzidzi?

Ja mam baldachim taki z materialu ze wzgledu na to, ze latem nasz pokoj jest stale nasloneczniony i musialabym miec caly czas zasloniete zaluzje, zeby po oczach malemu nie swiecilo. Kurzy sie owszem, ale w koncu mozna prac czesciej Mam zamiar doszyc do niego na rzepy moskitiere, bo ze wzgledu na ogrod nasz i sasiadow mamy co roku inwazje os i szerszeni i pelno tego wlatuje przez okno. I tak zainstaluje moskitiere w oknie, bo ja mam znowu uczulenie, ale nie w kazdym pokoju te moskietiery beda, wiec wole lozeczko miec zabezpieczone.

Gosiawolna dzis wychodzi ze szpitala
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:10   #3523
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
a i jeszcze mam pytanie co wy myślicie o tych baldachimach? przydatne to jest?
my mamy z baldachimem, bo mojemu tż się to podoba, a niech sobie ma w sumie to ładnie wygląda, ale zastosowania żadnego nie ma - ozdobne
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:13   #3524
zaba5
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Myślałam że dziś będę uziemiona, bo wczoraj nowego kompa podłączaliśmy, ale mój postarał się bardzo i cały system wczoraj do późnych godzin stawiał żebym dziś miała dostęp do neta . Co prawda nie nadrobiłam jeszcze Was do końca ale w międzyczasie to zrobię . Wyspać to się nie wyspałam dziś , mały w nocy buszował jak nigdy, do tego przewrócić się na drugi bok - ciężko, a jak juz nad ranem w końcu przysnęłam to za ścianą wiercenie itd bo sąsiedzi od mieś remont mieszkania robią.

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
CC bede miala prawdopodobnie za 4 tyg. Za 3 mam wizyte i wtedy gine postanowi czy tniemy czy czekamy, ale raczej bedziemy ciac. Czyli oszczedzac sie, robic wszystko wolniej i lykac Nospe. Tak wiec w tym tyg jeszcze pozbieram sily,a wprzyszlym niore sie za zakupy oczywiscie bez szarzowania tylko na poskojnie
aż Ci zazdroszczę , chciałabym znać dokładny termin - nie lubię niewiadomych

Cytat:
my w piątek będziemy na SR oglądać film z porodu
ponoć hardcore
Cytat:
mnie ten film raczej nie zaskoczy,
bo się naoglądałam na you tubie

ale jestem ciekawa reakcji tż-a
buhahahaha, ubawiłyście mnie na całego - naprawdę chcecie zafundować takie wrażenia swoim mężom? i to jeszcze przed porodem ?. I tu Was podziwiam, twardzieli z Was
Napiszę Wam jak zabawiały się moje nauczycielki w liceum . Na dzień wagarowicza zamieniałyśmy się z chłopakami z samochodówki na szkoły. My szłyśmy do nich na lekcję (gdzie byłyśmy puszczane do domu), oni do nas(gdzie byli zabierani do auli na oglądanie filmu z porodu) . Nasze nauczycielki stawały zawsze w drzwiach auli i tylko mówiły co chwile (krztusząc się ze śmiechu)- toaleta na dół i w lewo. Filmik dość drastyczny(typowo medyczny) a widok piękny nie jest- nie wiem czy na SR puszczają pełny pokaz czy okrojony. Pewnie to u mnie miało jakiś wpływ na to, że ja nie chce męża przy sobie w ostatniej fazie porodu, ale on też nie chce być więc nie mamy problemu

Butelki kupiłam (laktatora nie) tak w razie czego, ale są schowane w szafce w pudełku, bo zamierzam karmić piersią

resztę dopiszę jak Was nadrobię w czytaniu :P
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:19   #3525
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez avikusia Pokaż wiadomość
Dziewuszki jeszcze raz dziękuje za wsparcie dałyście mi do myślenia...

a tym czasem borem lasem, jadę w Kraków co by wyrwać się z domu i może coś fajnego dla Amelii znajdę.

oo i super. Kup coś też dla siebie, od razu humor Ci się poprawi
czekamy na relację zakupową

zrobiłam sobie kawę z expressu, zapraszam

dziewczyny, które umawiały się albo mają zamiar umówić z położną- ile płaciłyście??
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:26   #3526
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
prunelle gratuluję córci
tak w ogóle to synek, ale dziękuję już i tak na niego mąż mówił Irenka, zanim siusiaka nie zobaczył

Cytat:
no właśnie i to jest ten problem że muszę prać partiami -suszę rzeczy w łazience . mamy strych - ja mieszkam na parterze i jak ostatnio byłam z praniem - oczywiscie tż niósł rzeczy to zadyszkę miałam jak się na to 5 piętro doczłapałam... tam suszymy tylko rzeczy nasze bo maluszka sie boję po pierwsze jest tam strasznie brudno ... niesprzątane od lat- dozorca ma na to olew a po drugie sąsiadka z ostatniego piętra ma psa który też tam zagląda jak ona wiesza pranie i biegając tam unosi się ten kurz do góry i na rzeczy ... eh .... dlatego do ciuszków maleństwa pozostaje mi łazienka ...szkoda ze nie mamy balkonu...
my też nie mamy balkonu niestety, strychu też nie, więc suszę wszystko w domu, dlatego pewnie wcześniej zacznę, ale jeszcze nie teraz

Cytat:
Nie chcesz tej pościeli która Iza zamawiała, ja wezmę morska jak będzie syneko taka:
http://allegro.pl/joko-design-3-cz-p...416725302.html

Laseczkaa ten post na temat ciuszków był do Ciebie, ale jestem dzisiaj zakręcona
też będę morską zamawiać

Cytat:
Gosiawolna dzis wychodzi ze szpitala
super

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:37   #3527
zaba5
Raczkowanie

Cytat:
śliczne ciuszki
bo ja mam całe 2 półki rzeczy już pełne ... do tego dochodzą 2 szuflady komody -pełne , do tego kocyki , śpiworki,ochraniacze itp. a jeszcze jak dokupie rzeczy które jeszcze potrzebuję a których nie mam . tak wyliczyłam że pewnie z 20 prań wyjdzie jak na razie zrobiłam 2(w tym jedno białe rzeczy : same skarpetki, śliniaczki i czapeczki )-których mam dość dużo zajęły 1 pranie , a dziś kolejne białe były (przescieradła, pokrowiec na przewijak do tego śpiworki i pieluszki tetrowe) a jeszcze tych rzeczy co mam został ogrom ...eh.. będę miała co robić i do tego prasowanie , ale mam nadzieję że przynajmniej szybko mi czas zleci ... bo już się nie mogę doczekać a do kwietnia jeszcze dużo czasu ...
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Laseczka masa prania Ci wyszła ja już po drugim praniu, na kolejnych 6 sznurkach wiszą niebieskie i białe nietoperze w łazience ale ubranka już chyba wszystkie, zostały mi teraz kocyki, prześcieradła itp.
ehhh, tez już bym chciała poprać i poprasować - męczy mnie coraz bardziej to że czas leci a to wszystko przede mną jeszcze niestety musze sie jeszcze troche uzbroić w cierpliwość. Mąż za tydzień pomaluje pokój, dobrze że meble już są poskręcane tzn szafy .
Wczoraj jak znowu mu marudziłam, że kiedy ja to wszystko zrobię itd to tak popatrzył na mnie i zapytał: a ja od czego jestem?

Cytat:
super gratuluję

my mamy usg w piątek, tez juz nie możemy się doczekać, aż zobaczymy naszego malucha
zaba5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:38   #3528
Jok3r
Zadomowienie

Laski wczoraj siedzialam do 2 w nocy chyba ( maz ma nocki, wiec buszuje :P ) i wkoncu wybralam karuzele. Youtube mam juz tak obcykany, ze znajde kazdy filmik. nawet znalazlam stornke producenta na, ktorej mial dema roznych karuzel. I powiem Waz, ze jednak FP skreslilam, bo te utwory sa tak ciezkie i tak brzydkie, ze masakra. Jedna to ma nawet hymn Wielkiej Brytanii. Padlam. Ni i jak to sie mowie, ze najlepszy jest zawsze pierwszy wybor i droga selekcji ponownie wybralam Tiny Love Wyspa Marzen. Chialam na poczatku karuzele z projektorem, ale bardzo slabo te obrazki widac na suficie no i sa z dupy te melodie, wiec najwyzej kupie malemu pozniej usypiacz z projektorem. Tak wiec mata jest, lezaczko-bujaczek jest, karuzela jest. Jeszcze tylko wanienka i Ikea i moge rodzic

Kurcze dzis dopiero do mnie dociera, ze za 4 tyg bedzie juz maly ze mna. Jakie to dziwne uczucie. Juz sie nawet przyzwyczailam, ze bedzie mial 22 lutego urodziny hyhy. Wczoraj tak sie cycek jeden wypinal tylkiem do nas, ze brzuch to mialam jak obrazy Picassa totalna abstrakcja. I sie smialismy z mezem, ze za te 4 tyg bedziemy juz go klepac po tym tyleczku
Stary 2011-01-19, 10:38   #3529
Castia
Wtajemniczenie

cześć królewny

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki

ja własnie wstałam znaczy się wstałam o 5, wypiłam z mężem kawusię, wyprawiłam go do pracy i poszłam spać

tez tak robię i wstaje przed południem

olussiaa u mnie położna 400zł ale jeszcze nie dzwoniłam, mam namiary tylko

ja też mam dziwny humor dziisaj
w ogóle kazdy mój dzień jest taki sam - wnerwia mnie to, nic sie nie dzieje, monotonia taka wrrr
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 10:41   #3530
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Anika to chyba muszę sobie odpuścić, chociaż juz wcześniej robiłam. Chyba , że zaraz przed porodem w celu wywołania.

Trzyrazyi czy foteliki maja byc droższe od lutego ze wzgledu na Vat?
Tez chce kupić Maxi cosi, tylko, ze do końca sie jeszcze nie zdecydowałam na wózek i później może być kłopot z dopasowaniem

Nie mam pojecia co do vatu...ale skoro dzieciece rzeczy w gore to pewnie i te foteliki ale nie wiem musisz kogos doswiadczonego zapytac....moza ktoras z dziewczyn wie :P

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Laski wczoraj siedzialam do 2 w nocy chyba ( maz ma nocki, wiec buszuje :P ) i wkoncu wybralam karuzele. Youtube mam juz tak obcykany, ze znajde kazdy filmik. nawet znalazlam stornke producenta na, ktorej mial dema roznych karuzel. I powiem Waz, ze jednak FP skreslilam, bo te utwory sa tak ciezkie i tak brzydkie, ze masakra. Jedna to ma nawet hymn Wielkiej Brytanii. Padlam. Ni i jak to sie mowie, ze najlepszy jest zawsze pierwszy wybor i droga selekcji ponownie wybralam Tiny Love Wyspa Marzen. Chialam na poczatku karuzele z projektorem, ale bardzo slabo te obrazki widac na suficie no i sa z dupy te melodie, wiec najwyzej kupie malemu pozniej usypiacz z projektorem. Tak wiec mata jest, lezaczko-bujaczek jest, karuzela jest. Jeszcze tylko wanienka i Ikea i moge rodzic

Kurcze dzis dopiero do mnie dociera, ze za 4 tyg bedzie juz maly ze mna. Jakie to dziwne uczucie. Juz sie nawet przyzwyczailam, ze bedzie mial 22 lutego urodziny hyhy. Wczoraj tak sie cycek jeden wypinal tylkiem do nas, ze brzuch to mialam jak obrazy Picassa totalna abstrakcja. I sie smialismy z mezem, ze za te 4 tyg bedziemy juz go klepac po tym tyleczku

Hihi ale ci zazdroszecze.....znasz juz date narodzim malego .... a jak tam z samopoczuciem stresujesz sie???/ W sumie to chyba lepiej wiedziec kiedy termin porodu bo jedziesz i tyle a tak z zaskoczenia to nieciekawie :P
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:41   #3531
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja też mam dziwny humor dziisaj
w ogóle kazdy mój dzień jest taki sam - wnerwia mnie to, nic sie nie dzieje, monotonia taka wrrr
Ja wczoraj już miałam kryzys popołudniu, była 17 a ja się modliłam, żeby dzień się skończył taaaaka nuda, albo jak co wieczór czytałam, albo oglądałam tv, albo wizaż, z jednej strony nie mam ochoty i siły na więcej rozrywek ale z drugiej męczy taki scenariusz już

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:42   #3532
izunia233
Zadomowienie

[QUOTE=iweczka;24473558]diatoma, ja kiedys zawsze mówiłam że chce baldachim i to koniecznie bo bardzo mi się one podobają, ale naczytałam się, że to siedlisko kurzu, zasłania dziecku widoczność i chyba nie kupuję. Kupię ładna pościel i te obicia-jak wkoncu się zdecyduję na jakąś....

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

znowu śnieg ??????
a miało być tak pięknie.....
No właśnie moja kuzynka też na początku napaliła się na baldachim jak szczerbaty na suchara. Wybierała, przebierała, marudziła a gdy przyszłam do niej po miesiącu, patrze a tu baldachimu brak. Pytam się dlaczego a ona na to, że to nic innego jak kurzołap i więcej z tym problemu niż pożytku. Ja też zrezygnowałam z kupna.
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:48   #3533
diatoma
Zadomowienie

nuna dzięki za ten link, już widzę że skorzystam!!! nie mogę się tylko zdecydować na kolory

izabela czy ta pościel jest dobra gatunkowo? prałaś może już? i kolory są takie żywe jak na zdjęciach? nie znosze prasować...brrr
ja mam wszystkie poszwy z ikei, nauczyłąm się wybierać taki materiał że nie trzeba po praniu poszew prasować dużo pracy mniej, a firany też kupuję takie że po praniu się ich nie prasuje, mówili w sklpeie że będą światło zabierały, ale ja nie widzę różnicy. generalnie ułatwiam sobie życie i pracę jak tylko mogę

12. 09. 2015 Tosia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-19, 10:51   #3534
monikal
Raczkowanie

dzień dobry Dziewczyny

wczoraj mialam cięzki dzień dosłownie wydawało mi się że nie da się tak zmęczonym czuć a jednak... wstałam i pytam TZ czy da się tak wstać zęby nie być zmęczonym po spaniu... tyle moich narzekań

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
ojejuu ale sliczne lozeczko.....

Dzien dobry kobitki, ja ktora od zawsze spala jak susel i nic mnie nie budzilo, powolutku zaczynam sie przebudzac w nocy kilka razy bo mnie tak kregoslup boli ze nie da rady wytrzymac. tez tak macie?Bol jest w dolnej partii kregoslupa, chodze taka niewyspana do pracy...ehhhh...a kawy nie pije, wiec oczy mam na zapalki.
mnie też kręgosłup lędźwiowy boli i biodro prawe najbardziej chyba że za długo poleżę na jednym to wtedy ból mnie budzi

poprałam wczoraj i dziś zabieram się za prasowanie ale nie mogę się zabrać...
mam wizytę u gin dziś i będę podglądać naszego Małego Szkraba... Zobaczymy czy płci nie zmieniła, najwyżej będzie miała parę różowych śpiochów i kaftaników (szkoda tylko że tyle się u niego czeka bo SR też zaczyna się o 16 i się spóźnimy zapewne a to 1 spotkanie)
odebrałam wczoraj wyniki z morfo i itp, na szczęście przeciwciał nie stwierdzono tylko wszystko mi prawie w dół poleciało!

właśnie się dziś dowiedziałam że TZ musi od pon do pt jechać do wawy i już mi się buczenie włączyło, (opuści już 2 spotkanie SR) nie lubię jak mnie zostawia, tym bardziej że mam rodzinkę daleko a teściowie... to teściowie.... (tyle w temacie)

miłego dzionka Wam życzę

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:52   #3535
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Nie mam pojecia co do vatu...ale skoro dzieciece rzeczy w gore to pewnie i te foteliki ale nie wiem musisz kogos doswiadczonego zapytac....moza ktoras z dziewczyn wie :P

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Hihi ale ci zazdroszecze.....znasz juz date narodzim malego .... a jak tam z samopoczuciem stresujesz sie???/ W sumie to chyba lepiej wiedziec kiedy termin porodu bo jedziesz i tyle a tak z zaskoczenia to nieciekawie :P
No dziwne uczucie, ale teraz w ogole patzre na ta kartke z data wizyty i widze, ze sie polozna rabnela i zamiast na za 3 tyg to mnie wpisala na za 4tyg. Musze do niej jutro dzwonic i wowczas porod przesunie mi sie o tydz czyli nie 22, a 15 luty. Rany julek

[QUOTE=izunia233;24474589]
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
diatoma, ja kiedys zawsze mówiłam że chce baldachim i to koniecznie bo bardzo mi się one podobają, ale naczytałam się, że to siedlisko kurzu, zasłania dziecku widoczność i chyba nie kupuję. Kupię ładna pościel i te obicia-jak wkoncu się zdecyduję na jakąś....

No właśnie moja kuzynka też na początku napaliła się na baldachim jak szczerbaty na suchara. Wybierała, przebierała, marudziła a gdy przyszłam do niej po miesiącu, patrze a tu baldachimu brak. Pytam się dlaczego a ona na to, że to nic innego jak kurzołap i więcej z tym problemu niż pożytku. Ja też zrezygnowałam z kupna.
No, a jak slonce bedzie dawalo dzieciaczkowi po oczach to bedziecie mialy caly czas w pokoju ciemno?, bo zaluzje czy rolety czy zaslony to tak troche do bani jakby mialy byc zasloniete, albo jak przez okno beda owady wpadac i po maluchach lazic to bedziecie staly caly czas i odganialy? Przeciez nie robmy takiej tragedii, ze sie kurzy. Ochraniacze i posciel tez sie bedzie kurzyla i co. Po to przeciez kupujemy na zmiane, zeby prac, a taki baldachim to nawet na 30min do pralki rano i w sloneczku w 1h juz suchy jest. Kazda zrobi jak uwaza, ale ja tam uwazam, ze akurat to sie przydaje zwlaszcza latem.
Stary 2011-01-19, 10:55   #3536
brązowiutka
Zadomowienie

GG do brązowiutka

Witajcie ponownie!

No i jesteśmy w 30. tygodniu ciąży.
Na początku tego wątku i zarazem ciąży "forumowałam" z Wami, potem był remont, 2 pobytu w szpitalu, przeprowadzka i rozpoczęcie roku akademickiego... Teraz co prawda sesja się zbliża, ale zwolnienie lekarskie pozwala na lepszą organizację dnia i znalezienie większej ilości czasu na odpoczynek i relaks (na forum, a jakże... )

Pierwsze zakupy też już za nami. Dziecięca szafa ugina się pod stertą niemowlęcych ciuszków. Oczywiście w neutralnych kolorach, bo, co prawda znam płeć Maluszka, ale nie mogę się zdradzić kupując ciuszki czerwone czy oliwkowe... Niespodzianka musi być

Wiele rzeczy dostaliśmy: wózek, łóżeczko, spacerówkę, fotelik...
Wózek mamy nowy, kupiony w Niemczech, niestety nie przez nas. To właśnie nie specjalnie spotkało się z moją aprobatą, bo generalnie nie mieliśmy nic do powiedzenia w kwestii zakupu tegoż wózka. Po prostu go dostaliśmy i już No ale wydaje się być porządny. Jest duży, ma świetne resory, odpowiednie hamulce, pompowane koła, duży kosz na zakupy...

Co do łóżeczka, to dostaliśmy go razem z gąbkowym materacykiem i zastanawiam się nad kupnem gryczano-kokosowego, który jest zdrowszy dla kręgosłupka. Ten materacyk gąbkowy, który dostaliśmy nie jest zniekształcony, ani zużyty, wygląda jak nowy. Jak mówicie - kupować nowy, nie kupować?

Termin porodu mam wyznaczony już nie na 28 marca, a na 4 kwietnia. Tak czy tak, Dzidzia urodzi się na przełomie marca i kwietnia. Dlatego Drogie Mamy, które urodzicie w podobnym terminie - czy kupujecie kombinezonik dla Waszego Malca? Myślę nad zakupem takiego kombinezonika ze śpiworkowym zakończeniem na nóżki, a nie nogawkami, bo Maluch będzie miał jeszcze podkurczone kopytka. W drodze ze szpitala do domu i na pierwszych spacerach musi mu być cieplutko, a z drugiej strony czy taki ciuszek się przyda na wiosnę

Pozdrawiam Wszystkie Mamy i życzę udanego dnia

Wybrałam figlarną Sugar Baby!
brązowiutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 10:57   #3537
_Ciastko_
Rozeznanie

Monikal z tego co kojarze to Ty tez idziesz dzis idziesz na Prosta do szkoly rodzenia. Napisalas ze zaczyna sie o 16 - mi przy zapisie plozna mowila ze na 17.30. To jak to wkoncu jest?? Aha...wiesz dokladnie gdzie ta szkola sie miesci?? Na terenie szpitala czy w okolicy??

Szczęśliwa mężatka 29.09.2007r

Wizażystka, kosmetyczka i stylistka rzęs Xtreme Lashes -
_Ciastko_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:01   #3538
tajka88
Zakorzenienie

Hej
Czytam was od jakis dobrych paru miesiecy ale jakoze pracuje to nie mam za bardzo czasu na pisanie. od 14 lutego bede na macierzynskim to bede miala wiecej czasu. Jestem w 30 tygodniu ciazy i 6 dni:P(mniej wiecej ). Mam 22 lata i mieszkam w Londynie.
Zeby byc na bierzaco z wami to naprawde trzeba sie natrudzic;p.
Dla mojego malensta(dziewczynki) mam juz prawie wszystko.
Narazie z moich 68kg zrobilo sie niecale 72kg (schudlam w 2 miesiacu ciazy przez wymiotywanie) i mam nadzieje ze waga nie dojdzie do 80;p. Postaram sie nie siedziec na tlyku caly czas;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-19, 11:02   #3539
diatoma
Zadomowienie

w Twojej sytuacji Joc3r jest uzasadniony baldachim
natomiast jak sobie pomyślę, to u mnie słonce w pokoju dzidzi jest może do godziny 10 rano, a potem cały dzień jest zupełnie z innej, więc chyba w tej sytuacji jest mi zbędny ten baldachim...ale moskitira to bardzo dobre i uważam potrzebne rozwiazanie, bo po co dzidzia ma płakać jak to świnstwo ugryzie

opowiem Wam komiczną sytuacje, w minione wakacje poszłam do ogródka, dokończyć pielenie zielska, które zaczełam rano, poszłam do pracy i ok. 19 wróciłam, może z 2 m2 mi zostały. a nie lubie zostawiać, i postanowiłąm dokńczyć pracę. coś tam mi się w tyłek wbijało myślałam że to świerk, bo koło niego długo pieliłam. jak wróciłam po 30 minutach, strasznie mnie piekło. zdjełam gacie i zdrętwiałam a tż zaczął mi zdjęcia robić mojego tyłka!!! potem liczył ile mnie ugryzło komarów, wyszło 115 ugryzień. uwieżcie mi nie wiedziałam gdzie się drapać!!! wziełam wapno, jakieś alerteki i diphergan, bo bałam się zeby jaka reakcja mi sie nie zrobiła od takiej ilości jadu. rano w pracy dostałam zastrzyk odczulający, a lekarze po kilka razy mnie wołali jak nie mieli pacjentów żeby zobaczyć mój tyłek, bo jak stwierdzili czegoś takie to nie widzieli!!!
teraz jak mnie ugryzie z 5 komarów, to tż mówi do mnie, nie narzekaj co to dla ciebie jest!!!

12. 09. 2015 Tosia
Stary 2011-01-19, 11:07   #3540
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj już miałam kryzys popołudniu, była 17 a ja się modliłam, żeby dzień się skończył taaaaka nuda, albo jak co wieczór czytałam, albo oglądałam tv, albo wizaż, z jednej strony nie mam ochoty i siły na więcej rozrywek ale z drugiej męczy taki scenariusz już
nooo mnie też okropnie
TZ całymi dniami nie ma i tylko dzwoni 5 x na dzien i sie pyta : "co robisz"?
a co ja moge robic siedze na tyłku i puszczam bąki
mam dosc TV, kcsiazek i neta...
juz sie nie moge doczekac mojej córci

diatoma no niezle, widzisz jaką masz kuszącą dupkę ? takie stado przyciągnela

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-01-19 o 11:10
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości