|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
a mi własnie kurier przywiózł zestaw butelek dla niuni
![]() ![]() ale pidełko to wygląda jakby stado koni lub słoni po nim biegało - na szczęście z zawartością wszystko OK!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Ewelqa ale śliczne to łóżeczko, takie inne od wszystkich!!!
aja1 powiedz mi czy tesco u Ciebie jest na tyle duże,że ma dobrze jest zaopatrzony dział dla dzidzi? moja koleżanka tydzień przed porodem poszła na wosk okolic intymnych , a i tak termin przechodziła o kilka dni ![]() kurcze, ustaliśmy z tż że kupujemy łóżeczko,przewijak i komodę w ikei,ale mi sie podobają łózeczka z wzorkiem wyrzeźbionym ![]()
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-01-19 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |||||
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() U mnie dzisiaj śnieg pada.Chyba powrót zimy , bleeee ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry kobitki, ja ktora od zawsze spala jak susel i nic mnie nie budzilo, powolutku zaczynam sie przebudzac w nocy kilka razy bo mnie tak kregoslup boli ze nie da rady wytrzymac. tez tak macie?Bol jest w dolnej partii kregoslupa ![]() Kupilam uzywane nosidelko dla dziecka. To jest taki plecaczek gdzie mozna wlozyc swoje dziecko i z nim chodzic po mieszkaniu, albo wyjsc na zakupy. W sumie napisane jest ze mozna uzywac od urodzenia (ma wszystkie usztywnienia na kregoslup i glowke) do 13 kg. Myslicie ze sie przyda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Zadomowienie
|
zobaczymy czy na zywo tez jest takie fajniusie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3518 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() u mnie śnieg pada i do mocno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a wózki ze zgrabna spacerówka maja też zgrabne gondolki Cytat:
![]() Cytat:
tzn. może jakby się uparł to by pozwolili, w tym czasie tatuś idzie z pielęgniarką odprowadzić dziecko na oddział neonatologi, gdzie mu mówią ile dziecko waży i mierzy ![]() i ma czas żeby zadzwonić do wszystkich jak to mówi położna ze SR ![]() i potem może jeszcze 2 godziny być z kobietą i dzieckiem na porodówce zanim ją przeniosą na oddział Cytat:
![]() ja też się zastanawiam nad woskiem przed porodem i pewnie zrobię, żeby w szpitalu jakoś wyglądać ![]() ale bezpośrednio przed terminem bo wosku na te okolice nigdy nie robiłam Cytat:
bardzo ładne ![]() ja też mam białe ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() poza faktem, że fajnie wygląda, ale mi nie pasuje do małej sypialni więc nie kupiłam
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- [QUOTE=iizabelaa;24473469]Dzień dobry dziewczyny ![]() u mnie śnieg pada i do mocno ![]() znowu śnieg ?????? ![]() a miało być tak pięknie..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3520 | ||||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczynki
![]() ja własnie wstałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja się wczoraj goliłam sama, tak na oślep, później mi tylko mąż trzymal lusterko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spadam niedługo, bo jadę sobie do koleżanki a później do lekarza, także będę dopiero wieczorkiem ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chcesz tej pościeli która Iza zamawiała, ja wezmę morska jak będzie synek ![]() http://allegro.pl/joko-design-3-cz-p...416725302.html Laseczkaa ten post na temat ciuszków był do Ciebie, ale jestem dzisiaj zakręcona ![]()
![]() |
#3522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam baldachim taki z materialu ze wzgledu na to, ze latem nasz pokoj jest stale nasloneczniony i musialabym miec caly czas zasloniete zaluzje, zeby po oczach malemu nie swiecilo. Kurzy sie owszem, ale w koncu mozna prac czesciej ![]() Gosiawolna dzis wychodzi ze szpitala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | ||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Myślałam że dziś będę uziemiona, bo wczoraj nowego kompa podłączaliśmy, ale mój postarał się bardzo i cały system wczoraj do późnych godzin stawiał żebym dziś miała dostęp do neta ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Napiszę Wam jak zabawiały się moje nauczycielki w liceum ![]() ![]() ![]() ![]() Butelki kupiłam (laktatora nie) tak w razie czego, ale są schowane w szafce w pudełku, bo zamierzam karmić piersią ![]() resztę dopiszę jak Was nadrobię w czytaniu :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo i super. Kup coś też dla siebie, od razu humor Ci się poprawi ![]() czekamy na relację zakupową ![]() zrobiłam sobie kawę z expressu, zapraszam ![]() dziewczyny, które umawiały się albo mają zamiar umówić z położną- ile płaciłyście?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | ||
Wtajemniczenie
|
tak w ogóle to synek, ale dziękuję
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj jak znowu mu marudziłam, że kiedy ja to wszystko zrobię itd to tak popatrzył na mnie i zapytał: a ja od czego jestem? ![]() Cytat:
![]() ![]() my mamy usg w piątek, tez juz nie możemy się doczekać, aż zobaczymy naszego malucha ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zadomowienie
|
Laski wczoraj siedzialam do 2 w nocy chyba ( maz ma nocki, wiec buszuje :P ) i wkoncu wybralam karuzele. Youtube mam juz tak obcykany, ze znajde kazdy filmik. nawet znalazlam stornke producenta na, ktorej mial dema roznych karuzel. I powiem Waz, ze jednak FP skreslilam, bo te utwory sa tak ciezkie i tak brzydkie, ze masakra. Jedna to ma nawet hymn Wielkiej Brytanii. Padlam. Ni i jak to sie mowie, ze najlepszy jest zawsze pierwszy wybor i droga selekcji ponownie wybralam Tiny Love Wyspa Marzen. Chialam na poczatku karuzele z projektorem, ale bardzo slabo te obrazki widac na suficie no i sa z dupy te melodie, wiec najwyzej kupie malemu pozniej usypiacz z projektorem. Tak wiec mata jest, lezaczko-bujaczek jest, karuzela jest. Jeszcze tylko wanienka i Ikea i moge rodzic
![]() Kurcze dzis dopiero do mnie dociera, ze za 4 tyg bedzie juz maly ze mna. Jakie to dziwne uczucie. Juz sie nawet przyzwyczailam, ze bedzie mial 22 lutego urodziny hyhy. Wczoraj tak sie cycek jeden wypinal tylkiem do nas, ze brzuch to mialam jak obrazy Picassa totalna abstrakcja. I sie smialismy z mezem, ze za te 4 tyg bedziemy juz go klepac po tym tyleczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Wtajemniczenie
|
cześć królewny
![]() Cytat:
tez tak robię i wstaje przed południem ![]() ![]() olussiaa u mnie położna 400zł ale jeszcze nie dzwoniłam, mam namiary tylko ja też mam dziwny humor dziisaj ![]() w ogóle kazdy mój dzień jest taki sam - wnerwia mnie to, nic sie nie dzieje, monotonia taka wrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam pojecia co do vatu...ale skoro dzieciece rzeczy w gore to pewnie i te foteliki ale nie wiem musisz kogos doswiadczonego zapytac....moza ktoras z dziewczyn wie :P ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Hihi ale ci zazdroszecze.....znasz juz date narodzim malego .... a jak tam z samopoczuciem stresujesz sie???/ W sumie to chyba lepiej wiedziec kiedy termin porodu bo jedziesz i tyle a tak z zaskoczenia to nieciekawie :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3532 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=iweczka;24473558]diatoma, ja kiedys zawsze mówiłam że chce baldachim i to koniecznie bo bardzo mi się one podobają, ale naczytałam się, że to siedlisko kurzu, zasłania dziecku widoczność i chyba nie kupuję. Kupię ładna pościel i te obicia-jak wkoncu się zdecyduję na jakąś....
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- No właśnie moja kuzynka też na początku napaliła się na baldachim jak szczerbaty na suchara. Wybierała, przebierała, marudziła a gdy przyszłam do niej po miesiącu, patrze a tu baldachimu brak. Pytam się dlaczego a ona na to, że to nic innego jak kurzołap i więcej z tym problemu niż pożytku. Ja też zrezygnowałam z kupna. |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zadomowienie
|
nuna dzięki za ten link, już widzę że skorzystam!!! nie mogę się tylko zdecydować na kolory
![]() izabela czy ta pościel jest dobra gatunkowo? prałaś może już? i kolory są takie żywe jak na zdjęciach? nie znosze prasować...brrr ja mam wszystkie poszwy z ikei, nauczyłąm się wybierać taki materiał że nie trzeba po praniu poszew prasować ![]() ![]()
![]() |
#3534 | |
Raczkowanie
|
dzień dobry Dziewczyny
wczoraj mialam cięzki dzień dosłownie wydawało mi się że nie da się tak zmęczonym czuć a jednak... wstałam i pytam TZ czy da się tak wstać zęby nie być zmęczonym po spaniu... ![]() Cytat:
poprałam wczoraj i dziś zabieram się za prasowanie ale nie mogę się zabrać... mam wizytę u gin dziś i będę podglądać naszego Małego Szkraba... Zobaczymy czy płci nie zmieniła, najwyżej będzie miała parę różowych śpiochów i kaftaników ![]() ![]() odebrałam wczoraj wyniki z morfo i itp, na szczęście przeciwciał nie stwierdzono ![]() właśnie się dziś dowiedziałam że TZ musi od pon do pt jechać do wawy i już mi się buczenie włączyło ![]() ![]() miłego dzionka Wam życzę
![]() |
#3535 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=izunia233;24474589] Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Zadomowienie
|
Witajcie ponownie!
![]() No i jesteśmy w 30. tygodniu ciąży. Na początku tego wątku i zarazem ciąży "forumowałam" z Wami, potem był remont, 2 pobytu w szpitalu, przeprowadzka i rozpoczęcie roku akademickiego... Teraz co prawda sesja się zbliża, ale zwolnienie lekarskie pozwala na lepszą organizację dnia i znalezienie większej ilości czasu na odpoczynek i relaks (na forum, a jakże... ![]() Pierwsze zakupy też już za nami. Dziecięca szafa ugina się pod stertą niemowlęcych ciuszków. Oczywiście w neutralnych kolorach, bo, co prawda znam płeć Maluszka, ale nie mogę się zdradzić kupując ciuszki czerwone czy oliwkowe... Niespodzianka musi być ![]() Wiele rzeczy dostaliśmy: wózek, łóżeczko, spacerówkę, fotelik... Wózek mamy nowy, kupiony w Niemczech, niestety nie przez nas. To właśnie nie specjalnie spotkało się z moją aprobatą, bo generalnie nie mieliśmy nic do powiedzenia w kwestii zakupu tegoż wózka. Po prostu go dostaliśmy i już ![]() Co do łóżeczka, to dostaliśmy go razem z gąbkowym materacykiem i zastanawiam się nad kupnem gryczano-kokosowego, który jest zdrowszy dla kręgosłupka. Ten materacyk gąbkowy, który dostaliśmy nie jest zniekształcony, ani zużyty, wygląda jak nowy. Jak mówicie - kupować nowy, nie kupować? Termin porodu mam wyznaczony już nie na 28 marca, a na 4 kwietnia. Tak czy tak, Dzidzia urodzi się na przełomie marca i kwietnia. Dlatego Drogie Mamy, które urodzicie w podobnym terminie - czy kupujecie kombinezonik dla Waszego Malca? Myślę nad zakupem takiego kombinezonika ze śpiworkowym zakończeniem na nóżki, a nie nogawkami, bo Maluch będzie miał jeszcze podkurczone kopytka. W drodze ze szpitala do domu i na pierwszych spacerach musi mu być cieplutko, a z drugiej strony czy taki ciuszek się przyda na wiosnę ![]() Pozdrawiam Wszystkie Mamy i życzę udanego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Rozeznanie
|
Monikal z tego co kojarze to Ty tez idziesz dzis idziesz na Prosta do szkoly rodzenia. Napisalas ze zaczyna sie o 16 - mi przy zapisie plozna mowila ze na 17.30. To jak to wkoncu jest?? Aha...wiesz dokladnie gdzie ta szkola sie miesci?? Na terenie szpitala czy w okolicy??
#3538 |
Zakorzenienie
|
Hej
Czytam was od jakis dobrych paru miesiecy ale jakoze pracuje to nie mam za bardzo czasu na pisanie. od 14 lutego bede na macierzynskim to bede miala wiecej czasu. Jestem w 30 tygodniu ciazy i 6 dni:P(mniej wiecej ![]() Zeby byc na bierzaco z wami to naprawde trzeba sie natrudzic;p. Dla mojego malensta(dziewczynki) mam juz prawie wszystko. Narazie z moich 68kg zrobilo sie niecale 72kg (schudlam w 2 miesiacu ciazy przez wymiotywanie ![]()
#3539 |
Zadomowienie
|
w Twojej sytuacji Joc3r jest uzasadniony baldachim
![]() natomiast jak sobie pomyślę, to u mnie słonce w pokoju dzidzi jest może do godziny 10 rano, a potem cały dzień jest zupełnie z innej, więc chyba w tej sytuacji jest mi zbędny ten baldachim...ale moskitira to bardzo dobre i uważam potrzebne rozwiazanie, bo po co dzidzia ma płakać jak to świnstwo ugryzie ![]() opowiem Wam komiczną sytuacje, w minione wakacje poszłam do ogródka, dokończyć pielenie zielska, które zaczełam rano, poszłam do pracy i ok. 19 wróciłam, może z 2 m2 mi zostały. a nie lubie zostawiać, i postanowiłąm dokńczyć pracę. coś tam mi się w tyłek wbijało myślałam że to świerk, bo koło niego długo pieliłam. jak wróciłam po 30 minutach, strasznie mnie piekło. zdjełam gacie i zdrętwiałam a tż zaczął mi zdjęcia robić mojego tyłka!!! potem liczył ile mnie ugryzło komarów, wyszło 115 ugryzień. uwieżcie mi nie wiedziałam gdzie się drapać!!! wziełam wapno, jakieś alerteki i diphergan, bo bałam się zeby jaka reakcja mi sie nie zrobiła od takiej ilości jadu. rano w pracy dostałam zastrzyk odczulający, a lekarze po kilka razy mnie wołali jak nie mieli pacjentów żeby zobaczyć mój tyłek, bo jak stwierdzili czegoś takie to nie widzieli!!! teraz jak mnie ugryzie z 5 komarów, to tż mówi do mnie, nie narzekaj co to dla ciebie jest!!!
#3540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() TZ całymi dniami nie ma i tylko dzwoni 5 x na dzien i sie pyta : "co robisz"? ![]() a co ja moge robic ![]() ![]() mam dosc TV, kcsiazek i neta... juz sie nie moge doczekac mojej córci ![]() diatoma ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-01-19 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.