|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
Co do nudy, to jak się urodzą dzieci, jeszcze będziemy tęsknić do tych czasów ![]() brązowiutka, ja mam termin na 20.04 i mam polarowy pajac na 62. Jeśli urodzę w terminie, powinien wystarczyć. A jak nie, to się coś dokupi. moje nabytki z 5-10-15 Sweterek na 62 pajac na 62 i bluza na 80 |
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie
Cytat:
|
|
|
|
|
#3543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kombinezonu to kupie jakis cienki, bo wiosną myślę, że wieczory będą chłodne jeszcze. Jakiej firmy masz ten wózek? Ja na etapie poszukiwań...
|
|
#3544 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ci kurierzy to masakra jakaś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
także te filmy z porodu to nie oddają tego co jest bo tak naprawdę facet stoi koło ciebie ![]() Cytat:
ale nie powiem że ci zazdroszczę bo jeszcze mój mały będzie chciał wcześniej wyjść a może dopiero za 7 tygodni a ty jeszcze 3-4 i bedziesz tuliła Mateuszka ![]() Cytat:
a co do kombinezonu ja mam taki typowo na wiosnę chora na niego byłam wstawiałam tu kiedyś zdjęcia ale już ich nie mam. wolę mieć kombinezonik bo różnie może być z pogodą a ja mam termin na 6-7kwietnia to może się w marcu urodzićmam zafarbowane włoski piekny brązik cudownie się czuję już takie fuj odrosty miałam pogadałam sobie z ciotką ona ma synka 4letniego opowiadała mi o szpitalu w którym chcę rodzić uspokoiłam się trochę i powiedziała że pierwszą córkę rodziła godzinkę szybko sprawnie pocieszające za to przy synku się wycierpiała ale to dlatego że mały się zaklinował. ogólnie kazała mi się nie bać i pogadałyśmy sobie tak fajnie a głupol ze mnie bo ona mieszka po sąsiedzku i nie pracuje ja teraz na zwolnieniu więc możemy się odwiedzać kiedyś do niej często chodziłam jak karol był malutki uczyłam się przewijać itp w sumie taka bardziej koleżanka moja ale mi się humor poprawił od tych włosków
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kupilismy takie http://www.mamasandpapas.com/product...628000/type-i/ wiec od poczatku mozna uzywac![]() Co do farboowania to ja chetnie bym pofarbowala moje wlosy bo mam kilka kolorow;p, ale alergie mam na farby nawet te organiczne
|
|
#3548 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczęta. Ja mam dzisiaj dzień totalnie do d... Właśnie się znów szykuję do szpitala.
Już mnie szlag trafia.
|
|
|
|
#3549 | ||
|
Zakorzenienie
|
Diatoma uśmiałam się toś miała przygodę chociaż pewnie ci wtedy do śmiechu nie było
Cytat:
![]() chociaż mnie się tam w domu nie nudzi za specjalnie ale czasem też mam już dosyć szczerze mówiąc śliczne Cytat:
fajne ![]() szkoda że masz uczulenie i nawet na te u fryzjera? Lopezka czemu idziesz do szpitala?? Kurczę dziewczęta zapomniałabym stawiam picollo bo zaczynamy dziś 30 tydzień ![]() picollo.jpg
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-01-19 o 12:34 |
||
|
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
odbiegnę od tematu ale mam do Was pytanie. Otóż mam w domku kocurka - ma 3 lata i jest z nami (ja i mąż) od 3 lat. Wzięliśmy go jak miał 6 tygodni. Jest typowo kotem domowym, nie wychodzi na dwór. Jest bardzo do nas przywiązany, gdzie my tam i on. Do niedawna miał taki swój podział: ja zawsze byłam do zabawy (gryzowania) i karmienia natomiast mąż do pieszczochowania. Jako że nie mieliśmy dzieci a oboje uwielbiamy zwierzęta rozpieściliśmy go bardzo
. Od niedawna pozmieniał sobie. Sam przychodzi i ląduje się mi na kolana, mruczando takie że ho ho, oparty o brzuch potrafi tak spać do puki go nie zrzucę (nawet 2h). Teraz też śpi mi na kolanach a wcześniej robił wszystko aby zwrócić na siebie moją uwagę. Nie wiem czemu ale ciągle mam obawę, że będzie zazdrosny o małego . Co prawda nigdy nie dał powodu żeby w ogóle mieć podstawy do tego. Uwielbia gości - łasi sie od razu do wszystkich, jeśli były dzieci to nawet jak sie z nim bawiły to pazury schowane (przy dorosłych nie koniecznie ), a do tego bardzo się przywiązuje i można nawet powiedzieć że jest opiekuńczy(jak sunia rodziców zachorowała to nie odstępował jej na krok, a jak ja z mężem się posprzeczamy to chodzi od jednego do drugiego ). Nie wiem, mąż mówi że jeszcze się zdziwię bo kocurek jest taki że jeszcze mnie będzie popędzał jak tylko Antoś zapłacze i że nie potrzebnie się martwię bo przywiąże się do małego jak do nikogo więcej. Miała któraś z Was podobne obawy- sytuację ? Wiem, że dużo będzie zależało od nas jak już wrócę z małym do domu - podstawowy błąd to odepchnięcie zwierzaka bo jest dziecko. Będziemy sie starać poświęcać mu dużo uwagi, aby nie poczuł się odrzucony noo ale mimo wszystko jakoś tak..... martwię się niepotrzebnie na zapas .---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
zaba5 ciężko stwierdzić jaki będzie twój kocurek ale myślę że nie masz się co martwić na zapas a przytula się do ciebie bo czuje może dziecko w brzuszku
tak jak piszesz - musicie mu po porodzie pokazać że nie został odepchnięty. jak ze starszym rodzeństwem
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ide na macierzynski jakos w 34tyg i paru dniach to chociaz duzo czasu w domu mi nie zostanie .Co do nosidelka to na poczatku chcielismy jakies tansze ale stwierdzilismy ze jak sie to spodobalo to kupimy;p. Niestety na wszystkie farby mam uczulenie i mialam platy suchej skory na glowie, bolace jak nie wiem, ale odkad nie farbuje jest spoko . Moze jak w koncu wyjedziemy do kraju Tzta to wlosy same sie zafarbuja na blond;p.. od sloneczka
|
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
Eirene, tak zdecydowała gin. Ja się coraz gorzej czuję, nie przybywam na wadze, a maluch nie rośnie.
I w dodatku od tygodnia już wstawia główkę w miednicę. :ODzięki Żaba. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy...
|
|
|
|
#3554 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was Kochane
My już po małej przeprowadzce do moich rodziców by zawsze ktoś był w domu, a nie jak do tej pory siedziałam sama 10h w mieszkaniu. Po ostatch bólach to aż sama mialabym teraz strach tak siedzieć sama, a do tej pory taka pewna i odważna byłam. Byłam u lekarza dzisiaj i po woli mogę zmiejszać dawki fenoterolu a potem go odstawić tak by w 34 tyg go już nie brać. Więc dam rade te 2 tygodnie ![]() Zdecydowaliśmy się na imię Paulina a na drugie będzie Natalia Milego dnia |
|
|
|
#3555 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny po kilku dniach nieobecności
![]() jak Ktoś mnie wspominał to podziękowała za troskę. U nas w domu szpital.Wszyscy choży oprócz mnie.Mnie jakoś te przeziębienia nie dopadają. Co do kombinezonów.Ja mam Tp pod koniec marca i mam taki kombinezon ocieplany z kapturem.Nie typowo zimowy.Bardziej wiosenny.Raz,że na początku się z dzieckiem nie wychodzi a 2 będzie ciepło,więc nie inwestowałam w tego typu ubranko. Wczoraj zaszłąm do sklepu TEXTIL MARKET.Może macie w miastach.Słuchajcie obkupiłam małego w nowe fajne śpioszki i kaftaniki.Te kaftany z zakładanymi rekawkami na dłonie kosztowały ok 6 zł.Będę częsciej teraz tam zaglądać,bo warto. Chyba już tydzień czekam na przesyłkę od uzytkownika allegro rp77.Okazało się,że ,, w przesyłkach kurierskich poodklejały się etykiety i firma na własną rękę poprzyklejała''.Dzwonił do mnie wczoraj kurier,że ma dla mnie przesyłkę..mój numer podany do zamówienia babki z Lublina.Tak więc wczoraj wysłąli ponownie przesyłkę
|
#3556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciastko a idziesz sama czy z TZ na SR?
Zosiu moje serce... Edytowane przez monikal Czas edycji: 2011-01-19 o 13:14 |
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam w lumpku kupiłam pare ciuszków dla niuni + dla kuzynka mojego (4 miesiące) ![]() małz mnie chyba z domu wyrzuci przez te moje zakupy
|
|
|
|
|
#3558 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja pewnie gdyby nie to że dostałam razem z łóżeczkiem też bym nie kupowała bo żal by mi było pieniędzy ![]() Cytat:
![]() śliczna ta pościel jest ![]() Cytat:
![]() to super że Gosiawolna wychodzi dziś Cytat:
no ja niestety muszę wszystko sama zrobić... mój tż cały dzień w pracy i jak wraca wieczorami to je obiad, kąpie się obejrzy tv i spać idzie... i tak te dni mijają więc wszystko na mojej głowie zakupy,pranie,prasowanie, zajmowanie domem i robienie obiadków. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to trzymamy kciuki za małą by wszystko była ok i by pozostała dziewczynką zdaj relacje po powrocie Cytat:
.Sama zastanawiam się nad materacem bo sama mam z gąbki - w dobrym stanie ale też zastanawiam się nad tym czy nie kupić gryczano-kokosowy zobaczę może później dokupię. a wy materace gdzie kupowałyście ? a odnośnie kombinezonka ja też mam na marzec/kwiecień tp i mam jeden prócz tego w razie co mam cieplejsze do wózka wkładkę jak by było zimno -nie wiadomo jaki będzie kwiecień i maj ... Cytat:
|
|
|
#3559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, trzeba ułatwiać sobie zycie!!!ale w salonie mam firanke 10 metrów, która po praniu wygląda jak wyjeta psu z gardła.... a szkoda mi jej wywalać bo bardzo mi sie podoba i kosztowała też troszkę.... ale już wiem, że więcej takiej nie kupie...no way...!!
|
|
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładne imie Cytat:
teraz mnie tam tz nie wpuszcza ale dziś jedziemy bo szukam spodni dresowych to wpadnę dobrze że chora nie jesteś
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ehhh musiałam się wyżalić!!! sorki diatoma, to niexle Cie pokąsiły......ale jak napisała castia, musisz mieć kuszącą pupinkę
|
|
|
|
|
#3563 |
|
Zadomowienie
|
Eirene1987 ja biorę 3 razy dziennie od wczoraj :/ ale zauważyłam, że już brzusio mi się nie stawia ale wciąż twardnieje. Jak leżę na boku albo siedzę jest ok. Ale jak wstanę, pochodzę troszkę lub położe się na plecach to robi się twardy. No i wydaje mi się, że przez ten fenoterol słabiej odczuwam ruchy...tzn. jakby Niunia miała mniej siły na kopniaki albo na brzuchu pojawiła sie jeszcze jedna warstwa która tłumi kopniaki :/
laseczkaa ja na razie nie kupowałam duzo ciuchów dla małej bo wiem, że w połowę i tak nie zdążę ją ubrać bo takie maluszki szybciutko rosną ale znając siebie coś pewnie jeszcze zakupię![]() część z tych rzeczy mam poprane i poprasowane bo zrobiła to moja mamusia Ewelqa1985 śliczne tez takie chcieliśmy ale, że w pokoju są meble w kolorze orzecha to zrezygnowaliśmy. Znaleźlismy jednak z drevexu takie białe z orzechowymi wykończeniami ![]() Lopezka a co się znowu dzieje? kampasiula u mnie tez jest i właśnie ostatnio oglądałam tam śpioszki...kurcze ceny rewelacyjne a skąd ty jesteś?
|
|
#3564 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki. To ja spadam.
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli mogę zapytac, ile zapłaciłaś za tego pajaca???? |
|
|
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
kurczę najgorzej samemu w domu siedzieć.Dobrze,że ja mam Zosię to zawsze jakieś zajęcie,bo tak bym hopla dostała.Jak mój jechał na obóz albo coś innego,że go 2 tyg w domu nie było to pakowałam manele i odwoził mnie do rodziców.Kurczę teraz z 2 dzieci to nie wiem jak się wygramolimy.Dobrze,że auto duże i pojemne.Poza tym mama ma wszystko po moim bracie (11 l) zabawki,łóżeczko więc woże tylko praktycznie ciuchy.
Dziewczyny nie narzekajcie na samotnośc ![]() Dobrze,ze forum jest aktywne.Zawsze można poklepać sobie
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję 30 tygodnia..... ![]() dziś ja robię te nugetsy na obiad.....zobaczymy co to wyjdzie z tego. małz wraca pewnie znowu okolo 20, ale chociaz brat będzie wcześniej to będę miała do kogo buzię otwaorzyc i z kim zjeśc, bo sama nie lubie..... |
|
|
|
|
#3568 |
|
Zadomowienie
|
nadrobiłam
![]() witajcie, byłam rano w pracy zawieśc L4 i potem na zakupach teraz czas n obiadek a po południu umówiłam się z koleżankami z pracy Lopezka trzymaj się Blackrose dobrze że już jesteś w domu bardzo ładne imię Paulinka ![]() Eirene gratulację 30 tyg szamapan pycha a i witam nowe mamusie Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-01-19 o 13:23 |
|
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kampasiula;24476084]
Wczoraj zaszłąm do sklepu TEXTIL MARKET.Może macie w miastach.Słuchajcie obkupiłam małego w nowe fajne śpioszki i kaftaniki.Te kaftany z zakładanymi rekawkami na dłonie kosztowały ok 6 zł.Będę częsciej teraz tam zaglądać,bo warto. Ja mam ten sklep i byłam tam ostatnio - kupiłam rożek za 19 zł i kilka bodziaków po 7-8 zł. tez będę tam zaglądać.... aaa i czapeczkę za 2,50
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

a tam takich nie ma. a z drugiej strony łóżeczko bedzie tak ustawione ze tych ewentualnych wyrzezbien i tak nie bedzie widac, wiec czy jest sens kombinowac? szukam jakiejś ładnej pościeli dla dzidzi tylko takiej nietypowej, nie w misie itp. tylko może w jakąś kratę, coś oryginalnego bym chciała. a i jeszcze mam pytanie co wy myślicie o tych baldachimach? przydatne to jest?
pogadałam sobie z ciotką ona ma synka 4letniego opowiadała mi o szpitalu w którym chcę rodzić uspokoiłam się trochę i powiedziała że pierwszą córkę rodziła godzinkę 

Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy...

zapewne a to 1 spotkanie)
by wszystko była ok i by pozostała dziewczynką